Bakom titeln


Orginalbild

Jag tycker det är ganska intressant att läsa hur artisterna i årets Melodifestival väljer att beskriva sina låtar. Vem som är inne för att verkligen vinna och åka till Baku är ganska klart på långa vägar - Danny. Han är det enda som nämner något om att låten skulle passa "ett större sammanhang". Jag vet inte vad ni tycker, men jag kan känna lite att det är Dannys låt i år. Att säga för mycket vill jag inte förrän jag hört alla låtar, men såhär på förhand känns det så. Om sisodär 6 veckor vet vi om det var en rätt känsla eller inte ; )

Goodnight and Goodbye

Sleepless

Ojojoj, jag är så trött att jag lätt skulle kunna sova bort hela dagen. Varför vet jag inte riktigt för jag gick och lade mig vid en rimlig tid igår och har sovit relativt bra. Skumt!

Igår blev det plugg hela dagen, förut om en stund på förmiddagen då jag var uppe på gymmet en snabbis. Mycket krångel blev det då först min dator inte ville ansluta till internet och sedan hittade jag inte vart man skulle lägga upp arbetsjournalen och ingen i klassen verkade ha så mycket koll. Tillslut löste det sig ändå. Vi lämnade in vårt manus + synopsis, jag lämnade in min arbetsjournal som blev på tok för kort samt att jag skrev respons till två andras arbeten. Varför vi ska ha deadline på ALLT just på måndagen förstår jag inte. Kan inte typ responsen ha deadline på tisdagen? Hmm. Aja. Jag lyckades lösa ganska mycker med scenerna till mitt långfilmsmanus också. Ska skriva ihop det i ett treatment så ska jag skriva in scenerna i manus. Jag hoppas det fyller ut ganska mycket och att jag kan komma upp mot 90 sidor nu. Håller tummarna.

Nu idag tänkte jag dra upp återigen till gymmet. Det kan bli lite styrka, men jag får se. Min trötthet kan stå i vägen. Annars blir det crossen igen. Igår hade jag inte alls ont i knät under träningen då jag körde crossen, bara lite före och efter. Blir nog crossen tills knät har gått tillbaka till att inte göra ont alls : )
Ikväll sen vid 17 är det föreläsning i "Språk i text och dialog". En föreläsning jag ser fram emot då jag känner att jag behöver fördjupa mig lite i det för att få till ett bra manus. Kommer säkert bli bra det här : )

Goodnight and Goodbye

En plats för alla som tror


Orginalbild

Higuain och Ronaldo är de spelarna som är mest effektiva på att sätta bollen i nätet, inte bara i La Liga utan bland de fyra största ligorna i världen. Det säger ju en del. Higuain ligger på första plats och Ronaldo på andra. Messi kommer på plats tre och Ibrahimovic på plats tio. Att min pojke ligger först bland dessa stora namn värmer mycket i hjärtat. Snart kan det väl inte vara någon som tvivlar längre på hans storhet? Jag fattar inte att han inte får samma plats i rampljuset som alla de andra stora. Aja, då får jag ju ha honom för mig själv...eller ja, jag och alla andra Madridistas ; )

BTW, efter helgens matcher har Real utökat sin ledning i ligan och ligger nu hela sju poäng före Barca. GULD!

Goodnight and Goodbye

Tredje Chansen


Orginalbild

Nu har de så efterlängtade veckorna kommit. Melloveckorna <3 Den första börjar alltså idag och på lördag smäller det, första deltävlingen. En deltävling har redan startat och pågår på webben. Det är ett startfält med 8 låtar där alla låtar tidigare varit med i festivalen men inte tagit sig till final. Denna tävling kommer inte ha någon effekt på festivalen i sig med de tävlande där. Dock kommer en låt från webben, i tävlingen med namnet Trejde Chansen, tolkas i mellanakten. Först ut är Soundtrack of our lives tillsammans med Meja som tolkat Dilbas låt Try again
Detta ska bli sjukt intressant tycker jag! Hur kommer denna tolkning bli? Tydligen så kommer Soundtrack of our lives stå för musiken och Meja för konsten då hon på något sätt ska måla, fast utan pensel och färg. Haha, jag fattade inte riktigt. Aja, vi får se på lördag helt enkelt : )

Nu när första Melloveckan drar igång får vi se om han som har hand om webben kan leverera bra klipp. Elsa som var där förra året var riktigt bra och det fanns alltid ett nytt klipp när man kollade in på hemsidan. Det är stora skor att fylla!

Goodnight and Goodbye

Happy Birthday


Orginalbild

Idag har jag märkt att typ halva jodklotet fyller år! Haha. En av dessa vill jag uppmärksamma här på bloggen och det är självklart kungen i musik - Adam Lambert. 30 år fyller han och dagen till ära befinner han sig i Österrike för en spelning. Om en vecka besöker han Sverige. IH! Jag tror dock inte att jag får några biljetter trots att sista dag att få veta är på fredag. Aja, jag får hoppas på att han snart återvänder och att man då kan köpa biljetter.

Grattis på Födelsedagen Adam!

Goodnight and Goodbye

One week or two


Orginalbild
Känslan när man ser en bild och så väl känner igen sig. Obeskriviligt.

Idag bestämde jag mig för att strunta i gymmet. Mitt knä gör fortfarande ont och eftersom det blev värre igår när jag tränade så tyckte jag det var onödigt att göra det ännu värre genom att träna idag med. Genom att vila idag kan jag förhoppningsvis köra lite imorgon. Jag ville dock inte sitta stilla hela dagen och tog mig en liten promenad här förut. Väldigt skönt. När man går runt här i Brickeberg så är det svårt att inte fascineras av de fina husen som finns. Man ser ju inte de där riktigt fina husen när man bara åker förbi med bilen...

Resten av dagen, som inte spenderats på promenad, har gått åt till plugg. Jag har kommit några sidor längre på manuset och fått ett par scener som jag varit lite orolig för att fungera. GULD! Dock känner jag stressen då jag vet att jag måste prestera x-antal sidor till på cirka två veckor. Hjälp! Kommer jag verkligen klara detta? Jag hoppas. 

Förresten, vad tycker ni om nya headern? Det börjar ju bli tradition nu att jag ändrar headern till Melodifestivalen så jag var ju tvungen. Supernöjd ska jag väl inte säga att jag är, men den får duga. Den sitter ju bara uppe en vecka innan det blir ny deltävling ; )

Goodnight and Goodbye

When we sit in silence

Idag på gymmet kände jag mig stolt. Jag körde uppvärmingen inför styrkan på bandet i 45 minuter och mina "springningar" blev längre än tidigare. Förut har jag kört spring i en minut, men idag ville jag testa mig själv lite. När jag började springa började också en ny låt på telefonen och detta var en låt från Eurovision. Jag ville testa om jag orkade tills låten var slut. Det gjorde jag. Från en minut till tre minuter alltså. När jag väl sprang mådde jag super. Efter trodde jag att jag skulle dö. Haha. Jag vill hemskt gärna fortsätta springa, men jag vet inte om jag kan. Mitt knä sket sig idag. Jag hade lite ont innan jag började, men det blev värre då jag höll på att springa. Jag tänkte där att jag banne mig inte skulle låta det onda ta över så jag körde mitt styrkepass. Nu tänker jag att jag kanske var lite dum. Hmm. Men men, jag hoppas det går över och att det onda inte beror på träningen. Kanske får gå tillbaka till crossen imorgon och köra på den. Vi får se.

Om några timmar kommer min kära syster hit. Hon hade fixat Inception till mig som jag måste se på inför mitt manus. Jag har nämligen valt att göra en kommentar om den i manuset, men det kan ju vara bra om jag har sett den då. Haha. Dessutom hade hon en massa gamla saker som var mitt på en hårddisk som jag skulle få se om jag ville ha kvar. Sen ska jag eventuellt föra över lite på den där hårddisken ifall min dator pajar helt. Måste verkligen köpa en ny. Det är så mycket måsten just nu som har med pengar att göra. GAAAH! Jag vill bara spara mina pengar och slösa bort dom i Madrid. Punkt. Men aja, vi får se. Lilla Notis är ju inte helt död än : )
Iaf, jag måste städa lite här hemma innan Ia kommer. Vi skulle åka och köpa hem lite mat också. MUMS! Sen får jag lite sällskap ikväll då det är Gladiatorerna. Haha, jag gillar det programmet. Inte helt konstigt kanske så gillar jag Wolf. Fråga mig inte om det endast är för namnet, för det kan jag inte svara på. Jag har nämligen upptäckt att jag gillar alla som heter Wolf ; ) 

JUST DET! Föt ett par dagar sen fick jag ett brev från eftersändningen som innehöll en Hala Madrid tidningen. På framsidan var presidenten, Mourinho samt de fyra kaptenerna, alltså båda mina pojkar. Jag blev sjukt glad. När jag sen fick ännu ett sånt där brev igår orkade jag inte öppna det. Jag skulle ju ändå bli besviken då det inte var lika bra som Hala Madrid. Imorse innan gymmet öppnade jag det dock. Det innehöll ett nytt brev som kom från Madrid. Brevet var utformat på liknande sätt som de breven man fick skolkorten i. Min nyfikenhet väcktes. Jag slet upp brevet och där var det. En bild som var utformat som ett omslag på Hala Madrid och ett kort på mig. Sedan stod det "EMMA - Corazón Madridista". Awww. I nuet ångrar jag lite att jag inte hann ta en annan bild som kunde fyllt ut hela, men jag är glad att jag skickade in något iaf. SÅ fint <3 
Jag tog ett kort med mobilen, men det blev väldigt dåligt. Jag ska se om Ia kan hjälpa mig scanna in det när hon kommer så jag kan visa det : )

Goodnight and Goodbye

Me Want


Orginalbild

Jag är helt kär i denna Scarf. I want! Som de flesta av er säkert vet så är jag inte den som slänger ut en massa pengar på kläder sådär, men den här funderar jag ärligt på att slå till på. 299:- kostar den på blingo. Är det värt? Jag vill ju liksom ha något sånt i sommar då jag inte kan ha mina halsdukar som jag kommit på att jag älskar! Den går att använda som filt också. Hmm, hur ska jag göra? Den finns i vitt/blått också. Det kanske är fint i sommar, lite ljusare liksom. GAAAAHH!! Tänk om det fanns någon bredvid som kunde tala om för mig vad jag skulle göra... Haha

Goodnight and Goodbye

Like I'm the only one you need


När klockan ringde klockan 8 imorse ville jag helst slänga den i väggen. Gäsp. Snooze i en kvart blev det innan jag tillslut gick upp och tog en lugn morgon innan la familia hämtade upp mig för lite handling.

