Inför framtiden

Är det inte så typiskt? Jo, det är så typiskt! Jag fick hem och skrev på något slags kontrakt eller något som gör att jag blir anställd inom Örebro Kommun i sommar. Till min stora förvåning och lycka så hade min lön gått upp. YEAY! Dock är det en person i min klass som skriver på vår sida på facebook PRECIS när jag skickat in papprena att ett filmbolag söker praktikanter tills i sommar till inspelningen av en långfilm. Suck. Jag kan ju gärna inte ringa upp min chef och säga att jag inte kan komma och jobba nu när jag skrivit på. Jag skulle ju lätt kunna fixa någon som jobbar i mitt ställe, men det känns som lite fel att göra så. Hon i min klass rekommenderade dock att jag mailar dem och säger att jag kanske kan hjälpa till något vecka bara, det kanske kunde lösa sig så. Får hålla tummarna för det. Eftersom det är praktik är det ju ingen lön, men det är ju det perfekta stället att knyta lite kontakter på.

Kan säga också att jag har hittat en utbildning jag vill gå. Eller ja, ännu en. Om man säger såhär, nästa år har jag några att söka. Troligtvis kommer jag alltså fortsätta plugga efter min examen, tråkigt nog dock inte i Örebro. Den här nya utbildningen jag hittat ligger på Gotlands folkhögskola (!) och är en tvåårig manusskrivande utbildning. Det verkade vara många profesionella människor som kommer ha lite föreläsningar och workshops. En av dem är Steve Kaplan som jag var och lyssnade på under manuskonventet i höstas. Verkar så sjukt kul! Hoppas verkligen den är upplagt och GÅR nästa år också. Är lite sugen på att ta två år studieuppehåll på Filmprogrammet och gå den här, men jag får hålla tummarna att den här fortfarande går sen helt enkelt. Även om man kan ta uppehåll så vill man ju på något sätt få sin examen tillsammans med de man nu gått med av och till under de här två åren. Hmm. Jag hoppas det löser sig.

Goodnight and Goodbye

Just another saturday

Okej, jag kör på ett inlägg trots allt. Hela gårdagen ville jag ju inte blogga för då skulle inte bilden på Ramos synas varje gång jag gick in på sidan. Haha. Jag vet, lite nördigt kanske, men ibland får man vara så tycker jag. Jag bryter det ju nu iaf ;)

Igår kom jag och Johanna lite framåt med uppgiften. Vi har nu skrivit första utkastet av manuset och ska försöka samla på oss lite information till bakgrundsanalysen på egen hand. I stort är vi ganska nöjda. Vi vill ju försöka göra så bra som möjligt ifrån oss så vi inte får så mycket att revidera i nästa vecka då det är påsk och Johanna dessutom firar födelsedag. Det ska nog gå.
Efter det var jag och Ia på Maxi och handlade. Eftersom mammas mage pajat (hennes uttryck!) och mormor inte aaaaaalls orkade åka och handla så fick vi handla till 4 hushåll. Det var inte det roligaste kan jag meddela när hela Maxi var fyllt med folk. Vet dem inte att det inte är påsk förräns nästa vecka? Ojojoj. Vi kom iaf helskinnade ut därifrån efter ett bra tag. Puh!

Idag ska jag försöka diska och städa lite. Måste få lite ordning. Dessutom måste jag plugga på. Resten av manuset ska in på måndag och jag har cirka 6 sidor kvar. Sen måste jag som sagt samla på mig information till bakgrundsanalysen. Utöver det så ska jag även iväg på bio en stund. Det är ju som sagt Ia som fått med mig för att se Hunger Games ännu en gång. Haha. Aja, är en film bra så är den. Hur många gånger såg jag väl inte Pirates? ;)

Nu får ni fortsätta med era sysslor ni har för dagen så ska jag fortsätta med mina. Ha en underbar dag alla!

Goodnight and Goodbye

Feliz CumpleañosIdag är det inte vem som helst som får ett grattis av mig. Det är en av de absolut bästaste. Sergio Ramos. En av världens bästa på fotboll (inte bara enligt mig!!) och verkar vara helt underbar som person. Helt perfekt med andra ord. 26 år har han nu hunnit bli. Tiden går fort. Det känns som igår jag upptäckte honom springandes där på planen för sitt Spanien spelandes mot Sverige. Då han vände mitt liv kan man säga. Hade det inte varit för honom hade jag ju aldrig hittat Real (ja, och självklart med lite hjälp av Martina!!) och jag hade kanske inte åkt till Madrid på den där språkresan. Nu när jag tänker efter så skulle nog mitt liv se ganska annorlunda ut om jag inte sett honom spela den där dagen. Hur som helst, då allt det där hände och jag såg honom första gången var han endast 22 år gammal. Förstår ni vad tiden går? Jag är ju snart i den åldern. Ojojoj.
Denna dagen ska firas. Alltid kul att hitta anledningar att fira. Exakt hur detta ska göras vet jag inte riktigt. Jag får tänka över det en stund. Några idéer?

Stort GRATTIS alltså till min fina Ramos 

Goodnight and Goodbye

Beautiful townDen här bilden ligger på hemsidan för det hostel vi ska bo på i sommar i Madrid. Det är ett ställe de rekommenderar att man går till. Usch, ska verkligen sluta kolla på sånt här, jag dör ju av längtan!! Men blir man inte lite sugen att åka när man ser den här bilden eller??

Goodnight and Goodbye

Imma be a big dreamer

Jag fick trots allt en liten stund över. Föreläsningen slutade tidigt så jag hann precis springa fram och tillbaka överallt och hämta en massa paket som kom med posten. Till min stora besvikelse så var det inte ett paket med min nya jacka som är beställd. Hoppas på att den typ kommer imorgon. Jag har lite svårt att tro det, men hoppas kan man ju alltid. Mötet tog iaf slut tidigt det med. Vi var inte så många där för flera hade fått förhinder. Men men, vi fick lite sagt iaf. Jag ska bland annat börja kolla buss nu till resan vi ska göra i maj. Exakt vad det är vi ska se vet jag inte, beror på medlemmarna. Mer om det kommer komma upp på hemsidan så fort den är klar. Blir nog super.

Kan säga att jag idag lever på mackor. Det blev macka till frukost. Mums. Macka till lunch då jag och Johanna gick till Kåren och åt lite lunch när vi var klara för idag med uppgiften. Och nu blir det macka till kvällsmat också. Ojojoj. Inte så bra kanske, men erkänn att det är mumsigt med mackor. En macka och ett glas mjölk. MUMS! 

Föreläsningen vi hade idag var väldigt inspirerande. Anusha Andersson hette gästföreläsaren. Hon pratade om misstag man kan göra, hur det går till lite då man jobbar mot beställning kontra gör eget projekt samt gav en massa tips till oss som vill jobba med detta i framtiden. Jag vill ju satsa mer på långfilmsmanus och mina idéer, men det kan ju vara ganska bra att veta sånt här också då man kanske får börja i den änden. Göra lite beställningsjobb så man hamnat på kartan och sedan vid sidan om göra sitt och förhoppningsvis är det något som lägger märke till en under vägens gång. Vi får se hur det blir, men intressant som sagt. 

Kan i farten berätta att jag fick ett samtal igår av min kära syster. Hon var sjukt pepp på att se Hunger Games igen. Haha, hon fastnade verkligen i den där. Well, so did I så vi ska prata lite imorgon om när det blir att se den en andra gång. Eventuellt blir det redan imorgon. WEI! :D

Nu ska jag strax göra mig klar och åka upp till zumban. Jag är sjukt otagg, men jag tror det tänder till när jag väl kommer dit. Brukar vara så. Dermot är ganska bra på det ;)

Goodnight and Goodbye

Trees in the morning

Är det inte ganska sjukt kallt? Kan har varit för jag varit ute ett tag i regnet också. Eller att de på öbo inte tycker att de behöver dra på lite värme. Ganska dumt att tänka så tycker jag. Här får jag liksom sitta och frysa. Burrr.

Seminarium hade jag på morgonen och jag och Johanna gjorde vår pitch. Det gick väldans bra skulle jag säga. Agneta gillade vårt arbete och påpekade några saker som vi skulle tänka på då vi ska utveckla den nu till nästa vecka. Gjorde vi det trodde hon verkligen vi skulle kunna sälja det. GULD! Alltid kul att få sån respons måste jag säga.
Efter seminariet åkta jag med Elin ut till IKEA där vi käkade lite lunch. Seriöst, de måste lära sig att en liten portion ska vara LITEN! Man ska ju liksom inte gå ifrån med mat kvar på tallriken. Men men, det var sjukt billigt och jag blev riktigt mätt så jag ska väl egentligen inte klaga. Haha. 

Imorgon är jag fullbokad! Börjar 10 och kommer väl hem typ 22. Med lite tur kanske jag hinner hem en snabbis mellan föreläsningen och filmklubbenmötet. Jag måste ju äta något också! Och hämta kläder till zumban. Aja, det där löser sig nog hoppas jag. 

Goodnight and Goodbye


Anyone?På fredag har denna film sin premiär på biograferna i Sverige. Som ni kanske vet så står halva filmlistan som går just nu på min "vill se"-lista. Ja, ni fattar ju att jag inte kommer se alla på bio. Synd med tanke på att det troligen är de i 3D jag kommer skippa som jag inte kommer få se i 3D sen när jag köper DVDn :( Personligen har jag kanske råd att se alla, men folk runt omkring har ju inte det. Synd. Hade jag varit lite rikare hade jag bjudit folk bara de följer med! Haha. Mirror Mirror är dock en film jag hemskt gärna vill se på bio. Någon annan som känner likadant? Btw, jag lägger upp en lista på de andra filmerna och hojta mer än gärna om det är någon film ni vill se så kan vi joina :)

Hotell Marigold
Hugo Cabret i 3D
Hunger Games (ja, jag vill se den igen, för den var underbar!)
John Carter i 3D
Underworld: Awakening i 3D
Titanic i 3D (premiär 4 april)

Där har ni det! Om ni har en annan film ni hemskt gärna vill se men inte har någon med er så är det bara att säga till. Jag inspireras som ni vet av bion så jag går mer än gärna dit ;) Haha

Goodnight and Goodbye

Sometimes I miss to hear your voiceDet är underligt att man kan sakna en människa så mycket, speciellt när man knappt känner varandra.

Klockan ringde 8.30 imorse och jag kände att det var en precis lagom tid att gå upp. Då sover man inte bort hela dagen, samtidigt som man inte dör av trötthet när man är så morgontrött som jag är. Haha. Dock hinner man typ inte se något av Rix Morgonzoo på tvn, men man får väl komma på något annat. Ganska mysigt faktiskt att börja dagen med lite morgonradio, speciellt om den är på tvn ;)

Vid 11 träffades jag och Johanna och skrev lite inför vår pitch vi ska göra imorgon. Det är ju inte så mycket att skriva eftersom man i princip säger det man skrivit. Blir nog bra tror jag. Nu ska jag bara skriva ut allt så vi kan dela ut storyboard och flödesschema imorgon. Muy Bien.
Efter vi var klara gick jag iväg till bibblan och träffade Katrina. Otroligt kul att träffa människan för det händer ju inte så ofta efter att vi pluggar olika saker. Efter att ha suttit och pratat en liten stund följde jag med henne bort till Willys och hjälpte henne bära kassarna lite hem. Haha. Trevligt!

Just nu håller jag på och laga lite mat. Känns bra när man har lite tid över. Kanske det är där mitt problem ligger - tiden. Jag skulle gärna ha några extra timmar på dygnet. Då kanske det skulle bli lite bättre med matlagningen. Who knows?
För övrigt har jag något av en Adam-dag idag. Eller imorse. Lyssnade på smyglyssningarna som kommit med några av låtarna från kommande albumet. GAH! Så sjukt bra så jag vet inte vad. Maj kan inte komma nog fort! 15 maj är satt som release. Förhandsbokad sedan länge. Ge mig nuuuuuu!

