Malmö 23 februari 2013

Och här är deltävling 4. Sista deltävlingen. 

Bed on fire - Ralf Gyllenhammar
Skriven av: Ralf Gyllenhammar och David Wilhelmsson
Kommentar: Det börjar bli en grej av att sångare i band kommer solo till Melodifestivalen. Här är nästa man på tur. Tydligen är det lite Elton John stuk på låten. Får se hur det blir. Kan i nuläget inte höra hans röst i en sån låt, men han är tydligen skolad i klassiskt piano så det kanske går. Vi får se. 

Breaking the silence - Terese Fredenwall
Skriven av: Terese Fredenwall och Simon Petrén
Kommentar: Vinnaren av "Svensktoppen nästa" och därmed också en säkrad plats i Melodifestivalen. Låten är skriven med inspiration från fängelset. Kan bli intressant att höra.

Jalla Dansa Sawa - Behrang Miri
Skriven av: Behrang Miri, Anderz Wrethov, Firas Razak Tuma och Tacfarinas Yamoun
Kommentar: Tydligen är detta killen som ville flytta Tintin-böckerna som det blev sådant prat om. Aja, nu är han med i Melodifestovalen och vill få alla att dansa. Nu. 

Must be love - Lucia Pinera
Skriven av: Peter Kvint och Jonas Myrin
Kommentar: Många artister från Idol, men här kommer en från en annan talangtävling, nämligen True Talent. Ni vet där bland annat Danny var med. Jag såg bara något avsnitt så jag har inte stenkoll på vem denna är faktiskt. Spännande!

Rockin' the ride - Army of Lovers
Skriven av: Alexander Bard, Henrik Wikström, Per QX, Andreas Öhrn och Jean-Pierre Barda
Kommentar: Den stora snackisen ligger kring återföreningen av Army of Lovers. Har inte så mycket att tillägga på det. Tror inte det blir en vinst. Dock kul om de går till Andra Chansen och får möta Martin Rolinski. Höhö. En av två dueller som vore intressanta.

Tell the world I'm here - Ulrik Munther
Skriven av: Peter Boström, Thomas G:son och Ulrik Munther
Kommentar: Återigen upphovsmännen av Euphoria. Och åh vad flickorna blev glada när de fick höra att Ulrik skulle vara med igen. Hörrni, detta är ett bidrag vi absolut inte får räkna bort när det kommer till segern!

Trivalitet - Sylvia Vrethammar
Skriven av: Thomas G:son, Calle Kindbom och Mats Tärnfors
Kommentar: Först är hon med i Så mycket bättre och nu Melodifestivalen. Jag tror någon vill komma tillbaka till rampljuset!

You - Robin Stjernberg
Skriven av: Robin Stjernberg, Linnea Deb, Joy Deb och Joakim Harestad Haukaas
Kommentar: Ja, nu förstår ni vad jag menar när jag säger att Björkman varit listig. En duell mellan Martin Rolinski och Army of lover vore intressant. Men mellan Amanda Fondell och Robin Stjernberg vore ju snäppet värre. Det var ju så otroligt jämnt i finalen. Amandra vann inte med många procent. Dock hoppas jag ju på Robin i final så en duell i andra chansen vore ju inte sååå roligt..

Sådär, då har ni alla bidrag. En av alla jag räknat upp kommer vinna. Punkt slut. Återigen, någon favorit?
Goodnight and Goodbye

Skellefteå 16 februari 2013

Men hjälp! Jag har ju glömt bort de två sista deltävlingarna i Mello 2013. Kommer här. Ursäkta förseningen. Vi börjar med deltävling 3. 

Alibi - Eddie Razaz
Skriven av: Peter Boström och Thomas G:son
Kommentar: Kära Eddie. Det var på tiden! Längesen Idol nu så det ska bli kul att se honom igen. Värt att nämna kanske att det är upphovsmännen bakom Euphoria. Hur bra kan detta bli då?

Dumb - Amanda Fondell
Skriven av: Freja Blomberg och Fredrik Samsson
Kommentar: Det tog inte lång tid efter sin tid i Idol som Amanda klev upp på scenen i Melodifestivalen. Björkman har varit listig. Hur? Det tar jag upp i nästa inlägg!

En riktigt jävla schlager - Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus & Mats Ronander
Skriven av: Kjell Jennstig, Leif Goldkuhl och Henrik Dorsin
Kommentar: Nej, det är inget skämt. Ja, du läste rätt. Jag tror banne mig Björkman har som mål att sätta ihop de mest udda grupper. Här är ännu en. Behöver jag kommentera att Dorsin skrivit texten?

Falling - State of Drama
Skriven av: Göran Werner, Sebastian Hallifax, Emil Gullhamn och James Hallifax
Kommentar: Jag vet faktiskt inget om dessa grabbar så det blir svårt att kommentera. Känner dock på mig att det kan vara något bra. 

Heartstrings - Janet Leon
Skriven av: Fredrik Kempe och Anton Malmberg Hård af Segerstad
Kommentar: Alla, som jag, som gillar Andreas Carlsson, Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren känner nog igen sig lite nu. Janet var ju nämligen med i första säsongen av Made in Sweden med de tre uppräknade. Jag tycker inte man har hört så mycket av henne sedan dess. Jag vet att hon spelat in en demo till Andreas bok Dandy, men det är allt. Ska bli kul att se henne i Mellon. Och en låt av Kempe är väl sällan dålig?

Hon har inte - Caroline af Ugglas
Skriven av: Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl
Kommentar: "Snälla, Snälla kom tillbaka" sa Björkman. Och då gjorde hon det!

In and out of love - Martin Rolinski
Skriven av: Thomas G:son och Andreas Rickstrand
Kommentar: Minns ni när jag ville att Martin skulle ställa upp solo i Melodifestivalen? För visst skrev jag väl det här på bloggen? Ja, det är jag nästan hundra på att jag gjorde. Nu fick jag som jag ville. Det tackar jag för! Har hört att det kommer vara falsett i låten. Nu vet ni det.

Island - Elin Petersson
Skriven av: Elin Petersson
Kommentar: Allmänhetens bidrag. Alltså det bidrag som vann från den lista av bidrag som skickats in av allmängheten. Förr har det varit webbjokern, men nu har en jury fått välja ut den istället. Har hört att hon inte sjunger ordet "Island" en enda gång i låten. Kul fakta.

Ja där har ni tredje deltävlingen. Någon favorit?
Goodnight and Goodbye
 

Waking up slowly

Imorse ringde klockan 6.30. Hur sjutton orkade jag med i somras när jag gick upp 5 varje morgon? Ett mysterium. Men jag kom upp imorse och iväg som jag skulle till universitetet. Väl där träffade jag på en oerhört trevlig tentavakt och jag fick uppdraget åt Lösnummer gjort. Är lite orolig att jag inte fick med tillräckligt med saker. Dock var hon så trevlig att jag skulle kunna skriva ihop något längre om henne. Haha. Eller ja. Det löser sig nog. Det var hur som extremt skönt att få gå in i tentasalen utan att behöva oroa mig för att skriva själv. Jag skulle nog kunna bli tentavakt. Om det är tentorna på eftermiddagen vill säga ;)

Efter det var klart tog jag mig en liten promenad. Det är kallt, men väldigt skönt ute. Vinterjackan åkte fram också och var nästan för varm. Äsch, hellre det än att frysa ihjäl kanske. Nu har jag en liten paus innan det är dags för tvättid. Ska försöka fortsätta med all packning och så sen också. Igår när jag packade ner filmerna insåg jag att jag missat en massa skådespelare på mina listor. Skäms på mig! Kanske får göra en lista med favoriter jag glömde på orginallistorna? Haha. 

Hoppas ni får en fin fredag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Never lose

Jag hatar att jag blir inspirerad och extremt sugen på att skriva precis när jag lämnat in något. Nu ska jag verkligen jobba på att få den där inspirationen tidigare. Det behövs. Som vanligt är jag inte alls nöjd med det jag lämnar in. Dock har jag skrivit med frågor till Åsa som jag känner att jag behöver ha svar på. Sen så. Då kör vi. 

Min nya krönika har nu kommit ut på Lösnummers hemsida. Vill ni så kan ni läsa den här. Den handlar om att förlora ett husdjur för första gången och hur en film kan få alla känslor att komma tillbaka. Så är det. 

Nu ska jag göra mig klar så jag kan åka med Ia och morfar och handla sen. Det är en stund kvar, men jag är ju en sån som gillar att ha tid på mig. Nu vet ni det.

Hoppas ni har en bra torsdag!
Goodnight and Goodbye

Heroes never die alone

Jag gick in på min mail för att vara med i en tävling där man kan vinna en "trasiga masken-utgåva" av The Dark Knight Rises (vill ha!!) och fick ett litet hjärtstopp. De har nu gått vidare i processen för att välja ut praktikanter till Mellon och jag är tydligen fortfarande med. Det är tre kandidater till platsen, och ja.. jag är en av dom. Ja, jag skakar lite. Haha. Typiskt mig. Det är iaf bestämt att jag ska komma på en träff och möta han som är webbredaktör på tisdag. Första gången jag är på SVT. IIHH! Helt sjukt! Dock tror jag inte det är så stor chans att jag blir utvald av de tre. Han räknade upp några områden och frågade vad jag hade för erfarenhet på dom och det var näst intill noll på samtliga. Dock verkar det som de ändå ville träffa mig så än har jag inte gett upp hoppet ;)

Jaha, boka tåg eller buss nu då? Kanske man ska unna sig tåg? Hohoho.
Goodnight and Goodbye

All I want for Christmas

Ja, snön har börjat falla till marken och månaden december står för dörren om bara ett par dagar. Snart är det jul. Med jul kommer ju även en önskelista. Det spelar ingen roll om man säger att klapparna inte spelar så stor roll så ska folk ändå ha en önskelista. De senaste åren har de varit väldigt tomma med endast någon enstaka grej på och en kommentar "ja, men köp en film eller något då". I år har jag dock en lista som inte är full med film. Självklart skulle jag kunna fylla den med just det, men i år går jag tillbaka till gamla Emma och fyller den med musik. Såhär ser min önskelista ut:

Tre skivor, en musik dvd samt biljett till musikalen Spök! som har premiär hösten 2013. Jag vet, det sista är ingen brådska. Det är mer för att uppmärksamma de närmsta på att jag hemskt gärna vill se den. Ni vet ju hur svag jag är för Måns. 