Till min stora glädje hann jag med Hindersmässan också. Jag och Markus blev klara ganska snabbt vilket gjorde att jag kunde åka upp till stan. Efter att ha gått runt ett tag hittade jag ängeln ovan som jag förälskade mig i och köpte. En teburk med samma motiv som min tuggummiburk inhandlades också samt lite nougat. Jag blev kär i två ljushållare också som jag såg förra året med, men bestämde mig för att inte köpa. Just då gick min tanke att jag skulle köpa dom nästa år om de fanns då med - tredje gången gillt. Nu när jag sitter här hemma ångrar jag mig lite. Tänk om jag inte kommer dit nästa år då. Min plan är ju att göra praktik då och eventuellt kanske jag inte är i Örebro på Hindersmässan. Inte genomtänkt. Hmmm. Vill verkligen ha dom där...
När jag kände mig klar tog jag mig i kragen och promenerade hem. Hur skönt som helst! Jag hade kommit fram till att det inte skulle bli något gym idag då jag ogillar att träna sent vilket gjorde att jag bestämde mig för att gå istället för att ta bussen. Jag ångrar inte beslutet för fem öre. En ny sida av Örebro som jag egentligen sett tusen gånger fick jag se. Det är så sjukt intressant när man ser på något man sett så många gånger förut men för första gången verkligen SER. Jag kom fram till att när det blir lite varmare och snön försvinner ska jag ta en dag och vandra runt i Örebro med kameran. Nu är ju jag inte super på att ta kort, men övning ger färdighet som man brukar säga. Idag insåg jag att Örebro verkligen är en väldans fin stad och förtjänar att hamna på några kort i min kamera...

Måste lite kort beskriva en del av min dröm som jag hade natten till idag också. Jag befann mig tillsammans med Real på en middag. Anledningen till att jag var där var för att jag skulle göra någonting för dom. Jag är inte säker, men jag tror det var något med min film. När vi satt dör bestämde sig två av pojkarna att visa sin fina sida och de delade ut choklad till alla. En av dessa pojkar var Higuain. Precis då mitt hjärta var fullt sprack det igen. En tjej som också var där var tydligen hans flickvän och de agerade väldigt nykära mitt framför nästan på mig. Suck. Det blev ju inte lätt för mig sen att nervöst stå och presentera mig på spanska framför alla spelarna sen också. Allas ögon på mig och jag försökte ta mig fram på min spanska. Det gick okej. Sen kom frågestunden. Den första att fråga något var självklart Higuain och jag förstod inte ett ord av vad han sa. Det belv ju inte bättre av att hans perfekta flickvän översatte till ren SVENSKA till mig så jag skulle förstå. Jag tyckte mig höra hån i hennes röst. Hmmm. Just då önskade jag att en fallucka skulle öppnas under mina fötter. Haha ; )

Nu ska jag skicka iväg ett mail till administratören och fråga vart min tenta är. Självklart ska det ju krångla på sista tentan vi gjorde när det nu har krånglat på alla andra. Suuuuuuck. 
Lite manus ska skrivas också. Jag har kommit på lite, bland annat min "Minut 17". Dock måste det hända lite innan den scenen vilket jag inte är helt säker på får plats. Aja, jag får väl testa och se, det går säkert att ändra annars : )

Hoppas alla har en bra fredag : )
Goodnight and Goodbye

Until the heart breaksÅh, hjärtat brister ju nästan ibland. Speciellt då de där små sakerna händer. Även om man inte personligen tar del av det så finns det där. Som ni kanske har hört så blev matchen igår något av ett helt annat slag. I andra halvlek kunde jag knappt inte se för jag fick sånt tryck över bröstet. Haha. Jag vankade lite fram och tillbaka här i lägenheten. I början hade Higuain två målchanser som han tyvärr missade. Sen gjorde Barcelona två mål samt Ramos ett, men Ramos mål blev bortdömt (nu efter då man vet resultatet är jag så sur över det målet så jag vet inte vart jag ska ta vägen!). I andra halvlek sen tog Real igen och gjorde även de två mål. Det visar på det Real har bevisat hela säsongen, nämligen att de kämpar till slutet. De har sagt att de kämpar för fansen. Söta. Sen blev Ramos utvisad för han pratade för mycket. GOSH! Vad jag hatar när han gör så. Jag tror kommentatorn sa något om att han var den spelare som blivit utvisad och fått kort flest gånger för prat. Skulle inte förvåna mig. Ibland vill jag slå till honom, fast att jag älskar honom ; )

Det var ju inte alls det jag skulle berätta. Haha. Den lilla saken som nästan fick mitt hjärta att brista (efter att det halvt gjorde det igår) var att spelarna hade med sig en tårta och sjöng för Mourinho idag på träningen då tränaren fyller år. Grattis till honom! Jag älskar de där småsakerna. Det behövs liksom inget mer än så. Det behövs inte massor med presenter eller fina middagar eller sånt. Allt som behövs är en gullig gest. Det tycker jag detta var. Att det sen var Ramos och Casillas som kom ut med tårtan tycker jag blev ännu starkare då det har ryktats om att de två och Mourinho har bråkat lite på senare tid. Skönt att det inte verkar vara så farligt ändå. PUSS!

Orginalbilder

Goodnight and Goodbye

You never hit the ground

I måndags och tisdags kände jag att tiden gick långsamt. Väldigt långsamt. Idag känner jag plötsligt att tiden sprungit iväg. Det är ju banne mig helg snart. Igen. Det känns som tusen år till jag får sätta fötterna i staden jag älskar så oerhört mycket, men samtidigt kommer den dagen allt snabbare och i den här farten är vi snart där. Imorgon kommer snabbare än vi kan ana.

Det blev ingen hindersmässa idag. Istället satt jag och min gruppkompis på universitetet och jobbade lite. Jag kan säga att inspirationen och idéerna inte finns riktigt på plats när man sitter och ska tvinga fram det. Jag tycker ändå vi lyckades komma fram till en bra idé, även om det var mest Markus (han jag jobbar med) förtjänst än min. Men men, en bra idé är alltid en bra idé och jag tror detta kan bli helt okej. Hoppas iaf : )
Sen nu på kvällen har jag och Mina varit iväg på zumba igen. Jag kan verkligen inte sluta tänka på vilken skillnad det är på det och att vara på gymmet. På gymmet märker man varje minut och tänker. Eller jag tänker. Konstant. På zumban hinner jag aldrig tänka. Jag kan känna svetten rinna, men aldrig vilja sluta. Det är så otroligt skönt och framför allt kul. Om jag vetat att jag kunde varje torsdag hade jag banne mig köpt det där klippkortet. Men men, det går ju bra med drop-in också, det blir ju bara 80:- dyrare liksom. Ska verkligen försöka hinna varje torsdag, får hoppas Mina vill hänga på bara ; )

Imorgon ska jag ut till Maxi och handla lite tillsammans med la famila. Sedan blir det åter jobb på universitetet och om jag hinner efter det så blir det även en snabb runda på hindersmässan. Det finns ju lite som man inte vill missa. De otroligt fina handgjorda (+) sakerna (som månen jag visade!), de goda bröden som går att köpa samt nougaten. MUMS! Man äter ju bara nougat då det varit marken. Vill ha!

Hoppas alla haft en bra dag : )
Goodnight and Goodbye

Don't let goJa, ni vet de där drömmarna man har som man bara vill återvända till? En sån hade jag natten till denna dag. Åh, jag ville inte vakna. Det var ett meet-and-greet med sångaren i The Envy tillsammans med några till. Sorgligt nog (?) var de andra tvungna att gå ganska tidigt och jag blev själv kvar. Det var trevligt. Han var trevlig. Vi åkte runt lite i Örebro och lite annat. Han frågade mig vilken som var min favoritlåt som de gjort och självklart blev mitt svar "Don't let go". Han förstod det för tydligen brukade de flesta svara det när han frågar. Aw, han var så söt. Mja, som sagt, jag ville inte vakna. 

Tänkte bara berätta det. Nu vet ni.
Goodnight and Goodbye

Light your fire


Orginalbild

Lottningen i Eurovision håller på för fullt. Just nu dansar de på scen och jag vet inte vad. Haha. Iaf, årets tema är nu avslöjat och det blev "Light your fire". Det känns ju väldigt passande då de är i "The land of fire". Yesbox. Loggan ser ni här ovan. Ganska fin tycker jag.

Lottningen sen då. Sverige kom i semi-final 2 och tävlar i andra halvan. Semi-final kommer ha 19 länder, medan semi-final 1 endast har 18. Med andra ord får vi det lite svårare att ta oss vidare då det är ett land extra men ändå samma antal länder som ska vidare till den stora finalen. Hmm. Vi får väl ändå hoppas att vi tar oss hela vägen. Eller vad säger ni?

Förresten, nu är det bara 10 DAGAR kvar till första deltävlingen i Melodifestivalen. Bara jag som är taggad till tusen? IIIIHHHHH!!

Goodnight and Goodbye

When tomorrow comes and today leavesDet blev 62 minuter på löpbandet idag med. Muy Bien. I början tänkte jag att oj vad jag redan börjar bli starkare och orkar mer och funderade på att springa längre perioder, men i slutet blev det jobbigar och jag ångrade mig. Haha. Snart kan jag nog det ändå. GULD!

