31 december 2010

Då var det dags för den sista dagen på året och innan jag säger det alla säger under dagen så ska jag "öppna" sista luckan i min kalender. Ingen låt idag, bara ett klipp med mina killar. Ett perfekt sätt att avrunda året på måste jag säga ;) Att man inte förstår allt dom säger gör inte så mycket, ett ord bara; Utstrålning! ;D (och jag vet att Ronaldo kanske är jätte divig, men världens sötaste skratt har han :P)



GOTT NYTT ÅR!!!

30 december 2010

Näst sista luckan och näst sista dagen på det här året. Fick den här killens skiva i julklapp och det var en väldigt bra julklapp vill jag lova :) Låten talar väl för sig själv? Bra med andra ord...

Bruno Mars - Grenade



Goodnight and Goodbye

My closest friend

Shopping är nog inte min grej ändå. Nu har jag varit ute två dagar på raken och jag får liiite panik på att lägga ut en massa pengar! Ellos katalog kom idag också och jag har ju liksom spanat in en grej där, vet dock inte om den finns kvar. Ångrar att jag inte köpte den när det var extra pris och allt. SKIT. Men ja, det jag vill komma till är att jag troligtvis kommer spendera mer pengar! Not good! Sen har jag planer på att köpa en tavla och börja måla. Behöver något litet till min vägg och jag hittade en tavla man kan måla på som skulle passa perfekt. Ska bara bestäma mig för vad jag ska måla..kan bli något så simpelt som spanska flaggan med ett M i (den ska hänga där jag har spanien/madrid sakerna...). Mycket att tänka på.

Imorgon blir det ganska ointressant. Ska ta mig i kragen och börja plugga lite, det är ju en del nu innan nya terminen börjar. x-antal tentor och så körkortet. Skulle vara bra najs att klara det där alltså. Så, som sagt, plugg står på schemat imorgon.

Nu blir det musik och allmän filosofi ett tag innan jag sussar gott i min lilla säng :)

Goodnight and Goodbye

29 december 2010

Ännu en dag och domedagen närmar sig sakta men säkert. Eller...iaf 2011, det där med domedagen kan jag inte göra något större uttalande om. Med dom orden sagda är det dags för ännu en lucka. Nu blev det sig så illa att den video jag planerat för dagen gick inte att få tag på, så jag får ta morgondagens video till idag och klura ut en ny tills imorgon :) Älskar den här killen, älskar den här låten och det är banne mig värt att halvt frysa ihjäl för att få se han bara 40 minuter! Ville ha den i den här versionen också eftersom texten kommer fram på ett så fint sätt och om ni inte redan luskat ut det så älskar jag den här texten :)

Adam Lambert - Whataya Want From Me (acoustic version)




Goodnight and Goodbye

In town

Dagen har spenderats (eller rättare sagt eftermiddagen...) på Marieberg. Personligen inhandlade jag en smyckes låda och Pirates-böckerna. Haha, böckerna var tydligen för barn, men men. Omslaget var riktigt finfint så i värsta fall får de väll stå i bokhyllan eller någon annanstans och vara fin ;) Kollade på lite böcker om Madrid och Spanien också men de är ju så sjukt dyra så jag väntar ett tag. En dag kommer ju bokrean och med lite tur kostar de lite mindre då :)

Imorgon blir det mer handla av. Mamma behövde åka in till jobbet så jag och Ia drar upp på stan och då kan jag med all säkerhet säga att pengar kommer spenderas! Har kollat in några glas på Åhlens som gärna vill komma hem till mig och jag funderar även starkt på att köpa The Host eftersom jag inte fick den i julklapp. Känns lite proffsigt att ha den på tre språk liksom ;) hihi

Tror inte det var så mycket mer...
Goodnight and Goodbye

28 december 2010

Dagens lucka blir en inte så proffsig video kanske, men alla andra som fanns med gruppen var så dåliga så det fick bli den här. En jätte gammal låt, jag vet, men jag upptäckte den bara några dagar innan jul och fullkomligt älskar den! Kan inte säga så mycket mer. Jag älskar melodin/musiken och jag ÄLSKAR texten. Helt enkelt ;)

Backstreet Boys - Climbing the Walls



Goodnight and Goodbye

This could last forever

Goddag! Jag hoppas alla har haft den bästa julen någonsin och fått det ni allra helst ville ha i klapparna. Själv har jag haft det underbart med god mat, finfina klappar och trevligt sällskap. Har tyvärr inte hunnit med att blogga, men jag slänger ihop ett inlägg nu med lite gott och blandat :)

I torsdags åkte jag och mamma runt hela stan kändes det som! Haha, nä men vi for runt en del iaf. Träffade Mina en jätte snabbis och övelämnade en liten julklapp :) Sen fick mamma och Ia varsinn julklapp från Katarina som tack för hjälpen med hennes häst. På kvällen efter stök i köket kom Johan och AnnaLena och jag och mamma bjöd på mat. Mamma gjorde huvudrätten och jag stod för efterrätten. Gjorde ett av recepten som står i min Madrid-chokladreceptbok. Blev ruskigt bra måste jag säga och alla gillade det. Haha, morfar beställde till och med en till (fast han fick ingen för de tog så lång tid att göra :P). Resten av dagarna har spenderats mest som de brukar spenderas med jultraditioner och mys. Log ganska stort när jag såg Kalle Anka och en av de nya filmerna då Måns var rösten till huvudpersonen ;) så cutie!

