My Life In Ruins


Den andra filmen jag pratat om senaste tiden som jag är helt beroende av är My life in ruins, som med svenks översättning blir Min stora feta grekiska semester. Den är enligt mig helt underbar. Bland annat får man se en massa ruiner av det antika Grekland, det här är nämligen första amerikanska film som tilläts filma i Acropolis. Bara det liksom. Men sen har jag också lärt mig några grekiska ord. Bland annat vet jag nu att Kalismera betyder god dag och Kalispera betyder god kväll. Efter den här filmen har jag fått en kick och vill läsa båda grekisk mytologi, historia och grekiska. Haha.

Filmen handlar om Georgia (Nia Vardalos) som är professor i det antika grekland, men som på grund av att det inte finns några jobb tvingats ta en tjänst som reseguide. Medan hon vill dela med sig av sin kunskap om ruinerna vill turisterna bara shoppa, äta glass och åka till stranden. Genom filmen får vi följa en av dessa resor, men som visar sig förändra Georgias liv. Hon finner både sin kefi och mannen i sitt liv. LOVE IT!


Allting du pekar på

Nu har de sista bidragen presenterats inför Melodifestivalen 2014. Ser inte så tokigt ut kan jag säga. Många som på förhand känns som vinnarkandidater. Som vanligt är många av dom i samma startfält. Den jag blev mest glad för att se var utan tvekan Anton Ewald. Älskar honom! Och han var defenitivt här den här gången för att ta hem det. Fick en flashback till 2011 när Eric Saade sa i princip samma sak. AAHH. Så taggad på det här nu!

Lite uppdatering nu då på senaste dagarna. I tisdags var det ju Mary Kay-kväll hos Agnes. Var supertrevligt! Mycket skratt blev det och mycket tack vare Agnes underbara katter. Haha. Tack flickor för en riktigt bra kväll!
Igår började jag med att åka till tandläkaren. Fick bra betyg då allt såg bra ut. De kommer även sänka kostnaden för mitt avtal. Muchas gracias! Läkaren jag hade var ju inte så otrevlig heller om jag säger så. Kul var det då han frågade om sjukdomar och ja sa nej på varje fråga. Frisk som en nötkärna! Efter det hade mamma köpt supermumsig frukost på Fröken Brogrens Veranda (älskar det stället!!) som jag glatt mumsade i mig innan jag mötte upp Elin. Blev färgning av hår. Jag lyckades bli röd överallt utom i håret. Haha. Men tillslut blev det ändå bra tycker jag. Mer nyans av rött som inte direkt skriket ut. Me like. 

Igår hade vi också föreläsning med Mikael Flodin. Var riktigt kul att få höra hur hela produktionen, från första manus till intäkterna från biografen, gått till under filmen Änglavakt. Vägen dit var dock mindre rolig. På Willys parkering sa det pang och sen kom en arg man och sa att jag backat in i honom när han stod helt still. Tror jag var i chock för jag bara lät honom hålla på. Så här i efterhand känner jag mig ganska arg. Det gick inte alls till som han sa. Och än värre behandlade han mig som ett barn som inte visste någonting. Bland annat ville han att min mamma skulle ringa honom. Hoppas hon säger till på skarpen! Tur jag hade Elin med mig, även om han blev väldigt hotfull mot henne. Usch! Hur som, efter föreläsningen på uni åkte jag och Elin till Roxy och lyssnade på Anna Odell och hennes arbete med Återträffen. Man förstod vad hon pratade om kring mobbning och sånt, men när det gällde själva filmen förstod jag ingenting. Tror man behövde ha sett den innan. Men men, trevligt ändå. 

Jaha, där har ni det. Nu ska jag sluta innan ni får världens längsta inlägg på halsen. Hoppas ni har en bra dag! :)

Goodnight and Goodbye

Can't make a sound

Känns inte som att jag haft så mycket att blogga om de senaste dagarna. Har försökt skriva lite på min fallstudie trots att jag inte fått in den information jag behöver än. Annars kan man säga att jag verkligen utnyttjat mitt konto på Netflix. Några riktiga pärlor bland filmerna har jag hittat. Ever After har jag ju redan berättat om och den andra jag fallit handlöst för kanske kommer lite senare. Håll tillgodo ;)

Imorse presenterades de första bidragen till Melodifestivalen 2014. Mycket intressant. Eventuellt kommer en lista sen om jag hinner med att fixa det. Ett namn jag fastnade för direkt är Alvaro Estrella. En av mina favoritdansare och körsångare som nu får ta steget fram i rampljuset. På tiden! Har hört honom lite på youtube och jag gillar vad jag hör. Vill inte ta ut något innan man hör dom, men han är en liten minifavorit såhär på förhand. 