Jag började för övrigt dagen med att gå upp för tidigt. suck. Jag som ville sova. Men aja, då han jag läsa några kapitel i min bok innan jag gick till skolan iaf. Brabra. Seminariet sen gick helt okej. Kände att jag kanske borde prata lite mer, men så är det väl alltid med mig. Haha. Nej, jag håller sten hårt på träden i Härsakrringen-filmerna; om det inte är värt att ta lång tid på sig att säga så är det inte värt att säga det alls. Något sådant ; ) Ny veckouppgift har vi fått också och den ska vara mer än dubbelt så lång som förra vi gjorde så lite mer jobb blir det nog. Vi får se, men det ska nog gå bra : )

Imorgon är det zumba som gäller! Funderar även på om jag ska åka upp på hindersmässan något. Synd att jag inte gjorde det idag, hade ju varit guld att ha några brända mandlar att tugga på till El Clasico ikväll. Aja, kanske bättre att inte ha några, de är ju inte särskilt nyttiga. Månen på bilden här ovanför köpte jag förra året. Den känns så jag; måne + troll + ljus. Aw, jag skulle så köpa om den om jag kunde ; ) Kanske hittar jag något liknande imorgon? Vi får se. Kanske blir det inget, beror på min gruppkompis och hur han vill arbeta. Hoppas dock på en liten sväng : )

Goodnight and Goodbye

U R kinda amazing

Jag dricker te. Jordgubbste. Jag gillar inte ens te. Nej, usch. Men jag vill lära mig. Det låter så himla mysigt när folk säger att de ska ta en kopp te. Te är ju bättre än varm choklad. Det är vuxnare. Just nu blev jag sjukt sugen på scones, men jag har inga ingredienser hemma så såna kan jag inte göra. Tror banne mig att jag ska köpa hem det och göra till helgen. MUMS! Om jag har något gott till tet kanske det också blir gott. Vem vet?

Idag var jag uppe vid gymmet och körde styrkepasset. Duktig. Exakt hur det blir med träningen de andra dagarna kan jag ju inte helt bestämma, det beror helt på vem jag ska göra denna veckas uppgift med. Dock har jag och Mina som sagt planerat att återvända till zumban på torsdag. GULD! 

Igår i skolan var det en som sa att han tyckte att vi inte hade något att göra. Denna vecka hade vi föreläsning igår och seminarie imorgon. Om sen uppgiften är lika som förra veckan så är inte den så jobbig heller. Jag kan hålla med honom. Ska det inte bli jobbigare än såhär? Hmm. Tror dock det kommer när vi kommer igång med responsarbetet och sånt också. Personligen har jag ju haft lite att göra dock med manuskursen. Första "work in progress" av mitt manus ska ju skrivas. Just nu har jag 8 sidor och det ska bli runt 90. Hua! Och ännu har jag inte löst mina scenproblem : ( What to do?
BTW pratade en människa om att om man vill kan man fortsätta på fritiden med att skriva manus och få kritik från en grupp på exakt samma sätt som vi gör i manuskursen. Det låter inte helt fel vill jag lova! Anneli som jag gick med i höstas samt nu i vår och som även är ordförande i filmklubben går tydligen på det där så jag ska prata med henne när vårterminen börja lida mot sitt slut. Vore så guld att fortsätta för oj vad jag tycker det är kul! Tusen idéer har jag också som jag måste försöka få ner på papper. Vi får se hur detta går... : )

Goodnight and Goodbye

Guldbaggen 2012


Orginalbild
Om det inte var för att årets Guldbaggegala gick av stapeln idag så hade jag troligtvis legat i sängen typ nu. Jag är så sjukt trött och mitt huvud värker. Varför? Det blir liksom nästan alltid så här om jag varit i skolan en hel dag och det är ju inte så kul. Kanske är det att jag allt för sällan har heldagar i just skolan utan för det mesta får sitta hemma och jobba. Vad vet jag. Skit samma, det är väl egentligen en världslig sak. Nej, det var Guldbaggen jag skulle prata om. Då jag nu varit filmvetare ett och ett halvt år tänkte jag 2012 ta steget ut och faktiskt följa de galor som finns. Jag totalt missade Golden Globe. Haha, bra av mig. Guldbaggen brukar jag ändå faktiskt försöka se, trots att jag inte gillar svensk film så mycket. Dock tycker jag att det är insirerande att se och verkligen vilja jobba hårt och få ett bra slutresultat (även om en Guldbagge står väldigt långt bort!). I år har jag ingen film som jag ser som en personlig favorit. Förra året var jag ju helt inställd på I rymden finns inga känslor som jag gillade tillräckligt för att köpa den på dvd. Det blev ju inte supermånga baggar till den inte. Synd. Den förtjänade det!

Jag funderar helt ärligt på att piggna till hjärnan med lite choklad. Jag har ändå lite mjölk som måste drickas upp. Yes, så får det bli! Mums.

Goodnight and Goodbye

Så ska det banne mig låta


Orginalbild

Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar musiktävlingsprogram! Jag älskade i skolan när vi körde musikquiz, speciellt då de körde mycket schlager. Varför har jag denna gen? När jag bodde hemma brukade jag och mamma tävla mot varandra och vann typ varannan gång. Nu är Så ska det låta tillbaka, den musiktävling jag vann flest gånger där hemma i soffan. Regerade över mamma nästan varje gång. Någon gång hade jag en dålig dag och bjöd mamma på segern. Tråkigt nu att se det själv. Ingen att tävla med, bara mig själv. Snyft. Men återigen, varför har jag denna gen? Helt konstigt. Det känns som en sån där grej man gillar om man är äldre, inte när man är 20. Äsch, jag älskar det och så får det vara ; ) Pssst, på webben sköter Weise snacket. Kul att se honom igen...

Idag har det i vanlig ordning varit en stund på gymmet. Den här gången körde jag 62 minuter på löpbandet. 5 minuter gå, 1 minut spring var det som gällde. Jag är lite rädd att jag sträckte mig. Ajajaj. Imorgon tänkte jag ta vila från gymmet då jag ska träffa min grupp, ha föreläsning och gå på möte med Lösnummer så vi får se om det går över tills tisdag då det är styrka igen. Hoppas.
Filmvisning samt årsmöte med Örebro Filmklubb har hunnits med också. Nu är jag officiellt invald i styrelsen. Det är ju trevlans. Har jag berättat att det har varit på gång? Jag vet att jag försökte hålla det lite hemligt, men tror att det kommit fram någon gång. Haha. Vi ska göra detta till ett riktigt bra år med förhoppningsvis många filmvisningar och en riktigt bra filmfest i början av hösten. Jag är taggad. Nu kör vi! 

Goodnight and Goodbye

Före alla andraNu har trailern för Melodifestivalen 2012 kommit och snart kommer den spelas på tv. Vad tycker ni? Jag gillar den, den visar att Melodifestivalen kan driva med sig själva. Sånt gillar jag. Vem ska man driva med om inte sig själv? Ingen. Tänk på det ; )

Goodnight and Goodbye

Should've known betterJa, då var ett av de första bidragen till årets Eurovision Song Contest klara. Detta är Soluna Samey som kommer tävla för Danmark. Jag måste säga att jag gillar det. Det måste ju vara ett gott tecken inför tävlingen?
Patrik Isaksson var ju även han med i den danska uttagningen, men slutade på en tredje plats. Egentligen tycker jag det var lite tur för det hade varit lite konstigt att se Patrik Isaksson tävla för Danmark och inte Sverige. Nej, jag gillar den som vann. Punkt.

Goodnight and Goodbye

Waiting for a story

Nu har jag börjat skriva på manuset. Att få se min berättelse i manusform är helt sjukt. Haha, jag har vant mig nu vid att det är ett treatment. Nu börjar det se ut som alla de manus vi har fått läst under hösten i båda kurserna. Nu när dialogen kommer in blir det lättare att koppla ihop saker. GULD! Dock satt jag och strök scener jag ville plocka bort för att lägga in nya som passar nya strukturen. Det blev inte mycket kvar och jag har noll koll på exakt vad som ska läggas in istället. Det är ju lovande ; ) Just nu är jag lite sugen på att skriva om det till en musikal. Haha, men det skulle aldrig gå! Nej, det är en drama/komedi och inget annat. Dumma Glee som får mig i stämning för musikal : P

Jag skulle tvätta lite förut. När allt var klart och jag skulle gå ut ur tvättstugan möttes jag av en äldre utländsk dam. Från ingenstans frågade hon mig om jag hade tändstickor på mig. Nej, svarade jag då jag inte brukar gå runt med tändstickor, speciellt inte då jag går till tvättstugan. Hon forsatte och frågade om jag hade tändstickor i min lägenhet. Lite läskigt att människan skulle följa med mig till lägenheten, men jag bestämde mig för att agera god granne och gav henne en tändare då jag ändå hade en över. Hon stod snällt utanför och försökte förklara i vilken lägenhet de bodde. Haha. Dock funderar jag lite över varför hon bodde här, och varför hon sa "vi". Man får väl vara max 30 och måste bo ensam för att få bo här? Jag kan ju bara anta att hon var här och hälsade på sin son/dotter. Aja, inte ska jag vara den som ifrågasätter. Hon fick sin tändare och jag hoppas de fick en bra kväll : )

BTW, har ni sett örebroarna i Gladiatorerna? De är helt okej måste jag säga, hoppas den som vinner tar sig vidare.

Goodnight and Goodbye

Bara en helt vanlig dag

Jag är kär. Så väldigt kär. I zumba. Haha. Jag tror jag log nästan lektionen rakt igenom för det var precis rätt. Älskar de spanska/latinska låtarna och stegen. Jag och Mina har redan bestämt att det blir ett återbesök nästa vecka! Att det var Dermot själv som var vår lärare är ju bara ett stort plus ; ) Jag kan säga också att zumban var en helt perfekt träningsform, iaf för mig. 50 minuter försvann fortare än jag han blinka (hade gärna fortsatt 50 minuter till!!) och helt plötsligt var man svettig utan att man tänkt på att man faktiskt ansträngt sig. Så GULD!

