Playing in my Music Box - Eurovisionspecial
Estland: Amazing - Tanja

The leading act

Vissa dagar känns längre än andra. Igår var exempelvis en längre dag. Den började med en tripp till Norrköping. Väl där träffade jag min huvudhandledare/gestaltningshandledare. När jag mailat om handledning hade jag främst uppsatsen i tanke så jag är på rätt spår, men han kunde inte hjälpa mig något med den. Så nu, eftersom jag inte hört något från uppsatshandledaren trots tre mail, hoppas jag att jag inte är helt ute och cyklar. Dock kändes det bra att prata med Gabriel och känna att vi var på samma sida med projektet. Vi pratade också vad jag skulle kunna göra i det gestaltande. Skönt att få lite klartecken i det, men det betydde också att jag nu fått ännu mer att göra innan sommaren. Lite lagom stressad nu..

På kvällen sen hade vi manusverkstan. Fick bra feedback på mitt manus även om det troligtvis nu kommer hamna lite åt sidan. Troligtvis kommer jag inte kunna vara med nästa möte och då blir det tyvärr bort prioriterat mitt bland allt plugg. I övrigt var det som vanligt trevligt att träffa gruppen igen. Nästa vecka har vi öppna readings, så om det är någon som är intresserad av att komma och lyssna så hojta till! Jag har tydligen blivit tilldelad att läsa huvudrollen i ett av manusen. Trots att jag är allt annat än skådespelerska så tycker jag det är lite roligt att läsa sådär. Och jag har en speciell förkärlek till readings. Av någon underlig anledning. Haha.

Idag blir det lite plugg och sen får vi se om det eventuellt blir att åka till stan ikväll. Jag och Elin pratade om bio och sushi, men vi får se hur det blir.

Hoppas ni har en bra valborg!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box - Eurovisionspecial

 


Israel: Same Heart - Mei Finegold

Playing in my Music Box - Eurovisionspecial

 

Malta: Coming Home - Firelight

Eurovision 2014: Special

Nu är det inte långt kvar till första semi-finalen av Eurovision Song Contest. Som ni troligtvis redan vet så kommer Sanna tävla om en plats i finalen i just den deltävlingen. På ett sätt skönt då man kan slappna av tidigare om hon skulle gå till final. På ett sätt jobbigt då man redan vet att Sverige är ute om hon inte skulle ta sig till final. 

Till min stora glädje är ju också Edward tillbaka i kommentatorstolen. Som han var saknad förra året! Bredvid sig har han Malin Olsson. Tror det kommer vara en lyckad duo.

För att ladda upp inför nästa vecka kommer jag denna vecka posta ett bidrag varje dag klockan 14.00 med start idag och avslut på söndag. Dessa låtar är, bortsett från Sanna, mina favoriter. Egentligen har jag 8 favoriter, men Ukraina fick inte plats på listan. Min magkänsla har sagt att Armenien kommer ta hem det, men efter Arams antigayskämt börjar jag tveka. I oddsen ligger han högst i topp, men lite oväntat kanske så ligger just nu Sanna högst bland fansen. En sida som varje år gör en undersökning i de officiella Eurovisionklubbarna runt om i Europa som går till på exakt samma sätt som i den stora tävling leder just nu Sanna, men vara några få länder kvar att rösta, med över 100 poäng. Det är ganska bra. Det är en undersökning som de senaste åren iaf när det gäller vinnaren har visat sig stämma. Men vi får se. Tycker det är många bra och jag tycker inte vi ska utesluta Armenien ännu. Men ja.. HEJA SVERIGE! 

Har du någon favorit?
Goodnight and Goodbye

I'll be doing this 'til the love runs out

Två trötta, men väldigt lärorika och kanske framför allt extremt trevliga dagar i Stockholm är nu till ända. Fler sådana dagar skulle jag inte tacka nej till. Efter seminariet i fredags stod SF-bokhandeln på schemat. Jag ville köpa en bok från Hobbit och Elin ville bara hänga på. Det slutade med att jag fick med mig två böcker från Hobbit och Elin två andra böcker. Vi hade nog köpt mer om vi inte bestämde oss att fort betala och gå därifrån. Haha. Annars har jag lärt mig dricka latte. En sensation! Med andra ord har jag under denna resa tagit ett steg in i vuxenlivet. Tack för det! Och tack för denna helg alla inblandade!!

