Worried dreams

Åh vad dumt man drömmer ibland. Inatt drömde jag att jag skaffade ännu en tatuering. Kan vara för att jag funderar på två nya och jag kollade upp lite inför en av dem igår. Grejen var att tatueringen blev helt fel och det går ju inte riktigt att ändra. Usch vilken ångest!! Haha. Sen var det någon som stal min identitet innan jag åkte till Danmark och upptäckte att allt var extremt dyrt. Shit vilken jobbig natt jag haft! ;)
 
Nej, egentligen har jag absolut inget intressant att berätta. Tänkte spendera dagen till absolut ingenting. Bara slappa. Slappa och tänka. Tänka på framtiden. Tja, och inte försöka mig på att vara poetisk. Haha. 
 
Hoppas ni har en bra dag hörrni!
Goodnight and Goodbye

Years passing

 
Martina uppmärksammade det faktum att det var 5 år sedan vi var i Stockholm och hade en av de bästa dagarna i mitt liv. Vi fick våra skivor signerade, krama pojkarna och sen se dem live på Annexet. Så bäst!!
 
Jag glömde ju självklart bort detta. Shame on me. Lite firande blev det dock utan att jag tänkte på det. Vi kollade nämligen på ett avsnitt av Hot in Cleveland och Joe var med. Awww. Hoppas på ett nytt datum att fira snart, speciellt då det släpps nytt material på löpande band nu. 
 
Nu hålls tummarna för konsert! Och det är väl aldrig mer rätt att säga det än då man pratat om JoBros..
Goodnight and Goodbye
 

Breaking down the walls

Åh vad dålig jag är på att uppdatera när jag är på praktiken. Kör lite sammanfattning på de två senaste dagarna nu istället. Det har varit lite upp och ner. Som vanligt.

I torsdags fick jag ringa. Ringa, ringa och sen ringa lite mer. På plussidan så tycker jag inte längre att telefonen är hemsk. Haha. Ringde till och med till kommunen på lunchen angående ett bidrag till filmklubben. ÅH vad stolt jag var över mig själv då! Mindre bra gick det med mötesbokningarna. Alla som var intresserade ville inte boka något möte förrän de vet hur deras schema ser ut efter semestern. De flesta lät mig inte ens berätta vad det hela handlade om. Personligen kan jag tycka att det är ganska onödigt att jag sitter och ringer med tanke på responsen jag fick då. Bättre att antingen projektledaren, som jag bokar möten till, ringer själv nu, eller att man återkommer och tar upp det igen efter semestern. Speciellt med tanke på att de ska på semester själva snart. Men men. Efter det gick jag iväg till Espresso House och fick en himmelsk upplevelse. Hur mycket jag älskar Vaniljfrappino vet ni säkert nu, men i torsdags tog jag även ett av deras scones. De två tillsammans. MUMS! Sen kom Mina och vi hann prata lite innan det var möte med filmklubben. Sen satt jag och Mina kvar en stund innan jag fick åka med till Mellringe där bilen stod och väntade på mig. Fick även säsong 1-4 av The Big Bang Theory av Mina då hon fått en ny box där även säsong 5 ingår i födelsedagspresent. Glad tjej har ni här. En av de bästa serierna som finns!

Igår fortsatte jag med både OpenArt vandringen som jag och Sana, andra praktikanten, håller på med och ringandet. Båda gick ganska bra. Blev nästan utskälld av en kund jag ringde till, men en annan var övertrevlig istället. Den sista, som var sådär trevlig, lyckades jag få till att projektledaren ska ringa iaf. Tog lite övertalning och så, men det blir nog bra. Då jag lagt på kom Fredrik, som är projektledaren, in tillsammans med en av de andra säljarna och berättade att de stått och tjuvlyssnat. Haha, herregud. Tur att jag inte visste det! De lät dock väldigt positiva. Enda jag ska tänka på är att lägga in lite mer superlativ så jag verkligen säljer in det. 
Efter praktiken träffade jag upp Elin en stund innan även Ia dök upp och vi gick på bio. The Bling Ring sågs och recension kommer. I kassan stod Ben Barnes och de hade nya samlarmuggar. Hur fina som helst från filmen Dumma mej 2. Ben Barnes log lite där i kassan när jag stod och skulle välja figur. Haha. Jag absolut älskar mina samlarmuggar!! 

Det var det. Idag ska jag försöka skriva ihop två recensioner och kanske planera lite inför nästa vecka. Tre filmer jag vill recensera går på bio som jag inte ännu sätt och nästa vecka kommer ytterligare en. Dessutom är ju nästa vecka sista på praktiken vilket innebär sista jag är inne i stan och inte behöver åka extra för att gå på bio. Ska försöka para ihop filmer med personer. En del av er kanske får förfrågningar här snart ;) Haha. Jag fick även ett tips från Elin på ett reportage man kan skriva och Martin, webbredaktören för Totally Örebro, tyckte det lät intressant och sa att jag kunde ta det. Ska bara se så det funkar med tid och min handledare. Muy Bien.