Igår var jag iväg med familjen och handlade lite mat. Sen blev det en stund på gymmet följt av en tur på stan med Mina. Sportkläder skulle inhandlas, men jag hittade bara en sport-bh. Efter lite inhandling köptes det med mat och kvällen spenderades sedan hos Mina med bland annat tittande på The Voice. Trevligt, det görs gärna om. 

Nu ska jag snart iväg till gymmet och troligen köra ett styrkepass. Imorgon hinner jag nog bara lite kondition då jag har årsmöte med filmklubben sen. Aja. Lite plugg ska jag försöka hinna med dagen till ära också. Kan hända att vi hörs igen ; )

Goodnight and GoodbyeBetter than I know myselfDen 5 februari får vi finbesök till Sverige. Det är min kära Adam Lambert som kommer på besök. Dock kan man inte köpa biljetter, utan man måste vinna dom på Mix Megapol. Dumt. Jag kommer ju säkert inte vinna : ( Men jag har iaf varit med och tävlat nu. Håller tummarna för en vinst, det blev ju så knäppt sist då jag och Mina såg honom med bussen och allt. Vore så GULD om man kunde få åka tillbaka och se honom igen och nu se hela konserten utan att vara stressad. Åh, jag vill så gärna!! :DDD

Goodnight and Goodbye

And I'm feeling good

Torsdag. Vart försvinner dagarna? Det hinner ju knappt bli en ny vecka innan den är slut igen. Tiden flyger iväg. På riktigt. 

Idag ska jag som sagt träffa min grupp och jobba på uppgiften som ska in på måndag samt ha en föreläsning om uppgifterna vi kommer ha den närmsta framtiden. Jag förstår inte riktigt varför vi inte kunde få veta det på första föreläsningen som ändå inte var något stort istället för att ha en hel extra föreläsning. Aja, förhoppningsvis rätas några frågetecken ut iaf. 
Efter skola och plugg ska jag och Mina sedan ikväll gå på zumba. Nerikes dansinstitut har tydligen en kurs där det är drop-in så länge det finns platser. Åh, jag hoppas inte platserna tar slut för jag vill så gärna gå. Jag saknar institutet lite faktiskt och framför allt saknar jag dansen! Vore så guld om jag kunde gå på det här på torsdagar och därmed få en lite varierad träning. Om jag bara kör gymmet hela tiden kommer jag snart tröttna även om jag inte kör samma maskin hela tiden. Nä, att dansa zumba en gång i veckan vore verkligen ett plus. Får se idag om det är så roligt som min hjärna säger mig att det är : )

Nu måste jag springa. Ha en bra torsdag mina vänner!
Goodnight and Goodbye

What is not forever

Första seminariet på nya kursen idag. Lite pirrigt i magen var det allt, det är ju trots allt dessa jag kommer vara mest med i fortsättningen. Som vanligt var det där pirret helt onödigt. Det var ju en supertrevlig grupp ju. Vi gjorde en uppgift i skolan som handlade om att skriva ett manus till en reklamfilm för skor med temat längtan och svart. De två jag var med var hur roliga som helst och gick dessutom sista terminen på Filmprogrammet. Haha, då jag sa att jag läste min fjärde termin trodde de jag var inne på avancerad nivå och läste fjärde året. Ehm, nope! Kul iaf att möta lite folk som läser samma program. De andra i gruppen verkar ju som sagt inte helt tokiga heller utan riktigt trevliga. Var det ett leende jag såg? Imorgon måste jag till skolan innan föreläsningen för vi har fått en ny gruppuppgift som ska in måndag. Vi i gruppen måste träffas lite och jobba på. Ett manus till en introduktionsfilm för kursen ska skrivas. Det är mycket grejer att få in på en och en halv minut. Men det ska nog gå. Jag hoppas...

Efter seminariet blev det en stund på Lösnummer. Vårmässa var det nämligen i Forumhuset och jag tänkte att jag faktiskt kunde stå ett tag med tanke på hur min närvaro på mötena sett ut på senare tiden. Inget att skryta med direkt om jag säger så...

Nu sitter jag här hemma. Tänkte smälta lunchen lite och sedan upp och ta ett pass på gymmet. Får se hur länge jag klarar mig för batteriet i telefonen håller på att dö. Haha, utan musik vet jag inte hur det går med träningen ; ) Har fått lite kurslitteratur också som jag måste hämta. Yes, nu vet ni.

Goodnight and Goodbye

En för lagetJag pratade nyss med mamma. Av någon anledning håller hon på och läser boken om Zlatan, hon som inte ens gillar fotboll! Iaf så berättade hon att det hade stått lite om då Zlatan såldes till Barca. Tydligen ville han lämna Inter för ett lag i Spanien, helst Barca eller Real. Ett tag var det på tal att han skulle till Real och att de då skulle betala en summa pengar plus en spelare. Vem var denna spelare? Jo, Higuain. Det är ju inte första gången det varit prat om att ta honom plus en summa pengar för att istället få en annan större spelare. Någon som kommer ihåg Fabregas? Ibland är jag så sjukt glad över alla Madridistas så jag vet inte vad. I fallet Fabregas var det ju faktiskt fansen som satte ner foten och bad att de inte skulle röra vår Pipita. Tack för det. Förhoppningsvis börjar väl presidenten inse nu att Higuain faktiskt är en av världens bästa och ska banne mig inte bytas ut! En av mina största rädslor...

Ikväll är det Clasico i Copa del Rey som ni vet. Jag ska se matchen. Det spelar ingen roll att jag ska vara i skolan tio, jag SKA se matchen. Alla spelar har blivit "called" och kommer finnas på plats. Men en gnutta tur får jag alltså se båda mina pojkar + mina reserver. Haha. Åh, jag längtar redan <3

Goodnight and Goodbye

I just wanna be happy

Jag är lite av en ensamvarg tror jag. Jag inte hjälpa det. På något sätt fungerar jag bäst då jag får leva i min värld. Sätta lurar i öronen och försvinna bort till en annan plats. Andas. Inte bry sig om alla andra för en stund. Samtidigt som jag är sådan kan jag inte undgå att fascineras av andra människor. Hur de kan vara så olika. Hur de kan gå ihop så bra. 

Jag går runt mellan olika maskiner på gymmet. Lite ben, lite armar, lite mage, lite rygg. Jag är inte ensam. Runt mig pratas det för fullt men jag förstår inte ett ord. Jag kan inte deras språk. Men jag förstår att de mår bra. Jag förstår att de trivs ihop. Hur förstår jag det? De skrattar. Ofta. Deras skratt ger ett leende på mina läppar. De är lite äldre, de kör inte så hårt, de slarvar lite med maskinerna, men de bryr sig inte. Ingen bryr sig. De skrattar bara ihop. Och pratar på det, för mig, främmande språket. I bakgrunden spelas Good Life på radion. Åh vad jag älskar den sången. Den får mig att må bra in i själen.

När jag sitter där kommer jag på mig själv med att sitta och fantisera om de äldre damernas liv. Hur har deras liv sett ut? Hur ser deras liv ut? Hur kommer det sig att de känner varandra så bra? Sedan kommer återigen det där leendet tillbaka. De var ju precis det här Björn Carlström pratade om på sin föreläsning. En egenskap hos en manusförfattare är att man fantiserar om andra människors liv och hittar inspiration där. Det får mig att sluta tvivla så mycket för en stund och tro att det faktiskt är detta jag ska göra. Utan de där stunderna hade jag troligtvis inte fortsatt detta pluggande mot en ändå relativt osäker framtid. 

Dags att göra sig klar nu och sedan träffa Mina. Nu ska Madrid bokas. Det ska den. Det kommer bli guld. Jag tror verkligen det. Cirkeln är sluten. Jag är full av lycka.

Goodnight and Goodbye

Felicidades


Orginalbild från realmadrid.com

Jag vet inte varför jag har detta måste att slänga upp ett inlägg och gratta folk på födelsedagen. Det är ju folk jag inte känner och folk som aldrig kommer veta att de får ett grattis av mig på denna bloggen (folk som för den delen inte ens vet att denna blogg existerar!). Ändå gör jag det hela tiden, tror det ger mig någon inre frid eller nåt ; ) Haha

Idag är det Arbeloas tur att bli ett år äldre. 29 år blir han idag. Han är ju trots allt en av favoriterna om man bortser från mina två pojkar. Därför förtjänar han banne mig ett grattis! På bilden ovan skrev han autografer för ett litet tag sen (om jag inte misstar mig så var det när de var på Mallorca) tillsammans med Granero. Denna lilla pojke frågade han om han ville spela i Real. Pojken svarade att han var målskytt och var lika bra som Ronaldo. Haha. Så gullig ju! :D

Men iaf, ett Stort Grattis på födelsedagen! : )

Goodnight and Goodbye

First day of school

Ja, inte riktigt kanske. Det är ju faktiskt fjärde terminen jag påbörjar nu. Dock tror jag att det är obligatoriskt med de där fjärilarna i magen då det är första dagen. Det är ju trots allt ny kurs och många nya ansikten. Skönt att ha några gamlingar med dock. Föreläsningen idag tog cirkus en timme och sedan fick vi gå. Värt? Jag känner inte direkt att hon tillförde något som vi inte kunde läsa oss till i kursguiden. Men men. På onsdag är det seminarie som gäller och tydligen kommer det framöver inte bli så slappt som jag först trodde. Man ska aldrig tro att det blir slappt bara för det kanppt står några lektioner på schemat. Av det Agneta berättade så skulle vi behöva de där 40 timmarna i veckan. En massa olika beställningar kommer vi tydligen få av henne som vi sedan ska lösa två och två. Nu är det väl skönt att vara två, men det hade ju varit ännu bättre om man fick vara ensam och kan göra uppgifterna när man känner för det. Hmmm. Hoppas dock på att man kan vara med någon som tänker ungefär som jag. Det stora problemet är väl bara att vi ska vara med en nya nästan varje gång. GAAH! Aja, det får väl lösa sig. 
En sak sa dock Agneta som inte lät så fel. I delkurs tre är det meningen att vi ska få en beställning av en riktig beställare (och hon sa faktiskt att det kunde vara en musikvideo!!) och just nu tycker de att vi ska få betalt då det kommer vara mycket arbete vi lägger ner. Det vore ju inte helt fel. DOck tvivlar jag på att det kommer bli så, men man kan ju alltid hålla en extra tumme ; )

Nu ska jag strax tillbaka till universitetet för manuskursen. Oliver sa att vi inte behövde komma då det är en introduktion till våren bara. Dock skulle han gå igenom celtex och jag känner att jag kan behöva den genomgången. Dock gick jag ju hem efter första föreläsningen för jag bestämde mig för att jag behövde lite pluggtid. Ovärt kanske att gå fram och tillbaka. Dock tycker jag det är lite mysigt att gå där själv med mina lurar i öronen och några riktigt bra låtar. Helt okej. 