 
När jag kom hem igår somnade jag nästan direkt och tog en sovmorgon imorse. Skönt! Men efter det var det bara upp och börja jobba igen. Jag fick nämligen en mail om att jag inte får låna om en ganska viktig bok till min uppsats så jag har suttit idag och läst/skrivit lite från den. Kommer nog dock bli att låna om den efter den som ska låna nu. Får se hur mycket jag hinner med imorgon att skriva. 

Hoppas ni haft en minst lika bra helg som jag har haft!
Goodnight and Goodbye

So yeah, we're going down

Denna huvudvärk. Trots att jag köpte så jag hade en dricka med mig hela vägen jag körde så kom den och jag vill helst bara krypa ner under täcket nu. Jag tror det beror på att människor i trafiken inte verkade bry sig om sina liv idag. Vet inte hur många jag fått trycka ner bromsen och då har jag ändå inte kört fortare än man fått. Eller fått hjärtat i halsgropen för att vissa gjort farliga omkörningar. Varför inte vänta en liten extra stund istället för att riskera livet? Grrr. 

Som ni kanske förstår så har jag varit ute och åkt lite idag. Min tanke med att bo i Örebro resten av studietiden har visat sig inte vara sådär jättebra. Visst är det mycket eget arbete, men jag räknade inte in att jag skulle behöva åka fram och tillbaka för att hämta ut några böcker. Till hösten planerar jag inte att söka in till det som blir istället för Manusverkstan så troligtvis blir det en flytt tillbaka. Om inte annat så för att slippa min åksjuka minst en gång i veckan. 

Gårdagen var dock trevligare. Vid 15-16 tröttnade jag på att bara sitta och skriva så jag bestämde mig för att ta en kväll med Mina. Sådana behövs. Det blev först bio med Spider-Man som jag ska recensera. Blanda nytta med nöje liksom. Filmen var.. ja, jag kan nästan inte säga något utan att spoila, men någon jag kan säga är OH MY GOSH! Så, då var det gjort. Fri tolkning på den. Efter det bjöd vi lite på oss på Max. De två som jobbade där verkade uppskatta det, åtminstone han i kassan för att blev väldigt munter. Så kan det gå. På grund av min Minakväll så har jag dock en del kvar på mitt manus som jag måste skriva nu. Går ju lagom bra. All inspiration försvann på vägen. 

Imorgon bär det av till Stockholm och ett två dagars seminarium. Ska bli intressant, även om jag vet att jag kommer sitta halvsovandes om hon som pratar inte är extremt underhållande. Klockan är redan satt på 04.00 imorgon. Pepp!

Hoppas ni haft en bättre torsdag än jag haft so far!
Goodnight and Goodbye

Real Madrid


Jag absolut älskar den här videon. Både spelare och fans pratar om vad det är som gör Real Madrid så speciellt. Känner igen allting. Sakerna som är viktiga. Never give up

I'll find the places where you hide

Jag fastnade i mitt manus och bestämde mig för att skriva lite här istället. Påsken är slut för iår, även om jag trodde den var det redan igår. Det hade nämligen planerats in en filmkväll med filmfestens styrelse för att kolla in några filmer vi fått skickade till oss och kan vara kandidater till filmfesten. Jag hade planerat in detta som vilken måndag som helst. Först igår när vi satt och åt frukost insåg jag att det var måndag då och inte söndag. Typiskt mig. Men men, jag kom iväg på filmkvällen och stannade längre än planerat. Egentligen hade jag behövt åka tidigare för att skriva, men jag blev kvar genom hela. Kan inte hjälpas när man har trevligt. Blev lite kär i området Martin bor i också. Blir till att hålla ögonen på de där lägenheterna och hoppas någon snart flyttar så jag kan flytta in. Haha. 

