Ain't it sunshine

Detta dumma lösenord!

Ohoj på er! Det blev inget firande på Cibeles igår för Barca krossade sitt motstånd. Aja, jag hade egentligen inte förväntat mig något annat så jag kan ju inte säga att det blev en besvikelse direkt. Nu kör vi på. Maj börjar ju imorgon och oj vilken månad vi har framför oss. Och sen kommer ju juni och vid det här laget tror jag alla vet hur mycket jag längtar till juni! ;) Men maj först alltså. La Liga avgörs och det ser ju just ut för pojkarna som ni vet. Sen är det ju ÄNTLIGEN dags för Eurovision. Kan ju säga att det kommer upp ett inlägg under två innan för att tagga till. Håller på och fixar lite mer en nedräkning, får se hur det blir med det. Haha. Mycket bra alltså som kommer inom närmsta tiden :)

Nu för en stund sen var jag uppe och hämtade mitt paket från Ellos som redan kommit. Provade kläderna och blev glatt överasskad. Eftersom jag alltid är så orolig över storlekarna så brukar jag ta en storlek som alltid är lite förstor. Vet att när jag tar en mindra så kan det bli ganska tajt ibland. Nu efter att haft lite tältkläder pga det så tog jag mindre storlek och de brukar ju alltid sitta ihop med en storlek åt fel hål. Haha. Iaf, det visade sig att toppen satt okej, lite stor men det är ju ganska skönt att det är luftigt. Klänningen var hur skön som helst, men för stor! Funderade på att skicka tillbaka och beställa i en storlek mindre (som jag för övrigt typ aldrig haft i storlek känns det som!). Dock tycker jag det blir så omständigt så jag behåller den lite förstora klänningen istället. Det är ju sånt där strech (stavas hur?) ovan så det går nog. Kommer bli en favorit i Madrid kan jag säga. Dock känns den lite för fin, men man ska väl gå runt och känna sig lite fin ibland? ;) Måste fundera över om jag ska köra en storlek mindre i framtiden alltså, eller om de bara var väldigt generösa den här gången...
Shortsen passade båda två. De ena var lite tajta i magen, men funkade absolut. De andra var lite stora i magen, men det funkar nog om jag sätter dit ett skärp. Haha. 

Nu ska jag få lite mat i magen för sen kommer mamma och jag beger mig ut på landet. Funderar på att testa springa ute där. Det är ju så vaaaaaarmt. PUH! Och där känner jag mig ju hemma så det kanske går bra med en springtur? Haha, kommer jag orka. Det är den stora frågan ;) Fira Valborg ska vi iaf göra på vanligtvis; typ inte alls ;) Men trevligt att vara med familj iaf...

Hoppas ni får en fin dag och njuter av det fina vädret :)
Goodnight and Goodbye

Just beeing happy

GOSH så förvirrande det är när man byter lösenord till bloggen. Haha, skriver ju fel hela tiden och sedan svär jag för att jag inte kommer in... innan jag kommer på att jag bytt ;)

Vet inte varför, men jag har varit glad hela dagen idag. Pratade lite med mamma och eventuellt åker jag hem imorgon för att fira valborg med familj. Mormor och morfar firar bröllopsdag på onsdag också så vi kanske ska fira på tisdag. 59 år som gifta. Wow. Nästa år blir det fest! Haha. Tycker det är fantastiskt när två människor håller ihop så länge. Även om de går varandra på nerverna så finns kärleken fortfarande kvar. Det märktes tydligt förra året då morfar var på sjukhus och ingen trodde han skulle överleva sommaren. Så glad att de båda finns och jag hoppas verkligen vi får fira de där 60 åren nästa år.

Sen fick jag ett litet sms från Evelina. Hon befinner sig i Madrid just nu (avundsjuk!!) och de håller på att fixa kring Cibeles. Jag hade ju inte tänkt. Det kan ju bli fira av redan ikväll. Förlorar Barca sin match så är det klart och då blir det fira av redan ikväll. Hon skulle ta lite bilder åt mig om det hände. Åh, hoppas! IIIHH!

Nu tar jag en djup suck och bara njuter av att verkligen njuta av livet ett tag. Imorgon kan det vara andra bullar. Who knows?

OCH, eftersom jag skrev fel förut, hoppas ni alla haft en bra SÖNDAG! ;)
Goodnight and Goodbye

I've got a pocketful of sunshine

Idag är det söndag och vilodag. Dock vänder ju jag på dagarna lite fram och tillbaka så för mig har det blivit pluggdag. Jag och Elin har nästan blivit klara nu. Lite kvar bara som ska justeras, annar är vi redo för inlämning. Tycker vi har gjort ett riktigt bra jobb. En bakgrundsanalys, tre concept outlines samt tre treatment. Det enda som saknas nu är en individuell arbetsjournal. Går nog fort att göra och om jag inte orkar idag så har jag ju alltid imorgon :)

Annars idag tog jag min cykel och körde runt en liten runda. Så mysigt. Vädret idag är ju så fantastiskt så jag vet inte vad. Dessutom vann ju Real sin match som jag skrev förut. Muy Bien! Tänk att sitta en dag som denna vid en fontän  med en glass i handen. Det är iaf vad jag har velat göra hela dagen. Haha. Snart så. 

Efter att ha drömt om Supernatural inatt, och då bra drömmar och inte läskiga, så bestämde jag mig nu för att se ett avsnitt. Så bäst. Utan att avslöja för mycket för de som inte sätt, men jag älskar Deans nya "papparoll". Haha, passar honom väldigt bra ;) 

Funderar på att baka lite scones också. Var ett tag sen nu och det är ju så sjukt gott! Blev en ganska tidig middag så något gott ikväll kan ju inte skada :)

Hoppas ni alla har en riktigt bra och skön onsdag!
Goodnight and Goodbye

Here we come



Bild hämtad från Reals facebook

När man ser bilder som den ovan vet man exakt varför man älskar pojkarna och att man kommer göra det för all framtid. Canales är ju fortfarande Reals spelare, men är utlånad till Valencia just nu då de tyckte han skulle vara i en klubb där han fick spelutrymme för att utvecklas. Just nu är han skadad och för att visa att de står bakom honom hade Real alltså dessa tröjor på sig där de stöttar honom i tillfrisknandet. Fina pojkar <3

MARCA skrev också att det närmar sig Cibeles nu. När jag läste det gick jag direkt in för att kolla flyg. Haha. Jag har ju inte råd och ska ju faktiskt en månad senare dit så jag får hålla mig. Ett år. Ett år ska jag stå vid Cibeles när de kommer åkande i bussen och fira med dem. De vann sin match idag vilket är anledningen att det närmar sig. 3 matcher kvar och 7 poäng ner till Barca. Alltså, en vinst till och ligan är vår! De satsar på att vinna samtliga matcher, vilket är bra, men det är skönt att veta att det bara är en vinst ifrån titeln. Solen skiner både utanför fönstret och här inne. Awwwwww <3

Goodnight and Goodbye

Shopping

Jag beställde lite kläder från Ellos igår. Kände att jag ville ha lite shorts med till Madrid så det är väl dags att börja beställa nu? Jag har ju inga shorts sedan tidigare eftersom jag aldrig brukar ha det. Men nu ska det bli ändring. Hoppas jag. Om jag kan ha dem ;) Haha. Det blev en klänning och en topp också. Alla bilder från Ellos hemsida.



Klänningen. Beställde den röda.



Långa shorts. Det blev de ljusa, kanske är skönare på sommaren?



Shorts med skärp. Svarta.



Topp som det var ganska mycket rea på. Muchas Gracias!

Oj, ännu ett klädinlägg. Vad är oddsen på denna blogg? Haha ;)

Goodnight and Goodbye

It all started with a big bang...



För några veckor sedan upptäckte jag serien som alla andra upptäckte för ett antal år sen. Haha. The Big Bang Theory. Så klockren. Tack vare Martina kan jag nu se på serier utan att de måste gå på TV här i Sverige och utan att jag ska behöva ladda ner från Pirate Bay som jag verkligen inte klarar! Detta betyder alltså att jag nu kan se serien från början och inte endast när den går på 5:an på vardagarna. Yeay! Har verkligen fått upp ögonen för den där sidan nu. Jag fattar typ inte särskilt mycket av den, men jag kan ju se så jag klarar mig. Såg att det fanns typ fyra Grey's som inte visats i Sverigen än. Dock är jag lite klyven, ska jag se dem nu eller vänta och se dem på onsdagarna som vanligt? Haha. Dagens i-landsproblem?

Goodnight and Goodbye

On a Job

Gårdagen blev en bra dag, men vad sjutton hade vi för väder? Jag har blivit en sån som bloggar om vädret märker jag. Haha. Men seriöst. Bara på tiden jag åkte hem så började jag i spöregn och avslutade i solsken. Att det sen var motvind när jag cyklade uppför helvetesbacken ska vi kanske inte prata om. PUH! Dock känner jag att den börjar bli lättare efterhand. Haha. Undrar om jag hinner orka hela utan problem innan jag flyttar härifrån? Dags att börja cykla varje dag tror jag. Haha ;)

Filmen igår var som sagt bra och jag och Ia hade en trevlig lunch på Hälls innan med godaste mackorna. De där mackorna hette någonting men inte kommer jag ihåg vad. Något på F. Lite mindre kul igår var kanske att lampan i mitt pentry gick sönder. Har jag någon glödlampa över? Don't know. Jag är så sjukt seg på att fixa saker, men det är ju något som måste fixas snart. När jag lagade mat igår såg jag ju nästan ingenting! Hmmm

Idag ska jag upp till Lindesberg igen. Jag och Elin ska jobba på så mycket vi hinner med vårt arbete. Var har hittills två lite ofärdiga manus som måste bli färdiga, samt en concept outline med tillhörande treatment och en bakgrundsanalys för alltihop kvar att skriva. Kommer bli tufft, men det är bara att köra på! Let's do this. 