Nu blir det fortsatt plugg och kanske något att stoppa i magen så jag orkar med ännu en föreläsning. Hoppas ni haft/har en bra måndag alla!

Goodnight and Goodbye

Träd och tivoli

Två ord som sammanfattar scenen i Melodifestivalen 2012. Iaf om man ska tro scenografen, och det bör man väl göra. Jag har kollat på ritningen också och det kan bli coolt. Jag tror det är svårt att säga nu på detta stadiet om det kommer bli guld eller inte. Detta kan bli hur bra som helst, eller så blir det en flopp. Det är iaf en lång catwalk från scenen till greenroom vilket ju kan vara ganska coolt. Jag som gillar modernt kan knappt bärga mig att få se hur detta allt kommer se ut med ljus och när det är klart. IIIIIHHHH. Det är banne mig inte långt kvar nu!

Uppdatering: Catwalken jag pratade om kommer fylla en funktion. De vykorten som är innan varje bidrag kommer vara till största delen live. Vi kommer få se hur artisten går längst catwalken upp på scenen. När jag tänker på det så kommer jag bli sjukt nervös. Jag brukar kunna bli nervös annars med, men nu när man kommer få se artisternas nervositet blir det ju ännu värre! Hua. Men men, som sagt, jag tror det kan bli riktigt coolt visuellt.

Orginalbild

Goodnight and Goodbye

Without a word to speak

Långsam söndag. Så kan man väl beskriva dagen på bästa sätt. En stund på crossen uppe på gymmet, städning samt kolla på film. Skönt att få det lite trevligare här hemma, det har sett ut som jag vet inte vad sen jag kom hem efter jul. Men nu är det lite bättre. Dock vet jag inte hur jag ska få ut den äckliga lukten. När man varit här inne ett tag försvinner den, antar att man vänjer sig. Ia sa att hon kände den första gången vi kom hit med. Hmm. Har vädrat lite, men jag vet inte om det hjälpte. Den går väl bort med tiden hoppas jag.

Imorgon är det, som jag sagt tidigare och jag inser precis att jag tjatar som bara den, nya kursen som börjar samt introduktion för våren med manus. Vi behövde inte gå på introduktionen i manus, men han skulle gå igenom celtex lite och då jag inte förstår särskilt mycket tror jag det kan vara bra om jag går. Dessutom blev det uppskjutet med Madrid till tisdag så jag kan gå på Lösnummer också. Är lite sugen faktiskt. Det är ju foto som gäller, men det är ju för fotografer. Vi får se. Skulle behöva börja fixa med mitt treatment också samt eventuellt måste jag skumma på en kortfilmsidé. Usch, jag är ingen kortfilmsmänniska. Det ska vara långfilmer ; )

Goodnight and Goodbye

Underworld: Rise of the Lycans

Orginalbild

Jag gillade den första Underworld. Men jag måste säga att den var ganska dålig i jämförelse med Underworld: Rise of the Lycans. Jag är verkligen en av dom som gillar uppföljare, även om detta är en slags prequal till den första. Jag tänker inte avslöja något för er som inte sett den första, så egentligen kan jag inte säga någonting. Haha. Men jag älskar Lucian och Sonjas kärlekshistoria, den är tio gånger bättre än den mellan Selene och Michael. Michael Sheen, som spelar Lucian, är helt underbar! Detta är ju hans film. Dock tycker jag det är tråkigt att man redan vet hur det ska sluta om man sett Underworld där man får se lite av detta som backstory. Hade varit intressant att se denna först. Dock får man ju inte samma känsla av Underworld då. Haha, det går runt i en cirkel ; )

Om de valt att skapa "The Lycans" - varulvarna - i datan istället för att göra dom så verkliga med kostymer hade detta helt klar varit en favorit, men varulvarna blir liksom inte tillräckligt skrämmande för att jag ska köpa det. Man ser ju att det är kostymer. Men å andra sidan får den väl ett plus då de vill göra den mer verklig...

Goodnight and Goodbye

All I see on my TV-screen

Filmen igår var precis som den alltid varit - bra. För er som glömt eller missat så var jag och Ia och såg Lejonkungen i 3D. Jag är återigen sugen på den där krönikan om 3D, Lejonkungen var nämligen inte så mycket förändrad och det var bara ibland man kände att man faktiskt såg den i 3D. Det är ju guld att jämföra med exempelvis Trassel som var helt sjukt bra i 3D. Där pratar vi upplevelse! 
Men vi får se, jag måste fixa lite här hemma och plugga lite innan jag gör det. Detta eviga pluggandet. Det var ju flera månader sen jag frågade Emma om jag fick skriva den där krönikan och jag har ännu inte hunnit göra det. Innan sommaren hoppas jag dock att den ska bli av ; )

Kommer ni ihåg när jag skrev om Paul Rudd och att jag var så ledsen att jag inte hittade en film med honom som jag verkligen gillar? Well, jag har nu hittat den. Dinner for Schmucks blev den filmen som jag nu kan referera till om jag står i ett hörn och måste nämna en film där Rudd är med då jag nämner att han är en av mina favoritskådisar. Filmen är helt sjuk på sina ställen och mer än en gång tänker jag "Men kan ni sluta eller?". Dock är den sjukt mysig och jag skulle lätt kunna se den om och om igen. Helt klart en må bra film. 


Orginalbild

Goodnight and Goodbye

On the Run


Orginalbild

Det bidde en seger för mina vita igår med. Efter första halvlek låg de under med 0-1, men i andra halvlek sköt Higuain och Callejon in varsitt mål och gav Real vinsten. Så ska det se ut. Dock håller jag med Ramos när han säger att de måste bli bättre i första halvlek också för att inte behöva lite på andra halvlek. Med denna vinst leder de för tillfället ligan med fem poäng, men Barcelona har ju en match mindre spelad. Om Barca alltså vinner sin match idag är det tre poängs ledning som gäller. Vi får väl hoppas att Reals vinsttåg fortsätter!


På onsdag är det ett El Clasico. Real och Barca möts på Bernabeu för spel i Copa del Rey. Lyckliga jag sitter här och är lite varm i hjärtat då denna match visas på en kanal jag faktiskt har. Jag har nämligen bestämt att inte gå ut och se den, det går så dåligt för grabbarna när jag gör det. Nej, när jag satt hemma och kollade för ungefär ett år sedan så vann dom. Vi kör på det va? ; )


Orginalbild

Goodnight and Goodbye

Without breaking

Puh! Ett pass på gymmet. CHECK! Jag gick upp igår och trotsade min trötthet och körde 40 minuter på crossen. Idag blev det det långa styrepasset. Jag känner mig nöjd. Det känns som att det händer något i muskerna iaf för det bränner, speciellt i benen, som sjutton när jag gör de maskinerna. Idag vet jag inte riktigt vad som var problemet för jag kallsvettades också och det brukar jag inte göra. Hmm, äsch det var säkert bara att de hade det lite extra kallt därinne eller nåt. Vad vet jag. Skönt i kroppen är det nu iaf. 

Bio ska det bli här på eftermiddagen är det tänkt. Jag och Ia ska återigen ta fram barnsinnet och se Lejonkungen i 3D. Jag som älskar 3D och tycker Lejonkungen är en av de bästa tror detta kommer bli GULD! Vi får se. Hoppas bara att inte alla biljetter tar slut, det börjar nämligen bli lite taget. Om så blir fallet är det Sherlock som gäller. Ni vet ju hur bra jag gillade den när jag och Mina såg den innan jul och jag har försökt få med Ia på den. Omständigheterna har lett till att vi ännu inte sett det. Jag misstänker att om vi kommer in på Lejonkungen så blir det ingen Sherlock på bio igen. Men men, den kommer ju beställas på DVD, så vi får väl se den då ; )

Nu ska jag försöka fixa lite här hemma innan jag ger mig av. Hoppas ni får en bra dag! : )

Goodnight and Goodbye

SäkerhetsnålMimi Oh är ju en av de tävlande i årets upplaga av Melodifestivalen med sin Det går för långsamt. För mig har hon varit en helt ny artist, men nu har hon släppt sin nya musikvideo till nya singeln Säkerhetsnål. Jag gillar. Hoppas på att Mellolåten låter något som denna, då kan ju även detta bidrag vara något att se fram emot ; )

Goodnight and Goodbye

Something to look forward to

Är nu hemkommen från Mina samt har ätit lite mat. Vi bokade aldrig något för självklart skulle det ta någon dag för pengarna att komma från mitt konto till hennes konto. Vi bestämde att hon skulle komma till universitetet på måndag i min håltimma istället. Jag hade tänkt gå på Lösnummermötet då jag faktiskt för en gångs skull hade tiden, men eftersom det är för fotografer så tänkte jag att jag kunde ju fixa det här istället så vi får det klart. Haha, jag kommer aldrig få gå på nåt möte då det pratas foto! ; ) Men aja. Jag och Mina har iaf bestämt oss för hur vi ska bo, vilka datum samt flyg. Vi valde att bo på hostel istället för egen lägenhet. Egentligen  av två anledningar, den första för att det kan vara trevligt med lite annat folk, men kanske främst för att vi sparade på det! Lite extra pengar kvar i handen tackar man inte nej till. Dessutom ser det ut som att det här hostelet ligger på samma gata som Real-shopen ligger på. GULD! Bara att gå gatan ner då för att komma till den viktigaste affären av alla ; ) 

Just nu när jag sitter här känner jag mig lite velande. Ska jag upp till gymmet eller ej? Det är ju bra om jag går upp, men eftersom jag körde hårt igår kanske kroppen behöver vila och jag är supertrött. Just nu lutar det mot en liten stund på crossen dock. Man mår ju alltid lite bättre om man varit där. Svåra val.

