Playing in my Music Box


Det är ju inte så ofta mina favoriter vinner tävlingar som Idol eller den amerikanska motsvarigheten. Så när min favorit vinner håller jag den lite extra om hjärtat. Jag är SÅ glad att Phillip är den favoriten. Allt han gör är så sjukt fantastiskt bra! För några dagar sen släppte han nya albumet Behind the Light och det är precis lika bra som den första albumet. Älskar nya singeln Raging Fire (videon ovan) samt många andra låtar, bland annat Fool for you och Armless Crawler. Om ni inte redan lyssnat är det en rekommendation. SÅ bra. 

Goodnight and Goodbye

I'll trade all my tomorrows for just one yesterday

Jag tänkte skriva ett inlägg om mina dagar i Linköping/Norrköping, men jag kan knappt hitta orden som kan beskriva vad jag just varit med om. Som kan beskriva de helt fantastiska människorna jag fått ha i min omgivning och det fantastiska jag fått jobba med. Hur beskriver man en känsla av tillhörighet som man aldrig känt förut och att man hela tiden kunnat vara sig själv? Hur beskriver man att man fått jobba pass på 12 timmar, men de känts som en timme när man gått runt och satt upp alla dessa helt fantastiska grejerna? Hur beskriver man en extremt trötthet och ont i fötterna så man knappt kan gå i skor, men samtidigt nästan ligger ner och gråter för att det är slut? Det går inte. Så istället skriver jag bara att jag har haft det så underbart bra och om jag kunde skulle jag göra detta jämt. Vilken enorm ära det är att ha fått chansen att vara en del av detta. 

Nu är jag tillbaka i Örebro igen och idag blev det en dag på kontoret. Sån skillnad i sysslor att det inte är klokt. Tänk att gå från att packa upp dödsrelikerna (ja, de som faktiskt användes i filmen!) till att scanna in papper i ett bygglovsärende. Idag blev det lite extra mycket att göra också då vi bara var två i administrationen, men det funkade. Nu har jag också betalat räkningar och det börjar bli dags att skriva på mitt manus. Egentligen har vi deadline idag, men med arbetstiderna i Norrköping har jag inte hunnit så långt. Lämnar in imorgon istället och ser hur mycket jag har då. 

Hoppas ni haft det bra i helgen!
Goodnight and Goodbye

We'll work it out

Jag tittar in här lite så ni vet att jag lever. De kommande dagarna kommer bli ganska hektiska och bloggen kanske inte blir extremt uppdaterad (bara för det kommer jag säkert blogga jättemycket!). Det kommer vara jobb hela dagarna och skrivande på kvällarna. På onsdag kväll åker jag till Linköping för att bo nästan en vecka hos Evelina och jobba med Harry Potter-utställningen. Idag började jag annars jobba på Stadsbyggnadskontoret igen. Kul att vara tillbaka och träffa lite gamla och nya ansikten. Dagen tycker jag gick väldigt snabbt, men oj vad slut jag är nu! Hoppas att jag är slut för att jag är ovan och att dagarna fortsätter att rulla på så tiden går. Jag saknar redan mitt vardagslunk med skrivande hela dagarna i min egna värld på mina egna villkor. Haha. 

När jag kom hem och nu tog en liten paus från pluggandet såg jag den här teasern till OneRepublics kommande video på nya låten Love Runs Out. Som vanligt med bästa grabbarna är låten helt fantastisk och den här videon ser ut att bli deras snyggaste hittills. Längtar något enormt till videon kommer ut. GAH!



Hoppas nu ni haft en bra dag alla!
Goodnight and Goodbye

..and she's on fire

Det har hänt något jättekonstigt. Min dator har hållt på att falla ihop för det har varit så mycket virus och skit i den. Jag har till och med börjat kolla efter en ny som inte kostar på tok för mycket. Min förhoppning var att den jag har skulle kunna hålla till typ slutet av juli eller något då jag skulle ha råd att köpa en ny. Nu verkar dock allt ha försvunnit. Allt det där skumma den höll på med där jag fick klicka bort tusen olika saker när jag gick in på en ny sida finns inte längre. Vad har hänt? Har datorn rensat sig själv? Eller var den aldrig sjuk? Jag förstår ingenting. Men tacksam är jag!

Idag fick jag ett mail från en av våra lärare där hon skrev att vi ska lämna in en uppgift imorgon. Som jag förstått det och som det stått i andra papper jag kollat i skulle den uppgiften in vecka 22. Lite skillnad. Som tur är hade jag försökt planera att bli klar med den uppgiften till fredag så jag slipper tänka på den när jag börjar jobba. Dock känns det ju lagom bra att olika lärare säger olika. Men men. Nu har jag hunnit skriva ihop tillräckligt med sidor trots att jag inte fattar någonting av de texter jag läst. Varför kunde jag inte bara få göra något praktiskt? Känner mig noll pepp på uppsats och skola i allmänhet. 
Jag fick dock en liten paus från läsande och skrivande idag. Mamma behövde till Marieberg för att köpa skor så jag hängde med. Egentligen har jag ett enormt sug efter bio, men det tillåter inte plånboken. Jag får hålla mig. 

