Song of the Day


I feel it coming
It's blowing all strong
I know I got you

You're walking dawn the street feeling old burn
Shaking the expression makin it mine
You're walking down the street momma all mind
I know about impression, the guy in the back
Like the wind, like the wind


NONONO - Like the Wind

Djupt därinne

Egentligen borde jag sova nu så jag orkar leva imorgon. Haha. Men vi kör en liten uppdatering ändå. För tillfället är jag hemma i Örebro. Har idag befunnit mig i tre städer och hållt på. Vaknade upp i Norrköping, har suttit på ung scen/lab hela dagen i Linköping och går nu och lägger mig i Örebro. Känner mig oerhört världsvan. Eller ja..
 
Som sagt var det träff med ung scen/lab idag. Känner mig oerhört pepp. Kom på att jag ska skriva en pjäs baserat på samma långfilmsmanus som boken jag tänkt skriva som examensarbete. Har kommit på några scener och det riktigt kliar i fingrarna att få komma igång. Alla var supertrevliga också och det känns som att det kommer bli ett väldigt bra år. Egentligen skulle vi se en teater ikväll, men jag valde att skippa den då jag skulle komma hem mitt i natten om jag var kvar. Skönt så här i efterhand kan jag tycka. Dock körde jag i nattsvart och skyfall och blåst och hade ett tag ingen som helst aning om jag åkte åt rätt håll. Haha. Men jag kom hem! 
 
Imorgon är det första dagen på manuskonventet. Är faktiskt supertaggad. Jag och Elin ska fixa pepsi och choklad innan så vi håller oss vakna. Är inte det lättaste annars när man ska sitta och lyssna en hel dag.
 
Sova var det ja.. Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Jag har en förkärlek till låtar som görs akustiskt, om de så är så i original är inte spelar ingen roll. Jag har också en förkärlek till när det är live. Då dessa två blandas kan det med andra ord nästan inte bli dåligt. Ovan är ett sådant som jag absolut älskar. Det är Ola som framför sin nya låt Tonight I'm Yours akustikst. Älskar hur det bara är Olas sång, piano och stråkar. Låten får en helt annan dynamik!

Goodnight and Goodbye

Little like this

Det är ganska skönt att bara vara. Inte ha en massa saker att göra. En sån dag har det varit idag. Allt jag gjort är att fixa det sista inför min redovisning som jag ska hänga upp på måndag. Kanske kommer till något mer, har inte bestämt mig än. Tanken var att jag och Mina skulle till Pitchers eller O'Learys och kolla på Clasico ikväll, men vi bestämde oss för att hoppa det. Känns som det var lika bra för Barca leder. Som vanligt. Känns inte som att Real kommer hinna vända detta heller. Men men.

Imorgon åker jag tillbaka till Norrköping. På tiden kan man tycka. Haha. Blir dock en kort visit. På tisdag åker jag till Linköping för introduktion på Ung scen/lab. Sen åker jag troligtvis på kvällen/natten tillbaka till Örebro. Har inte bestämt än. På onsdag är det både Ung scen/lab och första dagen på Örebro Manuskonvent. Vill helst gå på det sistnämda men förstod inte på svaret jag fick från det förstnämda om det var okej att jag var borta. Hur kan man få kompletterande uppgift när det bara ska ges information hela dagen liksom? Vi får helt enkelt se på tisdag. 

Ja, mer än så hade jag nog inte åt er för tillfället. Hoppas ni haft en bra lördag!
Goodnight and Goodbye

Den djupgående listan


Hur var din barndom?
För det mesta bra. Ville alltid bli vuxen. Var ofta hemma själv och spelade musik så högt jag orkade lyssna. Ju äldre jag blev, ju högre blev musiken. Spenderade min tid för det mesta på landet fram till jag fyllde iaf 13, då var det en upplevelse i sig att åka in till stan. 

