Amazing

 

Knows how to knock 'em down

Just nu håller jag på och fixar inför en intervju imorgon med Top Cats. Svårt att få till plats och sådär, men förhoppningsvis ska det väl lösa sig. Mamma poängterade att jag måste kolla så jag inte behöver betala för fikat för det ska man göra. Ehm? Har aldrig gjort det när jag intervjuat någon, men det kanske är annorlunda när det är några som kommer såhär. Vi får se, vi får se. Hoppas de inte tycker jag ställer orelevanta frågor och sånt. Är inte van att intervjua någon utan att veta vad det ska handla om..

Annars idag har jag tagit upp uppsatsen igen. Igår upptäckte jag att jag längtade efter att få skriva på den igen vilket betyder att jag nått mitt mål och plan. När jag nu fått lusten tillbaka kanske den kan bli något riktigt bra. Håller tummarna för det. Jag har även skrivit om min första akt i treatment igen för att klargöra lite tydligare vem som är min protagonist. Var lite otydligt i förra. Tycker också att jag fått in saker som kommer göra det lättare att skriva akt 2. Bra! Det behövs verkligen. Akt 2 är svårast, kanske för att den är längst. 
På eftermiddagen fick jag köra mamma till Nora. Hon bestämde sig för att städa på förmiddagen, passa på då hon inte jobbade. Det resulterade i att hon kände av sin sjukdom igen och inte kunde köra bil. Smart. Men men. Jag fick ju som sagt en del gjort när jag satt och väntade så jag ska inte klaga. 

Imorgon är det som sagt intervju innan jag ska åka och handla med hela familjen. På kvällen sen ska jag och Ia på förhandsvisning av Pitch Perfect. Kom på att jag inte ens sett trailern med ljud, så kanske är läge att göra det nu. OM jag inte vill bli helt överraskad. Får se.

Hoppas ni haft en bra onsdag nu alla!
Goodnight and Goodbye

El Clasico One


Då är det dags. El Clasico. Första av tre schemalagda denna vår. Ikväll spelas matchen på Bernabeu så vi har fördelen med hemmapublik. Första clasico på 30 matcher som Casillas inte spelar. Istället har hans ersättare Diego Lopez fått äran att stå i mål. Upp till bevis. Tror på honom. Kan inte göra annat för då svimmar jag av nervositet. 

Nej, nu kör vi! HALA MADRID!

San Marinos val


San Marino har valt artist till Eurovision. Jag vill gråta. Det är samma som förra året. Med samma låtskrivare. Varför gråter jag över det? Det är bara en gång jag har blivit riktigt arg över ett bidrag och det var just San Marino förra året. Det var de som skickade låten om facebook. INTE okej. Jag hoppas verkligen de visar sig kunna annat än att skriva låtar om facebook. Verkligen. 

Goodnight and Goodbye

Soldiers

 

Don't you let it go

På P!nks hemsida kan man göra som ett test där man får skriva i tre alternativ på olika saker och sedan väljer hemsidan ut bland alternativen och skriver hur ens framtid kommer bli. Om man gör detta har man chansen att vinna lite grejer så självklart gjorde jag det. Tydligen, enligt resultater, kommer jag gifta mig med Ramos och bo i ett "mansion" i Madrid. Vi kommer också ha en katt och två barn. Haha. Så kan det gå. Skulle ju inte säga nej till det första samt katten. Barn är jag tveksam till, men om det är det som krävs för att jag ska få gifta mig med Ramos så vad sjutton. Släng på dem också. Jag har ju faktiskt, typ, namn klara. Vad ska jag säga, jag är ju ändå tjej ;)

Idag har jag hjälpt Ia få hem volvon som fick punka vid Dylta igår. Har även hämtat mamma från jobbet, fått bakslag från arbetsförmedlingen om att jag inte kan få någon ersättning eftersom jag kommer läsa en kurs på 7,5 hp samt skrivit klart akt 1 på mitt treatment. Jag skulle åkt in på zumba också, men då jag och mamma åkte hem var vägen extremt dålig och tydligen skulle det frysa till ännu mer nu på kvällen. Inte bra. Efter råd av mamma bestämde jag för att inte åka in. Måste ju dessutom verkligen hålla på varje slant nu. GAAH! Om jag inte får något jobb eller något så får jag skita i Madrid i år :( Så, känner ni någon som är i behov av att anställa någon så kan ni ju hojta. Eller nåt.

Hoppas ni haft en fin dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Mystery

 

The sky is red tonight

Jag fick precis veta att det kommer bli en producentverkstad och jag får vara med. Kul! Även om jag inte får ett jobb så har jag iaf något att göra. Alltid bra. Sen har jag troligtvis bestämt mig för att läsa 7,5 hp i att skriva teatertext. Vi får se. Jag skapade nämligen ett konto för att skriva in mig på arbetsförmedlingen och tydligen kan jag inte få någon ersättning om jag studerar. Tänkte försöka åka dit imorgon och prata lite med dem. Ska jag inte få plugga 7,5 hp liksom?

I övrigt idag har jag suttit på mammas jobb och gjort mitt. Kom på hur mycket jag skulle vilja ha ett kontor. Kändes verkligen som att jag jobbar med Eurovision och att skriva manus. Haha. SÅ kul! Jag Elin har ju pratat om att skaffa ett kontor tillsammans så vi får se. Lite pengar måste väl trilla in först så vi har råd, men sen så! :)

Hoppas ni haft en fin dag!
Goodnight and Goodbye

Programledaren för ESC 2013

Nu är programledaren presenterad. Det blev..


Petra Mede!

Då jag först fick veta blev jag lite besviken. Efter att ha hört och läst lite intervjuer kan jag dock inte annat än tycka att SVT gjort rätt val. Tror hon kommer göra ett bra jobb. Visst händer det ofta att vi svenskar inte förstår hennes humor, men då kanske Europa gör det? Om man ser till vibbarna runt om i både Sverige och Europa så är det mest negativt. Tråkigt. Mycket tror jag dock är för att de hade hoppats på Sarah Dawn Finer. Låt det smälta så kommer nog de flesta ändra åsikt också. Nedan skrev jag ihop lite efter vad som sas på presskonferensen.

Att det skulle bli just Petra bestämdes ganska tidigt. Hennes namn har legat på bordet sen Baku och de har ständigt återvänt till att hon är rätt person för jobbet. En av anledningarna var att hon är otroligt elegant samtidigt som hon är väldigt vardaglig. Att hon dessutom pratar både engelska, franska och spanska är även det anledning för att ingen annan kunde göra det bättre. 

Vad kommer då Petra göra för att årets Eurovision ska bli speciellt? Hur kommer hon sätta sin touch på det hela? Ledorden är humor och överraskning. Samtidigt så kommer den där lilla touchen inte ligga i klädchocker, istället kommer det ligga i hennes sätt att prata och de ord hon använder. Det är det som gör att varje person ger sin touch på saker enligt Petra. Hon vill också bli en av de programledarna som blir ihågkommen genom åren och inte glöms bort och blir en i mängden.

Att axla rollen som programledare ser inte Petra som något tungt utan endast ärofyllt och roligt. Den stora utmaningen ligger väl egentligen i att skapa en humor som hela Europa ska förstå, utan att för den sakens skull göra det hela till ett humorprogram. Tidigare år har man ibland helst viljat koppla om för ingen förstår de skämt som programledarna försöker dra. Jag tycker personligen det är bra att Petra är medveten om detta och försöker göra något åt det. 

Runt 100 miljoner tittare världen över kommer sitta framför en skärm och se hela festen. Lite pirrigt kan man tycka, men Petra menar att Malmö arena hjälper till att lugna nerverna. Det är en liten och väldigt intim arena som gör att man inte tänker så mycket på hur stort det egentligen är menar hon. 

För manuset står Edward af Sillén och Daniel Ren. Edward kommer också regissera. Det är väl inte någon direkt hemlighet att jag är ett stort fan av Edward och att veta att han kommer stå bakom det som görs gör mig lite lugnad. Han kommer även ta hand om Melodifestivalen så han har fullt upp för tillfället. I en kort intervju på Mellons hemsida berättar Edward även lite om Melodifestivalen som sätter igång på lördag. Konceptet kommer vara lite yngre i år än det varit tidigare. Gina och Danny är också i full fart med att träna dans inför mellanakterna. Spännande! Det faktum att Edward jobbar så hårt med både Eurovision och Mellon gör att han inte kommer kommentera i år. Extremt tråkigt. Han har blivit en del av Eurovision och av det som gör att jag älskar tävlingen så mycket..