Hoppas ni har en bra lördag och orkade igenom hela långa inlägget ;)
Goodnight and Goodbye

Rain on my window

 
Det enda som är jobbigare än att gå upp på morgonen är att gå upp på morgonen när det regnar. Det är då man aldrig vill gå upp ur sängen utan ligga kvar, mysa ner sig och kolla på film. Så bäst. Dock var jag ju tvungen att gå upp imorse. Precis som vanligt. Dock börjar det kännas okej nu på praktiken, kanske för att jag har fått sitta med OpenART tillsammans med andra praktikanten. Jag har hjälpt henne lite med grammatiken också då hon gärna ville ha hjälp med det. Tycker det blir bättre. Kul med lite variation även om tanken med praktiken är att JAG ska lära mig, inte att jag ska lära ut. Haha. Aja, är ju bara en och en halv vecka kvar nu. 
 
Imorgon ska jag börja ringa och boka möten. Är ganska nervös. Jag har ju en mindre fobi för att prata i telefon, speciellt om jag måste sälja in något. Nu ska jag ju bara ringa upp kunder och efter ett manus ge lite info och försöka boka ett möte angående Totally Örebro. Men det är grejen. Jag ska följa ett manus. Jag måste få samtalet att låta proffsigt och inte så inövat medan jag läser allt jag ska säga från ett papper. Hoppas det går bra. Det jobbiga är att han som jag ska boka möten åt ska lyssna i början och komma med lite feedback vilket gör det ännu mer nervöst. Haha. Äsch, han är trevlig så det ska nog gå. Håll tummarna. 
 
Hoppas ni haft en bra dag trots regnet! 
Goodnight and Goodbye
 

Never gonna let it break

Idag kom chefen. Alltså han som är chef för alla som jobbar där jag gör praktik. I förra veckan sa de att han skulle komma någon gång den här veckan så jag var förberedd. Med allt de pratat om trodde jag att de överdrev. Det gjorde  de verkligen inte kan jag säga! Tror inte man blir mer 08 än vad han var. Extremt trevlig var han ju inte heller. Haha. Hoppas han inte dyker upp så mycket mer när jag är där ;)
 
Vad har annars hänt i livet? Mja, skulle klippa gräset hos mormor och morfar och lyckades ha sönder klippmaskinen. Haha. Så typiskt. Aja, får hoppas det går att laga så jag kan fortsätta.
 
Nej, inte så roligt inlägg kanske. Sorry. Nu är det allsång. Sommartraditionen som inte får brytas, även om de varit dumma och ändrat scenen. Får se hur lång tid det tar att förlåta. Jag tippar på länge.
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Another Monday

Då var det måndag igen och ny vecka på praktiken. Helt sjukt vad trött jag blir av att vara på kontor hela dagarna. Haha. Jag är minsann ingen kontorsnisse, eller kanske om jag får göra något jag verkligen älskar. Dagen gick ändå relativt snabbt. Tog inte så lång tid innan klockan slagit fem. Alla dagar får gärna vara såna. Tror det var för att det var ganska roligt dagen till ära. På förmiddagen gick jag och Sana runt på stan och fortsatte med Open Art grejen. På eftermiddagen skrev vi på det och fixade lite med paketen som ska skickas ut. Muy bien. 
 
Kan berätta en liten rolig grejs också. Jag har faktiskt blivit lite brunare!! Idag ser man skillnaden från armarna och där linnet har suttit. YES! Satt i midsommar och skulle sola lite, men klarade bara ett par minuter innan jag tröttnade. Typiskt. Men nu verkar det lösa sig ändå. Tack för det!
 
Nu ska jag klippa gräset hos mamma. När jag orkar logga in på datorn här hemma också lovar jag lägga upp några filmrecensioner som kommit upp som jag skrivit. Både på dvdkritik och Lösnummer. 
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Crazy at heart

 
Varje lördag visar TV3 American Idol med Keith Urban, Randy Jackson, Mariah Carey och Nicki Minaj i juryn. Av någon anledning tycker jag AI håller en betydligt högre kvalité än här i Sverige. Även det konstiga är.. konstigare. Haha. Men det är väl kanske inte så konstigt.
 
Anledningen att jag måste skriva om detta är för det finns några helt fantastiska historier bakom några av deltagrna. Tårarna finns där bak varje gång. Vad sägs som en kille som har stammat hela sitt liv, något som blev värre då han flyttade till USA, men sjunger som en gud!? Är helt kär i den killen. Älskar när man blir så fantastiskt tagen av en människa. Finns ingen serie jag sett som är bättre på det än den här. Plus en hel drös av fantastisk musik. Kan det bli mycket bättre.
 
