All things come to an end


Igår fick jag det ovan hem i brevlådan. Det är mitt examensbevis, vilket betyder att jag nu officiellt är utbildad..filmvetare? Haha. Enligt beviset har jag examen i medie- och kommunikationsvetenskap, även om jag läst film. Det ingår i samma del. Tycker det engelska namnet är finast. Degree of Bachelor of Arts. Tack för den!

Fick veta idag att det kommer vara mingel med filmfolk den 19 juni. Ehem. Dagen innan.. ja. Får se om jag går. Jag är extremt dålig på mingel, även om det självklart är bra att träna upp. Får se om Elin eller någon av de andra ska gå. Känner att jag måste ha stöd. Haha. Men en dag i taget. Fokus ligger först på måndagens pitchningar. Ska försöka skriva ihop något bra!

Hoppas ni har en fin dag nu alla i det här fina vädret.
Goodnight and Goodbye

Seems like a good idea


Manusverkstan igår gick riktigt bra. Fick bra feedback på det jag skrivit och känner att jag nu kan ta mig vidare och kanske faktiskt få ordning på manuset. Blev också övertalad att faktiskt vara med på pitchen även om jag inte kände att jag kunde. Nu efteråt känns det ändå som att jag kan få ihop en pitch. Eller jag hoppas. Tror jag hittat ett upplägg på storyn som funkar och som jag är nöjd med. Muy Bien!
Jag hade även med datorn och Elin fick kolla på vad som hänt. Hon skulle ju hjälpa mig ladda ner Finaldraft som är ett annat (och bättre) manusprogram än det jag har. Blev en massa tok och jag fick panik. Det tog Elin två minuter igår framför datorn innan det var löst. Haha. Jag och datorer.. Men otroligt skönt att kunna använda det andra programmet framöver - om jag kommer underfund med hur man använder det ;)

Idag kollar jag på säsong tre av den danska kriminalserien Brottet. Extremt långtråkig, men att säga att den är dålig är att ta i. Kan dock inte hjälpa att hoppas på att den snart tar slut. Sen ska det bara skrivas en recension. Kan inte bestämma om det kommer bli en positiv eller negativ. Det återstår att se!

Hoppas ni har en fin dag!

Goodnight and Goodbye

A Few Best Men


Nu finns min recension av A few best men men bland andra Xavier Samuel, Kris Marshall och Rebel Wilson uppe på dvdkritik. Vill ni läsa så hittar ni den här. "Så dålig att den blir bra" lyder rubriken och jag tycker det sammanfattar ganska bra. Skruvad och ibland mer dum än rolig. Ändå skrattar jag hejdlöst. En version på Baksmällan - och till vissa delar en bättre version. 

Det slog mig också då jag såg denna att Xavier Samuel har sina stunder där han är otroligt lik Ben Barnes. Tummen upp för det!


Might be good news


Läste en väldigt god nyhet tidigare. Jag har nog glömt tala om det, men det är helt klart att Mou lämnar Real i slutet av säsongen. Det var väldigt väntat och jag kommer inte gråta några större tårar över det. Tycker han har tagit några felaktiga beslut på sista tiden. Nu ryktas det om, och chansen är väldigt stor att det blir så, att Ancelotti som för tillfället är tränaren i PSG kommer ta över tränarjobbet efter Mou. Vet inte så mycket om denna man så kan inte riktigt uttala mig känner jag. Det jag läsa tidigare var dock att Ancelotti gärna skulle ta med sig Cannavaro som assisterande tränare. URSÄKTA!! Genast älskar jag den nya tränaren! Haha. Blev ju ganska ledsen när Cannavaro spelade sin sista match med Real så att han nu kan komma tillbaka, även om det inte är som spelare, vore ju helt fantastiskt!! Hoppas verkligen på att det ligger väldigt mycket sanning i detta!! 

Zidane, som också varit omtalad som eventuellt ny tränare, har nu valts till "director of football" förutsatt att Florentino får fortsätta som president. Hans första uppdrag är att förlänga Ronaldos kontrakt och se till så portugisen inte vill lämna. 

Jag känner att det nya i Real är välkommet. Enda tråkiga är att risken är väldigt stor att Higuain inte blir kvar. Så fort det blir klar vet ni vart jag är: gråtandes i fosterställning på golvet. Haha. 

Goodnight and Goodbye

Say, do you hear the distant drums

Har precis läst klart manusen inför kvällen manusverkstad. Hur kan alla vara så duktiga? Haha. Vore så fantastiskt kul att få se något av dem på film!! Mitt manus är en helt annan femma. Just nu lutar det mot att jag inte kommer pitcha på måndag, men jag får se vad som händer ikväll. Vill inte att det ska bli som förra gången då jag var tvungen att skicka in ett manus jag inte var nöjd med till en producent. Samtidigt är det ju en fantastisk chans. GAAH! Nej, får se ikväll helt enkelt!

Jag har fått fnatt på Les Miserables. Jag vet inte om ni har sett den, men den absolut sista scenen när det står en stor grupp och blickar framåt och sjunger är så fantastisk att.. ja, jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det går på repeat på Spotify just nu. Dock måste man hoppa för det börjar inte förrän efter cirka fyra och en halv minut in i låten. Ia skrattar lite åt mig varje gång eftersom jag går runt och nynnar på melodin hela tiden. Haha. Måste verkligen köpa den filmen!! Dock har jag 100 på kontot tills slutet av juni så det får vänta lite ;)

Nu ska jag försöka fixa mig lite så jag är klar när mamma ringer och säger att de är på väg hit. Ska åka med henne och en kompis till henne in till verkstan så åker jag med Elin hem. Bra att man kan samåka :)

Hoppas ni har en fin dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Olympus Has Fallen


Nu finns ÄNTLIGEN min recension av Olympus Has Fallen uppe på Lösnummer. Om ni vill läsa som hittar ni den här. "Mer än bara Vita huset som faller" är titeln och syftar på att det kanske inte är världens bästa film. Storyn har man sett, och kommer att se, tusen gånger om. Det som håller upp den är dock främst Gerard Butler, som han alltid gör så fort han dyker upp på skärmen, samt Morgan Freeman. Är det ens möjligt att ogilla Morgan Freeman? 

Något jag satt och tänkte på hela filmen var att det faktiskt kan hända på riktigt. Eller? Ger inte filmer som denna extremt mycket idéer till terrorister? Förhoppningsvis är dock försvaret runt Vita huset bättre än det var i den här filmen.

I det hela så var den helt okej, även om jag är säker på att det finns bättre filmer inom denna genra. Detta var dock första jag såg. Tror inte att det kommer bli en genre jag sitter och kollar på varje film jag kan hitta. Jag nöjer mig med detta..


The Truth About Love


Jag tror aldrig jag varit med om något liknande i hela mitt liv. Wow. Kan börja med att säga att jag glömde sladden som jag kan ladda över bilder från telefonen till datorn med i bilen så alla bilder tillhör någon annan, jag har bara redigerat om de lite. Kan säga att det inte blir någon större förlust för jag fick inga extremt bra bilder.

