Old vs New


Jag tror de flesta vid det här laget vet hur mycket jag älskar The Amazing Spider-Man. Jag tänkte mig att jag säkerligen skulle älska de tidigare Spider-Man filmerna också så jag köpte en box med alla för ett tag sen. Nu har jag sett den första, så nu kan jag lite jämföra. Jag älskade inte den första lika mycket som den nya. Varför? Det finns några anledningar...

- I och med att den första är äldre är den inte lika bra gjord med specialeffekter, vilket är förståeligt. Det i sig gör att jag inte gillar den lika mycket och en av anledningarna till att jag älskar nya, moderna filmer mer än gamla. Man kunde se vad som var gjort i datan då det plötsligt såg ut som ett tvspel. En positiv sak med det är att man kan se så fantastiskt tydligt hur mycket tekniken gått framåt bara de senaste 10 åren. Jag menar, för 10 år sen tyckte jag att saker då var hur coola som helst. Intressant.

- Nästa anledning till att jag gillar den nya mer är en av anledningarna till att jag älskar den överhuvudtaget: relationerna. Emma Stone och Andrew Garfield till exempel är helt fantastiska tillsammans. Relationen mellan Peter och Gwen känns mer "meant-to-be", om man får uttrycka sig så. Gwen är lite coolare än Peter, men samtidigt är de på samma nivå och delar samma känslor för varandra från första stund. De ska vara tillsammans, allt anant vore fel. När det kommer till Tobey Maguire och Kirsten Dunst så är ju även de bra, men jag tycker inte de har samma kemi. Relationen mellan Peter och M.J. är inte heller på samma nivå. M.J. ska gå igenom en massa andra killar och ser bara Peter som den lite nördiga killen väldigt länge. De är liksom aldrig på samma nivå förrens slutet. M.J. blir bara tjejen Peter alltid älskat men aldrig kan få. 
En annan relation som är starkare i den nya och som också är väldigt viktig kan jag tycka är mellan Peter och May. Sally Field är ju alltid Sally Field - kan man ogilla henne. Men i den nya tycker jag också att de fokuserar mer på den relationen och bygger upp den starkare. Fantastiskt! I den gamla känns det mer som att May blir den Peter bor hos och som den onda kan använda för att nå Spider-Man. 

- Den sista anledningen till att jag gillar den nya bättre är historien. Spider-Man är 121 minuter. The Amazing Spider-Man är 136 minuter. Trots det kändes det som en evighet när jag såg den första medan den nya bara flög förbi. De fokuserar mer på Peter och hur han blir den han är menad att vara. Man får mer bakgrundshistoria i början och då Gwen får veta vem Peter är kan de folusera på både Peter och Spider-Man samtidigt. I den första filmen blir det två olika grejer. En sida är Peter och en sida är Spider-Man. Allt går ganska långsamt framåt då de måste berätta bådas historia samtidigt som det ska vara samma. Haha, jag hoppas ni förstår vad jag menar för jag blev lite förvirrad själv när jag skrev ner det ;)

Jag ska ge de andra filmerna en chans också. Måste ju se alla! En fundering jag har är om jag hade skrivit samma sak ovan om jag sett de första filmerna innan den här sista. Kanske inte. I'll never know.


Kommentarer
Postat av: Martina

Jag är stolt över dig att du iaf bestämde dig för att titta på dom gamla Spider man filmerna! :D

Svar: Hahaha, tackar ;) Och jag gillar dom faktiskt, även om det kanske inte låter så :P
Emma

2012-09-21 @ 23:55:51
URL: http://mrponny.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0