Beginning of whats over

Nej, nu är det väl ändå dags för ett inlägg igen. Julen har varit bra och sådär mysig som den alltid är. Vi brukar ju aldrig behöva stressa eller något eftersom vi inte är så stor släkt. De enda vi firar med ibland är Johan och AnnaLena och de kom ju upp tidigare i år. 
 
I övrigt kan jag säga att det kanske inte händer supermycket. Jag och Ia har börjat kolla igen Härskarringen-trilogin med extended edition. Har inte sett det materialet förut så gissa om jag är i exstas. Så mycket förklaras i de där extra scenerna. Helt ofattbart. Utöver det har jag varit en snabbis in i bokhandeln också och köpt Eld, som är nästa bok i serien jag läser. Är helt uppslukad av dom! Måste tvinga mig själv att lägga ner boken ibland. Haha.
 
Aja, det var en liten kort uppdatering. Något måste jag ju göra här på bloggen. Hoppas ni haft det precis så bra som ni velat ha det över jul nu.
 
Goodnight and Goodbye

It's Christmas Time

Innan Kalle Anka började igår sa Petra Mede något riktigt smart. Man är som lyckligast precis innan något man längtar efter inträffar, inte när det gör det. Jag tror jag tycker julen är bäst vägen fram till julafton. Även om julafton inte är så tokig heller. Det är stunden på året då det faktiskt finns lite magi i världen. Hoppas ni fått känna en bit av den och har/haft det super!

GOD JUL!


Silent

Men vad är det som händer här egentligen? Ingen uppdatering på decemberlistan och inga vanliga inlägg heller. Enklaste förklaringen till detta är att jag ovanligt nog inte suttit framför datorn och när jag gjort det har jag inte haft internet. Dessutom har jag börjat på mitt nyårslöfte som är att börja läsa mer. Går ju lite in på mitt examensarbete där jag känner att jag måste läsa lite om jag nu ska skriva. 

Ja, annars då? Har kommit upp i fyra gånger när det kommer till att se Hobbit på bio. Kommer komma upp i sex också vilket var det mål jag satte förra året. Mitt rekord. Får se om det blir sju också, så jag redan nu slår första filmens som tillslut landade på sex för att jag såg den nu innan andra. Vi får se. Är så väldigt Hobbitkär. Och så väldigt Luke Evans kär. Ni vet när man är så där förskräckligt kär i en kändis så man nästan spricker. Det är jag i Luke Evans för tillfället. Haha. Var till och med tvungen att se på The Three Musketeers igår innan jag sov. Så kan det gå ibland.

Men hörrni, jag har tyvärr inget roligare. Tror jag. Kommer jag på nåt så hojtar jag väl. Haha. Hoppas ni har det bra så här dagarna innan jul. 

Goodnight and Goodbye

Once upon a love


Jag älskar hur berättelser kan påverka människor så ofantligt mycket. Jag älskar dock inte när detta händer mig. En serie som verkligen lyckas gång på gång när det kommer till att skaka om mina känslor är, som ni säkert redan vet, Once Upon a Time. Inatt gick vinterfinalen och... och... Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte hur jag ska känna. För att inte gå in för djupt eller spoila en massa så tar jag endast en detalj som nästan är den som gnager mest just nu. Emma/Hook. Jag har inte kunnat bestämma mig om jag hejar på Hook eller Neil. Så länge han fanns i bilden så var ju August min favorit. Men sen visste jag inte. Båda är ju liksom.. ja ni vet. Men nu har jag bestämt mig. Det ska vara Hook!! Och det kom en stund när jag tror Emma också bestämde sig för Hook. Men sen kom den där stunden när.. GAH! Jag vet inte. Sitter förtrollningen för djupt? Varför funkade det inte? Varför.. Och nu kommer jag inte få svar förrän i januari som tidigast. Egentligen är hela slutet briljant, men jag blir så frustrerad ändå. Varför kan man inte bara få veta allt direkt? Haha. 

Ja, jag behövde skriva av mig lite. Det är ju ingen som ser på serien och kan nörda med mig. Frust. Mina kommer få höra ett och annat imorgon stackarn. Tur man har bästa kompisar ;)


Runnin out of air

Men oj vad duktig jag har varit på att blogga på senaste tiden då. Not. Orkar inte dra igenom en massa. Vi blickar framåt istället. Under dagen har jag suttit och läst treatment inför onsdagens manusverkstad. Fått ner lite feedback också så då slipper jag tänka på det imorgon. Måste säga att jag blir imponerad över hur duktiga folk är. Kan inte skaka av mig den där känslan av att jag inte hör hemma på manusverkstan för att alla andra är så mycket bättre hela tiden. Allt som oftast känns det som att jag kommer in där på ett bananskal av någon anledning och bara är fejk. Men men, är en känsla jag måste jobba på att få bort. 