Det jag var med om igår var inte bara en konsert - det var en show. Det var fullt drag på scenen med helt fantastisk dans och en massa akrobatik. Trots det var det inte en enda sur ton och då ska tilläggas att man hörde att hon ändå sjön allting live. Fysiken på den människan är bortom denna värld. Det fanns några höjdpunkter som jag tänkte nämna.


Cirka en halvtimme innan Globen släcktes ned började showen utan att vi i publiken kanske direkt tänkte på det. En slags cirkusdirektör klev runt på läktaren och gjorde roliga saker som fick upp humöret märkvärt på alla i publiken. Tror alla tänkte "Vem sjutton är det där och ska han vara här?" Det visade sig sen att han ledde hela showen och dök upp flertalet gånger på scenen. Ett slags humorinslag tillika det som gjorde en röd tråd. Utöver det hade Pink en fantastisk kontakt med publiken. Vi fick bland annat sjunga Happy Birthday till hennes gitarrist som fyllde år. Under en del tog hon också emot presenter från fansen (bland annat en påse ostbågar som hon blev helt lyrisk över) samt skrev några autografer till de som stod längst fram. I övrigt pratade hon en massa, bland annat om att det idag inte var hennes dag. Det visades ockå då hon fastnade med sin sko i hissen som var på scen. Ett litet skämt om Justin Bieber dök upp där också. Inte bara kan hon sjunga fantastiskt - hon är också en fantastisk människa. 


Vi stod ganska långt bak och fick njuta av showen som helhet mer än att se Pink på nära håll. Det var helt okej det också. Speciellt på slutet. Som extranummer sjöng hon nämligen So What svingandes över publiken. På det sättet fick alla se henne på nära håll. Vid en punkt stannade hon i taket, vände sig med huvudet ner och sen släpptes inte långt ifrån där vi stod. Jag var livrädd. Bara några decimeter från våra huvuden stannade hon sen upp. Hela tiden sjungandes. Rent. Har aldrig varit med om en artist som gjort något liknande förut. 

 
Favoriten var ändå då Pink, med en video av Nate Ruess i bakgrunden, sjöng Just Give Me a Reason. Nog har jag älskat den låten förut, men just där, just då var det helt magiskt. Tårarna var inte långt borta. Vilken inlevelse! Jag skulle utan att tveka betala samma pengar som för hela konserten bara för att se det numret igen. 

Långt inlägg, men men. Som ni förstår är jag mer än nöjd med gårdagen. Enda grejen är att jag inte köpte något program. Det var så dyrt att även hon som skulle sälja produkterna sa att det var lite väl dyrt. Istället blev det en tröja och en poster. Något var jag ju tvungen att ha med mig ;)

Goodnight and Goodbye

Just Give Me A Reason


Idag åker jag till Stockholm för konserten jag sett fram emot ett bra tag nu. P!NK. Nedräkningen avslutas därför här och nu med en fantastisk musikvideo för en fantastisk låt.

Goodnight and Goodbye

My Corsican Romance


Nu finns min recension av My Corsican Romance ute på dvdkritik. Vill ni läsa så hittar nu den här. Det är en film som nästan lurades lite. Under hela tiden jag tittade tyckte jag den var riktigt bra. Väl efter började jag fundera och insåg att den egentligen var full av brister och inte alls var uppbyggd som den skulle. Det är en usel första akt, tillika sista akt. Hela filmen är som en enda lång akt två. Trots det är den charmig och jag kommer utan tvekan se den igen. På något sätt har alltså filmskaparna lyckats göra någonting som gör att man kan se förbi alla brister som finns och faktiskt njuta av filmen ändå. Tänk om man faktiskt lagt ner tid och gjort den bra från början, tänk vad bra den skulle vara i slutet då också!


Along the way

Imorse var det dags att släppa hästarna på lite sommarbete. De flesta får gå in redan på måndag, men eftersom jag och Ia åker till Stockholm imorgon ville mamma inte ha de inne. Så, vi tog alltså ut dem. Det är en liten bit att ta dem. Jag skulle ta Busen, som nu har gått och blivit 23 år. Självklart blev han, precis som vanligt, som 3 år igen då han är på väg till sommarhagen. Blev några vändor på bakbenen innan jag tillslut fick byta häst. Haha. Helt sjukt att det ska vara så. Men men, jag hade nog också varit så om jag var häst och älskat gräs ;)

På tal om gräs så har jag spenderat hela eftermiddagen med att klippa gräs. Först hos mormor och morfar och sedan hos mamma. Tro mig, det tar en hel eftermiddag att få klart båda gräsmattor. Lagom skakig i benen nu alltså. Det är lite som att vara full när man kliver av, vinglar fram och tillbaka. Haha. Utöver det firades det lite morsdag med tårta. Mamma har fått lite blommor också. Imorgon får hon vara själv och titta på Elitloppet. Enligt henne är det bästa morsdag presenten vi kunde ge henne ;) 

Nej, nu ska jag sluta svamla en massa. Hoppas ni haft en bra dag och njutit av det här fantastiska vädret!
Goodnight and Goodbye

True Love - Live

 

Perfect


En av sakerna som gör att jag älskar P!nk är att hon använder sin musik för att säga saker. Saker som samhället och så många människor behöver höra. Denna låt är kanske bäst exempel på det. Hur mycket vi än försöker passa in så är vi alla perfekta när vi är just bara oss själva.

Goodnight and Goodbye

Something I can truly feel

Det absolut bästa som finns är då man hör en låt och den passar så perfekt in på det man skriver. För någon dag sedan hörde jag en låt för första gången och kunde bara sitta och gapa i hela första versen. Där var låten jag väntat på. Idag lyssnade jag på en låt jag hört tusen gånger tidigare, men plötsligt insåg jag att den säger EXAKT det som min huvudkaraktär känner i slutet. Det blir på något sätt otroligt känslosamt och jag vill bara skrika ut till hela världen hur fantastiskt det är i min hjärna just precis då. Haha. Tyvärr är åtminstone den sista låten inget jag kan skriva med i manus vilket gör att det i princip bara är i mitt huvud det någonsin kommer vara så fantastiskt, speciellt då det är en låt som garanterat är på tok för dyr att använda iaf. Synd, för den lyfter verkligen hela manuset tio steg uppåt. 

Som ni kanske förstår jar det gått ganska bra att skriva idag. Eller det har gått i vågor ska jag säga. Det var en mörk period där då jag tappade först de första 20 sidorna och sedan resten av manuset. P a n i k. Men det löste sig. Dock var jag fast beslutsam att skaffa det bättre manusprogrammet då jag var hundra på att det var programmet som raderat det jag skrivit. Det gick dock åt skogen. Hjälpte inte att Elin försökte skriva EXAKT hur jag skulle göra. Nu har jag en massa konstiga symboler på mitt skrivbord och absolut inget nytt manusprogram. Bara att fortsätta i det gamla alltså. Haha. 