Rekommenderar verkligen alla att koppla på TVn på lördagskvällarna. Det är sååå värt det.
Goodnight and Goodbye
 
 

#summer

Hur kommer det sig att man kommer på sakerna man vill göra så länge man inte kan göra dem? Inspirationen flödar nästan över fram till den dag då man faktiskt kan göra dem. Just nu är jag peppad till tusen på att fortsätta plugga till en masterexamen. Har till och med börjat spåna på ett examensarbete som vore så guld att få göra. Är också extremt sugen att dra igång en filmblogg. Om jag får plugga två år så har jag ju två år på mig att få fart på den bloggen (självklart helt annorlunda än denna!!). Tänk att vara sin egen chef. Haha. Hur skönt som heslt. Då slipper man oroa sig över det här med praktik som inte alltid går som planerat. 

För övrigt kan jag meddela att min ålderskris är botad. Drygt två år höll den. Tänk då när jag börjar komma upp i åldrarna.. 30... 40... Ja, hur stor blir krisen då? Blir det någon kris? Hur som så behövde jag bara fylla 22 för att den skulle gå upp i rök. Troligtvis tack vara den där videon från Real. Är fortfarande helt överväldigad. Haha. Har ju sett den några gånger nu. Love it!

Just det - Glad Midsommar på er!! Vi var ute och plockade lite blommor på förmiddagen och snart ska vi ner till mormor och morfar för att äta lite midsommarmat. Sill och sånt blir det, inte för att jag äter sill men något annat finns det nog till mig. Blir bra. Kul att fira hemma i Sverige i år, även om jag och Mina fick en burk sill från vår goda, brittiska vän Paul. Haha, så söt. Minnen <3

Hoppas ni har en fin midsommar!
Goodnight and Goodbye

Birthday

Idag är sista dagen på praktiken för veckan. Jag har på förmiddagen gjort lite administration samt varit ute på stan och fotat till en liten grej som ska göras om Open Art till hemsidan, Totally Örebro. Det tar ganska lång tid att gå runt, men riktigt kul faktiskt. Känner mig ganska proffsig när jag går runt med kameran runt halsen och plattan i handen. Oh yes. 
 
Idag råkar det också vara min födelsedag. Måste ändra åldern i infon om mig här intill. Haha. 22 är jag nu alltså. Fick ett mail från Real där jag fick följa några steg för att sedan komma fram till en videohälsning. Jisses, vad glad jag blev. Det var filmat så kameran var mina ögon och jag gick från soffan hemma, flög till Madrid, blev emottagen av världens sötaste taxiförare, åkte med ett Hala Madrid magasin bredvid mig där det var en bild på mig och stod att det var min dag, fortsatte till Bernabeu där jag mottogs med blåmatta (som rödamattan) och fick kliva in på stadion. Väl där kom först Ronaldo och Alonso och sa grattis, sen fick jag fortsätta för att komma till Ramos (!!!!!!!!) Som sa grattis och visade ut mig till arenan. Där väntade en fullsatt arena och en stor banderoll där det stod Felicidades Emma! Det hela avslutades med texten: "Growing old together". Gissa om jag plötsligt började gilla att fylla år!! Haha. Fick en rabattkod också i shopen så det kanske blir att skicka efter nåt, får se. Har ju inte så mycket pengar ;)
Innan mötet med filmklubben som vi hade idag bjöd Mina på en fika. Mums! Sen kom de andra och Martin bjöd på en muffins också. Det slutade dock med att han fick äta den själv. Haha. Så kan det gå. 
 
Nu är jag påväg hem och ska försöka orka lite pizza från bästa stället. Hoppas på det. Mums. För att summera har jag med andra ord haft en ganska så bra födelsedag!! Tror som sagt jag ska börja gilla att fylla år ;)
 
Hoppas ni också haft en

I don't have a ticet or a smile

 
Idag släpptes biljetterna till Imagine Dragons spelning i Stockholm den 5 november. Vet ni hur gärna jag vill gå eller? Absolut älskar dessa grabbar. Som jag skrivit förut (om jag inte minns fel) så är det svårt att köpa biljetter då det är en vardag och svårt att veta om man kan ta sig upp till huvudstaden. Dessutom är ju inte kontot extremt fullt just nu. Kan ju säga att om det bara var tidpunkten som var problemet så hade jag köpt ett par biljetter och hållt tummarna att någon kunnat följa med när tiden är inne. Haha. Annars hade jag väl fått åka själv då. SÅ mycket vill jag se dom!
 