Mitt råd: Jag skulle vilja lägga in ett litet råd till Petra. Var dig själv!! Försök inte göra allting innantill, utan våga (som alltid) vara spontan. Det som ofta gör att skämten i Eurovision blir stela och tråkiga är för att det skiner igenom hur mycket det inte är programledarnas skämt - det är någon som har skrivit det. 
Mina tankar: Precis som Björkman sa under presskonferensen - det kan vara bra att bara ha en programledare då flera kan röra till det och bli för mycket. Under tidigare år, speciellt i Tyskland 2010, har det varit flera, men bara en som hållit måttet. Kanske hade det då varit bättre om denna ensam lett Eurovision. Programmet hade kunna tjäna på det. Jag tror på det här konceptet. Jag litar på SVT. Jag litar på Björkman och hans team. Eurovision i Malmö 2013 kommer bli fantastiskt.

Några tankar?
Goodnight and Goodbye
 

Why am I crying

 

Now I'm dead and gone

Jag visste det!! Nu ångrar jag mig ju något helt otroligt. Varför åkte jag inte till Stockholm för? De lägger upp bilder hit och dit från förberedelserna och det är ju inte alls det där gamla tråkiga rummet som det brukar vara. Det här är ju Operakällaren. Det är hur fint som helst. Och jag blev inbjuden. Jag kunde varit där. GAAAH! Nästa gång, kan någon snälla säga till mig att åka!? Det är värt pengarna alla gånger om. Grr. Aja, nu får jag sitta här och kolla på sändningen istället och sukta efter vad som kunde ha varit.. Uppdaterar så fort jag vet.

Tror för övrigt att det är en sån dag idag. Martina berättade att Imagnie Dragons kommer till Stockholm. Det visste jag ju men tänkte att det ändå inte är någon som vill gå så jag skiter i att ta reda på mer. Tror ni inte att människan kunde tänka sig att gå? Haha. Skyndar mig in för att kolla biljetter. SJÄLVKLART är det slutsålt! SÅ typiskt. Aja, jag får köra starkt på att det händer av en anledning. Vad den anledningen nu är vet jag inte. Eller så får jag inse att en del saker är helt på mig och jag får skylla mig själv. ehe. 

Hoppas ni har en bra måndag iaf. Hörs senare..
Goodnight and Goodbye

Stay around

Jag tog beslutet idag att skita i att åka upp till morgondagens presskonferens där programledaren för ESC presenteras. Varför? De hade inte svarat och jag ville inte anta att jag fått en plats och sedan upptäcka att jag inte fått det. Dessutom måste jag ju hålla lite i pengarna nu när CSN bestämt sig för att krångla en massa. Självklart loggar jag in på mailen nu och inser att de svarat på mitt återbud om att jag har en plats om jag hinner ändra mig igen. GAAH! Jag vill ju så gärna åka. MEN, jag ska stå emot. Presskonferensen kommer ju ta knappt en timme. Typ. Känns lite.. GAAH! Aja, nu stannar jag hemma, kör mamma så hon kan jobba lite fast hon egentligen är sjuk samt får lite gjort. Har ju både treatment och uppsats som ska skrivas. 

Annars idag har jag varit på årsmötet för filmklubben. Var inte extremt många där så det gick ganska smärtfritt. Muy Bien. Och det var ungefär så mycket roligt jag hade att berätta. Haha. 

Hoppas ni haft en bra söndag!
Goodnight and Goodbye

Why start a fire

 

Only teardrops


Jisses säger jag bara. Danmark vet hur man röstar. Mina tre favoriter gick till finalomgången. Väl där vann min stora favorit - Only teardrops. Välkommen till Sverige. Ser verkligen fram emot att se denna på scen i Eurovision. Kan avslöja att jag under någon del av låten fick gåshud. Kan hon bli Danmarks svar på Loreen? Sist Eurovision avgjordes i Sverige var det just Danmark som gick hem med segern.. 

Goodnight and Goodbye

Snart börjar det..

Ja, så är det. Om exakt en vecka är det ÄNTLIGEN dags för Melodifestivalen igen. YEAY! Självklart blir det en liten nedräkning med start imorgon. Låtar från 2012 i en lite annan tappning är då de stod på scenen och sjöng.

Goodnight and Goodbye

Les Misérables


Min recension av Les Misérables ligger nu uppe på Lösnummers hemsida. Mest positivt, men lite som kunde varit bättre också. Ni hittar den här om ni vill läsa.

Between us only teardrops

Inatt hade jag en sån där dröm så jag blundade och försökte somna om så fort jag vaknade. Ville att det skulle vara sant. Så mycket. Handlade om en viss person som jag blir galen på. Andra drömmen om den personen på en kort tid nu. Gör att jag blir ännu mer galen. Haha. Nog om det. 

Egentligen har jag inte så extremt mycket att skriva. Ikväll väljer Danmark sitt bidrag till Eurovision och jag har en klar favorit. Låten heter Only Teardrops och framförs av Emmelie de Forest. Håller tummarna. Ska försöka se finalen och se lite hur det ser ut på scen. Den låten känns lite 2013 och helt klart att bidrag som skulle kunna komma från Danmark. Ikväll eller imorgon uppdaterar jag hur det gick :)

Hoppas ni har det bra alla!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


When we touch, when we love
The stars light up
The wrong becomes undone
Naturally, my soul surrenders
The sun and the moonlight
All my dreams are in your eyes

I wanna be inside your heaven
Take me to the place you cry from
Where the storm blows you away
And I wanna be the earth that holds us
Every bit of light you breathin in, a soothing wind
I wanna be inside your heaven

When minutes turn to days and years
If mountains fall, I'll still be here
Holding you until the day I die

And I wanna be inside your heaven
Take me to the place you cry from
Where the storm blows you away


Carrie Underwood - Inside Your Heaven

Dreams and teardrops

Igår när jag kom hem på kvällen började en fundering. Under manusverkstaden hade vi en liten diskussion i början om hur vi som nya manusförfattare ska komma ut på marknaden. Oliver pratade då om att om vi inte har råd att åka runt i landet så ska vi ta till vara på de tillfällen vi får genom just manusverkstan i form av de öppna readings samt pitchdagen. Min fundering gällde just pitchdagen. Borde inte den vara 3 juni? Då är ju jag i Madrid. För att stilla min oro skickade jag iväg ett mail till Oliver och fick svar att jodå, pitchdagen är 3 juni. AAAHHH! Jag står nu inför ett val. Ska jag skita i att få se mina pojkar spela för första gången live? Ska jag skita i pitchdagen som är en utmärkt chans, speciellt för mig som inte är så utåt annars? Ska jag skita i sista mötet på manusverkstaden? Ska jag bara vara i Madrid två dagar (och resa två dagar) och riskera att gråta ögonen ur mig för att jag inte fått vara där längre? GAAH! Jag dör långsamt. Mitt livs val. VAD SKA JAG GÖÖÖRA!?

För att väga upp det och få mig att tänka på något annat fick jag återigen ett pressmeddelande från SVT, den här gången angående Eurovision. "Åh vad kul" tänkte jag och kollade inte så noga. Då jag kom hem till mamma öppnade jag det igen och hjärtat stannade till en sekund. Det var ju inte som förra pressmeddelandet. Det här var en inbjudan till presskonferensen där programledaren för ESC 2013 avslöjas. Begränsat antal platser så man fick OSA. Jag gjorde det. Nu håller jag alla tummar jag kan komma åt för att jag ska få en plats. Kan ni tänka er? Vore ju helt fantastiskt!! Komma upp dit och fota lite. Kanske få en chans att göra en liten intervju (tänk om det blir MÅNS!!). Allt kommer självklart så fort som möjligt upp här på bloggen sen. Det är ju trots allt pga bloggen jag får de där pressmeddelandena. De skickas liksom till bloggen. AHA! Jag återuppstod från ovan bara för att dö IGEN. 

Jaha. Nu ska jag fortsätta och försöka andas. Möte med revisorn för filmklubben väntas samt hämta pressleg på Lösnummer och sedan zumba ikväll. Första för 2013. WOHO!