Funderar på att byta utseende på bloggen. Ha något lite meeeeer.. glatt? Någon ändring iaf. Några förslag?

Hoppas nu ni haft en bra tisdag alla!
Goodnight and Goodbye

We were almost beautiful

Nu orkar jag inte skriva ett helt eget inlägg om Eurovision så ni får lite kort uppdatering här. Skiter ni fullständigt i Eurovision så kan ni hoppa direkt till nästa stycke. Så. Vad tyckte jag då om resultatet? Jag undrar helt ärligt om det kunnat bli ett bättre resultat? Visst att Conchita inte vann på en bra låt, men budskapet hon/han står för är så starkt och i tiden att det nästan behövdes. Och Sverige kom på en tredje plats. Som Björkman säger - en väldigt vacker tredje plats. Vi är trots med i den lilla grupp som kom högst upp och fick över 200 poäng. Efter Sanna är det ett litet hopp till Armenien som kom på fjärde plats. Alltså ett helt perfekt resultat. 

Igår firade vi mormor och morfars bröllopsdag med lite hämtmat. Egentligen firade de 2 maj, men pga andra saker så firade vi igår istället. Alltid trevligt. Jag tog med det som blev kvar av den Eurovisiontårta/sockerkaka jag bakade till morfar och sen fick jag inte med den hem igen. Han tyckte den var så god att när jag sa att jag skulle ta med den tillbaka så blev han jätteledsen. Därför fick han behålla den. Haha. 

Idag har jag pluggat, pluggat och pluggat. Dock har jag lyckats komma framåt ganska bra. Tummen upp till det. Dock känner jag mig inte alls sugen på att plugga ett helt år till plus jobba hela sommaren. Just nu ångrar jag att jag inte sa när de frågade om jag kunde jobba att jag bara kunde jobba halvtid. Äsch, jag får ju pengar så jag ska sluta klaga. Annars idag har jag hittat en grej jag verklige, verkligen, verkligen vill göra. Typ jättemycket! Det handlar om en språkresa till London alterntivt New York eller Los Angeles, men helst London. Det är ingen vanlig språkresa utan man går ett program på 9 månader. I detta program lär man sig mer avancerad engelska samtidigt som man läser inriktade kurser på Media & Art. Två inriktningar man kan välja är film och fotografi. Låter så sjukt roligt. Dock kostar det en hel del. Kanske får åka ett par veckor till Madrid istället och plugga mer spanska ;) Eller så börjar sparandet nu kanske, om jag har tur, kan jag åka om typ 10 år. Haha. 

Hoppas nu ni har en bra dag alla!
Goodnight and Goodbye

Eurovision 2014: Final

Dagen är kommen. Som jag längtat! Dagen som varje år är nästan lika förväntansfull för mig som julafton är för de mindre. Det är final i Eurovision!

 
Om ni hängt med lite i snacket så vet ni kanske att Sanna just nu ligger i topp i oddsen och är en av storfavoriterna att ta hem det hela. Men alla är ense om att det inte kommer vara någon lätt match och det finns flera som utmanar. Bland annat ligger Österrike, Armenien, Holland och Ungern väldigt bra till. Det här är på förhand den mest spännande finalen på länge. 

Något att ha i åtanke när det röstat också är att Eurovision nästa år firar 60 år. Vill man verkligen att Europas favorit musikfestival som dessutom är en stor gayfest ska fira i Ryssland eller Armenien som anses vara mest antigay i Europa? Ur den aspekten är Sverige ett bra alternativ som anses vara en av de mest öppna. Samtidigt som Österrike med sin Conchita Wurst står för just att man kan vara vem man är utan att dömas för det. Som sagt, det kommer bli en spännande kväll för alla fans med många faktorer som kommer spela in när poängen ska delas ut!

Självklart ska ni få mina favoriter också. Just nu tycker jag bäst om Sverige (självklart!), Spanien, Tyskland, Storbritannien, Italien, Finland, Norge, Grekland och Malta. Yesbox, det är några stycken. Tycker dock att Österrike, Holland och Armenien är riktigt bra också och de kommer utan tvekan vara med i slutstriden. Och Ungern. GAAH! Haha.

Hoppas nu ni får en trevlig kväll!
Goodnight and Goodbye

Something Better

Passar på att blogga lite under Eurovision, annars blir det så ouppdaterat. Haha. Både onsdag och torsdag har varit väldigt bra måste jag säga. Igår började jag med klippning på nytt ställe. Kan säga att jag kommer gå tillbaka. Tror jag hittat min frisör! Hon var extremt trevlig och hade verkligen en stark passion för sitt arbete. Me like. Kostade dock 450 kronor, men man fick verkligen vad man betalade för. Är nöjd. 
Efter blev det först sushi med Elin, vill som alltid vad trevligt. Sen gick vi iväg på andra readingen vilket var kul som vanligt och lärorikt. En av de som läst är så ofantligt duktig. Efter readingen gick vi iväg till Pitchers. Brukar få panik när det är mingel, men det här blev trevligt med bra människor och fotboll.
 
