This is not the end

Sitter med slutspurten av uppsatsen nu. Senast på tisdag ska jag lämna in den så får jag betyg och kan ta ut min examen. Snart i mål. Problemet är dock att jag ser med nya ögon på uppsatsen nu när jag låtit den ligga och fokuserat på manus. Det finns en massa jag vill ta med och dessutom vill jag byta ut en av filmerna. Grrr. Har därför valt att kompromissa lite. Jag byter ut ett sätt jag ser på det hela (då examinatorn tyckte det), men behåller filmerna. För att ändra allt jag vill skulle jag behövt börja titta på den igen lite tidigare. Typiskt mig. Smisk på fingrarna!
Angående det jag ändrat för att examinatorn tyckte att det behövde ses över så behövde jag inte ändra hela sättet. Dock anser jag att det jag skrivit stämmer, speciellt då jag vet att min handledare håller med mig. Det är hon som sagt att jag varit inne på rätt spår och förstått det rätt. I de hänvisningar examinatorn gett står precis det jag skrivit. Förstår därför inte alls vad examinatorn menar. Jag väljer därför att ändra sätt och på så sätt inte göra att det blir fel för någon av oss. Känner inte att jag kan ändra bara för att någon sagt det när jag förstår det på ett annat sätt. 

Igår var jag och Ia på bio och såg This is 40. En rolig film, men som i berättandet tappade lite och på grund av det blev lite långtråkig. En recension kommer. 

Nu ska jag återgå till uppsatsen. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Feliz Cumpleaños


Idag är det en lite extra speciell dag. Världens finaste Ramos blir nämligen ett år äldre. Tror han rankar sitt år som 26 år ganska högt. Han har vunnit ligan med Real, EM med Spanien och dessutom släppt sin bok. Underbart. 

Jag hoppar över det sentimentala. Haha. Känns så dumt att jag ska gå den vägen v a r j e år. Lämnar det därför såhär.

FELIZ CUMPLEAÑOS!! <3

Referenser

Jag tycker det är jättejobbigt att fråga om referenser. Tänk om den man frågar egentligen tycker att man inte alls gjort ett bra jobb. Jag skulle tycka det var svårt att säga nej. Och hur tar man ett nej? De kanske inte vill vara referens av någon annan anledning och så tror man att det är ett nej för att man har gjort något dåligt. Självkänslan sjunker och så kommer man ingenstans. Jag vet, så ska man inte tänka. Trots det kan jag inte hjälpa att göra det. 

Till det programmet jag ska söka till nu i april behöver man två referenser. Jag har en som sagt att jag får ange henne som referens när det behövs. Min chef från sommarjobbet. Otroligt skönt att veta att hon finns. Då var det bara en kvar. Vem ska man fråga? Eftersom det är i manus kanske det är bra att ha någon därifrån. Men då kommer jag till stadiet där jag måste fråga någon som jag inte riktigt vet vad de tänker om mig. Då kom jag på att jag fått använda Emma på Lösnummer som referens tidigare. Självklart frågade jag henne och lyckligt nog fick jag ett ja. Skönt! Då behöver jag inte oroa mig för det. Känns bra att ha Emma där, jag känner trots allt att med hjälp av hennes feedback har mitt skrivande utvecklats avsevärt. Vågar knappt tänka på hur jag skrev innan jag började på Lösnummer. 

Om någon har ett bra tips på hur man frågar om en referens - dela gärna! 

Goodnight and Goodbye

East to the West


(Bilden hämtad härifrån)

Idag är det långfredagen och det känns som påsk på riktigt. Vi började påskfirandet med att äta påsktårta (som egentligen ska ätas imorgon!!) då vi måste åka till stan imorgon och köpa ny kyl och frys. Mamma upptäckte igår att det som låg i frysen började tina och mycket riktigt så hade ju frysen gått sönder. Typiskt. Lite omplanering med andra ord. 

Min påsk kommer i övrigt bestå av uppsatsskrivande. Uppsatsen har ju fått ligga lite åt sidan för manusets skull, men då det är sista dag att lämna in för betyg på tisdag är det nog dags att sätta igång igen. Känns på förhand ganska bra. Så otroligt skönt att slippa göra om seminariet. Ska bli kul att få betyg sen. Vågar man hoppas på ett lite högre?

Om jag nu inte hinner blogga imorgon (vilket jag hoppas jag gör) så vill jag bara tillägga att imorgon är en väldigt speciell dag. En viss person, som jag råkar tycka extremt mycket om, fyller nämligen 27 år. Inlägg om det kommer som sagt troligtvis imorgon, i vanlig ordning på just den dagen. Kommer säkert bli sentimental som vanligt också. Haha. Ni får stå ut! 

Hoppas nu att ni alla har en riktigt lugn och skön fredag med inte allt för mycket stressande. 

Goodnight and Goodbye

Welcome to the fairytale - Family


Changes

Om ni undrar vad som händer så är det ändringarna jag pratat om som är på gång. För att det ska bli lättare för mig att ändra och så så finns sidorna som inlägg. Nu vet ni. Det kanske kommer ändras lite, eftersom jag måste uppdatera informationen och så, men annars är det klart! :D

Stort, stort TACK till Beatrice för all hjälp!! :)

Om mig

För mig är film inte endast ett medium - det är ett sätt att leva. Vi är alla huvudkaraktärer i filmen om våra liv och det är något jag finner oerhört intressant. "We all have our story - We all have our fairytale". Det är just detta som gjort att jag vill skriva manus. Jag vill fånga människors historia. Det som känns underligt och främmande för någon, känns helt naturligt och är en del på vägen för någon annan. Oavsett vad vi gillar och ogillar så har vi alla gemensamt att vi har en historia att berätta. 