Goodnight and Goodbye

Don't wanna be my friend no more

Jag har bestämt mig för att ge Manusverkstaden en chans till och vänta med att ta något beslut till första utkastet av manuset är skrivet. Varför? Jag pratade lite med Elin som tyckte jag skulle göra så. Jag gick igenom hur jag tänkt ändra det och fick lite bra feedback så nu tror jag det kan bli bra ändå. Föreläsningen ikväll var riktigt bra. Han var inspirerande och riktigt bra. Älskar att höra lite "inside information" om några filmprojekt också. Han har ju som jag nämnt producerat filmer som Bröllopsfotografen och Mammas pojkar. Vi fick veta lite kring tänket på främst den sista. Sen fick vi veta nästa projekt han har med Ulf Malmros (de är tydligen ett team och jobbar ofta ihop) som lät väldigt intressant. Michael Nyqvist i huvudrollen. Intressant. 

Känslan att vara näst intill osynlig för den enda person man vill ska se en. Vad gjorde jag fel? 

Imorgon ska jag inte glömma ta med P!nks skiva i bilen. Igår fick jag hem hennes platta med greates hits so far. Min som jag hade förstördes i bilen då det var så kallt så jag köpte en ny nu när CDON hade ett veckoerbjudande på den. Muchas Gracias! Imorgon åker jag till stan redan vid lunch. Ska sitta på mammas jobb en stund och jobba med mitt innan jag förhoppningsvis hinner kolla runt på Hindersmässan och sedan är det Manusverkstaden på kvällen. Nästan heldag med andra ord. Heldag för mig. 

Hoppas ni haft en riktigt bra dag!
Goodnight and Goodbye

Today

Jag tror jag är "arbetsskadad". Inatt drömde jag att jag såg The Host och tyckte de gjort allt fel. Istället gjorde jag en egen version som var mycket bättre. Fråga inte hur jag gjorde, för jag var aldrig med vid någon inspelning. Haha. Så kan det gå.

Nu ska jag göra mig iordning för att bege mig mot stan. Först ska jag möta upp Elin på Espresso House för en liten fika och sedan fortsätter vi mot universitetet. Jag ska försöka skriva min recension av Les Misérables samt läsa igenom och ge feedback på de treatment som är i min grupp. Senare ska vi ha en föreläsning med Jan Blomgren som är VD och producent på BOB Film som bland annat producerat  Bröllopsfotografen och Mammas pojkar. Ska bli riktigt intressant att lyssna på. 

Hoppas ni har en riktigt bra dag! 
Goodnight and Goodbye

The dream I dream

Jag fick mail från revisorn för filmklubben idag som vill träffa mig och Annelie innan årsmötet och gå igenom det han fått. GAAH! Vad har jag nu gjort för fel? :( Buhu. Jag kommer lätt bli sågad. Rejält. Och sen får jag sluta som kassör. Om det ens finns någon klubb att vara kassör i. Han kanske är jättesur. ELLER VAD VET JAG!? 

Under dagen var jag iväg och såg Les Misérables för att kunna recensera den till Lösnummer. Blev lite av en chock när jag insåg att de sjunger alla sina repliker dock. Lite annorlunda, men då har jag ju något att diskutera lite i min recension. Super!

Nu ska jag fortsätta kolla på Guldbaggegalan. Håller tummarna för Searching for Sugerman.

Goodnight and Goodbye

Stå med mig i regnet


Som vanligt då Real spelar följer jag matchen på hemsidan, facebook samt twitter. Lika bra att köra på med alla ställen jag kan hitta. Ikväll spelar de igen. På Mestalla - Valencias hemmaarena. Också den arena där Higuain knappt kan komma till utan att slå in en boll i mål. Tog inte många minuter innan han slagit in en även i denna match. Innan halvlek hade Real sammanlagt gjort fem mål. Valencia noll. Det går bra nu. Lagom till andra halvlek skulle börja insåg jag att jag faktisk kan se matchen. Av någon anledning har vi CMore sport. Haha. ÅH! Jag får ju aldrig se dem mer än på O'Learys när det är El Clasico. 

Just ikväll kändes det extra bra. Känns som att en förkylning börjar ta form. Inte extremt konstigt kanske med tanke på vart jag var igår, speciellt då det var en massa barn och en som var väldigt förkyld. Mitt huvud börjar bli lite mosigt. Och sen är det hela grejen med manuset. Jag behöver mina killar nu. Jag behöver SE mina killar nu. De har ett sätt att få mig att må lite bättre i alla situationer. PUSS!

Goodnight and Goodbye

Made from the heart

Jag har fått en släng av.. Tja, inte vet jag. Otillräcklighet? Jag är starkt inne på att lämna Manusverkstan för nu och försöka igen till hösten. Som jag sagt tidigare har jag inte haft den tid att lägga på mitt manus som behövts och som jag verkligen velat lägga. Av den anledningen är mitt treatment väldigt.. ogenomarbetat, medan de jag ska läsa och ge respons på är genomarbetade och bra. Jag hatar att vara den i rummet som är sämst. Som inte har något vettigt att komma med. Annelie berättade för ett tag sedan att hon hoppat av Manusverkstan för att hon kände dels att hon inte hade tiden (som jag) och dels för hon inte tycker om att lägga fram saker som inte är klara eller som hon är nöjd med. Jag kan hålla med. Varför utsätta mig själv för det. Kanske bättra att köra när jag kan lägga tiden så det är tillräckligt bra (enligt mig) för att kunna visas för andra. Ska tänka på det tills imorgon tänkte jag.

Idag har jag försökt komma ikapp lite. Dels skiva om mitt treatment (som sagt går det sådär) och dels fixa lite saker till mamma. Hon kommer ju inte kunna åka till jobbet nu på ett par dagar så vi fick åka in och hämta lite saker åt henne. Sen har jag hjälpt henne lite med några övningar hon fått för att bli bättre. Sån har min dag varit.

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Before you see it


Jag tror jag har kommit på vad jag vill testa att jobba med inom filmens värld. Trailers. Jag var lite inne på att skriva min uppsats om filmmusik i trailers, men så blev det ju inte tillslut. I filmen ovan jobbar Amanda (Cameron Diaz) med att göra just trailers. Det verkar himla roligt. Och på ett sätt gör man ju sin egen film. Det är ju ofta det första man ser och det som lockar en att se filmen. Kanske hör ihop med min dröm att få jobba på Filmstaden? Haha. Hur sjutton kan man testa på att göra trailers då? GAAH!. Jag får googla ;)

Goodnight and Goodbye

Went to the hospital

Dagen har inte riktigt spenderats som planerat. Under hela eftermiddagen har jag nämligen varit först på en vårdcentral och sedan USÖ. Nej, det är inget fel på mig, det är mamma som inte mått så bra. Hon var extremt yr och kunde knappt röra sig. Det visade sig att hon har något som kallas Kristallsjukan. De tog också ett EKG och läkaren blev lite orolig. Han konstaterade att mamma troligtvis haft en hjärtinfarkt mellan 2009 och idag. Bara att åka till USÖ. Där väntade vi i nästan tre timmar efter att mamma gjort ett nytt EKG. Sen fick vi veta att de bara satt fel på vårdcentralen och hjärtat såg bra ut. Typiskt. Kan ju säga att läkaren på vårdcentralen GOOGLADE på sjukdomen - inför oss. Kom igen. Jag tycker inte man gör så. Men men. Han gjorde så.

Min tanke var att få klart en ny genomarbetad treatment idag och skicka in, men det kan jag ju glömma nu. Kanske lika bra att köra på det som redan är inne. Hmm. Jag är så förskräckligt onöjd med det.. GAAH!

Aja, hoppas alla haft en bra lördag!
Goodnight and Goodbye

Step Up


Efter rekommendation av Agnes kunde jag inte säga nej då Ia frågade om vi skulle se Step Up. Tydligen hade hon den på DVD utan att yttra det till mig. Nu är den sedd iaf och den var ganska bra inspiration till mitt manus. Min plan är att släppa lite på allt drama och lägga mer fokus på dansen. 

Vad tyckte jag då? Jo, den var helt klart sevärd. Kan inte hjälpa att jag gillade Lucy och Miles bäst. Med det sagt så var ju inte huvudpersonerna så dåliga heller. Sen tycker jag det är helt fantastiskt roligt att en av manusförfattarna är samma som skrivit samtliga av filmerna i Twilight sagan. Sen är det ju regissören till bland annat The Proposal - Anne Fletcher. Jag gillar henne. Och jag hade absolut ingen aning om att hon var dansare. Alltid lika roligt att lära sig nya saker. En parantes också är ju Alyson Stoner. 