Har du någonsin haft ett smeknamn?
Tyvärr nej. Har dock alltid haft en längtan att bli kallad Em. Var en som kallade mig det en gång och jag höll på att flyga iväg på små moln. Haha

Vilket är ditt favoritmuseum?
Jadu.. jag har nog inget favoritmuseum. Enda jag kommer ihåg på riktigt är Pradomuseet i Madrid. Älskade arkitekturen i vissa rum så jag får nog säga det då. 

Vad tror du på?
Jag är nog öppen för och tror på det mesta. Tomtar, troll, gud, älvor, alternativa världar osv. Jag tror dock på att man ska leva sitt liv som man själv vill och aldrig ge upp. Jag tror på drömmar, att det är det som är vår livskraft.

Vem är din favoritskådis?
Åh, det finns så många bra. Dock är Anne Hathaway en stor favorit. Är ju lite svag för Ben Barnes och Chris Ewans också. Och Jennifer Lawrence. Och..

Vad har du blivit besatt av på senaste tiden?
Samlarmuggar. LP-skivor. Tavlor med text. Tv-serier.

Vad älskar du mest med ditt jobb?
Antar det funkar med både studierna och manusskrivandet här. Tror det är just skrivandet som jag älskar mest. Att jag får utforska mig själv och mina karaktärer (som jag precis insett är hela grejen med att skriva manus). 

Vad är det värsta?
Att man ofta fastnar och har svårt att ta sig vidare. Att jag ofta tappar tron på mig själv och känner att alla andra är miljontals gånger bättre än mig.

Vilket är det bästa rådet du fått och följt?
Det sista min låg- och mellanstadie fröken Gunilla sa till mig var "Lyssna till ditt hjärta". Det sista min svenskalärare på gymnasiet sa till mig var "Sluta aldrig att skriva". De två tillsammans har nog varit det bästa rådet jag fått och som jag faktiskt också följt. 

Saker du verkligen vill ha just nu?
En LP-spelare. En skrivmaskin. En ny systemkamera. Glasen som var med på Så mycket bättre förra året.

Vad får dig att skratta?
Minionerna. Komediserier (just nu helst How I Met Your Mother). Bästaste vännerna. Egentligen det mesta om jag är på rätt humör..

Var är du just nu?
Hemma hos mamma. 

Vad ska du göra idag?
Funderar på att ta en promenad. Annars är detta typ enda dagen i veckan då jag faktiskt inte ska göra så mycket. Väldigt skönt!

Beskriv en perfekt glass.
Hasselnötsmaken på NoraGlass. Smaskigare blir det nog inte!

Vilket råd skulle du ge 14-åriga du om du kunde?
När jag var 14 började en period i livet då jag var ganska ledsen. Mitt råd skulle nog därför vara att inte ge upp. Livet blir lättare. Och kanske att inte se livet så mycket i svart och vitt.

Vad oroar dig just nu?
Oj.. ganska mycket saker. Känner att jag kanske borde ta det där rådet nu istället! Men mest av allt oroar jag mig nog för att inte hinna. Att jag inte ska vara redo när saker händer. Att jag ska fylla 40 och ingenting av det jag vill med mitt liv ska ha hänt. 

Kan du se att det blir bättre?
Ja. Jag kan se mig själv om 10 år skratta åt den jag är idag. Fråga mig då så kommer säkerligen mitt råd till mig idag vara att lugna ner mig och bara njuta av resan. Vare sig livet går i den riktning jag vill eller inte.

Vem, som du inte älskar, har de vackraste ögonen?
Men vilken svår fråga. Jag lägger faktiskt inte märke till ögon så mycket. Det är knappt jag vet vilken ögonfärg mina familjemedlemmar har. Får man säga pass?

Hur lyder de sista meningarna i boken om dig själv?
"Hon lade ner den svarta fjäderpennan och granskade sina sista ord. De var precis som hon alltid föreställt sig dem. Med leende ögon vände hon blicken ut genom fönstret. Snöflingorna hade börjat virvla stillsamt i luften och lyste så klara under månens sken. Nu var det dags. Dags att fortsätta resan någon annanstans."