Goodnight and Goodbye

This time I've had enough

Nu har jag säker tjatat om det här tusen gånger om, men då skadar det ju inte att jag gör det lite till. Det är SJUKT svårt att skriva på ett manus med scener man vet att man kommer plocka bort så fort det är upplagt. Dessutom är det svårt att utveckla ett manus när man har idéer om hur man ska revidera det i nästa steg och har sjukt mycket inspiration. Den där inspirationen kommer ju snart försvinna. GOSH! Så frustrerande. Dock har jag kommit upp i 80 sidor. Tipsen jag fick från Johanna tidigare fungerade. Muy Bien. Har även lyckats gjort lite scones och en kopp choklad. Mums! Det har verkligen blivit mitt sätt att skriva manus. Hur mysigt som helst. 

Kan meddela också att min recension av Hunger Games är uppe på Lösnummers hemsida nu. Läsa den kan nu göra här. Skriv gärna en lite kommentar här på bloggen eller där på hemsidan om vad ni tyckte. Respons är alltid bra för att kunna utvecklas.
När vi ändå pratar Lösnummer så kan jag berätta att jag nu har lämnat in och är klar med notiserna till kommande tidning. Lite pinsamt att jag hade kallat en sak något helt annat. Känns ju inte så professionellt kanske. Men aja, det är som det är nu, inget att göra något åt.
Nu ska jag återgå till mina scones och mitt manus. Cirka en sida till så har jag klarat av mitt mål för dagen.

Goodnight and Goodbye

How will I know where you are

Yes nu kör vi ett litet inlägg innan manuset får min fulla uppmärksamhet. Baksmällan rullar i bakgrunden och jag kan inte hjälpa att vilja se film 2. Har ju fortfarande inte gjort det. Skandal. Dock är det lite med den här som Bridesmaides, den är egentligen inte alls rolig men eftersom alla verkar älska dem försöker jag ta in dem och vad som kan vara så väldans bra med dem. Haha. Inte för att jag skriver en komedi eller nåt, men ändå. Kan vara bra att förstå ändå, för filmens skull liksom ;) "Jonas Brothers are in town" Haha, så klockrent juuuuuuu.

Idag träffades jag och Johanna en stund och gick igenom formativ och summativ värdering till vårt arbete. Gick ganska snabbt. Vi ska träffas imorgon också och fixa pitchen. Tror det kommer bli guld. Sen har vi typ en uppgift kvar som verkar vara först en vecka och sen revidering andra veckan. Sen är delkurs 1 slut. Skönt. Hoppas bara på att man får välja vem man vill jobba med i delkurs 3. Med så stort arbete vill man ju inte jobba med vem som helst utan någon man känner sig trygg med liksom. Men vi får se, det blir nog bra.
Btw, jag har köpt tre ramar nu så jag ska ge mig på och göra tavlor här när jag får tiden till det. Mitt nya fritidsintresse. Haha, jag målar ju inte utan mer sätter ihop bilder till tavlor. Jag älskar bilder. Måste ut och fota lite mer också. Men inte nu för nu är det MANUS!

Goodnight and Goodbye

It's not what I expected.

Kära nån. Drygt 10 sidor kvar på manuset, men all ork har tagit slut. Vore så guld om det faktiskt var så att deadline inte är förräns nästa vecka. Tror dock inte det, tror det bara var för en av de min grupp. Samtidigt, varför skulle endast en få längre tid på sig? Saken är den att de i de andra grupperna bara har tills imorgon på sig. Orättvist. Funderar dock på att lägga ner det här nu och gå och lägga mig. Jag och Johanna ska träffas imorgon och gå igenom det sista med uppgiften. Hon skulle maila Agneta och kolla hur det låg till med deadline i manuskursen också så jag får väl se imorgon om hon fått något svar helt enkelt. Deadline för den uppgift jag och Johanna håller på med är ju 15 och i manuskursen 17. Med andra ord har jag ju lite tid på mig efter vi har träffats. Tror inte heller Oliver dödar mig om den kommer in en halvtimme sent eller så. Eller jag hoppas att han inte gör det iaf ;)

Lite ledsen är jag faktiskt idag. Inga våfflor har ätits. Hemma har de ätit. Utan mig. Mamma lovade dock att om jag ville kunde vi göra lite våfflor när jag kommer hem i påsk också. Haha, thank yoooou. Vi får se, jag kanske överlever. Or not. 

Så fort jag fått undan lite ska jag göra det där inlägget om Eurovision också, jag lovar. I år är det...ett konstigt år. Haha. Kan bland annat avslöja att det är en låt som handlar om facebook med och ett bidrag har snott Dannys dräkter, men använder dem mest för att ringa in kvinnors...ja för att uttrycka det som Sean Banan, ruuuuuuuuumpaaaaaa. Nu vet ni. Som sagt, inlägg kommer inom kort :)

Goodnight and Goodbye

I'm gonna make it

Vad är klockan? Seriöst, jag har ingen koll. Igår innan jag gick och lade mig ställde jag in klockan på telefonen så den ställdes fram en timme. Sen när jag satte på datorn skulle jag ställa fram klockan där också, men då stod det att den redan var framställd. Problemet är bara att de inte stod på samma tid. Haha. Ni kanske förstår mitt problem här ;)

Nu på morgonen har jag hunnit med att tillsammans med Elin bli klar med bakgrundsanalysen, så den är uppe nu. Har dessutom kommit lite längre med att fylla ut mitt manus. Det känns ju dock lite dumt att lägga till scener som jag inte är säker på kan vara med när jag är klar med revideringen sen. Så SKUMT! Aja, det får väl gå helt enkelt. Kan iaf säga att så fort jag fastnar i mitt skrivande ska jag gå till biografen. Av någon anledning får jag alltid inspiration där och det släpper något. GAH! Vill verkligen få jobb där efter examen. Måste ju jobba någonstans liksom, för att bara sitta hemma och skriva manus innan man fått någon intresserad av det jag skriver bli man inte rik av. Haha. När jag nu ändå är inne på det här med bion så kan jag säga att jag älskar några av de som jobbar där. Elin, som också jobbat på Karro, är ju super trevlig och jag har ju trott ett tag nu att hon känner igen mig. Nu är det ganska klart att hon gör det. Igår när jag och Ia kom gick vi fram till hennes kassa och hon behövde inte ens kolla om jag stod med på listan över de som recenserar på Lösnummer. Haha. Lite nice. Mja, nu vet ni det också. 

Nu tror jag att jag ska ta mig en lång promenad i solen. Så sjukt skönt väder som bara fortsätter. Gimme more. Tanken var ett pass på gymmet, men det får bli promenad istället (oj, vad jag gör den bedömningen ofta på sistone!). Känner att jag hellre tar promenaden än svettas som en jag vet inte vad med plasten på armen. Nej, det får komma på zumban. Haha, eller nåt ;)

Goodnight and Goodbye

Hunger GamesNu har jag sett den. Första delen i triologin som liknats med Twilight. Egentligen var den precis motsatsen till Twilight, men det de menar är nog att den är liknande i fans. Personligen tyckte jag denna var mycket bättre än Twilight, det kändes liksom som om denna hade en grundligare och bättre backstory och mening. Karaktärerna var lite frågetecken ibland, men även dem bättre än de i Twilight. Efter att ha läst film nu i snart två år har jag ju behövt blundat för alla brister som faktiskt finns i Twiligt. En av dem är de platta karaktärerna. I Hunger Games är de också lite platta enligt min mening, men de har ändå lite mer djup och är lite mer intressanta. 

Själva idén tycker jag är genealisk. Det är lite som den där skräckfilmen som jag har hört om från Mina där ett gäng ungdomar sätts ut för att döda varandra. Same thing. Här tvingas de tävla mot varandra och den som vinner är den enda som överlever. Det är scen där ungdomar totalt slaktar andra ungdomar. Obehagligt. Men det är också det som gör den intressant. Också hur de olika ungdomarna ställer sig till tävlingen de tvingats in i. 

Den är i stort övertygande, men den fallar på några små grejer. Vill ni veta mer så kommer min recension upp på Lösnummer inom kort. Jag berättar självklart när den ligger uppe :)

Goodnight and Goodbye

Like something in the future

Ja, vi kör väl på ett snabbt inlägg nu då. Måste kila iväg väldigt snart...

Dennis vann inte The Voice igår. Sad :( Men men, jag tror och hoppas det kommer gå sjukt bra för honom ändå och jag håller tummarna för ett platta! Bra var han och en sån röst förtjänar att hamna i rampljuset... Gullig är han också som idag har suttit och svarat på en massa tweets han fick igår. Bland annat svarade han på en av mina. Plötsligt gillade jag honom ännu lite till ;)
Igår anmälde jag mig också till C-kursen i höst. Muy Bien. Som vanligt vill jag gärna ha en extra kurs så jag sökte även Att skriva om film: Filmkritik och filmjournalistik samt Filmens form och berättande som båda är distanskurser och 7,5 hp var. Skulle vara kul att läsa dem. Hoppas jag kommer in :)

Idag nu på morgonen har jag hunnit med att betala lite räkningar och kollat upp lite inför resan med filmklubben som jag håller på och planerar till maj. Kan bli intressant detta, även om jag ser mest fram emot den resan vi pratat om till hösten. Aja, jag har börjar komma på lite scener till mitt manus också som jag ska lägga till så jag får ihop 85 sidor innan jag kan börja revidera igen. Kommer bli sjukt skönt när det är klart ;)
Nu ska jag som sagt börja ta mig härifrån. Jag och Ia ska se The Hunger Games och jag tänkte promenera in till stan. Är sjukt taggad på filmen och faktiskt på promenaden också. Haha. Skönt att komma ut i det fiiiiiina vädret så här på lördagen :)

Goodnight and Goodbye

Dark Shadows


Have fun with it

Seriöst, är det någon vuxengrej det här med att man måste ha kul när man gör precis allting? I höstas tjatade Christo på oss att vi var tvugna att ha kul när vi skrev våra hemtentor. Efter första hemtentan sa han att det syndes att vi inte haft så kul när vi gjort det och fick en bakläxa till nästa hemtenta. Nu har jag på Project Runway i bakgrunden och de kommenterade just på en klänning att det verkligen syndes att designern haft kul när denna gjort klänningen. Hur sjutton kan de se det? Hur kunde Christo märka att vi inte haft kul när vi skrev vår hemtenta? Som sagt, är det en vuxengrej? Är det något jag kommer förstå när jag blir äldre? Jag menar, det är klart att man ska ha kul när man gör något, men hur kan de se det i slutreultatet? Nog kanske saker blir bättre om man gör dem när man har kul, men i de här fallen kunde iaf jag inte se något skillnad. Kanske är en expertgrej? Om ni har någon idé så får ni gärna dela den, för jag tycker det skulle vara kul att veta. Haha..