Lång önskelista eller inte, jag längtar enormt till julen. Det mysigaste som finns!
Goodnight and Goodbye
 

For bad and for better

Jag känner mig som en hemsk människa! Jag läste en recension, ska inte nämna vart eller av vem, av Braking Dawn part 2 och blev lite arg. Det känns som att personen i fråga endast ser vad den själv tycker utan att se "the big picture". Det känns som den personen missat poängen totalt. Okej att det kanske är många som stör sig på mina recensioner, men det här är ändå lite annorlunda. Hela den här filmen är lite annorlunda. Det går inte att recensera den helt med samma glasögon som andra filmer. Åh, jag blir så frustrerad! 

Mitt cafébesök kan jag iaf meddela gav resultat. Fick en hel del gjort, ska bara skriva in det i dokumentet nu. Måste slå till mig själv så jag gör mer sådant. Det rasslar alltid till lite i kreativiteten när jag sätter mig på något fik. Muy Bien! Och hjälp vad intressant det är med mitt ämne ändå. Visste ni exempelvis att en av anledningen till att fler började göra titellåtar eller theme songs till sina filmer var för att de avsatte ett pris vid Academy Award för bästa orginal låt? Helt sjukt ju! Men men, där har ni filmbranshen. 

Nu ska jag återgå till uppsatsen. Skrivaskrivaskriva.
Goodnight and Goodbye

More than just a prayer

Nu har jag lyckats skriva lite mer på uppsatsen iaf. Det är bara den där tidigare forskningen som biter mig i hasorna. Usch. Läsa. Nej, men jag ska bita ihop och få det gjort också. Så fort min telefon laddat tänkte jag bege mig ut. Troligtvis blir det att ta med böcker och bege mig mot stan för att sitta där en stund och plocka ut det jag behöver. Egentligen vill jag bara skriva på mitt treatment till En kopp varm choklad. Jag drömde om öppningsscenen i natt och hjälp vad bra musik var. Med den musiken fick jag också att den första karaktären man ser är protagonisten och inte dennes mamma. Super! Mestadels i musiken var piano så jag ska se om Katrina vill hjälpa mig att lära mig spela. Haha. Eller kanske hjälpa mig få ner det och kunna spara. Snart kommer jag glömt hur det fina lät. Nej, men treatment får vänta. Kanske sätter mig en stund ikväll om jag känner mig i fas med uppsatsen.

Jag har nu också fått svar från NA angående praktik. Tyvärr kunde de inte ta emot då tiden var lite dåligt. De håller på med en massa omställningar för tillfäller och i mitten av januari då jag skulle kommit är de mitt i att utbilda sin personal med nya grejer. Eller nåt sånt. Men äsch, det gör inte så mycket. Håller fortfarande tummarna för jobb på Filmstaden. Hårt!

Hoppas ni har en fin dag alla!
Goodnight and Goodbye

Pick up the pieces

Nu är jag hemkommen från FUM. Var väldigt intressant att sitta och lyssna. Dock var min uppgift att twittra vilket inte var extremt lätt då jag inte hängde med i alla diskussioner. Tror dock jag gjorde ett bra jobb. Mötet fortsätter nu när middagen är avklarad, men då jag har lite annat att göra smet jag därifrån. De andra tyckte det var okej så jag hoppas de klarar sig. Det var bland annat två interpellationer (fråga inte!!) till Lösnummer som tydligen tas upp nu. Lite tråkigt att missa. Jag tyckte det som tagits upp var lite dålig kritik, alltså sånt som vi inte riktigt förtjänar. Men men, alla har rätt till sin åsikt. Jag är glad att jag slipper svara. Emma brukar vara bra på sånt där så det löser sig nog. Ska följa hur det utvecklas på twitter.

I övirgt kan jag säga att mitt huvud mår lite dåligt just nu. Tror det är vädret. Och att jag inte druckit så bra idag. Ändring på det. Behöver nog en macka eller nåt också. Usch. Ska försöka få lite mer på uppsatsen gjort samt få klart min krönika och då behöver jag huvudet. 

Goodnight and Goodbye

Changed plans

Ikväll var tanken att jag skulle på möte med filmklubben. Filmtitlar ska spikas och så även lite datum. Dock har de planerna fått ändrats. Det FUM på universitetet och Lösnummer ska, precis som i våras, liverapportera. De var bara två stycken vilket är lite lite och ingen annan i redaktionen verkade ställa upp. Jag ahr noll koll på FUM, men det kändes dumt att de ska sitta endast två stycken och uppdatera både facebook och twitter samtidigt som de ständigt skriver artiklar till hemsidan om det som händer. Något kan jag ju hjälpa till med. Av den anledningen försöker jag sätta mig in lite i det hela, men det är inte världens lättaste ska ni veta. Det är paragrafer hit och motioner dit. Allt sånt jag inte alls förstår. Haha. Hjälp! Äsch, men det löser sig. 

Egentligen skulle jag behöva plugga på. Inlämning av WIP på torsdag vid 1 och jag är ganska långt ifrån inlämningsklar. Suck. Men jag får väl försöka skriva lite nu innan jag sticker mot universitetet och sedan sitta hela dagen imorgon. Sounds like a plan.

Hoppas ni har en bra dag framför er!
Goodnight and Goodbye

Soundtrack of my life

Okej, jag ger er här tillåtelse att sluta läsa. Följande inlägg kan vara något många höjer ögonbrynen för och tycker är en löjlig tanke. Faktum är att det kanske är en tanke, en grej, som man måste dela mitt speciella intresse för film. Man kanske måste dela mina åsikter om livet. Man kanske helt enkelt måste vara jag för att förstå. Hur som så måste jag dela det med den som ändå bestämmer sig för att fortsätta läsa.

Grejen är att något hände på bussen hem från bion. Något som med mina mått mätt var magiskt. Tidigare idag lade jag över lite nya låtar till min offlinelista och en utav dessa började plötsligt rulla när jag satt där och såg ut genom fönstret. Plötsligt förändrades allt och en känsla växte sig allt starkare inom mig. Känslan var att jag just där, just då, befann mig i förtexterna av mitt liv. Som att låten var en låt på mitt soundtrack. Ni vet en sådan där början på en film då det är en scen och sedan får man se huvudkaraktären göra något samtidigt som en låt spelas. Så var det. Det var min scen. Jag åkte buss. Det som gjorde mig så upprymd var att det var en scen som alltid finns i de bra filmerna. De med lyckliga slut. De där kärlek alltid vinner i slutet. Jag vet hur det låter. Men åh. Tror man måste uppleva det själv. Alla kanske inte får chansen att uppleva det. Det kanske bara är de som är exakt som jag. Eller så är jag galen. Men jag kan inte släppa tanken. Känslan. Om det tog 21 år att komma till förtexterna.. Eller så är det inte så det funkar. Det är ju sällan en film börjar och huvudkaraktären är en nyfödd bebis. Jag vet inte. Men nu kändes det. En magisk känsla. 

Känslan har gjort att jag nu måste se The Holiday. Jag måste se den gamla mannen som Kate träffar. Han skulle förstå. Jag tror han är lite som jag. Det är så det är. Welcome to the rest of your life!

The last names

Just nu avslöjas de två sista deltävlingarna i Melodifestivalen hittills är det några riktigt intressanta namn med. Självklart kommer en lista senare precis som förra veckan. En sak som oroar mig lite är att det är många bra namn i samma deltävlingar. Är detta ett tecken på att det kommer bli en riktigt bra final hur det än går eller att vi kommer missa några bra bara för de var i fel deltävling? Vi får se.

När Mellon är slut ska jag ta och få lite gjort på studiefronten. En promenad hade jag tänkt få in också, men det blir nog inga problem. Ikväll är det bio igen med tjejerna. Superkul! Får se om jag drar in tidigare och sätter mig på ett café idag och pluggar eller hur det blir. Ia kommer eventuellt förbi med flyttlådorna hon glömde igår så vet inte om jag hinner. Men jag säger väl som jag alltid gör; vi får se. 

Nu vet ni vad jag pysslar med. Hoppas ni får en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Farewell


Då har Sverige fått njuta av de tre, om man får kalla dom det, giganterna. Swedish House Mafia. Hade varit grymt att vara på plats, men även om jag älskar deras musik tror jag kanske att det inte är riktigt min typ av konsert. Så typiskt mig att upptäcka dom när de ska sluta. Får tacka Madrid för det. Det var ju trots allt där jag hörde och lärde mig älska en av deras låtar. Nu älskar jag flera av dom. Deras album står överst på önskelistan inför jul. Åh vad grymt det vore om de imorgon på Mellons presskonferens avslöjar att nån av dom ska vara med. Haha. Drömtänkande

Min nästa krönika handlar just om att säga farväl. Jag är lite sugen på att hinta mot Swedish House Mafia, dock tror jag hela det jag försöker få fram skulle falla lite då. Haha. Dessutom är det ju film jag ska skriva om, inte musik. Äsch då. Jag är ju fast så varför inte? Eller.. Ni får se vad jag beslutar senare i veckan när den kommer upp på hemsidan ;)

Back to work!
Goodnight and Goodbye

Start a fire

Sakerna jag behövde är inhandlade. Eller inte duk och sådan färg, men det kommer. En sak i taget. Har börjat projektet nu med bokstäverna. Lite svåra att måla, men jag hoppas det ska lösa sig. Håller tummarna att slutresultatet blir som jag tänkt.


Innan bion kollade vi runt lite på stan som sagt. Bland annat var vi inne på Gallerix. Jag blev kär. De hade en så extremt fin tavla med fjärilar så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Funderar fortfarande om den är värd att slänga ut en tusing på. Hmm. Får fundera lite till. 

Nu ska jag se om det finns något ätbart på det här stället. 
Goodnight and Goodbye

There was a time..