Idag och imorgon är det bara skrivande som står på schemat. Kanske lite solande också om jag behöver en paus. Jag har nämligen bestämt mig för att absolut INTE vara likblek när jag åker till Madrid. När jag sen börjar jobba kanske jag inte hinner med så mycket solande förutom på helgen så det är lika bra att börja redan nu. Operation: Solbrun Emma startad!

Hoppas ni har en bra tisdag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Påsk

Sista påskdagen idag då. Vi har väl inte firat eller vad man nu gör sådär överdrivet mycket, men det gamla vanliga har det blivit. Vet inte vad det är med mig, men jag tror att hela min grej med att hålla traditioner börjar avta något. Om det är för att min familj tycker jag är dum som insisterar på att vi ska göra på ett sätt bara för att vi alltid gör så eller om det är för att jag vuxit ifrån det vet jag inte. Jag gissar på det första. 
 
Egentligen tänkte jag bara tala om att jag lever. Har inte överdrivet mycket att skriva om. När vi inte håller på med saker här hemma som att städa bilar eller gå promenader eller liknande så skriver jag. Det går sakta framåt. Kom på att vi har deadline på Manusverkstan på onsdag och jag har ganska mycket kvar att skriva. Så ja, då vet ni vad jag gör..
 
Hoppas nu ni haft en bra påsk!
Goodnight and Goodbye

Power to the people

04.30 ringde klockan imorse. Det var dock inte så extremt jobbigt att gå upp. Kanske var det för att min nya väckningssignal är minionerna som sjunger eller så kanske det var för att jag planerat att se ett avsnitt The new adventures of old Christine medan jag åt frukost. Vet inte. Dock gjorde denna tidiga uppstigning att jag kom en timme tidigt till universitetet. Typiskt. Fast bra ändå att jag kom precis då för det var en snäll själ som gav mig sin parkeringsbiljett så jag slapp lägga ut pengar för det iaf. 

Seminariet sen var faktiskt lite givande. Läraren kom på en idé som fick lite medhåll från de andra som jag tyckte var intressant. Eftersom jag inte bara vill rikta mig till akademiker så kanske jag skulle göra en adaption på min uppsats till en text som folk i branschen kan läsa. Genialiskt! Får se om jag får till det. Om inte under mastern, så efter. 

Jaha, det var ju ett intressant inlägg. Haha. Nu ska jag ladda upp inför Copafinalen ikväll. El Clasico. Håll tummarna att Real är i sitt essä och tar hem det här! 

Hoppas ni haft/har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Under the tunnel

Det är ju typiskt. För cirka två veckor sedan tror jag att jag skrev att min gamla chef från stadsbyggnadskontoret hörde av sig och undrade om jag kunde tänka mig komma tillbaka och jobba hos dom i sommar. I förra veckan bestämde vi från vilka datum jag skulle jobba. Great, då slipper jag ta studielån under sommaren också som jag planerat. MEN, i januari pratade jag med en tjej om att eventuellt vara volontär på Bergmanveckan på Gotland i sommar (vilket ju självklart bara skulle vara en vecka som namnet indikerar). Någonting som jag verkligen ville. Jag fick nu ett mail om att sett över volontärerna från andra år och kommit fram till att jag kan få komma ner och hjälpa till. KUNDE DE INTE SAGT TILL FÖR TVÅ VECKOR SEDAN? Nu kommer jag ju jobba under den veckan. Eftersom jag trodde att jag inte fått någon plats när jag inte hört ifrån dom så trodde jag inte det skulle bli något och sa därför inte till där jag ska jobba. Så typiskt. Tar emot att skriva tillbaka och tacka nej..

