When you wake me up

Jag tror vi har en vinnare när det kommer till mitt masterprojekt. Igår fick jag nämligen en sån lust att bara skrota alltihop. Känns ju ändå inte som att vi kommer hitta en bra lösning. Då såg jag nyheten om filmatiseringen av Fantastiska vidunder, som utspelar sig i samma värld som Harry Potter, kommer bli en trilogi. Det i kombination med den stora utställningen i sommar och Harry Potter helgen de kommer ha i Norrköping 11-13 april (om någon vill gå så säg till för jag är SJUKT taggad) insåg jag att jag vill göra något om just Harry Potter. Trots allt har de ju i min klass fått för sig att jag älskar Harry Potter. Vilket jag i och försig gör. SÅ, jag slog ihop min gamla plan med Harry Potter, något Gabriel ställde sig positiv till. Så nu ser det ut som att det tillslut landar i en D-uppsats om adaptionen som gjorts från böcker till film av Harry Potter. Känner mig extremt taggad. Så ja, är väl bara att skriva om den där projektansökan igen och sedan dyka ner i böcker om adaption och Harry Potter antar jag. Let's go!

Jag är också extremt sugen på att bara sitta ner och skriva på min bok. Detta med tanke på det fruktansvärda som hänt inom fotbollen här i Sverige. Om många hade en ganska taskig bild om hur fotbollsfans, eller huliganer, är så är den säkerligen förstärkt nu. Så tråkigt att en man ska behöva mista livet för att han hade fel färg på tröjan. Samtidigt som det här är något som behöver ta tags i tycker jag det också är viktigt att visa att alla fotbollsfans inte är så. Något som historian i det jag skriver lite handlar om. Som en man på aftonbladet skrev - det är inte fotbollens fel, det är männens. Dessa män är inte riktiga fotbollsfans. Riktiga fans respekterar sporten och andra supportrar. 

Nu ska jag lyssna på en radioessä inför morgondagens seminarium. Hoppas ni har en fin dag!

Goodnight and Goodbye

28


Idag är det inte vilken dag som helst. Idag är det nämligen fina, fina Ramos födelsedag. Känns som igår jag skrev att han fyllde 27 år. Och här sitter jag nu och skriver att han fyller 28 år. Behöver jag skriva att tiden bara flyger förbi? 

Stort Grattis till världens bästa fotbollsspelare!!

Bokmässa


Igår blev det bokmässa. Jag och Mina bestämde oss för att börja med lunch från Saigon, ett av våra favoritställen. Supergott och supertrevlig personal, trots att vi råkade göra bort oss en aning som vanligt. Haha. När vi var fullproppade med mat begav vi oss till Conventum och gick runt några varv på mässan. Det var inget vi direkt fastnade för. Dock satte vi oss ner och pratade lite med manusdoktorn som gav mig några tips nu när jag vill börja skriva litterärt istället. Väldigt inspirerande. Jag köpte med ett par böcker också som förhoppningsvis ska hjälpa mig komma igång. Vi lyssnade sedan även på ett samtal mellan deckardrottningar vilket även det var väldigt inspirerande och intressant. Sen var vi så trötta så det var bara att bege sig hem igen.

Idag har jag tröttnat på allt krångel kring mitt masterprojekt (även om Gabriel inte svarat på mitt sista mail) och kom på att jag kanske vill göra något annat istället. Nämligen skriva en D-uppsats om adaptionen som gjorts från bok till film när det kommer till Harry Potter. Detta fenomen. Det känns ju oerhört aktuellt, speciellt då jag studerar i Norrköping. Har mailat igen med det förslaget om han inte skulle gilla det första jag skrev. Känner mig nästan mer taggad på att skriva om Harry Potter än mitt första projekt nu. 

Nu funderar jag på att ta en liten längre promenad. Var ute en kort sväng på förmiddagen, men det var så skönt så varför inte gå ut en sväng till? Hoppas ni har en bra söndag!

Goodnight and Goodbye

Cirkeln: Första bilden


Idag släpptes första bilden på "de utvalda" (minus Elias) i filmatiseringen av Cirkeln. Det var vid jul ungeför som jag började läsa och blev helt fast. Jag både längtar och vill aldrig att 18 februari 2015, då filmen har premiär, ska komma. Jag vill se, men samtidigt är jag fullt medveten om att det finns scener som jag kommer behöva titta bort på. Inspelningen börjar hur som idag. Såååå spännande! 

