"Ett självklart val på myskvällen"


Nu finns min recension av Små Citroner Gula uppe på Lösnummers hemsida. Den har legat där ett tag, men jag hade helt glömt bort att skriva här. Förlåt! Om ni vill läsa så hittar ni den här

Goodnight and Goodbye

I love the wind but I hate the sound

Gårdagen gick bra. Jag och Elin fick typ inget gjort som skulle bli gjort. Haha. Typiskt. Tror det kanske är bättre att vi skriver på egna håll och sedan skickar på mail eller fb. Om vi träffas blir det bara prat om en massa annat. Sen kom hennes kompis Alice och tog en fika med oss också. Trevligt.

På manusverkstan gick det också bra. Tror jag. Då de skulle ge respons på mig fick tillslut Oliver komma och sätta sig för att vi skulle få rätsida på det hela. Haha. Anledningen var att vi inte kunde komma fram till om jag skulle skriva en multiplot eller singelplot. Just nu är det en singelplot där min B-plot är intressantare än min huvudplot. Problem! Ett alternativ var ju att ta bort B-ploten, men hon som gav feedback på mig tyckte absolut inte att den skulle tas bort då den dels bidrog till huvudploten (även om det inte var tillräckligt mycket) men också för att den är ganska fin. Så, därför kom frågan om multiplot upp. Oliver tyckte dock att jag kan få fram mitt budskap även med en singelplot och det är svårt att skriva en multiplot, speciellt om man inte tänkt sig så från början. Fick lite tips så jag tror att det ska gå att lösa smärtfritt. Kul ändå att de gillade det. Hon som gav mig feedback sa att då hon bara läste manuset jag skrivit hittills var det lite segt, men då hon läste mitt treatment föll hon för historien. Kul! Hon hade nästan gråtit lite då hon läst. Aww. Känns bra nu och ÅH vad glad jag är att jag inte hoppade av! 

Idag ska jag skriva min recension på Beautiful Creatures samt en artikel om SMASK på mitt extramaterial. Lovade mamma att städa köket hos henne också. Och så blir det en massa musik för åh vad jag är på musikhumör!! Haha.

Hoppas alla har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Take your time

Okej, jag testar att blogga från telefonen, se hur det går. Av vana brukar det kunna bli sådär, men vi kör på ändå.
 
Idag ska in till stan redan vid lunch. Elin plockar upp mig så åker vi och sätter oss någonstans och jobbar lite. Dels ska vi ändra vårt manus vi gjorde på beställning av jägarförbundet till en bok som barnen kan läsa istället. Sen ska vi försöka börja på filmen som SRF beställt. Ja, det låter coolare att säga företagen istället för att det är av våra mammor ;)
 
Vid fem sen är det manusverkstan. Har varit lite fundersam till om jag vill gå, men det är ju trots allt jag själv som förlorar mest på det så det är väl bara att köra. Kommer nog bra. Eftersom jag åker med Elin så lär jag ju ändå inte komma hem förrän efter ändå så..
 
 
Nej, nu ska jag se om jag kan fixa mig lite innan Elin plingar på. Hoppas ni har en bra dag!
 
Goodnight and Goodbye

"It came true"Jag måste göra ett inlägg tillägnat den fantastiska Anne Hathaway känner jag. Jag vet inte om det var någon som såg galan igår? Hur som så var det ganska självklart att hon skulle vinna. De hade till och med gjort en sketch där det togs upp att alla andra nominerade var ganska chanslösa. Trots det blev Anne rörd då hon fick kliva upp på scen och ta emot sitt pris. Det första hon sa var ett tårfyllt "It came true". Det var nästan så det rann en liten tår ner för min kind när jag såg det. Alla bilder efter visar ju verkligen hur jordnära hon är. Måste nog säga att hon utan tvivel är min favoritskådespelerska! Och hon var så värd det där priset! 

Otroligt kul också att Jennifer Lawrence fick en Oscar för sin roll i Silver Linings Playbook. Jag tror de flesta vid det här laget vet vad jag tycker om den filmen. Haha. Inför varje nominering visar de upp en liten snutt ur filmen och då det handlade om skådespelarprestationer var det självklart en snutt på deras skådespeleri som visades. Efter snutten kom skådespelerskan/skådespelaren i närbild. Då de visade Jennifers klipp var det en av stunderna i filmerna då hon ser lite galen ut. Roligast var då Jennifer kom i närbild efter att hon sett klippet. Hon såg extremt förvånad ut, som att hon inte hade en aning om att hon spelat in den scenen. Haha. Stackarn ramlade sen i trappan då hon skulle ta emot priset, men hon återhämtade sig. Stående oviation fick hon också, men det första Jennifer sa var "ni står bara för att jag ramlade och ni tycker synd om mig". Ja, jag gillar Jennifer också. 

Superglad Emma för det här priserna. De var båda välförtjänta! 
Goodnight and Goodbye

You ain't taking that from me

Ursäkta tystnaden här på bloggen igår. Jag var helt inne i min uppsats som lämnades in på kvällen. Känner att jag fick med allt jag ville säga, men antalet sidor gör mig lite orolig. Samtidigt ville jag inte skriva mer bara för att och sen har det inget med det andra att göra. Önskar att jag lagt till en extra film, tror det var det som gjorde det. Alla andra kollade på några fler filmer och fick alltså lite längre uppsatser. Aja, det värsta som kan hände är väl att jag får komplettera och det är verkligen inte hela världen. Tror inte att jag måste göra om allt då Åsa varit ganska positiv på alla handledningar. Håller tummarna nu iaf. Det känns som att Cecilia, examinatorn, är ganska snäll men det kan vara en för hastig slutsats. Vi får se helt enkelt hur det slutar. Lite konstigt känns det nu ändå att inte ha någon uppsats att tänka på. Vad ska jag göra? Han på DVDkritik sa nästan till mig att dra ner på tempot så ja.. Haha. Jag måste hitta någon mer sida som jag kan recensera på!! 