Det som fått mig att fastna för just film är kombinationen mellan musik och rörlig bild. Genom att binda dessa på rätt sätt kan man, enligt mig, skapa magi. Det hårdaste av hjärtan kan smälta till en scen som berör med hjälp av rätt typ utav musik. Då jag skriver har jag ofta musik i bakgrunden som sätter den stämning jag vill föra fram i mitt manus.

Vem är då jag?
Emma Åkerlind. 22 år gammal. Född och uppvuxen en bit utanför den medelstora staden Örebro. Då resten av min familj har ett stort intresse för hästar, ett intresse jag inte delar till samma grad, har jag förälskat mig i just berättelser och musik. 2008 förälskade jag mig även i fotbollslaget Real Madrid och har varit en så kallad Madridista ända sedan dess. De får mig alltid att må lite bättre och fortsätta kämpa då det tar emot. Förutom Real Madrid är jag också ett stort fan av det spanska herrlandslaget i fotboll. Att få vara en del av firandet 2012, då de vann sin tredje stora titel på raken, är ett minne jag alltid kommer värdesätta högt. 

Jag har även ett stort intresse för Eurovision Song Contest. Jag fascineras av idén bakom, att Europa ska enas under en (eller tre) kväll genom musik. Medan det för oss i Sverige endast är en musiktävling kan det för andra länder betyda ett sätt att uppmärksamma saker som händer i sitt land eller ett sätt att ge landets invånare hopp i en tuff tid. Eftersom jag har detta stora intresse bryr jag mig väldigt mycket om Melodifestivalen. Under sex veckor i februari/mars lyckas jag bli osams med svenska folket konstant. 

Just nu studerar jag en masterutbildning i kultur och mediegestaltning i Norrköping. 

Ser helst på:

Filmer - Tolkien-filmatiseringarna av Peter Jackson (både Härskarringen och Hobbit), Ever After (1998), Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 & 2 (2010 & 2011), Silver Linings Playbook (2012), The Way Way Back (2013), About Time (2013)

SerierOnce Upon a TimeGrey's AnatomyScandal, Drop Dead Diva, How I Met Your Mother


Kontakt

Om du har några frågor eller är intresserad av att jobba med mig - tveka inte att höra av dig!! 
 
Mail: emma.akerlind@live.se

 
 

Mitt CV

Manuskurser

Att skriva filmmanus 30hp, Örebro Universitet
- Skrev där långfilmsmanuset Drömmen om Madrid, som handlar om tre tjejer i 30-års åldern som drömmer om att åka till Madrid och se sitt favorit fotbollslag Real Madrid spela en match, men på grund av olika hinder har de svårt att komma iväg. 

Manusproduktion för beställningsfilm A 30hp, Örebro Universitet
- Skrev olika typer av beställningsmanus (kortfilm, reklamfilm, musikvideo m.m), ofta tillsammans med någon annan. Bland annat en större beställning på en informationsfilm till Jägareföbundet.

Filmkurser

Medie- och Kommunikationsvetenskap, inriktning film A 30hp, Örebro Universitet

Medie- och Kommunikationsvetenskap, inriktning film B 30hp, Örebro Universitet
- Skrev bland annat B-uppsatsen "Längst Middle Earth vägar - Hur ljudet och musiken i en film bidrar till berättandet", tillsammans med två andra.

Medie- och Kommunikationsvetenskap, inriktning film C 30hp, Örebro Universitet
- Skrev bland annat C-uppsatsen "Berättande melodier - hur en films theme song representerar narrationen".

Filmberättande och analys A 30hp, Örebro Universitet

Övriga kurser

Scenisk produktion 7,5hp, Örebro Universitet

Filmrecensent/Journalistik

Skribent på tidningen Lösnummer (Höst 2010 - Vår 2013)
- Har skrivit artiklar om olika saker, mestadels recensioner och nöjesrelaterade artiklar. Finns i kolumnen till höger.

Filmrecensent på tidningen Lösnummer (Vår 2011 - )
- Har under cirka fem terminer varit biorecensent och recenserat olika typer av filmer som kommit upp på biograferna. Finns i kolumnen till höger.

Filmrecensent på DVDKritik (Vår 2013 - )
- Skriver recensioner på filmer som nyligen kommit ut på DVD, antingen som nyutgåva eller för första gången. Finns i kolumnen till höger.

Praktikant på HKM Publishing (Sommar 2013)
- Under de veckorna jag gjorde praktik fick jag bland annat göra en OpenART-vandring samt ett reportage. Finns i kolumnen till höger. 

Övrigt, manus

Drömmen om Madrid (pågående)
-
Handlar om tre tjejer i 30-års åldern som drömmer om att se sitt favoritfotbollslag Real Madrid spela live i Madrid. Problemen hopar sig och sätter käppar i hjulet för resan. Snart får dock en av tjejerna ett besked som gör att hon måste till Madrid nu, eller inte alls. Långfilmsmanus.

Beställningsmanus till Synskadades Riksförbund (pågående)
- Har fått en beställning på att göra en kort informationsfilm om Synskadades Riksförbunds arbete, främst i Örebro Län.

Första Mötet
- Handlar om att hitta kärleken på internet och nervositeten inför att träffa någon för första gången. Kortfilm som skrevs till en kurs för de som läser Digital Mediedesign på Örebro Universitet. Filmades av två grupper. En av filmatiseringarna finns nedan.


We will stand tall

Jag ska strax göra mig klar och åka mot stan. Ikväll är det Manusverkstan och jag insåg just att det var snart en vecka sedan jag läste igenom mitt manus. Alltså är jag inte så jätteinne på vad som händer. Haha. Bra gjort. Måste nog kolla igenom lite snabbt innan jag åker. Egentligen skulle jag städa köket åt mamma också, men jag har en otroligt seg dag så det får nog bli imorgon istället. Då ska vi ändå städa klart resten av huset åt henne så varför inte ta allt på en gång? Smart. 