Lyckan när man skrivit den första inledningen på uppsatsen, den om varför jag valt att skriva om detta ämne, och ser att den ensam tar upp en sida. Åh. I båda forskningsöversikten och PMet tog den bara upp en halv sida vilket gjorde mig lite orolig. Men nu är det löst iaf. PUH! 

Idag ska jag upp på stan för att kolla efter små saker som jag pratade om igår. Ni vet, måla och bokstäver. Sen ska jag och Ia på bio. Hon har ju tjatat om den där filmen tusen år nu och eftersom den tydligen bara går på helgen är det väl bäst vi går och ser den. Vore ju tråkigt om vi skulle missa den. Tur att man har en storasyster som gillar animerade filmer så jag kan ha en ursäkt att se dom också ;) OCH, den är 3D så det blir en ursäkt att använda mina specialinköpta glasögon. Wei! 

Dags att göra sig klar innan bussen går. Hoppas ni får en fin söndag!
Goodnight and Goodbye

Stockholm i mitt hjärtaJa, behöver jag säga något? Perfekta laget?
 

From the past to the future

Nu har jag kommit igång med packningen inför flytten. De tre lådorna jag fått hit är fulla så nu behöver jag flera. Ia kommer imorgon och hämtar och förhoppningsvis har hon med sig nya. Jag upptäckte också att jag behöver köpa en ny DVD-pelare. Mina tre är fulla och det finns saker som skulle behöva stå där men som inte får plats. Det är tur att jag satt mitt förbud på CDON året ut. Om jag köper en pelare till kan jag göra ett litet projekt. Just nu har jag en liten bokstav "F" stå där i en av pelarna. Nu vill jag köpa "I", "L" och "M" också så jag kan ställa in dom i varsin pelare. De ska självklart målas och göras lite personliga. När jag kollade runt bland hoppyaffärerna på interner blev jag också sugen på att börja måla egna tavlor. Jag har ju som en liten hobby att göra egna tavlor, fast ta motiv och "rama in". Kanske vore kul att faktiskt måla också. Helt klart något jag ska fundera på. Det är väl bara att köpa lite färg, en duk och testa. Superkul!

Ja, mycket mer än så har jag inte hunnit med. Igår var jag med Ia och hjälpte henne på hennes jobb. Jag måste säga att det finns klart roligare saker att göra än att städa ett dagis på en fredagkväll. Haha. Dock pratade vi och kom fram till frågan vad det innebär att ha ett liv. Jag vet, lite konstigt. Men Ia pratade om att hon varit ute vid åtta tiden en lördagkväll och ridigt och slagits av tanken att hon inte hade något liv. När hon kommit till jobbet på måndagen kom det fram att hennes kollegor bara suttit hemma och inte gjort någoting. Men vad innebär det att ha ett liv? Är det verkligen att gå ut och festa varje helg? Hur kan det vara att ha mer liv än att göra det man älskar - i min systers fall att vara med hästarna? Nej, jag anser att om man jobbar för det man drömmer om och gör sådant man tycker är kul så har man ett liv. Sen var alla andra tycka vad sjutton dom vill! 

Nu ska jag försöka få klart inledningen på min uppsats så jag har kommit en bit när nästa vecka börjar iaf. Hoppas ni har en bra lördag, och gör vad ni än känner för (inom lagen). Skäms inte för det!

Goodnight and Goodbye

Sleepy Sleepy

Oj vad jag bloggar idag. Äsch, är väl inget fel i det! 

Det blev inget cafémys med plugg. Jag har inte mått på topp (därav alla inlägg) och bestämde mig för att skippa det. Blir nästa vecka istället. Dock tog jag en promenad in till stan för att få lite luft och lämnade brevet. Fick också veta att jag fick jobbet. Guld! Det är typ en vecka i december så det behöver inte ta så mycket tid, men samtidigt tjänar jag lite extra pengar vilket är fantastiskt. Välkomnas stort. 

Imorgon vet jag inte alls hur dagen blir. Ia vill att jag följer med henne och städar något dagis på kvällen. Jaha. Det är ju också ett kul nöje en fredagskväll. Haha. Tror det blir fika med familjen på förmiddagen innan vi åker till Maxi och handlar. Ska en sväng till universitetet och hämta grejer också. Yesbox. Hoppas jag mår lite bättre då bara. Jag vet ju vad felet är och tror det är bättre imorgon. Ska iaf krypa i säng redan nu så jag är utvilad. Sounds lika a plan. 

Goodnight and GoodbyeTopp 4 Bromance

Ja, jag var tvungen att göra det till en egen lista. Det finns fyra olika "bomances" som jag tycker är värda att uppmärksamma lite extra..


4. Sheldon och Leonard
I The Big Bang Theory är de verkligen ett udda par, men åh vad fantastiska de är tillsammans. Älskar när de gör avsnitten där man verkligen förstår hur mycket de betyder för varandra. Rättelse: Hur mycket Leonard betyder för Sheldon. Haha. Fina är dom iaf.


3. Mary och Pippin
Jag vet, varför inte Frodo och Sam? Kort och gott, jag gillar de här bättre. De är så fantastiskt söta. Sam och Frodo är så fina på ett annat sätt. De här är roliga. De är liksom Mary och Pippin. Egentligen behöver man väl inte säga så mycket mer? Att Pippin är med i en av de bästa scener som finns hjälper ju till lite också ;)


2. Sam och Dean
Om det inte varit för relationen mellan dessa bröder hade jag aldrig inhandlat alla säsongerna av Supernatural. De lyser liksom upp lite extra. Plus att det finns det där allvarliga i det också. De behöver varandra och skulle bokstavligen dö för den andra. Så bra.


1. Arthur och Merlin
Det jag älskar med serien Merlin är att de har gjort sin grej av legenden om kungen och trollkarlen. Här är de jämngamla och innan de blev just legender. Arthur vet inget om Merlins krafter och hur Merlin ständigt räddar honom. Istället tror han endast att Merlin är en oduglig "dräng". Trots det har de en fantastisk vänskap. Det spelar ingen roll att Arthur har de tankarna om Merlin. När det kommer till kritan är Merlin den enda han litar på. Spelet dom emellan är fantastiskt. Man bara måste älska dom! Självklar första plats.

Goodnight and Goodbye

The Big Wedding


 
Varför får inte Ben vara en av de stora namnen? Tycker han har gjort lika stora roller som Amanda Seyfried och Topher Grace. Han är ju för sjutton prins/kung Caspian!! Hmf. Äsch, filmen verkar hur som väldigt bra och är absolut någon jag vill se. Hoppas den kommer på biograferna. Som sagt förut också, ett extra plus i kanten för att Ben pratar spanska!! :)

Goodnight and Goodbye

Musik och Choklad


Som ni säkert vet vid det här laget så behöver jag musik för att kunna skriva. Den guidar mig när det kommer till scener och hur jag ser på saker. Inför det manus jag skriver för tillfället, En kopp varm choklad, har jag en ganska lång spellista med inspiration. För skojs skull tänkte jag dela med mig av några låtar från den listan.

Här har ni mitt manus!

Nästa Dans - Martin Stenmarck
Remember Me - Raymond & Maria
Utan Dina Andetag - Carolina Wallin Pérez
Demons - Imagine Dragons
Listen to your heart - DHT feat. Edmée
Read all about it - Professor Green feat. Emeli Sandé
Förlorad Värld - Petra Marklund

Goodnight and Goodbye

Song of the Day


When I can't find the words to say how much it hurts
You are the healing in my heart
When all that I can see are broken memories
You are the light that's in the dark

You are the song
You are the song I'm singing
You are the air
You are the air I'm breathing
You are the hope
You are the hope I needed


Colton Dixon - You Are

I was never gone

Det där med att orka gå upp på morgonen.. Ja, jag tog en paus från det idag. Haha. Imorgon. Då kör jag. 

Manusverkstan igår gick bra. Tycker de var väldigt snälla. Var helt säker på en mindre halshuggning, men icke. Tycker för övrigt min grupp var väldigt bra. Synd att vi ska byta runt en massa, hade gärna varit med den mer. Lite intressant information fick vi också. Bland annat ska de starta en slags manusverkstad fast för producenter. Vi var tydligen kvalificerade att gå den. Om jag inte får praktik på Mellons webb tänker jag banne mig söka. Tror det var när Oliver sa att man skulle få leda ett projekt och att det inte behövde vara film utan kunde vara ett musikevent som jag fastnade. Åh vad kul det skulle vara!! Och jag vill ju testa på olika saker inom film. Blir nog toppen. Speciellt om jag får jobba på SF. Haha, hela mitt liv skulle vara så perfekt om jag fick jobba på SF ;)
En annan rolig grej vi fick veta igår är att det i vår ska annordnas "readings" för oss. Dock är det bara ungefär tre som får chansen så det är ju verkligen en morot att lägga ner tid och själ i våra manus. Vore ju hemskt kul att bli en av de tre. Även om ens manus inte blir utvalt får vi ändå vara med och prata med producenter som är där, men det är ju verkligen mer uppmärksamhet att få sitt manus läst sådär. Nu ska det skrivas! ;) hehe

Nu sitter jag och väntar på att min telefon ska ladda sen tänkte jag mege mig mot stan. Jag ska in med ett brev till StudentConsulting som vi ska öppna som ett komplement till arbetsintervjun jag var på. Undrar om jag får veta idag också om jag får jobbet? Vi får se. Sen ska jag sätta mig på nåt mysigt café och plugga lite. Böcker åker med så ska jag kan ta ut lite av det viktigaste. Muy Bien!

Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Song of the DayWalking between the raindrops
Riding the aftershock beside you
Off into the sunset
Living like there's nothing left to lose
Chasing after gold mines
Crossing the fine lines we knew
Hold on and take a breath
I'll be here every step
Walking between the raindrops with you


Lifehouse feat. Natasha Bedingfield - Between the Raindrops

From the other side of the room

Jag tog mig upp! Helt sjukt att jag ska ha problem att gå upp så sent. Men men. Jag ska börja med tidigare uppstigningar så jag vänjer mig. En dag är det slut på dom och då gäller det att vara beredd.

