Fem författarfrågor

Jag såg ett inlägg på en författarblogg med fem frågor som personen i fråga uppmuntrade andra att låna och svara på i sina egna bloggar. Eftersom jag skriver och nu håller på att skriva ett bokmanus tänkte jag försöka mig på dessa frågor. Här kommer dom (och den som vill får självklart sno dom och svara på själv!).

1. Välj en mening från det senaste kapitlet du skrev.
"När hon såg vem det var bankade hon ljudlöst huvudet mot dörren."

2. Om du ska sammanfatta boken du skriver med tre ord, vad blir det?
Vänskap, Drömmar, Kärlek

3. Vem är din huvudperson?
Jag skriver en multiplot, men huvudpersonen som får bli i filmmanuset jag skriver på samma är Alice, en konstnär som får veta att hon har cancer och är helt ensam i livet. 

4. Vad är din huvudpersons mest framträdande filosofiska tanke?
"Om jag lagt mer tid på andra människor, hade mitt liv då sett annorlunda ut?" 

5. Vad är viktigt i nästa kapitel du ska skriva?
Att inte bli för sentimental. Det som ska hända är en situation där de som varit med om det skulle kunna säga varit den värsta stunden i livet, men eftersom jag skriver en feel-good ska känslan inte vara den. Samtidigt som det måste respekteras att det är en sådan stund. Balansen måste vara perfekt. 

Så ser det ut. Fem frågor om mitt bok- och filmmanus Dit mina armar inte räcker
Goodnight and Goodbye

Another path

Oj, kanske dags för en uppdatering. Är hemma sjuk så då kanske det passar. Världens konstigaste sjuk är jag också. Det är typ en förklylning fast det inte riktigt är en förkylning. Svårt att förklara. Huvudet snurrar iaf så det är ju något jag kan beskriva som fel..

Sen sist har jag lyckats fylla år och hade en ganska bra födelsedag. Höjdpunkten var, precis som förra året, att jag fick ett speciellt mail från Real. Denna gång med en inspelning som jag fick lyssna på. Bästa stunden på året. 
I tisdags fyllde även Mina så jag åkte hem till henne tillsammans med några andra av hennes kompisar och hade en supermysig kväll med mat, lekar, skratt och världens finaste tårta i olika färger. Ganska skönt att det var en så lugn kväll för redan då mådde jag inte på topp. Sen har jag varit hemma nu onsdag och torsdag. Vill så gärna jobba imorgon för på kvällen sen är det After Work. Skulle ju vara jättetrevligt att lära känna de jag jobbar med lite mer. Hoppas bara att det faktum att huvudet snurrar när jag gör annat än sitter still försvinner tills imorgonbitti. Vet inte hur kul det är om jag är halvt borta. Haha. 

Idag fick jag också veta att jag fått en lägenhet i Varberga. Problemet är bara att jag måste visa upp att jag får csn senast på måndag och med tanke på att jag inte ens visste att man kunde söka csn nu så ser det väl inte så ljust ut. Får se om det går att lösa på något sätt. Måste också fundera på några saker som kan spela in, men det är sånt där som är extremt tråkigt för er att läsa om här. 

Hoppas nu ni har en bra torsdag!
Goodnight and Goodbye

Can you hear me screaming

Det märks att det är födelsedagsveckan. I fredags blev mamma en dag äldre och idag är det Ias tur. 25 år har hon nu hunnit bli. Kära nån. Vi är ju inte såna som firar särskilt mycket, men jag och Ia har bestämt att ge varandra varsitt biobesök i helgen. Trevligt. 
 
Igår var jag på ännu en lägenhetsvisning. Vi var tre där varav en låg bakom mig i kön och den andra verkade tycka den var för liten. Jag älskade den dock och hoppas nu att man måste gå på visningen för att få tacka ja. Vore väldigt mysigt med en egen lägenhet och det området verkar ganska lugnt med majoriteten barnfamiljer. 
När jag kom tillbaka till jobbet sen lyckades jag krascha telefonen i marken. Nu funkar inte låsknappen och det är en stor reva i glaset. Tack för det liksom. En ny telefon har dock kollats ut och ska skickas efter. Den är lite av en nödlösning och en sämre version av den jag egentligen vill ha. Men men, är man inte rik och har en dator som börjar ge med sig så funkar nödlösningar ganska bra också.
 