The Hip Tee - Sara Carbonero


Ja hörrni, då var det dags igen då. Emma skriver om mode. Denna gång är det en spansk sida jag hittat som har helt fantastiska tröjor som på något sätt är vintage. Känner att jag måste bättra på min spanska. Haha. Anledningen att jag kom över sidan var för att Sara Carbonero (flickvän till allas vår egna Casillas) har varit med och gjort en kollektion hos dom. Vill köpa typ alla tröjor, men tyvärr är de ganska dyra och jag har inte extremt bra med cash. Men en dag. Då kanske det blir någon hemklickad!

Goodnight and GoodbyeChanging the weather

Det blev ingen fotboll igår. Dels var vi bara två i min grupp så vi blev klara mycket tidigare än alla andra och dels insåg vi att det var minst tre stormatcher och därmed fullt överallt. Ska supportrar till sex stora lag ut och kolla så blir det ju en del folk. Manusverkstan gick för övrigt väldigt bra. Gjorde inte så mycket att det bara var jag och Anneli. Känner mig väldigt bekväm med henne och tror vi är lite på samma tankevåg. Några idéer som jag haft men som inte kommit igenom tidigare hjälpte hon mig att utveckla. Känner mig genast otroligt taggad att fortsätta skriva. Muy bien!

Idag ska jag fixa lite med mitt arbete som ska presenteras på måndag. Ska skriva klart recensionen till About Time också så jag får den ivägskickad. Ikväll sen åker jag in till stan och spenderar lite tid med Mina. Får se vad vi hittar på. Blir nog trevligt vad som. 

Hoppas ni har en bra torsdag alla!
Goodnight and Goodbye

Lost one

Igår begav jag mig till stan för att hjälpa till med utdelningen av Lösnummer runt Campus. Var lagom mysigt att springa mellan husen när det spöregnade. Och ja, vi delade ut tidningen när det var som värst. En varm dusch på det hade inte varit så pjokigt, men det gick inte. Jag hade nämligen ett möte med mamma och en kille på synskadades riksförbund som kommer hjälpa mig med ljudet till filmen jag håller på med. 
På kvällen sen åkte jag och Ia till bion och såg About Time. Lika bra denna gång och nu ska jag försöka få ihop en recension. Absolut ä l s k a r den filmen! 

Idag ska jag in till stan efter lunch och träffa Elin. Vi ska prata lite om miniserien vi skriver på. Sen är det manusverkstan som gäller. Eventuellt går vi till Pitchers efter och kollar på när Real spelar. Dock var det fullbokat så vi får se om vi chansar på "drop-in" platser som de så fint kallade det för. Jag har världens abstinens just nu där jag tycker mig se spelarna överallt. Haha, tänkte att det kanske hjälper att se dom. Vem vet?

Nu ska jag göra mig klar och kanske käka lite innan jag beger mig. Hoppas ni har en bra onsdag!
Goodnight and Goodbye

Silverfärgad

Då var den helgen och filmfest till ända. Har varit blandat resultat på visningarna. I fredags blev vi helt paffa för det var så otroligt många fler från premiärfilmen förra året. Sen har det varit sisodär. En del filmer har dragit fler än andra om jag säger så. Roligast var nog att se att det nästan var uteslutande nya medlemmar. Samtidigt som det kanske känns lite konstigt med tanke på att det var något som tyckte det var jättedumt att vi tog bort en visning i våras för då skulle hon inte få se så många filmer vi lovat (vilket kommer vägas upp då vi visar ett filmmaraton i december). Men men, deras förlust. 

Har också varit roligt i den mån att Elin och Mina var där större delen. Tror vi är det perfekta exemplet på att man inte behöver alkohol för att ha roligt. När jag och Mina följde med och höll Elin sällskap på Burger King kollade några på oss som om de trodde vi druckit lite för mycket på lördagskvällen. Hehe. SÅ kan det gå.

Nu ska jag läsa ett par synopsis inför onsdagens möte med manusverkstan samt kolla upp lite till mitt collage som ska redovisas nästa vecka. Hoppas ni haft en bra helg!