Dagen har väl varit ganska mycket som det var tänkt. Jag och Johanna jobbade på förmiddagen och allt vi ska göra nu är att Johanna ska sammanställa det (stackars människa som får jobba så mycket!) och sedan någon grej på måndag. Efter det tog vi oss en promenad upp på stan där vi sedan skilldes. Jag köpte mig ett par jeansleggnings samt en sjal och sedan iväg till ICA. När jag kom hem hade en kille som bor på samma "gård" som jag satt ut en soffa utanför och spelade hög musik från sin lägenhet samtidigt som han satt där i soffan och typ drack öl. Haha, vissa tar verkligen vara på det fina vädret :D

Goodnight and Goodbye

Hope's around the corner

Fredag idag. Jag gillar fredagar. Don't know why. Kanske för att det är helg? Kanske för något annat? Som sagt, jag vet inte varför. Det klingar fint med fredag iaf :)

Tidig uppstigning idag, eller för att vara jag iaf. Klockan 10 ska jag träffa Johanna i skolan för att jobba med uppgiften. Ingen av oss är helt hundra på vad det är vi faktiskt ska göra. Jag försökte läsa lite i boken igår, men jag blev inte särskilt mycket klokare måste jag säga så jag gav snart upp. Hoppas på att det ska gå ganska okej ändå. Vi ska troligtvis sitta en stund imorgon också så vi behöver ju inte vara klara idag. Det är tummen upp.
Efter det tänkte jag eventuellt försöka ta mig upp mot stan. Skulle behöva handla in lite sminkbortagning, men de kanske har det på Willys? Jag behöver nämligen ÄVEN handla mat. Kanske kör varianten att gå upp på stan, handla på Ica där och sedan ta bussen hem. Låter som en bra plan. Eventuellt ska jag och Ia iväg på bio ikväll och se Hungerspelen. Men vi får se. Kanske tar det i helgen, måste prata med henne. Då får jag iaf se en av alla mina filmer som går just nu. Haha. 

Annars då? Fullt upp kan jag säga. Jag och Elin måste lägga till lite på förra uppgiften, resten på manuset måste skrivas, min lägenhet är i akutbehov av att städas, en presentationstext till filmklubben ska levereras och det måste skrivas notiser till kommande nummret av Lösnummer. Ja, då vet ni vad jag kommer syssla med de kommande dagarna. Ska försöka få så mycket som möjligt gjort innan måndag tänkte jag. Vi får se. Det är ju zumbamaraton på universitetet på sändag också som jag är lite sugen på. Hmmm. We'll see :)

Goodnight and Goodbye

Real Madrid Resort Island

Jag måste skriva om detta. Så fantastiskt. Real Madrid Resort Island. Hela det här spektaklet kommer ligga mot Asien och Mellanöstern och kommer bland annat innehålla den absolut första öppna stadion mot havet, ett Real Madrid museum, lyxiga hotell och mycket mer. Det kommer öppna 2015 och kommer då vara ett drömresmål för moi! Haha. Kan det bli bättre liksom? ;)

Jag kan som hastigast nämna att Real spelade lika i sin förra match också vilket göra att de BARA är 6 poäng före i tabellen. GAAAH! Håller alla tummar att det håller i ledningen nu. Vad som hände i matchen har jag ingen aning om. 2 spelare (bland annat Ramos) och två från bänken i Real blev utvisade. NÅGOT måste ju hänt, man utvisar ju inte bara sådär liksom. GOSH! Aja, blicka framåt...

Goodnight and Goodbye

Something for the ones who never believe

Ojojoj, det känns som att hela jag är inlindad i plast. Haha. Och det känns som jag har brytit armen! Inte i form av smärta utan mer i form av att jag knappt vågar göra något med den av rädsla att något ska hända tatueringen. Så kan det gå. Funderar på att packa ner hälosan i väskan så jag kan hålla på och smörja hela dagen. Dock verkar det som att det höll hela natten utan att bli konstigt eller torrt så det kanske går ändå? Känns ju lite mobbat kanske att sitta och hålla på med plastfolie runt armen mitt bland allt folk ;)

Som ni kanske förstår så ska jag alltså iväg till skolan om en liten stund. Föreläsning ska det bli. Skönt att vi ska vara i BIOn, det är så obekvämt i en vanlig sal när man bara ska sitta och lyssna. Nej usch. Vi är filmfolk och då ska man vara i en bio :P
Efter föreläsningen ska jag och Johanna sätta oss en stund med vår veckouppgift. Jag hoppas verkligen hon har lite koll, för jag har det verkligen inte. Tar med mig en beskrivning av uppgiften samt kurslitteraturen för att vara på säkra sidan. Det enda jag förstår just nu är att vi ska kunna sälja in videon till chefer och vi ska tänka låg budget. Haha, det säger ju mycket...eller? 

Ikväll är det zumba. Både jag och Mina missade ju förra veckan så vi är riktigt taggade nu inför idag. Hoppas bara det går bra med min arm, det kan ju bli ganska svettigt innanför plasten tänker jag. Iiihhh. Men men, jag får ta hand om det direkt efter. Mina skulle ha bilen och köra hem mig så jag har ju inte bråttom till någon buss eller så. Hoppas inte hon har bråttom bara.... :)

Hoppas alla får en härlig torsdag!
Goodnight and Goodbye

Just like a tattoo

Nu sitter den. Ingen återvändo. Inom den närmsta veckan kommer jag få leva med plast runt armen, men sen så. Jag får inte klia på det så sårskorpan lossnar för då kan den förstöras. Dock tror jag aldrig jag varit så försiktig tidigare så det ska nog gå bra ;) Jag börjar bli orolig för att jag ska tröttna och funderingarna kring "passar det verkligen mig" har redan dykt upp i huvudet. Men NEJ, de tankarna måste bort. Jag är nöjd.
Kan meddela att jag inte svimmade och var inte ens påväg att göra det. Var inte alls så farligt som jag föreställt mig. När nålen var påväg mot skinnet höll hjärtat på att hoppa ur, men det gick bra. Vincent var väldigt trevlig och allt gick bra. Muy Bien. Now I'm scared for life.

Goodnight and Goodbye

You can't go back to beforeJag satt och sparade ner lite bilder från min facebook till den här datorn, eftersom nästan alla kommer från Notis. När jag gjorde det kom jag på att en som jag gått i samma klass som har laddat upp klasskortet sen lekis. Självklart var jag tvungen att spara ner det också. Tror inte ens jag har kvar det... När man ser på kortet så slår det en hur sjukt längesen det var nu. Och typ ingen ser ju likadan ut heller. Haha. Jag ser verkligen ut som en kille här! Tur att man förändrats något iaf ;) För den som kanske inte ser så är det jag som står längst upp i kanten med delfiner på tröjan. Aww, börjar nästan sakna alla, eller iaf några. Dock skulle jag nog INTE vilja gå tillbaka. Känner mig ganska nöjd med att ha kommit dit jag är nu. Inte vill jag gå igenom allt på nytt. Nope. Men minnas tillbaka och le kan jag gärna göra :)

Goodnight and Goodbye

Hearing you smile

Seminarium avklarat. Gick väl okej, inget att bli ledsen eller orolig över. Då var denna veckas (eller blir ju förra veckans egentligen) uppgift avklarad. Bara att sätta igång med nästa. Ska jobba med Johanna så det är ju ganska skönt. Elin och Johanna känns bäst. Haha. Det är det där med att redan känna någon...svenskt?

Nervositeten har börjat tagit form nu också. Jag har inte fått något mail om att det är inställt så idag händer det. Tatueringen. Jag är ännu inte helt hundra på motivet, ska det vara doscero eller veinte? Placeringen är inte heller helt hundra. Handen är ju det som står högst just nu. Men jag vet inte. GAH! Beslut. Och detta är ju liksom for life så det gäller ju att tänka till lite. Man vill ju inte vara helt som alla andra heller, utan det ska ju vara personligt. Så mycket att ta ställning till. Man kan ju tycka att jag ska ha allt sånt här klart redan, men jag känner att jag måste rådgiva lite med Vincent som ska göra tatueringen. Lite råd från experten skadar ju inte. 
Innan det är dags ska troligtvis jag, Katrina och Mina käka på Saigon. Första gången jag går dit, men jag har hört att det ska vara gott. Vincent skrev ju i ett mail tidigare att jag skulle äta ordentligt innan och med mina "talanger" i köket så är det nog bäst att äta ute. Haha. Bäst att ta det säkra före det osäkra liksom. Jag har också fått rådet av Elin att knappra i mig en Ipren och två Alvedon innan. Bedöva på förhand. Så får det bli. Eller, det får bli Panodil istället för Alvedon för personligen tycker jag dem är bättre. Nu vet ni.

Nu tror jag att jag ska ta och kliva upp till Bricekbacken. Måste köpa lite plastfolie och hälosan som jag tydligen behöver till efter. Ta ut pengar skulle jag behöva också, det känns ju inte som att han tar kort ;) Jag skulle behöva plugga lite, men det får vänta till imorgon. Kommer ju ändå inte få så mycket gjort liksom så det är bättre att vänta tills hjärnan är lite skärpt!

Goodnight and Goodbye

Charm the angelsOrginalbild

På fredag är det final av The Voice. Jag har faktiskt en favorit och även om det tar emot att erkänna så är han den sista i Carolas lag. Dennis Camitz. Han gör helt fantastiska tolkningar av låtarn. Bland annat har han gjort Someone like you och nu senast gjorde han Some die young. Nästa gåshudvarning. Han har så sjukt härlig röst så man smälter ju.
Inför finalen har deltagarnas låtar släppts och Dennis låt är så klockren. Jag bara älskar den. På något sätt prickar den så rätt in på mitt liv just nu och en viss person som jag... Let's not talk about that. Det är bara... GAAAH! Jag vet inte. Just get out of my head? Det är inte hälsosamt. Det är inte rätt. 

Hur som helst. Lyssna på låten, den är så värd det. Och inte bara för mitt livsproblem jag har. Haha. Ni hittar den på Spotify här

Goodnight and Goodbye

A need to leave

En lång sovmorgon blev det imorse, skönt! Upptäckte när jag vaknade att jag inte hade så mycket frukost så det fick bli bara en brödskiva utan något pålägg. Haha, det funkar ju också ;)

Nu om en liten stund tänkte jag gå ut på långpromenad. Gym hade ju varit guld, men efter de senaste dagarna vill jag bara ha luft. Samma runda som jag gick för några dagar sedan får bli samma idag. Den var ganska lång och det känns som det behövs. Verkligen.
Annars idag måste jag och Elin skriva ihop en pitch tills imorgon då vi ska pitcha våra treatment till studentrekrytering till MKV. Jag tror det ska gå ganska bra. Det är ju liksom bara träning. Ska ta och läsa ett par sidor i kurslitteraturen som handlar om just pitchning bara så man har en grund att stå på liksom. 

Nu är det dragning av startordningen i Eurovision. Det tog ett tag för tekniken var inte den bästa. Hur ska det gå i maj? Hmm

Goodnight and Goodbye

There aint no other way

Seriöst, jag hatar Supernatural. Såg klart säsong 3 idag och den slutar ju inte direkt roligt. Jag hade ju inte så mycket val än att beställa nästa säsong också. GOSH! Serien snor ärligt talat mina pengar. Beroendeframkallande. Vad gör jag när jag gått igenom alla 6 säsonger? Dör? Eventuellt ;)

Idag har jag mått bättre. Huvudet har fortfarande varit lite sådär, men jag har iaf kunnat sitta uppe och jag kunde vara med på seminariet. Det var helt enkelt min kropp som sa emot och ville få ett stopp på all stress. Ska bli så sjukt skönt när jag kan andas. På onsdag är nästa lite "jobbiga" seminarium klart. Sen har jag bara lösnummer och skriva mitt manus (mer om det längre ner i inlägget) kvar. Iaf lite bättre. Eller just det, ny veckouppgift också. Och sen ska jag skriva text om mig själv till hemsidan för filmklubben samt kolla runt och försöka planera resa med den till maj. GOSH! Får kanske skjuta upp den där vilan. Hoppas kroppen orkar lite till. Eller ja, det märker jag ju. Säger den till riktigt så får jag ju lov att sluta helt enkelt. Men tills dess är det bara att köra...