Hoppas ni alla har en riktigt bra lördag :)
Goodnight and Goodbye

Avengers



Nu har jag sett första superhjältefilmen. Eller jag har ju typ sett Hulken innan, men de andra är jag inte helt hemma på. Är nu lite sugen på att se de andra filmerna, speciellt Iron Man. Haha, man måste ju bara älska Robert Downey Junior. Filmen var bra, helt min typ av action. Dock tyckte jag de lade väldigt mycket fokus på att hjältarna skulle slåss mot varandra och ganska lite tid på att faktiskt ha slutstriden. Men men, skratt blev det. Kanske mest skratt. I en film som denna hade väl kanske spänning hade varit mer att föredra. Haha. Men men, något ska jag väl ha att se ner på i min recension som jag nu ska skriva. Tror dock detta är en film som blivit större än den egentligen är. Men jag klagar inte. Sevärd om man gillar den här typen av film. Och ett gott skratt. Jag säger till när recensionen är uppe så kan ni läsa mer djupgående om ni finner det intressant ;)

Goodnight and Goodbye

Superhero

Idag var det betydligt bättre väder. Det blir jag och cykeln upp på stan helt enkelt! Haha. Igår ångrar jag lite att jag inte tog cykeln in. Det regnade ju inte då och var faktiskt ganska skönt ute. När jag skulle hem från zumban blev det en promenad istället. Kändes inte alls så pepp på buss och det var riktigt skönt med promenaden. Muy Bien. Om jag ska nämna zumban i sig kanske. OMG! Haha, Dermot var verkligen på gång igår. Det går verkligen inte att förklara men jag kan ju säga att det var svettigare och ett leende på läpparna rakt igenom. ;)

Nu ska jag fixa lite innan jag tar min cykel och åker upp till stan. Ska möta upp Ia och sedan ska vi gå och käka något innan vi ser Avengers. Kommer bli super trevligt. Jag brukar ju inte se så mycket superhjältefilmer och måste erkänna att jag typ inte sett någon film där de är själva. Haha, man ska väl börja med den där de är samlade? ;) Ska bli riktigt intressant och sedan kommer ju en recension upp på Lösnummer. Självklart säger jag till :P

Nu får ni ha en bra fredag alla! 
Goodnight and Goodbye

Give me life



Jag har tråkigt! Jag har kommit så långt jag känner att jag kan med treatment och ska nu försöka mig på lite manus. Går ju inte super kan jag säga. Tror vädret gör mig opepp. Tur (eller kanske otur?) att jag fick den där dumlen av morfar på båten. MUMS! Dock tycker jag det sjunker väldans fort i paketet. Haha. Inte så bra kanske, men de är ju så förbaskat goda! 

Kanske inte så värt att skriva ett inlägg, men jag är som sagt uttråkad. Imorgon ska jag och Ia först på stan och käka något mumsigt och sedan bio. The Avengers ska vi se som har premiär då. DET är jag pepp på :P Nästa vecka blir det bio igen för att se The Lucky One. Mycket bio, men sånt gillas skarpt! Hoppas på att jag typ får nästa säsong av Supernatural imorgon också så jag kan kolla. Blir ju helt galen på dessa säsongsavslutningar! Tror jag ska titta till ett avsnitt som slutar någorlunda bra och sedan sluta. Då kanske jag kan hålla mig borta ;) haha

Goodnight and Goodbye

That's just the way we roll

Men usch vilket väder! När jag tvättade på förmiddagen tyckte jag det var ganska okej väder, men nu försvann det. Det mullrar lite också, men om det är åska eller bara något annat vet jag inte. Jag hade tänkt cykla in till zumban sen, men just nu är jag inte väldigt sugen på det kan jag säga.

Idag har jag som sagt tvättat och utöver det har det blivit lite pluggande. Jag och Elin delade upp vårt arbete så vi skulle skriva varsitt treatment efter två olika consept outlines och det tredje ska vi skriva tillsammans på lördag då jag åker upp till Lindesberg igen. Blir nog bra. Det enda som är just nu är att jag typ har kört fast. Är inte helt hundra på vad som ska hända härnäst. Det treatment jag skriver ska vara uppbyggt lite efter Hunger Games. Vi vill nämligen med denna video nå ut till ungdomar mellan 15 och 18 så då måste ju Hunger Games vara ett bra sätt. Eller? Haha.

Igår skickade jag in en bild till vår bildredaktör för att vara med i tävlingen "Årets bild" som anordnas varje år på Lösnummer. Ni får gå in och rösta sen när tävlingen kommer igång! Dock såg det ut som att det var jag och sen bara fotografer som skickat in ett bidrag. Svälj. Kanske Emma, chefredaktören, skickat in också. Men aja, kul att delta iaf. Det är ju inte blodigt allvar och jag är ju absolut inte med för att vinna. Bara en kul grej liksom :) Såg nu bara att vi måste skicka in en bildtext också. GOSH! Vad ska jag skriva? Hur förklarar med bilden? Haha. Bilden jag skickat in är den nedan från när jag skrev om Hjalmar...



Ikväll är det troligtvis sista zumban för den här gången. Vad ska jag göra sen då? Jag och Mina tänkte testa medel som går på tisdagar för Diana. Men vi vill ju ha Dermot :( Blir ju hur tråkigt som helst att inte åka in till stan på torsdagar och dansa. Haha. Så sjukt kul ju. Men det löser sig väl på något sätt. I hope...

Nu ska jag försöka fortsätta lite med treatment. Sen ska jag väl försöka få något gjort med mitt eget manus också. 

Goodnight and Goodbye

No words can heal a broken heart



Ronaldo och Higuain under straffarna. Orginalbild från MARCA

Åh, vad spännande matchen var igår. Det var bra nära att Real tog sig till finalen, men de förlorade på straffar. Dock var straffarna sjukt spännande också. Real missade sina två första medan Bayern satte sina. Det såg ut som Real redan förlorat. Dock klev Casillas fram och räddade kommande två straffar så det blev mer jämt igen. Dock missade Ramos sin straff så när Bayerns sista satte sin var det klart. Reals sista (som jag antar var Higuain då han inte skjutit än) behövde inte ens skjuta. Jag satt verkligen med andnöd där på slutet. Är mest glad att jag fortfarande lever. Haha. Känner dock att det inte gör något att det inte blir en final. Bayern förtjänar verkligen att spela där, speciellt då den utspelas på sin hemmaarena. Det enda som känns lite är att just Ramos missade sin. Visst missade Ronaldo och Kaká sina med, men det var för att målvakten tog den. Ramos sköt sin över målet. Tror han inte mådde så bra efter det. Han såg väldigt besviken ut. Ett sånt tillfälle då man bara vill gå genom rutan och ge honom en kram samt säga att det inte gör något. Men men, det verkar som att han ser framåt nu iaf, så även hans lagkamrater. De har fortfarande ligan som det ser ut som de kommer ta hem. Kämpa på nu de sista matcherna!

Goodnight and Goodbye

Chasing the Sun



Jag tänkte vänta med att lägga upp denna till december och hela det där. Men jag kan inte vänta! Kan ju nästan lova att den dyker upp där också :P Jag älskar de här pojkarna. Dagens kanske bästa boyband!! Så söta och så braaaaaa. Kommer verkligen hålla två ögon på dem i framtiden. Älskar verkligen den här låten också. Repeat. Synd att den inte hittat till Spotify än...

Dessutom är jag lite småkär i Jay och Max. Mest Jay ;) Haha



Goodnight and Goodbye

Min förlorade tid



Ja, det är sjukt kul att vinna saker, men nu får det nästan vara nog! Haha. Kanske ska sluta vara med i tävlingar, men man tänker ju att man aldrig vinner så man kan ju vara med och tävla ändå. Speciellt när man faktiskt vill ha saken i fråga. Så visst är det kul att vinna saker man vill ha, men samtidigt... Gäller tur i spel och otur i kärlek? För då tar jag nog hellre kärlek! Haha. Speciellt eftersom...
Det jag nu vunnit är en singel med Pontus de Wolfe. Det är Elsa som tävlat ut (eftersom de är gifta och allt!) och det man skulle göra för att vinna vara att kommentera det inlägget med en motivering till varför man skulle vinna. Jag motiverade med att jag verkligen behövde en svensk låt som inspiration till mitt manus. Det gick hem. Inte var det något ljug heller! Tror faktiskt den här kanske kan vara lite inspiration. I hope! Troligtvis får jag den signerad också. Thaaaaank you :D

Goodnight and Goodbye

Ålandsresa

Nu är jag hemma i lägenheten igen. Känner att det har varit en bra dag ute i världen. Haha, eller nåt. Tekniskt sett så kan jag nu säga att jag varit i Finland. Mitt ute i havet där så ändrade min telefon tid och jag fick ett finskt telefonbolag. Det som gör att man har varit i ett annat land ;) Lite bilder blev det som kommer här:



Efter ca 3½ timme på bussen var vi framme vid terminalen där morfar tog sig en kopp kaffe medan vi väntade på båten. Vi fick också våra biljetter och kunde lugnt och fint sedan gå på båten.



På båten sen fick vi buffé. Mums. Alla pensionärer var så glada och tog kort. De som satt bredvid oss var de som fixade med resan och jag kan säga att det var inte långa stunder de satt kvar vid bordet och åt. De gick nämligen runt och skålade med alla och hade sig. Höhö



Efter maten gick vi och satte oss vid ett bord där vi kunde se ut genom fönstret...



En del spelade Bingo, men vi hann inte till denna omgången. Istället fick vi sitta och lyssna.



Vi kom fram till Åland. Där gick några av, men vårt sällskap var kvar eftersom båten snabbt skulle vända och vi bege oss tillbaka hem.



På vägen hem var det nytt bingospel och denna gången hann vi vara med. Dock fick jag kryssa på båda brickorna för morfar trodde jag skulle ha bättre tur. Haha. Vi vann dock inget...