Ikväll ska jag och Ia på bio och se Beautiful Creatures. Jag har höga förväntningar faktiskt. Annars måste jag nu verkligen planera mina biobesök. Många filmer som ska recenseras nu. Jag ska prata med Mina och se om hon vill se Claud Atlas på lördag. Sen nästa vecka eller veckan efter ska jag, Elin, Mina och några andra se Hansel & Gretel. På fredag har också en film jag ser fram emot ganska så mycket premiär. This is 40 med en av favoriterna: Paul Rudd. PUH! Ibland är det jobbigt ;) haha

Ikväll är det också El Clasico. Så även på lördag. Nerverna på helspänn alltså!! AAAHHHH!!!

Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Oscar 2013
Blogglista

Denna blogglista kommer från Elsas blogg. Tyckte den verkade kul så nu gör jag den också medan jag kollar på Oscarsgalan.

Hur länge har du bloggat?
Sedan 19 maj 2008. Känns som en hel evighet sen dess!!

Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Mja, jag tror jag trodde de flesta bloggar var modebloggar och därför inte var något för mig. När sen Agnes hade en blogg och Martina skaffade en upptäckte jag att jag kanske också kunde ha en. Voila! Här är jag nu, bloggar om det mesta men väldigt sällan om  mode ;)

Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Alltså.. svår fråga!! Jag läste ju i princip vara Agnes och Martinas bloggar väldigt länge. Dock var Elsas blogg den första jag verkligen gillade där jag inte kände den som bloggade och med det även fortsatte läsa. Älskar fortfarande hennes blogg och den förgyller dagarna lite extra!

Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
HJÄLP!! Får man radera? Haha. Jag skämms aningen mycket för hur mitt språk var på den tiden. Samtidigt är det ganska kul att läsa för att inse hur mycket man faktiskt utvecklats. Kul att jag skrev mer av mina egna låttexter på den tiden också. Nu håller jag dom för mig själv och skriver ner andras istället. Kanske ska skriva mer av dom så ni får läsa?

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Ehm.. cirka fem. Nej, jag är ingen större bloggläsare. Speciellt inte eftersom det i princip endast är en av dessa bloggar som inte skrivs av en jag känner ;)

Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Skulle nog säga att de allra flesta är dagboksbloggar. 

Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Ingen jag kan komma på!! Kanske en kopmis som bloggar mycket om mode. Det är ju väldigt inte jag!


Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Men vad svårt!!! Alla andra kanske? Haha

Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
De bryr sig nog inte så mycket! Iaf inte om vi pratar närmaste som i familjen. Tror inte att det är någon i familjen som läser min blogg.. Kanske att Ia kikar in någon gång ibland. Om du ser detta så HEJ HEJ!! :D

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Det har jag aldrig frågat! Tror det... Om någon inte håller med så får ni väl kommentera det så jag vet ;)

Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
I början hade jag nog ingen gräns, men jag har byggt upp en lite efter hand. Exempelvis har jag satt som gräns att inte blogga när jag är riktigt ledsen för då blir inläggen så personliga och inte alltid så roliga att läsa för andra.  Ibland är den svår att hålla, men då försöker jag ta bort inläggen i efterhand. 

Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Mode. För att jag helt enkelt inte kan något om ämnet och tycker därför att jag kanske bör hålla mig utanför. Vad mer? Hmmm. Jag gör aldrig några videobloggar. Helt enkelt för att jag dels har svårt att se mig själv på film, men kanske främst för att jag är så oteknisk att jag inte kan redigera. Haha

I vilken utstreckning bloggar du för att få bekräftelse tror du?
Inte så mycket tror jag. Jag bloggar mest för jag upptäckt att det är extremt skönt att skriva av sig om saker. Det är lättare att lämna det bakom sig då. 

Tror du att en kan lära känna en person genom att läsa hens blogg?
Till viss del kanske, men riktigt nära tror jag inte man kan lära känna en person. Det kommer ju alltid vara något som personen i fråga valt att inte skriva om. En del bloggar ju som någon annan så jag tror att man måste lära känna personen genom att träffa denna. Best way! Dock tror jag att man absolut kan känna att man känner någon genom att läsa dennes blogg..

Har du träffat folk irl efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nope! De flesta har jag träffat INNAN jag läst deras blogg.

Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Kanske? Beror väl på..

Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivit till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
Nej, jag är nog inte en tillräckligt stor bloggare för att få negativa kommentarer. Om jag skulle få några så skulle jag troligtvis bli ganska sårad. Jag tar ganska lätt till mig saker och går och grubblar på..

Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Kommer inte på något just nu, men jag får väl säga som man brukar: man ska inte ångra någonting för det har ändå tagit en dit man är nu. Punkt.

Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Alltså, finns väl inte så många. Ibland hinner jag inte med, men det är inte en så extremt big deal kanske. För mig är bloggen mer som en dagbok som mina vänner kan ta del av. Det är också där jag kan få utlopp för mina lite mer nördigheter. Muy Bien!

Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Jaaaaa, det tror jag! Haha

Goodnight and Goodbye

When we just begun

Nu skulle jag kunna kommentera Mellon för igår blev jag inte så arg. Det kommer kanske lite senare dock. Idag har jag fokus på uppsatsen och jag tycker personligen det går ganska bra. Fortfarande en del kvar men det går verkligen framåt. Jag skriver på analyserna nu och inte vet jag om det kommer godkännas, men det känns okej. Haha. Jag började på Narnia och tyckte den var relativt lätt. Sen lade jag den åt sidan och tänkte att jag skulle lägga fokus på Breaking Dawn part 2 med tanke på att jag behöver ta med alla filmer när jag analyserar den. Tanken var att den skulle vara svårare, men det visade sig att den var lättare. Argumenten nästan räknar upp sig själva. GULD! 

Inatt är det Oscarsgalan. Jag bad mamma köpa lite choklad och chips så jag orkar hålla mig vaken. Haha. Här är man nyttig!! Kanske skulle tagit en morot istället. ÄSCH! Hur som så håller jag mina tummar för Silver Linings Playbook och Anne Hathaway. För första gången blir jag faktiskt lite nervös för att jag har filmer jag hejar på. Skulle ju inte skada om Hobbit fick sina nomineringar samt att Skyfall vann för bästa originallåt. Men vi får se. Kommer säkert inlägg senare om jag har internet. 

Hoppas ni alla har en bra söndag!
Goodnight and Goodbye
 

"Rörande porträtt som står på egna ben"


Nu har min första provrecension för DVDkritik kommit upp på deras hemsida. Känns nästan lite stolt måste jag säga. Nu har jag ju recenserat för Lösnummer ett bra tag, men det känns som att detta är första recensionen "på riktigt". Låter kanske konstigt. Det jag menar är bara att om jag får fortsätta här så blir det ett steg mot att jag faktiskt får jobba med detta. Lösnummer är i och för sig det absolut första steget, där jag kom på att jag faktiskt vill göra detta. Men detta är första steget mot att faktiskt göra det sen. Som sagt, lite stolt!

Om ni vill läsa hittar ni recensionen här. För att lite kort sammanfatta så gillar jag Norma Rae. Det finns några scener som är otroligt starka, och då är jag ändå en sån person som normalt tycker att de bästa scenerna inte är de som alla andra tycker är starka. Hur som är detta helt klart en sevärd film! Mer i recensionen ;)

Goodnight and Goodbye

4

Det blev ingen Beautiful Creatures igår, istället såg jag Små Citroner Gula. Den skulle ju liksom också recenseras och då kan jag och Ia ta den andra på måndag eller nåt. Blir super. Håller på och skriver ihop en recension nu på Små Citroner Gula. Ganska positiv faktiskt för jag gillade den. Mycket. Igår började skriva på den samtidigt som jag skrev klart recensionen på Step Up Revolution. Den ena är positiv, den andra negativ. Lite svårt att hålla isär dom. Dessutom måste jag skriva på olika sätt beroende på vem jag skriver för. På Lösnummer ska det vara mer "proffs", där det inte ska vara så personligt. På DVDkritik uppmanar de istället till att man ska vara lite mer personlig. Ja, så kan det gå. Tror dock att jag klarade att sära på dom ;)

Idag skulle jag till Karlskoga med mamma. Hon vaknade yr igen och ville ha någon med sig som kunde köra bilen. Efter att hon duschat kom hon dock fram till att hon inte kunde åka alls. Troligtvis har kristallerna kommit tillbaka, men vi får se. Kan ju vara något bara idag också. Får se imorgon helt enkel hur hon mår då. Nu får jag istället sitta hemma och skriva på min uppsats. Det känns faktiskt ganska bra. Jag har en hel del kvar att göra och den ska in på tisdag. Tajt med tid, men som sagt känns det ändå bra. Tror jag har ganska bra koll på hur jag ska skriva det som ska göras. Allt det jobbiga är ju gjort, nu ska jag bara skriva ihop det i uppsatsen. Blir nog bra. 

Nej, åter till skrivandet. Jag vill få klart recensionen också så jag kan skicka in den. 
Hoppas ni har en bra lördag nu alla!

Goodnight and Goodbye

I can Feel Again

 

Song of the Day


Does he watch your favorite movies?
Does he hold you when you cry?
Does he let you tell him all your favorite parts,
when you've seen it a million times

Does he sing to all your music,
while you dance to "Purple Rain"?
Does he do all this things
like I used to do?


A Rocket To The Moon - Like we used to

Just no turning around

Åh vad arg jag blir. Jag blir så arg. Det ska ni veta. Grrrr. Varför? Jo, jag gick och var orolig helt i onödan. Tydligen hade han trott att vi skulle fatta att vi skulle skicka in till honom trots att han inte mailade. Igår fick vi ett mail där han sa att många inte skickat in och att han hoppades att vi gjorde det så fort som möjligt. Hmm. Om han säger något på onsdag om det får Elin svara argt tillbaka. Nej, jag kan inte göra det. Jag kan inte vara arg på honom eye-to-eye. Haha. Eller så ska jag fråga honom om han har någon idé om hur mycket jag fick sitta och kolla på Ramos för att må bättre!? Hehe ;)

Anyway, här händer det inte extremt mycket spännande. Jag skulle på bio idag och se Beautiful Creatures men det verkar inte som att jag får med mig någon. Ia ville följa med, men den tid jag skulle se kunde inte hon. Anledningen till att jag måste se den idag är för att den ska recenseras. Självklart. Har snart gått två veckor sen premiären. Men men, får försöka se om jag kan byta tid. Kanske måndag. 
På tal om recensioner så såg jag Step Up Revolution igår som ska recenseras till DVDkritik. Usch vad upprörd jag blev. Återkommer om varför när den kommer upp senare..