Nej, om man skulle diska klart det sista, städa och försöka börja resan mot första utkastet av manuset kanske? Måste ju sitta med treatmentet och få ihop historian nu efter de kommentarer jag fick på förra seminariet. Måste ju se vilka scener jag ska stryka, vad jag ska stoppa in istället samt vad sjutton jag ska byta ut de scener jag tar bort mot. Oliver önskade en konflikt mellan tjejerna som INTE handlar om en kille. Tydligen är det väldigt få filmer som handlar om det då det nästan alltid går att prata om "the male gaze" i filmer. Om jag ändå skriver en annorlunda fotbollshistoria kan jag ju slå på stort och skriva en lite annorlunda film. Ska det vara så ska det ; )

Goodnight and Goodbye

En titt in i framtiden...

Jag lovade så här kommer nu startordningen i Melodifestivalen 2012 : )

Deltävling 1: Växjö 4 februari
1. Sean Den Förste Banan - Sean Banan
2. På Väg - Abalone Dots
3. I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning) - The Moniker
4. The Boy Can Dance - Afro-Dite
5. Mystery - Dead By April
6. Salt and Pepper - Marie Serneholt
7. Jag reser mig igen - Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern
8. Euphoria - Loreen

Deltävling 2: Göteborg 11 februari
1. Soldiers - Ulrik Munther
2. Baby Doll - Top Cats
3. I Din Himmel - Sonja Aldén
4. Adrig, Aldrig - Andreas Lundstedt
5. Stormande Hav - Timoteij
6. Shout It Out - David Lindgren
7. Det Går För Långsamt - Mimi Oh
8. Ge Aldrig Upp - Thomas Di Leva

Deltävling 3: Leksand 18 februari
1. Youngblood - Youngblood
2. I Mina Drömmar - Maria BenHajji
3. Förlåt Mig - Mattias Andréasson
4. Just A Little Bit - Love Generation
5. Sanningen - Carolina Wallin Pérez
6. Lovelight - Andreas Johnson
7. Why Am I Crying - Molly Sandén
8. Mirakel - Björn Ranelid feat. Sara Li

Deltävling 4: Malmö 25 februari
1. The Girl - Charlotte Perrelli
2. Allting Blir Bra Igen - OPA!
3. Land Of Broken Dreams - Dynazty
4. Don't Let Me Down - Lotta Engberg och Christer Sjögren
5. Goosebumps - Hanna Lindblad
6. Kyss Mig - Axel Algmark
7. Why Start A Fire - Lisa Miskovsky
8. Amazing - Danny Saucedo

Yes där har ni det! Hoppas ni hittar något som ser intressant ut. Själv har jag några favoriter som jag hoppas håller när man ser/hör dem också...

Goodnight and Goodbye

I won't give up on us

Jag blev helt övertalad igår och gick på klassfesten. Det är jag glad för. Trevligt folk i den där klassen. Speciellt några (eller ska jag säga någon?) blev hur roliga som helst när lite av drickat åkt ner. Haha. Jag ler fortfarande när jag tänker på det... Jag lyckades drömma lite gulligt också som började på klassfesten. Det var en konstig dröm (så jag kommer inte gå in närmare på det), en gullig dröm samt en av dessa drömmar som känns så verkliga att man har känsel i drömmer och kommer ihåg hur det kändes när det där hände. Mer av den drömmen tack : ) 

Jag gick in och kollade och såg att vi i dagsmanuset (ja, så kommer jag kalla den nya dagskursen, allt för att hålla isär den med manuskursen) blivit indelade i grupper. En av de i gruppen känner jag redan, de andra är nya. Hmmmm, varför kunde jag inte hamna säg, i grupp 2? 2 är ju ett bra nummer och jag lovar att den gruppen är brabrabra. Men men, grupp 1 som jag nu är i är kanske inte så tokig heller. Tänka positivt var det. Haha. Jag såg också att Christo rapporterat in hemtentan så nu har mina poäng kommit. Med det lyckades jag få ihop 105 hp och kom alltså över hundringen. YEAY! Det är jag lite stolt över faktiskt. Snart kommer mina manuspoäng också...hoppas jag. Han sa inget om att jag inte var godkänd iaf. Lite sega tycker jag de kan få vara ibland ; )

Nä, jag är ledsen. Jag har inget roligare än så ; )

Goodnight and Goodbye

Happy Anniversary


Orginalbild

Idag är det EXAKT fem år sedan min favoritpojke sprang sina första steg i en match med Real. Som ni säkert känner till var jag ingen Madridista vid det tillfället utan blev det cirka ett halvår efter när den nya säsongen drog igång. Vi har därmed NÄSTAN varit Madridistas lika länge han och jag ; ) haha. Jag gillar skarpt att de på Reals hemsida väljer att uppmärksamma detta. 

Sedan han spelade den där första matchen har han, trots sin skada som gjorde att han blev borta tre månader (som för mig kändes som en evighet!!), gjort 93 mål. Bara denna säsong har han hunnit med att sätta bollen i nätet 16 gånger, och då får man ändå räkna in att han inte alltid spelar hela matcher. 

Jag gillar min pojk. Hoppas av hela min själ att det blir många fler år i klubben för honom. Han har ju faktiskt gått ut och sagt att han mer än gärna spelar till pension i laget. Håller tummarna att detta blir en verklighet : )

Goodnight and Goodbye

Happy tears

Det känns lite känslosamt nästan. Nästan. Sista lektionen idag med Filmberättande. Sista lektionen idag med Christo. Jag känner att mycket och många kommer bli saknade. Nu kommer jag ju inte släppa alla direkt då det är några som följer med till den kursen jag ska läsa nu i vår. Ändock. Vi är inte helt samma klass och framför allt; Vi har ingen Christo! Dock höll han ett litet tal innan vi slutade. Berättade att han gillat att ha oss och att det varit roligt att gå och undervisat typ. Han sa också att för honom kommer vi alltid vara filmstudenter och att vi dessutom fick maila honom om det var något, såväl akademiskt och icke-akademiskt. Jag tror banne mig han blev lite rörd för kortet och presenten vi gav honom ; ) 
Helt adjö från klassen har det inte blivit än dock. Det vankas klassfest ikväll. Jag har velat ska ni veta mellan om jag ska gå eller ej. Min trötthet och tanken på att det ser ut som jag vet inte vad här hemma drar mig mot att inte gå. Dock lutar det just nu mot att jag blivit övertalad...

Eftersom jag alltid är så generös på att berätta om min skoltid så tänkte jag att jag måste ta lite sånt också (...eller vänta nu! Hela inlägget har ju varit skola...haha). I måndags fick vi veta att alla blivit godkända på analysuppgiften i manus. Tydligen gick det typ inte att bli underkänd på den ; ) Haha. Dock hade inte alla helt rätt genom hela analysen och så, typ jag. Då vi inte hann gå igenom dom sist ska vi gå igenom dom nästa gång när vi är One-on-One. När jag tänker efter är ju det ganska skönt så alla inte behöver höra om mitt misslyckande. Dock lite skrämmande när det är One-on-One. Lite ensamnt liksom. Dock var inte jag en av dom han sa att vi skulle ha mycket att prata om då. PUH! Blir lite lagom då ; ) 
Sen fick vi idag nästan veta resultatet på hemtentan vi lämnade in i måndags. Alla som lämnat in har blivit minst godkända. Otroligt skönt att höra. Det betyder att när jag nu går in mot vårterminen så har jag inget i bageget som jag måste göra klart från någon annan kurs. Jag håller alla mina tummar att det får vara så nu så jag slipper tänka på sånt i sommar också..

NU lämnar jag skolan för ett tag. Jag och Mina har nämligen samtalat lite. Vi har kommit fram till att på fredag är det bokning för Madrid som gäller! :D Väldigt efterlängtat. Om det är bokat blir det liksom att det är klart att vi ska åka, annars är kan det ändras. Det är inte helt fel att ha en Madridresa att se fram emot hela våren. Jag längtar så sjukt mycket <3

Goodnight and Goodbye

Not this time like everytime

Oj vad duktig jag är då. Eller? Jag lämnade skolan vid lunch redan och gick inte till fyra. Jag kände att det inte riktigt var värt det. Det vi pratade om hade liksom ingen inverkan på det sista inför seminariet imorgon och det vi skulle prata om på eftermiddagen har vi redan pratat om på en annan kurs jag gått. Istället gick jag alltså hem för att sedan ta bussen in till stan för bio. Alvin och Gänget specialvisning för synskadade var det. Helt super ju. Vi var sju stycken, två synskadade, på hela bion. De hade ju liksom stängt för alla andra. Sen fick vi hela salong två för oss själva och fick sätta oss var vi ville. Filmen var ju lite gullig också. Haha. Kära nån vad töntig jag känner mig. Ändå är jag glad att jag gick. Om någon pratar skit om sf i fortsättningen så kommer jag nästan ställa mig upp och ge svar på tal. Att specialvisa en hel film för sju pers, sätta in två som fick arbeta extra, öppna bion för bara oss och dessutom redan specialvisat filmen för Moa som syntolkade (och ja, hon var då helt ensam i salongen!) tycker jag att de ska ha beröm för. Vad jag förstått jobbar de verkligen för att även synskadade ska få gå på bio och se film. Som sagt, sf är bra. Min minidröm (måste ju ha en sån då min stora dröm är mindre svår att uppnå) är att få jobba där. Kan stå bakom disken och sälja popkorn. Haha. Älskar bioooooooo ; )

Nu tänkte jag försöka mig på pannkakor. Hur ska det gå? Jag tänkte liksom att det kunde vara bra så har jag lunch tills imorgon också. GULD! Läsa manus kanske jag ska göra också. Hmmm. Jag pratar ju ändå inte så mycket på de där seminariena (om det inte är manusseminariena för då är det liksom lättare...). Men något manus tänkte jag nog försöka mig på. Men pannkakor var det först ja!!