Börjar närma mig ett slut. Skulle egentligen skickat in idag, men det får bli inatt istället. Har 76 sidor just nu, men skulle gärna få upp det till minst 86. Har lite luckor att fylla också så det ska gå. Vet bara inte vad jag ska fylla luckorna med. Äsch, lite musik ett tag så ska det nog lossna. Får bli sent idag med. Nu kör vi det sista!

Goodnight and Goodbye

How Come You're Not Here - Live

 

On my way

Efter att under min promenad i princip ge upp hoppet helt om mitt manus satte jag mig ner för att ge det en sista chans. Det visade sig att min hjärna uppfattade detta och jobbade på som sjutton. Fick en hel del skrivet och ännu mer planerat. Tror jag börjar få ihop det. Är osäker på om det kan gå ihop tills att jag lämnar in det senast imorgon, men det finns ju ändå i huvudet och det blir något inlämnat iaf. Muy Bien. 
Ja, ni förstår ju säkert vad jag sysslar med idag då. Haha. Manus. Självklart. Måste kolla upp vart jag och Ia ska stanna på söndag också när det är konsert som gäller. Sååå taggad!! :D

Usch, vad tråkigt att inte ha något att blogga om. Hmf. Äsch, nu får det se ut så här. Hoppas ni har en bra och innehållsrik dag!

Goodnight and Goodbye

Just Like A Pill


Warm Bodies


Som sagt var jag, Elin och Mina iväg och såg Warm Bodies igår på bio. Jag hade två fribiljetter och Elin hade en. Blev ju super. Filmen var fantastiskt bra måste jag säga. En bättre version av Twilight och också lite av en version av Skönheten och Odjuret. Dessutom använde de musik som ett sätt att få karaktärerna att lära känna varandra. Absolut älskade det! 

Kan utan tvekan rekommendera alla att se denna film. Kommer utan några tvivel inhandlas så jag kan kolla på den om och om igen.


Like a camp of fire

Okej, nu känns det som att det behövs ett inlägg med text mellan alla videor med P!nk. Haha. Så, nu kör vi!

Igår var det först en föreläsning på universitetet om beställningsfilm. Lika intressant som för ett år sedan förutom det faktum att det var Åsa som var läraren som var med istället för Agneta. Det betyder mer prat från läraren som drar ut en halvtimme på tiden. Så. Typiskt. Vi behöver väl inte höra hur hon tolkar allt föreläsaren säger? Men, det fick vi iaf. Tack! 
Efter blev det lite mat på Paolos, köp av solglasögon och hörlurar samt en frappuccino på Espressohouse. Frappuccino. Hur gott? Min nya sak att vara beroende av tror jag. Testade en vanilj igår och jag är helt såld. MUMS!
Vi träffade sedan Mina på bion efter många samtal fram och tillbaka. Haha. Warm Bodies sågs och det kommer nog ett eget inlägg om den senare. Väldigt trevligt!! Fick åka med Elin till busshållplatsen sen och tog därifrån en kvällspromenad hem med invigning av de nya hörlurarna. Väldigt skönt. 

Idag fick jag allt ställa klockan och gå upp. Gäsp! Information på arbetsförmedlingen väntade eftersom jag ska gå in i jobbgarantin. I den ingår att jag måste söka jobb i hela Sverige. Om jag säger så här, om jag måste ta ett jobb på annan ort så pluggar jag hellre. Enda anledningen till att jag söker jobb är för att jag ska kunna stanna i Örebro. Dock var de där och pratade om ett jobb i Riga som verkade helt okej. Man fick väääldigt hög lön i relation med priserna i landet. Gracias. Vet dock inte om det är något för mig. Ska iväg på ytterligare information om det. Vi får se. Känns lite sådär att flytta till Riga ;)
Efter det har jag fixat lite med recensioner, handlat samt FÖRSÖKT skriva på mitt manus. Trodde det blivit bättre med att jag fått inspiration, men jag får det inte att blir bra. Vill skriva in en massa dansscener som skulle vara såå snygga, men de betyder inte så mycket för storyn. Vet att jag kommer få en massa kritik för det så det är ju dumt att ta med det. Och nu har jag fått höra att jag borde ändra namnet på manuset också. Jag som älskade mitt namn så mycket. En kopp varm choklad. Tydligen passar det inte längre för att storyn inte längre är mysig utan mer tuff. Men chokladen symboliserar ju en sak som är viktig. Men det kommer tydligen inte fram. Yes, nu har jag tappat inspirationen igen. Blir så upprörd! Haha. 

Jahapp, nu har ni koll på mig och vad jag har haft fört mig. Hoppas ni har haft en bra vecka!
Goodnight and Goodbye

Blow Me (One Last Kiss) - Live

 

U + Ur Hand

 

Slut Like You - Live

 

Family Portrait

 
 

Are We All We Are - Live

 
 

Raise Your Glass

 

Sleepy Eyes

Nej, jag gick inte upp först nu, men oj vad lång tid det tog innan jag kom upp imorse. En sån dag helt enkelt. 

Både igår och idag spenderas tiden mest med skrivande. Inte så konstigt kanske. Haha. Ska försöka få klart en recension till dvdkritik idag. Funderar också att maila webbredaktören på Lösnummer. Var ett tag sedan jag skickade in recensionen av Olympus Has Fallen men har ännu inte fått något svar. Hmm. Hoppas att den kommit fram bara..

Imorgon blir det en tripp till stan. Först en gästföreläsning som egentligen redan varit på förra året, men den var bra så jag går igen. Sen en lång väntan innan jag, Elin och Mina går och ser Warm Bodies. Jag har ju gratisbiljetter. WEI! På tal om gratisbiljetter så hittade jag två till The Host för någon dag sedan. Problemet var bara att de gått ut och filmen inte längre går på bion. Typiskt! Kan de inte lägga biljetterna liiiite mer synligt? Pft. 

Nej, här har jag inte tid att sitta. Hoppas ni har en bra tisdag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Try - Live

 

If Only


Idag kom nyheten om att bästaste Imagine Dragons kommer tillbaka till Sverige. Deras senaste konsert här sålde slut direkt och även trots att de bytte lokal till en större så var det många fans (inklusive mig själv) som inte fick några biljetter. Det har varit klart ett tag att gruppen kommer spela på Hultsfred, men det är nu alltså också klart att de gör en egen spelning 5 november i Stockholm. 

Nu tänker ni säker "Åh vilken tur du har Emma. Vad kul!". Haha, eller så gör ni inte det ;) MEN här är problemet. Biljetterna släpps på onsdag och just nu sparar jag alla mina pengar tills på söndag och konserten med P!nk (som jag också ser fram emot så sjukt mycket). Dessutom är 5 november en tisdag och vem vet om man ens kan åka mitt i veckan i höst. Såååå typiskt! Det är alltså väldigt troligt att jag missar dem IGEN :'( Aja, jag får väl sitta här och spela dem i min spelare och låtsas att jag ser dem live. Haha. Eller nåt.