Goodnight and Goodbye

It's getting better

Idag var jag iväg till Norrköping för att snacka lite med Kosta. Det hela tog väl knappt en halvtimme. Kändes väl lite onödigt kanske att åka fram och tillbaka för det. Dock känns det mycket bättre med mitt projekt nu. Ska bara se om jag kan komma överens med Gabriel, handledaren, om det så kanske jag kan köra igång sen. Äntligen. 

Kan säga också att jag bestämt mig för att tacka nej till lägenheten. Tillslut vann förnuftet, men kan säga att det spelade fult med att ta till Madrid. Men men, alla medel är tillåtna i ett sånt fall antar jag. Nu ska jag se om jag kan komma fram till hur morgondagen ska läggas upp. Jag och Mina ska nämligen besöka bokmässan och det kan ju vara kul att veta på förhand vad man vill lyssna på så man inte missar något. 

Hoppas ni haft en bra fredag i detta fantastiska väder!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


We are broken, We can't fix it
There's no cure for our condition
Desperate eyes are staring at me
Should be hopeless but we're happy
It's not perfect here between us
Even angels have their demons
Trapped inside this twisted circle
It ain't right, but it's eternal

There's a white light, and it's calling me
And it's promising ecstasy
But I don't wanna go to heaven if you're going to hell
I will burn with you

We're not healthy, but we're breathing
This pain keeps my heart beating
We are lost when we're together
But I'll follow you forever

I don't wanna dream without you
I don't wanna bleed without you
I'll do anything you want me to
Cause I know you'll burn with me to


Lea Michele - Burn with you
 

Something you said

Nej, nu är det dags att komma tillbaka. Två veckor får vara nog av bloggpaus. Kanske ska börja med att förklara den där pausen? Det främst som orsakade den var kanske att min mamma blev sjuk och fick diabetes. Det var ganska illa, så illa att de sa att om hon inte kommit in precis då hade hon snart kommit in till sjukhuset i koma och då kunde det ha slutat illa. Nu har hon dock lyckats få ner sitt blodsockervärde jättebra så det är mycket bättre. Nu slipper hon iaf insulin och behöver bara äta tabletter. Den andra saken som gjorde att jag behövde en paus är för att jag har haft stora problem med mitt mastersprojekt. Eller kanske inte projektet i sig, utan mer med handledare. Nu har jag iaf bokat in ett möte med Kosta (programansvariga) där vi ska prata lite om hur vi ska lösa detta. Eventuellt är en av handledarna med då. Hoppas jag kan stå på mig då bara. Vill inte gå med på något som sedan kommer visa sig bli jättejobbigt. Håll tummarna!

Vet inte om det hänt så mycket de senaste två veckorna. I måndags var vi på förhandsvisning av Divergent och även om jag ifrågasatte en del saker som hände så gillade jag den. Vill som vanligt se om! Idag var jag på en visning av en lägenhet i Rosta. Den är helt perfekt, förutom att ingen vill bära upp möbler till fjärde våningen utan hiss. Haha. Jag var ensam på visningen, men vet inte om det betyder att jag kommer få den om jag vill eller inte. Jag skulle gärna ta den, men är lite osäker på ekonomin. Om ni var tvugna att välja mellan att ha en egen lägenhet eller ha lite extra pengar i månaden (och kunna leva) - vilket skulle ni då välja? Jag behöver hjälp!

PUH! Skönt att vara tillbaka. Att hålla inne på saker har inte varit bra. Hoppas ni haft det bra!

Goodnight and Goodbye

Feeling lost in a world on fire

Det är så mycket tankar just nu. Oroliga tankar. Tankar på hur allt ska gå. Tankar på hur jag ska göra med saker. Tankar på andra människor när det händer saker. Eftersom alla tankar inte gäller mig personligen kan jag inte skriva av mig här. Känns så fel att berätta saker som i första hand gäller andra när de kanske inte vill att hela världen ska få veta. Men det känns som att det händer.. mycket. Som att allting händer nu och jag hinner inte med. Därför har jag svårt att skriva här. Tänker att jag ska göra det och sen när jag väl sätter mig med det så försvinner allt. Vad kan jag skriva och vad kan jag inte? 

Av den anledningen har jag nu valt att ta en paus från bloggen. Iaf tills det känns som att allting står stilla igen. Tills jag har fotfäste igen. Jag vet att jag har sagt förut att jag ska ta paus, men den här gången är det på riktigt. Hur länge vet jag inte ännu. Vi får se hur lång tid det tar.

Tills dess - Goodnight and Goodbye

Melodifestivalen 2014: Segraren


Jag hade tänkt att göra ett eget inlägg om Mellon från i lördags, men har inte hunnit/orkat med det än. Så jag hade tänkt lägga det på hyllan, men nu blev jag ombedd att göra det. Och det var självklart rätt! Vilket fan vore jag om jag inte bloggade om det i efterhand?