Nu har jag sett två dansfilmer och de verkar helt klart följa en norm. En person som dansar någon professionell dans och så en som är lite mer "street". I slutet blandas danserna. Nu kanske jag ska se lite fler filmer innan jag drar några slutsatser, men det är lite så jag har jobbat i mitt manus iaf. Då är det dock en som dansar "tiodans" och en som vill men inte kan. Det han är bra på är att dansa ute, mer eget där det inte finns några riktlinjer. Jag vet inte. Får se vad som sägs på mötet på onsdag.

Hur som haver så är Step Up en film jag helt klart skulle kunna rekommendera. Tack för tipset Agnes! 

Psst, musiken är fantastisk!!

Goodnight and Goodbye

Det kan knappast bli bättre


Idag är det premiär för Darins nya singel från kommande albumet Exit. Singeln heter Playing with fire och enligt recensionerna ovan är den ju helt klart något att lyssna på. Om jag känner mig själv rätt kommer den inom en snar framtid gå på repeat. Jag har alltid älskat Darin men på sista tiden, mycket med sin medverkan i Så mycket bättre, har han växt ytterligare. Jag hoppas på en Sverigeturné då albumet kommit. Det var allt för längesen jag och Mina var på Conventum eller Club 700 och såg honom nu. GAAH!

Goodnight and Goodbye

Bortglömd och ihågkommen

Igår då jag skickade in mitt treatment bad jag om att få enskild handledning utöver det man får i sin grupp. Direkt efter det ångrade jag mig. Jag tror jag klarar det ändå, som jag skrev i förra inlägget så har jag en plan. Ungefär. Han som håller i det hela måste helt ha hört mina tankar. I mailet han skickade ut skrev han nämligen att endast en hade anmält sig och namnet som stod var inte mitt. Haha. Det gör ju som sagt ingenting alls, då slapp jag maila tillbaka och säga att jag kanske inte behövde den där handledningen ändå. Men ändå.. 

Till skillnad mot det så kände jag mig lite ihågkommen idag också. Inte för att det var därför, men ändå. Det är de små sakerna som kan göra en person extremt glad. Som ni vet kom loggan för ESC idag och på FB frågade Mellon vad vi tyckte. Jag svarade. Senare nu idag fick jag veta att jag blivit citerad på hemsidan. WOHO! Som sagt, det har ju inget med att jag var där uppe och så, men en liten bit av mig vill tro det. Åh, det är första gången jag blivit citerad. Ett ögonblick att minnas <3 JUST DET! Om ni vill se det så finns det här

Goodnight and Goodbye

Vi ska enas i jorden..

Igår fick jag ett anfall av att jag inte alls vill vara manusförfattare. De där anfallen kommer lite titt som tätt. Jag har dock kommit fram till att jag inte ska ge upp än. Även om jag för tillfället föredrar att recensera. Mitt treatment för övrigt är extremt.. tråkigt. Det finns inget djup alls i mina karaktärer och det är bara en massa saker som händer utan att man får några svar. Missnöjd? Jo, det kan man nog påstå. Jag har dock nästan en plan så jag har bett den grupp jag är i att fundera lite kring en viss grej. Kanske det kan lösa mina problem. Dock kaaaan det bli lite likt Silver Linings Playbook, men det kanske inte gör något. Det är ju på mitt sätt. Och jag äääälskar ju den filmen, så kan det vara så dåligt i slutändan?

Jag fick mail om att tydligen ska två lägga upp sina uppsatser på ett seminarie imorgon. Kul för dem! Mindre kul att vi alla måste delta på detta seminarie. Suuuuck. De ska ju opponera på varandra, varför måste då vi andra sitta där och kommentera? Jag förstår inte. Men aja, det är väl bara att bryta raden av sovmornar och åka iväg på seminariet antar jag..

En glädjande nyhet iaf är att mamma var på möte på Filmstaden idag. Hon tog då upp hur gärna jag vill jobba där. Han, alltså chefen, skrev upp mitt namn och gav lite tips om att jag skulle poängtera att jag vill jobba inom serviceyrket och gärna jobbar kvällar och helger. Och sen skulle jag uppdatera ofta för då ser de att jag verkligen är taggad för att börja jobba hos dem. SUPER! Om jag skulle få jobb där skulle jag lätt kunna vara åtminstone Sveriges lyckligaste tjej :D

Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

We are one


Jag sitter och väntar på att dragningen i Eurovision ska börja. Det är dragningen som avgör vilket land som ska delta i vilken semi-final. Det känns alltid som startskottet på riktigt för Eurovision då dragningen görs. Dessutom har de idag släppt loggan samt årets tagline. Årets logga är en fjäril, vilket jag kan känna är lite meant to be. Jag har funderat över två olika tatueringar. En där jag har två fjärilar på skuldran och en där jag har en av ESCs loggor. Jag ville vänta att bestämma något till Sveriges logga kom. Ja, behöver jag säga mer? Haha. Men vi får se. 

Jag tycker också att loggan och taglinen verkligen tar fasta på något bra. Förra årets ESC var väl lite sisodär då man tänker på vad hela tävlingen går ut på. Armenien deltog inte då de kände sig hotade. Flera människors hem förstördes då de byggde arenan. Jag är fortfarande helt förbluffad över att de lät det hända och inte bara flyttade tävlingen till ett annat land. I år vill ju Sverige gå tillbaka till att ESC ska vara den plats där Europa för en stund enas och är fredligt. Tanken med loggan är "The butterfly effekt", alltså att vi alla kan - tillsammans. We are one. Jag är stolt över att kalla mig svensk!


Let the Eurovision begin!

Beauty and ...Det är väl ingen direkt hemlighet att jag älskar Snövit. Inte heller att jag ÄLSKAR serien Once Upon a Time. Jag kan nu avslöja att jag, efter noga övervägning, kanske har en ny favorit bland sagorna. Skönheten och Odjuret. Det är något med hela det som jag tycker är så fantastiskt. Kanske är det att kärleken övervinner allt - Amor vincit omnia. Kanske är det för att Belle är en prinsessa som faktiskt inte bara sitter och väntar på sin prins utan faktiskt gör mycket själv. Det är ju faktiskt i den här sagen just prinsessan som måste bryta förbannelsen - inte prinsen. Ja, något speciellt är det. Och dessutom tror jag att det i Disneys version är de bästa låtarna. Lejonkungen är har ju helt fantastiska låtar, men i Skönheten och Odjuret är de något alldeles extra. 

Då denna saga kom till Once Upon a Time blev jag lyrisk. Odjuret är Rumple och Belle är det enda som kan få honom att vara god. Hon är den enda som kan nå fram till honom. Hon gör honom mänsklig - och jag älskar det. Jag älskar också det faktum att då hon är borta är han utom sig av förtvivlan och sorg. Han klarar sig knappt. Han behöver henne. Jag älskar sånt. 


Om jag skulle rekommendera en saga att se - troligtvis i Disneys version - så skulle det vara just denna. Förlåt Snövit! Personligen kan jag inte få nog. Kan se den hur många gånger som helst och alltid sitta med ett "awwwwww" nära till hands. Nu börjar jag lära mig låtarna också. Min syster tycker det är mindre trevligt. Haha.

Vilken är din favorit bland sagorna?
Goodnight and Goodbye

A little more of..

Ibland blir jag lite sur på bussförarna. Då jag skulle åka in till stan tänkte han först stanna, men sen ångrade han sig. Sen stannade han en liten bit ifrån. HALLÅ! Hmm. Aja, jag kom in till stan som jag skulle så jag får väl vara nöjd ändå. 

Vad hände i stan då? Först satte jag mig på Hälls och skrev på mitt manus. Kom lite framåt. Sen kom Martina och efter en stund gick vi iväg till bion. Seriöst, Hobbit blir aldrig dålig. Blev lite ledsen faktiskt när jag insåg att det kanske är sista gången jag ser den på bio. I High Frame Rate. Buhu. Men någon måtta får det väl vara. Typ. Hehe. Jag köpte ännu en Hibbitfigur också. Nedsatt i pris och allt. Wuhu!