Som jag skrivit tidigare så var jag iväg och klippte mig idag. Lite ovant att ha en frisör som är så noga med att det blir rätt. Då det var dags för luggen tog han i princip tre hårstrån i taget. Haha. Men men, jag ska inte klaga. Kort blev det, kortare än jag haft på ett bra tag. Men också skönt att bli av med det långa och risiga. Nu är man lite bättre inför det som är kvar av sommaren. Muy bien!
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye
 

Rise and Shine

Vi kör väl ett litet inlägg så här på morgonen innan jag ger mig av mot praktiken. Gårdagen gick bra och alla är jättetrevliga. Enda problemet är att jag typ inte fick göra något. Var ute i ett par timmar oxh försökte få folk att svara på en undersökning, men that's it. Sen fick jag bara sitta och läsa igenom deras hemsida för att få koll på allt. Hmm. Det var en praktikant till och hon gick tidigare för hon inte hade något att göra. Känns bra. Idag skulle hur som min handledare vara på plats så jag hoppas att hon kanske har lite saker uttänkta åt mig. Känns så dumt att ta in en praktikant när man inte har något för den att göra. Jag är där för att lära mig och jobba, inte bara sitta och vänta tills någon behöver hjälp. 
En annan sak jag blev lite paff över var att alla satt och jobbade. Haha. Låter kanske knäppt. Grejen är att på Stadsbyggnadskontoret var det fika på förmiddagen, lunch, fika på eftermiddagen och sen tog man kaffe och satte sig och pratade lite hur som. "Man behöver en paus ibland för att orka" sa dom. På HKM tar man lunch 12 and that's it. Sen sitter de på deras platser och jobbar. Visst hämtar de kaffe, men inte för att sätta sig och prata med någon, utan för att ha medan de jobbar. Ni förstår ju hur paff jag blev. Haha.
 
I eftermiddag, om jag får gå lite tidigare, har jag en inbokad klipptid som mormor fixat för någon månad sen. Hon betalar. Tackar. Ska bli skönt att äntligen få en någorlunda frisyr igen och klippa av ruffset jag har nu. Muy bien.
 
Hoppas ni alla har en bra dag nu!
Goodnight and Goodbye

Loosing blood

Jag har ett problem. Ett ganska litet problem kan tyckas, men för mig är det extremt stort. Jag behöver ett namn till min nya manusidé. Just nu heter det Droppar av solsken men jag är inte helt hundra på om det passar. Kanske. Jag hittar namn, men på engelska. Grr. Dagens I-landsproblem? Haha.
 
Dagen har inte bestått av så mycket. Såg och skrev större delen av en recension till dvdkritik. Har dock lite kvar då jag inte hann se extramaterialet. Vi skulle också göra mjukglass med det där nya man köper från Arla. I slutändan blev det gott, men vägen dit ledde till en trasig elvisp och en trasig vanlig visp. Haha. Typiskt. Skulle använt skeden direkt för med den funkade det ganska bra. Som, sagt, i slutändan blev det ganska mumsigt.
 
Nej, nu ska jag nog ta en liten promenad innan det blir en tidig natt. Praktiken börjar imorgon vilket också betyder att jag måste gå upp på morgonen. Jag behöver min sömn ;) Är lite nervös. Vet hur långtråkigt det är om det man gör inte är särskilt kul eller att man inte trivs. Hoppas det går bra. Iihh.
 
Hoppas ni haft en bra helg!
Goodnight and Goodbye

With plans comes the doubt

Ända sedan jag fick praktikplatsen har jag varit extremt sugen på att fortsätta plugga. Så sugen att jag idag gick in och gjorde en sen anmälan till det andra Masterprogrammet i Norrköping. Kommer jag in kan jag troligtvis pendla och då bo kvar i Örebro. Muy bien. Saken är nämligen att jag kommer gå cirka tre veckor på praktiken innan jag måste fråga om de kan tänka sig anställa mig. Liiite kort tid kanske med tanke på att det egentligen ska löpa tre månader. Aja, får ta en sak i taget nu. Det jag behöver oroa mig för nu är om jag kan gå tidigare på tisdag och då ha kvar min klipptid som jag haft bokad i cirka två månader. Aahh! Har ju nästan valt ut frisyr och allt!
 
Just nu håller jag på och planerar en helgresa till Göteborg. Insåg igår att det finns platser kvar till Reals match mot PSG på Ullevi 27:e juli. En biljett kostar 1000 kr, vilket jag i nuläget inte har råd med. Jag och Mina funderar dock på att åka ner ändå och vara där när pojkarna är där. Haha. Ah, kul kan man ha. Om inte annat så är ju Göteborg alltid trevligt och förhoppningsvis kan vi bo hos Johan och AnnaLena. Muy Bien! 
 
Hoppas ni haft en fin dag nu i solen.
Goodnight and Goodbye

Wondering

Hallå på er! Lagom duktigt bloggande de senaste dagarna. Sorry. Hur som så fyllde mamma år igår och vi firade kanske inte extremt mycket. Hennes kusin var här från Danmark så de åt både smörgåstårta och jordgubbstårta hos mormor och morfar. Själv var jag in till stan istället. Först bio och såg en film som var riktigt bra! Recension kommer. Efter det träffade jag Mina för en fika och prat. Trevligt, trevligt. Inför kvällen sen köpte jag med Kinamat hem samt en bukett blommor. Inga presenter var det sagt, men tyckte allt hon kunde få lite blommor ändå..
 
