Fall

Jag har insett att jag älskar hösten. Utan tvekan min favoritårstid. Det är så härligt skönt ute utan att det är för kallt eller för varmt. I like. 

I helgen har det varit ganska lugnt. I lördags blev det först lite svampplockning och sedan bio med syster. Vi såg Maze Runner som var ganska jobbig när man inte visste vad som skulle hända. Dock tyckte jag den var bra på samma gång. Det måste ju komma en till, eller hur? Annars blir jag tokig!
Igår åkte jag en sväng förbi Elin som fixade min nya dator. Hon upptäckte att jag kan ladda ner appar och grejer på den. Fancy ska det vara minsann. 

Nej, jag har verkligen inte mycket att säga känner jag. Idag ska jag skriva och så blir det kanske en lite tur tlll Marieberg. Tummen upp!

Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Red Band Society


Someday will find you

Nu har jag äntligen blivit klar och skickat in första analysen på en av böckerna till min uppsats. Skönt!! Ska börja lite på nästa tänkte jag, men nu har ju iaf min handledare något att kolla på och eventuellt kan vi sätta några ramar. När jag nu analyserade hela adaptionen utan något speciellt fokus landade den på 18 sidor. Det är ju aningen mycket med tanke på att jag har 8 filmer..

I tisdags var jag inne en stund till stan och körde lite av en återträff med Agnes och Martina. Oerhört trevligt måste jag säga, hoppas verkligen inte det tar så lång tid till nästa gång vi ses. 
Efteråt var tanken att jag och Mina skulle gå på bio, men vi körde det igår istället. The Hundred-Foot Journey sågs och den var en typisk Emma-film. Absolut älskade den! Dock är det inte bra att vara lite småhungrig när man går och ser den, för OJ vad mat det var i den. Har varit sugen på indisk mat ända sedan jag gick ut från salongen. Jag och Mina rådde dock bot på våran hunger genom att gå iväg till Rosalis och köpa pizza. Det finns en anledning till att de är min favoritrestaurang i Öret om jag säger så!

Idag har det bara varit plugg som gällt. Eventuellt blir det zumba ikväll, men det är inte säkert. Kanske väntar tills i vår när Mina kan hänga på. Är ju alltid roligare att vara två! 

Hoppas nu ni har en fin torsdag alla!
Goodnight and Goodbye

Allting börjar om

Är nu hemkommen från Stockholm och hälsades farväl av ett rejält regnväder. Tur att hotellet låg så nära stationen. Egentligen började regnet redan på söndagen, precis då jag klivit in genom portarna på hotellet efter min lilla tripp runt stan. Tack för det! Hade inte varit så kul att vara ute i det vädret med alla saker jag lyckades köpa på mig. Haha. Av någon anledning blir jag alltid en shopaholic när jag är borta. Men men, jag är ändå extremt nöjd med mina inköp och det fanns en tanke bakom näääästan allt. 

Idag är en ny dag att ta tag i. Ska försöka mig på lite pluggande. Vill verkligen bli klar med och skicka in det jag skrivit om den fjärde boken nu. Är uppe på 7 sidor och har inte ens kommit till slutstriden än. Måste hitta vad som är mest intressant att kolla närmare på redan efter denna, för jag kommer inte orka sitta så här med de andra också. Förstår verkligen vad handledarna menar när de oroar sig för att jag tagit åt mig för mycket. 
I eftermiddag sen ska jag in till stan är tanken. Först en fika med Agnes och Martina vilket var hundra år sedan sist och sedan eventuellt bio med Mina. Hennes operation blev ju förflyttad så det är bäst att passa på nu innan hon ska bort igen. 

Hoppas nu ni får en superfin dag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


När jag hörde denna låt för första gången gillade jag den inte alls. Nu börjar den dock växa för mig och helt plötsligt kan jag inte få nog av den! Livet är konstigt ibland. Hoppas ni gillar den!

Everytime Heartbreak

Känner mig helt slut så här efter en dag med dramatisk morgon för att sedan sitta instängd i en lokal utan luft resten av dagen. Tyckte därför jag förtjänade både lite lördagsgodis och kinamat. Mums!

Morgonen började som sagt ganska dramatiskt. Jag kom lagom i tid till tunnelbanan och ger ner på perrongen bara för att mötas av en vakt. Han lät jättestressad och skrek till mig att jag var tvungen att skynda mig upp därifrån. De höll på att utrymma hela perrongen. Min första tanke var bomb, men ganska snabbt jag kommit upp från perrongen fick jag höra att någon hoppat framför tåget. Nu i efterhand verkar det dock som att kvinnan kanske inte hoppade, men det kan ju vara att de vill tysta ner det hela lite. Hur som så var det iaf en kvinna som blivit påkörd och hamnat under tåget ca fem minuter innan jag kom dit. När jag tänker på att jag faktiskt funderade på att gå tidigare och mycket möjligt kunnat befinna mig på perrongen när det händer känns ganska läskigt. Blev tillräckligt skakad ändå liksom. 