Idag bär det av hem till Örebro igen. Någon som blir förvånad? Haha. Ikväll är det nämligen Mary Kay-kväll hos Agnes. Ska bli jättekul, främst för att det innebär att träffa tjejerna igen. På onsdag sen är det heldag i stan. Först tandläkaren (*svälj*), sen hem till Elin och färga håret (känner att jag behöver pigga till det lite) sen gästföreläsning med manusverkstan och sist eventuellt till Roxy för att lyssna på Anna Odell om hennes film Återträffen. Ingen film jag sett, och ingen jag heller planerar att se, men kan vara intressant att lyssna på ändå. Vi får se hur det blir. I helgen sen kommer Johan och AnnaLena för att fira jul. De är i Sydafrika över jul och nyår så vi passar på att fira lite tidigare istället. Trevlans. 

Nej nu ska jag försöka göra mig klar så jag kan bege mig till bilen och åka sen. Hoppas ni har en bra dag hörrni!

Goodnight and Goodbye

Ever After


Normalt brukar inte jag vara den som faller handlöst för filmer gjorda före 2000 som inte är Disney. Varför vet jag inte. MEN, det finns en film som lyckats gripa tag om mitt hjärta. Ever After. Med tanke på att den baseras på en saga och man i början får se bröderna Grimm kanske det inte är så förvånande. Hur som så är den alldeles underbar och jag kan inte hjälpa att le i princip från början till slut. 

Filmen är en slags version av Askungen där Drew Barrymore spelar Danielle (askungen). Då hon en dag besöker hovet, utklädd som en hovdam för att rädda en tjänares liv, springer hon på prins Henri. De blir självklart snart kära, men Henri tror att Danielle är den hovdam och uppgav den dag de träffades. Skulle han älska henne om han fick veta sanningen om att hon endast är en enkel tjänare? Samtidigt har Henri en slags deadline. Han måste välja vem han vill gifta sig med innan den stora balen, annars blir han bortgift med prinsessan av Spanien. Ja vad ska jag säga? LOVE IT! Kan inte sluta titta på den om och om igen..


Playing in my Music Box


Som ni säkert märkt nu så absolut älskar jag Demi Lovato. Bara väntar på att hon ska turnera utanför USA och då göra ett stopp i Sverige. I förrgår kom hon ut med en ny video till låten Neon Lights från nya skivan. LoveLoveLove. Även om jag gillar mer när hon gör låtar som Made in the USA. Men men, hon är typ jämt bra ;)

Goodnight and Goodbye

Know nothing at all

Nu är jag i Norrköping igen. Väldigt rännande, speciellt eftersom det blir Örebro på tisdag igen. Jag har ingenting emot att köra, men mitt konto gör inget annat än att skälla på mig. Måste försöka lösa detta. Har dock bestämt att jag inte ska flytta hem till Örebro på landet. Känner att jag trivs otroligt bra med att bo själv då jag får mer ro att skriva och jobba med skolarbetet. Samt att jag kan lägga upp min tid som jag vill nu. Hemma på landet har vi ju bara internet hos mamma så då måste jag lägga upp min tid efter när jag kan vara där. Eftersom jag gärna jobbar lite senare på kvällen så blir det inte så bra. Så, kvar i Norrköping i vår. ELLER om jag kan hitta en inte allt för dyr lägenhet i Örebro. Tips på hyresvärdar och lägenheter välkomnas med öppna armar. Har gjort en intresseanmälan på ÖBO, men tror att jag inom någon dag kommer halka ner på intresselistan för den verkade helt super. Skulle passa mig ganska perfekt. Men men. Hoppas på att jag kan hitta en lägenhet så jag kan bosätta mig i mitt fina Örebro.

Annars då? Var precis iväg och hämtade min reflektionsessä som nu blivit genomläst. Jag blev godkänd vilket betyder att jag är klar med första delkursen. Otroligt skönt. Kändes som att jag kunde fått ett högre betyg om jag specifierat mer vad det är jag planerar att göra som examensarbete. Eftersom jag inte trodde men skulle ha med det så utvecklade jag inte den biten så mycket. Plus att jag då inte var helt hundra på vad jag skulle göra. Men men, jag är väldigt nöjd med godkänt. 

Nu ska jag återgå till min fallstudie. Skicka mail igen och hoppas att folk svarar bättre den här gången. Har lite svårt att ringa. Så fort jag pratar med någon som inte är "privat" så klagar dom på att det hörs dåligt. Imorse när jag ringde tandläkaren frågade hon om jag hade högtalaren på för det lät nästan som rundgång. Pratade då helt normalt i telefonen. Hur ska det gå i ett och ett halvt år till?