 
Idag var jag inne i stan för intervju angåendepraktikplats på HKM Publishing. Gick väldigt bra. Vi kom fram till att jag får börja på måndag. Grejt. Så får vi se om det är något för mig, om jag trivs och om de trivs med mig. Hoppas. 
 
Resten av dagen tänkte jag skriva på mitt manus, eller Synopsis som det är på för tillfället, samt skriva klart recensionen på gårdagens film. Muy Bien. 
 
Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye
 
 
 

Song of the Day

 
If this is a dream, won't open my eyes
Am I asleep? No, I'm alive
I just can't believe that this is my life
In my fantasy we're running wild
 
Jessie J - Wild

Keep me moving

Planerna för dagen ändrades lite. Jag hittar inte laddaren till filmkameran och kan därför inte filma. Så typiskt. Jag och Elin bestämde därför att skita i bion för dagen också då Elin inte mådde så bra. Får se den någon annan gång då. Eventuellt ska vi på mingel på Manusverkstan nästa onsdag, kanske kan klämma in det då.. om jag nu bestämmer mig för att gå. Får se. 
Vad ska jag göra idag då kanske ni undrar? Funderar på att kolla på nästa dvd som ska recenseras. Är lite sugen på att fortsätta på mitt nya manus också. Tror verkligen det kan bli riktigt bra. Om inte annat är det ju bra att skriva medan inspirationen finns där. Muy Bien. 
 
Just det! Om ni vet någonstans jag kan köpa en batteriladdare till Sonys kameror så får ni mer än gärna hojta. Kan inte ladda systemkameran heller och den använder jag ju faktiskt en del :( 
 
Det var allt för nu. Extremt intressant.. Hoppas ni har en fin dag!
Goodnight and Goodbye

Nothing like your arms around me

Det är nästan förgiftande att ha surfplatta. Haha. Blir så lätt att sitta med den och helt glömma bort tiden. Tur att jag dock planerat in lite saker de närmsta dagarna så jag har något annat att göra ;)

Imorgon blir först bio med Elin. Vi ska se The Great Gatsby. Inget som ska recenseras, men vi båda ville hemskt gärna se den och blev rådda att se den på bio. Jag är ju hemskt kär i trailern. Hoppas verkligen att filmen håller samma höga mått. Efter bion ska jag eventuellt filma lite för Synskadades riksförbund. Håller ju på med en informationsfilm och de ville att jag skulle filma när de åker raggabil ;)

På torsdag är första dagen på födelsedagsveckan. Mamma fyller. Jag ska återigen på bio, denna gång för att se En sång för Marion som ska recenseras till Lösnummer. Efter det blir det lite fika med bästaste Mina innan jag hämtar upp lite Kinamat och hämtar mamma från tåget. Vi har valt att skippa presenterna i år och bara äta gott och ha det trevligt. Såg Sheldon prata om det här med presenter i ett avsnitt av The Big Bang Theory och insåg att han har en poäng i att inte ge det. Haha. Blir ju ändå bara att slänga ut pengar på något som personen inte vill ha och så ska den personen göra samma sak för mig, istället kan vi lägga de pengarna på oss själva för något som vi verkligen vill ha. Muy Bien.

På fredag har jag inbokat en intervju på förmiddagen hos HKM Publishing. De ville höra mer om mig och min utbildning för att se om jag passar där samt se så de kan sätta mig på något där jag får användning av min utbildning. De tyckte det var bättre att jag faktiskt kan använda det jag kan än att jag ska sitta och göra något bara sådär. Låter toppen för mig! Har sagt det förut och säger det igen: Håll tummarna för det här!!

Yes, så ser planeringen ut. Nu vet ni vart jag håller hus ;) Nu ska jag se om jag kan klippa gräset lite. Tar några timmar att klippa både här hemma och hos mormor och morfar. Hoppas ni har en bra dag alla!

Goodnight and Goodbye

Allsång 2013


Nu har det blivit klart vilka artister som kommer till allsången i sommar. Tycker listan ser ut lite som man kunde tänka sig. Är lite extra glad för Passenger och Anton Ewald. Saknar dock Darin. 
Självklart kommer listan här nere: (all info och bilden kommer från SVT)

Program 1: Gyllene Tider, Zara Larsson, Passenger. Carola, Eric Ericsons Kammarkör
Program 2: Oscar Linnros, Amanda Jenssen, Lisa Nilsson, YOHIO, Per Andersson, Kjerstin Dellert, Peter Jezewski
Program 3: Håkan Hellström, Louise Hoffsten, Anton Ewald, Lill Lindfors, Skansens Ukuleleorkester
Program 4: Miriam Bryant, Rikard Wolff, Danny Saucedo, Arvingarna
Program 5: Stiftelsen, Magnus Uggla, B.U.S!, Robin Stjernberg, Rolandz, Brynolf & Ljung, Nic Schröder
Program 6: The Sounds, Kalle Moreaus, Sean Banan, Jonas Gardell, Lisa Miskovsky, Trio me´ med Bumba
Program 7: Petter, Petra Marklund, Sofia Jannok, Lill-Babs
Program 8: Mando Diao, Kim Cesarion, Flying Beach, Edda Magnason.