Ikväll är det möte med manusverkstan. Jag sitter för fullt med feedback till de i min grupp, speciellt den jag ska ge lite extra till. Det jobbiga är att den jag fått är riktigt bra och inte alls mycket att ha synpunkter på. Typiskt. Fast samtidigt skönt, jag känner mig så hemskt elak när jag skriver en hel hög med saker som behöver utvecklas. När jag själv får mycket gör det absolut ingenting, det är bara bra. Men att ge.. Nej, det är svårare. Man vill ju inte såra någon. Annelie pratade om att hon inte ville vara med där då hon inte kunde lämna ifrån sig det hon skrivit förrän det var klart. Jag kan hålla med henne lite. Det är lite jobbigt att slänga ut något som är lite halvfärdigt. Samtidigt som jag känner att det är toppen att få feedback för att komma framåt och att göra idéen till det bästa den kan vara. Det här med manusverkstan är alltså både på gott och ont. Mest gott. 

Igår på utdelningen av tidningen var vi bara fyra. Tycker det är konstigt att det är så litet engagemang. Vi är ju ändå några och någon mer måste väl haft tid? Hmm. Stackars Emma hade delat ut tidningen hela dagen. Vi andra fick bara ett område två och två som vanligt. Sen mat på det. Gratis. Personligen tyckte jag mest det var skönt att få göra något för Lösnummer. På senaste tiden har det ju mest varit mina krönikor och nu i december kommer det vara biorecensioner. Annars gör jag ju inte så mycket. Mötena ligger så dum tid så det är inte ofta jag hinner gå på dom heller. Kul alltså att jag kan engagera mig lite på annat sätt :)

Tillbaka nu till feedbacken innan det är dags att hämta lite tvätt. Hoppas ni har en fantastisk dag!
Goodnight and Goodbye

Counting down

Hobbit närmar sig med stormsteg och det uppmärksamms självklart här på bloggen. Specialdesignad header: Check! Om jag gillar filmen hade jag även tänkt att få den där andra tatueringen gjord snart. Eventuellt till vår. Min första är ju skriven med en alvisk skrift för min kärlek till Lord of the Rings. Min tanke är att den på andra sidan ska vara skriven med en hobbit skrift. Om den här filmen är så bra jag tror den är står den självklart för den filmen, annars bara som ett annat släkte i Lord of the Rings. Jag kan dock inte välja vad jag ska skriva. Här nedan har jag förslagen på vad jag vill skriva.. Berätta gärna vilken ni gillar bäst! :)

Några idéer?

Nu ska jag nog ta och sussa lite. Imorgon har jag tvättstuga vid 10 och om jag ska upp innan det behöver jag nog gå och lägga mig nu. Haha. Ja, jag är trött!

Goodnigh and Goodbye

Lambert live in concert


Jag fick just veta. Adam kommer till Helsingfors 22 mars. De tyckte att man skulle boka upp det datumet då det varit så ljum respons från media och radio i Sverige. Det kanske blir någon spelning i Danmark eller Norge. Annars får jag väl åka till Finland då. Är det någon jag skulle kunna åka till ett annat land för att se då är det Adam. Finns några fler på den listan, men det här är första gången det kan bli aktuellt. Problemet är bara att jag inte vet om jag får någon med mig. Ia verkade lite intresserad och jag har kollat med Mina. Någon annan som känner sig sugen?

ÅH, vad jag har längtat efter den här konserten! En konsert till från vissa bröder och drömkonserterna är fixade för något år framåt! :D

Goodnight and Goodbye

Her days are over

Åh vad seg jag är på morgonen numera. Det är sen den där natten då jag knappt sov. Haha. Kära nån.

Idag har jag iaf hunnit med att lägga upp en intresseanmälan för jobb på SF. Håll tummarna! Får jag inte praktiken på Mellon är det utan tvekan på SF jag vill vara. Dessutom är ju det jobb vilket inte är helt fel. Hoppas de behöver lite mer personal. Hoppashoppashoppas. 
Utöver det har jag också passat på att adressändra. Likabra att göra en månad innan flytt så jag hinner ta emot den post som de glömmer ändra. Jag har ju fått post som egentligen har varit till den som bodde här tidigare och i början fick mamma lite av min post hem till sig. Yesbox, jag har tänkt igenom det här ;)

Igår lyckades jag fixa det sista och har nu båda Ias julklappar klara. Åh så skönt! Till de andra köper vi tillsammans så den "jobbigaste" är klar. Hoppas hon gillar det också. En av julklapparna är kanske lite dyr, men äsch. Vad har man en syster till om inte för att skämma bort dom.. Eller nåt. Haha ;)

Nu ska jag se om jag hinner med lite mer innan jag beger mig ner mot Campus. Lösnummer ska delas ut och efter det bjuds det på mat. Trevlans. Hoppas de fått tag på tillräcklig med folk för utdelningen, vet att det var lite problem med det. Annars får väl vi andra dela ut lite mer helt enkelt. 

Ha nu en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Göteborg 9 februari 2013

Deltävling 2. Här är några riktigt intressanta namn!

Annelie - Joacim Cans
Skriven av: Joacim Cans
Kommentar: För något år sedan var det Nicke Borg. Joacim Cans lägger Hammerfall åt sidan och kliver själv upp på scen i Mello 2013. Jag vet en som kommer älska det: min mamma. Cans är en av hennes teddybjörnar som hon trots att hon inte älskar genren har förälskat sig i. Hoppas hans låt är lite mamma-vänlig också.

Begging - Anton Ewald
Skriven av: Fredrik Kempe och Anton Malmberg Hård af Segerstad
Kommentar: Här är bidraget jag är mest taggad på att få se. En ny Saade? Han har nämligen dansat bakom bland annat Danny tidigare. Nu kliver han fram som artist själv och av det jag hört så är han riktigt bra. Jag vill inte säga något på förhand, speciellt inte eftersom jag inte hört låten, men såhär på pappret kan detta vara en vinnare. Åtminstone en högt placerad. Om han är väldigt dålig kan ni ju glömma att jag sa nåt, men om han vinner: glöm inte vart ni såg det först ;) haha

Copacabanana - Sean Banan
Skriven av: Sean Banan, Ola Lindholm, Hans Blomberg och Joakim Larsson
Kommentar: Ja, han är tillbaka. Behövs det mer kommentar än så?

En förlorad sommar - Rikard Wolff
Skriven av: Tomas Andersson Wij.
Kommentar: Wow, min mamma kommer verkligen älska den här deltävlingen!

Hello Goodbye - Erik Segerstedt & Tone Damli
Skriven av: Robin Fredriksson, Mattias Larsson och Måns Zelmerlöw
Kommentar: Är det något fel på detta bidrag? Eller är det kanske ett drömbidrag? Okej, Norge kunde vi ju lämnat utanför, men Tine är duktig så jag kan ta det. Men seriöst: Erik sjunger en låt av Måns. Detta måste vara specialgjort för Emma!! Haha.

Make Me No 1 - Felicia Olsson
Skriven av: Amir Aly, Henrik Wikström, Ingela Pling Forsman och Maria Haukaas Mittet
Kommentar: Då artisten är väldigt färskt, och nyligen gått ut gymnasiet (!), har jag inte så mycket att säga om det. Dock låter låtskirvarna lovande så det kan vara bra.

On Top Of The World - Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund och Jenny Silver
Skriven av: Peter Boström och Thomas G:son
Kommentar: Det här är då en trio jag inte i min vildaste fantasi skulle kunna förutså. Hur sjutton blir det på scen? Och med låtskrivarna till Euphoria!!!

Only the Dead Fish Follow the Stream - Louise Hoffsten
Skriven av: Louise Hoffsten, Sandra Bjurman och Stefan Örn
Kommentar: Louise Hoffsten har jag inte så mycket att säga om. Inget större fan, men hon kan väl vara okej. MEN, den stora grejen tycker jag ändå är de två övriga låtskrivarna. Betyder detta att de INTE kommer skriva låten till förra årets värdland i ESC? De har ju för sjutton skrivit nästan alla av landets låtar sedan de klev in i tävlingen. 

Där har ni andra deltävlingen. Mycket intressant som sagt. Någon favorit?
Goodnight and Goodbye

Karlskrona 2 februari 2013

Yesbox, som utlovat kommer här listan på de två första deltvälingarna, i två inlägg. Små kommentarer finns på bidragen, jag kan ju inte låta bli. Ordningen är INTE startordningen. Här är första deltävlingen. Here we go!

Burning Flags - Cookies N Beans
Skriven av: Fredrik Kempe
Kommentar: Cookies N Beans är tillbaka i festivalen. Tre countrytjejer som framför en låt av Kempe. Kan bli bra det. Iaf kan det bli något lite annorlunda. Det är alltid bra!

Gosa - Mary N'diaye
Skriven av: Johan Åsgärde, Mattias Frändå, Mary N'diaye
Kommentar: Såg ni The Voice Sverige? Om ni gjorde det så, ja det är hon. Ska bli riktigt kul att se henne i festivalen. Personligen hade jag väl hoppats på Dennis, men men. Kul att se vad hon kan bjuda på.

Heartbreak Hotel - YOHIO
Skriven av: Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson, Henrik Göransson och YOHIO
Kommentar: Intressant att han väljer att sjunga på engelska. Jag hade inte haft något emot om han gjorde det på japanska, det är ju trots allt hans grej. Lite kul tycker jag allt att det är att Mina börjat gilla den här musiken (okej, det var ju ett tag sen nu, men ändå) och då dyker den upp i Mellon. Lite som jag och Pastora Soler till förra årets ESC ;)

Paris - Jay-Jay Johanson
Skriven av: Jay-Jay Johanson
Kommentar: Jag har faktiskt inte så stor koll på denna snubbe. Som jag förstått det håller han på med "syntmusik". Vi får se vad det bjuds på helt enkelt.

Porslin - Anna Järvinen
Skriven av: Björn Olsson och Martin Elisson
Kommentar: Anna Järvinen var en av de jag aldrig jag trodde vi skulle få se i Mellon. Felfelfel. Här är hon nu. Egentligen skulle hon varit med förra året, men hoppade av precis innan det skulle komma ut, vilket ledde till att David Lindgren fick en plats istället. Tackar för det och välkommen i år istället!