Goodnight and Goodbye

Behind the closed door

Jag lever. Nu vet ni. Haha, nä men seminariet igår var inget att vara rädd för. De andra studenterna i min grupp var helt okej och en blev jag positivt överraskad över. Bra när det är så och inte åt andra hållet. Oliver var ingen sträng handledare heller som man behövde vara rädd för. Haha. Han är ju ingen Agneta, men jag kom på att jag tyckte det var skönt. När Oliver gav sin feedback så pustade jag faktiskt ut. Det var som att han sa det jag verkligen behövde för att få min historia dit jag ville, med Agneta blev det bara att det skulle vara cencern och Alice som stod i grunden och jag tappade lite med hela historien med de andra som jag ville ha med. Det är ju frivillit för oss att ändra det som dom säger eftersom det är våra manus, men samtidigt som Oliver pratade så kom det upp bilder av en del scener som jag har med men som varit lite lösa, men som nu fick en betydelse. GULD! Jag trodde aldrig att det kunde skilja så mycket på Olivers och Agnetas ord, men de sa jag mot varandra verkligen. BTW, kommer ni ihåg då jag skrev om att jag kommit på att jag egentligen skriver en historia om vänskap? Oliver frågade nämligen vad det egentliga temat var i min historia. Inte tänkte jag så djupt på det utan jag svarade att det liksom var att tre tjejer skulle ha en annan syn på fotboll än andra tjejer kanske har som inte själva spelar fotboll. Han svarade med att säga att han tyckte att det var vänskap och att det var det jag skulle fokusera på. Haha. Soooo, I was right ; ) Ja kära ni, vad intressant för er att läsa. Men ni vet ju att jag måste få ur mig lite ; )

Nu ska jag fixa med det sista och sedan knalla iväg till skolan. Ingen lunch har jag så jag kanske får springa in på pressbyrån eller restaurangen i Forum innan jag börjar. Vi får se hur det blir med bion sen. De skulle specialvisa filmern för bara oss, men samtidigt vet jag verkligen inte om jag hinner. Lutar mot att jag inte gör det : ( Det där förbaskade seminariet imorgon. Just nu ångrar jag lite att jag varit helt insnöad på hemtentan plus gårdagens seminarie att jag inte ens tänkt på att börja läsa manusen till morgondagen. suck. Men aja, vi får se som sagt : )

Goodnight and Goodbye

Don't tell a lie

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. I förra inlägget skrev jag att Real vann sin första match för året då och så var ju inte fallet. Det var ju deras första match i La Liga, med de vann ju faktiskt mot Malaga innan vilket var deras första match för året. Så, nu är det tillrätta och vi kan alla pusta ut ; )

Min hemtenta är inlämnad och jag börjar känna mig klar nu inför seminariet. Jag läste igenom min opposition först med mina anteckningar som stöd och lyckades få ihop 20 minuter. Sen läste jag det direkt som det stod eftersom jag vet att det är mer exakt av vad som kommer vara på seminariet, då tog det 8 minuter. Haha, jag kommer dööööö. Hoppas respondenten flikar in mycket så det tar de där 20 minutrarna plus att min tunga inte fastnar. GAAAAH! Varför ska de byyyyyyyta. Jag vill ha gamla gruppen och Agneta (ja jag vet att jag tjatar om det, men jag vill verkligen det!). snyft. Aja, håll en tumme för att det går bra plus att Oliver inte sågar min analys som vi tydligen ska få svar på idag. Svälj. Fjärilarna börjar vakna i magen. Måste man bli nervös!? Nej sluta.

BTW, det har kommit startlista för Melodifestivalen nu. Börjar dra ihop sig. Jag kommer nog lägga ut den här på bloggen när pluggandet avtar efter onsdag om ni inte känner för att kolla upp det någon annanstans ; )

Goodnight and Goodbye

What seem to be Real


Jag ville bara berätta att Real vann sin första match för året igår. GULD! 5-1 blev det och båda mina pojkar gjorde mål. Skönt att se Ramos göra mål då det var hans första match efter sin mindre skada. Få saker är bättre än att se när pojkarna är tillbaka igen (och med se menar jag ju inte att jag faktiskt sätt matchen, utan att man ser på repporter i efterhand samt läser lite fb och twitter...you know).

Goodnight and Goodbye

I know I'm not always the best you can get

Känslan i magen då datorn stannar upp och det går inte att få liv på den då hemtentan finns där, och endast där, är en hemsk och kylig känsla. Känslan av hjälplöshet. Känslan av stress. Känslan av oro. En mix blandat med tårar. Nu hann tårarna aldrig rinna innan jag var smart att ringa mamma som löste problemet. Jag har nu datorn och har skrivit ut hemtentan så jag behöver inte oroa mig (och ja, jag lyckades köpa en skrivare idag!!). GULD! Min opposition är nästan klar också. Jag har kommit på mycket att säga, måste bara sortera och få det att låta akademiskt och proffsigt. Jag har skrivit över en A4 men inte lyckats få med allt och den skriftliga oppositionen skulle vara bara ca en A4. Hmmm. Men jag har fått med det viktigaste så jag får nog vara nöjd ändå. 
Lite ångest börjar dock växa inom mig. Jag måste skriva kommentarer på de andras treatments också samt läsa två manus till seminariet på onsdag. Hur ska detta hinnas med? Jag vill ju upp till gymmet och köra en halvtimme cross imorgon också. Får se om jag hinner. Jag kanske är snabb ; )

På tisdag ska det eventuellt bli syntolkning av nya Alvin och gänget. Vore väldigt intressant att se och höra. Av det jag skrivit här ovan i åtanke kommer jag nog inte hinna med det. suck. Men aja, jag har ändå inte så mycket pengar innan csn trillar in på kontot. Dessutom vill jag ju se Lejonkungen i 3D, men det har jag ihopsparade poäng för. Man måste ju vara lite smart med de där poängen ; ) höhö

Näe, här kan jag inte sitta. Måste försöka få lite sömn, det har ju som sagt inte blivit så bra med det på sistone. Dum som jag var började jag se filmen som går på trean, The Incredible Hulk, och fastnade i den. Nu måste jag försöka ta mig ur den! Blir ju inte bättre att Liv Tyler är med, har kommit på att hon är riktigt bra. Nej, sova var det väl?

Goodnight and Goodbye

Just one minute more...


Orginalbild

Jag fattar inte vad det är för vacka jag kommit in i. Av någon anledning kan jag inte sova. Jag ligger där i sängen och vrider och vänder på mig och somnar liksom aldrig. När jag väl somnar så vaknar jag tusen gånger innan jag tillslut vaknar tidigare än planerat ändå. Usch. Funderar helt ärligt på att ta en sovdag på typ torsdag om det inte blir bättre innan dess. Jag kan ju inte gå runt och vara trött heller!!

Igår blev jag äntligen klar med min hemtenta i genreanalys. Jag blev nöjd. Det som gör mig lite rädd är att det inte kännts riktigt bra på de andra hemtentorna och de har jag alla fått godkänt på. Betyder det att när det nu känns bra direkt så kommer det bli underkänt? Åh, jag hoppas inte. Vore ganska skönt att vara klar inte behöva bry sig om det när andra kursen börjar. Jag kommer ju ändå få rest på analysuppgiften i manuskursen, och jag tycker det kan få räcka! Nu när jag äntligen blivit av med den där tentan som förföljt mig sedan jag började på universitetet. Hmf.

Nu bär det strax av upp mot gymmet. Styrkepass står på schemat. Hur fn jag nu ska orka det. Träningsvärken lär ju komma tillbaka, men det gör inte så mycket. Kanske borde jag hälla iskallt vatten i en hink och stoppa ner huvudet i. Då kanske jag piggnar till. 
OCH, om ni går på stan och går in på Claes Ohlsson och ser en skrivare och det bara står en kvar, don't take it!! Jag måste nämligen åka dit och köpa en för att kunna skriva ut hemtentan och oppositionen för mogondagen och jag tänkte att jag inte skulle behöva åka hem till landet för att göra det. Missförstå mig ej, jag älskar att åka hem till landet, men om jag köper en egen utskrivare så behöver jag inte stressa med oppositionen när jag kommer ut dit...