Blir nog en bra sommar det här med :)
Goodnight and Goodbye

Starting

Igår var jag in till stan för halvårsmöte med filmklubben. Gick bra trots den minimala skara människor som var där. Tur att jag smsat Mina precis innan så det kom någon som inte har med styrelsen eller revisionen att göra. Haha, fast det slutade med att hon i princip blev invald i styrelsen ;) 
 
Ja, jag har skaffat Instagram i och med nya plattorna och bilden ovan fick illustrera årsmötet. Haha. Goda kakor var det.
 
Jag mötte även upp Anders från dvdkritik lite snabbt och fick nya filmer att recensera. Två farser med Eva Rydberg (från 1996 och 2002) samt en film med bland annat Chris Pine - People like us.
 
Idag har jag inte gjort så extremt mycket mer än skickat några mail. Fick ett samtal också från matchning.nu som hade pratat med HKM Publishing om praktikplats. De ville gärna träffa mig för en intervju. De ville på intervjun också veta mer om min utbildning och liknande för att de ska kunna erbjuda en praktikplats jag har användning av istället för att jag bara ska vara där. Låter toppen enligt mig! Är bara rädd att de fastnad för mycket vid medie- och kommunikationsvetenskap och missat att det är inriktning film. Men men, det är väl därför det ordnas med intervju. Hoppas verkligen på det här nu! 
 
Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Sunny Day

Igår var vi iväg till Marieberg. Tanken var att ingen skulle vara där då det är soligt väder och studenten. Ack vad fel vi hade. En massa folk var där för att inhandla saker. Jag kom hem med ett par shorts, ett par leggings (samma modell som mina favoriter som gick sönder!!!), färg, tre penslar samt två surfplattor. Ja, ni läste rätt. TVÅ surfplattor. Vi var inne på Telia då alla tre behövde uppdatera våra abonnemang. Ia fick ett riktigt bra erbjudande med ny telefon och en Samsung Galaxy Note. Eftersom jag verkligen har velat ha den sistnämna pratade jag med dem om att göra en annan typ av deal. Ville inte byta telefon, men de fixade det. Fick en miniplatta med också för det. Tackar!! Bra dag! Idag har jag beställt en Blu-Ray. Jag går verkligen in i den moderna tekniken. Haha.
 
Idag har jag tvättat bilen. Gick lite sådär då det vanliga vi använt gått sönder. Fick ta allt förhand istället. Men det gick!! Haha. Har pysslat lite på eftermiddagen genom att måla en låda lite. Har planerat det ett tag så det var ganska kul att få sätta igång. Muy bien!
 
Grattis till Madde och Chris idag också som gifter sig. Hurra!
 
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


I've got a sea of flowers
But all these hours are just mine alone
No one's home
Bought me the finest china
Each time I dine it's always me alone
With the heater on
Left to your own devices
A master of disguises
Why is that not surprising
It's like you're Midas

Now all I see is gold
All I see is gold

You're probably somewhere sunny
And I'm here wondering if you dream of me
While you're by the sea
Of all the people passing
Your face appears in everyone I see
But you're not with me
And now I just can't tell if
That's just the way you felt
When we were just beginning
You've turn to Midas

Now all I see is gold
All I see is gold

When you hold my hand, I don't feel anything
All I can feel is cold, and all I see is gold

Bridgit Mendler - All I See Is Gold

No one is home

Glad natinaldag på er! Brukar man fira på något speciellt sätt? Tror inte det. Jag har firat genom att vara hundvakt åt två hunder där den ena har varit extremt ledsen hela tiden. Städade även köket åt mamma. Duktigt. Nu ska jag försöka ladda ner en blankett som ska skickas in till Försäkringskassan, men det verkar väldigt omständigt. Håller på och laddar ner ett program som man tydligen var tvungen att ha för att kunna få blanketten. Invecklat? Grrr.