Annars håller jag på och försöker hitta olika utbildningar till hösten. Mamma hade återigen pratat med dom på SF och frågat om de inte behövde anställa snart. Gosh, känns så hemskt att mamma ska fråga åt mig! Dock sa de att det brukar behöva anställas en del till sommaren. Antar att det är en del studenter som extrajobbar och då slutar. Dessutom kommer ju storfilmerna då och det är längre öppettider. Plus att en del kanske vill ha semester. Hoppas på att de vill anställa mig då! Jag har absolut inget emot att jobba på Stadsbyggnadskontoret, men att vara på Filmstaden känns lite mer jag. Och ni vet ju hur gärna jag vill jobba där vid det här laget. Håll tummarna! Hur som så vet jag ju inte hur det blir till hösten. Jag mailade om Storyutbildningen och det lät väldigt bra. Mailade en som går den för att få lite mer exakt och inte som skolan vill marknadsföra sig. Låter bra. Sen är mamma inne på att jag ska bli journalist så jag har tittat lite på sådana utbildningar också. Varför kan de inte finnas i Örebro? GAH! Men jag får leta vidare. Till de flesta universitet stänger ju inte ansökningen förrän 15 april så lite tid har jag ju på mig. 

Kan för övrigt meddela att vårjackan åker fram idag! Jag orkar inte med vintern längre så jag tar fram den i protest! Funderar på att gå hela vägen och ta vårskorna också. Vi får se. 

Hoppas ni alla har en fin dag nu!
Goodnight and Goodbye

Welcome to the fairytale - Beauty and the Beast
You're deleted

Det tog sisodär en timme från det att min klocka ringde till det att jag faktiskt gick upp. Varför är det så svårt att lämna det varma täcket och den fluffiga kudden? Till slut lyckades jag dock komma upp så jag kunde köra runt mormor och morfar lite. Mormor skulle till läkaren och morfar behövde något till sin traktor samt en vattenkokare. Efter det slutade vi med att ta en fika på Sveas. Inte helt fel. På vägen åkte jag förbi och hämtade min signerade bild av Adam som jag fått av den svenska facebooksidan. Muchas Gracias! 

Nu på eftermiddag/kväll har jag läst och skrivit lite feedback inför imorgon. Hade bara ett manus att läsa, men det gör inte mig något. Blir så mycket att läsa om jag skulle haft tre stycken. Haha. Men det jag läste var bra, har bara några grejer som jag vill ta upp. Blev helt förbluffad över språket. Av någon anledning är det oerhört många som stavar fel, särskriver eller skriver dit för många bokstäver utan att korrekturläsa det. Själv brukar jag också åka dit för att jag inte korrekturläst ordentligt, så tro inte att jag är något helgon! Dock är det, både i manus och i andra uppgifter i skolen, förvånande dåligt språk! Dock när jag läste detta manus slogs jag av hur bra språk hon hade. Känns helt fantastiskt att läsa något utan att behöva haka upp sig på att det står fel. Jag är en sån person som inte kan koncentrera mig om det står fel hela tiden. Skönt att slippa det!!


Ikväll spelar även Spanien mot Frankrike och jag håller tummarna lite extra. En otroligt viktig match! Pojkarna behöver verkligen plocka tre poäng!

Hoppas ni haft en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Welcome to the fairytale - Behind 

Welcome to the fairytale - Darkness

Oz - The Great and Powerful


Nu finns min recension av Oz - The Great and Powerful uppe på Lösnummer att läsa för alla som vill. Ni hittar den här. I stort kan jag säga att jag verkligen gillade filmen, även om den hade sina små brister. Det har väl alla filmer? Om ni inte sett den så kan jag verkligen rekommendera den. Det samma gäller Trollkarlen från Oz. Se, se, se!


I don't even wanna fight

Jag vill tro att solen äntligen tagit över och kan få våren att anlända. Kanske redan i tid till påsk? Det är fantastiskt varmt ute idag, åtminstone här på landet. Om ni fryser är ni välkomna hit :)

Igår tog jag bilen och åkte upp till Lindesberg. Elin ville kolla lite i en av mina böcker och jag behövde lite hjälp med mitt manus. Allting gick bra. Elin fick det hon ville och jag fick det jag ville. Egentligen tror jag inte att jag behöver gå på manusverkstan på onsdag, men det kanske är kul att höra olika åsikter. Dessutom är det kanske lite egoistiskt att inte gå bara för det känns bättre med mitt manus. Finns ju andra manus som man kanske ska läsa och ge feedback på. Det jag ville säga var att vad som än sägs på onsdag så vet jag nog hur jag ska komma vidare. Muy Bien! 
På kvällen sen var det Hobbit-event. Om man förhandsbokat filmen från Discshop fick man en kod så man kunde se på eventet. Hur kul som helst. Man fick se olika tagningar av olika scener från kommande filmen samt några av scenerna som kommer. Peter Jackson svarade även på lite frågor. Hur bra som helst!! Och jag är lite avundsjuk måste jag säga. Att sitta i ett klipprum med världens största TV och få ihop en film måste vara det absolut roligaste som finns. Vill. Göra.

Som ni kanske sett har jag börjat en ny del här på bloggen. Jag älskar sånt! Denna gång kallar jag delen "Welcome to the fairytale" och det är en hyllning till min absoluta favoritserie - Once Upon a Time. Lite hör det ihop med att jag nu ska börja skriva ett manus som behandlar lite samma ämne. Snövit ur den elaka drottningens perspektiv. Är extremt taggad på att skriva detta manus. Tror det kan bli riktigt bra!

