Far away

Det har minst sagt varit en lite omtumlande helg. I fredags försvann Bamse ner under grannens uthus och där har han suttit i nästan två dygn. Enligt en hemsida klarar de sig bara i tre dygn utan vatten. Dessutom satt han inte där själv utan hade troligtvis en grävling med sig. Med andra ord har det varit ganska oroligt. Igår natt kom han dock fram igen. Han mår ju som han förtjänar, men han är iaf vid liv och hemma. PUH! Turligt nog har vi en veterinär i släkten så mamma ska hämta medicin som är lite smärtstillande till honom idag. Han är extremt gosig nu. Skulle sitta och plugga när det bara var jag och han hemma. Det slutade med att han letade alla möjliga platser att ta sig till mitt knä på. Tillslut var det bara att lägga undan plugget och gosa med honom en stund. Haha.

Idag åker jag tillbaka till Norrköping igen. Imorgon har vi föreläsning och ett seminarium. Har absolut ingen aning om vad seminariet handlar om så jag vet inte riktigt om det kan kallas semiarium? Hur ska man förbereda sig liksom? Får se helt enkelt. Innan jag åker så ska jag dock filma på mammas jobb en stund. De har någon tillställning där de synskadade får testa att gå med gps och ledarhund. Kan bli bra till filmen vi håller på med. 

Hoppas ni har en bra dag och start på veckan!
Goodnight and Goodbye

Beside

Hemma en stund nu. Och ja, jag är i Örebro igen. Åh, kära Örebro. Kom igår. Både mötet och filmen gick bra. Trevligt att träffa Mina innan hon åkte till Finland. När hon kommer därifrån åker hon nästan direkt till USA. Som sagt, trevligt att träffas innan det.
 
Idag har jag varit inne i stan en stund. Först intervju inför filmfesten. Håll ögonen öppna i Örebroarn om ett par veckor. Då är vi med. Efter det lunchade jag med Elin. Trevlans! Vi bestämde att vi ska gå på Josefs kortfilmsfestival ikväll. Jag och en till ska se om vi kan göra lite reklam för filmfesten. Hoppas det kan ge nåt.
 
Hoppas ni haft en bra dag! 
Goodnight and Goodbye

Soon back

Ny dag och senare tar jag min bil och åker till Örebro en sväng. Stannar över helgen och ska på måndag filma lite på mammas jobb. Har också inbokat styrelsemöte med filmklubben, intervju med Örebroarn, lunch med Elin och två biobesök. Så kan det gå. Bäst att passa på när man ändå är hemma liksom. 
 
Nu på förmiddagen har vi ett seminarium och jag känner mig inte alls förberedd. Fattar i princip ingenting av texterna. Mitt vanliga läsproblem. Hoppas det kanske löser sig ändå, det har det ju gjort tidigare. Dock är det en helt ny lärare så jag har ingen koll alls på hur hård hon är. Lite pirr i magen alltså. I eftermiddag sen har vi någon föreläsning, men har inte fattat alls vad den ska handla om. Haha. Får väl gå dit och se.
 
Nu ska jag försöka göra mig klar innan jag går iväg. Fick något anfall av något slag när jag duschat så det snurrade en massa i huvudet och jag var tvungen att sätta mig en stund. Hoppas det gått över nu när jag ställer mig så jag kan gå igenom dagen som planerat!
 
Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

On to nowhere

Jag tror jag kryper ner i sängen och drar täcket över mig de kommande veckorna. Vi har ju tematiken Välfärdsdrömmar och imorgon är det seminarie på två texter. Har börjat läsa och inser att det handlar om politik. Såå mitt område.. NOT! Jag kan absolut ingenting om politik. Kan inte direkt säga att jag bryr mig så jättemycket heller. Hur ska jag klara mig igenom de här veckorna? Blunda, ta ett djupt andetag och försöka komma på något. Det är vad jag ska göra. Ja det är det! Bara luuugn.

Igår var jag ju på informationsträff för volontärer på Flimmer. Lät intressant och jag kan verkligen tänka mig att jobba. Väntar nu bara på ett formulär jag kan fylla i med tider. Det är ett pitchtillfälle jag vill gå och lyssna på, men annars kan jag nog jobba när som på kvällarna. Tummen upp till det. 

Okej, jag har verkligen inget vettigt att skriva. Lämnar det därför såhär. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Är det inte på tiden att en låt med Emeli Sandé får lite extra uppmärksamhet här på bloggen? Det har säkert redan hänt, men när en artist är så fantastiskt bra så kan det inte göras nog. Dessutom såg jag nyss den här videon och blev helt ställd. Helt otroligt underbar! Ord gör ont. Har man inget bra att säga ska man inte säga något alls.