Nu ska jag skriva på min uppsats tror jag. Och få klart recensionen och skicka in den. Hoppas ni har en bra fredag!

Goodnight and Goodbye

No hope, no love, no glory

Jag är en sån person som oroar mig över saker. Hela tiden. Min syster kallar mig väldigt dramatisk. SÅ, ni kan ju förstå hur jag blir då Oliver plötsligt inte mailar ut våra grupper som vanligt. Deadline var igår klockan 17 och han har fortfarande inte hört av sig. Inte till helgruppen och inte med svar på mitt mail. Nu har jag iaf fått klartecken från Elin att det är okej att oroa sig LITE, men att det troligtvis inte är något. Men ja.. som sagt, ni kan ju förstå hur jag är. EXTREMT orolig. Tänk om det hänt något hemskt! Samtidigt vill jag inte ringa eller smsa för tänk om det inte är något alls. Känns töntigt. Haha. GAAAAH! Nej, lugn Emma. Allt är bra!

Dagen kommer i övrigt inte se så annorlunda ut från alla andra dagar. Jobb med uppsatsen samt eventuellt skriva lite mer på manuset (beroende på om han hör av sig!!). Tror jag ska försöka skriva nästa recension till DVDkritik också. Får se vad som hinns med. Vi ska tydligen in till stan och handla också. Well, well. 

För övrigt har jag beställt boken Manushjälpen: personlig utveckling genom dröm, film och myt. Kände att den skrek Emma. Verkar otroligt intressant. Den handlar om att man ska lära känna sig själv genom att se livet som en film. Man själv är huvudperson och boken hjälper tydligen till att bestämma vilka typer av karaktärer de i ens omgivning har. Jag tror ju stenhårt på det här med att man kan se livet som en film. Ska bli kul att läsa en bok om det också..

Hoppas nu ni har en bra dag alla!
Goodnight and Goodbye

Ever Enough

 

Let's fire this up

Igår skickade jag in första provrecensionen och det verkar som att han gillade den. Han gillade iaf att jag var så snabb och han sa att det var en bra text också så jag tolkar det som något bra. Den kommer upp i helgen och självklart länkar jag i vanlig ordning då den finns att läsa. Nu tänker jag avvakta med de andra två och ta nästa imorgon. Känns som annat måste göras idag. 

Min prioritet idag är manuset. Jag har skrivit ungefär 13 sidor och det skulle behöva vara 20 sidor. Det är akt ett som ska vara klar och den är klar. Måste alltså tänka ut hur jag ska utveckla lite, samtidigt som jag inte vill att det ska bli tråkigt. Hmm, tänktänktänk. Igår fick jag mail om att vi ska ha två gästföreläsningar i mars som både verkade ganska intressanta. Den ena är med Maria Mörner som är distributör och filminvesterare och den andra är med Anna Serner som är VD på svenska filminstitutet. Ska bli kul att höra vad de har att säga.

Back to work! Hoppas ni har en fin onsdag!
Goodnight and Goodbye

When it's all done, done

Jag har satt som en regel att inte blogga när jag är riktigt ledsen på något. I söndags gjorde jag det ändå, men nu är det inlägget borta så jag hoppas ingen skada är skedd. Jag är fortfarande ledsen, men det är iaf lite bättre nu. Och om ni undrar så handlar det om Mellon, men det som kanske gör mig mest ledsen är att folk skrattar, suckar och liknande åt att jag känner så starkt för den tävlingen. Om det bara varit för resultatet hade det gått över. Aja, går inte att göra något åt det. Jag börjar inse att jag inte kan ändras bara för att någon sagt det, så jag kan inte hoppas det om någon annan heller. Vi är de vi är helt enkelt. 

Helgen har i övrigt ändå varit bra. Har haft det toppen! Spexet var riktigt bra och kalaset efter var roligare än jag trott. De flesta var helt galna - på ett bra sätt. På vägen ner och hem satt jag och Mina och sjöng med i mina Mello-skivor. En massa minnen kom och vi blev båda överraskade på att vi faktiskt kunde så många låtar fortfarande. De sitter liksom i ryggraden, lite som att cykla. Sen i lördags åt jag sushi för första gången! Och tillslut lyckades vi hitta SF-bokhandeln och jag därifrån med två böcker. En som jag har kollar på på nätet ganska länge och verkligen ville ha. Super! Stort tack till Mina för att jag fick följa med!!


Nu ska fortsätta med viktigare saker. Insåg att jag har två deadlines nu snart som är ganska viktiga. På onsdag för manusverkstaden och nästa vecka för uppsatsen. Sen fick jag filmerna igår som jag ska provrecensera för DVDkritik och han ville ha så fort som möjligt. Ja, ni hör ju. Bara att sätta igång.