Efter det handlade vi lite i tax-freen och sedan blev det dans. De som inte dansade satt och drack drinkar eller något annat med alkohol. Haha. En av pensionärerna konstaterade att det var bra att hon inte skulle köra hem. Haha. Jag kunde inte hjälpa att slås av tanken att en gång om året åker blivande studenter ut på en kryssning där de dansar, dricker och har allmänt roligt. Detta är ungefär samma sak, bara att det är pensionärer (det var nämligen nästan uteslutande pensionärer ombord denna resa) och de verkar åka ganska ofta. Dessa resor går ju varje dag och det verkade som att några som var ombord åkte nästan en gång i veckan. Nu vet ni vad pensionärer gör om dagarna. Samma sak som vi unga gör en gång om året (eller en gång i livet...). Haha

Jag hade som sagt en trevlig dag och jag tror morfar är glad nu i några dagar iaf. Det var lite sorgligt dock att se hur ledsen han var att han inte kunde dansa. Han som älskar att dansa! Dock tog han igen det på den avslutande allsången där han tog i och vinkade med armarna. Haha, så söt! Om det blir några fler gånger återstår att se. Jag är inte helt emot det. Dessutom fick jag en stor kartong Dumle av morfar vilket jag ju självklart inte tackar nej till ;)

Goodnight and Goodbye

You can't hide from love

Är nu hemkommen från universitetet där jag och Elin hade handledning med Agneta. Lite småsaker som vi ska tänka på plus att vi måste skriva en arbetsplan att skicka in. Det kommer bli jobbigt konstaterade vi för det är tusen saker att göra. Denna vecka har känts ganska slapp, alldeles för slapp! Nu blir det ändring ordentligt vill jag lova. Bara att köra på! Btw, fick veta att jag faktiskt kan kalla mig för filmvetare eftersom jag läst B-kursen. Jag har ju liksom gjort någon form av forskning med min uppsats. Höhö. Tycker det låter lite coolt faktiskt ;)

Jag får hoppa filmvisningen ikväll. Tråkigt. Det blir så krångligt med bilar om jag ska gå på den och eftersom jag ändå kommer missa föreläsningen imorgon så kanske det inte är hela världen. Det tar dock emot eftersom Oliver sa att den verkligen var värd att se. Elin tyckte jag skulle se om den fanns så jag kunde kolla typ på youtube. Får se. Hon prata om att streama på något annat sätt, men ni känner ju mig; jag kan inte med sånt. Haha. Men jag ska nog överleva, det är ju inte hela världen. Men som sagt, det tar emot. Ordentligt. You know why!

Imorgon är det som sagt båt till Åland med pensionärer som gäller. Haha, sooooo funny. Jag ska försöka ta lite bilder. Om det blir med min kamera eller bara telefonen återstår att se. Aja, men vi hörs på onsdag igen iaf ;) Ha det bäst!

Goodnight and Goodbye

So this day is gone

Söndag. Jag tror en del av mig inte tagit in vad som hände igår. Jag har fått kollat flera gånger så jag inte drömde, men det verkar vara sant. Haha. Mitt segerrus har iaf övergått till oerhörd trötthet. Jag hoppas allt den tröttheten går över snart för på tisdag blir det tidigt när vi ska åka iväg. Ojojoj. Haha, trötta tjejen här ;)

Idag var det styrelsemöte med filmklubben. Det blev ett ganska kort möte innan vår första filmvisning. Man hade ju hoppats på lite folk, men det blev lite av en besvikelse. Hoppas på fler i framtiden. Tråkigt nog kommer vi nu troligtvis inte ha råd med en visning i maj. Hade varit kul annars. Filmen vi såg idag var ingen Emma-film om jag säger så. Alla andra verkade uppskatta den väldigt mycket, men jag blev inte väldigt imponerad. Visst var det coolt att de lyckats göra några saker på den tiden, men ändå. Vet inte om det har att göra med att jag vill ha en berättelse från början till slut med en speciellt handling där saker är sammanhängande. Dessutom har jag ju lite svårt med svartvitt och stumfilm. Jag blir bara trött av att se dem. Haha. Jag vill verkligen ändra på det, för som filmvetare bör jag kanske tycka såna filmer är intressanta? I don't know. Hoppas jag kanske ändrar åsikt lite nu när jag är med i filmklubben. Man kan ju hoppas :)

Imorgon är det handledning med beställningsmanuset samt en filmvisning i manuskursen. Är lite sugen på att se serien vi ska se, Hinsehäxan, och jag tror jag kan se den innan jag åker hem till landet. Vi ska sluta 8 också så jag borde hinna till Inför Eurovision ;) Haha, annars får jag väl bara gå tidigare helt enkelt. Det där löser sig. Man får ta det som det kommer. Finns ju SVTplay också om jag inte hinner hem. GULD! 

Goodnight and Goodbye

I'm glad you came



Jag gillar att Ramos är så aktiv på twitter!!

Just nu är jag ännu mer övertygad att saker händer av en anledning. Att det finns en tanke bakom saker. Som att jag hittade Real. Min mage känner verkligen på sig hur dessa matcher mot Barca ska sluta. Nu hade jag ju en känsla av vinst, som jag skrev förut, och de banne mig gick och vann. Helt otroligt. Tänk att de faktiskt vann! Det betyder att de nästan vunnit ligan. 4 matcher kvar och det måste de hålla nu. De vann ju El Clasico! Åh, jag vill bara krama om varenda en av dem. Haha, jag var nära på att gå fram till en med Realtröja och krama honom. Så sjukt glad! Haha. Känner lite att vi borde åkt till Madrid ett par månader innan vi nu ska göra det. Tänk att vara på Cibeles när de kommer hem imorgon. Och om 4 veckor om det nu håller. <3

Det var faktiskt oerhört många Madridistas eller folk som för stunden hejade på Real på O'learys. Inget mig emot. Dessutom hängde Agnes på och det var ju inte helt fel. Hon kommer bli dit tvingad varje El Clasico från och med nu. Haha, jag vågar inte chansa på att det kanske var hon som gav lite tur. Och då kanske vi kan få lite popcorn också ;) En trevlig kväll på alla sätt alltså. Hoppas verkligen det kommer fler som denna! :)

Nu avslutar jag denna guldkväll på ett värdigt sätt. Ben Barnes och kinapuffar! Kan det bli bättre? :P
Goodnight and Goodbye

On my way



Just nu börjar jag känna mig redo för kvällens match. Jag menar, visst kommer jag vara så sjukt nervös men det är ändå värt det. Jag hoppas Mina kan hjälpa mig tänka på något annat när jag blir för nervös. När det börjar bli gula kort, speciellt för Ramos. Haha, den mannen kan knappt spela en match utan att få ett kort. Nu håller vi tummarna ikväll! Eller jag iaf, ni behöver inte om ni inte vill. Haha. Let's gooooooo :)

Goodnight and Goodbye

For victory



Ikväll är det dags. El Clasico. Personligen kommer jag befinna mig på O'learys. Mina samt två av hennes kompisar skulle dra dit så jag hänger på. Ska bli så sjukt kul att se på pojkarna igen. Blir mycket nu för de spelar ju på en kanal jag kan se på på onsdag så då får jag ju se dem igen. GULD! 

Kvällens match iaf kan nästan avgöra ligan lite. Jag såg ett avsnitt med införsnack på Reals hemsida och blev lite lugnad efter det. Om Real vinner är det nästan omöjligt för dem att sedan inte vinna ligan. Visst är det ett nästan där, men då det bara är 4 matcher kvar så tror dem det är omöjligt för Real att förlora tillräckligt för att förlora titeln. Om det blir oavgjort blir det nästan samma sak. Real har kvar sin 4 poängsledning och de tror det blir ganska svårt för dem att förlora. Om Real förlorar blir det mer öppet. Då måste de verkligen vinna samtliga matcher som återstår för att vinna. Men det går fortfarande. Allt ligger i händerna (eller fötterna, höhö) på pojkarna nu. Dessutom saknar de Bernabeu stödet som de vid flertalet tillfällen sagt är så viktigt för dem. Men det ska gå. Ikväll ska det gå. Vid varje tillfälle de har förlorat har jag inte haft något hopp för en vinst för det har inte känts som att de har kunnat vinna. En gång ändrades denna känsla. Då vann de. Enda gången de vunnit under mina år. Idag har den känslan ändrats igen. Kanske är det för ett oavgjort, men tänk om det verkligen är för en seger? Åh! :D

Goodnight and Goodbye

See you at the movies

Idag tror jag nästan alla skriver om vädret och jag ska banne mig inte vara sämre. Det är ju fruktansvärt. Såååå kallt. Kanske börja använda vinterjackan igen? Dock ska det ju bli bättre nästa vecka så vi får väl hoppas på det. 

Dagen har varit ganska lugn. Jag och Martina begav oss till bion här på eftermiddagen och såg 21 Jump Street. Seriöst; sjukt dum film! Men man fick allt ett gott skratt så den var värd att se. För att sammanfatta skulle jag säga att det är en parodi på polisfilmer samt high school-filmer. Ja, närmare än så kan man nog inte komma. Haha. Mysigt med bio iaf, speciellt när det knappt var något där. Och alltid lika trevligt att träffa Martina :)

Oj vad jag verkligen inte hade något att skriva! Haha. Aja, ha en riktigt bra fredag alla!
Goodnight and Goodbye

Something about me



Bilden har inget med inlägget att göra, men var så söt så jag var tvungen att ha med den ;)

Jag läste en blogg med en massa frågor vilket ledde till att jag blev sjukt sugen på dem själv. Haha. Here we goooooo :)

1. Bo på en båt resten av ditt livet eller aldrig mer se havet?
I hemlighet vill jag faktiskt bo på en båt så det får bli det helt enkelt! Men hela livet? Jag har ju inte direkt någon koppling med hav, men samtidigt vore det ju tråkigt att aldrig få se det. Nej, det får bli att bo på båten. Det är som den där serien med förmedlaren Kate som bor på en båt (nej, jag kommer inte ihåg vad den heter!). Det verkar mysigt :)

2. Aldrig mer äta middag tillsammans med någon eller aldrig mer få åka utomlands?
Jag vet att det låter konstigt, men det får nog bli att aldrig mer äta tillsammans med någon. Jag har ju en konstig grej att jag har svårt att äta med folk runt mig. Jag vet, en töntig grej som jag önskar jag inte hade, men så är det. Dessutom skulle jag aldrig klara att aldrig mer få åka utomlands! Aldrig mer Madrid liksom? Nej usch! Man kan väl ses efter man ätit om det ska vara så. Man kan ju ändå inte prata när man tuggar. haha, eller nåt ;)

3. Det brinner. Du får endast rädda EN sak. Vad? Det får inte vara något levande.
Min Realtröja! Haha. Eller vänta! Kanske min Spanientröja. Nej usch, då måste jag alltså välja mellan Higuain och Ramos. Det går ju inte! GAAAAH! Får bli något annat. Tröjorna går ju att köpa på nytt. Nej, får nog bli mitt Hala Madrid omslag. Det är ju ändå special gjort och går inte att få på nytt. Jag väljer det! (Tror jag...)