Hatten av alltså för Emeli Sandé. Igen.
Goodnight and Goodbye

One step at a time

Hemkommen efter en dag av föreläsningar. Först på förmiddagen var det en inledning till temat samt utdelning av uppgift till två seminarier vi ska ha. Till seminariet på torsdag ska vi läsa ett par texter. Fine. Men till seminariet nästa torsdag ska vi presentera en sak och jag fattar typ ingenting. Haha. SÅ typiskt. Men jag får la klura lite och sen kanske fråga någon om jag inte kommer på nåt. Hur som, på eftermiddagen hade vi en inspirationsföreläsning. Absolut älskade det! Hon som föreläste var riktigt bra och väldigt inspirerande. Nu vill man jobba och göra sitt bästa. Tydligen ska vi ha en hel vecka med henne snart vilket jag ser fram emot. Ska nog gå bra det här.
 
Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska gå. Vid 18 ska jag på ett informationsmöte angående Norrköpings filmfestival Flimmer. De behöver tydligen några volontärer vilket innebär att vara biljettförsäljare och biovärd. Tänkte att det kunde se bra ut på CVt eftersom jag vill jobba på Filmstaden. Då har jag ju banne mig erfarenhet iaf. Har kollat igenom programmet till Flimmer och det är en massa som jag vill gå på! Kanske inte hinner jobba ;) Vi får se. Ska gå dit och lyssna iaf. 
 
Hoppas ni haft en bra tisdag!
Goodnight and Goodbye

The water is sweet

Sitter just nu och väntar på att de ska spela en viss låt på Rix FM. Man har nämligen chans att vinna biljetter till OneRepublics spelning i Milano om man blir rätt samtal efter att den låten spelats. Inte så tokigt. Nu ska jag ju se dom här i Sverige, men det är ju aldrig fel att se dom mer än en gång. För sjutton, det är ju OneRepublic! Om inte annat så vinner man deras skiva och den har jag ju inte än. Håll tummarna!

Annars då? Under förmiddagen hittade jag gubbarna man kan göra i chatten på facebook och blev genast lite småförälskad. Jag och Mina har suttit och konstaterat att de är fantastiska. Eller ja.. jag har skickat gubbar och hon har inte kunnat koncentrera sig på sitt jobb. Så kan det gå! Sen skickade jag ut till några andra bara för att. Lite personlighetstest att se hur folk reagerar på dom. Haha. Underhållning a la Emma! 
Tog en tur till stan sen också för att komma ut lite. Berättar inte vad jag köpte, för då kommer ni mobba mig. Allt jag kan säga är att jag nog inte endast samlar på samlarmuggar från bion.. och jag borde verkligen börja dricka kaffe. OOPS! Så kan det gå. 

Nu ska jag nog snart laga lite mat så jag kan kolla på Drop Dead Diva sen. Love, love, love. Imorgon är det skola igen. Skönt att ha något vettigt att göra. Haha. 

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Drop Dead Diva


Jag har kärat ner mig totalt i serien Drop Dead Diva! Helt fantastisk på alla sätt som finns.Kan inte sluta titta. Serien handlar om Deb, en ung modell som ännu inte fått sitt stora genombrott, men åker runt på olika auditions. Hon är tillsammans med sin själsfrände Greyson som planerar att fria. På väg till en audition är Deb dock med i en bilolycka och dör. När hon kommer till pärleporten blir det dock problem. Deb har inte gjort några goda gärningar, men heller inga onda. Därför vet ängeln Fred inte vad han ska göra med henne. Deb, som inte alls är nöjd med att kanske inte komma till himlen, trycket på en förbjuden returknapp och åker tillbaka till jorden. Det blir dock ett fel på vägen och istället för att återvända till sin egen kropp hamnar hon i Janes kropp. Jane är en advokat som är överviktigt, inte kan något om mode och jobbar på en advokatfirma. Deb måste nu leva som Jane, vilket blir svårare när Greyson blir hennes nya kollega. 

Som ni kanske förstår handlar hela serien om att det är insidan som räknas. Förutom alla intriger som blir mellan kollegorna så är det ibland små sång och dansnummer när Jane/Deb drömmer. I en del av dessa i de första säsongerna dyker även Paula Abdul upp. Helt fantastiskt! Finns ingenting som är dåligt. Haha.