Roligt inlägg?
Goodnight and Goodbye

What she said...I guess

Varför älskar folk att använda Jonas i en replik? De dyker upp precis överallt. Jag hade på tvn nu i bakgrunden samtidigt som jag pluggar och en i serien sa till den andra "You look like one of the Jonas" (eller något liknande, jag var inte hundra inne i programmet). Haha. Lika roligt varje gång ; )


Originalbild

El dia de los Reyes. Det är idag. Hade jag varit en sån person som bor i Spanien så hade julklapparna trillat in just idag. Av någon anledning känns det lite konstigt. Det känns som att jag borde vara hemma för det är en helgdag. Det konstiga i det är att jag aldrig ens tänkt på denna dag som en helgdag förut. Hmm. Men aja. Skit samma. Haha. 
Istället har jag pluggat och tränat idag. En halvtimmer på crossen idag med. Det lustiga är att jag alltid springer in i Tina som också är där. Vi har konstaterat nu att vi är superduktiga och är på gymmet då ingen annan är det ; ) Vi får se om det blir ett hårt pass på gymmet imorgon eller bara som vanligt med min halvtimma. Kroppen skriker nej när jag tänker på att köra hårt igen, men huvudet skriker ja. Vi får se. Pluggandet går framåt iaf. Jag har lyckats referera till två kapitel i boken och har alltså bara ett referat kvar och det har jag en aning om vad jag ska skriva om. Vad kommer till treatmenten så har jag lite att säga om det jag ska opponera på så det blir ju en tummen upp. Håller just nu på att läsa ännu ett treatment då vi ska kommentera på de andras. Jag är smått lyrisk över det treatmentet. Jag tycker det är riktigt bra! Liksom inte som alla andras och någonting som jag direkt tänkte "Tusan att inte jag kom på den storyn" när jag läste. Plötsligt är jag glad att jag får följa det manuset i vår. Av det jag läst nu hoppas jag en producent nappar på det för jag tror vi behöver en sån film i Sverige....om det nu är Sverige det är tänkt för ; )

Goodnight and Goodbye

If you don't know, how can you tell

Det här är ju sjukt. Jag har knappt fått någon sömn för att jag dels varit övertrött, men kanske mest för att kroppen har värkt så fort jag rört mig. Men det gör inget, det känns skönt. Då vet jag att det tog igår. För att vara lite extra duktig gick jag upp till gymmet och körde en halvtimme på crosstrainern. Min kropp var i uppror! Haha. Men med lite viljestyrka lyckades min hjärna vinna över kroppen. Muy Bien.

Mitt schema inför våren har uppdaterats lite. Bland annant stod det klart och tydligt att vi sak införskaffa fyra av våra böcker redan nu så fort vi kan. Ibland ska man ha tur och det visade sig att jag hade lite tur då jag upptäckte två utav dessa redan stå i min bokhylla. Gracias. De andra två är nu beställda. För att börja tänka vist väntar jag med resten av litteraturen tills vi börjar. Jag vill gärna slippa köpa böcker som det sen visar sig att jag inte behöver. Det har hänt förut. Man lär sig av sina misstag ; )


Originalbild

Just nu rullar Sagan om Ringen i dvdn på min tv. Vad kan väl vara bättre att ha i bakgrunden när man skriver tenta om fantasy, speciellt då det är en av de filmer jag valt att skirva om. Dock känner jag att det finns så mycket att skriva om den plus de andra tre att jag helt enkelt bara får skrapa på ytan. Det vore kul att skriva något mer. Något större. Fördjupa sig. Jag hoppas jag en dag kan ta mig tiden till att göra det, om inte för något annat så för mig själv. Det är alltid roligt att se vad man kommer fram till. Yes, där kom just en sak att lägga till min lista att göra innan jag dör ; )

Goodnight and Goodbye

For Love, For Me


Orginalbild

Igår spelades första matchen för Real, och det mot Malaga. Nu pratar alla om den matchen och hur otroligt bra Real var då de vände 0-2 till 3-2. Nu idag upptäckte jag att de visade matchen på TV4sport och jag hade alltså fått sett matchen om jag hade sett det lite tidigare. Gissa om jag tänker ligga på tablån i framtiden när det spelas Copa del Rey. GAAAAH!! Btw, ett av målen gjordes av Higuain och efter matchen sa han att Real är svårbesegrat när Bernabeu ger ett sådant stöd som det gjorde igår. Ska ett nyårslöfte vara att åka för att se en match? Kommer jag klara att hålla det pengamässigt? Vi får se. Ska nog ta och ringa sommarjobbet och kolla om de vill ha hälp i sommar med. Jag vill ju så gärna åka och se mina pojkar. MinaFina <3

Goodnight and Goodbye

Good to be back

Det gör ont lite varstans i kroppen. Jag skulle bli förvånad om jag inte vaknar upp imorgon med en massa träningsvärk. Anledning? Gymmet i över två timmar med början av vikter. Fattar ni hur jobbigt det var eller? Haha, men nu känns värken så sjukt skön. Kommer nog bli lättare när jag gjort det några gånger. GULD!

Klockan slog åtta och jag skulle bestämma mig för vad jag skulle se på tv. Jag bestämde att jag inte ville ge The Voice en chans och tog Glee. Jag hann dock bara börja på Glee när jag fick en våg genom kroppen att jag inte ville se Glee. Vad är detta? Börjar jag bli vuxen? Det blev alltså The Voice. Inte jätte imponerad direkt, men det funkar väl antar jag. Inget jag för tillfället känner att jag kommer följa. Vi får se. 

Är det bara jag eller är det konstigt med posten ibland eller. Det paketet jag fick sms om att det var påväg till mig den 20:e december har ännu inte kommit. Igår jag jag ett sms om ett annant paket och att det var påväg till mig och det låg banne mig i min brevlåda på eftermiddagen. Var är mitt andra paket? Jag har mailat posten nu för att kolla. Det kan ju inte bara försvinna liksom... Fortsättning följer. Det som kom idag var iaf Robins skiva. <3 Såååååå bra juuu : D

Om det skulle ta och gå lite framåt med tentan också. Det vore bra. Men jag känner att jag har börjat få koll på hur samt vad jag ska skriva. Det kommer nog bli bra. Allt blir bra...tillslut. 

Goodnight and Goodbye

When hope is all you got

Nu har min recension av New Year's Eve kommit upp på Lösnummer. Ni hittar den här om ni är intresserade.

Sista dagen hemma idag. Imorgon beger jag mig till stan återigen. Ska faktiskt bli lite skönt att komma tillbaka till min lägenhet och sköta mig själv. Dock hade jag planerat att ta lite kort på småttingarna, alltså de små ponnisarna, innan jag åkte, men jag har inte hunnit. Pluggandet har tagit över. Sorry. Men jag antar att de är kvar till nästa gång jag återvänder hem. Det är ju inte så långt liksom ; )

Vi har fått nya grupper i manuskursen. Suck! Inte hamnade jag med de jag ville inte. De jag nu ska ha seminarie med hela våren är väl inte direkt dåliga, men jag hade gärna varit med några både med gamla gruppen och den andra gruppen som nu hamnade i den grupp jag inte hamnade med. Jag drar mig för att skicka in mitt treatment också. Usch! Först var jag nöjd och tyckde jag lyckats få till det, men nu tvekar jag. Om vi bara hade fått ha ett seminarie till innan det ska vara klart och betygsättas. Jag är inte riktigt redo än. Nope. Inte än. Och jag vill byta historia till en fantasy. Så mycket roligare. Jag börjar tröttna på den histora jag skriver nu. Det är ju egentligen inte alls min genre. Hmm. Aja. Lite sent att ändra nu kanske. Bara att köra på ett lite halvdåligt och hoppas på det bästa.

Ska jag köra lite hemtenta nu på kvällen eller vänta tills imorgon? Hmmmm

Goodnight and Goodbye

A new year

Mitt i allt pluggande fick jag för mig att jag skulle skriva ner hela vårens schema i min nya kalender (den jag köpte för 200 kronor!!). Då jag höll på skriva kom jag på att jag borde ju fylla i de filmer som kommer på bio som jag vill se också. Det blev några. Det fattas ju lite filmer på sfs hemsida som jag antar kommer. Men de som finns uppe är alltså nu inne i min kalender. Mars kommer bli en rolig månad ; ) Men ja, om det är någon som ser rolig ut så hojta vet jag, själv kan jag ju inte gå... : )

Januari:
6 januari - Lejonkungen i 3D
20 januari - 50/50

Februari:
24 februari - This means war

Mars:
9 mars - John Carter
16 mars - Hugo Cabret
16 mars Underworld: Awakening
23 mars - The Hunger Games
30 mars - Wrath of the Titans

April:
6 april - Titanic

Juni:
1 juni - Snow white and the huntsman

December
12 december - The Hobbit: An Unexpected Journey

Kan man gissa min filmstil eller? ; )

Goodnight and Goodbye

In the corner

2012 har nu börjat. Det började bra. Snö föll från himlen hela dagen och människan som ska ploga hos hos tyckte som vanligt att det är onödigt att ploga när det snöar. Säkrast att inte sätta sig i bilen. Istället tog jag en liten promenix vilket ledde till att jag blev en snögubbe. När jag sen tog in ved för att vi skulle få lite värme så hade det tydligen blivit en stor isfläck under snön som gjorde att det bara sa "poff" så låg jag på backen. Haha. Lite ont gjorde det, men allt sitter ihop så det är ingen fara. Varje gång det blir halt och man kan ramla tänker jag på en som gick i min klass i Scenisk Produktion. Hon halkade först och bröt ena handleden, sedan när den läkt halkade hon och bröt den andra. Med tanke på att hon var konstnär var ju inte det så bra. Hon kan tydligen inte måla lika bra längre. Tråkigt. Så varje gång jag halkar och allt är helt på mig blir jag glad ; )

Lite har jag fått gjort idag också. En recension om New Year's Eve har blivit skriven och inskickad till Lösnummer. Även några scener av mitt treatment är skrivet. Funderar på lite hemtenta nu trots att jag inte sett den ena filmen på ett tag. Blir nog att se den innan jag somnar. Lite kan jag ju skriva men men. Jag tänkte ta den mer efter onsdag då treatment är inne. Tentan ska ju in den nionde. Lite stressad är jag allt, men det ska nog gå bra. 

Jag och mamma har nu gått igenom nästan alla Harry Potter. Vi får se om jag verkligen kan åka hem imorgon för vi har två kvar ; ) Haha. En sak har slagit mig. Harry Potter är ganska korkad. Det är ju fullt med saker som avslöjar Snape för att vara snäll, men han är helt blind. Detta gäller inte bara Snape. Typ allt. Men men, vi kan inte alla vara Einstein. Mja, det är väl inte så många som är. Men ändå. Höhö. 

Goodnight and GoodbyeRSS 2.0