Väl hemma kan jag säga att manuset, eller mitt treatment som det är nu, går framåt. Har kommit på en del. Tror det kommer bli bra. Kan vara att det händer lite för mycket i slutet, eller för lite i början. Eller att det är för sentimentalt. GAH! Tänk om man var en naturbegåvning! Haha. Så lätt allt vore då. 

Nu ska jag fortsätta se på Skönheten och Odjuret, en annan film jag inte får nog av. Hoppas ni haft en bra dag i snön.

Goodnight and Goodbye

Weekly update

Vi går redan in på vecka tre. Helt sjukt. Tiden flyger iväg. Som vanligt. Vad har jag för mig då? Inte extremt mycket, men låt oss ta en liten titt ändå.

Måndag - idag var jag iväg och köpte en DVD-pelare till. Mitt projekt har därför nått sitt slut. Blev precis så bra som jag tänkt mig. Då jag fixade klart upptäckte jag att det bara är några DVDer ifrån att behövas ännu en. Jag hittade dock en annan slags "pelare" som man hänger på väggen och som är lite mindre. Kanske kör på en sån nästa gång och lägger i mina skivor. Då får DVD-pelarna vara endast för mina DVDer. Vi får se.
Tisdag - Då var det dags igen. Hobbit. ÅH. Blir min femte gång, men jag är fortfarande lika taggad som alltid. Älskar den filmen, men det tror jag knappast någon har missat. Haha. Innan filmen tänkte jag sätta mig en stund med mitt treatment. Måste få klart det snart. Har inte extremt mycket kvar innan jag har en hel historia. Muy Bien.
Onsdag - Deadline för treatment. För en gångs skull är jag inte extremt missnöjd och tror faktiskt att jag kan få ihop något. Mitt största problem just nu är dock att det känns lite tråkigt. Men det får jag lösa i ett senare stadie. Kanske kan jag fixa lite när det kommer dialog. Vi får se.
Torsdag - Ingenting är inplanerat. Ska dock troligtvis ta tag i uppsatsen igen så jag slipper stressa ihjäl mig i februari. Har varit skönt att ta lite avstånd från den ett tag för att få nya tankar när jag går in i den igen. Tror på att slutresultatet kan bli bättre då. 
FredagLes Misérables har premiär. Jag har ännu inte bestämt om jag ska se den då eller vänta några dagar. Måste maila Emma om också ifall jag kan recensera den. Vet inte när de nya recensenterna utses. Jag vet ju att jag kommer fortsätta, men frågan är om jag kan sätta igång redan nu eller om jag kan vänta och ännu hinna recensera denna. AAHH!
Lördag - Inget speciellt inplanerat. Om jag inte ser filmen på fredagen kan det bli lördag. Får se. Annars är det väl uppsats som gäller.
Söndag - Möte med filmklubben. Vi ska få klart en budget för filmfesten så vi kan söka lite stöd. 

Yes, det är vad jag har framför mig den här veckan. Vi får se om jag och Mina sätter igång med zumban igen. Kan hända. Sen vill jag färga håret. Funderar på att gå till en frisör och fixa. Är lite inne på Christina Perris look. Hmm. Ska tänka lite mer på det. Några idéer?

Goodnight and Goodbye

With a true loves kiss


Jag lovade ju ett inlägg där jag pratar lite om Merida som sagofigur i jämförelse med Disneys sagoprinsessor. Modig är en film från Pixar, så det är ju skillnad med all sin rätt. Jag tänkte börja med att berätta varför jag vill ta upp detta. När man läser recensioner av Modig så är åsikterna delade. En del säger att den inte hjälper Pixar att nå sina glänsardagar, samtidigt som andra säger att den utan tvekan är Pixars bästa film. Svårt att veta, personligen tycker jag att den på ett fantastiskt sätt verkligen kopplar ihop Pixar och Disney. Men det som får mig att vilja skriva detta inlägget är en speciell recension jag läste. Så här i efterhand hittar jag den inte, så jag kan tyvärr inte länka till den. I denna recension iaf så skriver skribenten att Modig faller in i ledet av alla andra sagor från Disney och Merida är bara en annan sagoprinsessa. Detta fick mig att haja till. Sättet skribenten säger detta på får mig att fundera på om hon överhuvudtaget har sett filmen. Let me explain.

Vad går alla Disneys sagor ut på? En flicka som råkar ut för något. Blir kär. Saker händer. I slutet bryts en förtrollning med en "true loves kiss" och så levde de lyckliga i alla sina dagar. Vi vet alla om att det kommer hända. Att det är lite olika i vissa sagor kan vara intressant att diskutera också, men det är i ett annat inlägg. För alla som har sett Modig så står det klart att det inte riktigt är samma struktur. Det handlar inte alls om en tjej som råkar ut för något och i slutet bryts allt med en kyss. Kärleken i denna "saga" är helt annorlunda. Den är mellan mor och dotter. Det är deras historia det handlar om. Inte alls som i de vanliga sagorna. 

Modig är lik andra filmer från Disney kanske mer än från Pixar, men den följer inte samma mönster som prinsessfilmerna. Den lägger sig inte i samma led. Merida är långt ifrån Snövit, Ariel, Törnrosa och Askungen. Om hon går att jämföra med någon så är det Rödluvan, även om de inte riktigt är samma heller. Kort och gott, att säga att Modig bara är en annan prinsessfilm från Disney - tänk om. Detta är en Pixarfilm - i Disneyformat.

Goodnight and Goodbye

Vilken film? - Svaret


Svaret på vilken film jag sökte igår är The Mortal Instrument: City of Bones. Kunde ni alla ledtrådar? Nedan följer svaren och vad jag syftat på. 

10 poäng
"Vi finns på samma jord" och "Du finns inom mig" kanske svingar sig i lianer. Men detta är en yngre generation.
Svar: I en av huvudrollerna ser vi Lily Collins. Hon är dotter till Phil Collins som skrivit musiken till Tarzan. Låtarna i exemplet är låtar från Tarzan. Lily är en yngre generation. 

8 poäng
Bloddrickande italienare i ondskefull trio eller tillsammans med sina riddare kring det runda bordet. Nej, det ligger i det förgångna.
Svar: Den andra huvudrollen spelas av Jamie Campell Bower som tidigare syns som medlem av den italienska stormakten Volturi i Twilight-sagan. Han har även spelat kung Arthur i serien Camelot

6 poäng
Upphovmakaren till vår berättelse är till hälften även en låt av Danny.
Svar: Hon som skrivit boken som filmen baseras på heter Cassandra Clare. Danny har en låt som heter just Cassandra.

4 poäng
Booth och Brennan stad.
Svar: Booth och Brennan är huvudkaraktärerna i serien Bones. Detta är ju deras stad. City of Bones.

2 poäng
Sam och Dean är människor. I vår film är de med samma yrke dock endast hälften människor. Ja, nu har du nog alla instrument för att veta vilken film jag är ute efter.
Svar:Supernatural jagar Sam och Dean övernaturliga saker. I denna film verkar det som att de också gör det, vilket är en av anledningarna till att jag så gärna vill se den. Dock är de till hälften människor - till hälften änglar. Sedan slängde jag ju in "nu har du nog alla instrument" - Filmen heter ju The Mortal Instruments. Höhö.


Hoppas ni gillade det. Mer kommer troligen för personligen tycker jag detta var en fantastiskt rolig lek. Haha. Håll till godo!

Goodnight and Goodbye

Vilken film?

Nu kör vi min version av På spåret. Här kommer mina ledtrådar. Vilken film?

10 poäng 
"Vi finns på samma jord" och "Du finns inom mig" kanske svingar sig i lianer. Men detta är en yngre generation. 

8 poäng
Bloddrickande italienare i ondskefull trio eller tillsammans med sina riddare kring det runda bordet. Nej, det ligger i det förgångna.

6 poäng
Upphovmakaren till vår berättelse är till hälften även en låt av Danny.

4 poäng
Booth och Brennan stad.

2 poäng
Sam och Dean är människor. I vår film är de med samma yrke dock endast hälften människor. Ja, nu har du nog alla instrument för att veta vilken film jag är ute efter.