Jag kom över serien för några år sedan då en kompis på facebook länkade ett klipp. Låten i det klippet var så bra att jag genast var tvungen att hitta den. Sen har jag tänkt kolla på serien, men det har aldrig blivit av. Nu har jag dock som sagt börjat.. och kan inte sluta. Låten är för övrigt Safe med Britt Nicole. Sisodär, nu har ni fått både serietips och musiktips. I'm on fire ;)

Goodnight and Goodbye

Rain on a sunday

Det regnar! Visst är det kanske inte så kul att vara ute och bli blöt, men jag gillar ändå regn. Då kan man vara inne och se på film hela dagen utan att någon kollar snett på en för det. Man får använda sitt paraply när man väl går ut. Man slipper kisa mot solen hela tiden. Ja, det finns en del fördelar. Så, vad ska jag göra denna regninga söndag? Jo, jag ska bege mig mot affären. Den stora affären. Dels behöver jag något nytt att se på eftersom jag inte kommer ut på internet (mer om det nedan). Dels börjar det närma sig utgångstdatum på några saker i min kyl så idag måste det bakas. Ungspannkaka och kladdkaka ska nog täcka. Mums! Dock är det någon ingrediens som jag inte har och därför behöver inhandlas. Och dels är det kul att ta ut bilen för en åktur. Haha.
 
Mitt internet då. Blir jag galen eller vad? Ringde till Bredbandsbolaget igår (igen!) med förhoppningen att de kunde lösa problemet. Icke. Han gjorde något och så skulle det funka. Icke. Tillslut sa han att det inte fanns något problem. Allting skulle funka som det ska. Han bad mig då testa med en annan dator.. Jojo, för det har jag ju liggandes. Not. Får därför klara mig tills snabbvisiten i Örebro till helgen och där ta med mammas gamla jobbdator. Ska testa att ta med min dator till universitetet imorgon och se om jag kommer in på nätet där. Håll tummarna! Annars vet jag inte hur jag ska kunna skicka saker som jag behöver skicka och som finns på datorn. Hmm
 
Nej, nu ska jag göra mig klar och åka iväg. Hoppas ni har en bra söndag nu alla!
Goodnight and Goodbye

The last day of my life

Idag är en sån där mindre bra dag. När jag vaknade imorse upptäckte jag att internetet på datorn återigen inte funkade. Det betyder alltså att killen jag pratade med på bredbandsbolaget inte alls fixade det som han sa att han gjorde. Jag blir sååå frustrerad. Först tar det tvåhundra år att få tag på någon och när jag väl får hjälp så görs det inte ordentligt. Typiskt. Har svarat på mailet de skickade, men tar det lika lång tid som sist blir det ännu ett samtal. Önskar jag var mer som min mamma så jag kunde skälla ut dom! Haha.
 
Istället för att göra saker som var med internet att göra ska jag idag kstället fokusera på skrivandet. Få ordning på ansökan till ung scen/lab samt läsa igenom alla synopsis till första mötet med manusverkstan. Har också börjat skriva treatment på ett gammalt manus som jag nu skriver om. Blir nog att fortsätta på det. 
 
Hoppas ni alla har en bra lördag!
Goodnight and Goodbye

Day off

Ingen skola idag. Inte ens en uppgift. Har dock börjat kolla runt lite efter litteratur i ett försök att bestämma vad examensarbetet ska handla om. Som jag förstått så börjar det närma sig med att bestämma. Eller iaf börja fundera över det i och med att vi ska lämna in en projektansökan senare. Lika bra att sätta igång alltså.

Förmiddagen spenderades åt att försöka lösa problemet med internet. De har ju inte svarat på mailet jag skickade så idag ringde jag. Eftersom det var ganska lång kö fick jag så de skulle ringa upp när det var min tur. Grejt. Problemet var bara att när de väl ringde tog det två sekunder - sen lade de på! Det var ju bra service.. NOT! Testade därför chatten och fick svar att jag var tvungen att ringa. Testade på nytt och kom fram. Efter lite om och men så fixade han det så nu har jag ÄNTLIGEN internet på datorn igen och slipper sitta på mobilen och plattan. Thaaank yoooou.

När allt det var klart tog jag mig en långpromenad och blandade in några springintervaler. Orkade faktiskt mer än jag trodde. Tummen upp till det! Otroligt skönt var det också. Sen blev jag glad när jag kom hem för jag såg att jag fått svar angående "ung scen/lab 13/14" som jag skrev om igår. Jag fick söka fast jag inte kommer bo i Norrköping under hela året. Tänkte därför sitta och fila lite på ansökan senare. Först blir det dock att äntligen kunna svara på feedbacken på senaste biorecensionen så den är klar och kan läggas upp på Lösnummer. Muy bien!

Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Written

Kommer ni ihåg för någon vecka sedan då jag sa att jag skulle redovisa några av mina låttexter på en lektion? Jag lovade ju då att visa upp de här också om det gick bra. Även om det var extremt nervöst tycker jag ändå det gick helt okej. Det var faktiskt en som sa dagen efter att hon tyckte texterna jag visade upp var jättebra. Sånt värmer. På grund av den kommentaren så kommer texterna här nedan. Here we go people.


Texten ovan skrev jag efter att Linda dött. Önskar än idag att jag vetat hur dåligt hon mådde. Kanske hade det gjort någon skillnad, kanske inte.