Skyline - David Lindgren
Skriven av: Fernando Fuentes, Henrik Nordenback och Christian Fast
Kommentar: Ja, han fick ju plats ändå. Lagom till att Bons haft premiär kommer en låt med denna titel. Ett marknadsförings trick? En av de jag ser mest fram emot. Kan bli hur super som helst!

Vi kommer aldrig att förlora - Eric Gadd
Skriven av: Eric Gadd, Thomas Stenström och Jacob Olofsson
Kommentar: Jag vet att Björkman varit efter Gadd ganska länge nu så det är väl bara att säga grattis till att han lyckats. Själv är jag inget större fan av Gadd, men man ska aldrig säga aldrig. Kan vara bra.

We're still kids - Michael Feiner & Caisa
Skriven av: Michael Feiner och Caisa Ahlroth
Kommentar: Det är många hittills i årets tävling som man inte hört talas så mycket om tidigare. Här är ytterligare ett bidrag. Kanske gör det det hela lite mer spännande? Tidigare år har de okända både toppat och floppat. 

Så, några favoriter i första deltävlingen? 
Goodnight and Goodbye

Silver Linings PlaybookVarför ser jag så väldigt mycket fram emot den här filmen?
 

Calm down

Dagen har varit riktigt bra hittills. Den började med avslöjande av artisterna i de två första deltävlingarna i Melodifestivalen 2012. Jag satt bänkad! Inlägg om det kommer senare.

Sen var jag på handledning och det gick som vanligt bra. Min nervositet innan är utom denna värld. Förstår inte alls vad som är problemet. Aldrig annars blir jag ju sån. Usch. Ett tag trodde jag verkligen jag skulle svimma. Kanske får äta lite mer frukost eller något till nästa gång. Sen är de innan mig ganska sega för de drar alltid över. Idag drog de över en halvtimme. Kom igen liksom. Hjälper ju inte mina nerver ett dugg. Men men, det är väl inte hela världen. Hade det inte varit som sagt för mina nervösa sammanbrott så hade det ju inte gjort något. 
Handledningen gick som sagt bra. Jag fick dock veta att jag fick en liten rest på min nya inlämning från första delkursen. Det hon sa var dock bra. Hon förstod och tyckte jag hade en bra argumentation, det enda som var problemet var bara att jag hade endast en text med. Jag snuddar bara lite på en annan, vilket inte är tillräckligt. Jag ska nu bara sammanfatta den boken på 2 A4 så får jag mitt godkänt. Guld! När det kommer till forskningsöversikten så verkar det som att jag inte fått ett godkänt än för att jag själv sagt att jag ska komplitera. Oops. Men jag vill ändå göra det. In med det så blir det nog ett godkänt där också. För i övrigt lät det som att jag hade gjort det bra.
När det kommer till Uppsats PM sen så såg allt bra ut. Några grejer som jag ska utveckla till uppsatsen, men hon förstod ändå varför jag inte gjort det redan nu. Allt bra. Frid och fröjd. Tack för mig.

Nu är det dags för lite lunch. Lite hungrig är ändå magen.

Hoppas ni har en fin dag!
Goodnight and Goodbye

Topp 5 Skådespelare

Jag insåg att 10 blir en lång lista. Från nu kör jag istället endast 5. Tjejerna var igår, idag kör jag all in med killarna. 


5. Som pirat på de sju haven tog han mitt hjärta. Eller ja.. Jag minns så väl när jag såg honom skådespela för första gången. Hur hjärtat hoppade till när han först började tala med sin så väldigt mörka röst. Folk säger att han bara kan göra en roll, men jag tycker han kan mer. Visst att de flesta roller jag sett med honom har varit liknande, men jag tycker att han ändå lyckas ge varje karaktär något som skiljer de från varandra. Han spelar sin roll bra. Och jag älskar det. Självklart har Johnny Depp en solklar plats på listan.


4. Jag behövde bara efterlysa att denna man skulle ta sin talang och göra bättre filmer så gjorde han det. Visst är väl inte alla jackpot, men han har iaf gjort lite där jag kan njuta av hur bra han är. Paul Rudd.


3. Efter sin roll i The Dark Knight Rises var det väl inte mycket snack? Självklart ska Joseph Gordon-Levitt med på denna lista!


2. Hobbit står för dörren och hjälp vad jag längtar tills den äntligen är här! Bara det faktum att det är Hobbit och vi får återvända till Middle Earth ger mig gåshud. Sen skadar det ju inte att de castade en av favoriterna som en av dvärgarna. Från vampyr, till konstnär och nu dvärg. Han dyker ständigt upp. Me like. Aidan Turner.


1. Att välja vilka jag skulle ha med på listan var svårt. Bara fem liksom! Många bra har jag valt bort och det har velats fram och tillbaka. Första platsen var det dock absolut inget snack om. Kunde det bli någon annan? Favoriten ever! Nya filmen The Words verkar riktigt bra och likaså ännu nyare The Big Wedding som kommer 2013. Hör upp, han pratar spanska i den!! För alltid på första plats, Ben Barnes

Som sagt, många har uteslutits. Vet ni hur svårt det var att inte utöka listan och ta med Taylor Lautner? GAH! Men, kanske uppdateras listan och då kommer han nog med. Wait and see ;)

Goodnight and Goodbye

We'll be alright

Åh, att ha en slappar dag är verkligen inte bra. Nästa gång jag bestämmer mig för en sån är ni välkomna att slå till mig. Att bara slappa gör att hjärnan sätter igång sin verksamhet och det är inte bra. Jag försöker hålla den nere av en anledning. Haha. Hjälp. Jag vet inte hur mycket grejer jag nu har spökat ihop. "Men nu hände det där, så det måste betyda..." och "Jag gjorde det där, men fick ingen respons.. betyder det att..". Ja, ni förstår. Nyligen skrev jag en utskällning att ha i beredskap nästa gång någon av alla "filmfolk" bestämmer sig för att dissa Twilight. Förhoppningsvis har jag en bra dag då de gör det så jag inte flippar och få användning av den. Alla har rätt till sin åsikt utan att få en utskällning på köpet. 

För övrigt, har ni sett Så mycket bättre? Alla pratar om hur bra Miss Li är.. och några andra. Väldigt få pratar om storheten som kommer från Darin. Hjälp vad bra han är. Han gör ju inte en enda tolkning fel. Jag älskar Malin Collins krönika på Expressen om hur hon inte mindes något efter Darins framträdande med "Astrologen" utan suttit hela natten och planerat deras bröllop. Hon skriver att hon blivit hjärntvättad av Darins fantastiska tolkningar. Läs den här. Jag kan inte annat än hålla med! Varje gång jag hör hans nya tolkning ryser jag. Just "Astrologen" blir lite extra. Han har verkligen förvandlat den till något jag tror varenda tjej vill höra. ÅH! Vill ni lyssna på tolkningen kan ni göra det här

Nej, nu ska jag bestämma om jag ska se några avsnitt till av Sex & the City eller om det är musik och fortsättning av mina inre monologer som ska få fortsätta.

Goodnight and Goodbye

Just show it

Idag kör jag en slappardag. Lyssna på musik och kolla serier. Inte tänka på något annat. Imorgon är det återigen handledningen så sen är det bara att köra på. Men idag är det ingenting. Jag började med att ta en extremt lång sovmorgon. Hur skönt som helst. 

Lite har jag dock gjort, bara för att få det undanstökat så det inte ska följa mig när jag försöker slappa. Jag mailade NA. De svarade och ville ha lite mer information om vad exakt praktiken gick ut på. Nu borde de ha allt. Gustav på Mello har också hört av sig, men bara för att säga att det hade kommit upp ganska mycket, men nu skulle de sätta sig och börja kolla på praktikanter. Det var ju snällt att berätta. Hans mail är överlag mycket trevligare. Så är det. 

Nej. Slappa var det. Eller kanske en promenad först. Skönare att slappa efter det. Sounds like a plan.

Hoppas ni har en bra söndag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Topp 10 Skådespelerskor

Som ni kanske vet vid det här laget så ÄLSKAR jag att göra listor. Nu börjar jag en ny. Listor på mina topp 10 för tillfället. Först ut är skådespelerskor. Det finns så många bra skådespelerskor där ute, men det här är alltså min topp 10 för nu :)

10. Det finns faktiskt en skådespelerska som jag tycker lyser upp svensk film. Tuva Novotny. Jag tycker hon lyser upp den svenska filmen tillräckligt för att ta sig in på min lista! Hon gör ju så förskräckligt många olika rollerna. Ser sjukt mycket fram emot att se henne som någon punkare/rockare i Mammas pojkar.

9. Som ni vet är min favoritserie Once Upon a Time. Att inte ha med någon därifrån vore en synd. Som ni säkert vet så älskar jag Snövit. SÅ, därför kommer hon som spelar Snövit med på listan. Älskar hur hon i verkliga världen är sårbar och inte så tuff, medan hon i fantasivärlden är en av de tuffaste av alla. Bra skådespel. Ginnifer Goodwin.


8. Skådespelerskornas moder. Filmens moder.Maggie Smith. Att inte ha med henne på den här listan vore en synd. Vad skulle filmens värld vara utan henne? Behöver hon en närmare presentation?


7. Efter Maggie Smith kommer ju nästan Emma Thompson i kultförklaring i skådespelerskor. Ingen film utan Emma. 

6. Skådespelerskan som får mig att sätta på en gammal film hemma när jag vill se någon mysig. Annars är jag ju till hundra procent för nya filmer. Ja, en plats på listan är ju given för världens absolut bästa Audrey Hepburn.

5. Nu har det ju blivit några filmer för Julia Roberts och är det någonsin en besvikelse? Älskar henne i Eat, Pray, Love.

4. Jag älskar Harry Potter. ÄLSKAR. Men det är inte därför Emma Watson får sig en plats. Hon får sin plats för jag tycker hon har visat att hon kan vara så mycket mer än bara Hermione. Plus att hon verkar vara en så bra person vid sidan av. 