Ja, vilken film är jag ute efter? Imorgon postar jag svaret. Kommentera gärna om du tror dig veta :)
Goodnight and Goodbye

Unless you say so

Jag behöver verkligen en DVD-pelare till. Jag har två högar DVDer som inte får plats i de jag har. Dessutom har jag ju lite skivor i dem och det har jag också en del som inte får plats. Förhoppningsvis kan vi åka imorgon. Eller åtminstone i veckan. Jag försöker komma på en bra ordning att ha alla filmer i också, men det är inte det lättaste. För tillfället försöker jag på att ha efter skådespelare jag gillar. Svårt. Främst med tanke på att det kan vara filmer två jag gillar är med i - men de passar inte att stå bredvid varandra. Hmm. Aja, det får nog lösa sig. På något sätt. 

På helgen brukar vi äta hemma hos mamma och se På spåret. Jag lyckas sällan ta poäng, jag menar frågorna är ju helt sjukt svåra! Ibland blir det några poäng, men då är det oftast för det handlar om musik, film är något i Spanien vi läst om på spanskan. Haha. Jag kom dock på ett sätt att göra det roligare. Varför inte ta samma koncept, fast på film? Istället för "vart är vi påväg?" så har man "vilken film letar vi efter?". En massa ledtrådar som en del är extremt långsökta, men som alla på något sätt leder fram till en film. Kom på en. Lägger upp den på bloggen sen. Höhö. 

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Once - again


Jag har fått Ia att börja kolla på Once Upon a Time. Fyra avsnitt av första säsongen har vi klarat av. Ikväll ska vi fortsätta och hinner nog en bra bit. Först ville hon inte se, men efter några avsnitt kan till och med hon erkänna att den är ganska bra. Extremt kul att se om avsnitten, man ser så mycket nytt när man ser dem igen. Saker som man inte tänkt på förut. I torsdags hade säsong två premiär och även den var kul att se igen. Första avsnittet av andra halvan har jag inte kunnat se än. Vet inte vad som är felet. Får försöka lösa det där. Nästa avsnitt verkar vara något jag bara inte får missa. Då kommer Hook efter Rumple, men går vägen genom Belle. AAAHHH! Rumple måste rädda henne!! Belle kan ju liksom inte dö. 


Goodnight and Goodbye

Happy, happy birthday


Idag fyller min fina morfar 89 år. Stort grattis till honom. Det blev tårta under förmiddagen och om några timmar ska vi åka till stan och köpa med lite mat hem. Mums! 

I övrigt så händer det inte så mycket. Jag skriver på mitt treatment. Fick en väldig massa inspiration här för någon dag sen så det har ju varit guld! Dock är det en massa scener jag inte vet vad jag ska göra med. GAH! Aja. För att helt byta ämne så drömde jag att jag var med i körslaget inatt. Anders Bagge var ju också där och han blev nästan rörd till tårar då jag sjöng. Haha. Oh my gosh! Så kan det gå. Bara i drömmar.

Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

What is up, is down

Jag tycker att det kanske är dags för ett litet inlägg om vad som händer i Madrid och världens (enligt mig) bästa fotbollslag. Det händer en del. Främst så var Ramos inblandad i lite.. ja, grejer, i sista matchen som gör att han blir borta i hela 5 matcher. Varför kan han inte bara hålla munnen stängd? Okej, jag förstår att han blir förbannad, men att uttrycka det mot domarna är väl kanske inte det smartaste man kan göra. Speciellt inte då Real behöver alla spelare de kan få. Tydligen så har Ronaldo så många gula kort med sig att han måste stå över kvällens match. Tur för oss att Higuain har kommit tillbaka och kan spela. Higuain har dessutom på en presskonferens sagt att det bara är spekulationer kring att han ska lämna Real nu, han har fokus på sitt lag och tänker inte så mycket på det andra. Jag litar på honom för nu. Annars blir jag knäpp.


Sen är det ju en massa rykten kring Mou. Vad som är sant och inte vet jag inte. Higuain säger dock att alla i laget står bakom honom. Även om det säkert är så, så är jag också helt övertygad över att en del kokar lite smått. Casillas har ju exempelvis blivit petad som första målvakt. Mou tyckte han var för ohotad så nu låter han andra spela så Casillas får träna lite mer. GAAAAAH!. Och en del spelare får tydligen sitta på bänken ibland för Mou tycker de har tankarna på annat än det som händer på planen. Enligt rykten ska det vara anledningen till att Ramos fick sitta på bänken en match. Tidningarna spekulerade kring att Mou tyckte Ramos tänkte för mycket på sin nya tjej (som för övrigt blivit en stor snackis i Spanien). haha. Kära nån. Huruvuda laget står bakom honom kan jag alltså inte riktigt säga, men fansen börjar tröttna på tränaren som fram tills nu varit helt fantastisk. Jag är nog en av dem. Så som Real spelat hittills den här säsongen beror ju på något. En av anledningarna är ju alla skador som varit och är, men en anledning tror jag också är för att det är oroligt i laget. Vi får se vad framtiden visar. En av anledningen till att förtroendet från fansen sjunker är för att de anser att Mous utspel och mediestrategier skadar klubbens image. En vettig anledning att tappa förtroendet enligt mig.

Goodnight and Goodbye

Och de nominerade är..

Tidigare idag meddelades de nominerade inför Academy Awards som äger rum den 24 februari. Listorna brukar alltid vara fulla med filmer jag aldrig sett, men årets är faktiskt några som jag sett och faktiskt älskar. Leder med flest nomineringar, hela 12 stycken, gör Lincoln. På andra plats, med 11 nomineringar, ligger Berättelsen om Pi. Den första har jag inte sett men den andra är ju helt fantastisk. Nedan följer några toppar och dalar på listan som kommit ut.Silver Linings Playbook är lite av en ny favoritfilm hos mig. Iaf av de som inte är inom genren fantasy. Då den kommer på bio här i Sverige kommer jag defenitivt se den minst en gång till. Det är den värd. Nu finns det också på papper hur bra den är. Hela 7 nomineringar har den lyckats sno åt sig. Bland annat för bästa kvinnliga (Jennifer Lawrence) och manliga (Bradley Cooper) huvudroll. Båda är två nya favoriter bland skådespelare. Det ser ut som de kommer spela tillsammans i en kommande film också. Vet inte så mycket om den än, men den måste ju vara något att se ändå. Alla mina tummar kommer hållas för att det ska bli 6 vinster..


.. men den sjunde nomineringen tycker jag att vinsten ska gå till någon annan. Även om Jennifer Lawrence har kommit högt på min lista av favoritskådespelerskor så har faktiskt den som ligger i topp blivit nominerad. Bästa kvinnliga biroll. Vad jag har hört så förtjänar verkligen Anne Hathaway det priset. Hon ska tydligen vara helt fenomenal i sin roll i Les Misérables. Totalt 8 nomineringar har filmen fått. En av de jag ser mest fram emot att se 2013. 


En av storfilmerna från 2012 är ju utan tvekan Skyfall. 5 nomineringar har den, bland annat för bästa originallåt. Adele har alltså blivit nominerad. 


Jag har varit så extremt orolig för att Hobbit inte skulle få några nomineringar. Det fick den, men ett på tok för litet antal. Endast 3 nomineringar!! Förstår inte hur den inte kunnat få mer. Aja, storslammen av vinster för de tre tidigare filmerna kom ju inte förren sista filmen, så jag håller till godo. 3 nomineringar är ju fortfarande bättre än inga. 

Bara för att nämna några andra som blivit nominerade så finns även Brave och Searching for Suger Man med på listan. Brave är nominerad till bästa animerade långfilm och Searching for Suger Man är nominerad till bästa dokumentär - långfilm. Brave är fantastisk enligt mig och jag kan avslöja att jag filar lite på ett inlägg angående den filmen och andra filmer från Disney. När det kommer till dokumentärer har det väl aldrig riktigt varit min grej. Under helgen jag var på kurs fick vi dock se Searching for Suger Man och jag blev helt till mig. Kanske inte utav filmen i sig utan av den fantastiska berättelse den är gjord på. Om ni inte sett den - se den! Handlar om en man som jobbar och inte tjänar så väldigt mycket pengar, men i Sydafrika är han större än Elvis. Grejen med det hela är att alla trodde han var död och så plötsligt upptäckte de att han levde och jobbade i en liten stad i Amerika. Bilderna då han kom till Sydamerika och det mottagandet är ju helt fantastiska. Ingen i hans familj hade någon aning om hans storhet.