Hoppas ni har en bra måndag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Participants


Här är alla bidrag i årets Eurovision i en slags snabbversion. Om ni börjar titta - tro mig, det blir bättre än de första. Känns i stort som att 2013 inte kommer bli något höjdarår. Står fast vid att Danmark vinner, med det enda som hotar vinsten är att hon är för lik Loreen och Europa nu vill ha något annat. Något annat man ser då man ser klippet ovan är att Robin sticker ut en del. Han kommer säkerligen göra ett bra jobb och jag hoppas Europa ska gilla det. I övrigt gillar jag Spanien (kanske inte kom som någon direkt chock? Men jag älskar dom!), Norge (fast jag förstår inte videon och någon måste verkligen hjälpa henne med hennes klädstil på scen från då hon stod på scen i Norge), Israel (deras version av Sarah Dawn Finer och jag brukar vara lite svag för deras ballader), Italien (för hans hår!), Malta (men är de inte ganska gulliga?) och Ryssland (en av balladerna jag faktiskt tycker håller och säger något!). Finns flera som är helt okej, men tror att man skulle behöva lyssna lite mer på dom. Roligt fakta är dock att Bonnie Tyler (ni vet hon som sjunger It's a heartacheTotal eclipse of the heart och Holding out for a hero) tävlar för Storbritannien och Anouk (som bland annat tidigare gjort låten Nobody's wife) tävlar för Nederländerna. Tyvärr håller inte någon av deras låtar den kvalité man hört dom göra tidigare..

Goodnight and Goodbye

Welcome to the fairytale

Playing in my Music Box


Jag tar ett djupt andetag. Fjärilarna i magen börjar gå över till yrsel och jag vill sätta mig ner. Jag ser mig om. Runt mig är förväntan och spänningen ett faktum. Varför gör man det här mot sig själv? Rädsla. Rädslan för att synas. Rädslan för att märkas. Rädslan att inte göra det. De ropar upp oss på scen. Vi går dit. Jag ställer mig på plats. Det är fullsatt i publiken. Musiken börjar spela och min körstämma närmar sig med stormsteg. Yrseln blir värre. Jag kommer svimma. Tjejen bredvid mig börjar sjunga och jag mimar med i texten med förhoppningen att ingen ska märka någon skillnad. Yrseln försvinner sakta. Mimningen går över i sång. Sången blir starkare och starkare. En minut in i låten är fjärilarna och yrseln borta. Då vet jag precis varför jag utsätter mig själv för detta. Jag älskar det! Det finns ingen känsla i världen som denna. If no one ever hears it, how we gonna learn your song?

Den här låten tror jag de flesta på ett eller annat sätt kan känna igen sig i. Den ger lite mod. Den tar bort lite av rädslan. Den får mig att förstå att det inte behöver gå en hel minut i en låt för att jag ska inse varför jag utsätter mig för saker. Det är värt det i slutändan. Alla har något att säga, på ett eller annat sätt. Låt det inte bli osagt.

Goodnight and Goodbye

Spanien - Finland


Ikväll spelade Spanien mot Finland i VM-kvalet. Slutresultatet blev 1-1, vilket för Spaniens del inte är särskilt bra. Frankrike går nu upp på första plats i tabellen och Spanien ligger endast på en andra plats. Nästa match är mot just Frankrike och då är det bara vinst som gäller. Att gå direkt till VM och få försvara titeln vore verkligen inte fel! Synd att de tappade poäng i den här matchen, för de var verkligen de som dominerade..

Kvällens match var också Ramos nummer 100 med landslaget. Då Casillas fortfarande är skadad fick han även agera kapten. Dessutom var det han som stod för målet. Muy Bien! 

Lite blandade känslor alltså. Och nu gäller det bara att tagga till inför mötet med Frankrike på tisdag. Vamos!

Goodnight and Goodbye

Olympus Has Fallen

 

Låt det vara som i en film

Idag har jag en Veronica Maggio dag. Några av hennes låtar är verkligen fantastiska även om jag inte är något större fan i övrigt. Dessutom är hennes låtar med på min offline-lista på Spotify och de flesta andra försvinner så fort jag går just offline. Skumt. Det har bara krånglat sedan jag gjorde den senaste uppdateringen. På telefonen funkar det super, men där har jag kvar det gamla. Alltid nåt antar jag..
 
Just nu sitter jag på mammas jobb och försöker skriva lite på manuset. Det är verkligen bara ett stort kaos och det gör mig galen! Blir det inte bättre nu så skickar jag in det ändå. Aja, vid 14 ska jag till Roxy och prata lite om filmklubben på deras seniorbio. Hoppas på att jag kan få minst tre nya medlemmar då vi satt att om alla får tre medlemmar per visning så har vi faktiskt råd med visningen. Jag lyckades få tre till förra tack vare Mina. Till kommande visning ligger jag på noll. AH! Men det ska nog gå. Håll tummarna!
 
Under dagen kommer troligtvis bloggen uppdateras lite också så jag kan använda den som hemsida. Beatrice pratade om att hon skulle fixa det idag så vi får se. När jag såg ungefär hur det kommer bli såg det jättebra ut! Spännande!!
 
Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Feliz Cumpleaños


Idag fyller tydligen Torres år. Det vill jag självklart uppmärksamma lite! Bilden ovan fick både mig och Mina att bli lite gladare. Våra favoriter <3

Bilden kommer från Ramos twitter ihop med följande text:
I want to congratulate a great friend who is not here, missing him lots... Happy birthday!!

Ja.. så grattis Torres!! Tack för allt bra du gör i landslaget :)

En liten snöflinga i handen

Det är ändå något fint i snö som faller. Hur de virvlar i luften och tillslut landar någonstans. Lite mindre fint är det dock när jag tänker på att det är den 20:e mars idag och de där snöflingorna virvlar i luften. Om ett par veckor är det påsk och då ska man sitta ute. Just nu ser det ut som att vi får skippa det. En tradition som bryts. Jag ogillar skarpt när traditioner bryts. Funderar på att trotsa vädret och sitta ute ändå. Håller tummarna för att det ändras så jag får lite sällskap också.