Goodnight and Goodbye

Fallin

Efter att ha fått några riktigt dåliga nyheter igår var det ganska tugnt att gå upp ur sängen när klockan ringde. Kommer inte gå in på nyheterna. Inte än. Tror jag är i en fas med "pratar man inte om det så har det inte hänt". 

Idag känns det som att det händer mycket grejer. Först någon föreläsning samt introduktion till en gestaltningsuppgift som vi ska redovisa om två veckor. Efter lunch sen är det seminarium. Håll tummarna att det går bra också. Är inte jättenervös direkt. Som en i klassesn påpekade i måndags, i den här kursen verkar ordet "fel" inte existera. Hur som, efter det beger jag mig till Örebro. Ikväll slår vi ju upp dörrarna till Örebro Filmfest. Vore kul om några av er kunde komma! I år tror jag faktiskt vi har någon film för alla smaker. Filmen som visas ikväll är Frankenstein. Får se om Mina vågar se den (jag gör det inte!!) annars tar vi och går och käkar någonstans. Känns som vi har tusen saker att prata om sedan hon varit i USA och grejer. Sedan jag räknade och insåg att jag kommer ha råd med en vecka i Madrid i sommar fick vi ännu mer att prata om. Tycker nästan synd om Mina. Haha ;)

 
Hoppas nu ni har en trevlig dag!
Goodnight and Goodbye

Inspiration & Motivation
Något jag lärt mig under min tid i Norrköping är vikten av inspiration. Vad vi finner inspirerande säger något om vilka vi är som individer och vad vi önskar uppnå. Jag har därför listat några klipp ovan som jag anser är oerhört inspirerande och som motiverar mig att fortsätta även när allt känns hopplöst. 

Harry Potter - Harry & Hermione Dance Scene
Anledningen till att jag finner det här klipper inspirerande är för att det ger en stunds verklighet i en berättelse som annars livnär sig på fiktion. Det är inte många som kan relatera till vad som händer i Harry Potters värld, men i denna scen blir de två ungdomarna plötsligt så mänskliga. Dessutom används musiken helt fantastiskt. Lyssnar man på texten och hur perfekt den är synkad med de små sakerna som händer kommer gåshuden fram.

Breath of Life - Florence + The Machine
När jag såg den här videon blev jag lyrisk över filmen Snow White and the Huntsman. När jag väl såg filmen sen blev jag ganska besviken. Varför? Jo, för musikvideon berättar en helt annan story än filmen. I musikvideon får vi känna den elaka drottning. I filmen får vi känna Snövit. Jag älskar hur musiken är så passande till den storyn och framför allt hur bra den passar in till just de valde bilderna. Allt är perfekt synkat. Och så älskar jag Florence!

The sound of music

Jag ska nog helst inte stå i ett kök. Köpte lite mjölk igår och tänkte göra av med den idag genom att baka lite till filmfesten. Den kommer nämligen inte hålla tills jag kommer tillbaka till Norrköping. SÅ, bestämde mig för att baka muffins. Halvvägs genom bakningen inser jag att det inte ska vara någon mjölk i muffins. DAMN IT! Fortsatte baka ändå och det slutade med att de behövde stå i ugnen mer än dubbelt så lång tid som det stod i receptet. Dessutom blev de stenhårda på ytan. Haha. Jisses vad svårt det ska vara. Skyller på ugnen ;)

Annars har jag fått klar allt till seminariet imorgon. Skönt. Vet inte alls på långa vägar om det kommer vara okej, men det skiter jag i. Har gjort så gott jag kan och mer går väl inte att göra? Nope. 

Har absolut inget intressant att berätta egentligen. Haha. MEN, jag kan rekommendera den vita varma chokladen de just nu har på Espresso House. Smet in där förut idag när jag gjorde några ärenden på stan och.. ja. Vet inte vad jag ska säga. Är som att de har läst mina tanker. Är som om de har uppfyllt mina drömmar. Är som att man har dött och kommit till himlen. Eller ja, ni fattar. Den är god. Jättegod. 