Idag har jag egentligen inte gjort något intressant. Hjälpte Ia att byta däck på min bil på förmiddagen och har resten av dagen skrivit lite på mitt manus samt pluggat. Känner att jag fjärrlånar så mycket från Filminstitutets bibliotek att jag kanske egentligen borde åka upp en dag och sitta där med pluggandet och sen kanske låna med de böcker jag finner intressanta direkt därifrån. Haha. 
Imorgon är det tidigt, tidigt uppstigning igen för att jag ska kunna vara i Norrköping vid 09. Seminarium väntar. Första träffen i gruppen jag är tillsatt i som vi ska vara i resten av studietiden. Ni vet, där jag hamnat i Konst-gruppen. Aja, får se det positiva - de i gruppen är trevliga. Haha. Får se om seminariet ger något. Eftersom det handlar om projektbidrag och jag inte ska söka något sådant så tvivlar jag, men man ska aldrig säga aldrig. 

Hoppas nu ni haft/har en bra tisdag!
Goodnight and Goodbye

35


Som ni säkerligen vet vid det här laget så har jag både en och två (och tre och fyra och..) favoriter när det kommer till skådespelare och skådespelerskor. MEN, det finns en skådespelare som jag gillar lite extra. Luke Evans, som bland annat spelat Bard i Hobbit, Aramis i The Three Musketeers och Zeus i Immortals. Idag får han ett helt eget inlägg för idag är ingen vanlig dag. Idag är det nämligen hans födelsedag. Hela 35 år blir han. 

Stort Grattis!!

How about love

Nu tycker jag det är hög tid för en uppdatering. I fredags gick bussen till Norrköping efter lunch och Harry Potter-febern som pågick där. Blev en föreläsning på kvällen om dolda symboler. När jag väl hängde med i allt historieprat och han faktiskt berättade hur han kopplade vissa saker till Harry Potter var det riktigt intressant. Vissa saker blev lite "ahaaaaaa" och jag måste erkänna att jag fått ny respekt för Rowling. Det är trots allt inte bara att sätta sig ner och bara skriva. Mycket måste göras innan och Rowling har minst sagt gjort sin läxa. Samma med filmteamet som gjort filmerna. Snacka om att ha jobbat med minsta lilla detalj. 

I lördags sedan blev det en film innan jag testa Taco Bar för första gången. Helt okej och riktigt mysigt. Sen var det dags för bussresan hem. Blev ett stopp i Stockholm, men det gjorde inte så mycket. Gick på upptäcktsfärd på centralstationen. Jisses vad stort det är! Sen blev det buss hem och då trodde jag nästan hjärtat skulle spricka. För vem åkte väl inte samma buss om inte HÅRET!? Han såg så vuxen ut. Tror inte jag sett honom sen gymnasietiden, men nog pirrade det till i magen. För er som undrar så var jag jättekär i honom första året på gymnasiet och nej hans riktiga namn är inte Håret utan det är bara ett namn vi gav honom för att ingen skulle veta vem vi pratade om. Vi var ganska duktiga på de där namnen. Håret. Bosnien. Curry. Åh tänk vad bra livet var på gymnasiet. Haha. 

Nej, nu ska vi inte gå ner oss för mycket i detta. Idag på eftermiddagen ska jag iväg på bio med några av de synskadade. 10 000 timmar ska syntolkas och jag tyckte den kunde vara rolig att se. Sååå, därför kanske det är bäst att få några saker gjorda innan. 

Hoppas ni har en fin måndag nu alla!
Goodnight and Goodbye

One night at the movies

Nu tänker jag anta att jag kan sätta igång med mitt masterprojekt. Fick nämligen ett mail från Kosta som hade hört om den nya planen, vilket ju iaf betyder att någon av handledarna läst projektansökan och som det lät också godkänt den. Kosta tyckte nämligen jag skulle några dagar i maj jobba med Harry Potter-utställningen, att det kunde vara bra för mitt projekt. Eller bra inspiration iaf eftersom jag kommer skriva om just Harry Potter. Vore ju jättekul, men ansökte aldrig då jag har noll erfarenhet av att sätta upp en utställning. Kommer eventuellt jobba deltid då ju, men kan nog få till det om jag inte behöver jobba alla dagar. Måste bara kolla antingen hotell eller med Evelina om boende där också. Jösses vad det är saker som händer. Blir allting av så kan jag säga att om jag inte blir utbränd i maj så blir jag det nog aldrig. Haha.