 
Den här texten är en av de få svenska texter jag skrivit på. Den är till Drömmen om Madrid, alltså filmlåt.

 
 

Där har ni dom. Då var det gjort. 
Goodnight and Goodbye

Whatever u call me

Idag på redovisningarna var det en som sa något jag verkligen tog fasta på. Hon hade så otroligt rätt. Det hon menade var att vi hör låtar på radion om och om igen. När vi kommer hem ser vi konsten vi har väggarna om och om igen. Varför kan vi inte se en film om och om också? SÅ SANT! Jag är inte konstig! Haha. Anledningen till detta var för att en annan tagit upp en film som är känd för att behöva ses flera gånger för att man ska kunna uppskatta det. En film som jag för övrigt inte fatta något av när jag såg, men som jag faktiskt fattade nu när han berättade om den. Tummen upp till det.
 
Har börjat fundera på också om jag behöver glasögon. Från och till tycker jag synen blir lite suddig. Trots att jag suttit nästan längst fram på redovisningarna har det ibland blivit lite suddigt. Dessutom svider ögonen ganska mycker ibland och gör ont. Hmm. Kanske får gå iväg och kolla? Om jag vågar..
 
När jag kollade med en av mina lärare om det var lugnt att jag gick tidigare när jag ska till Örebro för manusverkstan fick jag tips om en grej som jag nu är astaggad på! Det är ungefär som manusverkstan, fast för scenen. Man får utveckla sitt skrivande inom dramatik genom handledning av en dramatiker. Står att man i slutet även får en reading med skådespelare, men det känns lyxigt om alla får det. Är säkert bara några, som på manusverkstan. Hur som så låter det helt fantastiskt. Blir en anmälan iaf! 
 
Tja, det var väl allt jag hade på hjärtat. Håll tummarna för att det löser sig med mitt internet imorgon!
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Not working out so great

Jag saknar Örebro universitet. Varför kan inte mitt program vara i Örebro istället? Inte det att jag har något emot Norrköping som stad, absolut inte. Men universitetet här är så konstigt och omständigt. Allt var så lätt i Örebro. Och ni som inte tycker det är lätt i Örebro, kan ni då tänka er hur det är här? Dock älskar jag mitt program, mina lärare och min klass så om de kunde flytta till Örebro vore allt tiptop. Haha.
Varför klagar jag då? Kommer ni ihåg att jag pratat om en annan kurs jag skulle gå, en i dokumentärfilm? Iaf så planerade jag det. Efter att ha pratat med läraren bestämde jag för att inte göra det ändå då det var en del praktiskt och jag bestämde mig för att göra ett teoretiskt examensarbete. Över mail och på introduktionen lät det som att jag kunde vara med på fredagarna då de skulle ha föreläsning eftersom jag kommer skriva om film senare. Allt lät väldigt bra. Så jag mailade honom och frågade om jag bara skulle komma på fredag eller om det var något mer jag skulle göra innan. Efter över en vecka har han nu svarat. Tydligen funkar det inte så. Det på fredagar är inte föreläsningar och jag måste ändå anmäla mig till kursen. Sen får vi se vilka moment jag gör och vilka poäng jag kan få. Jag vill inte ha några poäng! Jag vill bara bredda mi  kunskap genom föreläsningar. Men plötsligt gick inte det pga pengar eller nåt. I Örebro har det aldrig varit några problem. Där har alla som velat kunnat gå på en föreläsning. Det som gör mig mest frustrerad är att han sagt flera gånger att det skulle vara okej. Grrrr. Frågan är nu om jag ska skita i det helt eller på en dag (eftersom det är redovisningar hela dagen idag) sitta på uni och kolla igenom över 5 timmar dokumentärfilm och analysera dom. Plus att han skulle skicka något stort mail med saker som skulle göras. Vet att han kommer bli sur om jag backar, men ärligt så skiter jag nog i det. Han krånglar ju också!! ÅH, vad sur jag blir.
 
Som ni märker är det här inlägget helt och fullt för att jag behövde skriva av mig. Kanske inte så roligt med andra ord. Nu ska jag göra mig klar och gå bort till skolan och lyssna på redovisningar. Hoppas ni har en bra dag.
 
Goodnight and Goddbye

That can see into me

Som jag skrivit tidigare har jag haft en ganska chill helg. Igår tog jag och städade lite här i lägenheten. Skönt att få lite rent iaf. Funderar på att köpa en annan dammsugare som är mycket mindre och smidigare. Blir så klumpigt med en stor dammsugare här i mitt lilla rum. Har ögonen på en som faktiskt inte är så fasligt dyr. Får se om det blir en beställning. 