Vilken nervpers det blev där på slutet! Jag trodde Ace hade segern efter juryns röster, men röstade ändå ett par gånger på Sanna. Sen när Ace fick näst flest tittarröster trodde jag att jag skulle smälla av. Skulle Sanna få tillräckligt? Ja, det fick hon. Och kunde det bli en värdigare vinnare? Efter sju gånger med bara bra låtar så förtjänar hon detta. Nu är jag en stolt svensk. Hennes chanser i Eurovision? Svårt att säga. Jag har inte lyssnat igenom alla bidrag än. Eller de som valt ännu. Hon kan ha goda chanser, eller så blir det plats 21 i finalen. Vilket som så tycker jag hon är den bästa att skicka. 

I övrigt då? Skandal att Anton kom sist! Mitt hjärta blödde för honom ett tag där. Plutten. Skandal också att de inte sjöng Waterloo i ABBA-medleyt som var. Det är ju liksom den låten som firades. I övrigt gillade jag dock det, främst för Malena Ernman och Robin. Produktionen i övrigt tycker jag inte har hållt samma kvalité som det brukar. Till nästa år hoppas jag de tar in Edward igen. Tänk vad hans fantastiska arbete som manusförfattare märks när han plötsligt försvinner. Men men, överlag tycker jag att det får betyget godkänt. Och mycket väl godkänt på segraren!

Det var det. Vad tycker ni om lördagens final?
Goodnight and Goodbye

All the blood that I will bleed

Av någon anledning så är början på veckorna populära för saker att hända. Idag ska jag på manusmöte med Åke, producenten, för mitt och Elins manus på miniserien om Elins mammas liv. Det har legat lite på is så det ska bli spännande att nu äntligen får prata lite med Åke om det. Efter det ska jag, om tiden ligger bra till, på bio och se One Chance. Om jag inte får recensera den blir jag skitsur, men går ändå. Vill hemskt gärna se den. Av någon anledning har jag fastnat för den typen av brittiska filmer. Don't ask me why.

Imorgon är det Stockholm som gäller på kvällen. ÄNTLIGEN har det blivit dags för OneRepublic. Vilket krångel det varit. Först bytte de arena, vilket blev bättre för oss, och sen bytte de arena igen samtidigt som de passade på att byta datum. Men nu är det dags alltså. När vi var uppe på deras showcase var det helt fantastiskt så mina förhoppningar är skyhöga. Senaste platten är så ofantligt bra och de gamla låtarna.. ja, ni som känner mig väl vet hur mycket de betyder för mig. SÅ exalterad!

Onsdag sen.. Norrköping. Det var det. Haha. Vi går på det förflutna istället. Igår träffade jag upp Mina på stan. Vi gick först på bio och såg Herr Peabody & Sherman som väl var lite sådär. Sen gick vi på en liten promenad innan vi slutade på Hälls för en fika. Trevligt. 

Hoppas ni haft en bra helg och får en fortsatt bra måndag!
Goodnight and Goodbye

As time goes by

Nu har jag varit så där dålig på bloggandet igen. Sorry! I onsdags var jag i huvudstaden. Kände mig nästan hemma och hittade ganska bra. Blev lite stolt över mig själv. Readingen var jättebra och kände framför allt att det var skönt att höra att ett manus skrivit av någon som skrivit till tidigare filmer och ett manus som ska i produktion få liknande feedback som det jag skriver. Tror filmen senare kommer bli jättebra. Har lånat boken på biblioteket och ska läsa. Ska bli kul. Vägen hem sen var kul. Nya favoriten är att åka tåg efter 22 på kvällen när knappt någon annan gör det. Haha. Sååå skönt.
 
Igår träffade jag Mina för lunch. Supertrevligt som vanligt. Idag skrev jag och mamma ihop manuset till den korta informationsfilmen som vi gör till hennes jobb. Det var.. intressant. Haha. Sen fick jag veta att Elin åkt in på sjukhuset undernatten och opererades under förmiddagen. Inte lika kul. Men jag åkte in och hälsade på henne och hon såg ut att må bra. Som tur är. Håller tummarna att hon snart får komma hem.
 