Nu ska jag se om jag kan välja nagellack eller om det får bli det gamla ett tag till. Hoppas ni haft en bra dag!

Goodnight and Goodbye

Not what I need

Nattinlägg. Känner att jag vänt lite på dygnet. Inte så bra inför helgen då det är upp som gäller för att vara fit for fight med alla filmvisningar. Har fått veta att numret av Örebroar'n som vi är med i har kommit ut. Hoppas verkligen att allt vårt jobb ger resultat!

Hur som så känner jag att jag fått en hel del gjort idag trots att jag vaknade sent. Började med att på förmiddagen åka iväg till Willys och handla lite. Skönt att få ta fram bilen lite ibland. Hehe. Efter det skrev jag klart mitt synopsis som det var deadline på ikväll. Känner att det inte alls funkar nu, men har försökt lära känna mina karaktärer mer än gå djupare in på storyn. Har nog det viktigaste dock så det är nog lugnt. Ska bli skönt med lite feedback för att komma vidare. Har också valt ut ett researcharbete som inspirerat mig tills på fredag. Är nog inte riktigt vad han tänkt, men jag tycker hela uppgiften är ganska dum för att vara på masternivå så det skiter jag i. Ingen verkar vara något större fan av det vi ska göra tills på fredag så jag känner mig lugn. Har skrivit ihop en A4 på frågorna också och ska fortsätta imorgon. Har en fråga kvar att svara på. Försöker också koppla två konton som jag måste få ihop för att kunna skriva ut imorgon, men det funkar inte. Den hittar inte sidan som ska kunna göra detta. Blir knäpp! Får maila in det i värsta fall eller gå till bibblan och hoppas på att de kan hjälpa mig. Som jag nämnt tidigare så är allt mycket omständigare här. Haha. I Örebro var det bara att skriva ut och betala i efterhand. Hur bra som helst. 

 
Blev påmind imorse om att det idag också var en speciell dag. Jag och Martina firar ju årsdag för Joes konsert. Hade jag helt glömt. Köpte med lite fika från affären. Kan vi inte fika tillsammans som förra året får det bli på håll ;) Mer firanden åt folket!

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Brazil 2014


Igår blev det klart att Spanien tagit sig vidare till VM i sommar. Muy bien! Som jag förstått går det ganska bra för Sverige också. Vore verkligen kul om båda kom med. 

Nu hoppas jag bara Spanien tar sig vidare till de sista matcherna för så planerna ser ut nu så kommer vi åka sista veckan till Madrid. Hur guld vore det väl inte om de vann igen? Vågar inte ens tänka tanken!

Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Sitter just nu och skapar en spellista inför helgen. Tänker att de flesta låtar ska ha en filmanknytning då det ska spelas upp i bakgrunde i caféet en trappa ner under filmfesten. I och med att den sista filmen jag sett är About Time så finns det med en och annan låt ifrån den filmen. En av favoriterna är denna. Den är med i två versioner och båda är precis lika bra. Ett plus också att man får se scener ur filmen i videon också. Muy bien!

Goodnight and Goodbye

Not like the movies

Ibland är man lite sämre på bloggandet har jag märkt. Och med "man" så menar jag mig själv. Uppdatering nu alltså.

Jag tog tillfället i akt och såg About Time i söndags. Bara att gå rakt in i salongen. Muy bien! Salongen var i övrigt superfin. Och filmen.. om jag säger så här, den hamnar på min lista över bästa filmerna jag sett. Riktigt bra. Troligtvis kommer det en recension på den också. Efter insåg jag vad mina favoritstunder i livet är. Den där promenaden när man lämnar biografen och har sett en riktigt bra film. Man är liksom som i en annan värld på något sätt. Tänk om den fantastiska känslan kunde vara för evigt..