Tänkte också försöka få klart de biorecensioner jag har ligga. Skrev ganska mycket på dem igår, men tänkte få klart och kunna skicka in dem idag. Muy Bien! Sen kan jag också nämna att jag är smått kär i Bridgit Mendlers musik så ni kan vänta er fler "Song of the Day" med hennes musik inom närmsta framtiden. Just so you know ;)

Ett extremt intressant inlägg kände jag att det blev. Äsch, hoppas ni har en bra nationaldag!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


Think the clouds are clogging up my brian
Like the weather drain same, like the tears on my face
And I'm stuck up in the storm eye
I guess I'll be alright, oh, oh, oh
Then it hits me like, oh, oh no
And you're that wind that swept me of my feet
Got me flying til I'm crying and I'm down on my knees
That's what Dorothy was afraid of
the sneaky tornado
There's no place like home

I'm boarding up the windows
Locking up my heart
It's like everytime the wind blows
I feel it tearing us apart
Everytime he smiles, I let him in again
Everything is fine when
you're standing in the eye of hurricane
Here comes the sun, here comes the rain
Standing in the eye of the hurricane

Bridgit Mendler - Hurricane

It's not just whatever

Idag var jag på intervju för att de ska kunna placera mig på en praktikplats bättre. Eller snarare ordna en intervju för en praktikplats ute på ett företag. Gick väldigt bra skulle jag säga. Efter att han fyllt i ett papper sa han att de hade ett företag som varit på dem flera gånger om att de ville ha en praktikant och profilen de sökte stämde in exakt på mig. Det var på HKM Publishing AB som ligger bakom tidningar i Örebro så som "Campus", "Nollnitton" och "Handelsstaden". Han sa att det kanske inte var att skriva, men har man väl en fot inne så är man ju inne. Jobbar hemskt gärna med allt inom journalistiken just nu då det är ett av de jobb jag verkligen kan tänka mig i framtiden. Och som sagt, en fot inne är super, speciellt då det är en tuff bransch. Håll tummarna att de får tag på dem och kan ordna en intervju!! Vill så gärna (och då kan jag stanna i Örebro, med tanke på att det jag vill plugga till är det jag då skulle ha praktik i. IIHH!!). Vill, vill, vill. 

Gårdagen var väldigt bra. Kan säga direkt att Baksmällan del III är betydligt bättre än sina föregångare!! Kul var att hon i kassan skulle kolla i pärmen så jag stod med under recensenterna. När hon inte hittade pappret la hon undan pärmen och sa "Jag känner ju igen dig så vi gör så här istället" och så fick jag skriva på en lapp i vanlig ordning. Haha. Men men, inget mig emot. Efter så träffade jag Mina och i vanlig ordning var det supertrevligt. Vi pratade, skrattade och hämtade ut ett par paket. Bland annat hade hon fått (eller köpt) ett fantastiskt fint armband för under hundralappen. Avundsjuk? Oh ja! To wrap it up: Trevlig dag som jag gärna tar i repris. 

Hoppas ni haft en fin dag idag nu när solen verkligen strålat på oss!
Goodnight and Goodbye

The power to love again

Pitchningen igår gick riktigt bra. Fick ut det jag ville av producenterna. Ska skriva om mitt synopsis efter en diskussion med en av producenterna och sedan skicka det till henne. Muy Bien. Dock fick jag en liten tankeställare när jag pratat med en annan av producenterna. Jag berättade (efter att han frågat vad jag vill göra i framtiden, vad min dröm är) att jag även skriver filmrecensioner. Han sa ganska direkt att jag måste välja. Snart. Då jag väl börjat på "allvar" med recensionerna är det ingen återvändo. Tydligen är man inte extremt eftertraktad av producenter om man skriver recensioner på deras filmer. Speciellt inte om det är dåliga recensioner. Haha. Sååå, jag måste ta en funderare över sommaren. Lutar dock mot recensionerna. Känns som att jag är bättre på det om man ser till feedbacken från båda hållen. Men som sagt, jag får ta en funderare. Är ju så fantastiskt kul att skriva manus.. GAH!

Anyway, idag ska jag in till stan igen nu på eftermiddagen. Först ska jag se Baksmällan del III då den ska recenseras till Lösnummer och sen blir det en fika och lite prat med Mina. Bara trevligheter alltså. Åh, fick veta att jag vunnit en dvdfilm också under Galicienveckorna som "Spanien i Sverige" anordnat på facebook. Muchas Gracias. Verkar vara en bra film också. 

Nej, nu MÅSTE jag verkligen göra mig klar så jag hinner iväg. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

#Happy2ndBirthdayWillow


Idag fyller Pinks lilla dotter Willow Sage hela 2 år. Grattis!! Så otroligt söt. På konserten fick man se bilder på henne då hon var med under repetitionerna. Tydligen hade hon fått komma upp på scen under en konsert och varit helt lyrisk efteråt. Gullo!

Älskar att man kan få göra random inlägg om saker som denna! Haha. 
Goodnight and Goodbye

Almost done

Sisodär, nu har jag ett ihopskrivet synopsis. Har inte tänkt så mycket på själva pitchen, får bara ha synopsen framme och ta från det jag kommer på. Blir mer personligt då. Förra året kände jag att jag nästan såg ner i papprena hela tiden och det känns ju lite mindre bra. Kanske ska skriva upp ett papper som endast är punkter på vad som händer som stöd? Smart idé! I övrigt kan jag säga att jag är otroligt lugn. Nervositeten var på topp förra året, men av någon anledning känns det inte lika viktigt i år. Om någon nappar så är det självklart jättekul, men det känns samtidigt som att det inte är världens undergång om de inte gör det. Ganska skönt att vara så avslappnad ändå.