På tal om varm om hjärtat...som alltid önskar Real God Jul och Gott Nytt År på sin hemsida och man blir lika glad varje gång man läser. Håller tummarna på att 2011 blir Reals år med många vinster i ligorna :) <3









För att nu faktiskt demonstrera att julen för i år är över ska jag skriva en liten rad om en grej vi har att se fram emot 2011. Det är nämligen så att jag läst mig till att Erik Saade satsar ordentligt på sitt nummer till Melodifestivalen och vill verkligen åka till Eurovision. Hans nummer kommer bli det dyraste som gjorts i historien och går på 2700 kr per sekund. Inte dåligt det inte. Han har tydligen en kravlista som SVT var tvugna att godkänna om han skulle ställa upp. Ja, de måste ju gått med på kraven eftersom han nu faktiskt är med. Det här ser jag verkligen fram emot, det måste ju bli bra bra bra! :)

Goodnight and Goodbye

27 december 2010

Efter lite julvila är jag nu tillbaka med de fem sista luckorna i min 2010 kalender. Nu kan man ju tro att jag sparat det bästa till sist, men det är helt upp till var och en att bestäma själva. För min del har jag redan haft med några favoriter, men de här som kommer ligger ju inte direkt långt ner på min egen lista ;)
Dagens lucka är en låt skriven av min alldeles egna favorit låtskrivare Ryan Tedder. Bara älskar den! Killen som sjunger får vara med för tredje gången, men är man bra så är man och det kan inte hjälpas ;) Sen älskar jag videon också, man tänker till lite när man ser den på vad som är viktigt här i livet och sånt.. Lyssna, titta och bara njut! :)

Stan Walker - Unbroken



Goodnight and Goodbye

22 december 2010

Är så sjukt trött just nu så det är inte sant! Vad passar väl då inte bättre än en titel som denna? Riktigt, riktigt bra låt!
 
Nelly - Just a dream



Goodnight and Goodbye

From love comes the golden heart

Ännu en dag till enda skulle man kunna säga. Tycker verkligen att det räcker med en föreläsning om dagen, det blir liksom så långa dagar när man har två. Turis då att man har Katrina som sällskap över lunch så det går lite fortare. Haha, vi höll på att komma försent, gick igenom dörrarna precis när han skulle stänga ;) Men, det är så det kan gå..
Jag och Katrina pratade iaf lite om valmöjligheter inför kommande terminer och hon berättade att de ska lägga till 5 nya kurser inom film. Låter la inte så dumt. I vår är det ju den där produktionskursen med DMD då man får göra en film från början till slut, men det skulle tydligen komma en till till våren sen. Spännande! Sen hörde ju jag att de skulle göra en kurs i 3D, vilket inte verkar helt dumt det heller ;) Efter den här terminens slut så börjar filmen på riktigt. Nog för det allra först börjar med att titta på film och filmhistoria och sådant gör inte så mycket. Det är ju iaf film, och det har jag väntat länge på nu ;)

Nu ska jag precis öppna dokumentet och träna, träna, träna inför imorgon. Skulle vara sååå skönt att lägga den här tentan bakom mig. Ändå är det inte det jag fasar för... det är nästan värre att gå upp 05.45 än att göra själva tentan. Aja, får se det positiva och tänka på det som händer efter tentan då jag ska träffa lilla Minis :D Vi ska ju lägga upp den där planen så vi vinner Adam-priset!! Bäst ska det banne mig bli, för vi ska allt ha det där priset! ;) Får se om vi kör på fika (vilket vi borde eftersom jag slutar senast kvart över tio, men troligtvis tidigare...) eller lunch, eller båda ;) Tiden brukar ju liksom springa iväg när det gäller oss :)

Plugga va det ja...
Goodnight and Goodbye

21 december 2010



<3



<3

Har nu inhandlat båda filmerna :) Vet att det är förtidigt, men eftersom jag inte vet om jag hinner blogga imorgon så kör vi dom nu ;) Återigen, sååååå bra :D

Goodnight and Goodbye

Maybe I should drop it

Innan jag börja berätta om något annat så har jag bara en sak att säga; Jag Ska Tatuera Mig!! :D Har gått och funderat på det nu juuuu och så skrev jag på Andreas blogg att jag funderat på att tatura in en rad från en av Dandy låtarna och han svarade (vilket är första gången han gjort till mig!!) att jag skulle köra på! Att det vore en ära :) Jag är så jäkla rädd, men fatta vad skojs!! Ska bara fundera på var jag ska göra det. Vill ha på armen, men då kommer jag skrika och gråta som bara den! haha, aja, några förslag? :)

Måste bara berätta att anledningen till att jag inte bloggat ens kalendern över helge är för att det har varit mega mycket att göra! Julen närmar sig ju helt klart med stormsteg och mormor ville ha lite städat så det var bara att på med bästa städhumör och gå ner dit. Sen är det ju sju kilometer snö ute och bor man på landet betyder det ut och göra något åt saken. Mitt rum har också blivit städat och granen har nu hittat in. Mamma beskrev den som världens fulaste gran och den kan med all sannolikhet vara med i den tävlingen! Haha, men jag tycker den börjar bli lite gullig, så det funkar nog :) 
Sen fick morfar åka in en stund till sjukhuset i ambulans. Blev lite orolig när mormor berättade efteråt att han nästan svimmat av hjärtklappningen :( men men, han fick komma hem igen med bara lite starkare mediciner så jag hoppas han är okej. Vore ju inte jätte kul att spendera julen på sjukhuset, och det vore defenitivt inte kul om han mår dåligt... :( 



Granen...