Hoppas ni har en bra fredag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Igår var det min "Song of the Day" och idag min "Playing in my Music Box". Förstår ni hur mycket jag älskar denna låt? Tycker den är helt fantastisk på alla sätt och vis. Skulle någon sjunga den för mig skulle jag falla för den personen direkt kan jag säga. Sen att jag redan råkar vara lite förälskad i Phillip gör ju inte saken värre direkt. Fantastiskt. 

Goodnight and Goodbye

Song of the Day


When life leaves you high and dry

I'll be at your door tonight if you need help
I'll shut down the city lights
I'll lie, cheat, I'll beg and bribe to make you well
When enemies are at your door I'll carry you away from war
If you need help, If you need help
Your hope dangling by a string
I'll sharing in your suffering to make you well

Give me reasons to belive that you would do the same for me

And I would do it for you
Baby, I'm not moving on
I'll love you long after you're gone
For you, for you
You will never sleep alone
I'll love you long after you're gone
And long after you're gone, gone, gone

When you fall like a statue
I'm gonna be ther to catch you, put you on your feet
And if your well is empty
Not a thing will prevent me,
Tell me what you need

I surrender, you've always done the same for me

You're my back bone, you're my cornerstone
You're my crutch when my legs stop moving
You're my headstart, you're my rugged heart
You're the pulse that I've always needed

Like a drum, baby don't stop beating
Like a drum my heart never stops beating for you

Phillip Phillips - Gone Gone Gone

Down with fire

Okej filmen igår var.. Har inte bestämt mig än för att det var helt sjukt otroligt AMAZING, men det lär komma när jag smällt den. Bättre än första var den iaf, kanske för att det var jobbigare denna gång. Några saker var så snyggt inplanterat att man verkligen såg hur de tänkt igenom allting som hände, men samtidigt störde jag mig lite på det. Och slutet. SLUTET! Ja. Vet inte vad jag ska säga. Planerade inte att se om den då jag vill spara allt till Hobbit men vad sjutton. Hur ska jag inte kunna se den igen? Jag MÅSTE se den igen!

För övrigt var kvällen/natten väldigt trevlig. Men vad kan man förvänta sig med bio och trevligt sällskap? Seminariet på förmiddagen gick bra det också. Fick bekräftat att min idé om bokadaptionen var ganska bra. Kändes väldigt skönt att höra i och med att det är det jag helst vill göra. Dock fick jag lite tips och så som lett till att jag tror jag kommer köra 50/50. Alltså skriva min bok, men också skriva D-uppsatsen. Om det inte blir för mastigt. Uppsatsen skulle då handla om begreppet jag nyligen kommit på (eller jag har inte sett någon använda det iaf), nämligen "Hollywoods överlevnadsinstinkt". Kom på det när jag gästbloggade på Annelies nya filmblogg. Inlägget handlar just om Hollywoods överlevnadsinstinkt men också om att filmkritiken måste inse sitt ansvar. Vill ni läsa så hittar ni den här

Idag har det sovits större delen av förmiddagen. Ibland gillar jag att kunna lägga upp min tid som jag vill. Tyckte synd om de andra tre som alla var tvugna att gå upp tidigt. Ikväll är det Manusverkstan. Tror nästan jag har en förbannelse över mig eller nåt. Förra gången blev vi bara två i min grupp då tredje medlemen tagit fel på dag. Denna gång började vi med fyra i gruppen, men sen fick en byta grupp och en har blivit magsjuk. Vi är alltså två igen. Vad är detta? Haha. Hoppas det vänder. Inte för att jag har något emot att bara vara två, det är ganska skönt, men för att jag inte ska bli galen och faktiskt börja tro att det är en förbannelse över mig ;)

Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day - Catching Fire


All the ways that you think you know me
All the limits that you figure out
How to learn to keep it all below me
Just to keep from being thrown around

Every single time the wind blows
Every single time the wind blows
I see it in your face

In a cold night
There will be no fair fight
There will be no good night
To turn and walk away

So burn me with fire
Drown me with rain
I'm gonna wake up screaming your name

Yes, I'm a sinner
Yes, I'm a saint
Whatever happens here, we remain

Now we talk about a wasted future
But we take a good look around
Yeah, we know it, it hasn't been for nothing
Cause we'll never let it slow us down
No we'll never let it slow us down


Christina Aguilera - We Remain
 

From where you're standning

Idag har jag en offdag. En sån där dag då man inte orkar. Resultatet blev att jag inte satt min fot utanför lägenheten. Har fixat med lite på min fallstudie (har fått grönt ljus från läraren) och läst synopsis inför manusverkstan på onsdag. Sen har jag bara kollat på ett avsnitt Once Upon a Time (som för övrigt slutade med att jag i princip fick hjärtstopp..), en massa avsnitt How I Met Your Mother samt en film som jag fått av Elin. Såna dagar är ganska bra också, förutom den där känslan av att vara off. När man inte kanppt orkar medd sig själv så man vill inte utsätta någon annan för en själv heller. Typish.