Idag ska jag fixa det sista med min redovisning. Tänkte ta en liten promenad också. Skönt med lite luft och motion. Hittade ett recept på Snickers som inte är så onyttigt också. Tror ni det blir en sväng förbi affären eller? Absolut ÄLSKAR snickers!


Roligt inlägg..eller inte. Haha. Hoppas ni har en bra måndag och start på veckan :)
Goodnight and Goodbye

The Mortal Instruments: City of Bones - Soundtrack

Okej, jag skrev ett inlägg om vilken abstinens jag har av att gå på bio. Och speciellt för att se Mortal Instruments igen. Sen insåg jag hur dumt det lät och bestämde mig för att inte skriva det. Såå, istället vill jag bara tipsa om soundtracket till just Mortal Instruments. Älskar det! Är lite extra kär i Heart by Heart (hallåååå, Demi Lovato juu!!!), When The Darkness Comes och Into the Lair

 
Tack för mig!

What you did last night

Okej, jag tror jag har en slapp helg. Eller ja, nästan iaf. Igår var jag på ett shoppingcentrum som finns här i Norrköping. Ingelsta. Tanken var att jag skulle köpa LP-ramar men de var ju självklart slut. Istället blev det en tur på Kicks och KappAhl. Hittade världens finaste klänning på KappAhl som fick följa med hem. Den är ganska vardaglig, men samtidigt tycker jag den är för fin för att använda bara sådär. Haha. Typiskt. Meeeen, någon gång snart blir det förhoppningsvis använd ändå ;)
På kvällen sen började jag lite med uppgiften som ska redovisas nästa vecka. Supersnälla Martina hjälpte mig förstå hur man lägger in en video från youtube i en powerpoint. Nu vet jag det. Problemet nu är att klippet jag vill visa är jättedåligt och funderar istället på att ta med dvdn och visa direkt. Då blir det dock troligtvis endast ett klipp för att det blir så krångligt att hålla på och byta. Grrr. Ah, jag får fundera på detta. 

Eftersom jag igår fick 50:- rabatt på nästa köp på KappAhl inom 14 dagar så tänkte jag knalla ner på stan och se i butiken där om jag kan köpa något så jag får användning av de där. Har kollat ut ännu en fantastiskt fin klänning, men är lite fundersam. Vill inte slösa för mycket på pengarna liksom. Kanske bara blir ett par vantar eller nåt. Får se vad jag kan hitta på. Är extremt biosugen också! Dock har jag bestämt att inte gå på bio. Måste försöka hålla mig borta. Bara gå när jag behöver. Detox. Håll tummarna att jag klarar av att gå förbi biografen utan att smita in. 

Nej, jag har väl inte så väldigt mycket mer att säga egentligen. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

The Lying Game


Nej, nu är det på tiden att även jag skriver om The Lying Game. Den serien är så.. frustrerad. Jag vill inte fortsätta kolla, men samtidigt är det något som gör att jag måste se nästa avsnitt hela tiden. Igår kom jag på att jag ju faktiskt kan kolla ikapp den och behöver inte vänta in avsnitten på TV. Kuljul när jag plötsligt inte kan slita mig. Sen kan jag inte bestämma mig för vem Emma ska vara med - Ethan eller Thayer. Jag menar, Ethan är ju Ethan, men samtidigt är ju Thayer.. ja, ni vet. GAH! Sa ju det - frustrerande! Har iaf sett till och med första avsnittet på andra säsongen. Om de inte avslöjar Sutton/Emma för familjen innan sista avsnittet så blir jag galen. Det kommer ju inte mer liksom.. Då har jag kollat helt i onödan. Grrr.

Goodnight and Goodbye

All you did was breaking me

Tröttheten har slagit till igen. Rejält. Här på eftermiddagen fick jag till och med lägga mig en stund. Hoppas det inte är sjukdom som är på ingång..

På förmiddagen hade vi de sista redovisningarna. Lika intressant som de andra. Vi fick även nästa uppgift där vi ska fundera på vad som är en bra gestaltning och sedan redovisa det. Jag vet redan exakt vad jag ska visa. Dock vill jag ha två klipp så det blir lite knivigt att hitta den andra. Måste ju hålla samma standard liksom. 
Efter universitetet tog jag mig en liten tur i spåret som är så himla fint. Riktigt skönt att bara gå med lurar i öronen. Snöa in sig i sin egna värld och sina egna tankar. Sen satte jag mig på en parkbänk en stund och insåg plötsligt att hösten trots allt smygit sig fram. Den ligger i detaljerna. Visst lyser solen och det är varm, men sätter man sig på en parkbänk känner man hur en äkta höstig bris drar fram. And that's a fact. 

Nu ska jag återgå till mitt. Hoppas ni haft en superfin dag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Absolut älskar den här låten! Så fantastiskt fin. Älskar videon också. Många videor väver in det de vill säga på så många sätt att man aldrig riktigt fattar vad de vill. Den här är rak. Den låter låten och texten berätta medan den visar bilder som gemensamt med texten får en mening. Hörs det att veckans uppgift är att hitta en bra gestaltning? Haha. Hur som är detta en verklig rekommendation!