Goodnight and Goodbye

Try

 

Playing in my Music Box - Special

Nu är det dags att börja räkna ner till konserten på söndag. Jag är EXTREMT taggad! På grund av detta gör jag en liten specialare med två låtar per dag. Gamla som nya. Egentligen skulle det vara bara en låt om dagen, men det finns så många att ta av så jag bestämde mig för att göra det ordentligt. En musikvideo och en live. De som är live kommer från senaste plattan och jag hoppas på att få höra dom på konserten.

Så, redo att börja min alldeles egen P!NK-specialare?

The Winner Takes It All


Jag var bara tvungen att lägga upp detta klipp från finalen i lördags. Det är så fantastiskt fint att jag bara vill lägga huvudet under kudden och gråta. Eller något liknande. Vilken röst människan har! Och vilken fantastik låt detta är!

Trailer: The Great Gatsby


Det som är så magnifikt med trailers är att om de är bra så kan de locka folk att se filmen, även om de annars inte skulle sett den. Problemet är bara att om en trailer är helt fantastisk blir förväntningarna inför filmen stora. De flesta filmer kan inte nå upp till dessa förväntningar. Tråkigt. Personligen föredrar jag därför att se trailers. Kan ge inspiration till egna filmidéer och att göra ett jobb som kan leva upp till en eventuell trailer. 

Men som sagt - jag ÄLSKAR trailers. Speciellt hur musiken så omsorgsfullt för fram exakt den känsla man vill med filmen. Till filmen The Great Gatsby har jag sett två trailers. Den nedan älskar jag främst för låten som kommer i slutet, Love is blindness. Så känslig på att sätt och vis. Den ovan tycker jag också är riktigt bra, även om den är lite "lugnare". Mer fokus på själva storyn. Intressant att det känns lite som två filmer som bara råkar ha några gemensamma komponenter. 


Song of the Day


The sky is red tonight
We're on the edge tonight
No shooting star to guide us

Eye for an eye, why tear other apart
Please tell me why, why do make it so hard
Look at us now, we only got ourselfs to blame
It's such a shame

How many times can we win and lose
How many times can we break the rules
Between us - Only Teardrops
How many time do we have to fight
How many times til we get it right
Between us - Only Teardrops

Emmelie de Forest - Only teardrops

No shooting star to guide us


Grattis Danmark!! Favoriten som höll. Mitt prat om att det kanske kunde skrälla höll inte. Emmelie förtjänade att vinna. Blir nästan lite tårögd när man läser om hur mycket detta betydde för henne. Hennes pappa dog för ett par år sedan. Han var svensk och ett stort fan av Eurovision, så att faktiskt vinna tävlingen i Sverige är ju självklart fantastiskt stort för henne. En bra sak också är ju att Danmark är ett land man kan åka till nästa år om det finns lite mer pengar på banken. Ska vi säga så? ;)

Tycker Robin förtjänade en högra placering än 14:e, men är ändå otroligt stolt över honom. Om så YOHIO skulle kommit högre så skulle jag inte byta Robin. Känner mig stoltare över det Robin visat upp hela veckan än jag skulle gjort över YOHIO. Trots att det inte blev en topplacering höll Robin humöret uppe, något jag inte tror YOHIO skulle gjort. Nej, jag är glad över Robin. Skulle skickat honom tusen gånger om!!

Återigen, GRATTIS DANMARK!!

It's time


Då var det dags. Final. På den svenska hemsidan har de lagt upp ordningen som rösterna kommer läsas upp i. Denna ordning sätts efter en algoritm som är gjord för att göra det så spännande som möjligt. Detta gör att man kan spåna vem som vinner. Exempelvis kunde Björkman lista ut ganska tidigt att vi skulle vinna förra året då vi fick höga poäng så tidigt från länder vi aldrig får poäng ifrån annars. Om man ser till detta så kommer Danmark inte vinna. Nederländerna (och faktiskt Sverige) ligger dock väldigt bra till. Nu ska sägas också att endast juryns röster är räknade och det är 50% av den sammanlagda poängen. Allt kan ändras med pubilkens röster. Anouks låt är en låt som går hem hos de som jobbar med musik, men Emmelie är nog stor hos publiken. Samtidigt så känner jag att nästan alla säger att Danmark kommer vinna, även om Nederländerna har bäst låt. Om alla säger så, då vinner väl Nederländerna? Vi får se. Jag har varit helt hundra på att det blir Danmark som tar hem det, men nu börjar det kännas som att det kan skrälla. Med tanke på de andra bidragen så är det ett sånt år i år. Skrällens år. Se på Melodifestivalen. Blir det Emmelie från Danmark eller Anouk från Nederländerna? Eller kan det vara en annan som kommer och kniper första platsen? Norge ligger bra till odds mässigt.

Behöver ju kanske inte säga det igen, men jag hejar på Spanien (tycker de har en fantastiskt bra låt och så är det ju Spanien), Italien (jag är väldigt kär i Marco Mengoni just nu. Fantastisk röst och fantastik låt) samt Nederländerna (Anouk är så fantastiskt cool där hon står på scen i helt normala kläder och knappt ens försöker. Hon behöver inte ens försöka). SJÄLVKLART håller jag en extra tumme för Robin också. Repet igår där juryns röster sattes gick tydligen otroligt bra och Robin har hyllats i pressen för att han är så trevlig och ger bra svar. Känns tryckt. Samtidigt har ju inte SVT råd med ännu en vinst. Men topp 5 har vi allt råd med ;)

Nu kör vi!


(Båda bilder kommer från eurovision.tv)

Goodnight and Goodbye

I'm frozen to the ground

Idag är dagen D. Finalen i Eurovision och allt vad det innebär. SKa bli så spännande. Robin gjorde tydligen fantastiskt bra ifrån sig igår då juryns poäng, alltså 50% av rösterna, sattes. Känns bra på förhand. Tror på att Robin kan göra en bra placering ändå. Håller tummarna. Loreen kommer göra ett medley med bland annat nya låten We got the power (som är helt fantastisk) och My heart is refusing me. Kommer bli guld. Kan timmarna ticka på lite fortare kanske?

Det gick dock mindre bra för Real i finalen igår. Efter en förlängning stod tillslut Athletico som segrare med 1-2. Ronaldo blev utvisad och Mou fick lämna planen. Haha. Jisses. Men firande blir det ändå i Madrid idag. Det var ju trots allt derby. Kändes helt okej att bucklan gick till Athletico. Hade varit värre om det var Barca eller något annat lag. Med tanke på att de är i Madrid så kommer Athletico lite som tvåa. 