Nu ska jag iväg till jobbet. Hoppas ni har en bra tisdag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box

 

Without a doubt

Dagarna tycks vara oändligt sega samtidigt som de bara rusar iväg. Hur går det ihop? På jobbet har den här veckan varit ganska lugn. Det har märkts att folk haft bättre saker för sig än att skicka in ansökningar eller kompletteringar, typ som skolavslutningar och studenten. Det värsta är väl att dessto fler kanske bestämmer sig för att göra det nästa vecka, eller veckan efter skolavslutningen. Det skulle ju vara ganska typiskt. Men men, om fyra veckor är jag ju i Madrid så det får väl komma. 

Igår var det fredag den trettonde. Dock måste ja säga att jag inte hade sån där väldig otur, förutom det faktum att traffiken var hemsk. Mamma fyllde år så jag överraskade lite efter jobbet med att ha köpt blommor. Vi är inte så mycket för att ge presenter, men en blombukett kan ju vara trevligt. På förmiddagen var jag på en lägenhetsvisning i Varberga. Jag har redan tackat ja. Den var precis perfekt storlek och ligger bra till i hyra. Dessutom kändes gården ganska lugn och jag tror jag skulle trivas där. Men vi får se, det är fyra innan mig som måste tacka nej (även om det endast var en av de fyra på visningen). 
Fast okej, oturen kanske fanns där ändå på kvällen Spanien blev totalt överkörda i andra halvlek på sin första match i VM. Känns ju sådär, men man ska aldrig ge upp hoppet. Never give up. Nu är det ju Reals motto, men det kan funka här med. Förra VM började ju trots allt med en förlust. Nu kommer vi igen i nästa.. 

Hoppas ni har en bra lördag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Fotbolls-VM 2014


Om det är något Shakira kan så är det väl ändå fotbollslåtar? Nu drar det igång. Vem klappar ditt hjärta för? Vad mitt klappar för tror jag ni redan vet..

..Vamos España!

I'm so emotional

Sitter hundvakt så tyckte det kunde passa med en uppdatering. Igår var jag i Norrköping hela dagen och hade presentation av terminsrapport. I början var vi tre stycken, men sen ramlade det in några fler. Skönt det, blir nästan mer nervöst att göra något ju mindre människor som är där. Knäppt, men så är det. Tror min presentation gick bra, han sa inget annat iaf. Känner dock nu efter att ha lyssnat på de andra att det är två saker jag bör fundera lite på. Det första är om jag ska skriva uppsatsen på engelska. Det kan få större spridning på det sättet och om man vill söka sig vidare och doktorera så är det störa chans att få en tjänst om man skrivit på engelska. Nu tror jag inte det kommer vara aktuellt, men samtidigt tycker jag det jag skriver om är så intressant att jag kanske skulle vilja utveckla. Då är det bra att ha chansen. Det andra är om jag ska dela in mitt projekt 50/50 istället för 70/30 som jag har nu. Då kan jag lägga mer fokus på min egen adaption än bara en massa tid på uppsatsen. Detta har jag kanske främst kommit fram till då Gabriel, den enda av mina handledare jag har träffat, är min gestaltande handledare. Känns som den andra, Jonas, har ganska mycket att göra och då kan jag ju avlasta honom lite genom att lägga mer fokus på mitt gestaltande än jag tänkt göra nu. Men vi får se, har ju tid att tänka nu över sommaren. 

Idag var jag tillbaka på jobbet igen. Det var inte så stressigt, även om jag tror de andra tyckte det. Tycker de hade jobbat som bara den igår. Fick veta att två praktikanter som varit på Stadsbyggnad ett tag nu kommer börja jobba hos oss imorgon. Tanken var väl att jag skulle jobba med dom och vi skulle ta hand om arkviet och scanna in gamla grejer. Typ liknande vad jag gjorde första året. Dock tyckte de att vi hade så mycket med inkorgen och så att jag skulle stanna och jobba med dom. Inget mig emot. Tycker nästan det jag får göra nu är lite roligt, speciellt nya ärenden. SÅ jag stannar gärna. Haha.

Hoppas nu ni haft en fantastisk dag i det här varma vädret.

Goodnight and Goodbye

Love Runs Out


Jag lovade ju att lägga upp videon för Love Runs Out och här är den. Jag älskar den EXTREMT mycket ska ni veta. Ryan Tedder var en av mina största idoler (och förebilder, även om jag inte sjunger) redan innan, och här bevisar han bara ännu tydligare att han är det. SÅ bra. 