Imorgon är det först något filmevent där det kommer pratas om vad som händer filmmässigt i länet. Eller i regionen. Vet inte så noga. Det håller i vilket fall på mellan 9 och 15 så det känns som väldigt lång tid. Har börjat få ont i halsen nu efter att Ia varit dunderförkyld hela helgen så vi får se om jag alls orkar upp. Kanske förkylningen hoppat över på mig? Usch Usch Usch!
Efter det är iaf tanken att jag och Ia ska åka till Marieberg. Ia ska handla lite julklappar. Eller nåt. Jag är inte säker. Som jag tror så har hon bara julklapp till mig och morfar kvar att köpa och det förstnämnda kan hon ju inte köpa när jag är med. Hmm. Men vi får se. SEN är det Hobbit. Mina var snäll och följer med mig. Jag har sett den två gånger redan och ska se den igen på nyår. Men jag vill minst komma upp i samma antal gånger som jag såg första filmer. Därför kör jag imorgon och sen en gång efter nyår, som första film jag ser på bio. Gäller att planera sånt. Skulle vilja se den en gång till för då har jag sett den så många gånger jag planerat från början. En gång mer än första (om man bara räknar så många gånger jag såg den när den gick i orginal och inte som extrainsatt). Men vi får se om jag får till det. Hojta om ni ska se den och behöver någon med er. Kan nog få in det ;)

Nej, det var det. Hoppas ni haft en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

14 december 2013


2013 kommer också bli ihågkommet som det år då jag fick uppleva magi i Globen. Ja, för det var ren magi att se en av världens kanske coolaste människor, P!nk, uppträda. Jag gillade henne starkt innan jag åkte dit och kan säga att jag efteråt är ett stort, stort fan. Hoppas jag får uppleva något som detta igen någon dag..

12 december 2013


Nu kanske inte den här videon riktigt säger det jag menar med den. Jag letade efter ett klipp som kunde representera en ytterligare an av de bästa dagarna i mitt liv, nämligen när jag fick se Real spela live för första gången. Känner att 2013 varit det året då jag fått göra sånt som jag drömt om länge. Anledningen att det tillslut blev den här videon är för att den här låten alltid kommer få mig att minnas när vi satt på Ullevi. De spelade nämligen den efter matchen då de hade fyrverkerier. Får lite ståpäls varje gång jag hör den. Utan tvekan något att se tillbaka på och minnas <3

Song of the Day


Det finns en annan sida
Det finns någonting jag aldrig ser
Men jag vill inte veta vad
för därifrån syns längtan mer

Men om jag tar mig ifrån en sviken dröm och hit igen
så kanske jag kan känna meningen med tystnaden

Svalkar vinden, värmer solen
Ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar

Jag saknar det som inte finns
och sprider ut mig själv i vinden
Bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon
Vi har något stort på gång
Så länge ingen bryr sig om vilka höjder vi kan nå
På vilken sida som vi står


Den Svenska Björnstammen - Svalkar Vinden

Som om jag vore av stål och glas

Det känns som att det var en lång dag igår. Men en bra dag. Den kombinationen är ju inte helt fy skam. Det började med att jag begav mig till Karlskoga och Teater Nolby. Fantastiskt trevliga människor och vilka eldsjälar de är! Blir så inspirerad av såna människor. De har så mycket emot sig och så många kämpar emot dom, men trots det tar de egna lån och bekostar för att kunna fortsätta. Det är engagemang. Det är hjärta. Ska skriva in det jag fick ut av träffen i min fallstudie nu och sedan skicka in den. Ska bli skönt att få den avklarad.

Efter det var det bara att få i sig lite mat och sedan bege sig igen. Denna gång mot bion. Först första Hobbit och jag måste säga att jag är besviken på folk. Tvåan visades i 4 salongen och den första, som endast visades i första salongen, var nästan tom. Är man ett stort fan så går man väl och ser båda! Det enda jag godkänner som ursäkt är ekonomiproblem (trots att jag också har det, men lägger det jag har på detta!) och att man redan var uppbokad. Annars var det inte okej. Frust! Hur som, andra filmen sen var.. ja jag måste se den igen för att kunna avlägga en rapport om detta. Den var bra, helt klart, men hur bra? Utan tvekan mörkare och mer spännande än första. Älskade slutet också. Det sista som hände i kombination med låten i eftertexterna var genealiskt! Även om en i salongen där vi satt utbrast "Vad är det för jävla slut?" Hehe. Men man kan förstå att de får ihop till en hel film till om jag säger så. Och hjärtat brister lite då det kan finnas några som... ja, slut på spoiler! Hur som så funderar jag på att se om den redan imorgon innan Lucia Movie Night. Om något vill hänga på är det bara att hojta till :)

Idag är det skrivardag. Satte faktiskt klockan så jag skulle komma upp så jag skulle hinna. Både fallstudien och treatment ska in idag. Plus att jag måste skriva en recension, men vi får se om den får bli imorgon. 