Försöker skriva lite manus nu idag. Jag har uppe 6 olika dokument av Celtx (manusprogrammet jag skriver i). Kanske dags att fundera på att byta stilen jag skriver på. Haha. Måste ju finnas något mer effektivt sätt att skriva på. Hmm. Igår fick vi veta att det är Åka Lundström, Mirijam Johansson och Jan Blomberg som kommer vara producenterna som kommer till pitchdagen. Känns som att man kan andas ut lite. Åke var ju med förra året också samt var med på samtliga readings så lite koll har man på honom. Han är snäll. Haha. Mirijam var med på senaste readingen och jag gillade verkligen henne. Hon höll hårt på saker som jag också tycker är viktigt, snarare än att allting skulle vara så bra linje mässigt. Dessutom verkade hon oerhört trevlig så det ska nog gå bra att pitcha för henne. Sist är Jan Blomberg som föreläste för oss för ett tag sedan. Han verkade också trevlig och jag lärde mig mycket av hans föreläsning. Han sa då dessutom att han sökte någon kvinnlig manusförfattare/regissör att jobba med. Nu jobbar han ju om och om igen med Ulf Malmrod och Peter Magnusson. Känns bra att bara tjej och pitcha för honom alltså. Haha ;) Tänkte skriva lite mer på manuset innan jag anmäler mig. Vi har ju till den 29:e på oss. Muy Bien. Gracias. 

Hoppas nu ni har en bra lördag i det fina vädret. Själv tror jag att jag har någon form av lite värmeslag. Huvudet snurrar från och till hela tiden. Har hänt förut så det är ju inte helt omöjligt. Dricka, dricka, dricka är det som gäller.

Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


När låtar är i upptempo kan det ibland vara lätt att inte lyssna på texten. När dessa låtar sedan görs i en mer akustisk version inser man vilken fantastisk låt det faktiskt är. Titanium är en sådan. Det kanske inte är extremt mycket text i den, men den berör. Otroligt mycket. Hjälper ju att Angie Miller och Adam Lambert har två av de absolut bästa rösterna heller. Tack för denna! 

Goodnight and Goodbye

Copa del Rey final


Mitt i all Eurovision är det faktiskt dags för Real att spela om den enda bucklan de kan ta hem den här säsongen. Copa del Rey. Det är inte bara en final - det är också derby. Real mot Atletico. Av erfarenhet vet jag att det kommer bli en tuff match och eventuellt lite bråk på planen. Jag håller som vanligt tummarna hårt för vinst. Vore fantastiskt att få vinna något också, även om jag tycker de gjort en bra säsong, speciellt 2013. Att de dessutom inte har förlorat på hemmaplan på hela säsongen är starkt. Finalen ikväll spelas på Bernabeu så det är kanske lite till Reals fördel. Som sagt, håller verkligen tummarna!!

Goodnight and Goodbye

From one to the other


(Två vinnare som samtalar? Bilden kommer från Emmelies facebook)

Efter andra semifinalen kan jag bara säga att jag fortfarande tycker Sverige gör en helt fantastisk produktion. När klippet med Lynda Woodruff kom kunde jag knappt sitta still. Extremt roligt. Hoppas Europa också tycker det, men det verkar som de gör det. Dock måste jag säga att bidragen var bättre i tisdags. Kul också att alla nordiska länder är i final. Det är något med Norden för tillfället.

Tror fortfarande att Danmark tar hem det. Blir förvånad annars. Mina personliga favoriter är dock Spanien, Italien och Nederländerna. Gillar ju Belgiens låt också, men inte framträdandet. Längtar iaf till lördag. Ska bli kul att se vad som händer. Tydligen så kommer Zlatan hälsa alla välkomna genom en storskärmsbild, följt av att Björn & Bennys feat. Aviciis musikstycke spelas när artisterna anländer på den nedfällna bron. Hur coolt som helst (även om jag ställer mig osäker till Zlatan). 

Goodnight and Goodbye

Sunshine outside my window

Vad skönt med en riktigt solig dag efter flera lite molninga. Idag ska jag in till stan på eftermiddagen. Först ska jag ha ett möte med Synskadades Riksförbund och prata lite om deras informationsfilm som de beställt. Vi ska försöka kombinera min vision med deras. Själva "manuset" känns ganska lugnt. Jag gillar verkligen min vision och de har ju redan godkänt den. Det är inspelningen sen som ororar mig. Ska kolla runt lite om jag kan få tag på någon som vill jobba gratis och som faktiskt kan. 

Efter mötet åker jag till bion. Olympus Has Fallen ska ses och recenseras till Lösnummer. Av deras hemsida att döma, och det fina vädret, tror jag att jag kommer bli ganska själv i salen. Inget mig emot. Ganska skönt när man slipper tänka på andra. Fast okej, då kanske man ska vara två så man kan utnyttja det genom att prata under filmen. Haha. Men men. Det blir nog bra ändå.

Ikväll sen är det andra semi-finalen av Eurovision. Jag är som vanligt riktigt taggad. Hoppas på bra länder som går vidare ikväll också. Det finns några bidrag som jag inte gillar, exempelvis Rumänien. Meeeen, sen finns det ju några bra också. Vi får se helt enkelt. Usch vad skönt det är att Sverige redan har en finalplats! Haha ;)

Hoppas nu ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Falling like raindrops


Jag har en sak att erkänna. Jag tror jag börjar bli lite smått kär i Marco Mengoni som tävlar för Italien på lördag. Hans röst är absolut magisk (hoppas han håller sig ren på lördag!!) och hans låt, L'essenziale, för tankarna till någon romantisk och helt fantastisk film. Jag faller ju för sånt. Som en fura. Och det ska väl sägas. Älskar hans hår! Haha.

I övrigt känns det ju lite fel att inte nämna gårdagens semi. Jag tycker SVT skötte produktionen fantastiskt och Petra visade minsann vart skåpet ska stå. Det var länge sen en programledare i den här tävlingen höll den klassen. Visst skrattade inte alla åt hennes skämt, men skillnaden mellan henne och andra programledare är att Petra fortsatte direkt då hon märkte att hon inte fick änskad respons av publiken. Då gled det förbi och det var inte märkligt. Annars ska alltid programledarna göra ett uppehåll efter varje skämt och verkligen poängtera att man ska skratta. Då gör man det verkligen inte. När det kommer till produktionen så älskade jag främst vykorten. Tyckte verkligen att det höjde varje bidrag att vykorten handlade om artisten och att lära känna dom istället för att visa upp Sverige. Älskade också att vykorten slutade med att de spelade första två sekunderna på Euphoria när fjärilen satte sig vid bidragets namn. AMAZING! 

Tycker också att det var bra låtar som gick vidare under gårdagen. Jag har inte varit något större fan av Anouk från Nederländerna. Jag gillar henne, men har tyckt hennes låt är väldigt tråkig. Igår ändrade jag dock det tycket. Anouk var så extremt cool på scen att jag genast började gilla låten också. Haha. Där ser man en artist som verkligen kan leverera sin låt. Muy Bien.