Goodnight and Goodbye

Song of the DayJag rullar över minfält
osäkrad handgranat
Jag klipper upp din taggtråd
Ett liv med dig,
jag gjort mitt val
Anfaller försvar

Jag tar mig över gränsen
om du har varit där
Så är man alltid redo
så exploderar våran värld
Spränger alltid här
 
Var det nån som sa nått om fred
allt vi byggde upp
brände vi ner
Hela världen står i brand
Där allt förlora ingen vann
Var det nån som sa nått om fred
 
Jag gräver ner mitt vapen,
ingen kan stoppa mig
Är inte rädd för döden
Jag är bara rädd om dig
Rädd om dig och mig
 

Petra Marklund - Fred
 

Behind the cover

Är nu tillbaka i Norrköping. Känns faktiskt ganska bra. Nu är det redovisningar i två dagar igen. Har kommit på vad jag ska göra och har faktiskt upptäckt något om mig själv. Dock är det extremt personlig så jag är lagom nervös över att visa upp det för folk. Det är nämligen några utav mina låttexter. Några har jag visat upp, men ofta är det så personligt och den där känslan av att det är skitdåligt stoppar mig från att visa upp det. Men nu ska några av dom få visas upp i en power point inför hela klassen. PUH! Håll tummarna att det går bra! Kanske visar upp bilderna med texter efter redovisningen beroende på om det gick hem eller inte..

Helgen har vilket som varit fantastiskt bra. I lördags gick jag och Ia och såg Mortal Instuments. En gång till och jag är uppe i samma antal som Hobbit. Är lite sugen på att nå den siffran, men vi får se. Igår gick jag och Mina på Smurfarna 2 och köpte den obligatoriska menyn till det. Skönt att ha barnasinnet kvar. Tråkigt att bli vuxen helt och fullt liksom. Hehe. En recension kommer, dock var den här riktad mer till bara barn än exempelvis Disney brukar vara. Men men, helt okej ändå. Om inte annat är det ju alltid kul med bio och träffa Mina. Innan träffade jag Elin också så det blev ju bara rätt. Hennes nya lägenhet är fantastiskt fin. Extemt avundsjuk (gillar min också, men den ligger ju i fel stad :P ). Nu får vi se när nästa hemkomst blir. Eftersom morfar tankade upp min bil åt mig gav jag förslag på redan till helgen. Min syster himlade då med ögonen och sa att jag väl kunde vara borta ett tag iaf. Haha. Tack. Mamma var dock mer positiv och sa att jag minsann fick komma hem så ofta jag ville. Tack för det ;)

Hoppas ni haft en superhelg och en fin dag.
Goodnight and Goodbye

Staying Strong


Fick idag veta att Demi Lovato släpper sin bok i november. Eftersom jag inte hade någon aning om att hon skulle släppa en bok så kan ni ju förstå min glädje. Det kommer vara en inspirerande bok med citat som hjälpt henne samt hennes egen historia om det hon gått igenom. De senaste åren har jag börjat gilla henne mer och mer och idag kan jag säga att jag är ett stort fan. Är väldigt nära att förhandsboka från Amazon. IH!

Goodnight and Goodbye

Home again

Ja, det stämmer. För ett par dagar har jag landat hemma i Örebro igen. Uppgiften vi har till nästa vecka handlar om självarkeologi och jag tänkte att den gjordes bäst här hemma. Har dock ingen aning om vad den ska innehålla, men tror inte det är meningen så här tidigt heller. Tanken är ju att vi ska gå och sidan och betrakta våra liv och hur det kommer sig att vi är de personer vi är idag. Håll tummarna att det går bra!

På vägen hem stannade jag också till i Marieberg. Köpte en hylla till mitt badrum som verkligen behövs! Vet inte vart jag ska göra av alla grejer ;) Köpte även två tröjer som säkerligen kommer bli nya favoriter. Absolut älskar dem. Det var en randig tröja och en svart med ett stort kors på. Var inte så fasligt dyra heller. Tummen upp till det. 

Nu ska jag gå ner till mormor och morfar. De har ingen aning om att jag är hemma så det blir kul. Höhö. Hoppas ni haft en bra fredag och får en fortsatt trevlig kväll :)

Goodnight and Goodbye

It could be paradise

Redovisningarna på universitetet fortsatte även idag. En sak jag kom och tänka på var fördomar. Man ser en person och bildar genast en uppfattning om denna, sen när man får höra dennes historia visar det sig inte alls stämma. Intressant. Vi fick också en slags introduktion till nästa uppgift och jag är helt lost. Haha. Fattar ingenting av vad vi ska göra! Tänkte dock fundera lite imorgon och sen maila om jag fortfarande inte fattar. Hur svårt ska det vara liksom? Lärarna konstaterade att det var okej att göra fel, men samtidigt bor det en liten liten perfektionist i mig som vill att det ska bli rätt. Som sagt, får försöka komma på på något sätt.
 