I övrigt har det inte hänt så mycket här hemma, mer än att jag skulle hjälpa Ia när hon skulle ta in två av hästarna från sommarhagen medan två skulle vara kvar. Det slutade med att Ia hade sina två hästar och de andra smet. Haha. Turligt nog var de två som smet de snälla så de sprang hem till stallet. Puh! Tror dock inte jag får hjälpa till med det mer ;)

Hoppas ni har en bra dag och håll en tumme eller två för mig imorgon nu! :)
Goodnight and Goodbye

Lista på en lördag

Nu tycker jag det är dags för ännu en lista. Orginalet kommer från Elsas blogg, men jag har gjort den lite efter mig själv. Here we go!

Hur ser ditt skrivbord ut:


Roligare än så här är det inte är jag rädd. Samma bakgrund som här på bloggen. Av någon anledning har jag fastnat i att lägga bilder på lager så ingen kanske riktigt ser någon av dem. En illusion ;)

Det tråkigaste som hänt dig i år:
Ehm, oj! Känner väl kanske inte att det är en speciell sak som stuckit ut extra mycket. Eller.. att jag inte fick något bidrag från CSN så jag hoppade av kurserna nu i vår och var därför tvungen att ta alla mina Madridpengar att leva på. Om allt gått enligt planerna hade jag varit Madrid just precis nu och sett min första match med pojkarna ikväll. Nu blev jag nästan lite ledsen när jag kom på det.. :(

Det bästa som hänt i år:
Tror ändå det måste vara för någon dag sen då examensbeviset landade i brevlådan. Att ha ett bevis på att jag klarade det i händerna är ofattbart med tanke på min start där jag kände mig absolut helt värdelös. Ännu ett bevis på att man aldrig ska ge upp, även om det tar emot. Sen är jag ju extremt förtjust i konserter så att få se dels OneRepubilic (som jag absolut älskar!!) för första gången och sedan uppleva Pink (som också blivit lite av en favorit) live ligger också otroligt högt på den där listan. 

Tre sensate smsen:
Tar de tre senaste från de tre senaste personerna. Annars får ni bara se vad jag och Elin skriver om ;)
- "Meh, de sög ju :/" Elin om att jag inte kunde komma till henne idag för att jag var tvungen att agera hundvakt då resten av familjen är på hästutställning och hjälper till.
- "Vi snackade om kl 1. Funkar för dig?" Martin om när vi ska halvårsmöte med filmklubben.
- "Tåget försenat 20 min, framme 19.20. Är ni kvar?" En på Manusverkstan skulle komma lite sent i onsdags.

Nuvarande beroende:
Musik: Åh, är alltid beroende av så mycket musik!! Haha. För tillfället lyssnar jag dock på Maybe och River med Emelie Sandé. Fantastiskt bra! Sen skriver jag ett manus där en av karaktärerna avgudar Florence + The Machine så det blir ju lite sånt också.. 
TV-serie: För tillfället har jag nog ingen serie som jag är beroende av eftersom de flesta tagit uppehåll. Men jag har ett avsnitt kvar av Grey's Anatomy så jag får säga det då.
Kläder: Jag har en svart tröja som jag haft ett par år nu, men jag absolut älskar den!! Stor, luftig och fantastisk snygg. Har den faktiskt idag tillsammans med ett par jeansshorts. Now you know.
Mat: Samma som alltid - Pasta!!

Ett jobb du aldrig kan ha:
Oj.. Kirurg. Klarar inte av allt blod och att skära i folk.

Något du inte gillar hos andra:
När man inte respekterar andra. Som när man ställer sig mitt i vägen trots att man ser att någon vill komma fram och sedan inte flyttar sig. Eller när man pratar eller smaskar extremt högt på bion. Bion är som min kyrka - visa respekt! Haha ;)

En dålig sida med dig själv:
Jag är extremt dålig på att vara social. Som ni kanske vet. Jag kommer på saker jag skulle sagt eller gjort tio timmar efter. Tror jag ibland kan komma ut som lite ointresserad och otrevlig, men jag lovar att så inte är fallet!!

En maträtt du är sugen på just nu:
Eftersom jag skippade frukosten idag är jag sugen på vad som just nu. Har dock köpepannkakor i kylskåpet som jag tänkte äta när jag är klar här. Mumsigt!! (Och ja, min mamma tycker jag är knäpp som vill ha KÖPEpannkakor när jag kan steka egna!! Men de såg ju så goda ut där i affären)

Helgplaner:
Tjaaa, skriva på min pitch kanske? Samt lugna ner mig över serien jag såg som ska recenseras så jag kan skriva en värdig recension på den. Och idag är jag alltså hundvakt.. :)

Det var det. Hoppas ni har en fin dag nu alla!
Goodnight and GoodbyeRSS 2.0