Nu ska jag kolla på Piper på Skavlan. Intressant att se personen som serien handlar om. Alltså Orange is the new black.
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Unarmed on the battlefield

Idag har jag varit i Norrköping igen. Blir ungefär en gång i veckan nu har jag märkt. Idag fick vi först lite mer information om vårterminen, vilket inte hjälpte mig så mycket. Allt jag fick veta var typ att jag får ta ansvar för det mesta från och med nu. Jag hade också första mötet med en av mina handledare och det gick ju.. bra. Eller nåt. Det första han sa var att mitt projekt var omänskligt. Haha. Men han hjälpte mig fixa det så det är lika intressant utan att jag halvvägs igenom går in i väggen. Muy bien. Dock förstår jag inte alls hur jag ska göra min studie, men jag fokuserar på det här nu. Och nej, jag blev ännu mindre smart på det här med mina TRE handledare. Enligt honom jag hade idag lät det nästan som att jag inte kommer ha Agneta alls. Jag börjar bli orolig här! Haha. Åh, vill bara dunka huvudet i väggen resten av kvällen och resten av veckan.
 
Imorgon är det Stockholm som gäller. Ska se om jag hinner till SF-bokhandeln för att kolla efter en bok. 18 ska jag nu sen på reading. Ska bli riktigt kul. Det här är ju ett manus med de rätta skådespelarna som faktiskt kommer bli film. Och med Martina Haag!! Det är några fler från Manusverkstan och en som var med förra året som jag ska möta upp. Sen skulle en från klassen komma också. En del kända ansikten alltså så jag behöver inte känna mig helt malplacerad. Haha. 
 
Idag är det exakt en vecka kvar till oneRepublic. IHP! 
Hoppas ni haft en bra dag!
 
Goodnight and Goodbye
 
 

Oscars 2014: Dagen efter

Då var det över för i år. Måste säga att jag verkligen gillade kvällens gala. Det mesta gick som jag ville och det bjöds på både skratt och tårar. Precis så som det ska vara när Oscarsgalan går av stapeln. Nedan har jag samlat några bilder samt satt ihop några av mina favorithändelser från natten. Enjoy!


Ellen var som förväntat helt fantastisk som värd. Bland annat delade hon ut pizza och skapade ett stort pizzakalas med de stora stjärnorna OCH hon tog en hel massa selfies. Med bilden ovan lyckades hon krascha hela twitter. Den mest retweetade bilden någonsin. Förståeligt. Bästa selfien ever?

 
Lupita Nyong'o hade typ världens finaste klänning på sig. Och när hon vann sin Oscar var det knappt ett öga torrt då hon bland annat uppmuntrade alla att aldrig sluta drömma. Vart man än befinner sig så kan drömmarna bli sanna. Vilken sagoprinsessa hon är!

 
Lupita tog hem Oscarn, men Jennifer Lawrence var glad ändå. Förra året ramlade hon på väg upp på scenen när hon skulle hämta sin Oscar, i år klev hon vara ut på röda mattan så föll hon. Men finns det någon som kan göra det med mer stil och bjuda på sig själv bättre än just underbara Jennifer Lawrence?

 
Frozen vann båda sina kategorier. 

 
Joseph Gordon-Levitt och Emma Watson var helt klart kvällens sötaste presentatörer..

 
..medan Oliva Wilde och Jason Sudeikis var sötast på röda mattan.

 
Pink gjorde en fantastisk tribute till Trollkarlen från Oz i en lika fantastisk rödglittrig klänning. Och Anne och Bradley? Ja, dom var där. Det räcker. Dessutom dök min andra favorit Evans upp (den första var i London och sjöng på en välgörenhetsgala för Filipinerna), Chris Evans, och delade ut ett pris. Det lös upp lite i mörkret. Men tyvärr har jag ingen bild på det.

Goodnight and Goodbye

Oscars 2014

Inatt smäller det. För 86:e året ska det delas ut statyetter på filmvärldens mest prestigefyllda gala. För tredje året i rad kommer jag sitta uppe och följa detta. Självklart. I år blir det scones igen. Förra året höll inte riktigt måttet då jag inte hade några scones. Det ligger i hur man gör saker. 

Saker jag ser mest fram emot:
1. Att hålla tummarna för att Frost tar hem sina kategorier även om bästaste Dumma Mej 2 är nominerad i samma kategorier. Vinner inte Frost är det alltså Dumma Mej 2 som tummarna hålls för.

2. Att se Ellen DeGeneres som värd. Kan det bli annat än helt AWESOME!?

3. Att P!nk kommer uppträda. Vet inte alls vad hon kommer göra men det brukar ju bli en WOW-faktor så fort den människan ställer sig på scen. 

4. Att se Idina Menzel framföra Let it go.

5. Att förhoppningsvis få se Tim Gunn analysera kändisarnas kläder på röda mattan. Nej, jag bryr mig inte särskilt mycket om själva analyserandet, men jag älskar Tim Gunn!! Håll tummarna att han finns där.

 
Kommer ni orka hålla er uppe?

Goodnight and GoodbyeRSS 2.0