3. Går det att se en komedi med Sandra Bullock utan att gråta av skratt? Och precis när man ska krönta henne till komediernas drottning så vinner hon en mer än välförtjänt Oscar för sin roll i The Blind Side. Hon kan nog allt. Hon är bara en av de bästa.

2. Denna tjej har verkligen tagit steget ut och blivit riktigt bra. Jag har inte sett henne göra något dåligt ifrån sig. Hon är bara bra på alla sätt och vis. Ja, det hjälpte ju lite att hon är en helt fantastisk Gwen i The Amazing Spider-ManEmma Stone.

1. På första plats, som min absoluta favorit just nu, är ingen mindre än Anne Hathaway. Vad hon än spelar så gör hon det bra. Och sen vågar hon vilket är sjukt inspirerande. Jag läste någonstans att hon väldigt gärna ville leda Oscarsgalan så hon gick helt enkelt och frågade om hon fick göra det. Allt som kunde hända var ju att få ett nej. Hon fick ett ja. Love her

Goodnight and Goodbye

The beginning of a dream

Jag är hemma igen. Trots min otaggning inför helgen är jag hur glad som helst att jag gick. Mycket matnyttigt och främst trevligt folk. När vi skulle åka så fick alla som ville ta en rulle gammal film till en trailern av en film. Ni vet, sådana där som man kan rulla ut, hålla upp mot ljuset och se en bild. Sånt där gammalt. Anledningen till att de blev utdelade var för de projektorerna eller vad man ska säga inte används längre. Allt är digitaliserat. Alltså låg de bara och skräpade om vi inte ville ha dom. Självklart plockade jag på mig en. Jag älskar ju sånt där! Och jag fick inte vilken film som helst. Jag fick tredje Narniafilmen. Med min Barnes. IH! Så glad <3

Sen blev jag motiverad. Extremt motiverad. Jag vill verkligen jobba på en biograf. Det var en tjej som äger en biograf i Arvika som gått väldigt bra efter att hon renoverat den och börjat göra lite annorlunda saker. Jag vill också. Att säga att jag vill äga en egen biograf är väl lite extremt. Iaf om jag vill bo kvar i Örebro. Men jag vill vara med och anordna speciella saker runt en film. Göra det till en hel upplevelse. Jag kan ju börja med att jobba på SF. Om de vill ha mig. ÅH, jag hoppas de vill ha mig! 
Men ja.. Att äga en biograf vore väl inte helt fel heller. Kanske är det jag ska göra? Inte göra film själv. Iaf inte i första hand. Jag kanske ska fokusera på att få filmen till åskådaren. Till att göra vad jag kan för att få åskådaren att få en upplevelse av filmen. ÅH! Dream big!

Nu ska jag kolla serier och kanske någon film resten av kvällen. Och hålla en tumme för min mamma som är på gala ikväll där hon är nominerad :)

Hoppas ni haft en bra dag.
Goodnight and GoodbyeBefore I leave

Nu har jag packat ordning en väska. Hoppas jag inte kommer dit och upptäcker att jag hade varit tvungen att ha med egna lakan eller nåt! Nej, men då borde de väl sagt nåt? Ja, det hade dom. Av någon anledning är jag extremt otaggad på att åka. Hoppas det ändras när Annelie hoppar på tåget i Kumla..

Nej, jag tror inte att jag har så mycket mer att berätta. Ska fortsätta fixa det sista innan jag beger mig mot Resecentrum. Hoppas ni har en bra fredag och lördag så hörs vi kanske imorgon när jag kommer hem :)

Goodnight and Goodbye

Nothing on you

Som ni kanske förstått från mina tidigare inlägg så var jag inte på topp igår. Funderar på om jag börjar bli gammal! Haha. Idag mår jag nämligen mycket bättre. Klockan ringde halv 9 imorse. Kvart över steg jag upp. Ja, jag sa inte att jag inte fortfarande var trött ;) Väl då gick jag endast upp för att hämta frukost och datorn. Sen satte jag mig i sängen, kollade ett avsnitt Sex & the City och sedan var det bara att skriva det där PMet. Jag skrev bakgrunden igår så lite var jag på gång. Det tog bara ca 2 timmar innan det var klart. Hör och häpna men jag blev faktiskt ganska nöjd. Hur gick det till? Dock kanske jag kunde fått in lite mer teoretiska utgångstpunkter, men när några radet gick över på sida 4 kändes det som att det var stopp. PMet skulle ju bara vara mellan 2 och 3 sidor. Jag får utveckla i uppsatsen helt enkelt. Kan iaf säga att jag är hemskt glad för tillfället att Åsa övertalade mig att gå tillbaka till det jag faktiskt ville skriva om från början. Muy Bien!

Just nu, med alla deadlines bakom mig, är jag lite rastlös. Vad ska jag göra? Det är ju alltid något som ska göras och stessas över. Nu är det helt dött. Får nästan ångest över det. GAH! Vi blev inbjudna på mingel i stockholm med Filmregion Stockholm-Mälardalen (som manusverkstan går under), men jag kan ju gärna inte åka till Stockholm bara sådär. Tror det skulle vara på Berns. Fint ska det vara. Kanske nästa år. Om man blir inbjuden då..
Det är tur att jag åker bort imorgon eftermiddag, annars hade jag nog gått under. Men tågbiljett är bokad. Ska bli riktigt intressant. Vad jag gör lördag kväll och söndag återstår dock att se. Söndag blir nog packdag förresten. Och kanske bio? ÅH! 

Nej, nu ska jag se om det bjuds på någon mat. Två säsonger är kvar av Sex & the City också. OCH jag fick min stora box med LOTR. IIHH! Dock är ju själva filmerna på Blueray och någon sådan har jag ju inte. Hmm. Ja, nu måste jag ju inhandla en. Om inte... ska testa om de går i datorn. Vem vet hur smart den här datorn är egentligen! ;)

Hoppas ni haft en fantastisk dag och fortsätter ha en fantastisk kväll!
Goodnight and Goodbye

Frozen

Nej, jag ger upp. Jag gick och lade mig vid tre ett par timmar för att friska upp hjärnan, men det blev bara värre. Tror kombinationen för lite mat och lite sömn har satt sina spår. Illamåendet är.. Ja fy. Mår inte på topp nu direkt. Tror jag packar ihop för dagen och går och lägger mig. Får se till att sätta klockan imorgon så jag hinner göra klart PMet då. Hoppas på att jag mår bättre när jag vaknar. Annars måste jag ställa in utbildningen i helgen och det vore riktigt tråkigt. Men ja, med lite sömn ska jag nog komma i balans igen. 

Kan för övrigt meddela att jag hoppade av kursen i filmkritik och filmjournalistik. Det blev för mycket. Tråkigt, men jag får söka nästa höst igen. 

Nej. Gäsp. Sova. 
Goodnight and Goodbye

Something in the air

Åh vad jag kört fast. Har inget flyt alls i min andra akt på synopsisen som ska in idag. Jag får helt enkelt lämna in det jag har och se om jag kan få någon hjälp på mötet i nästa vecka. Usch, hatar att göra så, men just nu har jag nog inte så mycket val. Inte om jag ska hinna skriva ihop uppsats PM också tills imorgon. 

Föreläsningen igår var iaf guld. Han som föreläste var guld. Dock tror jag att det lite var där det låste sig när det kommer till min andra akt. Jag har ingen grej. Vad är grejen? GAH! Dock kände jag att jag kunde tillämpa det mesta av det han sa på mitt förra manus om Madrid. Det fick mig ju att öppna ögonen lite mot det igen. Så kan det gå. 

Funderar lite på om jag ska ta och sova ett par timmar. Då kanske jag har bättre fokus på PMet sen. Åsa hjälpte mig ganska mycket med hur jag skulle tänka, men det måste ju ändå till en del hjärna. Haha. Just nu fungerar väl typ hälften. Jag och Mina kom hem till henne vid tre inatt. Sen hade vi på en serie i bakgrunden så jag kunde inte sova. När väl TVn stängde av sig själv somnade jag bara för att en halvtimme senare vakna av klockan som ringde. Gäsp. Jag har försökt väcka mig med långpromenad, choklad och Pepsi. Och sen en lite paus med ett avsnitt ur en serie. Hittills har det blivit ett från Merlin, på tur står nog Sex and the City. Men hur mycket kan det hjälpa? Ska försöka en stund till, men sen blir det nog en liten tupplur om det inte blir bättre. 

Hoppas ni är lite piggare och har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

I knew that I found a home for my heart


Vi kör väl en liten summering? Jag lovar att inte avslöja för mycket! Jag kan ju börja med att säga att om man inte följt filmerna och gillar dem kanske det här inte är en film för dig. Det är verkligen en film som knyter ihop säcken och det är på så många sätt endast skapad för fansen. För de som kanske inte bryr sig om att den är strukturerad som den ska eller att allt inte är helt perfekt. Filmvetaren i mig skrek en hel del. Speciellt på den datagjorda bebisen i början. GOSH! Men Twilightfanet som försvunnit lite för varje dag väcktes till liv igen. Den delen av mig skrek av glädje. Och en del scener kan man inte göra annat än att bara skratta. Ingen tidigare film i Twilight Sagan har haft så många scener som man verkligen kan skratta till. 

Slutet. Ja, jag förstår vad skådespelarna menar när de säger att det skiljer sig lite från boken och är förväntansfulla för vad fansen ska säga. Mitt hjärta frös till is. Jag gav ifrån mig ett ljudligt "Oh no, you didn't!". Det är verkligen något man inte förväntar sig. Typ. Men samtidigt förstår man det. Där på allra slutet. ÅH; NU SKA JAG VARA TYST!!

Nästan föll det dock en tår när de spelade del två av låten A Thousand Years med Christina Perri. Om den var bra i första filmen är det inget mot vad den är i andra. Låttexten de lagt till är helt magisk! Och det blir så extra fint till.. Ja, TYST!

Det blev en bra kväll. Det blev ett fint avslut. 
Goodnight and Goodbye

The last end

Jag är snart klar att bege mig till universitet. Där ska jag sitta och plugga lite med Elin innan föreläsningen börjar. Tänkte ta och kolla igenom mina nya böcker och se vad jag kan komma fram till i dem. 