Imorgon är det tidig uppgång för ett seminarium. Vet egentligen inte om jag skulle göra något inför det. Vi ska få feedback på våra idéer, men eftersom jag bara har någorlunda koll på en av de andra i gruppen känner jag att det inte är så mycket jag kan förbereda. Seminariet är ju inte så långt heller så det är nog mest läraren som kommer prata. Håller tummarna för det iaf. På kvällen sen är det ju Hunger Games Night, som jag längtat! Börjar dock fundera på om jag ska orka vara vaken. Först tidigt seminarium sen köra till Örebro. Såna saker blir man trött av ;) haha. Får dricka mycket Pepsi Max. Och ja, jag kommer fortsätta tro att det är koffein i trots att Elin säger motsatsen! 

Hoppas ni haft en bra måndag!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day - Catching Fire


And another one bites the dust
But why can't I conquer love
And I might've got to be with one
Wanted to fight this war without weapons
And I wanted it, wanted it bad
But there was so many red flags
Now another one bites the dust
And let's be clear, I trust no one

You cannot break me
I'm still fighting for peace

Well, I've got thick skin and an elastic heart
But your blade, it might be too sharp
I'm like a rubber band, until you pull to hard
And I may snap and move to close

But you won't see me pull apart
Cause I've got an elastic heart

And now I step through the night
Let's be clear, won't close my eyes
And I know that I can't survive
I walked too far to save my life
And I want it, I want my life so bad
I'm doing everything I can
Then another one bites the dust
It's hard to lose a chosen one


Sia feat. The Weeknd and Diplo - Elastic Heart

There and back again

I helgen har jag varit på ännu en snabbvisit i Örebro och nu befinner jag mig återigen i Norrköping. Jag gör ännu en snabbvisit i veckan som kommer. Vadan detta, kanske ni undrar då. Kostar inte det en massa att åka fram och tillbaka? Jo, det gör det. Anledningen är att att de ändrar i mitt schema efter att jag bokade bussen hem i fredags. SÅ, det var bara att åka hit igen. Sen är det ju Hunger Games Night på tisdag och sen manusverkstad på onsdag. Sen måste jag tillbaka för vi har scenlabbet nästa helg. Så, mycket åkande. Morfar håller dock på och pratar jämt om att han ska ge mig pengar. Idag innan jag åkte erbjöd han mig att ta med hans kort. Haha. Så gullig. Tur att jag har ett samvete och inte bara är pengagirig. 

Jag tror att jag över helgen kommit fram till vad min fallstudie ska gå ut på. Har tagit kontakt med Teater Nolby i Karlskoga och tänkte skriva om deras pjäs "Figaros bröllop" som gick i våras. Ska också sätta det i kontext med hur Karlskogas kommun jobbar för att främja kulturen. Hoppas på tummen upp från min lärare så är det bara att sätta igång sen. Teater Nolby var väldigt positiva till det iaf. Är riktigt taggad nu också så hoppas, hoppas, hoppas att allt är okej. 

Nej, nu ska jag... Ja, något ska jag nog hitta på. Hoppas ni haft en bra helg!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day - Catching Fire


There is a wall of silence in our way
What's quiet in the voices I cannot say
Through all the walls I fought in my mind
All your eyes are the only refuge I find

So we moved under the spotlight
And never think about the price we'd pay
When all the world around us slipped away

Hey is there a place for us
Where flames flicker and waves for us
And we can see the future and the dreams it's made of
Hey, is there a place, a place for us

Well, I'm not afraid to die here
But damned if I go on living a lie here

Hey, is there a place for us

Now from the streets we run
Eyes wild like the sun
We are the new creators
We are the chosen ones

And as the city blazes
You hear a voice that you can trust
Singing is this the place for us

Mikky Ekko - Place For Us

Song of the Day - Catching Fire


It's hard letting go
I'm finally at peace, but it feels wrong
Slow I'm getting up
My hands and feet are weaker than before

And you are folded on the bed
Where I rest my head
There's nothing I can see
Darkness becomes me

But I'm already there
Wherever there is you
I will be there too
There's nothing that I'd take back
But it's hard to say there's nothing I regret

Cause when I sing, you shout
I breath out loud
You bleed, we crawl like animals
But when it's over, I'm still away
A thousand silhouettes dancing on my chest
No matter where I sleep, you are haunting me
But I'm already there


Of Monsters And Men - Silhouettes

Song of the Day - Catching Fire

 

It's a lonely road, full of tired men

And you can see it in their faces
And you'll be home in spring
I can wait til then
I heard you're on a big train