Igår hade vi en föreläsning om research. Då hände också en sak som fick mig att ännu mer tvivla på vilket jag ska välja till examensarbetet. Läraren skulle nämligen visa några sökmotorer och några att berättar om vad de skulle göra och han testade söka. Sen från ingenstans pekade han rätt på mig och frågade om det var Harry Potter jag intresserade mig för. "ehm..jaa" blev mitt svar och han gick genast tillbaka till sin dator. Där räknade han upp också exakt det jag funderat på till den uppsatsen på ett sätt som lätt väldigt akademiskt och bra. Nu kan det varit så att jag satt precis så det blev lättast att peka ut mig (även om jag satt på andra raden bakom några andra), men ni som känner mig vet att jag tar allting som tecken. Var det ett tecken på att jag ska skriva uppsatsen? ÅH vad jobbigt det är att bo i ett i-land ibland. Haha. 

Nu ska jag återgå till att leta efter en text att presentera på fredagens seminarium. Det ska vara ett research arbete vi inspireras av. Tyvärr inspireras jag ju inte så mycket av research arbeten. Haha. Men om det är något jag lärt mig som Madridista så är det att aldrig ge upp. 

Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Diamond

Nej, nu är jag osäker igen. Haha. Det är examensarbetet kommer bli min död! Enough said!

Idag jobbade jag det sista passet på Flimmer och jisses vad trött jag är nu. Första passet imorgon och sedan eventuellt ska jag utnyttja det faktum att jag får se filmerna som går gratis och faktiskt se en film. Hoppas bara på att den inte blir full. Annars får jag väl ta det som erfarenhet bara.
Igår sa en i klassen att han inte gått en hel vecka sedan andra året på gymnasiet. Han var helt slut. Jag känner igen mig. Att plugga på universitet gör en lite bortskämd. Visst jobbar man på hemma och så, men det är skillnad att lägga upp dagen som man själv tycker och faktiskt gå efter ett schema varje dag. Skönt att kommande veckan endast är skola två dagar. PUH! 

Nej, har inte särskilt mycket att säga. Dagarna ser väl lite lika ut här i Norrköping. När jag inte jobbar, skriver synopsis eller pluggar så sover jag eller tittar på How I Met Your Mother. Haha. Kul jul.

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Engaged


Ibland blir man så där extremt glad för någon annan. Typ som när ens favoritkändispar går och förlovar sig. That's right! Ginnifer Goodwin och Josh Dallas har förlovat sig. För er som kanske inte hänger med - Snövit och hennes prins (eller de två som spelar dessa i Once Upon a Time) har förlovat sig. Är det det som kallas ett "happy ending"? 

GRATTIS!! :D


For the fortune

Idag hände det. Jag valde! Och jag är faktiskt väldigt nöjd med mitt val. Kommer jag ändra mig imorgon? Jag vet inte. Allt jag vet är att det just nu känns som det perfekta valet. Under en övning tänkte jag till och insåg att anledningen till att jag ville skriva en D-uppsats rakt igenom var för att det kanske skulle vara det "smarta" valet. Då hade jag en väg att fortsätta på efteråt om det skulle behövas. Men ibland måste man våga att inte göra det "smarta" valet, utan det val som man mår bäst av. I slutändan måste ju ändå det vara det smarta valet. Eller?
SÅ, det blir alltså en bok. En bok som baseras på Drömmen om Madrid. Kan inte med ord beskriva hur taggad jag är!! Vill sätta igång på direkten!

Hoppas ni också haft en bra och inspirerande dag!
Goodnight and Goodbye

Festival

Ännu en dag till ända. Eller nästan iaf. Vi fick sitta och diskutera våra idéer på examensarbete på förmiddagen och just nu lutar det mot D-uppsats. När jag berättade om att jag är lite orolig att jag inte ska orka med det poängterade de andra att jag kommer ha jättebra stöd från lärarna där så det är nog inget problem. De kan ha menat boken också för en pratade om att flera av lärarna själva har skrivit böcker och så. Haha. Bra att jag vet. Dock berättade jag inte hela storyn om att jag nästan gick in i väggen och mådde jättedåligt när jag skrev min C-uppsats och har kvar lite rädsla från det. Kan ju ha varit andra faktorer som bidrog till att det blev så, men ändå. Känns ändå som att jag måste välja tills fredag då vi ska skriva en kort redovisning av vad vi vill göra. Bestämma sig då kanske..