...och min super fina blå/glittriga blomma <3

Nu är det på hög tid att fortsätta pluggandet inför omtentan på onsdag. Är fortfarande skitsur över att jag fick den där omtentan och tycker allt att de kunde skriva varför.. Men det är bara att bita ihop och gå dir och skriva ;) OCH bara för att jag vill göra ett långt inlägg med många bilder så slänger jag in en eller två på min nya favorit. Lånade filmen av Ia som visade sig vara en miniserie. Sååååå bra, och jag börjar banne mig bli lite lost i Austen själv. Lite små kär i Darcy hinner man också med ;) Varför kan inte alla vara lite som honom? Måste leta efter Stolthet och Fördom och kolla igenom den, ibland blir man lite undrande när hon vet exakt vilka människorna är och man själv sitter och undrar vad som händer i den riktiga.. :)





Goodnight and Goodbye

20 december

Dagens lucka då. Ja, här kommer återigen någon vi redan sett ;) Killarna var ju så duktiga så de gjorde en video till låten lite lagom till jag skulle starta min lista ;) Av någon anledning kopplar jag ihop den här låten med studenten, typ som att den representerar att börja leva, att kunna göra precis vad man vill och åka ut i världen utan att vara uppkopplad någonstans. Vet inte. Kanske är det bara så enkelt att det var en väldigt bra liv på Karro :) Att jag sen tycker de är (jag som annars inte alls är särskilt insatt i mode och kläder..) riktigt snyggt klädda i videon och att jag dessutom fått en liten crush på trummisen Eddie är ju bara ett STORT plus!!! :D Det här är musik som det ska vara, k ä r l e k
<3<3<3

OneRepublic - Good Life

 

Goodnight and Goodbye

18 och 19 december

Har varit borta lite, jag vet, och jag ber om ursäkt! Tar två dagar i en bara för det ;) Tycker av någon anledning inte om den här tjejen (killen går bra...). Varför är flickan då med två gånger på min lista? Ja, om man säger så här; den förra låten som var med är en av mina absoluta favoriter och det är något med den här som gör att jag faktsikt gillar den :) Dessutom är ju en del av hennes låtar riktigt bra, det är ju liksom henne jag inte gillar :P Ah, det får räcka som beskrivning.

Rihanna feat. Drake - What's my name?



Goodnight and Goodbye

17 december 2010

Fredag och om en vecka exakt är det jul. Om en vecka exakt håller Kalle Anka på, eller så har det precis slutat :) Bara för det ska vi ha något lite extra i kalendern. En låt som jag tycker betyder att man inte ska ge upp, även om allt bara är fel och känns dåligt, lite som jag har känt den senaste tiden ;) Helt enkelt en låt som gör människor som mig lite gladare. Det är därför jag äääälskar musik :D Artisten då? Jo, en som vi redan fått lyssnat till under kalenderns gång ;) (Och anledningen till varför jag inte har musikvideon är för att jag gillade den här versionen + att jag inte hittade en bra version av just musikvideon...)

Stan Walker - Choose You



Goodnight and Goodbye

Save yourself from the heartache

Igår var ingen bra dag. Allt bar emot mig :( Hämtade ut tentan och var nära att springa runt på universitetet och leta efter de jäkla lärarna. Jag fattar inte vad deras problem är, och inte skriver de vad det borde stå istället! Nä de skriver bara "Varför?". Varför skriva så när jag inte ens kan svara på varför jag tänkte som jag gjort? Så dåligt! Nu måste jag gå upp ap tidigt på onsdag och skriva igen! Tror dom jag tycker det är roligt eller?
Sen funkade inte bloggen så jag kunde inte skriva något. Jag var bara såååååååå nära att skrika då kan jag säga.. bläääää på igår.

Har nu gjort tentan som man skulle göra på blackboard. Gick PISS!! Så dåligt att man inte kan gå tillbaka till de frågor man redan svarat på, kom nämligen på att jag svarat fel på en fråga innan jag skickade den, men kunde alltså inte gå tillbaka och ändra :( Dålig stil tycker jag... Fick hälften rätt och det tycker jag ska vara okej, men nej. Man får bara ha 3 fel...

Men, nu ska vi ju inte hänga upp oss på saker som inte går särskilt bra, låt istället se på de bra sakerna :) Pratade med Mina igår och vi kom fram till att vi på onsdag (efter tentan jag nämnde förut...) ska träffas och ta en fika/äta lunch och snacka ihop oss om vad vi ska göra i tävlingen om det hemliga Adam-priset. Vi prata lite om att skriva en till låt, men vi får se vad vi kommer på. Är lite sugen på att göra en film också, men det kanske inte Mina är så glad i ;) Haha, aja, vi får helt enkelt se vad som händer. Så himla skönt då också, några veckor utan föreläsningar! Så sjuuuuukt sjuuuuuuukt skönt :)

Jag vet att jag skulle berätta något mer, men har glömt vad det var. Aja, får väl se om jag kommer på det och skriver ett till inlägg :)

Goodnight and Goodbye

16 december 2010

Bara för att jag satt och tänkte för ett tag sedan på vem som vann American Idol i år, och eftersom det faktiskt var min andra hands favorit (och det typ är enda gången min favorit vunnit över mammas!!!) så förtjänar människan en plats här på listan. Så sör är han ju liksom och har en inte så väldigt dålig pipa!
Lee DeWyze - Live It Up
Goodnight and Goodbye

15 december 2010

Pax för att ändra lite "regler" i min kalender! Ja, eftersom det nu är min blogg så har jag ju faktiskt rätten att göra det. Från och med är det inte bara låtar som kan dyka upp här, utan också trailers. Jag går ju ändå film så det passar ju ;)
Sååå, för att demonstrera så är självklart dagens lucka en trailer, och inte vilken trailer som helst! Längtar tills jag får gå in i biosalongen och kolla in den här :D:D:D