Idag har jag en mindre bra dag i övrigt. Mitt manus är ett stort kaos och jag bultar mitt huvud i väggen. Vi har inget internet i huset så igår kunde jag inte se hur långt på manuset jag skrivit. Jag lade av när det kändes bra, när det kändes som att jag hade tillräckligt mycket för att jag skulle kunna skriva klart idag. Det visade sig att jag hade helt fel. 40 sidor skrivna. Alltså behöver jag ungefär dubbelt så mycket till, och jag har knappt någonting kvar som ska hända. Man behöver ju inte ha särskilt högt IQ för att inse att jag har problem. Därför har jag blivit tvungen att hoppa över föreläsningen idag med Anna Serner som är VD för filminstitutet. Tråkigt då jag tror att det hade varit en riktigt intressant föreläsning att gå på. Hoppas att jag får chansen att lyssna på henne någon annan gång, även då inriktat mot manusförfattare. Åh, jag vill bara slå mig själv för att jag inte kan bygga upp en story utifrån en idé på ett sätt så det blir en hel långfilm. Grrrrr. Men det är bara att kämpa på! 

Lite goda nyheter kom dock igår. Jag tror att jag får komma tillbaka till jobbet i sommar. Jag mailade om referens och då frågade hon om jag skulle vilja komma tillbaka i sommar. Ska svara nu, men det vore ju toppen. Ska skriva ut lite blanketter också till utbildningen som jag ska söka. Om jag kommer inte på den (vilket verkar vara svårt då det ser ut att vara endast fyra som kommer in varje år) och får jobba i sommar känns det som att jag kan andas ut lite, åtminstone i ett år till. Guld! Men som sagt, det verkar inte vara extremt lätt att komma in på den där utbildning. 

Även om jag har en mindre bra dag så hoppas jag att ni har en bra onsdag nu!
Goodnight and Goodbye

Stage 2013(samtliga bilder kommer från eurovision.tv)

Nu har de första bilderna på årets scen i Eurovision Song Contest kommit. Ser riktigt bra ut tycker jag! Man får även ett intryck av hur hela arenan kommer se ut och jag ställer mig positiv till att det är en så relativt liten arena. Tror det nya som Sverige har kommit fram till kommer bli super! Att det är uppbyggt på detta sätt tror jag endast ger alla bidrag en större chans att inte bara försvinna. Tummen upp med andra ord.

Goodnight and Goodbye

It will never be impossible

Men varför ska det vara så svårt för!! Med mina ändringar i manuset känns det som att min favoritkaraktär inte kommer fram på det sätt jag vill. På ett sätt vill jag göra honom till huvudkaraktären, men med tanke på vad som väntar honom går ju inte det (nej, jag vill inte avslöja någonting!). GAH! Och jag får inte alls ihop scenerna. Tror jag egentligen borde skriva manus tillsammans med någon. Jag har idéerna och så får den andra personen pussla med scenerna för att få ihop det så man förstår vad jag är ute efter. Haha. Kanske kan vara något? Jag vill liksom att alla scener ska vara intressanta. Jag vill att alla scener ska hänga ihop, precis som de ska i ett manus. Just nu är mina scener bara inkastade för att någonting ska hända. Och så är jag den som älskar scener som finns där bara för att de är fina och lägger gärna in dom. Det kommer ju sågas totalt sen. Såå frustrerande. Äsch, jag får väl skriva och se vad som sägs på mötet nästa onsdag.

För övrigt kan jag meddela att jag funderar på att gå i ide när manuset är klart. Solen är framme och ger riktiga vårkänslor - så länge man sitter inne. Så fort man tar ett kliv utanför dörren fryser man som om det vore vinter. Påminner lite om en minimusikal vi gjorde i skolan - "Den frusna tjälen". Tillslut kom solen och jagade bort tjälen och så kom våren. Haha. Det kan väl hända nu också? Snälla värme, du får gärna komma nu. 

Tillbaka till skrivandet nu. Hoppas ni har en bra start på veckan!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Ibland kan man inte hjälpa att en person plockar fram vissa känslor. En person kan göra någon glad bara genom att finnas, medan en annan person kan göra samma person ledsen av exakt samma anledning. Som tur är så är det för mig personligen mer av det första. Vissa personer behöver bara ge ett litet leende, säga ett ord eller bara gå in i samma rum för att jag ska bli lite gladare. Dessa personer tänker jag på då jag hör denna låt. Jag blir lite gladare..

Goodnight and Goodbye

14 mars 2013


Jag har upptäckt att jag tycker Stockholm är ganska fint ändå. Skulle nog kunna tänka mig att bo där trots allt. Här är han. Det (enligt mig) musikaliska geniet Ryan Tedder. <3<3<3<3

Apologize

För att sammanfatta lite. OneRepublic stod alltså på scen på sitt första besök i Sverige. Det blev jubel i publiken då Ryan pratade om hur han sammarbetat med Sebastian Ingrosso och pratade om hur han inte blivit nöjd med senaste singeln If I lose myself förrän Swedish House Maffia godkänt. Utöver det pratade han mer än han brukade göra under en konsert tydligen, men det kunde bero på att de aldrig gjort den här typen av spelning förut. Dessutom var det första gången någonsin de spelade några av låtarna från kommande skivan inför publik. En av dom var spår 1 Counting Stars som tydligen är Ryans favorit. Kan meddela att den kan komma att bli min också för OJ vad bra den var!! På twitter efter konserten skrev de att de absolut skulle komma tillbaka hit snart. Thanks!