Efter universitetet så gick jag snabbt för att posta några filmer till filmfesten hemma i Örebro som går av stapeln nästa helg. Glömde ju lämna av dom innan jag åkte till Norrköping så jag fick lösa det på detta viset istället. Efter det knallade jag bort till CNEMA för att jobba mitt första pass på Flimmer, filmfestivalen här i Norrköping. Var superkul! Jag står i kassan. Det blev något fel någon gång och jag är extremt glad att de var så trevliga och kunde svara på alla mina frågor som jag hade hela tiden. En del hade verkligen ingen tidsuppfattning och kom typ två minuter innan filmen började och skulle då köpa biljett och medlemskap. Eftersom en registrering måste göras med medlemskapet så tar det ju en stund så de missar början av filmen. Jättebra liksom. Not. När allt funkade som det skulle var det dock som sagt superkul! Nu är jag ännu mer taggad på att få jobba på Filmstaden. Så fort jag kan flytta hem till Örebro igen ska jag söka extrajobb där. Har ju efter den här helgen ett litet bättre CV som kanske kan locka. Och så ska jag utelämna att jag pluggat en massa film.

Känner att jag har en förmåga att tala i evigheter om absolut ingenting som någon skulle tycka var intressant att läsa. Bra att komma på efter ett antal år av bloggande. Äsch, det får vara så!

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye
 

Reality as we speak

Då var det tisdag. Måste säga att jag gillar dagar då jag börjar efter lunch bättre. Hur många gånger klockan än ringde imorse kändes det omöjligt att gå upp. Tillslut var det dock bara att trotsa sömnen och faktiskt pallra sig upp. Gäsp!

Gårdagens föreläsning var inspirerande, precis som jag trott. Kom fram till en kort mening som beskriver det jag vill göra, i båda de projekt jag väljer mellan. Verklighet i fiktion. Blir mer och mer taggad ju mer jag hör det. Haha. Idag fortsätter vi med föreläsning (tror jag) på förmiddagen och workshop (tror jag) i eftermiddag. Planerna var att gå till filmfestivalen och lyssna på när folk pitchar ikväll, men fick veta igår att det blivit inställt. Typiskt. Hade verkligen sett fram emot det! Men men, det är sånt som händer. Får helt enkelt vänta tills mitt jobbpass imorgon. Se hur det går ;)

Nu ska jag göra mig klart det sista och sedan knalla iväg till universitetet. Hoppas ni får en bra tisdag!

Goodnight and Goodbye

How I Met Your Mother


Sedan jag flyttade till Norrköping har jag blivit smått beroende av serier och kollar gärna hela säsonger på en gång. Tidigare har jag haft mina serier som jag följt and that's it. Men jisses vad mycket bra det finns därute. Nyligen, som jag skrivit om tidigare, hittade jag Drop Dead Diva (nästa avsnitt kommer imorgon i USA!! YEAY!) och nu har jag börjat kolla igenom How I Met Your Mother. För att citera skönaste karaktären ever - den är AWESOME! Älskar avsnittet när de hintar mot att det är nya Friends genom att de förflyttar sig till ett café istället för att sitta på baren de annars gör. Jag säger det igen.. den är AWESOME! 

Ja. Nu vet ni det också!