Ja, det var några som blivit nominerade. Ser ut att bli en bra gala. Förra året var första gången jag orkade hålla mig vaken hela natten och se hela galan. I år kommer jag definitivt följa upp det. I år är det ju som sagt några riktigt bra filmer som har chansen på vinsterna. Jag håller tummarna för de ovan!

Goodnight and Goodbye

Vad som komma skall - 2013

Här är några saker jag ser fram emot 2013.


Elsa släpper sin bok. Jag kommer vara först med att köpa den! Den handlar om vintage och självklart en massa klänningar. Bilden kommer från Elsas blogg. Inlägget hittar ni här.


Melodifestivalen 2013. Tror det kommer bli ett fantastiskt år. Efter det kommer ju Eurovision - I MALMÖ! Helt sjukt. Dock har jag inga biljetter. Jag får klara mig helt enkelt. Eller så försöker jag få tag i några i sista stund! Woho.


Det blir konsert med en av världens bästa. Är så extremt taggad!! Första konserten med P!nk. Maj, here we come!


Det kommer bli ett helt sjukt filmår. Våren till en början är smockad av filmer som verkar helt underbara. Att det är lite extra pengar undanstoppade såhär i början av året gör då absolut ingenting. Gör er beredda för ett riktigt bioår!

Det är bara några av sakerna som kommer under kommande året. Är säker på att fler roliga saker dyker upp. Vad har ni att se fram emot?

Goodnight and Goodbye

Långsamt, så långsamt

Det blev inget inlägg som jag lovade. Förlåt för det. Jag fick sådan olust att sitta framför datorn att jag helt glömde bort det. Jag kör nu istället. Dagen har varit både bra och mindre bra. Det började med handledning där det skulle bestämmas om jag kunde lägga upp den nästa vecka och vara med på seminariet den 18e. Det kom både bra och dåliga nyheter. Allt beroende på hur man ser på saken. Den dåliga nyheten är att jag inte får lägga upp den nästa vecka. Det är lite mer att jobba på och Åsa trodde inte att jag skulle hinna med det till nästa vecka. Det kan hon ha rätt i. Den goda (?) nyheten är att seminariet blivit framflyttat för, vad jag förstod det som, ALLA. Haha. Varken Åsa eller Cecilia (den andra handledaren) tyckte att uppsatserna var redo att läggas upp så de bestämde att flytta fram det. Då känner jag mig lite mindre dålig. Haha. Nästa inlämning, då uppsatserna ska upp, blir 26e februari. Ett tag kvar med andra ord. Då ska jag baske mig hinna med att få till detta. Feedbacken jag fick var väldigt bra och det känns som en del frågetecken rätades ut. Jag fick också tips att prata med en tjej som pluggar en högre utbildning på Musikhögskolan om lite råd inför min analys av låtarna. Jag pratade med henne och var väldigt peppad på att hjälpa mig. Guld! Känns verkligen jättebra. Dessutom fick jag beröm av Åsa för migg skrivande. Jag har ju oroat mig för att jag inte använder ett tillräckligt akademiskt språk, men det fick jag veta idag att jag inte ska bekymra mig om. Jag skriver tydligen på ett väldigt lätt och förståeligt sätt vilket, enligt Åsa, är en väldigt stark egenskap. Tackar! Sen fick jag dock veta att jag skriver på engelska - även när jag skriver svenska. Något uttryck var engelskt som jag bara översatt och som inte används på svenska. Sen har jag gjort engelska särskrivningar. OOPS! 

Efter handledningen var jag ute på Marieberg. Jag köpte ett par skor och två par lådor. Lådorna har jag velat ha sedan Elsa lade upp dem på sin blogg. Jag kommenterade ett senare inlägg hos henne där hon återigen hade med lådorna om att jag ville ha ett par. Hon tyckte att jag skulle slå till. Så nu har jag gjort det. Elsas ord är min lag. Haha. Eller ni vet ;) Såååå fina! Nedan är en bild på dem från Elsas blogg. Jag har endast köpt de två översta för den understa var slut :(


Nu ska jag fortsätta på mitt treatment. Fick inspiration till en ny berättelse som kanske blir att söka till manusverkstan nästa år med. Vi får se. I samma veva fick jag dock inspiration till det treatment jag håller på med. Vill ju så gärna att det ska bli bra nu!

OJ, vilket långt inlägg. Äsch! Hoppas ni haft en bra dag alla!
Goodnight and Goodbye

I believed I would find you

Jag känner att en paus kan behövas så jag skriver en rad eller två här på bloggen. Uppsatsen går framåt, men det är fortfarande en hel del kvar. Dock ser jag mållinjen! Hur skönt som helst. I nuläget känns det som att jag skulle kunna få ett godkännande från Åsa att lägga upp den 18 januari. Vi kommer ha från 9:e till 15:e att göra lite ändringar och förbättra så det borde gå. Jag har nästan analyserna klara och diskussionen har jag nästan redan skrivit klart. Super! Min tanke var att vara uppe hela natten och jobba, men jag tror att jag skulle kunna unna mig lite sömn utan att det är hela världen. Får sätta klockan bara så jag inte sover för länge. 

Hoppas ni haft en riktigt bra helg! Jag lovar att blogga lite mer efter 13 imorgon när uppsatsen är iväg skickad. Om jag orkar hålla ögonen upp vill säga!

Goodnight and Goodbye

Bakom scenerna - A Thousand Years


Den här helgen är det bara att köra gärnet på uppsatsen. På måndag har vi deadline inför sista handledningen. Det är då det bestäms om den är tillräckligt klar för att kunna läggas upp. Vi har ungefär en vecka på oss sedan att förbättre dem tills slutgiltig deadline inför opponeringen så det är ganska skönt. Jag satsar dock på att få så mycket som möjligt klart. Vore så fruktansvärt tråkigt om Åsa skulle säga att jag inte får lägga upp den. 

En av låtarna jag har med är ju A Thousand Years från Breaking Dawn, och medan jag letade lite efter källor hittade jag videon ovan. Älskar sånt. Att se hur det gick till då de gjorde videon och roligt fakta. Jag skulle vilja göra en musikvideon någon dag. Och då skulle det vara en massa ljus i den också. Haha. 

Goodnight and Goodbye

Written

Nu har både min recension av Berättelsen om Pi och min sista krönika för Lösnummer kommit upp på webben.

Recensionen har jag ju nämnt förut, men kom på att jag glömt länka. Om ni inte redan läst och hemskt gärna vill göra det så hittar ni den här. Min första recension som inte innehåller någon kritik till filmen i fråga. 

Min krönika är alltså min sista. Ganska skönt att slippa behöva fundera på ämnen hela tiden osv, men samtidigt lite tråkigt. Jag har gillat att skriva krönikor. Hjälper till att reflektera över en del saker. Tror jag ska börja skriva själv, som kanske inte kommer upp på någon hemsida. Får se vad det blir av det. Krönikan hittar ni för övrigt här. Den handlar om lyckliga slut och magi i vår värld. Det är ju vi som skapat båda delarna, så det måste ju komma någonstans ifrån, eller? Tror minsann jag klämde in Hobbit i den också. Haha. Woops!

Till våren ska jag ju som sagt (för visst har jag nämnt det?) sluta som skribent på Lösnummer. Dock fortsätter jag som biorecensent. Jag älskar ju att recensera film så jag kunde inte släppa det. Kul att jag fick fortsätta som endast det ändå. Me happy! Inför det skrev jag in filmpremiärer som kommer under våren som jag kan tänka mig. 14 filmer har jag skrivit upp och då lämnade jag några intressanta utan att ta med dem. 7 utav dessa kommer inom januari/februari. AAHH! Och innan ni undrar - NEJ, jag ska inte recensera alla! Tror ni verkligen jag kan gå och recensera 14 filmer utan att någon annan vill ta någon av dem? Nej, det har jag svårt att tro. Och innan ni undrar igen - JA, om ingen nu skulle vilja recensera dessa filmer så kör jag gärna på alla. Haha. Om man nu får det. De kanske säger stopp efter ett visst antal? Hmm. 

Goodnight and Goodbye

Startordning: Check!