Playing in my Music Box


Jag har blivit absolut kär i den här låten! Så fin och hans röst är ju helt gudomlig. Av någon anledning gillar jag den här livevideon (inte den officiella videon) jättemycket också. 

En låt som går på repeat i mina lurar för stunden..

So it doesn't hurt

Lite uppdatering här kanske. Jag jobbar på. Onsdag och torsdag var jag helt själv på administrationen. Självklart skulle det komma in ganska mycket så jag han inte klart med alla nya ärenden. Dock lät det på de andra som att det var okej. De hade inte för avsikt att jag skulle vara själv så jag skulle göra så mycket jag hann. Sånt som händer, inget att göra något åt. Tur man har så trevliga arbetskamrater.

De senaste dagarna fördelade jag om timmarna lite. I onsdags jobbade jag till 18.30 innan jag inte alls orkade längre. Det gjorde dock att jag gick vid 14 i torsdags och spenderade resten av dagen med Mina. Så ofantligt trevligt. Började med lunch på La Baguette som vi tjatat i evigheter om att vi inte besökt på år och dar. Sen fick jag träffa en av hennes kattar medan den andra inte vågade komma fram och hälsa. Men den jag såg var hur söt som helst! Så kattmys blandat med TV-spel. Lyckad dag! Kvällen blev mycket lyckad den också. Jag och Mina knallade ut på stan vid 19 och träffade upp Elin och Cornelia på Sushi Yama. När de ätit begav vi oss till bion där vi såg Maleficent. Trots att jag inte alls gillar Jolie och det fanns en del brister i manuset som gjorde mig lite småsur måste jag säga att den var riktigt bra. Kanske den mest lyckade förvandligen från en historia mest känd genom Disneys animerade version till "riktig" film. 

Nu sitter jag här och försöker få ihop en presentation till på måndag. Jag ska göra en 15 minuters presentation på min terminsrapport. Förstår inte alls vad det ska vara bra för, men det återstår väl att se. Är dock lite orolig för det där. Senast 5 juni skulle vi lämna in alla uppgifter samt om vi fått någon rest på dessa. Jag har lämnat in allting, men inte hört någonting från mina handledare. Är det bra eller dåligt? De kunde ju liksom iaf svara och säga att det såg okej ut? Och hur ofta är det ingenting? Man kan alltid behöva lite konstruktiv kritik.. Men men, hoppas på det bästa. 

Hoppas ni har en bra helg alla!
Goodnight and Goodbye

We are alive

Jag lever och kämpar på. Förstår knappt att man kan vara såhär trött. Nu har det övergått till huvudvärk och nästan en feberkänsla (dock ingen feber då jag fortfarande kan vara uppe ur sängen vilket är helt omöjligt för mig när jag har feber). Att bli sjuk är dock inget alternativ för vi har en massa att göra på jobbet. En av de i administrationen är sjuk och idag var en annan på semester. Därför var vi bara två och den andra var tvungen att mata av en hög av expedieringar så jag fick ta hand om posten och nya ärenden. Som det ser ut får jag fortsätta med det resten av veckan. Vore därför jobbigt om jag blev sjuk, för vem ska då se till att vi inte halkar efter?

I helgen var Johan och AnnaLena på besök. Trevligt som vanligt. Det ledde till en liten spontantripp till Nora med fika vid Standstugan och så Noraglass förstås. Aldrig fel. Får ju passa på också när man kan. 
På torsdag väntar en träff med bästaste Mina. Vi har ju inte setts på ett tag nu och det börjar bli dags att prata ihop oss lite om vissa saker. Dessutom ska hon få två små katter på onsdag så då måste jag ju komma och gosa lite med dom. Självklart. 
På onsdag har vi sista mötet med Manusverkstan, vilket jag är lite kluven över. Tillsammans med mötet är det också mingel med filmare runt om i länet och om jag mår såhär är jag allt annat än sugen på att träffa folk jag inte känner. Jag som har mingelfobi normalt. Dock är det ju som sagt sista gången vi träffas, och eftersom jag inte är säker än på om jag ska skicka in nästa år kanske vi inte ses på ett tag. GAH! Men jag får se imorgon. Får se då också om jag orkar mig igenom ett manus att kommentera på. Mellan jobb och pluggande tar orken slut. 

Hoppas ni haft en bra helg och en solig dag idag. 
Goodnight and GoodbyeRSS 2.0