4. Den finaste filmscenen som finns?
OJ! Ja, det känns ju lite tjatigt att ta upp den varje gång, men Pippin's Song är ju en klassiker! Älskar den! Men de där scenerna finns det ju gott om. Många scener har något fint. Men mitt svar får nog ändå bli Pippin's Song från Konungens Återkomst.

5. Favoritdjur?
Varg! Och katt. Men vargarna har ju förföljt mig sen barnsben. Tror också att min poster på vargar som är min allra första poster talar sitt eget språk. Att få gå in till vargarna på Kolmården är något som sitter högt på min vill-göra-lista. Så mitt svar blir varg. Sekundära blir katt ;) haha

Nu vet ni en smula mer om mig också... Om ni inte redan visste det ;)
Goodnight and Goodbye

Forever



Jag vet; Emma, GÅ OCH LÄGG DIG! Jag ska. Jag lovar. Snart. Det är bara så svårt att slita sig när man kommit in i ett spår. Just nu råkade jag komma in på Chris Brown och denna låten och kunde bara inte sluta lyssna. Man har ju vissa minnen kopplade med vissa låtar och denna låt är banne mig en speciellt för mig. Representerar vad som kan varit den bästa tid i mitt liv so far. Kommer ihåg när vi just vunnit Krampen och var på det där stället. Precis när denna låten, med videon spelandes på stora skärmar, så kom den där speciella människan och mitt hjärta rusade iväg. Jag kan fortfarande känna den där känslan idag när jag hör den här låten. Haha. Dock är det ju inte bara det den representerar. Detta var ju precis i linje med JB, denna stora dag! Så fantastiskt, en dag som fortfarande är högt rankad i bästa dagarna någonsin. Och inte nog med det så var det ju också precis då jag hittade Ramos och Spanska landslaget. Den sommaren efter den vinsten. Oförglömlig. Sen är det ju Tysken också, men honom pratar vi väl inte så mycket om? Haha. 

Nu blev det lite smått sentimentalt såhär mitt i natten, och det är nog bara några få som förstår vad jag babblar om. När minnena väl kommer åter gör de det med stormsteg vill jag lova. Det är minnen som kommer med den här låten som man borde plocka fram den där gråa och trista dagen när man bara vill ligga kvar i sängen. Fina minnen <3

Goodnight and Goodbye

I've been hiding all my hopes and dreams away



Oh if it was real...

Från att inte ha ett dugg att göra till att ha SJUKT bråttom kan väl kanske sammanfatta min dag. Som sagt hade jag typ inget att göra på hela dagen. Jag fixade lite med mitt manus, men that's it typ. Sen kom Beatrice på besök och plötsligt ringde mamma och det var dags att åka iväg för lite handling. Då hade jag inte hunnit äta än eftersom jag hade planerat att göra det precis innan Beatrice kom. Haha. Aja, väl efter handlingen hade jag 5 minuter på mig till bussen så jag skyndade mig lite. Väl vid bussen upptäckte jag att de ändrat tiderna så bussen skulle inte komma innan det var alldeles försent! Man tackar. Eller? Aja, på cykeln och trampa som bara den. Han faktiskt till stan på rekordfart och jag hann hämta andan i omklädningsrummet i typ 10 minuter innan zumban började. GULD! 

En notering till mig själv inför framtiden är att ta med vantar. Att cykla typ halv 10 på kvällen är verkligen inte skönt för fingrarna. Burrrrrr! Aja, tar igen mig lite med att äntligen få något i magen samt en film. Music & Lyrics. Bra film. En klassisk att-kolla-på-när-man-bara-vill-slappna-av. Jag vet att jag är lite old, men jag älskar musiken. Haha. Det mesta är typ från way back, men det är faktiskt bra. Promise. Höhö. 

Btw, jag har bestämt mig för att börja läsa. Första på listan är Lyckan, kärleken och meningen med livet. Kan inte få nog av filmen. Jag skulle verkligen vilja göra något liknande själv. Åka bort (gärna Madrid, men jag är öppen för förslag) och bara skriva. Bara pengarna som står i vägen. Så typiskt att det ALLTID ska komma i vägen. Suck. Säg till om ni vinner på lotto och vill dela ;) haha

Goodnight and Goodbye

Hoping



Idag, eller igår men jag glömde ta in posten då, kom ett nytt nummer av Hala Madrid. Min favoritpost! Synd att den inte kommer lite oftare. I detta nummer fick man iaf en poster på basketlaget eftersom de nyligen vann deras Copa del Rey. Förstår ni att min längtan efter att vinna ligan med fotbollskillarna blev extra stark nu eller!? Då kanske man får sig en poster på dem också. Vore ju inte helt fel ;)

Kan för övrigt berätta att grabbarna förlorade senaste matchen som jag skrev om. Lite tråkigt, men tydligen spelade dem super och det var med nöd och näppe andra laget vann. Nu väntar returen på Bernabeu på onsdag och gissa vad! Den visas på 3:an! Då vet ni vad jag gör då ;) Lite lugn kan man ju ändå vara för Barca förlorade sin match också. Chelsea var sjukt bra igår den tiden jag såg. Hur som helst så ser jag fram emot matchen på lördag. Jag kommer vara ett nervvrak som vanligt, men det känns som de är lite på samma nivå om inte Real är lite bättre (well, obviously). Det kan gå. Jag tror på mina pojkar... :P

Goodnight and Goodbye

Why can't love last forever



Det är ju inte konstigt att jag kopplar ihop den här låten med något fint samtidigt som något så otroligt sorgligt. De spelade den ju när finaste Denny (alltså Jeffrey Dean Morgan!!!) dog :'( Tror inte det finns någon serie eller film heller som kan göra så sjukt sorgliga scener samtidigt som de är så otroligt fina. Bästa serien ever <3

I dagens avsnitt blir jag bara knäpp. Christina och Hunt får inte skiljas! Det är ju dem och Meredith och Derek som ska vara ihop. De bara ska det. För alltid. Och så kommer Hunt och har varit otrogen. Nej nej nej. Jag hoppas de jobbar igenom det. Att Hunt inser att han faktiskt älskar Christina och inte kan leva utan henne. Och att Christina hittar ett sätt att förlåta Hunt. Det ska vara lyckliga slut, precis som i sagorna...

Haha, jag blev bara så upprörd att jag kände mig tvungen att skriva av mig lite. Nu är det gjort. Tack för mig!

Goodnight and Goodbye

Twist and turn of faith

Det är inte bra att tänka så mycket. När man väl ska tänka måste man fokusera tankarna så de handlar om relevanta saker. När de rullar iväg och hamnar utanför buren blir det ofta fel. Man blir galen av att det bara går runt och man får ingen rätsida på saker. Is it only in my head?

Idag tog jag mig en cykeltur. Jag var borta vid Oset, men bestämde mig för att fortsätta mot Willys istället för att cykla runt. Det var ju trots allt inte så fast i marken samt lite regn i luften. Dock var det otroligt skönt att få luft och cykla runt lite. Jag lyckades cykla nästan hela helvetesbacken också, och sista biten tog jag en annan väg där jag slapp sista biten av backen. Eller jag slapp den ju inte helt, men det var inte samma lutning iaf ;) 
Annars har jag mest pluggat idag. Har suttit lite med manuset, och tänkte försöka fixa lite mer med det innan dagen tar slut. Mesta delen har dock gått åt till att ändra lite på vårt PM. Börjar ta form nu måste jag säga. Det känns alldeles för kort, men vi skulle ju bara ha med det mest väsentliga vilket vi har så vad ska man göra? Det är lite kvar, men det fixar vi typ imorgon. Det ska ju trots allt inte in förräns på fredag :)

Nu funderar jag ärligt talat på att gå ut på en liten promenad. Cykeltur + promenad idag är ju inte fel. Det känns liksom bra att vara ute, det rensar tankarna lite. Även om jag har hörlurarna i. Det ger mig tid att tänka. Eller vänta, det var ju det jag inte skulle göra! Haha, GOSH! Vi får seeee helt enkelt. 

Hoppas ni alla har en bra onsdag!
Goodnight and Goodbye

Quédate Conmigo (Stay with me)



Forgive me for the unbroken silence
For not realizing you were my all
Forgive me if I hurt you

Forgive me for every tear
I brought into your eyes
I’m not worthy of them
But the one thing I know now
Is that I can’t live
Without you near me

Stay with me
Don’t go

Please forgive me
If I couldn’t love you the way you deserved
My heart didn’t belong to me
Stay with me
Stay with me
When shadows fall, I’ll raise the sun

My memories are gone
Except for those I have of you
Touching your skin
Loving you

Stay with me
Don’t go

Please forgive me
If I couldn’t love you the way you deserved
My heart didn’t belong to me
Stay with me
Stay with me
When shadows fall, I’ll raise the sun

And now I see you walk away
I beg you, stay for one more day

Här är texten som får gåshuden att komma fram i årets Eurovision. Den framförs på spanska, men har man bara sett texten på engelska en gång så förstår man när man hör den. Den förmedlar verkligen rätt känsla. Det är några små detaljer som inte är korrekt översatta, men det är ju samma innebörd så det är väl inte hela världen. Nu kanske ni förstår varför låten nästan får mig till tårar? Om ni vill lyssna på den hittar ni den på Spotify här

Goodnight and Goodbye

Esta noche



Nu är det strax avspark i första delen av semin i Champions League för pojkarna. Ramos finns med i startelva, men inte Higuain. Hoppas på att han får komma in senare då. Jag tror jag har hittat ett sätt att se dem spela. Om det funkar kanske jag gråter en tår. Vi får se ;) Å andra sidan kanske jag ändå inte tittar. Jag har ju en vana av att bli så sjukt nervös när jag ser dem! Hur som helst håller jag alla mina tummar för en seger. Eller som alla säger så är ett x inte illa heller. Bara inte förlust. Motståndet är ju inte det lättaste. Bayern München. Bland annat går det ju att hitta förre Realspelaren, som faktiskt spelade med marängerna när jag hittade dem, Robben. Det jag minns mest av Robben är att han var riktigt bra och att jag var glad att ha honom i mitt lag! Haha. Håll gärna en extra tumme för mina pojkar ikväll :)

Goodnight and Goodbye

Look who's talking



Här har ni tjejen med stora leendet. Varför? Jo, Edward kommenterar ESC i år också. Han har liksom blivit ett likhetstecken med Eurovision så det vore så tomt om hans röst inte kom med kommentarer mellan alla framträdandena. I år har han med sig Gina. Jag gillar faktiskt henne, tyckte hon var rolig i Melodifestivalen. Om det var för att Edward skrev manus återstår ju att se. Jag kanske inte gillar henne när hon är bara...Gina? Dock fångar ju Edward personernas personligheter i det han skriver om man ser till dem man faktiskt känner till som han skrivit åt tidigare. Tror det blir bra där i slutet av maj. Jag har sagt det tusen gånger och ni kommer höra det minst tusen gånger till; Jag längtar!