Startordningen för Melodifestivalen är gjord. Först ut är David Lindgren med låten Skyline och avslutar gör Ulrik Munther med sin låt Tell the World I'm Here. Björkman vill rama in tävlingen med två artister som var så framträdande förra året. Ett väldigt smart val om du frågar mig. Avslutar de andra deltävlingarna gör Michael Feiner & Caisa, Sean Banan och Janet Leon. På Mellons hemsida berättar Björkman att samtliga bidrag som avslutar sina deltävlingar bjuder på fest och fyrverkeri. De övriga som startar sina deltävlingar är Anton Ewald, Eddie Razaz och Army of Lovers. 

Om man ser på 2000-talet har väldigt många haft sista startnumret i sin deltävling. Sedan 2005 är det endast Anna Bergendahl som inte gått ut som sista akt. Hon hade istället nummer 5. Väl i Eurovision gick det ju lite sådär då. 2004 började Lena PH sin deltävling. Själv, på namnen, tycker jag de som går ut just först i sina deltävlingar låter väldigt lovande. Men man ska aldrig säga aldrig. Antingen följs traditionen av vinnare och det blir fest i Eurovision eller så bryts den och går tillbaka till 2004. Förhoppningsvis blir det bra vilket som. 

Startordningarna kommer kanske upp lite senare då jag har lite mer tid. Om någon inte sett den redan och vill ha den så får ni hojta så lovar jag att den kommer fortare än ni hinner blinka! :)

Goodnight and Goodbye

To all my people

Idag ska ju min sista krönika upp på Lösnummers hemsida. Hjälp! Bäst att skriva ihop något lite snabbt nu då. Tror jag återgår till idén jag hade då jag sökte till krönikör. Det är ju trots allt min sista krönika så det vore väl lite fint? Jag har ju under hela året jämfört hur filmer passar in på verkligheten så det optimala vore väl nu att skriva en sista krönika där jag faktiskt på riktigt påstår att livet är en film. Film är som livet. Så får det bli!

Jag fick en glad överraskning förut också. SVT skickade ett pressmeddelande angående Melodifestivalen till min mail. När jag kollade lite nämre insåg jag att de skickat till min blogg. Oh my! En milstolpe i mitt liv. Förut har jag fått lite pressmeddelanden till min andra mail och då är det just till mailen för jag är med på ett ställe. Det här var ju till bloggen. Hoppas på mer sådant! Självklart kommer inlägg senare. Får icke låta detta gå till spillo!

Annars har dagen varit ganska bra. Jag upptäckte här på eftermiddagen att jag gått runt hela dagen med byxorna ut-och-in. Haha. Så typiskt. Äsch, det var ju ingen som märkte. Imorgon blir det bio med mammas jobb. Sune i Grekland ska ses. Ska bli kul. 

Hoppas ni haft en fin dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

The win of love

Ännu en dag till ända. En del har hunnits med. Exempelvis är bokföringen för filmklubben i stort sett klar just nu. Skönt. Tur att mamma har varit med och hjälpt till, annars hade jag gått under kan jag säga. Haha. En långpromenad och skrivning på uppsatsen har också hunnits med. Super!

I övrigt funderar jag på att gå och se Hobbit en femte gång. Har ännu inte tröttnat på den. Lika bra varje gång! Till och med min mamma tyckte den var riktigt bra och hon är inte särskilt förtjust i Sagan om Ringen. Där ser ni. Jag såg att Skyfall nåt en biljon i inkomst världen över och jag ska banne mig hjälpa Hobbit till samma öde. Haha. 

Jag har nu också flyttat ner till vita huset. Känns bra, men också konstigt. Fick upp min väggposter och HJÄLP vad snyggt det blev. AAHH! 

Nej, jag har verkligen inte så mycket intressant att berätta. Haha. Sätter därför punkt här. Hoppas ni har haft en riktigt bra dag!

Goodnight and Goodbye

2012

Jag älskar listor. När andra lägger upp på sin blogg är jag inte långsam att följa efter. Här kommer 2012!

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Hmm, jag åkte själv till Stockholm för intervju inför en praktikplats på Mellons webbredaktion. Det är inte något jag gjort förut. Jag satt med ett 90 sidor manus i händerna. Jag pitchade för tre producenter. Jag var med och festade på Madrids torg. Haha. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inte vad jag vet om. Någon som vill erkänna något?

Dog någon som stod dig nära?
Bara Skrållan, min katt. Det var sorgligt och jag grät ganska rejält den kvällen jag fick veta.

Vilka länder besökte du?
Spanien!! Sen stannade vi på flygplatserna i Nederländerna och Frankrike. Räknas det?

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Med tanke på hur mitt 2012 har sett ut känns det dumt att svara ja på denna fråga. Därför blir det ett nej.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
2 juli. Utan tvekan! (Hoppas jag inte tagit fel på datumet nu!) Spanska landslagets hemkomst till Madrid och det där speciella ögonblicket med ögonkontakt kommer jag aldrig att glömma!

Vad var din största framgång 2012?
Hmm, svår fråga. Kanske att en producent faktiskt hörde av sig efter pitchningen. Det gjorde iaf att jag bestämde mig för att fortsätta. Japp, får ta det.

Största misstaget?
Egentligen var det väl något som kom 2011, men det fortsatte 2012 så jag tar det. En person gjorde att jag tappade fokus på vem jag var då denna var så fixerad på att man var tvungen att vara på ett speciellt sätt för att vara okej. Mitt misstag var att tro att alla tycker så och såg inte att så inte var fallet.

Bästa köpet?
Oj! Borde kanske komma på nåt, men oj vad svårt det var. Så länge säger jaaaaaag.. Min spegel med Realloggan på. Blev kär direkt jag gick förbi skyltfönstret.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket! Hela resan till Madrid exempelvis. Tar det för att slippa räkna upp allt. Som sagt, 2012 har varit mitt år.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?
Save the World (Swedish House Maffia), Try (P!nk). Och en massa andra. Haha

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!

Vad önskar du att du gjort mer?
Svår fråga. Vet faktiskt inte. Kanske tänkt efter mer..

Vad önskar du att du gjort mindre?
Tagit på mig saker. Alltså inte sagt att jag ska göra saker. Det blir så stressigt.

Blev du kär i år?
Det beror på vad som menas med det. Jag har inte direkt träffat någon ny. Däremot kanske någon gammal har blivit starkare. Hosthost.

Favoritprogram på TV?
Den var ju inte särskilt svår. Haha. ONCE UPON A TIME!

Bästa boken du läste i år?
Inte min fråga direkt. Ändrar lite till bästa film. HOBBIT!

Största musikaliska upptäckten?
Men vilken svår fråga! Många upptäckter har ju gjorts, men vilken är den största. Äsch, jag lämnar det blankt.

Något du önskade dig och fick?
En vinst i Eurovision kanske. Bara för att ta något annat än Madrid. Haha.

Något du önskade dig och inte fick?
Kanske praktikplatsen på Mellon. Även om det inte gjorde så mycket.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Jag besökte Bernabeu på dagen och på kvällen satte vi oss på en uteservering, drack fanta, åt en god varm macka som kunde varit ett bakverk och bara hade det extremt bra!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej, då hade jag nog inte varit rolig att vara runt! Haha. 

Vad fick dig att må bra?
Väldigt mycket. Men för att variera mig lite så säger jag väl främst mina vänner här. De har fått mig att må bra. Och familjen. Och att följa Elsas blogg. Det var det som fick mig att komma ur det där jag skrev var mitt största misstag.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Ehe.. Ramos? ;) Nej, kanske inte menas så? Men jag kommer inte på någon annan..

Vem saknade du?
Kanske personen som jag lite hemighetsfullt nämnt. Ni vet, som jag också nämnde lite under frågan om ifall man blivit kär. Kanske. Vem har jag annars saknat? Kommer inte på.

De bästa nya människorna du träffade?
Hmm. Elin! De flesta andra har jag ju redan träffat. Hela gänget som jobbade på hostellet i Madrid var ju inte helt fel heller.

Mest stolt över?
Att jag har vågat! Jag vågade tatuera mig och jag vågade sätta mig ansikte mot ansikte med tre producenter och pitcha mitt manus. Jag vågade åka ensam till Stockholm på intervju. Det är jag stolt över.

Högsta önskan just nu?
Att 2013 ska bli minst lika bra som 2012. Att jag ska hitta ett jobb som jag älskar där jag på något sätt får skriva om film. Och det där.. Hosthost.

That's it! Tack för mig.
Goodnight and GoodbyeRSS 2.0