A darkness that we know

Världen och livet är kantat av gupp. Saker händer och vi kan bara stå vid kanten och se på. Vi kan bara låtsas att vi har kontroll över situationen trots att vi egentligen bara är spelpjäser på ett bräde där precis vad som helst kan hända. Vi ser myrorna på backen och hur hjälplösa de är, hur vi på en sekund kan ta slut på deras liv genom att sätta ner foten på fel ställe, samtidigt som vi tänker att de inte har någon kontroll alls över deras öde och liv. Vi är egentligen precis likadana. Tragedin i Norge är bara ännu ett exempel på de saker vi inte har någon kontroll över. Hur ungdomar engagerar sig i politik och åker på läger bara för att bli dödade. Deras familjer och vänner som blir kvar. Ingen kontroll alls. "Det ska inte vara så". Det ska inte det...ändå händer saker som det här hela tiden. Vi hinner knappt svälja en katastrof innan nästa inträffar. Det är hemskt, riktigt hemskt. Det kanske hemskaste i det som hänt i Norge är att en person har gjort detta, om de inte har hittat några som varit med honom. Hur som helst så är det endast ett fåtal människor som lyckats åstakomma sådan skada. Vi har lika lite kontroll som myrorna, om inte ännu mindre. En enda myra har nog svårt att skapa sådan förödelse som en enda människa. En människa kan skaka en hel värld.

Förutom det som hänt i Norge har under helgen också ännu en "stjärna" gått bort. Jag pratar såklart om Amy Winehouse. Jag är och har aldrig varit är större fan av henne, men det är ändå alltid sorgligt att få läsa om någons död sådär. Hennes dödsorsak är tydligen inte fastställd än, men jag skulle bli förvånad om det inte har med en överdos att göra. Tråkigt som sagt att saker som det här händer...

Hoppas att världen tar en liten paus nu och låter oss människor pusta ut innan nästa sak händer. Hur länge orkar vi innan det brister totalt?

Goodnight and Goodbye

Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0