Goodnight and Goodbye

Rain or something



Jag vet då hur man väljer sina stunder. Imorse var ju vädret så fint så jag bestämde mig för att helt enkelt ta mig en cykeltur. När jag väl kom ut så hann jag inte långt innan jag och min cykel fick vända om för regnet började falla ner. Tror inte jag hann mer än hem innan vädret ändrade om och det började hagla ute. Sen blev det snö. Nu lyser solen igen. Vad är detta för väder? Någon kan tydligen inte bestämma sig...

Dagen till ära har jag gjort typ nada. Haha. Eller jo, jag har börjat lite på manuset. Nu måste det ju bli bra på riktigt så det är bara att jobba på det varje dag. Sen har jag skrivit ett inlägg på Filmklubbens hemsida om resan i början av maj. Vet inte om det kommit upp än, men den kommer nog snart. Jag vet inte riktigt hur man gör så Martin skulle göra det. Haha, jag och teknik alltså...

Btw, är det bara jag som får tillbaka en liten crush på Ryan i O.C när man ser ett avsnitt i repris eller? Vill nästan börja kolla på det igen bara för att liksom. Haha ;)

Goodnight and Goodbye

Oh father, I'd like to leave you alone

Nu kanske det ska gå. Gå att få mig nöjd med mitt manus. Tänkte sätta igång antingen nu senare ikväll eller imorgon med redigeringen. Nu är det sista som gäller här så nu ska det banne mig bli bra. Oliver tyckte tydligen att det ändå förbättrats från förra gången vilket jag tackar för. Då är det ju ganska bekräftat att det är mig det är fel på. Min perfektionistiska sida. Dock har jag kommit på att anledningen att jag inte tycker att manuset berör kan vara för jag inte haft en inspirationslåt. Jag har ju haft min låt med Timbuktu feat. Movits, men den har ju inte riktigt funnit känslan jag vill förmedla utan bara varit "slutspurten". Efter kvällens seminarium har jag dick hittat den! Eller en låt som passar så SJUKT perfekt till en av relationerna i mitt manus. Det var den första jag lyssnade på när jag begav mig hemåt och förundrades över hur exakt den passade in. Som den var skriven för denna relation. Det ger mig hopp. Kände mig lite töntig när jag gick där och fick världens smile när jag kom på det. Haha
Låten är For the Love of a Daughter med Demi Lovato. Om ni är sugna på att lyssna på den så hittar ni den på Spotify här. Känns så väldans bra nu!

Något som känns mindre bra är att jag missar gästföreläsningen på tisdag nästa vecka samt den filmvisning som hör till. Jag måste åka på måndagkväll så jag är ute och kan åka med morfar tidigt på tisdagen. Ja, jag ska följa med morfar. En morfar/Emma dag. Kommer bli supermysigt, jag och alla pensionärer liksom! Haha. Dock är jag som sagt lite ledsen över föreläsningen. Tänkte höra med Johanna om hon kunde ta lite anteckningar åt mig, det ska nog inte vara helt omöjligt. Jag får överleva helt enkelt. Kan inte säga nej till morfar när jag vet hur gärna han vill åka. När jag dessutom också vet att han tycker det är tråkigt att jag inte är där hemma längre. Det svider lite i hjärtat. Mamma sa dessutom att han måste blivit riktigt glad när jag sa att jag kunde följa med honom. Tydligen hade han pratat om det imorse, att mamma skulle be mig ringa honom trots att vi igår kom överrens om att jag skulle göra det. Aw <3

Goodnight and Goodbye

You know I know



När jag satt på bussen från Lindesberg fick jag mig ett samtal från min kära moder. Det sista hon säger innan vi lägger på är "Du glömmer väl inte att Måns är på tv kl 21 ikväll?". Kära söta fina mamma; när glömmer jag NÅGONSIN Måns. När det dessutom är Eurovision vi pratar om så är det ju faktiskt OMÖJLIGT att jag ska glömma det. Haha, men jag uppskattar gesten ;)

Idag har jag spenderat större delen av min dag i Lindesberg. Jag och Elin har skrivit PM samt pratat med arbetsgivare. Känns väldigt bra tycker jag. Dock krånglade det med bussen imorse för föraren körde fel väg! suck. Men med lite tur så hann jag PRECIS med bussen som gick till Lindesberg och ingen skada var skedd. Dock är det lite kul med gamla damer. Det var nämligen en på bussen som klagade då vi åkte fel. När sen bussföraren lyckades ta sig ur situationen klappade hon händerna. Haha, så kan det gå!

Nu mellanlandar jag lite hemma med mat innan jag ska bege mig till universitetet för seminarium med Oliver. Får se hur det går. En del av mig vill bara stanna hemme, men en annan del vill verkligen gå. Haha, så går det när man är lite delad. Men det ska nog gå bra. Jo det gör det. I hope. Yes.

Goodnight and Goodbye

Today and Tomorrow

Det är jobbigt med sol när man ska sitta inne och plugga. Jag önskade regn och det kom faktiskt lite regn. Sen var det väl någon som önskade tillbaka så solen så den kom. Hmm. Jag var nära på att ta ut cykeln på en runda idag med, men jag höll mig inne. Suck. Jag tänkte att jag skulle kunna få se SMASH när det var, men självklart glömde jag bort det och fick bara se slutet :( så kan det gå. Bäst att sätta på alarmet nästa gång kanske. Haha

Det jag har gjort mest idag är att förbereda inför morgondagen. Då åker jag upp till Lindesberg där jag och Elin ska träffa vår manusbeställare. Senare på kvällen där har jag ju one-on-one och sedan är det dags för Inför Eurovision Song Contest. YEAY! Vad jag har längtat. Mihi. Men som sagt, först är det en hel del som ska göras. Hoppas allt går bra. Som vanligt är jag lite ångest över one-on-one. Haha. Det hade varit så sjukt kul att presentera något riktigt bra någon gång. Nu är det ju sista innan examinationseminariet så det lär ju inte hända. Vet inte om det bara är jag som är knäpp. Som frisören sa, när man skrivit på något tillräckligt länge så ser man inte att det förbättras utan är bara missnöjd när det inte är perfekt. Så var jag från början typ. Haha. GOSH! Aja. Hoppas Oliver har något bra att komma med och är nådig mot mig. Som han brukar. Håll tummarna! :)

Goodnight and Goodbye

Inför Eurovision Song Contest 2012



Nu börjar det. Eller snart. Imorgon. Uppladdningen inför den bästa veckan på året. Eurovisionveckan. WEI!

Trip around town





Det blev en liten cykeltur i slutändan. Jag tog mig till Oset och cyklade runt en liten väg. Superskönt! Det kommer ske oftare kan jag säga. Tror att nästa gång blir det att ta med kameran, en macka med stekt ägg samt en liten termos med varm choklad. Så mys! Motionen är ju ett stort plus också. Måste säga att jag var beredd att hoppa av cykeln och gå tillbaka ganska snabbt för det är verkligen inte kul att ha träningsverk i rumpan! Haha, men det gick över efter en liten stund så jag är glad att jag fortsatte ;)

Nu ska jag fortsätta med allt som ska göras här hemma. Kom på att jag måste plugga en del också. Ett PM ska in på fredag så det är bara att köra på! Tror jag och Elin ska träffas på måndag eller nåt så det kan ju vara bra att ha något med sig. Right? Jag hoppas på att vår handledning om en vecka inte är på tisdagen. Min morfar vill nämligen åka båt till Åland, men har ingen med sig så jag tänkte hänga på. Vi har pratat om att åka till Åland tusen år och jag har alltid velat testa på en sån där båt. Skulle vara så sjukt kul. En morfar/Emma dag :)

Goodnight and Goodbye

A night to remember


Jag känner mig nöjd med klippningen från gårdagen. Främst kanske jag känner mig nöjd med salongen jag var till. Det var ju första gången och det lär nog inte bli den sista. Jag fick inte den frisör som det stod på internet, men det gör mig ingenting. Den jag hade var supertrevlig och det kändes verkligen som att hon visste vad hon gjorde. Hon var väldigt noga med att kolla med mig innan hon gjorde saker samt tog lite i taget för att det inte skulle bli för mycket så jag inte blev nöjd. GULD! Studentrabatten säger jag ju inte nej till heller och inte heller alla komplimanger jag fick för mitt hår. Bland annat undrade hon om jag hade färgat det och när jag sa nej så blev hon väldigt avundsjuk på att jag hade detta som min naturliga färg. Den skiftar ju nämligen lite med solen. I riktig sol blir den ju gyllenbrun och ibland blir det lite som gyllenbruna slingor i. Haha. 


Kvällen med flickorna var sjukt trevlig! God mat och gott sällskap. Vi säger ju jämt att det inte ska gå så länge innan vi gör om det men sen gör det ju det iaf. Nu tycker jag dock verkligen att det inte får gå så lång tid! Varje gång jag träffar flickorna så vet jag att det kommer bjudas på skratt och bara trevligheter, så även igår. Samt lite sång...med betoning på lite ;) Tack tjejer för att ni finns!

Nu ska jag ta och försöka diska samt städa lite. Sen blir det nog en liten promenix eller en cykeltur i det fina vädret. Har inte riktigt bestämt mig för vilket än ;) Spotifylistan har iaf blivit uppdaterad med en massa Eurovision. GULD! Det finns några riktigta höjdpunkter i år. Jag kommer lägga upp favoriterna i framtiden när det börjar närma sig. Promise :)

Goodnight and Goodbye

Slowly waking up

När jag gick för att sova igår sa jag till mig själv att jag banne mig inte fick gå upp innan 8 idag utan ta lite sovmorgon. Sagt och gjort! Jag vaknade 7, men tvingade mig att somna om. Skönt att sova lite!