Föreläsningen sen är med Paolo Vacirca som bland annat skrivit manuset till Hypnotisören. Ska bli spännande. Har hört av min moder att den filmen ska vara riktigt bra. Själv vågar jag inte se den. Haha. Hoppas han inte har med tusen klipp från filmen där det är som blodigast. Men det tror jag inte. Hoppas inte.

Sen är det dags. Slutet. Twinight. Del 1 och 2 av Breaking Dawn. Ser fram emot att se hur de har gjort slutet. Skådespelarna lovar ju ett annant slut som man ändå kan lista ut om man är smart när man läser böckerna. De verkar ganska exalterade över det. Spännande! 

Nu ska jag skynda mig att boka tåg till helgen. Är redan sen!! Hjälp!
Goodnight and Goodbye

Strong enough to survive

Äsch, vi kör en uppdatering på dagen också. Känner att jag har hunnit bocka av både en och två saker på listan jag har. Sen har jag återupptagit mina planer på att läsa kursen i filmkritik och filmjournalistik. Planen var att skippa den och fokusera på allt annat, men nu har jag fått kalla fötter. Vore ju så kul. Och borde jag inte klara det? Jag kan ju iaf registrera mig och kolla lite mer på vad jag ska göra. 

På förmiddagen var det handledning. Hjälp vad rädd jag var. Innan kände jag mig helt svimfärdig. Fråga inte varför. Kanske håller på att bli sjuk? Känns ju konstigt att jag ska bli sån av en liten handledning. Som vanligt var ju handledningen ingen större fara. Åsa tyckte att jag skulle fokusera på min ursprungsidé då hon tyckte jag hade något på gång där. Där kan jag komma med något nytt och efter det vi kom fram till kan jag skapa en ny metod att kolla på film också. Haha, hjälp! Med stöd från henne känner jag mig nu åter peppad på det. Lite kul att höra i slutet också att hon ser fram emot att läsa mitt PM när det är klart. Inlämning på torsdag. Ska jag hinna få klart något bra tills dess? Jodå, det ska nog gå. Efter handledningen gick jag till biblioteket. Mina böcker har kommit! Nu är det uthämtade och jag ska snart sätta näsan i dem. GULD!

Hjalmarrecensionen är skriven och tusen mail är skickade. Puh! Nu ska jag skriva lite på synopsis. Det ska ju också in den här veckan. Sen ska jag försöka lösa morgondagens natt. Jag och Mina ska på Twinight och jag vet i sjutton hur jag ska komma hem efter det. Bussarna slutar ju att gå när film två startar. Hoppas på att få hänga på Mina hem till henne..

Nu ska jag återgå till att skriva världens bästa synopsis. Eller iaf skriva ett godkänt ;)
Goodnight and Goodbye

Light a candle and it all will be okey


Nu tjatar jag igen, men jag måste. Once Upon a Time. Hjälp vad bra serien är! Jag sitter med gåshud efter nästan varje avsnitt för allt är så perfekt. För att de lyckas tvista till det hit och dit. I senaste avsnittet var det återigen Ruby/Red som stod i fokus och hela den biten var ganska enkel att lista ut hur det skulle sluta. Dock hände en sak på slutet som har med "huvudstoryn" att göra som fick mig att nästan skrika rakt ut för att jag inte får se vad som händer näst på en hel vecka. GAH! 

I förrförra avsnittet var Charming sådär perfekt igen. Nu tar han hand om Henry och likt han gjorde med Snow hjälper han honom igenom mardrömmarna efter att ha varit under sovförbannelsen. Charming kommer in, sätter sig på kanten, tänder ett ljus och säger att allt kommer bli bra. Att han alltid kommer finns där och hjälpa. Och att ljuset ska skydda mot mardrömmarna. Åh, han är så fin. Jag tror jag har en lite förälskelse på Charming. Men men, han har ju inte fått sitt namn för inget. Han är ju inte prinsen med stort P för inget. 

Suck. Nu ska jag försöka tänka på annat en vecka. EN HEL VECKA!
Goodnight and Goodbye

I just wanna know

Två sidor fick jag ihop iaf. Bara en sida kvar. Och så ändringarna som Åsa kommer med. Haha. Känns skönt att kunna komma med något iaf. Ska ta och bege mig om bara en liten stund. Jag tänkte ta och försöka hinna till biblioteket först och hämta/lämna lite böcker. Väldigt vilket spring det är där alltså. Aja, är det uppsats så är det. 

I eftermiddag kanske jag åker med Ia ut till Marieberg. Hon har hittat någon klänning som hon funderar på att inhandla. Hon och mamma ska på en gala snart där mamma är nominerad så lite fina måste de ju vara. Enligt sidan där de nominerade står är mamma den enda som blivit nominerad i den kategorin. Är det smickrande eller inte lika ärofyllt att vinna då? Jag skulle säga smickrande. Men jag kanske är partisk i frågan ;)

Nej, nu ska jag ta och bege mig. Ha en bra måndag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Don't stop the party

Just nu är MTV EMA på för fullt. Helt okej. Bästa hittills är att Linkin Park vann Bästa Rock. Och så Jonas Brothers såklart! Alltid Jonas Brothers! Även om Joe inte vann sitt pris. Han förtjänade det mer än Bieber. Men men, det tycker väl inte alla belibers antar jag ;) Riktigt bra framträdanden av Taylor Swift och Alicia Keys också. Tåls att nämna..


Sitter och skriver på mitt uppsats PM också. Går sådär. Jag fattar inte riktigt hur det ska vara. När jag går igenom B-uppsatsen funderar jag på hur fn jag ska klara det här själv. GAH! Men men. Tänkte kolla mer med Åsa imorgon. Det behöver väl inte vara helt perfekt imorgon då. Det är väl det handledningen ska vara till för? Jag hoppas det iaf. 

Nej usch vilket tråkigt inlägg! Aja, nu återgår jag till skrivandet en stund innan det blir lite sömn.

Hoppas ni haft en bra söndag!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


You let all the girls go
Makes you feel good, don't it?
Behind your Brodway show
I heard a voice say please don't hurt me
You've carried on so long
You couldn't stop if you tried it
You've built your walls so hight
That no one could climb it
But I'm gonna try

Would you let me see beneath your beautiful
Would you let me see beneath your perfect
Take it off now boy, Take it off now boy
I wanna see inside
Would you let me see beneath you beautiful tonight

Labrinth feat. Emeli Sandé - Beneath your beautiful

(Den här låten är så fruktansvärt fin att jag var tvungen att ha den som dagen låt! Lyssna!)
 

I'm not dead

Nej, jag lever. Datorn har dock inte varit min största prioritet på sistone. Efter att ha fått in den där forskningsöversikten har jag försökt hållt mig borta från den fyrkantiga skärmen så mina ögon inte ska bli just fyrkantiga. Ganska skönt. 

Jag har varit mest hemma på landet och haft det bra. Igår var jag på Hjalmars julburlesque som jag ska recensera till Lösnummer. Har börjat lite på recensionen, men det börjar bli lite svårt att komma på nåt nytt när det är tredje gången. SPECIELLT då årets revy var uppbyggd på förra årets. Mycket samma. Men jag ska nog få ihop nåt. 

Idag var jag en sväng till Lindesberg. Elin hjälpte mig lite med mitt synopsis och sen fick jag testa Kesoplättar. Ganska gott faktiskt. Känns som att jag fick bra feedback så jag kan jobba på lite med synopsisen. Får se hur det blir. Frågade också och hon kunde hjälpa mig med filmen till mammas jobb. Ojojoj, hade aldrig fått ihop det. Just det tekniska är och kommer aldrig bli min grej. Tur att man har vänner som kan eller åtminstone kan lära sig. Själv är jag lite av ett hopplöst fall på den fronten ;)

Det får nog vara allt för nu. Hoppas ni har det bäst!
Goodnight and Goodbye

Första Mötet

Har varit iväg under dagen på filmvisning av filmerna som är gjorda efter mitt kortfilmsmanus "Första Mötet". Usch vad nervöst det var att sitta där och veta att alla kollade. Lite som när man själv är med på bild. Tänk om alla skulle hata det liksom!? Men det gick bra, tycker båda grupperna gjort bra jobb. Min favorit är den första vilken också är den som vågat ta ut det lite och faktiskt säga saker som kanske inte stod i manus. Det blir så mycket mer äkta när skådespelarna vågar. Att bara säga det som står blir lite som att läsa innantill. Tycker manus mer är som en inspiration. Här nedan är dem dock. Som sagt, den första är favoriten och jag tänkte kolla om jag får använda den i framtiden i CVt. Hoppas. 

Enda problemet med första är att mitt namn inte står med!! AAHH! Aja..

Goodnight and Goodbye

Please me

Nu är forskningsöversikten inlämnad. Det känns både bra och dåligt. Bra för att jag faktiskt lyckats få ihop något vettigt och dåligt för att jag tror den kunnat bli så mycket bättre. Men men, får se vad Åsa säger. Jag är beredd på att utveckla den. 

Det här med att vara hundvakt får mig att vilja ha en katt ännu mer. Ia sover här nu också och gick upp vid fyra för att åka iväg till jobbet. Tydligen stod det ett par älgar utanför så Bamse blev helt galen. Han sprang runt och skällde och morrade om vart annat. Max blev orolig över det och att jag skrek på Bamse att gå och lägga sig så han vanka runt fram och tillbaka utan att veta vart han skulle ta vägen. Han kom in till mig flertalet gånger och såg helt förstörd ut. Tillslut kom Bamse vid halv 8 och lade sig bredvid mig. Den hunden kan verkligen ligga nära. Kära nån. Klockan var dock satt på strax efter 8 och jag har en melodi från The Dark Knight Rises. Hämnd för Bamses skällningar. Bamse hade precis somnad och sov så gott när melodin börjar spela. Actionfilmer är nog inte hans grej får åh vad rädd han blev. Stackarn. Men lite rätt åt honom som han höll mig vaken!

Nu ska jag och Ia bege oss mot Marieberg. Nya byxor ska försöka hittas. Måste hem och hämta lite mer grejer också. OCH jag tror The Amazing Spider-Man har kommit i brevlådan. IH! 

