24 december 2014


Finns väl inte mycket mer att säga just nu än GOD JUL! Och på vilket sätt gör man det bättre på än genom Sam Smith och hans underbara röst? Hoppas ni har det superfint och mysigt idag. Och återigen - God Jul <3

23 december 2014


Vad är väl en lista på denna blogg utan något som har med Eurovision att göra? Ingenting. SÅ, här kommer då mitt Eurovisioninlägg. Det är fina Sana som får stå för det, för åh vad jag tyckte hon förtjänade sin tredje plats i Köpenhamn. Tycker överlag det var ett ganska bra Eurovisionår, speciellt då man lyssnar nu i efterhand. Nu är det dock dags att blicka framåt till då vi beger oss till Wien. 

22 december 2014


Efter att ha sjungit in sig i mitt hjärta med I See Fire (vilken helt underbar theme song det är!!) har jag blivit ett stort fan av Ed Sheeran. Tror det är svårt att inte bli det i denna begåvade människa. Senaste singeln Thinking Out Loud måste vara en av de finaste jag hört. Och det blir ju inte direkt minuspoäng när videon består av denna fantastiskt fina dans. 

21 december 2014


Ibland måste man ju blicka framåt också. Under 2014 har jag blivit ett stort fan av Engelsforstrilogin. Glädjen var därför total när inspelningen av första filmen började och avslutades. Inte nog med att det är denna historia och fantasy, den är också producerad av Benny Andersson (ni vet, ABBA-Benny) och han har också skrivit musiken. Bara det i sig gör ju filmen oerhört intressant. I februari är det dags. Då hittar ni mig i biosalongen med en stor halsduk som jag kan gömma mig i när det blir för jobbigt att se. Om jag ska gå på boken så finns det sådana tillfällen..

20 december 2014


2014 har varit året då jag varit på den bästa konserten någonsin. Som ni säkert redan vet så har Onerepublic och främst sångaren Ryan Tedder en alldels speciell plats i mitt hjärta. Även om jag redan fått se dom en gång på ett showcase kom dom med en riktigt stor konsert för första gången till Sverige i våras. Självklart var jag där och det är utan tvekan en av de bästa kvällarna i mitt liv. 

19 december 2014


Att hitta en bra trailer som inte avslöjar hela piloten av en serie är inte det lättaste. Därför får ni ta denna. Det var några år sedan jag snubblade över serien Grimm och började kolla. Då tyckte jag den inte alls passade mig, men ända sedan dess har den gnagt i mig. I år bestämde jag mig för att ge den en chans till. Detta har lett till att jag nu äger de tre första säsongerna och väntar med spänning på fjärde säsongen. Absolut ÄLSKAR denna serie. 2014 har också varit ett år då jag upptäckt några nya serier som jag slutligen fallit för. Exempel är The Mysteries of Laura och Forever. Rekommenderas!

18 december 2014


Den kanske bästa musikvideon i år. Eller kanske någonsin? Gillar man George Ezra med hans fantastiska röst och Ian McKellen för att han är... tja, Ian McKellen, är detta någonting man kommer älska. Jag talar av erfarenhet. 

17 december 2014


Jag känner lite att de svenska sommarplågorna antingen är väldigt bra eller inte alls så jättebra. I år var Din soldat den kanske största svenska hiten i sommar. Som vanligt när det kommer till mig så upptäckte jag den först för någon månad sedan. Men oj vad imponerad jag är! Absolut älskar den. Till min stora glädje ska ju nu även underbara Kristin Amparo vara med i Melodifestivalen nästa år. Solo. En av de akter jag ser mest fram emot. 

16 december 2014


När någon varit med i brittiska X-factor så vet man att de är bra. Ella Henderson är en av dom. Hon fångade mig med sin version av Chers Believe och hennes låt Lay Down har funkat som en stor inspiration till en sak jag skriver. Utan tvekan en tjej att hålla koll på i framtiden. 

15 december 2014


När superhjälterna är skurkar och sci-fi/fantasy blir komedi. Då får man Guardians of the Galaxy och den är helt AWESOME! Speciellt trailern som använder Hooked on a feeling på absolut bästa sätt.
14 december 2014


Som ni säkerligen känner till om ni följt mig ett tag så har jag en svag punkt: bra theme songs eller låtar som används till film på ett bra sätt. Jag har trots allt till och med skrivit uppsats om detta. Under 2014 har det kommit en theme song som jag tycker är underbart bra. Trailern till filmen har ni redan sett så nu ger jag er Hunger Games officiella låt. Det är Lorde som står för den och åh vad bra den passade in till eftertexterna på filmen!! 

13 december 2014


En artist som alltid lyckas få mitt hjärta att smälta en smula med sin musik är Phillip Phillips. Jag kunde verkligen inte välja vilken låt som skulle få representera honom så idag bjuder jag på både Unpack your heart och fantastiska Raging Fire. Enjoy!  