Resten av dagen har jag varit på Författarkliniken som jag har lite delade känslor om. Jag var jättenervös innan om att jag inte alls skulle passa in då de flesta redan gett ut en bok. Dock var jag taggad och tog med mig några saker därifrån. Känner dock att det blev lite av en besvikelse. Var på en workshop om intriger vilket jag sett fram emot då just intriger är det jag kanske måste jobba på mest i mitt skrivande. Det visade sig dock att mina år med manusskrivande, konvent och diverse föreläsningar gjort att jag låg före alla andra. Det som sas var så väldigt basic att jag lätt kunnat hålla i workshopen själv. Trots det verkade många i publiken tycka det var bra. Av det andra så var det mycket jag kunde lista ut själv så nu funderar jag på att inte gå imorgon. Allting spelas ändå in och skickas ut till oss efteråt. Kanske är bättre att ta min dator och sätta mig någonstans för att skriva eller gå till SF-bokhandeln och köpa de böcker jag inte köpte igår. Vi får se. 

Igår då? Det var en väldans trevlig dag. När jag kommit upp till huvudstaden lunchade jag på Filmhuset innan jag gick in och träffade världens trevligaste bibliotikarie som hjälpte mig lite i mitt sökande. Den bok jag blev mest intresserad av var redan utlånad, men nu kan jag iaf låna på distans och få böckerna till Örebro. 
Efter det checkade jag in på världens finaste/mysigaste/trevligaste hotellet ever. Älskar mitt rum galet mycket. Fortsatte sedan trevligheterna genom att spendera resten av eftermiddagen och början av kvällen med bästa Annelie. Fick se en annan del av Stockholm och jag bara gillar den här staden allt mer. 

Så, det var mina dagar so far i huvudstaden. Trevligheter, dramatik, besvikelse och inspiration alltså. Hoppas ni har det bäst!

Goodnight and Goodbye

Rachel Taylor - Come Alive


Jag har lyckats hitta en massa ny musik på senaste tiden som jag är helt kär i. En av dessa är Rachel Taylor som nu under 2014 släppts sin debut EP Come Alive. Absolut älskar den!! Tycker främst om låtarna Come AliveEternity och Porcelain
Rachel var tidigare sångerska i He Is We vilket gör att jag hittat ytterligare bra musik. Tummen upp till det. 

Om det nu är någon som missat denna fantastiska musik så kan man alltid trycka här. You're welcome!
 

We'll make a change

Gjorde precis en deal med mig själv innan jag loggade in på bloggen. Om det inte var någon som varit inne på bloggen på ett tag nu när jag varit så dålig på att skriva så lägger jag ner den, men om det faktiskt är någon som fortfarande kikar in ibland så ska jag på allvar ta mig i kragen och börja skriva igen. Upptäckte då att det faktiskt är några av er som ännu inte gett upp hoppet. Tack för det! SÅ, nu tar jag tag i det här igen. Och om jag skulle försvinna igen får ni skrika på mig!

Vad gör jag då om dagarna? Just nu håller jag på och gör om ordentligt i mitt rum samt pluggar. Börjar kunna se hur rummet kommer bli när jag är klar nu och jag är helt kär. Kommer bli så ofantligt fint och personligt. Kommer ha en vägg dedikerad Hobbit, en vägg dedikerad HP, det kommer synas att jag älskar Real, Spanien och About Time samtidigt som jag kommer få en egen lite skrivarhörna. Alltså perfekt för mig. Bilder kommer när jag är klar. 
Plugget går sakta, sakta framåt. Sitter fortfarande med fjärde boken/filmen och kan säga att jag kommer hata den när jag är klar! Haha. Det är så sjukt mycket ändrat och borttaget. Tror inte det är en enda scen i filmen som är liknande som i boken. Kommer bli så skönt när jag är klar med denna och kanske kan fokusera mer på exakt vad jag ska kolla lite extra på i de andra. 

Just nu håller jag på att göra klart allt inför imorgon då jag tar bussen mot huvudstaden. Kommer vara där i fyra dagar varav två kommer vara fullproppade med föreläsningar, seminarier och workshop om skrivande. Är extremt taggad och hoppas finna en massa inspiration. Dock är jag också lite nervös då det känns som att de flesta andra deltagarna har skrivit böcker förut. Jag håller ju precis på med min första. Tänkte dock hinna med att skriva lite mer på den så jag kan skriva ut och kanske få lite feedback om det ges tid för sånt. Tycker det är så svårt att skapa "min röst". 

Nej, back to work nu. Kommer säkerligen uppdatera här lite under helgen då datorn åker med. Hoppas ni har en bra torsdagskväll tills dess.

Goodnight and GoodbyeRSS 2.0