Idag har vi varit iväg och handlat innan jag åkte in på sista readingen. Denna gång läste jag. Var lkte pirrigt, men tror det gick bra. Det var inte så många i publiken den här gången så jag kunde pusta ut lite. Haha. Jag lyckades även pitcha det jag skriver nu till producenten som var på plats. Ingen säljpitch så, men var skönt att utanför pitchdagar som Oliver ordnat kunna pitcha för en producent. Hjälpte ju lite att hon var så oerhört trevlig. Nu börjar jag känna att jag kanske ska söka till hösten ändå.. haha
 
Nej, nu är det åter till Eurovision. De bästa var precis i början, men vad vore väl Eurovision utan dåliga låtar och falsksång? Det gör ju de bra ännu bättre ;)
 
Hoppas ni haft en bra dag nu!
Goodnight and Goodbye

Seven seconds

Jaha, det här verkar ju ha blivit en bra dag. Imorse skulle jag åkt till Norrköping för seminarium, men då min bil inte mår så bra för tillfället och ibland inte riktigt vill starta och alla andra bilar också skulle någonstans så fick jag hoppa över det. Bestämde då att åka till Stockholm nästa vecka och fixa så jag kan få mina fjärrlån direkt till Örebro istället, då SFIs bibliotek (som nästan alla mina fjärrlån kommer från) kan skicka till nästan alla bibliotek. Då slipper jag hålla på och åka för det också, vilket jag får nu. Måste exempelvis åka på fredag och fixa med några böcker. Extremt onödigt. Runt lunch sen upptäckte jag att två hästar här hemma sprungit genom staketet och jag var den enda hemma. Som tur var kom Ia så fort hon kunde så vi kunde fånga in dom. Känns ändå bara som en massa problem idag. Vet inte hur jag ska göra med saker och GAH! Hoppas verkligen Sanna inte har problem ikväll nu. På gårdagens genrep, där hälften avgörs med juryrösterna, så fick hon teknikstrul. SÅ typiskt. Men förhoppningsvis kan juryn se förbi det. Eller så får vi hoppas på en hel drös av röster från folket ikväll. 

Igår var jag på första readingen av tre som hålls den här veckan. Som vanligt intressant att lyssna på. Kanske var det speciellt intressant då jag inte läst det här manuset sedan pitchen i höstas. De två som återstår har jag läst flera gånger. Det ena ska jag ju läsa också. Pirr i magen. Ska sätta mig och träna lite tror jag. 
Imorgon innan den andra readingen väntar först klippning och sen sushilunch med prat med Elin. Efter readingen sen ska jag träffa Mina. En heldag av trevligheter alltså. Kanske kan väga upp idag! 

Nu ska jag nog ta och försöka tvätta en maskin. Skulle verkligen behövas! Och sen är det bara att tagga, tagga, tagga Eurovision!

Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box - Eurovisionspecial


Armenien: Not alone - Aram MP3

Playing in my Music Box - Eurovisionspecial


Norge: Silent Storm - Carl Espen

I take a walk with only me

STORT dilemma. Idag är det tydligen Harry Potter-dagen. Ja, jag fick mail om detta. Och dagen till ära släpper Ashley Bridget ett halsband med symbolen för de tre dödsrelikerna. SÅ fint! Har ju redan köpt två armband från dom och jag absolut älskar dom. Dock finns ju problemet med att det är märkessmyken. De kostar. Med 60% rabatt så kostar det ändå över 200 kronor. Visst är det kanske inte jättemycket pengar, men när jag inte ens kan köpa en skiva eller en film för att spara pengar känns det dumt att lägga dom pengarna på ett halsband. Haha. Här är mitt dilemma. Ska jag köpa det superfina halsbandet eller hålla i pengarna? GAAH!

De här dagarna har varit ganska lugna med bara plugg och lugn tid. Igår var jag och Ia och såg The Other Woman. Recension kommer. I övrigt tror jag inte att jag har så mycket roligt att berätta. Mer än kanske att jag upptäckt att en av mina favoritlåtar på italienska med min favorit italienska artist nu kommit ut på spanska. Glädjen som uppstod när jag upptäckte det. Oslagbart! Går på repeat nu. På spanska heter den Incomparable och på italienska L'essenziale. Artisten är Marco Mengoni. Och ja, det är Italiens bidrag i ESC från förra året. Me like a lot!

Hoppas nu ni haft en bra fredag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box - Eurovisionspecial


Spanien: Dancing in the rain - Ruth Lorenzo

Playing in my Music Box - Eurovisionspecial


Storbritannien: Children of the universe - Molly



RSS 2.0