Idag ska jag försöka göra lite bakgrundsanalys till vårt manusarbete på dagskursen. Jag hoppas att jag ska hitta något, vet inte hur mycket at det vi ska göra som gjorts tidigare. Men NÅGOT måste det ju finnas. Vore konstigt annars.
Annars idag så har jag bokat tid hos frisören. Alltid lika spännande när man testar en ny salong och därmed en ny frisör. Hoppas på att det ska bli bra. Försöker leta lite bilder som jag kan ta med mig, men jag har inte hittat någon som jag fastnat för. Dock har jag några bilder som jag tänkte kan vara lite inspiration. Om jag säger att jag vill ha en blandning av dem så borde det väl bli rätt? Haha ;)

Ikväll sen ska jag hem till Agnes för att träffa tjejerna igen samt sjunga Singstar. Är ju så sjukt kul att hålla på med det där spelet. Haha. Dock typ lite läskigt innan man kommer in i det, man ska ju trots allt sjunga inför alla andra. Nu är vi ju bara 3, men det räcker kan jag säga! Haha. Det ska bli sjukt trevligt att träffa flickorna igen iaf som jag skrivit förut. Blir ju som sagt inte så ofta.

Tänkte faktiskt ta cykeln in idag med, det gick ju bra att cykla hem igår fast det hade mörknat så det ska väl gå idag med. I hope. I övrigt om cyklandet kan jag säga att det kändes att jag inte cyklat på ett bra tag. Det tog sin lilla stund innan jag helt hade balansen och några små grejer inträffade som jag kanske lite vill glömma. Som att cykeln ramlade när jag stod på Våghustorget så folket vände sig om och tittade på mig. Haha. GOSH!

Goodnight and Goodbye

"Eat it Twilight"



Som ni vet har jag a thing för Supernatural just nu. Säsong 5 är jag på och jag kan säga att det ännu bara släppts 6 säsonger då numero 7 håller på i USA. Vad ska jag göra sen då? :(

Hur som helst, jag bestämde mig för att kolla ett par avsnitt innan jag somnade vilket visade sig vara ett bra val. Skrattat så jag nästan legat ihopkrupen på golvet. Castiel, spelad av Misha Collins, samt Dean, spelad av Jensen Ackles, är så sjukt roliga tillsammans. Castiel är en ängel och Dean är lite av en player eller vad man ska säga. Kan ni tänka er hur det blir när de ska jobba tillsammans. Jag skulle ju kunna förklara, men jag skulle inte alls kunna ge dem rättvisa. Bästa ever <3

Goodnight and Goodbye

Somewhere to go


Nya cykeln är inköpt. Så skönt att ha! Dock snodde jag den plats som min granne brukar ställa sin cykel på och jag är lite rädd att han ska bli sur på mig. Dock har vi ju endast en sån plats utanför och den står utanför MIN dörr så jag tyckte faktiskt att jag borde få använda den också. Han får väl bli sur då om det ska vara på det viset. Jag tänkte börja använda den redan ikväll faktiskt och ta en tur in till zumban och sen tillbaka. I know, det kommer bli mörkt, men jag har faktiskt lyse på den. Måste bara läsa hur det funkar. Haha.

Sen kan jag bara meddela att jag gilla Oliver lite extra just nu. Jag har nämligen fått tid för one-on-one på måndag mellan 18.15 och 19.15. Vet ni vad det innebär? Jag kommer lugnt hinna hem för att se första avsnittet av Inför Eurovision Song Contest 2012. Jag har inte hunnit lyssna på alla låtar (vilket är anledningen till att det där fabla inlägget aldrig kommer!) så det ska bli kul att se. Ett sånt där inlägg kommer säkerligen under Eurovisionveckan. Min blogg kommer i princip cirkulera kring det då. Haha. Dock kan jag ju säga att Sverige och Spanien är mina favoriter so far. Jag gråter nästan till Spaniens låt för texten är så sjukt fin. Påminn mig om att jag ska lägga ut den engelska texten här på bloggen!

Goodnight and Goodbye

What a day

Det verkar som att vädret är lite bättre idag än det var igår. Skönt! Det är ju så tråkigt när man måste gå ut när det regnar. När man verkligen måste sitta inne så kan det gärna regna lite ute, blir lite av en mysfaktor då liksom. Annars får det som sagt gärna vara lite uppehåll ;)

Nu ska jag kila iväg till universitetet. Det är någon form av föreläsning som gäller. Tror vi kommer få lite info om nya delkursen samt att Agneta typ ska få in vilka grupper vi är i eller nåt. Jag tvivlar på att vi håller på tiden ut. I början av våren när hon introducerade hela kursen så höll vi ju inte på tiden ut... Skit samma. Då hinner jag hem för att käka lite lunch innan jag ska iväg igen. Handling på Maxi samt åka för att köpa mig en ny cukel står på dagordningen. YEAY! (alltså till cykeln...) Är lite sugen på att typ gå in till stan och bli hämtad där eller nåt. Är på gå-humör idag av någon anledning ;) Ikväll är det zumba också. Bara för att berätta det...

Nu får ni ha det så bra tills vi hörs nästa gång. 
Goodnight and Goodbye

Do the job I have to do



Jag lyckades faktiskt få lite sömn inatt. 4 timmar räknade jag det till och under dessa drömde jag självklart om att jag skrev på manuset. Haha, så går det när man överarbetar för stunden. 

Seminarium blev det på förmiddagen där vi i princip endast pratade om delkurs 1 och hur den varit. Ganska skönt att få fundera lite över hur det varit och se hur mycket vi egentligen faktiskt har fått prova på och lärt oss. Intressant.
Efter seminariet gick jag och Elin och satte oss på Musikhögskolan. GOSH vad jag älskar det huset. Så sjukt fint. Väl där iaf hjälpte hon mig lite med mitt manus och gav lite idéer och feedback. Det tackar jag för. Fick lite som jag verkligen kunde använda. Nu är manuset färdigskrivet och inlämnat, men som vanligt är jag inte alls nöjd. Det blev okej, men samtidigt känns det inte okej. Nu är jag orolig till tusen för mina små tillägg som jag gjort. De kanske inte alls funkar? Troligtvis inte. Haha. Just nu är jag i en period där jag är ytterst tveksam om ifall det verkligen är manus jag ska jobba med. Så svårt juuuuu. Nej, nu är jag inne på att forska om genren fantasy. En C-uppsats och sen en magisterexamen? Nej jag vet inte, nu bara spånar jag lite ;) Framtiden tar vi sen, bäst att leva nu en stund...

På fredag ser det ut att bli att träffa flickorna igen hemma hos Agnes och kanske sjunga lite Singstar. Så gärna så! Känns som att vi träffas alldeles för sällan, även om jag springer på dem vid universitetet ibland. Haha :)

Goodnight and Goodbye

It's always darkest before the dawn



Vart är motivationen när den behövs som mest? Det hjälper ju knappast att jag blir motiverad till att göra andra grejer, då försvinner ju motivationen ännu mer till det jag måste göra. Mitt manus går inte särskilt mycket framåt och det ser ut som jag kommer få vara vaken hela natten. I detta fallet hade jag önskat att jag inte gått upp så tidigt utan siktat på att vara utvilad istället. Men, det är som det är. Jag har mörk choklad i kylen så förhoppningsvis håller jag mig vaken. Har dock inte så mycket Cola så vi får se hur det går. Hoppas jag kan hålla mig vaken ändå ;)

Just nu har jag tröttnat på att försöka komma på normala scener som kan få en plats i mitt manus. Det känns ändå bara som jag slänger in dem för att det måste in mer tidsmässigt, inte för att de faktiskt ger något till det jag vill berätta. Därför har jag nu valt att gå lite djupare in i huvudet på hon som är döende. Haha, låter knas, I KNOW, men jag är för sjutton desperat. Dessutom är det sista gången jag har på mig att testa sånt här för nästa gång jag ska revidera så är det det slutgiltiga som gäller. Är så sjukt rädd att det kommer såga det rakt av och undra vad sjutton jag håller på med. GAH! Men jag tar chansen. Eller? Jag vet inte. Haha, som sagt...manus aaaaaaaall night long :P

Goodnight and Goodbye

Oh My Jonas



Bildkälla

Up in the morning

Det är inte det vanligaste att jag går upp tidigt på morgonen när jag inte har en avtalad tid någonstans på förmiddagen. Idag hände det. Av någon anledning vaknade jag 6.20 imorse och bestämde mig för att kliva upp. Hur orkade jag det då? Dock får man ju sjukt mycket tid när man går upp så tidigt. Nu har jag till exempel jobbat med manuset i dryga timman. Det enda klokare jag blivit på det är dock att det just nu är ologiskt och att jag saknar första vändpunkten. Jag gillar slutet, men början funkar inte alls. Hoppas verkligen jag kommer på något under dagen eller imorgon, för jag vägrar lämna in det som det är nu. Håll tummarna för att hjärnan börjar jobba fram något bra. 

Eftersom jag nu fick så mycket tid tänkte jag faktiskt dra upp till gymmet nu. Det är ju inte så fint väder ute så det känns lite som att gymmet blir helt perfekt. Det är bra också för då mår man lagom bra resten av dagen när man skriver. Muy Bien. 

Hoppas ni alla har en bra dag trots väder och vind :)
Goodnight and Goodbye

Trespassing



Jag är absolut kär i den här låten! Jag tror inte jag behöver nämna att jag längtar till maj månad när albumet trillar ner i brevlådan? Bästaste <3

Goodnight and Goodbye

Object for writing



Jag har tänkt nu i ett par dagar på min C-uppsats. Tror jag kommit fram till ungefär vad jag vill skriva om. Vore det inte intressant att ställa Red Riding Hood och Snow White & The Huntsman mot varandra? Båda är ju baserade på klassiska sagor, men kanske inte fullt så klassiska i sitt berättande. Dessutom är de ju båda lite fantasy, vilket vore väldigt intressant. Har för mig att det finns en del av fantasyn som är just sagor. Åh, vore sjukt kul. Har även några andra idéer, men den här är nog starkast just nu. Detta är ju inget som behöver väljas just i detta ögonblick, jag har ju för sjutton hela sommaren på mig. Still...

Just ´cause it's possible, it doesn't mean it has to be...

Goodnight and Goodbye

Someone said to me...