Efter universitetet tog jag mig mot stan. En i klassen har tipsat om ett ställe så jag gick dit. Kom ut med en burk chokladpastiller som ska röras ner i varm mjölk och så får man varm choklad. Var ju tvungen. Mums! Passade också på att besöka en skivaffär som till största del säljer vinyler. Hur kul som helst att kolla runt, även om det inte är så många som faller just mig i smaken. Var nära att köpa en Beatles skiva, bara för att. Istället blev det en vinyl med Paloma Faith. Älskar henne och har länge velat ha skivan. Nu kan jag ju inte lyssna på vinyler, men jag har ett litet projekt i åtanke. Tre vinyler so far, men det ska bli fler!
 
Nu sitter jag i en park jag hittat och ska strax knalla iväg mot biografen. En hel vecka sen sist nu. GAH! Dags alltså. Återigen blir det Mortal Instruments. Tredje gången. Börjar bli standard när det kommer till bra filmer när jag har pengar ;) 
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

We'll be counting stars

Det är väl typiskt! Skulle gått på en prova-på zumba idag och när jag tar på mig dansbyxorna så är de självklart trasiga. När jag sedan ska leta fram ett par andra byxor som funkar som dansbyxor inser jag att de är kvar hemma i Örebro. Så typiskt mig. Nu har jag varit ute på stan och köpt ett par nya dansbyxor som jag hoppas passar nu bara. Missade dock tillfället idag och får väl helt enkelt chansa på att passet är bra. Zumba älskar jag ju och hur stor skillnad kan det vara mellan två städer? 

Idag hade vi heldag på universitetet. Redovisningar i massor på kompetensinventerings uppgiften vi haft senaste veckan. Faktiskt riktigt intressant att sitta och lyssna på. Alla har så olika bakgrunder och det är lika intressant att höra om allihop. Jag fick avsluta dagen med min redovisning och det gick bra. Som vanligt glömde jag säga typ hälften och mot slutet fick jag från ingenstans en blackout. Har aldrig hänt förut. Helt plötsligt kände jag att jag inte hade någon aning om vad jag just sa och fick snabbt komma till poängen. Kan ha glömt hälften där också med andra ord. Eftersom det var delen om vad jag vill göra på utbildningen var det kanske inte extremt bra, men men. Sånt som händer. Känns så himla avslappnat och skönt i sin helhet på kursen så den där ångesten som annars alltid dyker om har hållt sig borta. Muy bien.

När byxincidenten inträffade bestämde jag mig alltså att ta en shoppingrunda istället. Kom hem med mycket fint. Tyvärr får ni klara er utan bild. Köpte dock filmen Bitchkram, en LP-skiva med SHMs singlar, dansbyxor samt ett glas (som egentligen är en ljushållare) och ett paket fjärilar. De två sista var på extremt rea. Funderar på att gå tillbaka snart och se om jag hittar något mer. Jag hittade också finaste jackan på New Yorker. Billig var den också. Dock köpte jag nyligen en jacka som ännu inte används.. Typiskt. Igen. Men får se.. Kanske blir dubblajackor? Haha.

Hoppas ni haft en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Another Goodbye


Det känns som att alla försvinner. Igår anlände ju Bale till Real och det var minst sagt en härlig stund. Men sen säljs så många andra. Först Higuain, och nu ingen mindre än Özil. Vad ska vi göra utan Özil? Denna fantastiska spelare. Aja, vi får försöka klara oss. Sätter min tro till vår andra spelare som är helt fantastisk - Isco. Hoppas på det bästa. 

(pst. ja, jag var tvungen att lägga upp bild på Ramos. Han fick ju Özils sista matchtröja. Snyft)

Goodnight and Goodbye

All this hours are just mine alone

Idag på förmiddagen hade vi ytterligare en introduktionsföreläsning på en fristående kurs där vi fick veta vilka möjligheter vi har. Jag blev helt fast. Kursen lät utan tvekan som något jag vill gå. Dessutom var tanken att man under den kursen skulle producera sitt examensarbete. Det finns alltså en liten chans att jag skulle kunna göra något praktiskt ändå. Haha. Måste säga också att läraren verkar helt fantastisk. Helt klart en sådan som verkligen kan inspirera och hundra år från nu vara en sån man tänker "Den där läraren lärde mig allt jag behövde. Det är tack vare honom jag står här idag". Nu kommer det säkert inte vara så, men det var lite det intrycket jag fick av honom. Enda nackdelen med den här kursen är att ett av kurstillfällena ligger under samma helg som filmfesten. Oops. Får försöka lösa det på något sätt om det skulle bli aktuellt. 