Hoppas ni har en bra dag nu!
Goodnight and Goodbye

10 december 2013


Idag är det Hobbitdag! Först blir det att se första filmen igen på bio. Alltså har jag efter idag sett den 6 gånger på bio. WOHO! Så värt. Hur som, vid midnatt är det sen ÄNTLIGEN dags för andra filmen. Som jag längtat! För att tagga är här musikvideon för den theme song som gjorts. Absolut älskar den! Om det inte gör något för mina kompanjoner blir det nog att sitta kvar under eftertexterna och lyssna <3

Goodnight and Goodbye

Break the circles

Åh, känns som att jag absolut inte har någonting att blogga om. Men nu kör vi ändå. De senaste dagarna har mest bestått av att skriva treatment/fallstudie varvat med att kolla på någon bra film Är ni medvetna om hur mycket bra film det finns där ute? Dock har jag saknat att gå på bio så mycket att jag igår gick till biografen bara för att köpa en Cola. Haha. Som tur är så blir det bio så det räcker för de flesta i typ ett halvår nästa vecka. På tisdag är det nämligen först den första delen av Hobbit och sen vid midnatt är det den andra. IHP! Efterlängtat! Natten till fredag sen är det Lucia Movie Night. Tre förhandsvisningar av filmer som kommer i framtiden. Vilka det blir får man veta när förtexten börjar rulla. Är nästan helt hundra på att en av dom kommer vara Hundraåringen, men vi får se. Ska hur som bli fantastiskt roligt. 

Imorgon är det introduktion inför nästa delkurs. Känns bra att den består av tre (med introduktionen inräktnat) träffar och sen inlämning 16 januari. Kan inte vara med på den första träffen så jag och handledaren ska träffas imorgon istället. Det betyder att jag inte behöver vara någonting i skolan förrän 9 januari nästa gång. Det är ju ganska så.. nice. Det bästa med den häl delkursen är att vi nu äntligen får börja med examensarbetet på riktigt. Det är nämligen en fältbeskrivning som ska skrivas. Muy bien.

Nej, det var nog det. Hoppas ni haft en bra helg och andra advent!
Goodnight and Goodbye

8 december 2013Jag är inget större fan av One Direction, mer än att jag tycker de har några låtar som är helt okej. Nyligen släppte de dock en ny skiva som låter mycket vuxnare än de gjort tidigare. Som sig kanske bör så har jag gått och fallit handlöst för denna låt. Så fantastiskt bra! Och i den här videon får man verkligen se att de här pojkarna har några ordentliga pipor. Jisses vad bra de sjunger. Och inte blir det sämre av att det är Paul Rudd som presenterar (jag absolut bara ÄLSKAR Paul Rudd)

Goodnight and Goodbye

7 december 2013


Under året har jag haft två musikupplevelser som varit utöver det vanliga. En av dessa var när jag fick se OneRepublic efter jag vet inte hur många år av längtan. Helt klart ett av de tillfällen som hamnar högt på min lista över bästa stunderna i livet. Inte nog med, men det köptes även biljetter tills de kommer tillbaka nästa år och spelar på Annexet. Längtar!

5 december 2013


Ja, då kör vi då. Först ut på decemberlistans små inhopp är en grupp jag upptäckt under året. Eller jag tror det var under året jag upptäckte dom. Hur som så har de iaf nyligen släppt ny platta som jag absolut älskar. Första singeln är den ovan. Move. Har några andra favoriter från plattan, men eftersom jag bara älskar den här dansrutinen så var jag tvungen att bjuda på denna video. 

So, enjoy! Gruppen heter för övrigt Little Mix. Hoppas ni gillar dom lite mycket som jag gör.

Salute

Insåg precis att det redan är dember. Jag brukar ju alltid ha en decemberlista ju! Även om det vara är den fjärde så känns det lite dumt att börja med den nu. Istället för att få en ny "lucka" varje dag får ni några små nerslag då och då. Deal? 