Pirates of the Carribean: On Stranger Tides



Goodnight and Goodbye

Allt var svävande, men nu så ser jag klart

Idag har jag varit lite olydig. Jag gick bara på en av två föreläsningar. Tyckte det var helt onödigt med den andra eftersom jag typ aldrig lär mig något på föreläsningarna om det inte är jätte intressant. Upphovsrätt, hur intressant är det liksom? Läser i boken imorgon istället och ska försöka klara tentan på fredag. Kanske går bättre om det inte är en salstenta. Har ju faktiskt klarat allt som inte varit salstenta hittills :)

Dagen har annars gått ut på påskrivning och julklappsköp. Påskrivningen var nått papper på Lösnummer, tydligen måste olika ledare för olika grupper skriva på ett papper för att man ska få pengar från SISU. Jag fick alltså leka ledare för en grupp. Haha, aja det var ju kulit :) Tror inte det var så allvarligt ;)
Sen julklappsköp. Är nu klar med förutsättningarna att Johan och AnnaLena inte kommer på julafton :) Blev heeeelt okej julklappar måste jag säga och jag är nöjd med alla mina köp. Köpte faktiskt ett silvrigt julband till inslagningen (åååhh, jag älskar att slå in paket!!!! :D) så det kan nog bli fint också.
Ett stycke mobilt bredband fick jag hem också. Nu kan jag sitta i skolan med datorn och faktiskt ha internet. GULD!! Ganska skönt att sitta vid ett bord där och skriva, är lättare att koncentrera sig där :)

Seeeeen har jag kollat lite på schemat inför våren och ÄNTLIGEN känns det faktiskt som jag går film! Räknade och kom fram till att vi har 11 filmvisningar! Dessutom är tentorna på Klassisk Hollywoodfilm, World Cinema och Europeisk film. PLUS att vi under hela våren bara har två lärare. Såååååå skönt!! Att jag sen vissa dagar slutar 18.00 lägger jag långt bak i hjärnan! Tror iaf att jag ska kunna läsa spanska samtidigt. Måste bara bestäma mig för vilken nivå jag ska läsa... :)

Goodnight and Goodbye

14 december 2010

Bara för att dessa killars konsert går på min tv just nu så kände att jag verkligen ville ha med något från dem i kalendern. Den här låten är så söt också så varför inte? Dock bara en av medlemmarna som spelar och sjunger, men skiit samma. Direkt hämtad ur serien :)

Nick Jonas - I'm your biggest fan



Goodnight and Goodbye

13 december 2010

Idag är det Lucia och då borde det ju ligga en liten special låt liggandes där i min kalender, eller? Jo, men det är väl klart! Dock ingen Lucialåt eller jullåt, mer en älsklingslåt :) Det är de underbara idolerna som står för sjungandet och åh vad de gör det bra! Låten är inte så dålig heller, speciellt inte i den här verisionen. Hoppas de gör den på konserten i januari :D

Andreas Weise, Olle Hedberg, Geir Rönning & Linnea Henriksson - World Hold On



Goodnight and Goodbye

But now we are saying goodbye

Det borde göras en skiva med låtar med och av Ryan Tedder. Hittar tusen otroligt bra låtar på youtube som inte verkar ha släppts! Det är sjukt. Lovar att jag köper skivan om den kommer. Finns en del låtar som är så sjukt bra att jag inte hittar rätt ord för att beskriva dom! <3

Har funderat lite också. Jag tror banne mig Melodifestivalen 2011 kommer bli helt sjukt! Längtar som bara den vill jag lova.. Men tänk bara; de två som blev webbjokrar och som man redan hört är ju inte direkt dåliga + att låtskrivare som RedOne (Lady Gaga, Usher, Kat DeLuna m.m), Desmond Child (Bon Jovi, Aerosmith, Kiss, Cher m.m) och låtskrivare som skrivit till bland annat Miley Cyrus står redo med nya låtar. Kan det bli så mycket bättre liksom!! Lyssnar på några som ska vara med och det låter ju inte helt fel i mina öron inte ;) Gosh, va taggad jag är, vill ha nuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! :D
När jag ändå är inne på det spåret så kan jag berätta att Schweiz har bestämmt sig och ska bli representerade av Anna Rossinelli och låten "In love for a while". Heeeelt okej och lite gullig låt. Finns på youtube om man är intresserad att höra mer :)

Hmmm, sen har mitt kort till min presentation på Lösnummers hemsida kommit upp. Ah, man blir ju som man blir på kort, men det får duga. Slänger upp det här också så ni får se. Kanske ska ändra min bild till den också...så det är samma liksom. Aja, vi får seeeeeee :)



Har läst att tränaren i Real funderar på att köpa in en ny anfallare eftersom Higuain kanske blir borta resten av säsongen. Hoppas, för hans skull, att han tänker låta H spela när han kommer tillbaka frisk och kry! Annars åker jag dit och skäller ut honom!! På riktigt. Jag skiter väl i att han bara har en anfallare just nu, han har ju tusen mittfältare som kan hoppa upp. Varför slänga ut en massa pengar i onödan? Blä på honom.

Nu MÅSTE jag skriva den där novellen, annars får jag inte vara med den 10:e :(
Goodnight and Goodbye


12 december 2010

Dagens låt har jag kommit över i och med att jag började på Lösnummer. En riktigt bra låt med en riktigt bra artist. Påminner mig om en speciell person också. Höhö, kanske är mest därför den kommer upp här ;)

Sia - Electric Bird




Goodnight and Goodbye

What it meant to me will eventually be a memory of time

Innan jag fortsätter så vill jag bara säga att jag verkligen menade vad jag skrev i förra inlägget. Vill inte att ni ska tro att jag först skriver en sak och sen ångrar mig, för det har jag inte gjort. Jag kollade verkligen på andra utbildningar och funderade på om jag skulle hoppa av. Hade till och med nästan bestämt mig. Men nu kan ju inte jag kontrollera vad som händer i livet och allt har vänt. Bara för jag inte känt insperationen flöda som den brukar på sistone så kom allt tillbaka efter jag skrivit förra inlägget. Från alla håll. Kan inte beskriva allt utan att alla skulle tro att jag är värsta...ah, jag vet inte. Men jag ska inte hoppa av, inte nu. Bara för att allt talar emot att jag ska fortsätta så finns det där....och jag kan inte bara låta det vara. Har inte bestämt mig för tidningen än, men det får vi ta sen. Vill egentligen inte ge upp folket. De är ju liksom så sjukt snälla och trevliga. Hmm...får se.