Goodnight and Goodbye

Never giving up
Igår började jag följa matchen mellan Real och Mallorca på datorn och uppdateringar på hemsidan. Då det var halvtid och jag var tvungen att stänga ner datorn låg mina pojkar under med 1-2. Inte så kul. Vi åkte hem och så fort jag klev innanför dörren satte jag på TVn och matchen. Då hade de börjat spela igen och plötsligt stod det 4-2. I 91:a minuten går de sedan och gör 5-2. En sak jag lärt mig som Madridista är att aldrig ge upp, även om det ser mörkt ut. Whites never give up. Ett plus också att Higuain gjorde två av målen. Han jagade ett hattrick och låg på som bara den i slutet. Nervös Emma. Hoppas de håller i den här fantastiska formen som de varit i på sista tiden. Då är de oslagbara! Just nu är det välidgt lätt att vara Madridista.

Goodnight and Goodbye

Everything that kills me makes me feel alive

ÅH, det var några faktorer igår som fick mig att göra mig beredd på att erkänna att det var en ovärd resa och pengar slängda i sjön. Sen, precis då jag kommit fram till att jag skulle missa dom så klev de ut på scenen. En efter en. Vi fick bara se mellan 30 och 45 minuter, men hjälp vad värt det var. Tror inte de höll på så mycket längre sen, han sa att det var en kort konsert. Jag blev kär på nytt i dom. Ett lite längre inlägg kommer senare då jag fått in bilderna. Inte så många, och framför allt inte så bra, men några blev det allt. ÅH! Så. Bra. 


Kom i säng runt 2 imorse och hade gärna tagit en sovmorgon. Dock skulle det handlas så det var bara att gå upp. Egentligen ska jag väl inte klaga, det jag kallar att gå upp tidigt är ändå sovmorgon för de flesta. Haha. Äsch. Nu ska jag jobba lite på mitt manus innan jag ska åka in igen till stan. Nu sjutton ska jag få till det som jag vill! Känns bra i hjärnan, gäller bara att få ner det på papper så det ser lika bra ut. Haha. Iaf, in till stan igen ikväll. Ska träffa Mina. Vi ska sätta oss på ett café/restaurang och fika/äta samt prata lite. Myspys. Sen blir det bio. Jag ska recensera Oz så den blir det. Är så spänd på att se hur de ska få till slutet. I och med att Trollkarlen från Oz har med huvudrollsinnehavaren i denna film och låt oss säga.. det gick kanske inte så extremt bra för honom ;) Men vi får se. Jag kan ha fel! 

Nej, som sagt, manus nu. Hoppas ni har en bra fredag!
Goodnight and Goodbye

Painting with colors

Idag har varit en riktig städdag. Mamma behövde hjälp att städa klart huset då hon mådde extra dåligt idag. Så, jag och Ia ryckte in och gjorde klart allt. Ganska skönt att gå runt med lurar i öronen. Med dom kan jag göra lite vad som helst. Haha. 

Imorgon är det dags. ÅH! Hoppas jag kan sova. Känner mig som en liten flicka som ska fylla år. Men.. ja, det är ju OneRepublic. Då är jag en liten flicka som ska fylla år, även om det inte är min födelsedag (hemska tanke!!). Bussen är bokad och jag vet exakt hur vi ska ta oss från stationen till Café Opera. Nu är det bara att vänta. Och kanske inte tråka ut er med detta inlägg. Haha. Sorry! Sätter punkt här.

Hoppas ni haft en bra och innehållsrik dag!
Goodnight and Goodbye

Sometimes it's easier to just hide under the pillow

Jag vet inte vad som är problemet. Jag är så fruktansvärt trött hela tiden, huvudet värker av och till hela tiden och nu har jag börjat få ont i händerna. Idag fick jag det klart för mig att allt detta går ut ganska mycket över mitt humör och hur jag beter mig. Även om jag inte menar något illa kan saker jag säga ganska ofta komma ut som hårda och tuffa. Som sagt, inte alls meningen. Om någon upplevt detta så ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Jag hoppas det blir bättre snart så jag kan känna att jag kan vara jag igen. Hmm.

Idag var tanken att jag skulle skriva på mitt manus hela dagen. Det blev dock inte riktigt så. Jag hade programmen öppna, men kunde inte skriva något. Tror jag kommit in i någon slags blockering. Jag vet vad jag vill, men jag har ingen aning om hur jag ska få ihop det. Av erfarenhet vet jag att det brukar kunna släppa efter ett tag så jag håller tummarna för det. Om det inte släppt tills imorgon så tar jag nog tag i nästa film till dvdkritik istället. Nu vet ni!

Hoppas eran dag har varit bra!
Goodnight and Goodbye

For the future

Jag försöker hitta något jobb på arbetsförmedlingen, men det finns verkliga inga jobb jag skulle vilja ha. Dock kan jag ju inte tänka så med tanke på att jag måste ha en inkomst. Så segt. Funderar därför på att börja plugga igen till hösten. Samtidigt vill jag inte plugga till något för att. Har hittat två utbildningar som jag dock kan tänka mig. En i manus och en för att bli musik- och eventarrangör. Skulle vara kul med den första för att då kan jag fortsätta med manus ett år till och kunna få betalt för det. Den andra känns rolig för det är något jag verkligen skulle kunna tänka mig samtidigt som det verkar vara en utbildning där det inte är så svårt att kunna få ett jobb direkt efter utbildningen. Hmm, tänka tänka tänka. Det tråkiga med dom är bara att ingen finns i Örebro. Aja, jag antar att jag inte kan bo här hela livet. BUHU! Men vi får se. Nu tjatar jag, men om SF hör av sig så stannar jag alla gånger. Som sagt, allt skulle lösa sig så perfekt om de bara ville anställa mig.. Hmm

Nej, nu ska jag jobba lite på det manus jag faktiskt håller på med. Har lite svårt att sätta ihop scener så jag får fram det jag vill, men förhoppningsvis ska det lösa sig. Hoppas ni har en bra måndag alla! 