Hoppas ni har en bra tisdag nu alla!
Goodnight and Goodbye

På väg till Göteborg

Nu ska jag packa klart det sista och sedan åker jag till Göteborg för helgen. Ska bli riktigt kul trots min stora Mello-abstinens. Aja, hoppas ni har en superbra helg :)

Goodnight and Goodbye

February fourteen


The day for a big heart

Jag är väl inte den som är extremt romantisk av mig så mitt firande av alla hjärtans dag brukar sluta med en film. Haha. Tror det ska bli Valentines Day, man måste ju hålla temat liksom. Men vi får se. 

Det blev Pitchers igår med Mina för att se Reals match. Första gången på Pitchers och jag måste erkänna att jag gillade det. Hur mysigt ställe som helst. Vi fick tippa matchen också och jag tippade att Real skulle vinna med 2-1 och att första målet skulle komma i 20:e minuten. Det började bra. Första målet kom 19:30 och de räknade det som 20:e minuten. WOHO! Sen slutade ju matchen 1-1 så jag vann inte ändå. Synd. Men nära var det!

Jag börjar redan få lite ångest över min "avgiftning" av Melodifestivalen som börjar i helgen. Hur ska jag klara att inte se en deltävling. Lugn Emma, det är bara en deltävling, inte finalen. Andas. Som det verkar är det några ganska bra med. Eddie exempelvis är ju lite av en favorit. Sen är jag extremt sugen på att se vad Janet Leon kan bjuda på. Hon var ju bra när hon var med i Made in Sweden.. eller så är det bara för hon jobbat med Andreas. Haha. Jag vet inte. Mamma eller Ia ska spela in tävlingen åt mig, men det känns ändå lite jobbigt. Men jag ska klara det! Jag bara ska!

Fick veta något lite roligt idag också. Jag har ju mailat runt lite för att få någonstans att recensera film utöver Lösnummer och hittills har jag bara fått nej. Det är nästan som om man är skådespelare, man får lära sig att ta ett nej. Haha. nu har jag iaf nästan fått ett ja från ett stället. Jag ska provskriva några recensioner för ett ställe som har recensioner. Hur bra som helst. Där är det lite blandat med filmer så det kommer inte bara var nytt och sånt som jag annars ser. Bara kul. Jag vill ju få lite bredare kännedom om film så jag ser det som en möjlighet. Muchas gracias!

Hoppas nu ni har en fin och kärleksfull dag!
Goodnight and Goodbye

"Replikerna sitter stundtals perfekt"


Nu har min recension av Kvartetten med bland annat Maggie Smith och Michael Gambon kommit upp på Lösnummer. Kul att se de nämnda namnen utanför Harry Potter där jag är van att se dem. Inga McGonagall eller Dumbledore här inte! Vill ni läsa kan ni göra det här.

Goodnight and Goodbye

Jessie


Serie två är Jessie. Den handlar om Jessie, en Texasbo som drömmer om att slå igenom och flyttar till New York. Genom att vara på precis rätt ställe vid rätt tidpunkt kommer hon istället till familjen Ross och blir barnflicka då föräldrarna i princip aldrig är hemma utan ute och filmar. Jessie får därför hand om uppfostran av barnen Emma, Luke, Rayi och Zuri (ja, några av dem är adopterade). Om man ska likna serien vid någon annan så är det Zack och Cody, dock är denna mycket bättre. Karaktärerna är klockrena och jag bara ÄLSKAR serien! Om man ska se någon serie på Disney så är det denna. 

Goodnight and Goodbye

Austin & Ally


Ally jobbar i sin pappas musikaffär. Hon skriver låtar, men har själv en enorm scenskräck så hon kan aldrig framföra låtarna. Austin älskar att stå på scen, men han kan inte skriva låtar. De slår sig ihop och plötsligt är de ett fenomen på youtube. Austins manager är Allys bästa kompis Trish och den som gör alla videor är Austins bästa kompis Dez. Förutom riktigt bra musik är serien också väldigt rolig. Klassisk Disney Channel serie. Kan väl kanske jämföras med Hannah Montana, men denna är tiotusen gånger bättre!

Goodnight and Goodbye

Age is just a number


Då jag flyttade till stan hade jag inte Disney Channel längre. Inte gjorde det mig något, kan inte säga att jag saknade den särskilt mycket. Efter att jag sedan flyttade hem till Ia fick jag tillbaka den. Nu har jag helt plötsligt två nya favorit serier. Haha. Får inte nog av dem. Blir man någonsin för gammal för Disney? För att det inte ska bli för långt inlägg så kommer serierna i egna inlägg..

Goodnight and Goodbye

You're flying home to me

Idag har jag lite av en journalistdag. Har precis skrivit klart och skickat in min recension av Kvartetten. Ska försöka skriva min artikeln om schlager idag också så jag kan skicka in. Första deadline är imorgon så det är bra om något är klart känner jag. Sen måste jag försöka komma igång med att få mitt treatment till manus. Det ska inte in förrän om en vecka, men igår blev det bestämt att jag och Mina ska åka till Göteborg i helgen. Tydligen hade Mina fått biljetter till det Spex hennes bror är med i och frågade om jag ville hänga på. Jag som ett tag nu velat gå och se ett spex tackade självklart ja. Dock är jag lite tveksam till festen efteråt. Jag, Mina och studenter på Chalmers. GAAH!. Haha. Äsch, det är nog inget konstigt. Enligt Mina skulle det kanske vara föräldrar som varit på föreställningen där också. Ganska lugnt med andra ord ;)