Fick en liten överaskning förut också. Mina smsa och sa att jag skulle gå in på msn så då gjorde jag det. Fick då veta att hon och hennes mamma köpt biljetter till Idolerna kommer till Conventum, och inte vilka biljetter som helst utan sådanna som man får träffa idolerna efter också. Det som var grejen är att jag inte behöver betala så mycket utan de har betalat nästan hela biljetten! Och jag kan säga att de är inte särskilt billiga! Så otroligt gulliga så jag vet inte vad. Blev otroligt rörd. Vet inte vad jag gjort för att förtjäna det.. Ska iaf leta på något fint att ge tillbaka.
Jag tänkte under dagen att jag så gärna ville se dem när de kommer, men inte hade råd och så kommer det här! TACK VÄRLDENS BÄSTA MINA OCH VÄRLDENS BÄSTA MINA MAMMA! :D



Sitter nu och får panik över att jag inte skrivit min novell!! Ska ju in på onsdag, annars får man ju inte vara med på Eclipsekvällen på Varberga bibliotek eller vinna fina Eclipse priser. Måste sätta igång nu. Funderar på att ta måndagen till skrivandet. Får se, måste ju komma på något skitbra så man faktiskt vinner!! ;)
Sen måste jag skriva klart beskrivningen av min dröm så jag kan vinna hem Andreas Carlsson för en spelning med låtar från Dandy. Vore ju guld!! Problemet är bara att jag inte vet om jag har fler vänner än Mina som vill komma och kolla på han om jag vinner! Haha, men vinna vill jag iaf! Skulle vara så sjukt coolt liksom :)

Goodnight and Goodbye

Take a chance 'coz you might grow

Ibland blir jag så...jag vet inte, det finns inga ord. Var på jätte bra humör förut och vi bakade pepparkakor och jag var helt taggad på att gå och se idolerna när de kommer i januari. Och jag var så taggad på Melodifestivalen, speciellt nu när Anders Fernette SKA vara med, nu med en låt skriven av bland annat Desmond Child (hur stor var väl liksom chansen att han skulle skriva till just Melodifestivalen??). Och nu är det bara...ja. Jag har nästan bestämt mig för att inte fortsätta plugga till våren. Eller så kör jag igenom våren också och hoppar av i sommar. Känns så där, jag vet, men jag orkar för fn inte. Det är sämst! Min hjärna är inte jätte smart. Inte ens när jag tycker att jag fattar så har jag tydligen fattat. Hur ska jag liksom klara det då? Såååå piss. Iaf tror jag att jag hoppar av Lösnummer. Blir lite mycket. Speciellt nu.
Ska börja kolla runt lite vad det finns för alternativ. Och nej, det här inte bara något som kommer nu, det har inte varit samma sak de här senaste dagarna och jag börjar tappa anledningen till att jag gå där jag går. Kanske inte är det jag ska göra iaf...

Goodnight and Goodbye


11 december 2010

Trodde ni verkligen något annat?

Jay Smith - Dreaming People



Goodnight and Goodbye

10 december 2010

Eftersom nu är den här speciella dagen så blir också dagens lucka något som kopplas ihop med H. Jag har nämligen läst någonstans att han gillar den här sångaren och jag har fastnat helt för den här låten. Nej, jag fattar inte allt han sjunger, men det är något speciellt med den som gör att det inte spelar så stor roll om man fattar allt han sjunger. Bra låt helt enkelt :)

Andrés Calamaro - Estadio Azteca



Goodnight and Goodbye

Now it's only me

Idag är det en speciell dag. Nej, inte för att det är Nobeldagen. Nej, inte för att det är idolfinal. FÖR DET ÄR HIGUAINS 23-ÅRS DAG!! :D Har ätit prinsessbakelse så det får vara tårtan. Hoppas han får en riktigt super födelsedag trots allt som händer med operationen och så. Ett stort Grattis från mig får han iaf, trots att han aldrig kommer få veta att jag säger det ;)



<3

Ikväll är det ju iaf Idolfinal och jag är såååå taggad! Har kollat lite smått på uppträdandena, fast utan musik och blir ännu mer taggad. Vem glömmer väl liksom Jays verision av Like a prayer? Och det såg ut som att Minnah kommer bjuda på en rejäl show med What you waiting for. Sen är det ju vinnarlåten som brukar vara riktigt bra. Att den i år är skriven av bland annat Christian Walz är ju bara ett stort plus :D Snart dags....

OCH, om det är någon som har tänkt att åka till Tyskland och titta på Eurovision finalen så kan man köpa dom på söndag, men det gäller att vara snabb för de brukar sälja slut på en timme. Now you know ;)

Goodnight and Goodbye

Before it's too late

Känner mig lite glad och hungrig. Glad för det är bara en fråga kvar på hemtentan och den är typ den minsta frågan av alla. SKÖNT! Hoppas bara jag får ihop en sida om det. Men äsch, det går ändå ;)
Sen är jag som sagt hungrig, dags för lunch nu snart eller? I believe soooo, men tänkte vänta på mamma som kommer typ 2. Segt.