Jag älskar Kinamat! När man köper med mat hem har man mat minst två omgångar. Haha, de har ju i så fasligt mycket! Men men, jag ska banne mig inte klaga. Mat en extra måltid är aldrig fel :)

Nu är jag hemma i stan igen. Ganska skönt att vara tillbaka, samtidigt som det är lite sorgligt att åka hemifrån. Men så är det väl alltid antar jag. Nu är det bara att ta tag i vardagen igen. 
Jag och Johanna blev klara med vår trailer och har lagt upp både manus & storyboard. Förhoppningsvis är det bara att släppa det efter onsdagens seminarium nu. Muy Bien. På torsdag är det nya delkursen som börjar. Jag och Elin har redan bestämt att vi ska jobba ihop och vi har dessutom en beställare så det är ju GULD! Bara att köra igång sen alltså. Innan det så är det dock manuset i manuskursen som gäller. Inlämning på onsdag. Känner att det börjar arta sig, men å andra sidan så kör jag ju bara struktur nu. Måste ju verkligen skriva ut scenerna också. suuuuuck. Men det ska nog gå. I hope ;) 

I veckan är det tänkt att jag och mamma ska åka iväg och köpa en cykel. Jag har redan sett ut vilken jag vill ha, håller tummarna bara att den ska finnas i butiken också. Fick veta att jag får tillbaka nästan 5 000 på skatten i sommar så jag har ju verkligen råd med en cykel. Haha. Mer shopping i Madrid med andra ord. Jag är ju ingen som shoppar särskilt mycket, det är liksom inte särskilt roligt enlig mig. I Madrid ändras det. Både jag och Mina blev värsta shopaholics när vi var där sist. Så kan det gå. Bra att ha pengar med sig med andra ord. Kan ju vara bra att ha lite pengar kvar när man kommer hem också när jag tänker efter. Inte handla upp allting liksom :)

Goodnight and Goodbye

Eat Pray Love



Idag såg jag för första gången Eat Pray Love och jag absolut älskade den! Jag fattar inte att jag haft tusen år utan att faktiskt se på den. Jag skulle också vilja släppa allt och bara åka ut på en resa som hon gör. Hitta sig själv. Gärna träffa en Javier Bardem på slutet också ;) Haha. Är det bara jag eller är herr Bardem otroligt lik herr Dean Morgan? Kanske därför jag gillade den :P

Om ni inte sett den - SE DEN! 
Goodnight and Goodbye

True Colors



När jag kom hem i torsdags fick jag hjärtstopp. Vad hade hänt? Ni ser ju själva bildbeviset ovan. Hästen som för en månad sedan var mörkbrun har nu blivit vit! Heeeeelt ologiskt. Först trodde jag det var något sjukt aprilskämt de här hemma försökte sig på, men upptäckte sen att det verkligen var på riktigt. Haha, har aldrig varit med om en häst som faktiskt byter färg ;)





Goodnight and Goodbye

I know it's possible

Vad är det egentligen med högtiderna? Julen kändes inte som jul och det känns inte riktigt som påsk ut i fingerspetsarna. Hmm. Aja, det är som det är. Inte hela världen. Det har ju trots allt blivit en helg fylld med trevligt och träff med familjen. Sånt uppskattas alltid lite extra :)

Idag har jag skrivit om manuset till den trailer jag och Johanna gör till vårt spel. Johanna ska kolla lite imorgon och ändra det som behövs. Team work ;)
Annars var vi faktiskt ute vid Marieberg och Skopunkten för att inhandla lite skor. De jag hade innan hade ju gått sönder så det behövdes verkligen. Ett par snygga skor till nu i vår samt två par till sommaren (och Madrid!) blev det. Är riktigt nöjd. De två sommarskorna är dessutom BLÅ! Mihi. Jag har ju något med att jag vill ha blå skor. Ett av paren är exakt rätt färg också. Trodde jag var tvungen att köpa högklackat, som jag för övrigt var väldigt nära att göra, för att få sådana men icke! Nu har jag sådana. Muy Bien. Längtar sönder till sommaren nu bara för det. Om jag är på humör kanske det kommer lite bilder mañana när jag kommer hem :)

Ibland får man bara för mycket av saker. Jag har till exempel fått på tok för mycket av Supernatural och Once Upon a Time, som för övrigt är två av världens bästa serier. Natten till igår drömde jag att jag och Ia var Sam & Dean i Supernatural och natten till idag drömde jag om Dean. Sen när jag hör en speciell låt kan jag inte sluta att tänka på att man skulle kunna göra en fantasymusikal av Snövit och ha med den låten (ni får en liten hint om låten av rubriken till inlägget). Perfekt för den elaka drottningen. Och med den elaka drottningen menar jag Regina i Once Upon a Time. Vore sjukt kul att se. Haha ;)

Nu är det manus som gäller. Hard work! Hoppas ni haft en bra dag :)
Goodnight and Goodbye

You're without me


Jag måste ju bara berätta. Världens sötaste och finaste Max. Precis som han brukar blev han superglad när jag kom hem. Jag körde in bilen på gården medan mamma gick före till dörren och släppte ut hundarna. Max sprang raka vägen till sin boll som han tog i munnen och såg inte att jag var med i bilen. När jag klev ut kom först Bames fram och hälsade medan jag ropade hej till Max. När Max såg mig kom han fram och var superglad, MEN han ville inte släppa bollen. Problemet var bara att han kom ju inte riktigt fram till mig när han hade bollen i munne. Resultatet blev att han gick fram och tillbaka tänkandes vid mig och pep. Haha, sötis. Tillslut släppte han dock bollen och kom fram till mig. Så go den hunden alltså. Jag är ju verkligen ingen hundmänniska, det är ju katter som gäller för mig, men den hunden går bara före alla andra ;) PUSS!


Ja, nu har jag inte varit så bra på att blogga senaste dagarna, men anledningen till det är helt enkelt för att det inte hänt så väldans mycket. Vi har firat påsk med familj och god mat samt lite gooooodis. mums. Jag är ju väldigt mycket för traditioner, men det var faktiskt helt okej att vi inte tog påsktårtan solandes vid ladan utan vid utemöblerna istället. Ladan var ju upptagen med att små hästar gick framför den. Annars tror jag allt varit som varje år. GULD! 

Nu ska jag fortsätta skriva lite manus. Yes that's right, ibland får man vara effektiv även på helgerna. Kanske också har lite att göra med att jag inte kan släppa det. Haha ;)

Goodnight and Goodbye

I'm coming home


Nu känner jag mig duktig. Eftersom jag var dum och köpte ett helt paket mjölk igår fast att jag skulle åka hem idag så var jag tvungen att på något sätt göra slut på den. Till min mammas glädje bestämde jag mig för att göra lite scones. Haha. Det blev hjärtformade scones. MUMS! Tror jag ska ta och baka lite mer på morgonen, det känns som man får mer gjort om man börjar med det och sedan sätter sig ned med pluggandet eller vad man måste göra. Ett kom ihåg inför framtiden helt enkelt.

Snart kommer mamma hit och vi ska åka iväg och handla en smula. Sen är det hem till landet som gäller. Ska bli kul att träffa Max, han brukar alltid bli helt knäpp när jag kommer. Haha. Så söt så jag dör en smula ;) Lite tomt kommer det ju dock vara där hemma, men jag ska försöka att inte tänka på det. Usch! Moving on. 
Ikväll är det zumba och jag tänkte nästan åka in trots att Mina inte är hemma. Ia erbjöd sig att köra mig för hon har fått sina Hungerspelen böcker. Haha, tack men jag kan faktiskt köra själv! Jag försökte få henne att vara med på zumban. Vi får se hur det gick med det. Höhö. 

Nu får jag fortsätta fixa klart innan det är dags att åka. Hoppas ni har en bra Skärtorsdag :)
Goodnight and Goodbye

Hurry Up

Nu har jag fått svar från studievägledaren och hon sa att det stämmer att jag kan tillgodoräkna min kvällskurs i mitt program. Inte illa. Alltså har jag mindre än ett år kvar att plugga. Jag kommer ju inte ta min examen 2012, men nästan. Ska ju vara typiskt att man har höstterminen en bit in på våren också. Aja, jag ska nog stå ut med det också ;)

Förut när det var dags för Grey's bestämde jag mig för att lyxa till det lite med en glass. Jag tog fram glassen från frysen och upptäckte att den var helt smält. WHAT!? Det visade sig att jag måste kommit emot av&på knappen så frysen stått av halva dagen. UPPS! Inte så bra. Som tur var så hade inte all mat tinat. Glassen köpte jag ju idag så den hann ju aldrig ligga därinne då det var kylt. Mamma sa att eftersom inte all mat var upptinad så skulle det nog gå bra och att jag inte behöver slänga allt. Hoppas på det. Så otroligt klantigt liksom.. Haha.

Kanske inte så värt att skriva ett inlägg om, men nu fick ni det iaf. Nu ska jag försöka sova lite för uj vad trött jag är. Imorgon bär det av hem mot landet. Får inte glömma kameran. Jag brukar bli inspirerad att fota lite när jag är där ute :)

Goodnight and Goodbye

Game of Tonight


But it's not me

Jag vaknade imorse och satte på tvn för att få lite morgonradio. Det var ingen morgonradio. Jag zappade vidare och hittade att de visade Camp Rock 2. Man kan ju säga att det blev en ganska okej morgon, precis vad jag behövde för att komma tillbaka till verkligheten. Har mått riktigt bra idag, tror jag fick ur mig allt igår :)

I övrigt igår hade jag ju två föreläsningar. Båda var extremt intressanta. Gästföreläsaren berättade om olika beställningar de fått samt att vissa kan vara lättare att jobba med än andra. True. Väldigt intressant. Föreläsningen med Brian var lika intressant som vanligt. En av sakerna vi fick göra var att ställa oss tätt intill varandra vid ett bord. Brian ställde sig sedan på bordet och bad oss sträcka fram händerna och blunda. Haha, sen sa han något i form av "What if I peed on you know". Ja, om ni träffat Brian någon gång så blir ni inte förvånade ;) Det han gjorde var att strö ord över oss och menade att ord är vårt verktyg på samma sätt som skådespelare har sin kropp. En annan sak vi fick göra var att han ställde en fråga och när han klappade händerna skulle vi bara låta pennan flöda. Om vi stannade upp med pennan kom Brian och slog oss på huvudet. Haha. Så kan det gå. Jag fick en massa inspiration till manuset vilket är guld. En under föreläsningen påpekade att manuset ska in nästa vecka vilket är en vecka mindre än jag hoppats. Känner mig aningen stressad just nu kan jag säga. Dock har jag lite bättre koll på nu vad jag vill göra den här gången än jag hade förra så förhoppningsvis ska det nog gå bra. Annars är det bara att kopiera från förra versionen. Haha.
Jag fick också veta att jag eventuellt kan hämta ut min examen redan efter hösten. Johanna berättade nämligen att eftersom vi nu efter våren har läst 30 hp extra med manuskursen kan vi tillgodose den i vårt program och på så vis har vi den där sista terminen. Om det är så har jag bara 1½ termin kvar. Ganska nice. Jag hoppas det stämmer. Visst innebär det att jag måste hitta en lägenhet samt ett jobb lite tidigare än jag planerat, men om det går som det ska så har jag iaf en termin mindre med studielånet vilket är tummen upp. Kan vara bra att spara på terminerna :)

Nu kommer hela resten av dagen ägnas åt att skriva manus. Eventuellt kanske jag tvättar också. Det skulle verkligen behövas. Med andra ord hoppas jag det blir en effektiv eftermiddag/kväll. Hoppas ni har det bra!