Igår hittade jag också en dansakademi här i Norrköping. Gissa vad! That's right, de har zumba! Yeay. Ska gå på en prova på imorgon tänkte jag och se lite hur det är. Sen kunde man köpa ett klippkort för 800:- och då kunna gå 10 ggr. Tillfällen 2 ggr i veckan. Låter ju inte så väldigt tokigt om jag säger så. Hoppas det är lika bra som det verkar!

Nu ska jag ta en liten promenad och sedan fundera över om jag ska ändra något i min redovisning. Hoppas jag inte är först imorgon, utan kanske får göra på torsdag. Då kan jag kolla in hur de andra gjort och se om jag behöver ändra. Haha ;)

Hoppas ni har en bra dag och njuter av det fina vädret.
Goodnight and Goodbye

Song of the DayYou know I'm not one to break promises
I don't want to hurt you, but I need to breathe
At the end of it all, you're still my best friend
But there's something inside that I need to release
Which way is right, which way is wrong
How do I say I need to move on
You know we're headed seperate ways

And it feels like I am just to close to love you
There's nothing I can really say
I can't lie no more, I can't hide no more
Got to be true to myself
And it feels like I am just to close to love you
So I'll be on my way


Alex Clare - Too Close
 

Big plans


Jag fick sådan väldigt lust att åka till Sevilla och plugga. Har sagt sedan tidigare att jag inte ska plugga spanska i Madrid mer. Det var en sådan bra upplevelse sist att jag inte vill förstöra den. Det hindrar mig ju dock inte från att åka till Sevilla och göra det. Fast nu när jag skrev blev jag sugen på att plugga i Madrid igen iaf. Haha. Ja jisses.

Fick under dagen veta också att jag blivit antagen till Örebro Manusverkstad 13/14 med min manusidé Tre droppar blod. Hur kul som helst! Ser verkligen fram emot det. Eventuellt kanske vi kunde få gå gratis på Örebro Manuskonvent som går av stapeln i slutet av oktober också. Vore guld! Speciellt med tanke på att jag väldigt gärna vill gå på det. Det som tas upp är sådant som jag verkligen behöver hjälp med. Muy bien!

Föreläsningen idag var faktiskt helt okej. Har mailat och fråga om jag kan hoppa på en del av den kurs som kommer ges inom ljudkultur. Det lät som att det gick att göra så. Filmljud var nämligen en del av kursen och högst aktuellt för min del. Får se vad han säger.

Nu ska jag.. ja det blir säkert en film efter att jag kollat igenom min redovisning.
Goodnight and Goodbye

Sunny with chance of rain

Jag blir tokig. Varför kan inte csn bara betala ut mina pengar? Dumma försäkringskassan! Och nu tycker jag det gått så lång tid sedan vi ändrade så att det inte skulle bli dubbelbetalning att jag faktiskt borde få pengarna nu. Jag menar, hur har de tänkt att jag ska kunna äta eller leva annars? Det finns faktiskt en gräns på hur länge man har råd med nudlar också. Haha. Grrrrr. Om de inte kommer senare under dagen hoppas jag på imorgon. Absolut senast fredag. Sedan ringer jag och framför klagomål. Det ska ni veta! ;)

Idag ska jag försöka fixa klart, eller iaf nästan klart, min redovisning på uppgiften kompetensinventering. Tycker skrivuppgiften är svårast. Och veta om jag gjort rätt. Men men, det är ju första uppgiften och skiter det sig så gör det. Får lösas sen. Är iaf nöjd med det jag gjort hittills och mer kan jag ju inte begära. 
I eftermiddag har vi även en introduktionsföreläsning i Audio. Förstår inte riktigt om jag behöver gå på den. Det är för dem som eventuellt skulle vilja läsa den parallellt och ha nytta av det i sitt examensarbete. Tror inte jag kommer ha det. Men vi får se. Lika bra att gå dit och höra vad det handlar om antar jag. 

Nu får ni ha en riktigt bra måndag!
Goodnight and Goodbye

Finally


Nu är det ÄNTLIGEN klart. Bale är nu officiellt en Realspelare. Välkommen säger jag. Känns otroligt bra. För tillfället är jag så ofantligt glad över Isco, men jag tror nog det finns plats för Bale också. Är så extremt exalterad över att se hur det här kommer bli. Många är arga för att det ryktas vara den dyraste affären någonsin. Det är dock inget jag oroar mig för. Om Real lagt ut en så stor summa pengar för honom så har de ju antagligen råd med det. Så länge de är nöjda, är jag nöjd. 

HALA MADRID
RSS 2.0