Den senaste tiden har jag liksom känt lite extra starkt för en viss människa och önskat att jag var där i Madrid och bara...ah, ni vet. Har funderat lite på varför, men kom för bara en stund på varför. Det är ju en liten speciell dag imorgon :D Men men, ni som inte har en aning om vad jag pratar om får veta mer just imorgon ;) Är iaf sjukt taggad, vilket egentligen är lite konstigt eftersom inget speciellt kommer hända här. Haha, eller? :P

Sen är låtarna inför imorgon klara! Spännande, vem vinner Idol 2010? Alla undrar (..eller kanske inte alla, men många). Here it is!

Jay:
Eget val: Higher (Creed)
Tittarnas val: Like a prayer (Madonna)
Vinnarlåten: Dreaming people

Minnah:
Eget val: What you waiting for? (Gwen Stefani)
Tittarnas val: Twist and shout ( The Beatles)
Vinnarlåten: Dreaming people



Goodnight and Goodbye 

9 december 2010

Jag ler ett litet tag. Fy vad den här låten är bra! Jag kan inte beskriva med ord, men det känns som att...jag vet inte, kan som sagt inte beskriva. Grabbarna är bra, det vet jag ju, men de har verkligen gjort succé hos mig med den här låten och deras senaste album (tack Martina som skrev om det på sin blogg för ett tag sen så jag fick lyssna också..) Videon är väldigt fin också så varför inte en plats i kalendern?

The Script - For the first time



Goodnight and Goodbye

8 december 2010

Idag tänkte jag lägga ut en ganska gammal låt. Tycker den gör en glad och man mår helt enkelt glad när man hör den. Sångerskan har gjort båden en och två bra låtar tidigare och jag har planer på att köpa en liten sak som har med henne att göra (vill inte berätta för mycket...). Hittade låten igen efter många dagar i den braiga filmen som råkar heta The Ugly Truth. Klippet är från ett suuuuuper bra program som råkar heta American Idol. Låten och artisten? Jo de råkar heta

Natasha Bedingfield - Pocketful of Sunshine



Goodnight and Goodbye

Gave you what I had

Ett steg närmare målet; att bli godkänd på hemtentan. Har nästan skrivit klart sista frågan...sen är det bara alla andra frågorna kvar ;) Men, jag har räknat ut att jag ska hinna, hoppas bara att jag kan hålla det sen. Allt jag behöver för att bli klar med fråga 5 är en film som exempel. Kom på en film som jag tack vare Martina och Agnes kom på namnet på, Cloverfield. Nu har jag bara problemet att jag kanske tänkte fel. Skrev att filmandet inte var en del av själva historien, bara ett sätt att få filmen mer intressant. Men har jag fel kanske? Hela filmen byggs väl på det? Men frågan är ju om det är just en del av historian eller bara ett sätt att dra tittare? APA! tänka, tänka, tänka. INTE min starka sida ;) Hmmm...funderar på att ta typ Mamma Mia eller High School Musical som den andra filmen. Musiknumren där har ju inte heller någonting med själva historian att göra. Eller jo, några av dom, men absolut inte alla! Aja, får se hur det utvecklas.
En annan sak som är skit är källor. Det är ju typ det viktigaste av allt! Anger man fel källor eller inga alls spelar det ingen roll hur bra man skrivit, man blir inte godkänd. Det är ju bra. Not. En del saker finns ju i huvudet, varför ska jag då leta runt efter källor? Bajsa på er liksom.

Aja, annars då? Händer inte så mycket. Hade min Eclipsekväll. Kollade först filmen och sen lite extramaterial. Åh, jag älskar extramaterial. Så sjukt kul att se hur dom gör själva filmen. Ibland ser man filmen på ett annat sätt efter man kollat på just extramaterialet. mmm, glad.
Kollade också på fan eventet som var i somras i Stockholm. Haha, heeelt sjukt! Hur kan människor skrika så mycket? Det var ju som när man kollar på en JB konsert! Hmm, liiiite glad är jag att jag inte stod och trängdes där uatn bafann mig i världens bästa Madrid istället ;D

Goodnight and Goodbye


7 december 2010

Dagens låt hittade jag igår när jag var helt uttråkad och har inte kunnat sluta lyssna än! Så bra är den. Nu behöver jag inte tänka på Hurtful vilket får mig att tänka på Barcelona när jag hör den här artisten. Ja, har inte så mycket mer att säga, dagens lucka är härmed öppen ;)

Erik Hassle - Standing Where You Left Me



Goodnight and Goodbye

Running in circles

Känner att jag kanske inte fått så mycket gjort som jag hade hoppats idag...

Jag började med att skriva recensionen så jag iaf slapp ha den hängandes över mig och skickade in den. Var tydligen inget att ändra på för nu ligger den uppe på hemsidan. Check it out! :)

http://www.losnummer.se/kultur/2010/12/jag-vill-bara-ha-mer/#more-7099

Sen, eftersom min hjärna bara inte vill jobba hemtenta, började jag lite med artikeln till tidningen. Ringde till Owe, inget svar. Efter ett tag ringer människan tillbaka och vi pratar lite. Skön snubbe! Var inte svårt att prata med honom inte. Haha, kanske berodde på att jag knappt fick en syl i vädret! Men men, vi kom iaf fram till att det vi trott var en nyhet hände för 4 år sedan. Lite sug. Pratade med Emma och vi slopar den artikeln så då behöver jag inte skriva den heller :) Och Emma och Sasa skulle hinna skriva allt annan så jag behövde inte ta på mig något nytt, skönt.
Sen är det ju den här hemtentan. Hade räknat ut att jag skulle klara den om jag gjorde 2 frågor idag, inget imorgon, 2 frågor på onsdag och den sista på torsdag. Ja, idag har jag inte gjort klart en enda fråga! Suck. Varför har inte jag en smart och arbetsam hjärna för? Jag försöker, men hur lätt är det när artikeln jag ska läsa fär att kunna svara på frågan är full av ord jag aldrig hört och därför inte har den blekaste vad de betyder? Det går inte! Aja, får jobba på imorgon eftersom jag är hemma hela dagen då med. Ska dock ha min Eclipse visning då och den tänker jag banne mig inte missa!! Får köra på innan det..