And all this too shall pass
This loneliness won't last for long
I wasn't there to take his place
I was ten thousand miles away
So when you hear my voice
When you say my namn
May it never give you pain

I don't wanna go
But it's time to leave
You'll be on my mind, my dear destiny

And I won't fight it in vain
I love you just the same
I couldn't know what's in your mind
But I saw the pictures, you're looking fine

And there was a time
When I stood in line for love, for love, for love
But I let you go, oh, I let you go

And he fell apart
With this broken heart
And this blood, this blood, this blood
Oh, it drains from my skin and dust
 
 The Lumineers - Gale Song

Wall of Silence

Okej, seminariet gick ganska bra. Och det var faktiskt inte så jobbigt trots att det var fyra timmar. Har varit på seminarier som är två timmar som varit segare. Återigen måste det ha med läraren att göra. Ska sörja lite att vi inte kommer ha honom mer nu. Det faktum att alla elever satt kvar i klassrummet och väntade på honom utan en tanke på att gå därifrån när han var ganska sen säger ju en del om hur han är. Varsågoda att vara avundsjuka! Jag är till och med lite avundsjuk på mig själv. Haha.

I pausen på min skrivarkväll har jag kommit på en specialare på "Song of the Day" som jag vill göra. Men vet inte riktigt hur jag ska få till det. Det hela är för att peppa inför premiären av The Hunger Games: Catching Fire och det helt fantastiska soundtracket. Får se hur jag löser det. Håll utkik de närmsta dagarna!

Nu är det tillbaka till skrivandet som gäller. Funderar på att göra lite mat också. Kan ju vara bra att äta lite kvällsmat liksom. 

Goodnight and Goodbye

Sleepy Sleepy

Känner mig helt mosig. Egentligen hade vi en föreläsning nu på morgonen som jag ville gå på, men när klockan ringde så orkade jag inte leva. Haha. Gick upp lite senare istället och ska snart göra mig klar och gå iväg till ett seminarium. Känns ju lagom roligt att det håller på i fyra timmar, men antar att det behövs eftersom vi ska redovisa en uppgift samt diskutera en text. Den texten hade jag dock helt glömt bort så jag har inte jättebra koll för tillfället. Men jag hoppas det blir bra ändå, brukar bli det. 

Igår lyckades jag hinna klart med migg synopsis och känner mig faktiskt ganska nöjd. Jag vet att mycket måste utvecklas, främst då karaktärerna, men det känns som att jag har en någotlunda fungerande story. Ganska kul också att äntligen uppleva den där stunden då man har tänkt något, men sedan går karaktärerna en annan väg. Låter helflummigt, I know, men det är en sån himla skön känsla. Det är när det händer som det är rätt. 
Imorgon har jag ännu en deadline som jag knappt börjat på. Har tänkt lite, men that's it. Och inte har jag kommit på något vettigt heller. Så, efter seminariet så blir det affären för att köpa en massa choklad och sen blir det en rejäl uppesittarkväll för min del. Fun times.

Hoppas ni har en bra torsdag nu alla.
Goodnight and Goodbye

Programledare Melodifestivalen 2014


Idag blev det klart för allmänheten vilka som får axla rollen som programledare för Melodifestivalen 2014. Det blir Anders Jansson och Nour El-Refai. Redaktionen valde Nour och hon valde sedan Anders. Enligt Bjökman har dessa en kemi som är väldigt speciell. Melodifestivalen 2014 kommer utan tvekan handla om humor. Sedan tidigare har det varit ganska mycket fokus på artister då många artister varit programledare. I år startar de lite från noll och vill göra någonting nytt. Jag tycker det känns fantastiskt bra.

Vi har också nu fått veta att Edward inte kommer vara med under Melodifestivalen 2014. Han har tagit en paus. Istället kommer Henrik Johnsson ta över som innehållsproducent. Supertråkigt utan Edward, men är det någon som ska ta över så är det väl Henrik. Som sagt så tror jag detta blir super!

Goodnight and Goodbye

Livet är bättre när man vet vart man ska

Igårkväll satt jag med mitt synopsis som ska lämnas in på onsdag. Jag ändrade en massa för att få det mer i rätt genre och få fram karaktärerna mer. Det hela slutade i att jag knappt kunde sova och de få timmar jag kunde det så drömde jag om synopsiset. Klockan fem bestämde jag mig för att gå och ändra. Om det så gör hela storyn sämre så måste det vara något som jag tycker är bra och kan stå för. Tack för mig!