NU till seminariet. Jag fick rest. Vi var tvungna att ha 85 sidor och det hade ju inte jag. Drygt 10 sidor till ska jag få till på 2 veckor. Det ska nog gå. Känns ändå okej för det var bara en som inte fick rest. PUH! Opponeringen gick super och de andra tyckte jag hade väldigt bra. Fick nästan skäll för att jag tagit allt de skulle säga. Skönt att Oliver också tyckte det var bra. Då kan man iaf pusta ut när det gäller den. 
Jag valde att ha min Realtröja på mig idag, alltså nya mjukisen och INTE Higuaintröjan. Olivers första reaktion var ett förvånat uttryck om att jag ju faktiskt var fotbollsfantast på riktigt. Haha jaaaaaa, vad trodde du? Sen började Mirza fråga om hur det gick i matchen igår och då blev det inte lika roligt längre. Haha. De spelade lika nämligen så nu är de bara 8 poäng före Barca. Det var han väl inte tvungen att ta upp? Jag hade precis accepterat det när han tog upp det och därmed rev upp mina sår. Höhö. Illa. 
Sist måste jag faktiskt skriva av mig och berätta att jag tycker Oliver är fantastisk. Jag älskar ju Agneta som ni alla kanske vet, men fasiken, jag älskar nog Oliver mer! Haha, jag som var lite rädd för honom först ;) IAF, anledningen till detta är för jag tycker han kommer med så sjukt bra förslag på förbättring och verkligen engagerar sig i varje students manus. Dessutom är hans förslag åt det håll jag vill att det ska gå, medan Agnetas var mer ifrån det. Åh, synd att jag bara har honom en gång till innan slutexaminationen med Agneta :( 

Sova nu kanske? Maybe...
Goodnight and Goodbye

What it feels like for a girl

Jag kör på ett inlägg ändå. Imorse när jag vaknade mådde jag kanske dåligt. Huvudet snurrade och illamåendet var ett faktum. Inte blev det bättre heller. Känns ju bra att må så när man måste sitta och plugga då det är både deadline och opposition imorgon. Som tur är så finns Katrina som kom hit med ipren till mig. Ett par tabletter och en apelsin med en massa c-vitaminer gjorde att jag nu iaf kan sitta uppe och göra någonting. Förut kunde jag bara sätta mig innan jag var tvungen att lägga mig igen. Usch. Vill inte vara sjuk. Tror dock att det här är något som kommit av att jag varit ganska stressad på sistone. Det är ju inte första gången något händer för jag stressar för mycket. Hoppas det kan kännas lite bättre imorgon. Hur ska jag annars orka sitta på ett seminarium i ungefär 5 timmar? Hua!

Det har gått helt okej med min opposition måste jag säga. Vill nästan ge Mirza (som jag ska opponera på) en stor kram för hans manus. Han har gjort grejer så det bara är att ta direkt från Story och säga vad som är bra och mindre bra. GULD! Dock har han en multiplot så det blir lite svårt med vändpunkter eftersom varje egen plot måste ha egna vändpunkter. Men men. Det kan jag nog ta ;)

Btw, har någon sett Djungelns Drottning? Som vanligt har jag på tv:n i bakgrunden och det programmet går nu. Är det någon som skrivit ner hur de ska reagera och säga eller? En människa kan ärligt talat inte vara så dum. Eller? Haha. Helt sjukt.

Goodnight and Goodbye

In the stableOrginalbild från Ramos twitter

Nu kommer det. Ramos. Ser ni bilden? Jag vet att jag skrivit förut om att han håller på lite med hästar, men nu ser det ut som att han har några egna som han håller på med. Känns ju helt sjukt att se han där i ringen och longera. Det har ju jag också gjort så många gånger. Haha. Jag vet, helt sjukt att tänka så och nu när jag skriver ner det känns det inte så intressant. Så kan det gå. Men nu vet ni. 

Kan passa på och skriva lite om Real som kanske är lite mer intressant och inte en massa flum i min hjärna. Haha. De vann senaste matchen i Champions League vilket gör att de nu har tagit sig ett steg närmare finalen och en vinst den här säsongen. När de spelar nu nästa gång kommer de möta APOEL Nicosia. Har ingen aning om vad de är för typ av lag, men tydligen hade de flesta hoppats på detta lag då de kanske inte är det bästa, men samtidigt har Real sagt att det kan bli tufft. Hoppas de klarar det lika bra som de gjort de flesta andra gånger, för då är det ytteligare att steg nämre. 
I ligan är de fortfarande i ledning med 10 poäng. Och fortfarande tror alla att segern i ligan är säkrad. Som vanligt vill jag inte ta ut något på förhand ;) 

Angående Higuains 20:e mål den här säsongen och min tatuering: Det ska nu ske på onsdag klockan 20. IIIHH! Då får ni hålla tummarna att det går bra :)

Goodnight and Goodbye 

What day is it?

Varför känns det som söndag? Jag är inte helt säker på att det inte är söndag. Det kan vara söndag. Är det söndag? Hmm. Nej, det är lördag. Only lördag. På något sätt känns det lite som att jag fått en extra dag till pluggandet. Kan det vara så? SÅ det egentligen faktiskt är söndag? Fundera över det ett tag.

Idag har jag inte klivit utanför dörren. Känns lite hemskt faktiskt. Inte ens tagit en promenad. Imorgon kommer jag återigen behöva en liten längre promenad för att fylla på luften. Haha. Anledningen till detta hemska är självklart pluggande. Jag har skrivit två treatment till Manusproduktions kursen, läst igenom en annan i manuskursens manusutkast, skrivit lite tankar kring det manuset jag ska opponera på, läst på lite i Story så jag kan referera i min opponering samt skrivit lite på notiserna jag ska skriva till Lösnummer. Utöver det har jag precis ställt in lite scones i ugnen. Är det sjukt gott eller? Kan inte få nog! Dessutom är det mysigt såhär på kvällen med scones och när man pluggar är de tummen upp. Mer plugg/scones åt folket! MUMS, det luktar ju AMAZING inne i lägenheten nu (ja, jag har haft i vanilj för det är det bästa som finns!!).

Snart ska jag försöka göra det där Ramos-inlägger jag pratade om för ett tag sen samt ett om ESC och den svenska invasionen. Up next...

Goodnight and Goodbye The magic number

Vi kör ett inlägg såhär på fredagskvällen. Ännu en vecka har gått och vi är en vecka närmare sommaren. Var det inte i denna vecka vi fick smaka på sommaren? Sjukt varmt! Dock satt jag ju inne nästan hela dagen och skrev manus :( Jag fick ju en liten promenad, så lite skönt ;)

Idag har jag också kört på en liten promenad. Eller kanske inte sååå liten. Det var en ganska lång bit. Svårt att förklara hur den gick för jag vet inte vad saker heter. Haha. Skönt var det iaf. Skönt att få rejält med luft vilket var mitt huvudsakliga motiv till promenaden. Först tänkte jag gå till gymmet, men jag behövde verkligen luft. Visst att jag gick in till stan igår samt fram och tillbaka från skolan, men att bara gå och njuta och kunna andas in kändes hur bra som helst. Och som sagt välbehövt ;)

Annars har jag pluggat idag. Börjat skriva lite treatment till veckouppgiften. Jag försöker läsa in mig lite på de olika inriktningarna inom MKV, men jikes vad svårt det är att fatta. Haha. Det roliga är att när jag läser om filminriktningen så blir jag lite förvånad. Är det det jag lär mig? Bra att känna så ;) 
Dessutom har Oliver lagt upp hur vi ska tänka när vi skriver vår opponering som vi ska göra på måndag. Kul att jag fick det längsta manuset! Not. Har dock kommit på lite så jag måste läsa lite mer i Story så jag kan göra snygga referenser. En ganska bra opponering kanske kan mäta upp det inte lika bra manuset. Haha. Eller nåt. 

Nu är det The Voice på TV:n. Sjukt kul att se det efter att ha varit där. Som nu sitter jag bara och tänker på hur det var i pausen då vi var där. Haha. Just nu säger han nog att de är den bästa publiken de haft ;) höhö. Brukar låta så.

Goodnight and Goodbye

A new day

Ibland kan man vara trött. Sjukt att knappt orka gå upp klockan 8. Haha. Men så är det. Jag var sjukt trött och det var knappt att jag reste mig upp. MEN, ibland får man ge sig själv en spark i baken och säga "Sluta vara så lat!". Så, jag gick upp, gjorde mig klar och knallade iväg till skolan för föreläsning. I pausen av föreläsningen upptäckte jag att internet funkar på min telefon. ÄNTLIGEN! Haha. Dock fungerar inte Spotify. Varför ska det vara något skit hela tiden? Spotify funkade ju förut liksom. GOSH! Aja, bara att börja lägga över från skivor då. suuuuck.

Efter föreläsningen gick jag bort till Willys och handlade lite som jag behövde. Snart är det dags att gå iväg igen, men den här gången in till stan för styrelsemöte med Filmklubben. Vi skulle inte hålla på mer än typ en och en halv timme. Det var tänkt med zumba efter, men Mina är sjuk så jag funderar över om jag ska gå själv eller inte. Jag känner att jag hemskt gärna vill gå, men jag vet inte om jag vill gå själv. Dessutom är jag helt dåsig efter allt manus den senaste veckan. Det är nästan så jag skulle kunna hinna hem till Once upon a time, men det är osäkert. En halvtimme liksom? Funderar lite på att köpa med lite mat också, men vi får se. Jag och matlagning är ju som bekant inte bästa vänner direkt ;) Vi får se. Jag är så velig så det är inte sant. Haha. JUST DECIDE! Eller nåt. 

Ärligt talat, jag har inget intressantare än så ;)
Goodnight and Goodbye

We gotta hold on to what we gotJag tror inte att jag ska kolla, med bild, då Real spelar. Det värker i mig att se. Eller, inte just att se dem spela, utan mer över att jag inte kan vara där. Att jag inte är i Madrid. Det är bara 3 månader ungefär innan jag är där, men det spelar ingen roll. Jag vill vara där nu. Jag vill vara där jämt. Hur gör folk som flyttar till andra länder bara sådär? Jag vill också. Då min examen är tagen kommer jag ärligt ta en funderare över det där med flytt. Det enda problemet är ju att man inte känner någon. Haha. Men som jag skrev i min reseberättelse; Madridborna får en att känna sig del av en stor familj. GAAH, vi får se. Förlåt för allt Madridtjat!

Higuain gjorde nyss sitt 20:e mål den här säsongen, vilket jag ser som ett tecken. Jag har därför mailat tatueraren igen. Nu ska det bli av! Har bestämt mig också (typ) att det blir handen. Yes, let's go ;)

Goodnight and Goodbye 

When they come for me I'll be goneMotivation. Så otroligt viktigt. Personligen kan jag nästan inte göra något utan rätt motivation, min motivation. Vi har alla olika saker som driver oss, det är det som gör oss olika. Min motivation kommer från musiken. All form av musik, allt handlar om vad jag är på humör för och vad jag behöver motivationen till. 

Just nu är det låten ovan som ger mig motivation till en filmidé. Linkin Park When They Come For Me. Sjukt bra låt, och jag älskar framträdandet. Själva filmidén har jag haft ett tag, men det var inte förrän jag hörde den här låten i helgen som den verkligen tog form. Är så sugen på att sätta mig ned och skriva. Då det är lite mer action än det jag skriver på långfilmskursen tror jag det hade varit mer intressant. Tror också Oliver och iaf en till i min grupp skulle gillat den här idén bättre. Dessutom sa Björn Carlström, som kommer vara en av producenterna vi pitchar för, att han gillade action. GAAH! Det jobbiga är ju att jag inte kunnat lyssna på låten något de senaste dagarna då jag har behövt fokusera på det manus jag faktiskt skriver. Nu. Nu kan jag lyssna på repeat. Nu kan jag börja låte idén ta form. GULD! Lite ledsen dock att jag snart måste lämna den igen. 

Låten kan ni iaf lyssna till på Spotify också om ni vill. Ni hittar den här.