Ikväll är det lite Mina-tid som gäller. En av de bästa tiderna. Först kör vi bio och ser nya Captain America. Som jag längtat!! Har bara läst bra saker om den, även om jag försökt att inte läsa för mycket. Efter bion blir det sen lite mat. Får se när filmen slutar och vad som har öppet, men något ska vi väl komma fram till. Trevlans!

Hoppas ni ni haft en bra dag och en fortatt bra kväll!
Goodnight and Goodbye

To trust someone else

Är det bara jag eller är det ganska läskigt att boka saker? Har nu suttit och bokat boende i Stockholm 25-26 april, boende i Norrköping 11-12 april samt buss från och till Norrköping. Varje gång jag bokar något måste jag dubbelkolla allting tusen gånger för att försäkra mig om att inget blivit fel. Trots det drar jag mig för att trycka på den där knappen som bekräftar. Tänk om nåt blir fel? Usch! Men förhoppningsvis kommer allting bli bra..

Just nu sitter jag och försöker fundera ut hur jag ska göra med alla filmer som går på bio. Det är ett väldigt pusslande att få ihop det med de som vill se de olika filmerna. Just nu är det främst Captain America men också Noah som jag vill se. Snart kommer det ju fler och som jag dessutom ska recensera. Jag vet jag vet, ett typiskt i-landsproblem, men det ÄR ett problem och det måste lösas på något sätt. Frågan är bara hur..

Nej, ska försöka se om jag kan göra något på projektbidragsuppgiften. Komma något framåt i mitt projektarbete iaf.. Hoppas ni har en bra dag!

Goodnight and Goodbye

Cause you had a bad day

Snark. Lite så skulle man väl kanske kunna sammanfatta hur jag känner just nu. Klockan ringde som sagt 05 imorse och som vanligt när klockan är ställd gick det inte överdrivet bra att sova under natten. Att sen sitta och köra i två timmar, ha föreläsning som inte ger särskilt mycket i tre timmar och sedan köra i två timmar till är ju ingen hit direkt. Och ja, jag behöver klaga av mig lite. Haha. Har dock kommit fram till att det absolut bästa kanske ändå vore att flytta tillbaka till Norrköping ändå. När jag bodde där älskade jag den här utbildningen och det kändes nästan som den här utbildningen älskade mig. En underbar känsla. Men sen jag flyttade till Örebro har det bara varit massa problem. Först problem med projektet så jag ännu inte kommit igång. Sedan idag fick jag veta att av de tre grupperna vi blivit indelade i för resten av utbildningen där vi ska kunna vara med andra som rör sig inom samma område för att få bästa möjliga hjälp så har jag hamnat i konstgruppen. Nog för att jag inte kände mig så hemma i någon av grupperna, men KONSTGRUPPEN!? Det finns väl inget som helst i mitt projekt som har med konst att göra? Hur ska jag kunna få någon hjälp av att vara i den här gruppen? GAH!

Om en stund kommer mammas kusin från Stockholm hit. Hon skulle tydligen lämna en häst som ska stå i vårt stall och mamma har gjort pastasallad. Hoppas bara jag orkar hålla mig vaken. Men hon stannar nog inte för länge eftersom hon måste åka tillbaka till Stockholm sen. Sen kanske jag äntligen kan få krypa ner i sängen och titta på nya avsnitt av Once upon a time och Drop Dead Diva. Sorgligt nog är jag ju klar med How I Met Your Mother, men mer om det i eget inlägg.

Hoppas ni ni haft/har en bra måndag!
Goodnight and Goodbye

All around and back again

05.00. Så tidigt ringer klockan imorgon. Gissa om jag är sugen på att skippa föreläsningen. Att åka så tidigt till Norrköping lockar ju skapligt mycket liksom. Men nu har jag lovat två andra som inte kan komma att jag ska berätta vad som sägs så det är väl bäst att åka. Det handlar ju både om den uppgift som ska lämnas in på fredag och om hur resten av vårterminen kommer se ut. Vill inte missa.