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

I've been waiting here for ya

Det är ju typiskt. Bara för jag skrev om Happy Endings för någon dag sen så får jag nu veta att den blivit nedlagd. Tråkigt. Som ni förstod så tycker jag den är riktigt bra. Kan inte alla serier fortsätta i evigheter? Är det inte hela meningen med serier istället för att bara göra en film? Haha.

Gårdagen gick riktigt bra. Jag tog ett djupt andetag och läste. Fick positiva kommentarer efter också, men det kan lika gärna varit att de ville vara snälla. Haha. Måste ändå medge att det var ganska kul. Kanske ska gå någon teaterkurs? Någon som är på och vill följa med? Annars gick readingen bra och jag tror Annelie fick väldigt bra feedback efteråt. Det lät som att producenterna bad henne skicka manuset när hon gjort lite mer ändringar. En av producenterna sa i princip rakt ut att hon ville producera det när det är klart. Vilken chans! Extremt glad för Annelies skull!! :)

Igår berättade jag också för första gången högt om mitt nya manus jag börjat på, som för tillfället bara är på idéstadiet. Det lät bra även när jag sa det högt och det är alltid en bra sak. Ofta kan det låta fantastiskt i huvudet och sen när man faktiskt börjar prata om det faller det platt. Men denna klarade det provet iaf. Bara att fortsätta jobba alltså.

Nu blir det lite manusskrivande blandat med taggning inför kvällen. Missade ju intervjuerna backstage efter genrepet så jag ska se om det går att ta igen idag. 20.00 drar det igång med Live: Studio Eurovision och 21.00 börjar semi-finalen. Glöm inte att Loreen öppnar. Måste. Ses. AAHHH! Let's do this.


Hoppas ni har en bra tisdag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Tonight we're shining like stars

Naglarna är nu nymålade i mitt Eurovision-lack. Väldigt silvrigt. Jag skulle köpt nagellacksglitter och haft på. Skulle varit såå snyggt. Men kanske lite over the top? Äsch, vad gör väl det? ;)

Igår öppnades Eurovision. Jag satt framför datorn från 18 till 22 och såg hela cermonin. Otroligt bra. Känner mig stolt över att vara svensk. Ikväll väntar lite backstage prat efter genrepet. Hoppas jag är hemma till det. I eftermiddag åker jag nämligen till Kumla för en sista reading. Lite fjärilar i magen finns det allt då jag lovat läsa huvudrollen. Som tur är ser det ut som att fler från Manusverkstan kommer läsa, så jag är inte ensam om att inte vara skådespelare. Ändå pirrigt. Huvudrollen har ju liksom ganska bra med dialog. Svälj. Håll tummarna!
Efter blir det nog lite mingel. Eftersom jag ska åka med Annelie, vars manus det är som ska läsas, så lär jag nog vara kvar. Krattade lite hos mormor och morfar igår och fick en slant för det så jag har nog råd den här gången. Muy Bien. 

Nej, jag tänkte bara hoppa in och berätta vad som händer. Nu måste jag skynda mig på lite så jag hinner med allt innan jag måste åka. Hoppas alla har en bra dag!

Goodnight and Goodbye

Happy Endings


När jag nu ändå är inne på ämnet serier kan jag ju lika gärna fortsätta.  En serie som jag verkligen kan rekommendera är Happy Endings. Tänk dig att någon har tagit VännerNew girl och Cougar Town och mixat ihop dem. Jupp. Då får du Happy Endings. Tyvärr har den kommit lite i skymundan och jag ligger efter något enormt. Tror bara jag har sett säsong 1 och de är redan inne på den tredje säsongen. Aja, bara att börja kolla ikapp.


Pick Up

När jag vaknade imorse fick jag några riktigt glada överraskningar. Under natten har nämligen ABC kommit ut med vilka serier de plockar upp för ytterligare en säsong samt nya serier de kommer göra. För min del var det bara positiva nyheter. Bra serier att följa bara haglar från himlen. Här är mina favoriter för tillfäller som kommer eller har blivit förnyade.


Once Upon a Time in Wonderland. En ny serie som ABC plockat upp. Oncers, som jag, har hållt tummarna nu ett tag för att de ska göra den här serien och inatt kom det alltså ut att de kommer göra det. Som man hör på namnet är det en spinoff på Once Upon a Time. Medan den sistnämnda håller sig i Storybrooke och The Enchanted Forest, kommer Once Upon a Time in Wonderland vara i, just precis, Wonderland. Vi har fått ta del av Wonderland lite i Once, men nu blir det alltså en hel serie. I rollen som Alice ser vi Sophie Lowe. Efter vad jag förstått kommer det vara lite kärlek och lite spänning och lite.. ja, allt som är bra. Haha. SÅÅÅÅÅÅ taggad.


Grey's Anatomy. Det blir en säsong 10. Jag och Martina pratade lite om detta i torsdags och frågan som ställdes var: Vad mer kan de göra? Det har hänt så mycket så det känns som att det inte går att göra något mer riktigt intressant. Nu kan det ju vara intressant även om allt går bra och de vara går på sjukhuset och träffar sina patienter. Jag skulle bli överlycklig om det var så. Men nu är det ju Grey´s och hur stor är chansen att det inte händer någon olycka eller dödsfall? Haha. Extremt glad är jag iaf för att den fortsätter. En fantastisk serie som jag nog inte skulle klara mig utan.


Once Upon a Time. Det blir en säsong 3. YEAY!! Bästaste serien som finns. Sista avsnittet av säsong 2, And Straight on ´til morning, visas imorgon. Med tanke på vad som hände sist och vad de gör promo för kommer hända så kunde det lika gärna varit det absolut sista. Väldigt spännande. Vad hände med Neil? Kommer Belle bli sig själv igen? Kan Regina ändras och bli god? Kommer Aurora och Mulan hitta ett sätt att få tillbaka Phillip? Frågorna är många så glädjen över ännu en säsong är stor. 

Hoppas på att några av serierna börjar redan i höst. Kommer bli bäst!
Goodnight and Goodbye

Only something small

Jag försöker göra en ny header, men fy vad svårt det är. Har äntligen blivit nöjd med bakgrunden, nu ska jag bara försöka bli nöjd med headern också. Vill egentligen inte ha bilder på kändisar osv, men jag har ju inga andra. Grr. Aja, jag får väl försöka tills jag blir nöjd. 

Gårdagen blev.. stressig. Saker blev inte som det var tänkt, men tillslut kom jag iaf iväg till Martina. Dock struntade jag i bion efter. Trevligt var det dock hos Martina. Lägenheten var helt fantastiskt fin. Lite avundsjuk. Haha. Trevligt att träffa tjejen igen också. Blir allt för sällan. 
Idag har jag bara varit och handlat lite på förmiddagen och nu tänkte jag skriva ihop en recension på dvdn jag såg igår till dvdkritik. Till min besvikelse var den inte alls bra. Tror att jag skrivit en positiv recension till dvdkritik. Haha. De måste tro att jag är riktig bitch. Pft ;)

Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

If the sky will fall, I'll survive it all

På förmiddagen idag har jag lastat halm. Igår när morfar körde in alla stora balar gick en sönder och den fick vi köra idag. Gick några lass kan jag säga, men nu är det inne. Super. Då kommer Ia förbi med hästtransporten eftersom hon ska tävla idag. Hoppas det går bra för henne. Så länge jag slipper vara med så får hon tävla hur mycket hon vill. Haha.