Idag ringde klockan på tok för tidigt. Dagens seminarie började 8 och som jag skrev förut så valde jag att gå på förmiddagen istället för eftermiddagen så jag kunde jobba med min fallstudie på eftermiddagen. Känner att det var ett bra val trots den trötta versionen av mig själv imorse. Förmiddagen var extremt seg, men ändå ganska rogivande. Det var skönt att höra att jag är på rätt spår med min studie. Har suttit nu större delen av eftermiddagen och börjar se ett slut. Nu är det två böcker jag inte har med av kurslitteraturen och jag tror inte de gillar hur jag räknar sidor. Haha. Men det duger som ett första utkast och jag är ganska nöjd faktiskt. Får se om jag kan lämna in på fredag eller om det får vänta till januari också. Var många borta från seminariet och som alltså kommer redovisa med mig. Vet minst en till som inte kommer lämna in studien heller på fredag. Så skönt att veta att man inte är ensam! Nu ska jag bara se om jag kan skriva klart sammanfattningen. Word bestämde sig för att inte sammarbeta. Dock ser det ut som att jag sparat ordentligt. Muy bien!

Om drygt en timme är det Google+ hangout med några från casten från Hobbit också. IHP! Dags att bli klar nu alltså så jag kan sitta bänkad ;)

Hoppas ni haft en bra onsdag (vi låtsas inte om att jag skrev måndag först och sen snabbt bytte :P )
Goodnight and Goodbye

No lo se

Nu har jag slutat panika lite över den här fallstudien. Jag mejlade nämligen läraren och han förstod. Istället för att presentera en liten bit att studien imorgon så får jag göra det i januari. Superskönt! Dock skulle jag gå dit en stund imorgon och lyssna på de andras arbeten. Hur ska jag orka upp och vara i skolan klockan 8? Haha. Men det får gå på något sätt. Bättre att komma upp och sen kanske missa eftermiddagen så jag kan jobba på inlämningsuppgiften då än att sova bort hela förmiddagen. Har kommit upp i 7 sidor nu och har lite kvar att fylla ut med. Får se vad jag ska göra sen. Och det kanske inte alls är tänkt att framsidan och innehållsförteckningen ska vara med i de där 10 sidorna, men det skiter jag i. Nu får de vara det. Punkt.

Inför mitt examensarbete där jag ska göra om Drömmen om Madrid till romanform så mejlade jag min gamla handledare Agneta. Fått svar nu och känner mig genast mer pepp än någonsin på att göra detta. Saknar att ha Agneta som handledare, hon får mig att tycka det är roligt när jag tvivlar. Och hon får mig att känna mig duktig. Egentligen tycker jag mycket bättre om konstruktiv kritik så jag vet vad jag ska jobba med, men det är så skönt när någon tror på ens idé. Sånt är också viktigt. 

Nu ska jag sluta babbla. Eftersom jag slipper panika över presentationen så kanske jag hinner skriva lite synopsis mellan varven av fallstudie. Då slipper jag panika över den efter fredag. Muy bien!

Hoppas ni har haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Jag älskar Imagine Dragons. Jag älskar den här låten. Jag älskar när man slår på trummor. Behöver jag säga något mer än att jag är så otroligt arg över att jag inte kunde gå på deras konsert när de kom till Sverige?

Goodnight and Goodbye

Vad finns det då att bry sig om

Nu är jag i Norrköping igen. Helgen har varit bra men lite tidigt julfirande. Johan och AnnaLena ska ju till Sydafrika över jul och nyår så de kom upp och firade nu. Igår var vi på Sommaro och åt julbord. Fantastiskt gott!

Idag innan jag åkte tillbaka till Norrköping så stannade jag på en boksignering i Örebro. Sara och Mats som skrivit Cirkeln, Eld och nu senast Nyckeln var där. Elin är helt kär i böckerna och har dessutom pratat lite med Sara så jag hängde på. Köpte även första boken och ska ge mig på den. Blev att vi stod kvar hela signeringen och pratade med författarna (eller ja - Elin pratade). Fick dock lite tips från Sara inför min bokadaption. Tummen upp! 

Det går lite framåt med min fallstudie nu iaf. Kommunen skulle ta tag i frågorna imorgon och de andra hoppas jag verkligen också gör det. Hittade lite info i ett häfte mormor köpte åt mig när vi var där och tittade på teatern jag skriver om. Tur det iaf. Vet inte vad jag ska göra om det inte blir klart. Får jobba som bara den fram till onsdag då det ska presenteras och sedan inför fredag då det är inlämning. Håll tummarna att det går!

Nu ska jag se om jag kan sluta lyssna på musik och kolla på något istället. Hoppas ni haft en lika bra helg som jag :)

Goodnight and GoodbyeRSS 2.0