Idag har vi något möte där han som är programansvarig ska informera om utbildningen och där vi ska kunna framföra våra synpunkter. Sen har vi någon presentation av nåt från Linköping. Haha, känner att jag har bra koll. Det sistnämnda låter lagom intressant, men känner att jag lika gärna kan gå på det då jag ändå är där. Efter det blir det lunch på Visualiseringscenter med Johanna och Marion och så ska vi jobba på vår presentation inför torsdagens seminarium. Sen borde jag egentligen fortsätta på mitt synopsis, men som det känns nu kanske det blir en eftermiddagslur. Är sjukt trött. Gäsp. Men vi får la se. 

Hoppas ni får en bra tisdag!
Goodnight and Goodbye

Over mountains

Jag fattar inte varför jag fick smått panik över det här seminariet. Gick ju superbra. Visst pratade jag inget, men jag hängde faktiskt med i det som sas och hade faktiskt fattat texterna någorlunda okej. Tummen upp till det. Sen som sagt gör den här läraren/föreläsaren det på något sätt så det är lätt och roligt. Önskar att vi kunde ha honom jämt! Vi behöver ju inte nämna att en anledning till att jag vill det är för att han är väldigt behaglig att titta på också. Nejnej, så ytlig vill jag inte vara, så det låter vi vara osagt.

Innan seminariet skulle jag och Johanna, en från klassen, luncha på Visualiseringscenter, men det visade sig vara stängt på måndagar. Istället tog vi ett kebabställe som var jättegott. OCH, det var inte alls läskigt att gå in och handla där. Jag har ju en liten fobi för pizzerior. Weird, I know. MEN, nu har jag alltså hittat ett ställe som funkar. Muy Bien! Trevligt att lära känna Johanna lite också. Vi har liksom inte pratat förut. Men ibland kan det vara kul med sådana infall också.

Den här veckan kan jag förövrigt meddela är utnämnd till helvetesveckan. Har sjukt mycket som ska göras. På onsdag är det deadline på Manusverkstan och på fredag i scenlabbet. Dessutom har vi en uppgift som ska redovisas på torsdag. Turligt nog så är jag med Johanna och Marion som båda verkar jätteduktiga så den ska nog gå bra. Sen utöver det så ska jag skriva en recension och läsa några andra synopsis. Kanske inte låter mycket såhär, men när man inte kommit så långt på de där synopsis som ska lämnas in så är det ganska mycket. Men som tur är så är det nästan uteslutande saker som ändå är relativt roliga att göra, så det går ingen nöd på mig. Köpte en burk pepparkakor idag också så jag ska nog klara mig ;)

Hoppas nu ni har en bra måndag alla!
Goodnight and Goodbye

In our blood

Känns som att jag är dålig på att blogga när jag är hemma i Örebro. Hur som så hände det inte så mycket. Träffade Elin en stund i lördags och vi kom vidare på miniserien. Sen firade vi morfar med mumsig mat. Trevligt, trevligt.

Idag när jag satt på bussen drabbades jag av extrem åksjuka. Visste knappt vart jag skulle ta vägen. Har hållt i sig även under kvällen. Funderar på att gå och lägga mig och hoppas att den är borta tills imorgon. Då har vi nämligen seminarium. Har inte tagit mig igenom alla texterna. Förstår ju i princip inte ett skit av vad som står. Nu handlar det ju inte om film längre utan kultur och politik. Så tyckte jag filmtexterna var svåra så är de ju ingenting i jämförelse. Blev till och med lite sugen på att ta upp någon av de där filmtexterna igen. Haha. Men ja, några texter har jag läst så jag hoppas jag klarar mig. Som sagt hoppas jag bara att den här åksjukan försvinner. Inte så kul att sitta i skolan och helst bara vilja sjunka genom golvet. Håll tummarna!

Hoppas ni haft en bra helg!
Goodnight and Goodbye

Takes my breath away

Idag hade vi en ny föreläsare och jag var så irriterad. Han påminde mig om någon (på ett positivt sätt!) men jag kan för mitt liv inte komma på vem. Så oerhört frustrerande! 
Hur som så var han en väldigt bra föreläsare/lärare. Kulturpolitik känner jag inte riktigt är mitt intresseområde, men han fick mig att sitta intresserad nästan hela tiden. Kanske inte bara var för att han gjorde det hela på ett intressant sätt if you know what I mean. Kul kan man ha. Efter föreläsningen tog jag en liten promenad på mitt vanliga promenadställe och sen gick jag till Espresso House och köpte med en kladdkaka. Fick ju veta imorse att det är kladdkakans dag idag. Då får man slå på stort! Mums.

Imorgon ska jag åka hem till Örebro. Eftersom det är farsdag på söndag ska vi äta med mormor och morfar. Eftersom morfar tycker jag aldrig är hemma så tänkte jag att det är bäst jag är med och firar honom. Skulle vilja gå och se Thor: The Dark World också. Får ju gå gratis eftersom jag recenserar den, och det känns dumt att inte utnyttja det när jag kan. Så, om någon vill gå antingen fredagkväll eller lördagkväll så hojta till! Vore tråkigt att gå själv när alla andra också går. haha. 