Nu ska jag se om jag får något gjort eller om jag bara skiter i det för nu.
Goodnight and Goodbye


6 december 2010

God tid att öppna dagens lucka. En kille står för dagens låt, kanske mest känd under efternamnet Johansson och vann Fame Factory 2003. Han har gjort en hel del bra låtar, men tycker de låtar jag hittat när han bytt namn är riktigt bra!! Han skulle vara med i årets Melodifestival, men blev diskad. Han och låtskrivarna hade chansen att skriva en ny låt så de får vara med, vet dock inte om de gjort det än. Hoppas iaf att de har det. Får det här är heeeeelt okej ;)

Anders Fernette - Lola



Goodnight and Goodbye

What would you do if I told you how I feel

Nu känner jag att jag inte varit så duktig på att blogga i helgen och allt som kommit upp har varit kalendern. Anledningen är att jag inte riktigt haft tid, vilket jag inte har nu heller, men det skiter jag i. Här ska skrivas ett inlägg! :)

I lördags åkte jag till universitetet för att kolla in Örebro Studentsångares julkonsert Kalastider. Hade inte så jätte höga förväntningar, bara att de skulle stå på scenen och sjunga. Oj så fel jag hade. Sjöng det gjorde dom. Och dansade. Och gick ut i publiken. Och spelade instrument. Riktigt bra var det kan jag lova. Ska försöka skriva ihop en recension nu också, tror de väntar på den snart.
Går vidare... Igår hämtade Mina mig, och hamnade i diket! Det är lugnt, ingen skadade sig och alla inblandade mår bra. Hon hämtade mig iaf för att vi skulle in och kolla på Månsan när han sjöng på O, Helga Natt. Efter lite skräpslängning (och jag och Mina är bäst på att slänga cellplast!!!) stod vi där på torget och sjöng och frös. Efter själva konserten signerade Måns lite, men jag och Mina kom fram till att vi inte skulle vara jobbiga och gå dit. Nu ångrar jag mig kan jag lova. Hade ju varit guld med en liten kram och en kråka på julskivan. Men men, får skylla mig själv. Hittade iaf Poplife som jag letat efter i veckor nu! Är en stor intervju med en viss Andreas Carlsson om Dandy och så. Emma glad :)

Nu har jag precis ringt till Cedebacks och avbeställt min körlektion imorgon. Eller jag lämnade ett meddelande så jag hoppas de får det så jag slipper betala! Har super mycket den här veckan plus att jag hade svårt att ta mig in. Förutom recensionen av Kalastider ska jag försöka skriva Hemtenta som går bajs och skriva en artikel till tidningen. Ibalnd hatar jag mig själv som tar på mig grejer när jag egentligen inte har tid. Så ah, det är väl bara att sätta igång nu då. Med lite tur kommer Eclipseboxen i brevlådan senare under dagen också :)

Goodnight and Goodbye 


5 december 2010

Det känns som att jag inte kan ha en lista eller kalender utan att på ett eller annat sätt ha med den här gruppen. Dom är riktigt mega bra och även om det finns många bättre låtar än den här så får den en plats iaf. Alla känner ju igen refrängen från en annan låt som är riktigt bra så varför inte liksom ;)

Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)



Goodnight and Goodbye

4 december 2010

Ny dag, ny lucka. Denna tillägnas en artist som hållt på sen 2004, alltså 6 år nu. Tänk va tiden går fort! Inte en dag har han gjort något dåligt heller. Genom åren har jag varit på 2 konserter med killen och han är ju inte direkt sämre live om jag säger så. Minnen.
Den här låten är riktigt bra och förtjänar helt klart en plats i min kalender. Lite tråkigt att han dör i videon, men det är sånt man får komma över, det är ju liksom inte på riktigt ;)

Darin - Lovekiller



Goodnight and Goodbye

I trust the music to show me the way


When we go public

Åter igen en dag och en vardags vecka till ända. Dagen har bestått av en, som jag anser, ganska onödig föreläsning. Visst lär man väl sig något varje gång, speciellt då det faktiskt handlar om film, men jag känner att jag verkligen inte hade behövt gå på den som var idag. Men men, nu gjorde jag det och fick iaf mitt namn uppskrivet på närvarolistan :)

Sen har jag varit lite arg idag också. Det är ju den 3 december idag vilket betyder att jag skulle få min Eclipsebox, men icke sa nicke. Den kommer på måndag. SUG!! Har klagat hos CDON. Nu har jag banne mig gått och väntat aplänge och så får jag den inte ens. Inte smilgroparna upp. Tur då att Idol finns. Olle, vilken gudomlig varelse, följt av bra framträdanden av Minnah och Jay också. MEN, nu var det ju inte bara det som fångade mitt hjärta. ANDREAS CARLSSON! Han sjöng!! Och han sjöng så fint! Nu är jag ännu mer taggad på att läsa Dandy. OCH jag är skit taggad på att spara pengar och åka och se musikalen när den kommer. Ojjjjj, så BRA!! :D:D:D

En till liten glad nyhet, speciellt till alla som gillar Italien. De kommer nämligen tillbaka efter 13 år till Eurovision 2011. Yesbox, det blir trevlans :)

Tänker på dig hela tiden, vill bara vara där <3

NU,
Goodnight and Goodbye

3 december 2010

Lucka nummer tre. En låt som är så sjukt bra så refrängen hamnat på min byrå. Älskar låtar som denna där en rappare kör sin grej och så kommer det in en tjej och tar en helt super bra refräng. Tänker dock inte ta den första verisionen eftersom jag tycker tvåan är sjukt bra den också. Om det är någon som har den här låten så tveka inte att skicka, för som sagt, jag ä l s k a r den här låten och älskar texten på sina ställen :) Så värd en plats på min lista..