VARNING! Det finns en chans att du blir beroende av den här killen och hans gitarr.. 


12 december 2014


Två av de som fått mig att börja kolla på Superhjältefilmer är Andrew Garfield och Emma Stone. Jag älskade första filmen och tvåan var inte mycket sämre den. Nu längtar jag till tredje filmen kommer, om den kommer. Med tanke på hur den slutade känns det som att den kan gå åt vilket håll som helst. 

11 december 2014


2014 har utan tvekan varit ett år fullt av ny och bra musik. En av de nya artisterna jag börjat lyssna på är Kat Dahlia. Jag är smått beroende av hennes låt Crazy. Ta en lyssning vettja! 

10 december 2014


Som jag längtat och idag har den äntligen premiär! Sista delen av Hobbit och sista gången vi får återvända till Midgård. Det blev ingen midnattsvisning för min del på grund av tidig skola i Norrköping, men ikväll klockan 20.50 kommer jag sitta där salongen. Visst följer ni väl med #OneLastTime ?

9 december 2014


Det finns en liten skara artister/grupper som mitt hjärta klappar lite extra för. Det var bara något år sedan Pink gick upp i den skaran. Under året har hon gjort ett fantastiskt sammarbete med Dallas Green. Ur detta har bland annat låtarna No Ordinary Love och Capsized kommit fram, och som ni kanske förstår så absolut älskar jag dom.  Ett sammarbete som gärna får fortgå under 2015.. 8 december 2014


2014 har minst sagt varit ett år av Harry Potter för min del. Dels har jag haft äran att bygga samt ta ner Harry Potter: The Exhibition och dels använder jag Harry Potter i min studie. Nog för att jag redan var ett fan, men ju längre ner jag kommer, ju mer älskar jag dom! Visst kanske jag inte kommer ha ett långt maraton någon gång snart igen, men det som aldrig slutar fascinera mig är alla små detaljer som finns och de genomarbetate bikaraktärerna som ibland blir de mest intressanta. I videon ovan är bara några av alla de små detaljer som man kanske inte tänker på när man ser filmerna eller läser böckerna, men som ändå är en del av varför det är så bra. 

7 december 2014


Jag älskar att hitta ny musik och denna duo har jag under året fastnat för lite extra. Tydligen är de ett äkta par som gör musik tillsammans. Ännu bättre! Detta är inte favoritlåten, men kunde inte hitta en bra video på Over som jag är absolut kär i. Rekommenderas varmt. 

6 december 2014


2014 är året då jag läst mer än någonsin. Bland annat har jag läst min första engelska bok och gissa vad? Tack vare det har jag fått en favoritbok. The Fault In Our Stars heter den och som ni kanske vet så har den också blivit film i år. Jag har hittills inte kunnat läsa boken eller sett filmen utan gråta som aldrig förr. Kanske ska nämna också att jag faktiskt aldrig gråtit på riktigt till någon film eller bok tidigare. SÅ bra är den alltså. 

5 december 2014


En grupp som aldrig sviker, alltid kommer med bra låtar som har fantastiska texter är Imagine Dragons. För varje ny låt de släpper klättrar de på min lista över favoriter. De har nu tagit sig nästan till toppen. Den nya singeln, I Bet My Life, är inget undantag. 

4 december 2014


En liten ovanlig video kanske, men jag tyckte den passade för att representera resande. Innan 2014 hade jag aldrig bott på hotell, mer än när jag var typ tre år gammal. Innan har jag bara bott på hostel eller i en delad lägenhet. I år har jag dock bott på fem olika hotell. Två i Stockholm, två i Norrköping och ett i Madrid. Självklart var det sistnämnda höjdpunkten. Som alltid. Om man funderar på vart man ska resa tycker jag man ska ta en titt på videon ovan. Kanske blir Madrid nästa destination?

3 december 2014


En av de bästa sakerna med Eurovision är att man kan upptäcka artister man troligtvis annars aldrig skulle känna till. Marco Mengoni är en sådan artist för mig. Jag absolut älskar honom, trots att jag inte förstår riktigt vad han sjunger eftersom han sjunger på italienska. Han får mig dock att bli lite sugen på att ta upp italienskan igen.. Hur som, nyligen i år släppte han en ny singel - Guerriero - och jag är absolut helt kär i den!

2 december 2014


En av de bättre filmer jag sett i år är första delen i avslutningen av The Hunger Games. En av de där få filmerna dör kritiker och publiken är ruskigt överrens om kvaliten. Om ni inte kommit iväg och sett den ännu rekommenderar jag den starkt. 

1 december 2014


Jag kunde inte hålla mig borta från att göra min decemberlista, så here we go. Först skulle jag vilja hylla Taylor Swift en smula som gör en sån här video och låt. Först är den helt AMAZING och sen säger den lite grann ifrån med tanke på alla som alltid har ett elakt ord till hands. You go girl! RSS 2.0