Goodnight and Goodbye 

It started out as a feelingUsch, vad besviken jag är på mig själv. Mitt manus blev bara så fel och riktigt dåligt. Jag fick bara ihop 69 sidor. Sen fick jag inte med tillräckligt många scener som jag ville och de som är nu känns inte sammankopplade. Det blev bara fel. Så fel.
Nu ska man inte se ned på en sån sak. Det kanske är mitt liv just nu, men so what att det inte blev super nu? Om några år bryr jag mig inte alls om det. Dessutom har jag två gånger till på mig, och två feedbacks innan det ska vara klart och de ska bedöma om vi får pitcha inför producenterna. Jag hoppas jag får det. Sjukt nervöst, jag vet, men samtidigt en chans att visa sig för några som jobbar med det här så de vet att man finns. Det är ju inte en chans på miljonen att de tar mitt manus och det blir en film, men huvudsaken här är som sagt bara att visa att man finns samt att öva sig på att pitcha. Nästa gånger måste jag sätta igång lite tidigare, även om det tar emot. Då ska det bli bra!

Seminariet idag gick bra, Åsa var inte alls så hård som jag trodde hon skulle vara. Vi fick lite tips på vad vi skulle ändra i vårt manus och vi ska nu revidera lite. Uppgifterna (ja, plural!) som ska in på måndag är lite mer omfattande, men jag jobbar med Elin igen så det ska nog gå. Hon har redan börjat tänka i 7-stegsprincipen så det är ju bra. Haha. Tänkte att jag skulle sätta mig och läsa de sidor hon rekommenderat ikväll eller troligare imorgon. Kommer bli super!
Nu är jag helt sjukt trött och är ganska sugen på en tupplur. Stress är sjukt tröttande. Det enda är att jag tror inte jag kommer upp igen om jag går och lägger mig nu. Real spelar ju ikväll på en av mina kanaler och jag ska banne mig se matchen om det så är det sista jag gör. Förhoppningsvis spelar båda mina pojkar. Då har ni en glad Emma. En ännu gladare Emma har ni om någon av dem sparkar in bollen i mål. Åh. Matchen spelas på Bernabeu så förhoppningsvis får man Bernabeu-känslan. En bra känsla. En underbar känsla. GOSH vad jag vill åka dit och uppleva det på riktigt. Haha. Precis som i mitt manus ;)

Imorgon är det föreläsning, styrelsemöte med Filmklubben och zumba. Nya tag med andra ord. Jag och Elin ska försöka jobba lite med vårt manus också och det vore bra om jag hann med en handling också. Eller om det blir på fredag. We'll see :)

Nu ska ni få gå vidare och göra något annat. Hoppas ni får en trevlig kväll!
Goodnight and Goodbye 

A tiger trapped inside a cage

Dags att hoppa i säng snart kanske? Seminarium 9.15 imorse, hur ska jag orka upp? Haha, jag vet det är inte så farligt, men när man har sovmorgon nästan varje dag vänjer man sig så lätt. Dessutom är jag svår att få upp ur sängen på morgonen. Punkt. 
Imorgon (eller det blir ju idag) är det som sagt seminarium. Vi ska ha Åsa istället för Agneta. Iihh. Åsa är lite hårdare. Dessutom har hon lagt upp denna veckas uppgift och den är ganska mycket hårdare än de varit tidigare. Nästan så jag blir lite nervös. Hoppas det går bra ändå. Borde göra det. Ja, det gör det. Positivt tänkande. På kvällen sen spelar Real på en kanal jag kan se YEAY! Dock är det Grey's samtidigt och jag vet inte vad jag ska göra. Buhu. Aja, mamma kanske får spela in eller nåt. Matchen ska ses! Eventuellt blir det hemma hos Mina, men vi får se. Jag måste skriva klart manuset också och kanske är helt slut efter det. Haha. Som sagt, vi får se.

Idag har det varit manus fullt ut. Eller först tog jag en promenad och mötte Peter Flack! Han och frugan var ute på promenad de också med hunden. Haha, jag hade ingen aning om att de bodde här omkring. Men men, alltid lika kul med nya upptäckter ;)
I manusväg har jag nu fått ihop en timme, alltså 60 sidor. Jag vet, enligt min planering borde jag skrivit mer, men det är så sjukt svårt. Minsta lilla distraktion också så faller allt och jag blev lite distraherad. Musik och något på TV går bra, men det är andra saker som kan distrahera. Ska inte gå närmare in på det nu, men det är jobbigt när man är stressad att tappa den fokus man hade. End of story. Jag har skrivit ner lite scener som jag känner att jag vill fylla ut med och de borde räcka för att kunna skicka in det sen. Det är långt ifrån perfekt, men det är alltid skönt med lite tankar så jag vet vilket håll jag ska gå för att fixa till det så det känns bra i magen. Muy Bien. 

BTW, en av de serier jag har valt att följa, Happy Endings, som för övrigt är riktigt bra och kan rekommenderas, hade idag en Jonas-replik. Ni vet, sådan där härliga repliker som syftar på JB som man blir så glad över. De funkar alltid. Vart blev det av min replik i mitt manus? Hmmm. Anyway, repliken löd: "You look like a Jonas uncle" och syftade på en kille som fått en permanent då han sov. Haha. Skönt gäng. Jag vill också ha ett kompisgäng som det. Inget kan bryta deras vänskap. De är som en egen lite familj. Myyyyyys.

Nej, sova var det väl?
Goodnight and Goodbye 

Pans labyrintEftersom jag lovat att skriva några rader om Pans labyrint så gör jag det innan jag går och sussar för natten. 

Visst förstår jag att den kan räknas in i genren fantasy. En faun är i högsta grad fantasy. Då Ofelia kliver in i sin fantasivärld är det fantasy. Men det är sen jag tvivlar. Filmen är hemsk och visar det spanska inbördeskriget på ett trovärdigt sätt och de håller verkligen inte tillbaka på grymheterna. Spänningen är där precis hela tiden. Ska Mercedes bli påkommen av officeren (heter det så?), ska Ofelias mamma överleva och ska Ofelia klara sina uppdrag för att få kliva in i den värld där hennes själ hör hemma? Utan att avslöja något kan jag säga att allt man tror ska hända händer. Dock blev jag lite överraskad av slutet. Jag trodde inte att det som hände Ofelia skulle hända. SPOILER! Då det blev ganska tydligt att det endast var en fantasivärld och inte på riktigt blev jag lite besviken. Jag tycker att de som vill tolka allt så att fantasy är fantasier och allt sånt ska få göra det, men äkta fantsy för mig är där det är på riktigt och inte något som försigår i någons huvud. Visst kan man kanske tolka det som att det var på riktigt, men de gav helt klart känslan av att det inte var det. Jag vet inte. Om jag ser om den kanske jag känner annorlunda. Tror faktiskt det. Tror att jag var för uppslukad av att jag inte tyckte att det som hände skulle hända henne. Haha, ni som sett den kanske fattar ;)

Jag är iaf glad att jag nu har sett den. Den var inte alls så bra som jag förväntat mig då så många säger att det är bland det bästa man kan hitta i fantasyväg. Det måste vara människor som kanske annars inte gillar ren fantasy. För det var det ju inte. För min smak fokuserade de lite för mycket på grymheterna i den verkliga världen och för lite på Ofelias uppdrag i fantasivärlden. 
Dock var den ju sevärd och som älskare av fantasy är den ju ett måste. Avbockad från listan. Tror dock inte den hamnar i dvd-pelaren. Vi får se. Tack till Karro för lånet iaf och till Mina som lånade den åt mig. Haha. 

Goodnight and Goodbye 

BlablablaSeriöst. Jag börjar bli trött. Ca 20 sidor av mitt manus har jag lyckats skriva, och jag blir tröttare av att veta att jag skulle bli glad om jag kunde skriva minst 10 innan jag går och lägger mig. Gäsp. Trots att jag är trött känns det inte okej att skriva "blablabla" som dialog bara för att jag inte orkar bry mig. Haha. Jag har lyckats grävt fram lite kladdkakaglass. Kanske inte så nyttigt, men MUMS! Måste verkligen komma ihåg att köpa typ vindruvor eller något lite nyttigare när jag har heldagar med manus. Något att smaska på skingrar tankarna och behåller fokus. Iaf på mig ;)

När jag är klar för dagen kommer jag ha gått igenom alla Härskarringen-filmerna. Vad blir det till morgondagens plugg. Harry Potter känns ju lite långt. Förhoppningsvis dimper tredje säsongen av Supernatural ner i brevlådan så jag kan köra på den på eftermiddagen. GULD!

Goodnight and Goodbye 

The last thing on my mind

Jag kör på ett vanligt inlägg också. Måste verkligen skingra tankarna lite. Huvudet blir så mosigt då det endast ställs in på pluggande och andra saker som måste göras. Smart som jag är (och nej, den här gången är det faktiskt smart av mig!) satte jag på Lord of the Rings i bakgrunden. Vet inte vad det är, men jag blir mycket lugnare och kan koncentrera mig mycket bättre då något är på i bakgrunden. Tystnad är det värsta som finns när man måste plugga. Dessutom, eftersom jag anser att denna triologi är det absolut bästa som finns i filmväg kan jag ju få lite inspiration till mitt eget manus om den är på. Muy Bien!

Annars känner jag att jag har varit ganska produktiv idag. Jag har hunnit ringt SF och ställt lite frågor kring en eventuell resa med filmklubben och efter ett råd av dem även skickat iväg ett mail. Efter det tog jag en härlig promenad i vårsolen för att få klara tankar när jag skulle plugga. Kände att jag behövde sol mer än ett pass på gymmet för att klara eftermiddagen. Sen har jag tvättat, sett över det arbete Markus lade upp, skrivit arbetsjournal och just nu sitter jag förfullt med mitt långfilmsmanus och har kommit en bra bit. Jag känner att jag har hyfsad koll på läget och vad som behöver göras. Måste bara försöka komma på fungerande dialog och hur jag bäst får fram mina karaktärers karakatärsdrag. Jag tror jag har knäckt en del av det. Som tur är har jag hela morgondagen samt halva onsdagen på mig att bli klar. Ska nog gå på något sätt. Det jobbiga är bara att det är betygseminarium nästa måndag. Dock har jag ju inte lyckats få mig mer än G på något tidigare och jag tror att bara jag har något och opponerar som jag ska på det arbete jag kommer bli tilldelad så ska jag nog få till ett G nu med. Vad jag ska göra för ett VG vet jag inte. Skit samma. Det första jag fick lära mig när jag började på universitetet var att i slutändan syns det inte om man fått G eller VG, bara att man har klarat kursen. Sounds good to me :)

Nej, dags att återgå till manuset. Måste skriva respons också på två arbeten i andra kursen. No time for more rest.

Goodnight and Goodbye 

A true word

För att orka med plugg en hel dag behöver man pauser och mina pauser handlar för det mesta om att uppdatera mig på Mello-sidan. Jag brukar inte vara något större fan av att läsa krönikor och andra inslag där "experter" uttalar sig och analyserar. Jag börjar nu inse att jag kanske ska göra det. Det kan vara intressant. I min nuvarande pluggpaus läste jag Gustav Dahlanders, som är webbredaktör på Mellons hemsida och tidigare chefredaktör på Poplife, krönika. Den var riktgit intressant och han har väldigt bra poänger. Bland annat skriver han att vi i år hade två låtar i finalen som var Eurovisionbidrag, tidigare år har vi ibland inte haft något. De båda bidragen hamnade på första och andra plats. Så som han jämför bidragen så hade Amazing varit ett säkert kort in i topp 10 då Euphoria kan svika på att den kanske behöver några extra lyssningar innan man inser storheten och i Eurovision har du bara en chans. Dock är Euphoria den absolut största vinstchansen. Han avslutar med att säga att man måste chansa för att vinna. Bra sagt! Om vi så inte ens går till final i Eurovision (vilket jag har svårt att tro blir utgången), så chansade vi för seger och det är väl så mycket bättre än att köra säkert. 