Nu ska jag ta och gå ut en sväng. Måste få lite luft för att orka med tror jag. Alltid bra. Ikväll får vi se om det blir fotboll eller inte. Jag har ingen bil, men Mina erbjöd att komma ut och hämta mig. Känns dumt att hon ska åka så långt, men vi får se vad som bestäms. Real spelar ju en viktig match mot Man United. Vore kul att se. Och ta på sig Real-tröjan :)

Hoppas ni har en bra onsdag alla!
Goodnight and Goodbye

Snö i soligt regn

Just nu sitter jag på mammas kontor och gör.. inte så mycket. Var på en intervju om schlager tidigare som jag ska skriva ihop till kommande numret av Lösnummer. Hon jag intervjuade är general för SMASK - Campus egen Melodifestival där det är fokus på schlager. Intressant att höra henne prata för hon var helt inne i schlager och tyckte inte alls om att det blivit sådan bredd i Melodifestivalen. Där har vi lite olika åsikter. Ska blanda ihop hennes och mitt så får vi se vad som kommer fram. Blir nog mest hennes för att det inte ska bli så personligt. Ehe.

Snart ska jag och mamma åka iväg och hämta semlor som mamma ska ha med på något möte. Ska försöka köpa lite mat då också eftersom jag helt glömde av att äta lunch. Så kan det gå. Sen ikväll medan mamma är på möte ska jag träffa Mina. Trevlans. 

Hoppas ni får lite semla i magen idag. Idag är ju enda dagen jag äter semla, om jag inte blir extremt sugen på mer sen. Haha. Men troligtvis inte. Jag har ju lite problem med all grädde ;)

Hoppas ni har en fin dag <3
Goodnight and Goodbye

Done

Jag har nu lyckats få ihop ett treatment. Och jag är för en gångs skulle faktiskt nöjd. Det är en del som måste knytas ihop lite bättre, men det är små grejs som jag gör allt eftersom. Treatment är nu inskickat och kan bli utvalt till en open reading. Stor chans är det ju inte, men den är större nu än om jag inte skickat in alls. Haha. 

I övrigt idag har jag haft hand om hundarna och fixat lite i stallet. Var ett tag sedan jag var i stallet och fixade. Ganska skönt att vara ute och göra lite. Man får verkligen tid att tänka över en del saker. Bland annat har jag nu funderingar på att skippa kursen i att skriva teatertext. Efter introduktionen känns det som att den inte kommer ge mig någonting. Bättre att lägga fokus på annat. Jag har ju fortfarande C-uppsatsen ett tag till, Lösnummer recensionserna, manusverkstan och snart även producentverkstan. Det, plus att leta jobb, kanske räcker. Samtidigt vill jag inte bara överge min grupp. GAAH! Får se. Ska prata lite med en i gruppen och se vad hon säger. 

Nu ska jag bege mig ut. Jag har eldat så mycket hemma hos mamma nu så det är helt sjukt varmt. 

Hoppas ni har en bra måndag och start på veckan.
Goodnight and Goodbye

Take a bow

Det kommer kanske ett inlägg om gårdagen när jag lugnat ner mig lite mer. Blev både bra och dåligt om jag säger så. Just nu är jag på ett stadie där jag planerar att resa bort och bosätta mig i Madrid nästa år då det är dags för Mello. 

Just nu sitter jag och försöker få klart mitt treatment. Imorgon är det deadline ifall jag vill skicka in för att eventuellt få en open reading. Vore ju hemskt kul, men.. ja. Ehe. För tillfället är jag helt uppe i att försöka hitta rätt musik till mina danser. Behövs ju inte alls för om det någon gång skulle bli film så skulle de antagligen ändå byta låtar, men det känns bättre om det är rätt. Haha. Har i övrigt lite smått panik just nu. Ska jag hinna få till det här? GAAH! Håll tummarna hörrni!

Har inte så mycket mer att säga. Värt att skriva det här! Haha.
Goodnight and Goodbye

You got me Begging


Ikväll är det dags. Anton står på scen i Melodifestivalen. IIHH! Först ut. Om ni nu inte redan visste det efter allt mitt tjat. Haha. Kommer vara så GULD. Sen kommer jag hålla andan under hela framträdandet för han ska göra en så kallad "butterfly twist" och om jag håller andan när JB gör sina saker på scen så är det här nästan steget värre. Han ska typ snurra runt sin egen axel. AAHH! Men det går nog. 

NUUU KÖR VI!

Falling in love with

Jag har fallit en smula i kärlek. I en väska. En av de saker som står på min lista över saker jag vill skaffa innan jag dör är en väska av Michael Kors. Nu har jag hittat rätt. Den ovan är den jag vill ha!! ÅH! Varför har jag inte en massa pengar för. Den lär ju inte finnas kvar tills jag har skaffat så mycket pengar. Suck. Drömma kan man ju,

Goodnight and Goodbye

Without saying a word

Jag kan inte sluta titta på det klipp där en minut av Antons bidrag till lördag visas. Helt sjuk vad bra det är. Låten heter ju Begging och han går ut först på scenen. Sen kommer mina nerver vara på helspänn kan jag säga. Varför? Jo, av det jag hört av de andra låtarna (alla har dock inte kommit upp än) så kommer lördagens startfält i Mellon ha allt det som fattades i lördags. Nu kommer de som är bra. Kan knappt bärga mig. AAHHH!