Goodnight and Goodbye

Happiness


Jag kan inte med ord beskriva hur fantastiskt glad jag är just nu. Fick just veta att jag vunnit två biljetter till OneRepublics första spelning i Sverige som äger rum nu på torsdag på Café Opera i Stockholm. Tror de flesta vet hur mycket jag älskar dessa grabbar, framför allt Ryan Tedder. Den människan är helt fantastisk! På torsdag får jag alltså uppleva musik när det är som allra bäst - och dessutom live. Glädje! <3

Goodnight and Goodbye

Det är så mycket lättare att hata..

Nu kommer det. Det stora inlägget om Melodifestivalen. Det känns som att jag måste, annars kommer jag snart hoppa på varensa människa jag träffar som säger något om att YOHIO skulle vunnit. Och nu får ni inte ta detta fel. Jag vill inte säga till någon hur den ska tänka och att dess känslor är felaktiga. Absolut inte! Då är jag väl helt fel person att prata. Jag vill bara skriva ett inlägg som kanske kan öppna folks ögon lite och se varför det är så himla bra att vi skickade Robin istället för YOHIO. 


Sedan resultatet kom och Robin fick ta emot sångfågeln har jag sett så otroligt många hatkommentarer om vilken skandal detta är, hur SVT har konspirerat för att de inte vill att vi ska vinna Eurovision igen och hur fel det är att några medlemmar i en jury ska avgöra vem vi skickar. För det första: lugn! Andas djupt. De där känslorna kommer halvt ta livet av er, tro mig för det har hänt mig fler än en gång. Och tänkt nu logiskt. Robin fick trots allt näst flest röster av svenska folket vilket betyder att alla svenskar inte alls hatar honom. En väldigt stor del älskar honom! Om det varit så att David Lindgren vunnit som fick minst röster av svenska folket hade jag förstått denna ilska. Men nu? Lägg då också till att de där medlemmarna i juryn hellre ville se åtta andra bidrag i Eurovision än YOHIO. Det är ganska mycket. 

Och då till alla som säger att det just bara är några medlemmar i en jury som bestämt vem vi ska skicka (vilket vi ju just sagt det inte är eftersom Robin faktiskt fick bra med röster från svenska folket också). Om man ser till kommentarer på facebook och på ESC:s hemsida innan finalen så säger fansen likadant. Majoriteten ville se Robin, även om det var väldigt delat. De flesta hade med Robin som ett namn de kunde tänkte sig. Få sa YOHIO. Många fler poängterade att YOHIO bara är en kopia av The Ark, en del sa till och med att det är en dålig kopia av The Ark. Nej, YOHIOS stil i stort är inte som The Ark, men det han gör på sina tre minuter han har på sig att vinna röster så är otroligt lik The Ark. Både stil och låtmässigt. Det går inte att komma ifrån. Om han istället visat mer av den stil han annars har tror jag att Europa hade haft en annan syn på det hela. 

Och så kommer vi till att alla säger att det ändå måste vara svenska folkets val (återigen - Robin fick trots allt näst flest röster!!). Jag ber er se tillbaka till 2010. Vad hände? JO, vi hade endast en internationell jury och de var väldigt säkra på vem de vill se i Eurovision: Sarah Dawn Finer. De ville inte se Anna. Svenska folket däremot förälskade sig i den oskyldiga flickan i sneakers och klänning som sjöng om sitt liv. Svenska folket fick sin röst hörd och Anna skickades till Europa. Väl där tog vi oss inte ens till final, för första gången i historien. Efter klagade svenskarna på att Björkman borde avgå för han visste minsann inte vad Europa ville ha. Låt mig poängtera här att Björkman FÖRSÖKT visa vad Europa ville ha genom den internationella jurygruppen. Det var vi, det svenska folket, som valde att inte lyssna och istället skicka Anna. Det var vårt fel, inte Björkmans. De kommande två åren fick den internationella juryn större plats. Vi lyssnade på dom. Det slutade med en tredje plats och sedan en vinst. Fantastiskt! Exakt vad är det i detta som gör att så många klagar på att den där internationella juryn inte vet vad den pratar om och att det är svenska folket som ska välja? 

Jag kan lite snabbt informera om att Sverige har klättrat i oddslistan efter att resultatet blivit klart. Han har klättrat så mycket i listorna att han har börjat bli ett hot mot favoriterna. Nu tror ju inte jag att Robin tar hem allting igen, men jag tror han kan ge Sverige den bästa chansen av de vi hade att välja på. Och till alla som säger att vi aldrig haft en så opersonlig vinnare: är det opersonligt att bli så glad och chockad att man knappt vet vart man är. Då man fäller tårar av glädje. Då man beskriver hur mycket vinsten betyder. Då man kanppt kan sjunga för man är så fruktansvärt rörd och glad. Är det att vara opersonlig? Är det verkligen personligt för svenskarna att stå helt oberörd med ett kallt hjärta? 

Vad vill jag då säga? Skärpning Sverige! Varför är det alltid så himla mycket lättare att hata i detta land än att öppna ögonen och se sanningen? Se vad som är bra i det som ges? Är det inte fantastiskt att en från Andra Chansen tar sig tillbaka och vinner allting? Är det inte fantastiskt att Robin vinner allt då Bard också varit med, då Bard suttit och vecka efter vecka klagat på Robins stil? Är det inte kul att det blev just Robin? 


Enligt mig alltså: rätt låt vann! Och ibland blir jag så ledsen att jag inte har skrivit ner min tippning innan så alla sedan kan se att jag haft rätt. Haha. Men min mamma och syster vet. De krönte mig till Mello-drottning igår och tyckte det var mindre kul att jag fick som jag sagt att det skulle gå. Tack för mig!