Själv ska jag spendera början av eftermiddagen som hundvakt och skriva lite manus. Sen åker jag in till stan och hälsar på Martina. Jag har ju fortfarande inte sett hennes nya lägenhet. Skärpning på den fronten! Efter det är det bio. Igen. Denna gång ska jag se en film och recensera till Lösnummer. När jag skrev det kom jag på att jag har en film till dvdkritik som måste ses och recenseras!! AAHH! Aja, får lösa det sen. 

Nu ska jag få lite manus skrivet tror jag. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Darin och Agnes i Eurovision


Nu är det klart att Darin och Agnes kommer framföra varsitt medley av sina egna låtar i den andra semifinalens mellanakt i Eurovision. Det skrev SVT i ett pressmeddelande som skickades ut imorse. När Sverige vann Eurovision för första gången var det ABBA som stod för den segern och efter det tog deras karriär fart. Än idag är de troligtvis Sveriges största musikexport. Trots det är en av Sveriges största exporter just musik. Vi har artister som tar sig utanför gränserna, men framför allt låtskrivare som jobbar med några av världens största. Tanken med mellanakten i den andra semifinalen är att visa upp några av Sveriges "nya" talanger som är påväg ut i världen. Både Agnes och Darin har ju lyckats skapa sig en karriär även utanför Sveriges gränser. 

- Vi är fantastiskt stolta över att kunna bjuda hela Europa på två av Sveriges starkaste popröster just nu, säger Christer Björkman. Han fortsätter:
- Darin framträder med ett spektakulärt nummer som kommer att få taket på arenan att lyfta, och Agnes med sin underbara röst lyser som den internationella stjärna hon är.

I Darins medley kommer man höra hans nya låtar Nobody Knows och So Yours. Båda artisterna kommer även ha med sig musiker, kör och dansare i numret. 

Hur tycker ni det låter? Fantastiskt tycker jag! Den här festen kommer bli magnifik. 
Annars är förberedelserna i Malmö i fullgång. Artisterna har börjat repa på scen och klippen ser riktigt bra ut. Några som jag kännt varit lite av ett frågetecken innan ser bättre ut på scen. Ska bli kul att se hur det blir i sändning sen.

Lite fler nyheter har ju kommit, men jag är extremt seg i år på att uppdatera om detta. Här kommer de lite snabbt.
Eric Saade kommer hållas i Greenroom under finalen och ta pulsen på de som sitter och väntar. Hans kommentar om att han verkligen behövde gå på toa under röstningen har nästan blivit lite klassisk. Så nu får han återvända.
Loreen öppnar hela Eurovision på tisdagen med samma nummer som hon gjorde i Melodifestivalen där hon sjöng tillsammans med bland annat döva barn som teckentolkade låten. Numret har hottats upp och enligt utsagor kommer det bli magiskt. Loreen återvänder sedan till finalen och sjunger nytt material. 
Björn & Benny har tillsammans med Avicii skrivit ett tema till Eurovision-finalen. Det kommer framföras i öppningsnumret. 
- Felix Herngren och Fredrik Lindström kommer presentera vad som är typiskt svenskt på ett ironiskt sätt.
Josefin Sundström, som bland annat ledde eftersnack i Melodifestivalen, kommer ta över efter Edward som den svenska kommentatorn. Precis som Petra kommer Josefin vara själv.
Sarah Dawn Finer återvänder som sin karaktär Lynda Woodruff och visar upp Sverige för Europa - ja, på sitt egna speciella sätt.
Yohio presenterar de svenska rösterna i finalen.

OJ, vilket långt inlägg det blev nu! Hoppas ni orkade med att läsa :)

Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


För något år sedan upptäckte jag en ny grupp som jag har kommit att älska. Imagine Dragons. Deras musik inspirerar samtidigt som de gör musik som kan passa in på flera olika genrer. Sångarens röst är felfria i samtliga låtar. Så fantastiska. Jag hittade dem tack vara en trailer till filmen The Words med bland annat Ben Barnes i en av rollerna. Låten i trailern heter Demons och idag kom musikvideon till just den låten. Absolut älskar hur de har tillägnat den till ett fan med cancer och hur de visar att vi alla har olika historier men vi kan samtidigt enas med hjälp av musik. Om ni inte hört den här låten tidigare så rekommenderar jag den verkligen. Tror den kan tilltala de flesta.

Goodnight and Goodbye

Design with the heart and soul


Som ni vet är jag ett STORT fan av Project Runway och Project Runway All Stars. Säsong 9 fick jag för första gången en favorit - Anya. Skrev något inlägg om henne då det gick av stapeln. Samma år var en kille vid namn Anthony Ryan Auld. Eftersom jag hejade på Anya tänkte jag inte så mycket på honom. Just nu på måndag går säsong 2 av Project Runway All Stars och Anthony Ryan är tillbaka. Nu när inte Anya är med längre har jag upptäckt hans storhet. Nu absolut älskar jag honom. Han gör snygga kläder och är helt fantastisk. Tror jag är lite småkär. Haha. Fast han är med all säkerhet gay. Tror man fick se honom prata med sin pojkvän i säsong 9. Typiskt. 

Jag tror jag gillar designers med en historia. Anya var tjejen som aldrig i hela sitt liv sytt särskilt mycket innan Project Runway. De kläder hon sökte med var i princip de första hon gjorde. Anthony Ryan har en historia med hur designen fick honom att klara sig igenom sin cancer. Jag faller för sånt. Historier som berör. Det blir liksom mer hjärta, mer själ i designen. Då bryr till och med jag mig om kläder ;)


Goodnight and Goodbye

Reading the words

Gårdagen gick riktigt bra. Producenterna verkade älska Elins manus. De var väldigt positiva och det lät som att de gärna ville läsa när hon blir klar också. Kan nog inte vara helt omöjligt att få det manuset producerat. Innan readingen skulle börja fattades två av skådespelarna som skulle läsa. Hon som jobbar på teatern fick hoppa in och sen vände sig Oliver till oss i Manusverkstan för den andra rollen. När jag mailade in mitt manus skrev jag att jag kunde tänka mig att hjälpa till om det behövdes. Anledningen till att jag skrev det var för att han frågade och jag trodde alla skrev att de kunde göra det. Man vill ju vara snäll liksom. Efter en relativt lång tystnad vända han sig dock till mig och sa att jag fick göra det. Jag hade ju faktiskt sagt att jag kunde. GAH! Där fick jag för att jag skulle vara snäll. Fick snällt gå fram och sätta mig och läsa. Som tur är fick jag inte den av de två karaktärerna som skulle läsa mest. Efter readingen kom Annelie, vars manus ska läsas nästa måndag, och frågade om jag kunde läsa hennes huvudkaraktär. Hur kunde jag säga nej? Jag ska ju ändå dit och det har visat sig vara svårt att få ihop folk som kan komma till Kumla. Som tur är har jag ett gammalt utkast av början på hennes manus så jag kanske kan se lite hur karaktären är. Haha. Och ja, jag är redan nervös ;)


Bion sen var.. najs. Haha. Jag och Mina hade det supertrevligt, speciellt eftersom vi hade hela salongen för oss själva. Om det inte var för att jag såg en person till komma ut från en salong skulle jag säga att vi var helt själva på bion. Vi kunde sprida ut oss och prata utan att behöva tänka på andra. Trevlans. Filmen, Iron Man 3, var ju inte heller helt dålig även om den på sina ställen var lite over the top. 