Helgen har i övrigt varit ganska lugn. Har skrivit lite på mitt manus samt börjat på både ett nytt treatment på ett manus som jag kanske skickar in till nästa års manusverkstad som tydligen kommer se lite annorlunda ut och på min bok. Shit vad svårt det är att skriva i litteraturform. Får nog ta och läsa en massa ändå. Jag har ju mitt nyårslöfte om minst 10 böcker. Eftersom jag redan läst 1½ samt kommer läsa alla Harry Potter på nytt i mitt masterprojekt kommer jag utan tvekan komma upp i det antalet, men räcker det? Vi får se. Kanske läser på en massa extra. Mina musikstunder där jag i princip bara sitter och lyssnar på musik kanske får bytas ut mot bokläsande det här året. Känner redan hur magen drar ihop sig. Haha. 

Hoppas ni har en riktigt bra söndag!
Goodnight and Goodbye

Look into my eyes

Den senaste projektansökan är nu skriven och inskickad till handledarna. Hoppas på att få klartecken senast måndag för att sedan kunna börja. Känns ju lite sådär när vi får mail från en av huvudlärarna som skriver att hoppas vi kommit igång med projekten och främst kanske läskursen. Jag har inte kommit igång med något. Eller jag började lite på förra projektet, men det blir ju inte av nu så jag är på noll. Kommer få jobba på hårt med andra ord resten av terminen. 

Igår fick jag ett litet trevligt mail från min förra chef från Stadsbyggnadskontoret. En av deras assistenter har tydligen blivit sjukskriven och de skulle behöva lite hjälp när hen är borta. Efter lite prat fram och tillbaka kom vi fram till att jag skulle kunna börja nu snart och jobba 40% fram till sista maj och sedan heltid fram till sista augusti. Hur bra? Och de är ju så bra där så det var inga problem att jag var ledig Madridveckan. Dock skulle hon prata med personalen och se innan vi bestämde något. Håller tummarna, även om det kommer bli extremt stressigt med det plus skolan. 

Har nu också köpt biljett till föreläsningen om Harry Potter den 11 april (nästa fredag). Har ännu inte bestämd om jag ska stanna hela helgen eller bara gå på föreläsningen. Får fundera. Eventuellt kanske någon från klassen vill följa med på någon filmvisning. Blir ju tråkigt att gå hela helgen själv liksom. Men vi får se som sagt.

Hoppas nu ni njuter av denna härliga dag!
Goodnight and Goodbye

Love you long after you're gone

Oj, kanske dags för en ny uppdatering. I tisdags var jag i Norrköping för seminarium. Gick väligt bra måste jag säga. Vet inte varför, men det är så ofantligt mycket lättare att komma till tals med den här klassen än det någonsin varit i någon annan klass. Med andra ord tycker jag väldigt mycket om min klass. Är till och med lite ledsen att jag inte bor där längre och kan hänga med ut på någon form av after work när de har det. Vem kunde ana att jag någonsin skulle skriva det liksom? Haha. 

Igår var det manusverkstad. Jag var dock ensam i min grupp så jag fick sitta med i en annan grupp som moraliskt stöd. Tycker det dock kan vara ganska trevligt också. Nu ska jag bara försöka skriva ihop och skicka feedback över mail till de andra två i min grupp. 

Eftersom det var tusen år sedan jag uppdaterade om Real kan jag ju nämna att de spelade igår i Champions League. Till mina nervers förtjusning vann de matchen med 3-0. Tack för den. Dock kan jag säga att jag snart går under över det faktum att jag aldrig kan se dom. Hade planerat att köpa en sån där "pay per view", men då hade de inte just den matchen. SÅ typiskt. Vad jag vill säga är att det kanske snart blir en tripp till O'Learys eller Pitchers. För mitt välbefinnande.

Hoppas nu ni har en bra dag!
Goodnight and GoodbyeRSS 2.0