Goodnight and Goodbye

Tears for my angel



Jag gick igenom sista föreläsningen med ett huvud som gjorde ont och jag ville helst bara sjunka genom golvet. Nu tycks inte tårarna vilja sluta rinna. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det känns helt tomt och världen känns så meningslös. Idag fick jag säga adjö till min lilla ängel, utan att faktiskt säga adjö. Jag var inte där. Jag har inte varit där på flera veckor. Nu är det försent. Nu kan jag aldrig mer vara där. Inte för henne. Nu kan jag aldrig mer lyfta upp henne i famnen och gosa ner ansiktet i hennes päls. Nu har jag inte längre henne där när jag mår dåligt som någon som sätter sig bredvid mig och puffar huvudet mot min arm och ger mig hopp om livet igen. Nu är hon borta. Nu är hon på en förhoppningvis bättre ställe där hon slipper må dåligt. Ett ställe fullt av saker att gosa sig emot. Fullt av människor som går och klappar henne och lyfter upp henne i famnen och gosar ner sig i henne. För hon älskar det. Hon älskar att gosa och bli klappad. Jag hoppas någon gör det mot henne så hon känner sig hemma. Jag hoppas någon tar hand om henne nu... 

Min mamma var med henne, Skrållan, min katt, till vetrinären idag. Under en längre tid har hon haft svårt att äta och mamma har fått mata henne med små bitar av fisk och nu senast köttfärs. Med det har hon gått ner massa i vikt, men ändå har hon varit pigg och precis som vanligt. Exakt vad som hände hos vetrinären vet jag inte. Jag ringde hem förut, men då mamma skulle berätta om hur det gått började hon gråta och sa att hon inte ville prata om det nu. Att vi skulle vänta tills ikväll då jag kommit hem från mitt och hon från sitt. Sen läste jag dock på facebook att de hade begravt henne på vår lilla kyrkogård. Nu vill jag inte svara i telefonen. Jag klarar det inte. Jag vill inte veta. Jag vill låta det vara osagt högt, för då kanske det inte är sant. 

Adjö min ängel, du kommer alltid finnas hos mig även om du har gått vidare till en bättre plats 

Goodnight and Goodbye

Day with sunshine and cold

Jao, ny dag. Långdag. Ska strax springa, eller gå, till universitetet. Musikhögskolan får bli får pluggplats idag. Igår kom vi fram till att vi båda absolut älskade det huset plus att det har bästaste caféet där så varför sitta i Forum när man kan sitta där? Haha, det tog oss bara två veckor att komma fram till det ;) Sen är det bara att tuta och köra så den här dagen blir gjord också. Lite jobbigt att vi har tidiga seminariet imorgon, hade inte varit helt fel att sova länge! Men men, efter det så är det ju sovmorgon ett tag... förhoppningsvis.

Igår kände jag verkligen att jag ville byta header, ha något mer personligt liksom. Jag vet inte hur det blev, kanske byter snart igen. Haha. Jag har ju väldigt svårt att endast ha bilder jag har tagit då det känns som att till exempel Real, Adam & Ryan Tedder representerar mig. Var lite som jag inte fick med, till exempel Jonas. För att göra den lite mer personlig tog jag iaf två egna bilder från Madrid. Just de bilderna kanske inte skriker Madrid, men jag gillade dem ;) Som sagt, kanske blir ett byta snart igen om jag orkar. Annars får den här sitta. Jag tröttnar ju ändå så snabbt liksom. Haha.

Ha en bra tisdag! And may the odds be ever in your favor.
Goodnight and Goodbye

An inspiration



Bildkälla

Jag känner att jag börjat göra lite inlägg om vad som inspirerar mig eller vad som ger mig motivation (vad är skillnaden på dem två?). Det kan ju inte skada, då kan man återgå till de inläggen den där dagen som man helt saknar inspiration eller motivation. GULD!

Det som inspirerar mig idag, eller egentligen varje dag, är Elsa Billgren. Jag tycker hennes sätt att vara och se på saker är helt fantastisk. Att läsa hennes blogg varje dag sätter en lite extra guldkant på vardagen. Jag vill också ha ett sånt liv, det verkar vara fantastiskt... Förutom att hon jobbar med kläder som är ett område jag inte är så hemma i. Och förutom att hon äääälskar retro och second hand medan jag äääälskar modernt. Haha. Trots att vi kanske är helt olika, med tanke på att hon inte ens äger ett par byxor och jag har det nästan jämt, så är det vissa saker som jag är otroligt glad över att hon säger för att jag tänker likadant. Som exempelvis det här med att ställa sig på vågen. Det är något jag inte gillar, för vad spelar det egentligen för roll? Inte mår jag väl bättre av att veta det? Förut trodde jag att jag var dum som tänkte så, men sen skrev Elsa att hon tycker likadant. Att siffror är just bara det, siffror. Det bestämmer inte om man mår bra eller inte. Jag gillar som sagt Elsa. Jag är glad att hon skötte hemsidan för Melodifestivalen förra året så jag såg att hon fanns. Synd att hon inte fortsatte med Mellon, för i år var hemsidan verkligen inte lika bra. Det var ju knappt något backstage med artisterna i veckan. Tråkigt. 

Om ni vill se mer av Elsa så är hon en av de som fixar i Äntligen Hemma :)
Goodnight and Goodbye

We were made for flying

Idag måste jag säga att jag och Johanna fick en hel del gjort. Vi träffades klockan 10 och jag kom hem cirka 16. Effektivt. Tur att jag blev klar med manuset och kunde skicka in det igår. Haha, hade ju aldrig hunnit sitta med det idag. Nu är allt sånt klart. Imorgon blir det ännu mer heldag. Jag och Johanna ska träffas 10 och gå igenom vår opposition samt vår pitch som vi ska göra på seminariet på onsdag. Utöver det har vi en gästföreläsning 13 och senare en föreläsning med Brian 17. Hur ska jag orka detta nu då? Jag får iaf ett par timmar mellan föreläsningarna då jag kan gå hem och käka lite. Tur!

Nu tänkte jag nästan gå ut en stund i det fina och sköna vädret. En liten promenad skadar ju aldrig. Dock började precis Project Runway som jag tycker är ganska kul att titta på om jag råkar komma in på det. Jag blir inspirerad att köpa en symaskin och sy något! Haha, men jag ska försöka dra mig bort. Annars får promenaden komma efter det. Ska nog gå det med. Efter att vi flyttat klockan är det ju ljust extra länge. GULD!

Hoppas ni har en bra måndag alla! 
Goodnight and Goodbye

Stories we don't wanna hear



Alla har vi vår egna historia och jag tycker det är så sjukt intressant att höra andras historia. Vissa historier berör lite extra. Jag fastnade framför det senaste avsnittet av Sofias Änglar och det var bra nära att tårarna började falla. Det var nämligen en familj där det var två tvillingar, Elsa och Tyra, där Elsa drabbats av leukemi. Då de lämnade familjen låg Elsa på sjukhus och mådde för dåligt för att komma hem och se på vad de gjort i huset. Dock såg det ut som att det skulle bli bra. Nyfiken som jag är var jag tvungen och kolla på uppföljningen så jag fick bekräftat att allt hade gått bra. Det skulle jag ju inte gjort! Det hade inte gått bra. Lilla Elsa hade dött ett tag efter att de lämnat familjen. Hon hade fått flera behandlingar och tillslut hade det inte gått längre. Så hemskt. Ett litet barn liksom. Och tänk hennes tvilling Tyra. Blir helt själv kvar. Nej usch, jag kan inte ens föreställa mig att vara i den familjens sits. Barn borde få vara bra och vara skyddade från alla hemskheter...

Goodnight and Goodbye

April, april

Man ska inte se filmer man recenserat en andra gång. Eller jag har ju gjort det förut, men då har det inte varit några problem. Nu när jag såg Hunger Games igen så blev det problem. Det var inte det att jag ångrar saker jag skrev, mest att jag ångrar saker jag INTE skrev. Bland annat nämnde jag inte ljudet som är HELT fantastiskt. Att den kommer nomineras till en Oscar är nog att hoppas på för mycket, men det tycker jag banne mig den är värd! Ljudet i komination med bilden på vissa stället blir som om man verkligen befinner sig i Katniss huvud. Ibland när inte bilden är med så gör ljudet det själv. Så sjukt snyggt. Sen var det inte förräns jag såg den igår som jag insåg hur sjukt bra Jennifer Lawrence är. Verkligen. Alltså får den ännu högre betyg efter andra gången :)

Idag ska jag försöka skriva klart mitt manus så jag kan skicka in det. Sen är det bara att börja om igen för det är bara två veckor innan det reviderade manuset ska in. Jobba jobba. Tror även jag ska försöka mig upp till gymmet. Jag har varit lite fram och tillbaka. Det är ju ganska mycket här hemma som jag borde prioritera, samtidigt som det vore extremt skönt att få gå upp till gymmet. Kan ju köra en halvtimme på crossen eller något sånt. Blir nog bra.

Hoppas ni får en lugn och skön söndag OCH luras inte för mycket nu bara för att det är 1 april ;)

Goodnight and Goodbye



RSS 2.0