Vill ni läsa krönikan så hittar ni den här

Kan för övrigt meddela att jag förut var lite ledsen för Dannys vägnar. Han ville ju så gärna och hans nummer var ju så bra. Om bara han och Loreen inte varit samma år! På facebook skrev han dock ett inlägg där han skrev att han hade sagt lite för mycket och varit lite för ärlig i intervjuer efter sin besvikelse. Han gratulerade också Loreen och skrev att han trodde hon kunde bära Sverige hela vägen. I den stunden gillade jag honom. Mycket. Den pojken växer i mina ögon. Till min glädje har jag läst att han inte utesluter ännu en medverkan i Melodifestivalen, men att han då inte kommer satsa så här mycket och ha ett så påkostat nummer. Synd, men ändå bra att han vill vara med igen. Om han inte ger upp och fortsätter vara så bra så ska han se att han kommer till Eurovision :)

Goodnight and Goodbye 

You're no longer breathing

Jag känner att jag vill skriva ett inlägg fritt från Mellon, men har kanske inte så mycket intressant att skriva. Här kommer det iaf.

I helgen har jag som sagt varit hemma på landet. Alltid trevligt att komma hem till familjen och den plats där större delen av mitt liv tagit plats. Det har blivit en liten tripp ner till stallet, klippning av morfar som blivit väldigt långhårig då han tydligen inte låter någon annan klippa honom, skrivning av manus, träffat mormors nya katt samt en promenad med min kära Max. Lite sorgligt var det att träffa min katt, Skrållan, bara. Hon har blivit otroligt smal som följd av att hon knappt äter något. Tydligen ser hon inte så fin ut i munnen. Problemet är att hon är pigg och precis som vanligt utöver det. Mamma skulle troligtvis ringa en vetrinär som en bekant rekommenderat. Vi vill ju inte ta bort henne, men samtidigt kan hon ju inte tyna bort. Nu äter hon lite fisk när man gör det till små bitar och matar henne. Pluttan. Kommer bli sjukt ledsen om vi tvingas ta bort henne. Hon har ju liksom funnits hos oss nästan hela mitt liv och i x-antal år nu har vi ju räknat henne som min då hon på något sätt dragits till mig. Men men, hon har ju nått en ålder på 19 år vilket jag hört är en ganska hög ålder på en katt...

Idag kom jag hem ganska tidigt på förmiddagen. Resten av dagen har ägnats åt att skriva manus och jag har även hunnit kolla på Pans labyrint i bakgrunden. Mer om den i ett kommande inlägg. Manuset börjar iaf forma sig och det går framåt. Nu börjar jag tröttna lite för jag har hållt på nästan hela dagen. Jag har ju 2 hela dagar på mig till innan det ska in. 
Just nu käkar jag scones som jag bakade för mycket av så jag nu är sjukt mätt och tittar på Melodifestivalen. Det går i repris nu och det känns lite som lördagkväll. Ska bli kul att se det jag missade igår. 

Kan så här på slutet varna om att det KANSKE kommer ett lite nördigt inlägg om Ramos inom en snar framtid också. Har nämligen gjort en upptäckt som får mig att hoppa lite smått upp och ner ;)

Goodnight and Goodbye 

Something so wrong can turn out so lovely


Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Gårdagens resultat gör mig glad. Väldigt glad. Tror helt klart Loreen kan göra ett bättre jobb än Danny, även om jag tror Danny skulle gjort allt han kunnat. Euphoria är mer Eurovision-vänlig än Amazing. Dessutom älskar jag snön som är med i nummret i slutet, det ger en känsla av Norden och Sverige enligt mitt tycke. Även om ett nummer kan vara fyllt med saker som andas Eurovision så är det de delarna som ger en hint om landet som skickat det som ger störst känsla. Hur det går när det är dags får vi se, men jag tvivlar väldigt starkt på att Danny skulle kommit högre hur det än går. I Europa är det tydligen lite samma vibbar som det var då Ryback vann i Norge. Det är bra respons. Dock kan det sluta med att vi missar finalen, så jag vågar inte säga för mycket. Haha. Men responsen fårn Europa är hittills väldigt bra iaf :)

Ikväll/natt blir det jag som ser reprisen. Igår blev inte riktigt som det var tänkt. Vädret slog om otroligt snabbt och det kom en rejäl smäll följt av en enorm blixt. Pga vädret fladdrade bilden som bara den och när det knappast gick att se något slog jag på datorn för att se där live istället. Det visade sig dock att den där smällen och blixten slog ut modemet så jag kom inte in på internet. BAJSAPA! Jag missade en del, bland annar Dannys framträdande. Jag skyndade på Ia och vi åkte ner till henne och kollade istället så jag fick se röstningen och Helena Paparizou iaf. Me like. Hjärtat klappade lite där under röstningen, men slutresultatet blev riktigt bra enligt mig alltså. Muy Bien. 

Är det bara jag eller känns det som en evighet till maj?
Goodnight and Goodbye 

Words can be wrongBild från Måns Zelmerlöws twitter

Behöver jag säga mer eller? Bra grund till mitt klagande igår. Det går ju att prata om att någon förvrängt Saades ord, men det här är något som helt klart låter som något Saade skulle kunna säga. Men, ni får tolka hur ni vill.

Goodnight and Goodbye 

Final!!


Det är smart att planera att plugga på finaldagen. Hur tänker jag? Haha. Bra koncentration. Eller? Nope. Hoppas jag kan få lite gjort iaf.

Åter till Mellon. Dagen D. Nu avgörs det. Robin Stjernberg skrev på sin facebook och frågade vem fansen trodde skulle vinna ikväll. Ovanligt många skrev Ulrik Munther. Som från ingenstans liksom. 
Det är nästan roligast att läsa vad ESC-fansen säger. De är ganska eninga. Loreen. Några säger Danny också, men de flesta vill ha Loreen. De anser att om vi skickar Loreen kan det bli Stockholm som värd nästa år och enligt vad det låter som är det något många vill. Melodifestivalen är ju trots allt den populäraste uttagningen till ESC och många säger att vår final är bättre än den stora ESC-finalen. En del av mig hoppas på Loreen för att hon är bäst, men störst del av mig hoppas på Loreen för att det vore så sjukt kul att se hur långt den kan ta oss. Hoppas Sverige delar min nyfikenhet.

Kan säga också att en av Davids dansare kollapsade bakom scen igår. Han har tydligen haft feber och dansar både bakom Saades öppningsnummer och Davids bidrag. Det blev tydligen för mycket. Dansaren kommer vara med på matinéen idag så får de se om han orkar ikväll. Hoppas det inte blir värre utan snarare bättre. Har sagt det förut och säger det igen, människorna i showbuisness måste vara de bästa. Sjukdom hindrar inte från att fortsätta jobba på. Muy Bien. 

Sjukt taggad nu och tycker tiden går alldeles för långsamt. Varför går det inte ett långt inför program innan? Haha, något att satsa på kanske? ;)

Goodnight and Goodbye 

Something about everything

Det känns som att jag måste skriva lite mer Melloinlägg såhär inför finalen imorgon. Något "På förhand" får ni inte, det är alldeles för svårt att tippa. Jag håller Loreen som en personlig favorit, samtidigt som jag vill skicka Danny för att han vill det så sjukt mycket samt tror att David Lindgren kan skrälla till ordentligt och ta hem hela festivalen. Men som sagt, jag vill inte göra någon tippning så vi låter det stanna där. 

Annars i Melloland är det sjukdom som hänger över deltagarna. Ulrik Munther har tydligen haft halsproblem och i en intervju jag såg med Danny såg det ut som att han borde ligga nedkrypen under täcke i ett släckt rum. Stackarn. Dessutom sa han att hans hals kändes som han svalt en 5 kilos säck med kattsand. Under repet tyckte han ändå att han lyckades prestera bättre än i Malmö så det är ju alltid ett plus. Loreen har jag inte härt något mer om, men jag hoppas hon kan må lite bättre nu. 
Tänk vad slitet det måste vara att vara artist. Trots sjukdomen måste de köra på som vanligt. The show must go on. Grymma är dom iaf. 

Har också sett att Saade kommer få mer utrymme när han lämnar över sångfågeln än tidigare vinnare. Han kommer stå på scen och köra ett litet medley. Okej tycker jag, men när de sen säger att de måste ge honom utrymme för att han gav Sverige en så bra placering OCH Saade sedan säger att om han ska göra entré så ska det vara show så lyfter jag lite på ögonbrynet. Han ska fasiken komma in och lämna sångfågeln på det sätt de alltid gjort utan att säga att han måste ha mer plats för att göra det. Okej att de ger honom plats, men var är ödmjukheten? Han skulle vara KUNG Saade för mig om han kunde visa lite ödmjukhet. Lär dig av Danny. Precis efter idol tycker jag att han tappat ödmjukheten också, men idag har han hittat den igen. Vi är inte skyldiga Saade något bara för den bra placeringen, det var hans skyldighet att göra så bra han bara kunde för att vi skickade honom. Nej. Vissa formuleringar gör att vattnet rinner över ibland, speciellt när det gäller Mellon. 

Nu har ni hört lite allt möjligt, lite ris och lite ros (?). Höhö
Goodnight and Goodbye 

Dreaming of you

Jag hatar att vakna upp ur en helt fantastisk dröm. Det som ändå är ganska bra är att om man verkligen tänker på drömmen och somnar igen så kan man fortsätta drömma den. Förutsatt att man somnar inom de närmsta minutrarna. Jag hade en sån där fantastisk dröm inatt, exakt vad den handlade om ska jag låta vara osagt. Dock vaknade jag klockan 7 och kände mig utvilad. Jag tvingade mig själv att somna om och sedan vaknade jag 8 igen. Mellan 8 och 9 blev det många gånger jag fick tvinga mig till sömns för att fortsätta drömma. Väl 9 bestämde jag att det inte gick längre, jag kunde inte fortsätta somna. Suck. Fler av de drömmarna tack.

In dreams also the most impossible things can come true

Min morgon har fått blivit väldigt lugn. Sitter i min fåtölj och önskar att jag hade ett par tofflor. Haha. Hade varit så mysigt ju. Vad som blir av resten av dagen är inte helt bestämt än. Som jag hade planerat skulle jag nu åka in och sätta mit på ett café och skriva manus innan jag satte mig på bussen hem till landet. Nu är jag dock lite osäker på om jag vill sätta mig på ett café. Hmm. Kanske blir direkt hem? Aja, jag får ta en varm dusch (för det är ganska kallt hos mig, därav längtan till tofflorna) och sedan bestäma för vad jag ska göra. Dagdrömma lite om min dröm ska jag göra också. I dagdrömmarna kan man ju bestämma helt själv vad som ska hända. Höhö.