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Come take me home

Jag har säkerligen sagt det förut och kommer säkerligen säga om det miljontals gånger. Men är inte bio det mest underbara som finns? Bara för att jag älskade Thor: The Dark World så mycket och mamma skulle försöka få morfar att tanka min bil så bestämde jag mig för att gå på bio idag också. Då jag gick den tidiga visningen (som de bara kör varannan onsdag här i Norrköping!!) så var jag helt själv i vad jag tror är deras största salong. Bara för att jag kunde så köpte jag en stor snacks och knaprade på så högt jag kunde. Varför kan inte varje dag vara så för? 

Jag gick faktiskt tidigare än jag behövt till bion. Är så svårt att tänka sig in i det faktum att det knappt tar fem minuter att komma dit från där jag bor. Det slutade med att jag satt där i salongen 25 minuter innan det började. Det visade sig vara ganska bra för jag fick faktiskt en del skrivet. Av någon anledning blockeras jag så fort jag är hemma. Spelar ingen roll om det är hemma på landet eller i lägenheten i Norrköping. Hemma blockeras jag. Skönt att det släppte lite på bion alltså. Tummen upp till det!

Imorgon är det föreläsning som gäller. Kulturpolitik och kulturarbetarens villkor. Hoppas det blir mer intressant än jag förväntar mig. Som tur är håller den bara på i ett par timmar. Tror jag ska sätta mig och läsa lite sen. Vi har fått en massa papper som vi sedan har två seminarier på i nästa vecka. Work work.


Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


I had a dream the other night
About how we only get one life
Woke me up right after two
Stayed awake and stared at you
So I wouldn't lose my mind

And I had the week that came from hell
And yes I know that you can tell
But you're like the net under the ledge
But I go flying of the edge
You go flying off as well

And if you only die once I wanna die with..

You got something I need
In this world full of people there's one killing me
And if we only die once I wanna die with you

Last night I think I drank too much
Call it our temporary crutch
With broken words I tried to say
Honey don't you be afraid
If we got nothingwe got us

If we only live once I wanna live with you

OneRepublic - Something I Need

Reach out as far as you can

Jag har ett stort dilemma. En föreläsning börjar om kortare tid än jag hinner bli klar på. Dock tror jag att jag medvetet dragit ut på tiden för att jag inte vill gå på den. Det är två redovisningar om kulturpolitik och någon konstverksamhet. Känner att jag kommer sitta där och i slutändan bara tänka på annat som det brukar bli när något inte är tillräckligt intressant. Då kan jag ju lika gärna stanna hemma och skriva istället. Få saker gjorda. Dilemmat är att jag hatar att missa saker, även om de egentligen kanske inte är så intressanta för mig. De står ju på schemat! Haha. GAAAH! Dagens i-landsproblem eller vad? Men det får nog bli att skippa det. Eller.. 


Kan säga att jag har ett annat i-landsproblem också. En serie jag kollar på, Drop Dead Diva, hade säsongsavslutning i söndags och jag kan inte släppa hur det slutade. Sen händer det saker i Once Upon a Time som gör att jag bara vill lägga mig ner, dra mig i håret och skrika högt. Problemet i allt det här är att ingen jag känner kollar på serierna så jag kan nörda mig. Haha. Mina var snäll och lyssnade efter förra avsnittet av Once, men ändå. Jag vill sätta mig ner på ett café med en kopp varm choklad och bara nörda i ett par timmar. Kanske slänga in lite av Hobbit i det hela också. AAHH!. Ja. 

Nu får det vara slutklagat! Hoppas ni har en bra dag :)
Goodnight and Goodbye

The lake will shine and burn


Igår var det.. mja, inte så tokigt. Efter att jag sett Thor: The Dark World (som var awesome!! Och Chris Evans dök upp en snutt och gjorde hela min dag!!) kom jag hem och insåg att det bara var några timmar kvar tills Hobbit Fan Event som visades live på youtube. IHP! Var helt fantastiskt där det ställdes frågor till några av skådespelarna samt Jackson. Man fick också se en ny videoblogg som var AMAZING! Och sist, men inte minst, fick man se en ny trailer, eller sneak peek som de kallar det. Hur bra? Blir ju inte sämre av att det är Luke Evans karaktär som pratar. Vad är det med killar som heter Evans i efternamn? Haha.

Om ni vill se eventet så finns det på youtube eller så kan man se det på moviezine om man klickar här

ÅH, är helt exalterad nu. Först Hunger Games och sen HOBBIT! Slutet på 2013 kan ju knappt bli annat än AMAZING!