Rihanna feat. Eminem - Love the way you lie, part II



Goodnight and Goodbye

That's just how the story unfolds

Har just läst något som får mitt hjärta att gråta. Eller, det känns så iaf. Anledningen till att Higuain inte spelade i måndags. Han måste opereras och blir borta i minst två månader :( Han har tydligen "a lumbar herniated disc" (ett diskbråck i ländryggen enligt google translate..). De ska låta en annan läkare kolla på honom för ett andra uttalande, men en specialist, tränaren, hälsoläkaren och hela "läkarteamet" har enats om att han ska opereras efter att det inte blivit bättre under 5-6 veckor. Den här "sjukdomen" leder tydligen till trötthet och sånt. Och jag som klagade på tränaren för han inte tog in Higuain! Jag ska aldrig mer klaga, ALDRIG! Han får vara borta hur länge han vill, bara han överlever och blir bättre. Folk dör ju liksom under operationer :'( Jag är seriöst orolig, och det spelar ingen roll om alla tycker jag är jätte töntig, det är ju knappast något jag kan hjälpa.. Håller alla mina tummar och hoppas allt ska lösa sig.



Mer update från Real. Ramos var en av de två nyheterna som kom upp på msn när man loggade in. Tror aldrig jag sett nån av killarna där förut. Lite kul. Han sa att han bett om förlåtelse för sitt handlande i måndags och i och med den utvisningen är han nu den mest utvisade Realspelaren genom tiderna. Han berättade lite mer och bekräftade det jag pratade om förut; de är hårdare mot honom än de andra spelarna. Alla andra kom ju också fram och bråkade, men det är han som får ta smällen! Skönt att han tycker som jag ;)

Ja, ni hör ju. Andra luckan i min julkalender behövdes!
Goodnight and Goodbye

2 december 2010

Dags för lucka numero dos. Här är en grupp som jag tror de flesta vet att jag absolut älskar. Låten och videon har jag lagt ut tidigare, jag vet, men det känns som att den behövs i tider som de här (mer om det i nästa inlägg...) Låten går non-stop i min Mp3 just nu, får bara inte nog. Att sen grabbarna är oemotståndligt bra gör ju inte saken värre ;) Så, en dag närmare jul och i den här kylan behövs en låt som värmer, som den här :)

OneRepublic - Marchin On



Goodnight and Goodbye

It's the voice of someone else

Tänkte att jag skulle skriva in lite i min nya kalender men körlektioner, uppkörning och de lektioner som jag vet att jag har då. Öppnade den gamla och såg att jag ska på julkonsert imorgon! Vilken väldig tur att jag såg det. Fick sms från Elin som skriver för Lösnummer samt är med i Örebro Studentsångare, som har konserten, som skulle lägga undan en biljett åt mig så jag kanske hade kommit på det då. Men iaf, SHIIIIIT! Har tydligen ingen fotograf än så länge så jag får väl gå själv, men det ska la funka iaf. Då får man ju lite större intryck och så om inte annat :) Försöker bara komma på vad jag ska göra mellan 12 och 19. Mamma sa att jag kunde komma till henne fram till klockan 15, men sen då? Ingen som har lust att ta en fika, käka eller göra nåt annat kul? Säg bara till (om jag inte hinner fråga först :P).

Kollade lite på Idol-Daniels bilddagbok och hittade en massa bilder från när de var på Marieberg och jag, Mina och Ia var med på flera stycken! Hahaha, lite kul. Dessutom har han snott en av mina bilder som jag lagt upp på facebook och lagt upp på sin bilddagbok! Av någon anledning kan jag inte lägga upp bilderna :( Ska försöka fixa så ni kan få se dom..

Ska också försöka börja på hemtentan som ska in nästa fredag också. Smart som jag är så sa jag att jag kunde ta en artikel till tidningen till nästa nummer också och det är första deadline nästa vecka också. Lite dum får man vara. Men jag ska nog lösa det också, bara jag får tag i människan jag ska prata med så ska det nog lösa sig:) Men som sagt, hemtenta nu..

Goodnight and Goodbye

1 december 2010

Godmorgon alla trevliga människor ute i världen :)

Har bestämt mig för att göra en liten "följetong" här på bloggen och eftersom det är jul så blir det lite av min egna julkalender! :D Det är ju liksom första december idag, men skillnaden med min julkalender är att den får sträcka sig ääääääända till den sista december och inte bara till jul ;)
Ja, precis som förra året då jag valde att göra en "lista" så är det musik som kommit under året. Och nej, det är inte bara ny musik utan musik som jag har hittat och lyssnat på under året så själva låten i sig behöver inte vara från just 2010. Alla med på noterna? Men då kör vi :D

Första december, första låten. En låt som man bara blir glad av och ler när man hör. Artisten vann Idol i Australien 2009 och har nu nått ut till mina öron, anledningen kommer genom en låt lite senare i månaden ;) Med det sagt så kan jag informera om att det här inte är den enda låten av det här artisten som kommer dyka upp framöver. Nog pratat, här är dagens "lucka" ;D

Stan Walker - Black Box



Goodnight and Goodbye



RSS 2.0