Nu ska jag snart göra mig klar för att åka in till stan. Egentligen skulle jag ju ha första kurstillfället i min kurs i att skriva för teater igår, men tydligen var det fel i schemat så det var idag istället. Aja, funkar för mig. Den obligatoriska nervositetet som alltid kommer inför en kurs där man inte känner någon har infunnit sig. Usch. Men jag hoppas på liknande folk som då jag läste Scenisk Produktion. De var trevliga. Men vi får se. Ska nog gå bra. Hoppas jag.

Nu får ni ha en fortsatt bra dag hörrni!

Goodnight and Goodbye

He's back


Måns hade just en showcase för nya albumet Barcelona Sessions som snart släpps. Låtarna är långt ifrån Cara Mia, men av det jag hörde så låter det helt fantastiskt. Till Aftonbladet säger Måns att Cara Mia var där han var 2007, det här är där han är nu. Låter ju smart. De flesta låtarna har, som jag förstått det, skrivits i just Barcelona. 

På lördag kommer Måns även befinna sig i Skandinavium då han har varit med och skrivit Eriks bidrag. Kul! Ska bli spännande att höra hur det låter. 

Goodnight and Goodbye

Something's just rightJag tror det är bra om jag inte kommenterar gårdagens match mellan Sverige och Argentina allt för mycket. Kommer låta som en arg.. jag någonting som är argt. Haha. Det hela gäller självklart hur svensk media snöar in sig på endast de största spelarna. För att nämna något så kan jag ju säga att Zlatan inte gjorde mycket i de 45 minuter han spelade och så fort någon annan spelare gjorde något bra så gjorde de "en Zlatan". Nej, nej, nej. Nu pratar vi inte mer om det.

Roligare är ju kanske att Higuain gjorde en fantastisk insats. Först var han framme och satte bollen mot en svensk så denna gjorde självmål. Oops. Sen lite senare var han framme igen och gjorde ett eget mål. Han var väldigt bra. Di Maria var även han väldigt bra. Trots det blev Messi kvällens spelare i Argentina. I say no more. 

Goodnight and Goodbye

Song of the Day


"Take that rage, put it on a page
Take the page to the stage
Blow the roof of the place"
I'm trying to make you proud
Do everything you did
I hope you're up there with God
Sayin that's my kid

I still look for your face in the crowd
Oh, If you could see me now
Would you stand in disgrace or take a bow
Oh, If you could see now


The Script - If you could see me now

"Det tar tio år att slå igenom över en natt"


Nu har min intervju med Top Cats kommit upp på Lösnummers hemsida. Om ni vill läsa så kan ni göra det här. Intervjun handlar egentligen om en liten del av det vi pratade om, men med tanke på att det är till webben kunde jag ju inte ta med allt. Dock är jag ganska nöjd med resultatet. Hoppas ni gillar!

Goodnight and Goodbye

Awake

Det märks att jag inte brukar gå upp så tidigt på mornarna för usch vad trött jag är efter två tidiga mornar. Funderar på om jag ska gå upp imorgon också och åka in till stan och sätta mig på något café för att skriva när mamma och Ia ändå jobbar. Tror jag får mer gjort där. Samtidigt har jag lektion imorgon på kvällen i teatertext och det kanske är bra om hjärnan är lite piggare då än den är nu. Haha. Äsch, jag får väl ta med lite choklad i min nya fiiiina mugg som jag fick idag. Ses nedan. Mja, vi får se. Om jag åker in på morgonen så kan jag hämta biljetter till Claud Atlas också som släpps imorgon för de som är guldmedlemmar i bioklubben. Guld!


Fick väldigt bra feedback från Elin idag till mitt treatment. Fick höra också att berättelsen i sig var bra och funkade. Och att en grej jag lagt in var väldigt rolig. Haha, jag behöver höra sånt för att inte ge upp helt tror jag. Nu är jag riktigt taggad att bara köra igång igen. Tror det kan bli väldigt bra. Elllllllller så vill Elin bara ha en open reading så hennes feedback får mitt manus att vara extremt dåligt. Haha. Neeej, hon är inte sån ;)
Fick veta idag också att vi ska skriva ihop vårt manus som vi skrev till Elins mamma till en novel och göra en bok för barn av det. Hur kul som helst ju. Jag skulle skriva och Elin teckna. Haha. Elins mamma tyckte vi fått med allt hon behövde till barnen och ville gärna ha det läsbart. Kan vi la fixa. Hehe.

Nu ska jag fortsätta titta på Maria & Mindy som ska åka från LA till Sverige. Seriöst, jag älskar dem! Haha.

Hoppas ni haft en fin tisdag alla!
Goodnight and Goodbye

Oh Jesse you're so fine..


Nu tjatar jag väldigt, MEN jag har ju lite svårt att låta bli. Jag och Ia valde att se Pitch Perfect igen och ja, den är fortfarande helt fantastisk. Och jag är fortfarande extremt kär i Jesse. Valde att lägga in en bild på Skyler Astin som spelar honom ovan så får ni iaf ett litet smakprov. Haha. Idag utryckte jag att han och jag bara måste vara meant to be:s. Jag tror det. På riktigt.