Får se om vi hörs senare. Annars får ni ha en fin tisdag!
Goodnight and Goodbye

Sound.. and music

Jag älskar filmmusik. När jag skriver forskningsöversikt inser jag att jag älskar det ännu mer. Om det inte var för all läsning. Jag och läsning går helt enkelt inte ihop. Det finns en anledning till att jag dras till film. Hela grejen med att man kan se rörliga bilder och filmskaparna, om de gjort det bra, har jobbat så bra att man inte behöver tänka så mycket. Eller, om det är bra, ska vi tänka när vi ser en film. Show, don't tell. Men det är tänka på ett annat sätt. Jag är för tillfället lite fast i just litteraturen. Som alltid. Precis alltid. Jag har också insett att nästan alla mina nyckelverk säger samma sak. Hur ska jag kunna diskutera när de säger samma sak? GAH! Ja, där har ni mitt problem. Idag gjorde jag ett byte av en text också. På ett sätt var det bra. ett sätt dåligt. Jag vet inte vad jag ska göra. Det är så mycket. SÅ MYCKET! Men det får bli som det blir. Som sagt, jag vet ju att jag inte är ensam. 

Idag hade vi också en föreläsning med manusverkstan i intervjuteknik och research. Jag gick inte. Så här dagen före deadline har paniken återigen smygit sig på. Jag måste så försöka få ordning på det där innan jag får en sån där ångestattack alla får på TV. Ja, jag är lite för dramatisk för mitt eget bästa. Åter till föreläsningen. Jag har riktigt dåligt samvete för att jag missade den. Kanske inte för att jag måste gå på föreläsningar, det är ju trots allt ingen kurs längre, utan för att jag verkligen ville gå. Lite mitt område ändå. Aja. Det blir nog bra. Kanske är det dåliga samvetet lite för att jag funderar på att inte läsa kursen i filmjournalist. Jag väntar nog till nästa höst när jag förhoppningsvis inte har så mycket annat att göra. 

Nej, tillbaka till böckerna och skrivandet. Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

A picture of love


Kommer ni ihåg när jag skrev att jag var glad för att Aidan Turner fått en roll i Hobbit? Nej, jag vet, det var ett tag sen nu. MEN, jag är fortfarande glad. När jag såg bilden ovan smälte mitt hjärta en aning. Inte nog med att mitt hjärta kommer rusa i tusen för att få återvända till Middle Earth, det kommer rusa lite extra när Aidan, i form av Kili, dyker upp på duken. Nya Orlando Bloom? Faast, Orlando Bloom upptäckte jag ju i form av LOTR, Aidan kände jag ju redan till. Främst som vampyr i Being Human. Kanske ska kolla några avsnitt för att ladda inför Hobbit?

Ja, det här var ett inlägg jag bara var tvungen att göra. Jag menar, KOLLA BILDEN!!
Goodnight and Goodbye

One thing I hang on to

Idag har jag varit på biblioteket och en sväng hemma på landet. På biblioteket gick jag för att kolla om jag missat några böcker som kunde vara intressanta. Mitt hopp var väl inte det strörsta eftersom jag redan sökt båda på internet och uppe bland hyllorna på biblioteket. Dock lyckades jag komma därifrån med en hel bunt böcker. Bland dem har jag hittat iaf två som jag kan använda och inte förstår varför jag inte hittat tidare och använt. Ibland kommer turen och slår till rejält. 

Efter det var jag som sagt hemma en stund på landet. Jag behövde komma ut lite från lägenheten. Där kunde jag koncentrera mig och gå igenom mina nya fynd i litteraturväg. Dessutom blev det en liten promenad och oj vad skönt det var att få röra på sig lite och komma ut till lantluften. Imorgon åker jag hem igen och bor där till minst torsdag. Mamma ska bort på någon kurs så nån måste vara hemma hos Max. Självklart ställer jag upp. Det är ju ändå Max vi pratar om. En hel drös med promenader väntar då. Man får ju passa på liksom. Kommer bli super! 

Nu tror jag att jag fått lite energi till några timmar plugg. Tur att föreläsningen inte börjar förren 17 imorgon! Eller ja.. Haha. Jag har laddat upp med choklad och Pepsi. Mina två bästa vänner. Åh, vad sorgligt det lät. Jag tillägger: för stunden. Mina bästa vänner för stunden. ;)

Hoppas ni haft en bra söndag!
Goodnight and Goodbye

Bed of Roses

 
Jag har upptäckt Bon Jovi. Eller, jag har ju alltid vetat att de funnits och gillat några av deras låtar. Nu har jag nog dock kommit in i en fas där jag absolut älskar dom!! De där låtarna jag gillade förut är absolut perfekta. Låten ovan, Bed of Roses är en av de bättre. Nästan lite tårar. Jag skyller på New Year's Eve och Jon Bon Jovis karakätr där som jag älskar. Haha. Det fick mig att ägna lite extra tid till bandet och just nu funkar de som den absolut perfekta pluggmusiken. Nej, som den absolut perfekta "att vara jag"-musiken. Love it!

Goodnight and Goodbye
 

We will not escape this

Att bli lugnad igår var nog det bästa som kunde hända. När jag är stressad och får panik stänger jag av det stressen och paniken kommer från. Jag har nästan inte kunnat jobba någonting av den anledningen. Nu när jag tillät mig själv att luta mig tillbaka, ta ett djupt andetag och inte låta det bli så allvarligt har jag verkligen kommit igång. Den work-in-progress jag lämnade in har hjälpt mig oerhört mycket och jag tackar för att Åsa gillade den. Jag har nu skrivit inledning, metod och börjat på resultat. Bara att skriva klart resultatet samt göra referenslista och diskussionen. Jag vet, det största jobbet kvar, men det känns som jag har ganska bra koll på det ändå. Tack vare att jag tog Bordwell/Thompson känner jag mig hemma. Tänk att jag en dag skulle vara så tacksam över att alla i nästan alla kurser envisats med att vi skulle läsa något av dom. Haha. Skönt att veta att jag har användning av det. 

Jag är lite sugen på att åka till Lindesberg ändå. Elin hjälpte mig lite med en sökning och då blev jag lite extra taggad på att åka dit. Hmm. Men jag vågar inte, jag brukar ju kunna få en rush ibland på kvällen. Om jag ska åka måste jag göra det nu. Blir nog inte bra. GAH! Nej, jag kör på forskningen. Skräckfilmskväll får bli någon annan gång. 

Hoppas ni har en fin alla helgons dag och tänker på de som inte finns med oss längre.
Goodnight and Goodbye

Happy Friday

Fredag idag om ni inte hade koll. Personligen har jag lite problem med att veta sånt så därför tänkte jag påminna er. Min dag har varit lite stressig. Handling med mamma, Ia och morfar blev det och sedan en sväng till mammas morfars grav. Morfar tycker tydligen det är bra att jag är med och handlar eftersom jag hjälper honom. Tror inte de andra hjälper honom lika mycket. Haha. Han är så söt <3

Efter allt det följde jag med hem för att jag skulle ha bilen. Sen körde jag lite olagligt för att hinna till mötet med Filmklubben. Jag och Annelie skulle träffats lite innan, men det sket sig en aning. Äsch. Det löste sig. Väl på mötet blev jag lite lugnad i all pluggstress. Martin hade också en hel del kvar med berättade hur han tänkte göra och tyckte att jag också skulle göra det. Jag har ju faktiskt en vettig anledning. Tur att han var med och lugnade lite. PUH! Just av den anledningen tänkte jag ta lite fredagskväll. Min box med samtliga säsonger av Sex and the City kom i brevlådan idag så nu vet ni vad jag gör. Eftersom min TV lagt av kan jag ju inte se X-Factor. Gör inte så mycket. Kollar ju mest för Andreas och lite Ison. Nu vet ni. 

Hoppas ni haft en bra fredag!
Goodnight and Goodbye

"Friheten att vara mig själv"

Ja, nu har den kommit. Min nya krönika. Om ni väll läsa så hittar ni den här.

Som sagt handlar den återigen om Madrid. Filmtemat är hur städer kan hjälpa till i jakten på att hitta sig själv. Filmexempel är Eat, Pray, Love. Vet inte vad jag ska skriva mer. Read it, Love it. Typ.

Goodnight and Goodbye

Off the road

Jag har lite mindre flyt en vanligt just nu. Igår bestämde sig min TV för att den inte ville visa någon bild mitt under Grey's. Tack. Inte. Får se om det är TVn som är fel eller om det är någon kabel. Får dock vänta tills jag flyttat för jag kommer inte åt kabeln innan jag flyttat stora bokhyllan. Inte för jag behöver en TV extremt mycket, bara att jag tycker det blir lite mysigare när den står på i bakgrunden. Hmm.
Sen fick jag mail om att mina böcker som jag verkligen behöver beräknas komma i slutet av nästa vecka. Deadline på forskningsöversikten är tisdag. ÅH! Vad ska jag göra nu då? Jag kan inte fortsätta med det här ämnet utan böckerna för jag har inte tillräckligt med annan litteratur. Dessutom vet jag inte om jag har tillräckligt bra litteratur för mitt andra ämne. När jag skummat i dom känns de lite fel. Jag sliter mitt hår. Får se om jag måste hoppa över filmkvällen på lördag och sitta och skriva/läsa istället. Vore ju hemskt tråkigt, men just nu befinner jag mig lite i ett hål och måste komma på ett sätt att ta mig upp. Hjälp.

Annars idag tog jag mitt höstlovsbesök på bion. Obligatoriskt. Skyfall sågs, vilket också var min absolut första Bondfilm. Jag gillade den. Dock var det stunder jag knappt kunde hålla mig för skratt på ställen som absolut inte skulle vara roliga. De får skylla sig själva när de lägger musiken på det där viset eller låter människan springa sådär. Kära nån. Men som sagt, den får trots allt en tumma upp från mig. OCH de visade trailern till Hobbit och jag höll på att spricka. Den ser ut att vara bättre än de andra tre. ÅH. Går det ens? Vi får seeee...

Hoppas ni har mer flyt och har en bra dag!
Goodnight and GoodbyeRSS 2.0