Goodnight and Goodbye

Take my tears

Ja kära nån. Ser inte fram emot den här delkursen kan jag säga. Vi ska göra någon fällstudie som ser ut att vara en mindre uppsats om en organisation och ett projekt den organisationen gjort. Föreställ er mig dunkandes huvudet i väggen. Vad sjutton ska jag ta för organisation? Helst en i Örebro så jag kan vara där ett tag. Organisationen ska vara inom kultur och media. Några förslag?

Ikväll har jag köpt biljett till Thor: The Dark World. Ska recensera den till Lösnummer, men eftersom jag är i Norrköping så får jag betala biljetten själv. Inget mig emot egentligen, skulle ju ändå sett den liksom. Har på känn att den kommer vara riktigt bra. Håll tummarna!

Om någon undrar så har jag kommit in i en Måns-period. Det var väl på tiden kan man tycka. Trodde det var slut på det efter allt Barcelona-prat. Men icke. Kärleken är större än så.. Eller nåt. Haha. You know what I mean!

Nu ska jag sluta flamsa. Hoppas ni haft/har en bra dag.
Goodnight and Goodbye

Nothing but rain

Då var jag tillbaka i Norrköping igen då. För omväxlingsskull så åkte jag faktiskt buss. Var riktigt skönt att slippa köra samma gamla tråkiga iväg. Nu åkte i för sig bussen samma gamla väg, men då kunde jag blunda en stund. Fick se lite mer av Norrköping också då bussen åkte en lite annan väg och stannade vid stationen. Gillar nog den här stan mer och mer. Trots att jag fick gå från stationen i regn och bli superblöt!

Imorgon är det skola igen. Vi börjar klockan nio. NIO! Känner mig bortskämd med att ha börjat tio som tidigast en längre tid. Men jag får försöka ta mig i kragen och ta mig upp ur sängen. Kunde varit värre. Mycket värre. Varför börjar vi då helt plötsligt tidigare? Jo, ny delkurs med nya ansvariga. Kommer sakna Lasse! Plötsligt känns det som att det kommer vara mycket allvarligare. Men vi får se imorgon. Verkar vara två veckor nu och sedan en massa eget arbete. Kanske då kan få möjlighet att tänka igenom mitt examensarbete lite mer. Hoppas.

Jag har börjat skriva på en kortfilm också. Utanför heter den och är delvis baserad på en händelse som jag kom över när jag gick på mellanstadiet. Tror den kan bli ganska bra. 

Usch vad jag svamlar om ingenting bara för att få inlägget att bli lite längre ;) haha

Hoppas ni haft en bra helg!
Goodnight and Goodbye

About Time

 
Nu finns min recension av About Time att läsa på Lösnummer. Som jag tror jag nämnt tidigare så är jag lite smått kär i denna film och tycker att alla ska se den. Recensionen blev övervägande positiv också. Gick nog lite ifrån mitt tänk om att en recension ska ta hänsyn till att det alltid är någon som kommer gilla och ogilla filmen. Damn it! Alla borde älska den här filmen. Haha.

Det är en film om att vara jättekär. Det är en film om att leva. Det är en film om ha en familj.

Recensionen hittar ni här om ni vill läsa.


For the rest of our lives

Då kör vi en liten uppdatering igen då. De två dagarna på manuskonventet var väldigt bra. Inspirerande och intressant. Förhoppningsvis ska jag kunna skapa mina karaktärer bättre nu. Haha. NA var där också och skrev ett reportage i dagens tidning. Hon som skrivit satt och intervjuade Oliver precis vid trappan där jag stod och väntade på Elin. När Elin kom blev hon stoppad och intervjuad för enkäten som skulle vara till artikeln. Eftersom jag ändå stod där fick jag också vara med. När jag träffade morfar imorse och han gav mig tidningen kommenterade han att han börjar se mig mer i tidningen än i verkligheten (eftersom jag var med i Örebroarn för några veckor sedan). Där brast hjärtat lite igen. Tror jag får göra lite tid för finaste morfar <3

 
Jag har kommit på vad mitt framtida företag ska heta också. Vill inte skriva ut det förrän jag tagit det så ingen annan hinner ta det innan. MEN jag kan säga att det är genialiskt. Eller ja.. lite fyndigt iaf. Och passande med tanke på vilka berättelser det är jag älskar mest. Mer än så får ni inte. För nu. Fortsättning följer..

Igår hade vi möte med filmklubben också. Tre nya ska komma in och hålla på med marknadsföring och sponsorer. Känns riktigt bra så här efter intervjuerna. Tror det kommer ordna upp sig väldigt bra. Ser fram emot nästa år!

Det var allt för nu tror jag. Hoppas ni haft det bra de senaste dagarna!
Goodnight and GoodbyeRSS 2.0