Inte extremt nödvändigt inlägg kanske, men jag kan som sagt inte låta bli. Sorry!
Goodnight and Goodbye

Could be.. or not

Idag har jag varit inne på mammas jobb och skrivit. Har kommit ytterligare lite längre på mitt treatment nu. Då Ia fick läsa det lät hon positiv. På det förra rynkade hon på näsan och var mer negativ. Känns ju bra. Det går framåt. Imorgon ska jag träffa Elin och få lite feedback. Hoppas på att det ska ge något bra, som vanligt. Efter det står jag någon timme på Campusmässan för Lösnummer. Ska se om jag kan sno åt mig en ta-med-mugg. De är HUUUR fina som helst. Kommer dricka ur min mugg varje dag (nästan) om jag får med mig en. IIHH! 

Nu på kvällen har jag och Ia kollat på Pitch Perfect. GOSH vad den filmen är bra. Väldigt mycket en Emma-film. På ett ställe säger Beca till Jessie "You're not my boyfriend!". Kom på mig själv med att utbrista "Men är du DUM!? Om jag var du skulle jag låtsas att han var det!". Haha. Ia tyckte det var lite kul iaf. Är nog ganska kär i Jessie ändå. Se den. Älska den! That's all I have to say!

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Almost good

Okej, gårdagens Melodifestival kan ha varit den sämsta deltävlingen någonsin. Låtarna var ju inte extremt bra, förutom tre som jag gillade - David Lindgren, Yohio och Cookies n Beans. Gick ju bra för dem. Otroligt förutsägbart var det ju också. Var inte nervös alls. Annat lär det bli i deltävling 2 då Anton tävlar. OCH dessutom är ju Erik med. Ja, då kommer det minsann vara lite pirr i magen inför omröstningen. Dock måste jag säga att jag tycker Danny och Gina gjorde ett fantastiskt jobb och mellanakten var även den väldigt bra. Ett plus att Edward läste upp numrena. Och att de fick göra om det så man fick höra lite extra. Haha.

I övrigt så fick jag ett mail från Oliver igår om att vår deadline för treatments till open readings är uppskjuten till den 11:e. Guld! Då får jag extra tid och har faktiskt en chans att få till något. Sen fick jag veta att Higuain kommer till Sverige och spelar på Friends Arena på onsdag. OCH ALLA BILJETTER ÄR SLUT! Buhu. Varför visste jag inte det tidigare? Varför visste jag inte det så jag kunde hänga på biljettförsäljningen och fått ett par biljetter? GAAH! Aja. En dag så. 

Till slut vilja önska min mormor ett stort grattis på födelsedagen. Grattis mormor!!

Hoppas ni haft en fin söndag!
Goodnight and Goodbye

Nuuuu kör vi!!

Bilder hämtade från Mellons hemsida samt Dannys instagram

Pitch Perfect


Igår var jag på förhandsvisningen av filmen Pitch Perfect med bland andra Anna Kendrick och Brittany Snow. Filmen handlar om Beca som börjar på collage, trots att hon hellre vill flytta till LA och starta en karriär som DJ. Efter att en månad gått och Beca inte fått några vänner samt skolkar lovar hennes pappa att han ska hjälpa henne till LA om hon går med i en förening och verkligen försöker. Föreningen Beca går med i är a capella gruppen Bellas som är i starkt behov av medlemmar för att kunna ta sig till den stora finalen och lyckas vända förra årets fiasko till succé. Samtidigt skapas en vänskap, och ett hopp om mer, mellan Beca och Jessie - som sjunger i gruppen som är Bellas största rival. 

Pitch Perfect är en film som rent filmiskt kanske inte når upp till de höga siffrorna, men är absolut sevärd för det. Det finns ingen tvekan om att det kommer bli en film där det tas repliker från hej vilt ut i verkligheten. Det går nämligen knappt en scen utan ett citat som får varje person i salen att skratta. 

En del saker är extremt överdrivna och får mig att tro att filmen endast är ett hån mot liknande filmer - och framför allt Glee. Dock lyckas den i övrigt hämta upp de där ögonblicken och blir så mycket bättre. Musiken är även den fantastisk på sina ställen. Då de sjungen en Mash-Up mellan Just the way you are och Just a dream får jag nästan gåshud!

Vill slå ett extra slag för Skyler Austin också som spelar Jessie. Det går inte att se denna film utan att falla lite för honom. Sa jag att Jessies stora passion är filmmusik. AH! Bara det gör ju att jag faller en smula.


För att summera: Se den! Den kommer utan tvekan hitta hem till min DVD-pelare i framtiden och bli en självklar film att se då man inte orkar med så mycket annat. Muy Bien!

Goodnight and Goodbye

You're my song and dance

Åh vad jag älskar när det är uppladdning inför Melodifestivalen! Repeat på min spellista på Spotify och en massa mys. Igår var jag och intervjuade Top Cats som var med förra året och hjälp vad trevliga de var! Pratade lite Melodifestival med dem, kunde ju inte låta bli! Sen har jag hittat mina Mello-glas. ÅH, vilken tur. Haha. Hade aldrig klarat mig utan dem ;)

Just nu håller jag på och gör mig klar för ikväll drar jag in till Mina. Jag tror jag fått henne till att kolla på Mellon från 2004 som hon har på DVD. Försökte fråga lite diskret, men hon såg rakt igenom mig. Inte så konstigt kanske eftersom vi känt varandra så länge nu. Hehe. Lite prat om saker som hänt senaste tiden också blir det nog. Hennes fina hund har ju tyvärr gått bort. Så sorgligt <3

Hoppas ni har en bra fredag!
Goodnight and Goodbye

Euphoria

 
 RSS 2.0