Idag har jag jobbar lite här hemma. Klyvt ved, flyttat halm och lite sånt. Inget roligare. Nu ska jag skriva lite manus. Är riktigt taggad på ändringarna som kommer efter förra mötet. Let's go!

Nu vet ni. Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Just another monday

Idag är det återigen en ganska lång dag. Och ja, jag säger dag även när det börjar på eftermiddagen. 
Vid ett åker jag mot stan för att göra lite ärenden. Dels ska jag söka jobb på Subway och sen ska jag byta batteri i filmklubbens bankdosa. Vet inte alls hur lång tid det kan ta på banken, jag har inte varit på Nordea så speciellt mycket. Jag hoppas det funkar att jag gör det, fast Annelie står på kortet. På Nordea är ju inte dosorna personliga så jag hoppas det är lugnt. 

Klockan tre är det dags för reading igen. Denna gång Elins manus. Ska bli kul att höra vad de säger. Personligen tycker jag det är riktigt bra. Med tanke på att jag läst det några gånger och gett feedback (bland annat inför att hon lämnade in inför detta) ska det bli kul att höra om jag tänker rätt när jag gett min feedback och vad jag missat. Bra saker att ta med sig inför sista mötet med Manusverkstan, om vi nu hamnar i samma grupp. Hittills har vi aldrig varit i samma grupp. Haha.

Efter readingen drar jag iväg mot bion. Jag och Mina ska se Iron Man 3. Är riktigt taggad. Såg ju film ett och två förra helgen så lite insatt är jag. Om inte annat så ska det bli kul att träffa Mina igen. Var ett tag sen nu! Hmf. 

Hoppas alla har en bra måndag!
Goodnight and Goodbye

Sextio år

Här kommer lite bilder från diamantbröllopsfirandet. Hade bara telefonen så det kanske inte är världens bästa kvalité på bilderna direkt. Men det funkar. 


Vinet under gårdagen var helt klart min favorit. Nu dricker ju inte jag, men kartongen och speciellt namnet passade mig som handen i handsken. 


Idag var vi på Sjökrogen. Tror aldrig jag ätit så god mat tidigare. Å andra sidan så var en kock från kocklandslaget där idag och lagade. Jag åt Oxfilé med en potatiskaka gjorde med västerbottenost samt kantareller och sparris vid sidan av. Till efterrätt tog jag en banankaka med hemmagjord vaniljglass samt passionsfrukt och hemmagjort kolasås. Behöver jag säga att det var hur mumsigt som helst? Rekommenderar verkligen alla att åka dit om ni får chansen. Priserna gör ju att man inte kan åka dit hur som helst, men vill man ha lite guldkant så är det ett måste.Goodnight and Goodbye

Love is in the air

Okej, det här är kanske lite töntigt, men jag har börjat kolla på Hem till gården eller Emmerdale som det heter på engelska. Min mamma kollar på det och jag satt med datorn i vardagsrummet en gång då hon kollade på det. I det stora hela är det en ganska tråkig serie och jag fattar knappt själv att jag kollar. Dock finns det två karaktärer som jag älskar. Gennie och Nikhil. Såå söta. I de svenska avsnitten är de väldigt kära i varandra, även om Gennie är tillsammans med en annan. Dock vet jag att de i de engelska avsnitten fått barn och ska gifta sig. SÅ, jag kan inte sluta titta. Jag vill se hur det går för dom. Jag är extremt svag för kärlekshistorier. Haha.

 

Goodnight and Goodbye

Coming and going

Ursäkta dålig uppdatering. Har inte hunnit sitta vid datorn så mycket. Kör lite snabb uppdatering nu innan jag måste gå igen. 

Fotbollen i tisdags gick ju.. okej. De sista minutrarna gav mig nästan hjärtstopp. 80 minuter in i matchen stod det 0-0 och Real behövde vinna med 3-0 för att gå vidare. Sen kom målen, ett efter ett. Dock blev det bara 2-0, även om det var extremt nära. Om de kommit igång med första målet lite tidigare hade de garanterat gått till final. Jag säger dock som Mou, problemet låg inte i tisdagens match, det låg i den första matchen i Tyskland. Respekterar Dortmund som gjorde två bra matcher. De förtjänade att gå till final och de verkar vara ett fantastiskt lag. Funderar faktiskt på att kolla finalen trots att Real inte är med, bara för att heja på Dortmund. Har jag hittat mig ett tyskt lag också? Eventuellt kanske. 

Manusverkstan i onsdags gick väldigt bra. Fick otroligt bra feedback och jag tror för en gångs skull att det faktiskt ska gå nu. Oliver satt med och gav ett tips som verkligen kommer höja hela manuset. Inför varje inlämning ifrågasätter jag att jag är med i Manusverkstan för jag tycker att det går så dåligt, men efter varje möte har hoppet tänts igen och jag absolut älskar det. Kanske därför man ska vara med där? 

Igår var det första reading. Var riktigt kul att sitta med som åskådare. Skådespelarna var riktigt bra, speciellt han som lästa huvudkaraktärens repliker. Kul också att höra feedbacken Rose-Marie (manusförfattaren) fick från producenterna. Lite nyttigt som jag känner att jag också kan tänka på i framtiden. Det kändes som att alla var nöjda efteråt och jag ser fram emot måndag då Elins manus ska läsas. IHP!

Nej, nu ska jag se om jag kan göra någon nytta. Mormor och morfar firade ju 60 år som gifta igår och idag kommer Johan och AnnaLena, för imorgon ska det firas. Dock blir det ju lite mat och trevligheter även idag. Eller ja, så trevligt det kan bli när Real inte tagit sig till final och min morbror kommer på besök. Han har en vana att gno in sånt. Tänkte att det kanske inte skulle komma med tanke på att de ändå spelade en bra match sist och var så nära. Sen kom ett sms med texten "Skönt resultat nu har vi nåt o prata om i helgen". Ja, ni hör ju själva. Bara att bita ihop för mormor och morfars skull. OCH fila på några mothugg! 

Hoppas alla haft en bra vecka nu och att helgen blir så även den.
Goodnight and GoodbyeRSS 2.0