Goodnight and Goodbye 

Det går bra nu

ÄNTLIGEN har jag fått så jag kan ringa och smsa. Nå världen runt om helt enkelt, även om jag inte alls ringer så ofta. Eller smsar för den delen. Mitt stora problem nu är bara att den enda internet grejen jag kommer in på är mailen. Sen måste jag har telefonen kopplad till datorn och lyssna på Spotifylåtarna för att de sedan ska gå och lyssna på offline. GAH! Så krångligt. Det värsta är att när det krånglar så blir jag stressad och kan inte alls koncentrera mig på att skriva manus. Planen är nog att åka till ett café imorgon igen (gick ju bra sist) på förmiddagen en stund och sedan bege mig hem till landet redan då. Måste verkligen skärma av mig och bara skriva. Går inte annars. Okej liksom om jag inte brytt mig och bara velat ge upp det hela, men det är ju så fruktansvärt kul och förhoppningsvis mitt framtida yrke. Det är det som gör mig så frustrerad. Men jag antar att jag inte är ensam. Det första Brian, vår föreläsare, sa till oss var ju att skriva manus var "a punishment from God". Haha, jag har precis kommit i den fasen ;)

Idag har jag varit på föreläsning om "Kreativitet och strategi", alltså vilka steg man ska tänka när man får en beställning på en film och ska komma fram till en idé så den här videon får ut det bästa som går. Trots att Åsa sa att det kunde bli ganska tråkigt så tyckte jag det var ganska intressant. Självklart är det tråkigt med regler så när jag och Markus efter föreläsningen satte oss ner för att jobba på vår reklamfilm till nästa vecka sket vi i typ allt hon sagt. Haha. Det tog oss mindre än 1 timme att få klart treatment. Markus skulle skriva ihop något manusliknande och sedan skicka till mig. En reklamfilm på 15 sekunder tar inte så lång tid. Skönt. Då behöver jag inte lägga ner så mycket energi på det hela. Dock skulle vi ha med en storyboard också, men Markus sa att han kunde rita steckgubbar så han får sköta det. Haha, jag kan för sjutton inte ens göra streckgubbar ;)

Nu ska jag se om jag kanske kan plugga lite innan det är zumba som gäller. 
Goodnight and Goodbye 

Life in darkness

Det känns som det var nyligen allt var på topp. Verkligen allt. Och lite till. Nu känns det som att saker är bra men samtidigt är allt på botten. Mitt manus går verkligen inte framåt. Eller först gjorde det det. Allt släppte när jag satt på Hälls och jag började skriva på något treatment liknande. Notis startade inte så jag kunde inte skriva på själva manuset. När jag sedan kom hem hade jag fått mail från hon från 3. Tydligen behövde hon mitt personnummer så jag skickade iväg det till henne. Väldigt snabbt sen svarade hon igen med att säga att telefonen inte alls var operatörslåst efter det hon kollat. Konstigt. Det kommer bara upp 3:s logga hela tiden och funkar inte med mitt simkort från Telia trots att killen på Telia satte i det själv. GAH! Hatar när det strular såhär. Vad ska jag göra liksom? Måste typ gå tillbaka till Telia och prata med dem fast jag vet att det inte är deras fel. Det är ju 3 som krånglar för hon jag har kontakt med inta fattar att telefonen är låst. Frustrerande. Snart ber jag Telia om ett stort simkort igen så jag kan använda gamla telefonen igen. Måste ju ha en telefon liksom. Min chef ska liksom ringa mig någon gång snart om jag ska komma till dem. Måsta. Ha. Telefonen. SUCK! Utöver det så såg jag precis att Higuain och hans pappa/agent ska sätta sig ner i maj och fundera över en flytt till Juventus. Om han flyttar är mitt liv över. Jag bara säger....

Aja, seminariet gick bra och efter det satte jag mig en stund på Hälls och jobbade. Efter det chansade jag på att mamma var kvar på jobbet och åkte ut till henne. Eftersom facebook inte fungerande kunde jag ju inte prata alls med dem där hemma om hur det skulle bli imorgon och i helgen. Nu har jag iaf mammas telefon så jag kan nå folk om det blir akut. Alltid nåt. 

Roligt inlägg. Ellerrrr? ;)
Goodnight and Goodbye 

Sing to me like you did before

Är det någon mer som har problem att komma in på facebook? Det är när man inte kommer in man upptäcker hur beroende man blir av det. Speciellt nu också när jag inte har någon telefon, då blir det liksom enda stället att hålla kontakten med folk...typ. 

Just nu sitter jag nästan helt klar och ska snart bege mig mot universitetet. Seminarium står på schemat och jag känner mig faktiskt ganska taggad. Jag tycker jag fick fram bra saker igår som jag kan kommentera på de andras arbeten. Alltid skönt när man känner sig väl förberedd. 
Efter seminariet tror jag inte att jag ska jobba med veckouppgiften. Får se med den jag ska jobba med, som vanligt. Det brukar vara lättare att jobba på torsdagen så man kan läsa på lite om ämnet på onsdagen. Personligen tänkte jag också försöka sätta mig med manuset idag eftersom jag missade det igår. Får se om jag sätter mig på universitetet eller om jag kör på Hälls. Hoppas iaf att det ska gå bättre idag. Nu är det liksom bara en vecka kvar tills det nya manuset ska in och det enda jag gjort är att klistra in slutet som jag bara ska ta bort lite i. Det blir sammanlagt typ 10 sidor vilket betyder att jag har runt 80 sidor kvar. YEAY! not. minst 10 sidor per dag med andra ord. I. so. dead.

Dags att fixa det sista och springa, eller gå, iväg. Ha en bra dag alla!
Goodnight and Goodbye 

Looks like...Någon som sett den nya serien Smash? Regissören, som spelas av Jack Davenport, är så sjukt lik min lärare. Okej, kanske inte i sättet, utan mer utseende. Vilket gör det till att Jack Davenport är lik min lärare. Bara att min lärare är lite yngre. Haha. Sjukt är det iaf. Inte har jag tänkt på det när jag sett Pirates, men då såg han ju inte riktigt likadan ut....och så hade jag inte min lärare då ;) Höhö
Jag har iaf jättesvårt att kolla på serien av den anledningen. Det är inte att jag inte gillar min lärare - TVÄRTOM! If you know what I mean ;) Haha. Men men, jag gillar serien så jag får "stå ut". Eller nåt.

Goodnight and Goodbye 

In the middleOrginalbild från Melodifestivalens hemsida

Varje år är det ju någon artist som tar sig an fjolårets vinnarlåt och gör den till sin egen. På lördag är det ingen mindre än Eurovisionvinnaren Helena Paparizou som gör Popular. Ingen glasbur och ingen Saade kommer vara på scen, men 25 dansare utlovas. Kan bli riktigt bra. Längtar!

Psst! Saade kommer ni ju ändå få se då han delar ut sångfågeln till den som tar över tronen ;)

Goodnight and Goodbye 

Just another day

Igår medan jag fixade lite med städningen och så fick jag också ett ryck att göra en tavla. Jag ville få bort min Twilight grejs och vara lite "mognare" så jag tog själva tavla, tog ur min New Moon 3D poster och gjorde en filmtavla istället. Resultatet ser ni här ovanför. I kanten är gamla biobiljetter och i mitten är det bilder ur scener ur olika filmer. Den stora bilden är från Once upon a time med Snövit och prinsen, de två sötaste ever. True Love. 

Dagen har blivit allt annat än som det var tänkt. Inte ett ord på mitt manus har blivit skrivet. Jag började nämligen på Telia imorse där jag fick ett nytt simkort. Grejen var bara att min nya telefon verkar vara operatörslåst fast hon jag pratat med sagt flera gånger att den inte är det. Det hela har gjort att jag gått orolig hela dagen, jag har ju inte haft någon telefon. Jag mailade henne jag pratat med förut och hon skulle se över saken. Hoppas hon är snabb. Kan ju inte ha kontakt med någon nu :(
Jag lyckades iaf springa på flera personer. Först Johanna och Anna och sedan Katrina. Trevlans! När jag nu ändå varit hemma så gick jag och handlade åt Beatrice. Stackarn ligger ju hemma hos sig och är helt sjuk. Man ska hjälpa varandra när man är sjuk :)

Nu ska jag se om jag orkar laga mat eller hur jag gör med den saken. Något måste jag ju äta, magen har börjat kurra. GAH. Orkar inte. Vill vara rik och en sån där som köper hem mat varje dag eller går på restaurang. Jag menar, det behöver ju inte vara onyttigt för att det är köpt. Haha. Kanske dags att göra ett rejält ryck med manuset så jag kommer framåt och faktiskt kan tjäna lite pengar. Höhö. Eller nåt...
Måste läsa igenom de andra i min grupps manus också till seminariet imorgon. Nu vet ni ;)

Goodnight and Goodbye 

Just AmazingFinalen närmar sig. Naglarna är målade efter Mello-loggan. Jag väntar. Förväntansfullt. I min väntan blir det många lyssningar på låtarna och Danny är helt klart en som spelas ofta. Då jag hörde den första gången tyckte jag den var okej, men inte mer. När jag sedan fortsatte lyssna på den växte den. När väl Danny stod på scenen och framförde sitt bidrag hade låten gått från okej till riktigt bra. Även efter det fortsatte låten att växa med varje lyssning. Som jag skrivit förut fick den mig att puscha det lilla extra på gymmet. Efter att ha sprungit på bandet exakt den tiden jag tidigare som mest orkat kom Dannys låt och jag orkade springa 3 minuter extra. Precis som jag skrev då hjälper det otroligt mycket med motiveringen då någon i lurarna sjunger att man är Amazing. 
Idag såg jag för första gången klippet här ovan. Plötsligt gick låten från riktigt riktigt bra till helt Amazing. Jag absolut älskar pianoslingan och den här versionen blir väldigt känslosam. 

På ett sätt vill jag verkligen skicka iväg Danny till Baku för att representera Sverige. Jag tror vi verkligen kan vara stolta över att ha honom som vår representant. Dessutom vet jag att han väldigt gärna vill vinna och har verkligen inte gjort det till någon hemlighet. Som ESC-nörd är det väldigt skönt att höra något sådant. Då en artist verkligen vill åka för att representera oss så vet jag att denna person kommer göra sitt absolut bästa och lite till när det gäller. Precis samma sak var det med Saade och se hur det gick. Helt Amazing.

Goodnight and Goodbye 

Stockholm och The Voice


I don't wanna see no moreSom ni kanske vet så kan jag inte koncentrera mig på bara en sak åt gången utan måste ha flera bollar i luften. Medan jag stod och diskade hade jag Melloskivan i bakgrunden och när jag nu ska städa är skivan fortfarande på, men jag bestämde mig för att samtidigt föra över lite bilder från digitalkameran från i fredags. När jag gjorde det upptäckte jag videon ovan. Minnen. Helt sjukt dålig kvalité, man varken ser eller hör bra, men det skiter jag i. Videon filmade jag med ond arm då jag och Martina var i Globen för första gången och såg Joe och Britney. Så bäst <3

Goodnight and Goodbye 

Always something that I've done

Varje måndag känns det som att man jobbar hårt för att komma upp för en backe. Inte förrän torsdag börjar backen luta nedför igen. Lite som jag skrev i min sommarkrönika till Lösnummer om ett läsår. Att man trampar i uppförsbacke hela hösten och sedan börjar det luta nedåt på våren. Exakt samma sak med veckorna. Kanske är små uppförsbackar längst vägen. 

När jag kollade på blackboard på de uppgifter som är kvar så är det inte ens hälften. Så skönt att sen inte behöva skriva ett manus i veckan och tillsammans med en annan så man inte kan välja själv när man ska jobba. Efter de här uppgifterna ska vi ju få en stor av en riktig beställare och troligtvis jobba själva. Kanske får jobba två, men då lär man ju få välja vem man ska jobba med. Det kommer vi ha längre tid på oss med. Jag gillar längre tid. Blir så stressad av deadlines. 

Just nu har jag hunnit med att träna lite (som jag sagt förut, var är träningsmotivationen?), handlat en smula, lagt upp veckouppgiften på blackboard samt ringt min chef till i sommar. Jag hatar att prata i telefon. Haha, och jag förstår aldrig om en människa vill säga någonting mer eller om det är meningen att jag ska säga något. Mail är bättre. Jag gillar mail. Haha. Iaf så skulle hon skriva något förslag på tider jag ska jobba. Det ser ut som det blir 11-15 juni samt 9 juli - 31 augusti. Ganska nice. Om det blir så hoppas jag inte arbetsuppgifterna tar slut som förra gången då jag bara fick sitta på fb hela dagarna för att fördriva tiden. Visst är det kanske nice att bara slappa, men jag har ju mycket hellre något att göra. Annars kan jag lika gärna vara hemma. Punkt.