There's no better way

Nu är jag i Örebro igen. Det var ett väldigt åk fram och tillbaka. Haha. Anledningen är att vi hade första mötet i Manusverkstan igår och då tänkte jag stanna kvar tills på söndag. Kan ju lika gärna vara här som sitta i min lilla lägenhet där borta. You knoooow. Manusverkstan gick för övrigt bra. Känns som att det kommer vara en ganska bra grupp i år. Många bra idéer som jag tror kan utvecklas till något riktigt bra. Fick också väldigt bra feedback på mitt synopsis samt ett förslag på en ändring som jag blev väldigt pepp på. Dock ser det ut som att det börjar röra sig mot skräck och det är ju inte alls meningen. Ni som verkligen känner mig vet att jag och skräck inte går ihop på något sätt. Samtidigt som det kanske av den anledningen skulle kunna vara kul att skriva just den genren. Verkligen utmana sig själv. Som Elin sa, om jag lyckas med att skriva ett skräckmanus ska jag vara stolt med tanke på att jag STARKT ogillar genren. Vi får se hur det utvecklas. 

Igår hade jag ju också ett redovisningsseminarium. Fick lite panik när vi delades in i grupper och jag fick den läraren som någon vecka innan konstaterat att detta är en heltidsutbildning där man ska kunna närvara när en person sa att hon inte kunde vara med på ett moment för att hon skulle jobba. Jag skulle ju behöva gå efter halva seminariet liksom. Till min glädje var han dock jättesnäll och det gick bra. Jag fick börja presentera helt enkelt. Presentationen gick över förväntan. Läraren tyckte att det var en väldigt intressant spaning jag gjort och att de absolut var något jag borde gå vidare med och forska om i mitt examensarbete. Nu är jag alltså kluven. Vill så gärna göra en bokadaption av mitt första manus. Men samtidigt.. om jag vill doktorera så måste jag forska. Men vill jag doktorera? Vill jag inte hellre skriva en bok? GAH! Känner verkligen att jag behöver inspirationsveckan som börjar på måndag. 

Ikväll blir det troligtvis bio. Familjetrippen ska ses och kanske blir det en recension på den. Vet att en del i kassan blir lite sura när man kommer sista recensionsdagen. Vi får se helt enkelt.

Hoppas ni har en bra fredag!
Goodnight and Goodbye

A shoadow in the light

Saker är ganska frustrerande inbland. Drömde inatt en sak som var extremt frustrerande och sen jag vaknade har det bara fortsatt. Haha. Så typiskt. 

En av dessa saker är att allting ska vara på samma gång. Fick nämligen mail på förmiddagen om när vi ska träffas med ung scen/lab och det passar inte alls in i mitt schema. Varje träff är på två dagar och den första är ena dagen när vi har saker på universitetet och den andra när det är första dagen på manuskonventet i Örebro. Skulle vilja klona mig själv så jag kan vara på flera ställen samtidigt! 
En annan sak som är frustrerande idag är batteriladdaren till min kamera. Jag hade nu bestämt mig för att beställa en trots att de är svindyra. Jag vill ut och fota! Tror ni inte att det inte finns någon att få tag på? Inte ens på Sonys hemsida har de rätt laddare. Har mailat några ställen nu och hoppas det ger resultat. Vad gör jag annars liksom? Grrr.

Nej nu ska jag återgå till arbetet. Skrev klart en mall på det jag ska prata om på min redovisning på seminariet imorgon, men måste försöka sammanfatta det på en A4 och skicka in till lärarna idag. Hur ska det gå? Haha. Upptäckte att det jag ska prata om är ett otroligt intressant ämne och jag vill helst fördjupa mig ännu mer! Kanske skriva en uppsats om det som examensarbete? Men samtidigt skulle jag vilja skriva en bok.. GAH! Ja ni ser, allt är frustrerande idag! Hade till och med glömt bort att det är manusverkstan imorgon så jag måste ju läsa allas synopsis också.. Som sagt, back to work!

Hoppas ni har en bra och mindre frustrerande dag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Jag absolut älskar den här låten. Det spelar ingen roll hur många gånger jag lyssnar på den - den blir aldrig dålig. Sen får den agera inspiration till en filmidé jag har. Skulle ha skickat in den till manusverkstan, men kände mig inte klar med själva idé så det fick vänta. Hur som så är låten värd både en och två lyssningar. 

Goodnight and GoodbyeRSS 2.0