Just nu måste jag städa, diska, ge repons på två arbeten, söka resa till filmklubben och jobba lite med mitt långfilmsmanus. Enligt mina planer tänkte jag gå och sätta mig på typ Hälls imorgon och bara köra på med manus. Klarar inte att skriva manus instängd i lägenheten. Så sjukt svårt. Det var lättare att skriva ute på landet så vi får se om jag åker ut dit i helgen, tar långpromenad i skogen, skriver manus och kollar finalen i Mellon. Låter som mys! Men så länge är det ett café i stan som gäller. Har funderat på biblioteket också, men det känns så tyst där. Eventuellt kanske det blir universitetet, men samtidigt tror jag att jag får mer inspiration på stan. Om någon kan rekommendera ett ställe eller bara vill hälsa på mig under mitt skrivande (kommer ändå inte klara av att sitta och bara skriva hela dagen) så hojta bara till :)

Back to woooork
Goodnight and Goodbye 

Quédate conmigoÅrets bidrag från España. Helt sjukt bra! Jag sitter med gåshud när människan sjunger, speciellt i slutet. Kan vara det bästa Spanien skickat sen min ESC-kärlek började. Som sagt är det svenska låtskrivare bakom och en av dem har varit med och skrivit Loreens låt i Melodifestivalen. 

Kul också att jag upptäckte Pastora förra året då jag hörde en låt med henne som jag älskade. Tror bestämt det var den käre Ramos som lade upp på sin twitter. Så underligt när hon nu ska vara med i Eurovision. Ännu ett meant-to-be ögonblick. Haha. Längtar efter att få se det här på ESC-scenen...

Goodnight and Goodbye 

One after oneStartordningen till finalen i Melodifestivalen är klar. Björkman är ju sjukt snabb på det där. Först ut är David Lindgren. Björkmans motivering till att låta honom starta är att han ger en bra känsla i publiken. Svenska folket känner enligt Björkman att det är dem som upptäckt David och på så vis sätts den perfekta känslan till resten. Dessutom är ju Davids nummer riktigt bra och en bra öppning välkommnas alltid. Det kan ge honom några extra poäng.

Startordningen är gjord efter att man har tänkt igenom vilka låtar som kanske är lite lika och sedan försökt att sprida ut dem så den inte kommer efter varandra. Om de skulle göra det kan det ju påverka resultatet för man tycker att man precis hört det och det bara är en kopia...typ. Startordningen kommer här:

1. Shout it out - David Lindgren
2. Jag reser mig igen - Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
3. Mystery - Dead by April
4. Why start a fire - Lisa Miskovsky
5. Baby Doll - Top Cats
6. Euphoria - Loreen
7. Soldiers - Ulrik Munther
8. Mirakel - Björn Ranelid feat. Sara Li
9. Why am I crying - Molly Sandén
10. Amazing - Danny Saucedo

Kan för övrigt meddela att det vore lite kul om Loreen vann. Ena av hennes låtskrivare har varit med och skrivit Norges bidrag. Igår blev det precis klart att hennes andra låtskrivare varit med och skrivit Spaniens bidrag. Vore det då inte lite kul att de två låtskrivarna har gått ihop och skrivit Sveriges bidrag? Höhö.

Goodnight and Goodbye 

A walk in the sun

Söndag idag och ännu en vecka förbi. Jag har sagt det förut och kan garantera att jag kommer säga det många gånger till, men vad fort tiden går. Bara springer iväg. Redan söndag igen liksom. GAAH!

Idag är det inte så livligt hemma hos mig. Efter att jag dragit mig upp ur sängen och kollat senaste Gladiatorerna tog jag på mig jackan för att boka tvättid samt ta en promenad. Jag hade turen på min sida och fick en tvättid redan idag och nu snurrar tvätten i maskinen. Jag har hunnit plocka lite i lägenheten också samt lite diskning. Funderar ärligt på om det ska få vara tills imorgon. Vi får se när jag blir klar. Just nu håller jag nämligen på att fylla ut och ändra lite i mitt och Thottes manus. Männsikan har ju varit så sjukt duktigt så han har skrivit ner typ allt så jag har bara att ändra lite att göra. Mycket jag har gjort liksom. Haha. Aja, hoppas han inte känner att jag lade över allt arbete på honom bara, för det var ju verkligen inte meningen...

Nej dags att återgå till arbetet. Hoppas ni har en bra söndag alla!
Goodnight and Goodbye 

Arrrrgh

Jag är lite sur. Sur på de som har hand om Mellons hemsida. Jag tror minsann jag redan skrivit att det är mycket sämre än det varit tidigare år. Det händer liksom inget. De har en expert som är ganska tråkig samt en reporter som inte gör ett skit mer än han behöver. Var är alla roliga klipp? Var är de söta intervjuerna? VAR ÄR ELSA!? Der gick ju inte en dag utan att något nytt hände. Webben gick inte i dvala bara för att artisterna inte ännu kommit till den stad de skulle vara i. Så mycket bättre...

Varför skriver jag då ett upprört inlägg samtidigt som det faktiskt är Mello på tv? Jooo, för jag insåg just att det de lade upp på hemsidan om vilka som skulle kunna möta varandra i semifinalerna inte stämmer. Inte alls. Jag tippade ju Dynazty och Andreas Johnson och även om det inte går alls nu så har det ju aldrig varit möjligt. Enligt hemsidan kunde de gå tillsammans, men det skulle ju inte alls gå som det faktiskt är upplagt. Där sket sig hela min tippning. Gracias...NOT!

Nu är ju båda mina tippningar ute, men det är ju skit samma. Bara lite sur över att de inte ger rätt information. Där rann bägaren över. Haha, jag låter ju som en sur...ja något. Sorry ;)

Goodnight and Goodbye

Yesterday, today and in a short future

Nu har det varit soligt och fint i över en vecka. Hur skönt är väl inte det? Igår hade jag vårjackan på mig för att jag inte skulle svettas ihjäl. Haha. Jag hade dessutom klänning (ja, ni läste rätt!) och bara leggings och det funkade. Lite kallt på kvällen bara, men annars skönt. Kanske ska berätta lite om de senaste dagarna? Let's do it.

I torsdags var det som sagt föreläsning om reklamfilm. Nu förstod jag varför vi fick den föreläsningen, för hon hann bara nämna små saker. Kommer tydligen minst en föreläsning till där vi ska gå in lite djupare. Nästan intressant. 
Efter föreläsningen fixade jag och Thotte lite av vår uppgift. Vi lade upp strukturen och så. Imorgon skulle vi fixa klart vårt treatment och sen får vi se om vi utvecklar det till ett storyboard eller låter det vara treatment. Tror iaf det blir bra i slutet.

Igår var en bra dag. Jag och Mina lyckades utan svårigheter ta oss till Stockholm. Jag är sjukt imponerad över hur bra allting gick. Vi hittade till stället vi skulle parkera på och åkte rätt pendeltåg. Sedan hittade vi bokhandeln vi letade efter utan större ansträngningar och bussen till studion var ju inte heller några problem. GULD! Bokhandeln vi skulle till är en där de säljer mest Science-Fiction och FANTASY! Jag trodde ett tag jag var i himlen. Visst var det väl kanske mycket som inte är min grej, som till exempel Science-Fiction, men det var också mer fantasy än jag någonsin sett tillsammans förut. Haha. Jag köpte med mig en bok med Bröderna Grimms sagor samt en ganska tjock tidning om bara Supernatural. Det kanske är onödigt att nämna att tidningen var dyrare än boken ;)
Inspelningen av The Voice sen var trevlig. Mycket väntan, men en sjukt rolig studioman som gjorde det helt okej. Utöver det hände det inte så mycket som inte syntes på tvn. Dock var Carolas framträdande i utröstningen inspelat då det var nyheter på tvn. Tur det. När hon gjorde det första gången sparkade hon ut mikrofonen ur stativet så den flög ner till coacherna. Haha. Sen var jag och Mina lite förvirrade för att de bytte platser ute vid garderoben när vi skulle hämta våra goodiebag som vi tydligen fick för vi var lite "V.I.P" (som vi inte fattade att vi var, det hela var mycket skumt) och fick höra ett ironiskt "Är ni här ofta eller" av en som jobbade där och som vi pratade med innan. Haha, ursäkta då! Tycker faktiskt vi hade anledning att vara lite förvirrade ;)
Bra dag, helt klart. Tack snälla Mina för du följde med :D Just det, det blev inte så mycket bilder, men jag ska se om det inte blev några så lägger jag upp dem senare...

Idag har jag gjort alldeles för lite. Jag sov ganska länge som följd av att vi kom hem vid 3. En promenad i det sköna vädret tog jag för jag orkar banne mig inte vara inne en hel dag när det är så fint ute. Därför sköt jag upp städningen och diskningen till typ imorgon. Hoppas jag hinner då, annars får det bli måndag. Jag har börjat jobba lite på mitt manus också. Jag är ju helt fast och har ingen aning om hur jag ska ta mig ur. Efter idag är det 12 dagar innan det ska vara inne. Gissa om stressen har börjat bygga sig inom mig. Hur sjutton ska jag hinna? Måste ta en hel dag där jag åker in till biblioteket eller sätter mig på något café och bara jobbar med manuset. Kanske tar en stund på Hälls precis som vi typ alltid gjorde i trean på Karro. Blev ju ett ganska bra resultat i mitt projektarbete av det hela. Haha, tror jag har bestämt mig. Tisdag är det Hälls som gäller för mig. Säg gärna till om det är någon som vill joina och kanske jobba på något eget. Man får ju alltid lite insperation från varandra. Eller ja, nästan alltid ;)

OJ, vilket långt inlägg. Tror det får sluta där. Måste laga lite mat och käka innan Mellon. Sista stoppet nu innan den stora finalen. Snart dags att tagga till ordentligt alltså :D

Ha nu en riktigt skön och trevlig lördagkväll!
Goodnight and Goodbye 

På förhand 5Hur svårt är det väl inte att tippa Andra Chansen? Först måste man ju tippa rätt i de första duellerna, annars är det kört. Har du ett fel i de första duellerna så kan du ju inte tippa den andra duellen de ställs inför och därmed vem som går till globen. Trots det har jag skickat in mitt bidrag till tävlingen om en signerad tavla av antingen Danny eller Lisa Miskovsky. Sjukt osäker är jag på mitt val och jag är sugen på att skicka ett extra mail och ändra. Haha. Kommer inte vinna, men som jag brukar säga ibland; Om man aldrig är med och tävlar om någonting kommer man aldrig att vinna. 

Min tippning är iaf Andreas Johnson och Dynazty. En del av mig vill faktiskt skicka Youngblood också, men vi får se vad Sverige tycker. Enligt genrepspubliken är det Topcats och Sean Banan som går vidare. Då är jag ganska körd. Haha. Svåraste tippningen so far, men det är ju som sagt ganska naturligt. Vi får se ikväll helt enkelt :)

Goodnight and Goodbye

On my way here

Vi kör ett snabbt inlägg innan jag måste kila. Vet inte om jag hinner skriva senare och imorgon vet jag ju inte riktigt hur det blir, därför får man ta och passa på ;)

Nu på förmiddagen är det föreläsning om reklamfilm. Förstår inte varför vi ska ha föreläsning om det nu när det inte alls är det vi håller på med. Kanske skjuta upp en vecka? Blir ju helt rörigt i huvudet annars. 
Efter föreläsningen ska jag och Thotte, som jag jobbar med den här veckan, sätta oss ner och försöka jobba lite med vår uppgift. Jag har typ inga idéer, men förhoppningsvis kommer det väl lite när vi är två.

Efter allt i skolan ska jag antingen åka och handla med la familia eller gå hem, lite beroende på hur länge vi sitter med uppgiften. Efter 18.30 sen ska jag träffa en som var kassör förut i filmklubben och få lite grejer. Jag har inte så stor koll på vart jag ska, men det löser sig hoppas jag! Haha. Efter det ska jag och Mina iväg på zumba, det är ju faktiskt torsdag. Funfunfun. Sen får vi se om jag stannar och sover över hos Mina eller om jag åker hem till mig. Det beror ju lite på vilken tid vi ska åka imorgon. We'll see :)

Nu får ni ha en bra dag så hörs vi när vi hörs.
Goodnight and Goodbye RSS 2.0