Goodnight and Goodbye

Behind

Idag har jag varit in till stan och hämtat några fler dvder som ska recenseras till dvdkritik. Det är en av dem som jag inte ser fram emot att se, men tog den ändå för jag känner att jag måste komma över det faktum att jag har svårt att se på filmer där en kniv används för att skada någon. Usch. Men jag ska klara det! Nu ska jag se till och få klart min recension av Cloud Atlas. NEJ, jag har fortfarande inte skickat in den. Varför? Jag vet inte vad jag ska skriva. Varje gång jag öppnar dokumentet och ska skriva tänker jag bara "men vad sjutton hände egentligen? Vad sjutton handlade den om?". Men nu känner jag att det gått så lång tid att den måste bli klar! Bara att sätta igång hjärnan och tänka till!!

Har pratat lite med Beatrice också och ska nog hjälpa mig göra lite saker på bloggen. Oliver har sagt till oss för ett tag sedan att vi borde ha varsin hemsida för att kunna dela ut visitkort osv. till producenter. Då man träffar en producent och pitchar vill de ju sällan ha all information om mig där och då. Då kan det vara skönt att ha en hemsida de kan gå in och kolla på, lära känna mig och se vad jag har på gång och gjort tidigare. Eftersom jag inte känner att jag har råd att göra en hel hemsida lägger jag bara till några saker på bloggen och voila! Kommer snart! 

Hoppas nu ni haft en bra fin lördag och ikväll gäller det! Hur bra har jag inte varit på att lugna mig när det kommer till Mello och ESC? Hmm.

Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Ni vet då man verkligen gillar någon och tror att det faktiskt kan vara rätt. Sen känns det plötsligt så fel och du gillar inte alls personen längre, troligtvis för du inte vill erkänna hur mycket du från början faktiskt gillat denna. Sen gör personen något och så faller du igen. Hejdlöst. Och just då. Då när du tänker att allt är som en låt av P!nk så får du veta att personen redan har någon annan person. En nummer ett. Grejen är att du egentligen inte kan känna dig sviken och sårad, för du sa aldrig någonting. Du gjorde aldrig någonting. Du bara hoppades. Ändå svider det i hjärtat.

Då passar Adele så fantastiskt bra att ha i lurarna. Someone like you är precis vad du behöver. För jag tänker, att en dag kommer jag hitta någon precis som honom. Men då kommer jag vara nummer ett. Även om det gör ont just nu. 

Goodnight and Goodbye

All this time

Åh, dåliga nyheter idag. Annelie ska tydligen flytta till Stockholm och lämna oss :( Kommer sakna henne faktiskt. Men men, det finns ju facebook och allt möjligt så nog kommer jag väl se och höra från henne igen. haha. I HOPE!! Aja, efter mötet (som gick bra för övrigt!!) gick jag och Martin till biblioteket och han hjälpte mig lite med att ordna upp mig uppsats. Kändes väldigt bra och plötsligt känns det så rimligt med allting. Haha. Super att jag fick honom som opponent, tror inte att någon annan skulle satt sig ner och faktiskt hjälpt till på det sättet. THANK YOU!! 

Nu är jag också inskriven på arbetsförmedlingen. Känns så fel på något sätt. Hade det inte varit för att man kan få pengar i ungdomsgarantin efter tre månader så hade jag aldrig skrivit in mig. Dock kanske jag skulle ingå i en kulturdel av arbetsförmedlingen då jag fått ut min examen eftersom jag då har en examen i något inom kultur. Jahapp, okej då. Vi får se. Jag vill ju bara ha ett jobb som kan ge lite inkomst. Haha. ELLER få recensera film. Det vore det bästa. ELLER jobba på SF. GÄRNA jobba på SF. Nu vet ni.

Nej, jag hade nog inte alls något intressantare än så. Hoppas ni haft en bra fredag!
Goodnight and Goodbye

Music beats in my heart


NU har jag bestämt att starta en ny grej här på bloggen. Jag har ju en del som jag kallar "Song of the Day". Den kommer vara kvar. Men ibland vill man bara säga vad en låt betyder istället för att bara ta med en del av texten som man tycker är extra fin. Min nya del döper jag till "Playing in my Music Box" och det är låtar som spelas just nu i mina hörlurar och som kanske betyder något extra. Som på något sett talar om hur mitt liv ser ut, eller som på något annat sätt berör mig. Bra musik som man, enligt mig, borde lyssna på. Kommer inom kort!

Goodnight and Goodbye

Like good news

Oj, vad jag bloggar från telefonen. Aja, ibland så funkar det ;)
 
Seminariet idag gick jättebra. Fick några grejer som jag ska ändra, men jag behöver inte skriva om och lägga upp den på nästa seminarie. Ska nu göra ändringarna och skicka till henne så skulle jag få ett betyg sen. Super! Tycker lite synd om paret som var tvugna att lägga upp på nytt. Är sååå glad att jag hade Cecilia som examinator. Haha. Tack för det! Oppositionen gick bra också, även om jag hade mycket. De förstod att det mest var tankar, inte kritik. Och att jag tagit upp multi-plot och singel-plot var bra. Examinatorn hade inte tänkt på det innan, men kom på att det skulle behövas då jag tog upp det. Muy Bien :)
 
Nu sitter jag i Karlskoga och väntar på att mammas möte ska sluta. Väldigt vad de pratar. Fast lite roliga är dom. Haha. Fått lite gjort på manuset också. Lite tänkande kring hur jag vill göra mina karaktärer och så. Toppen. Känns bra.
 
Goodnight and Goodbye

To let that go

Imorgon är det dags för uppsatsseminarie. Då får jag veta om jag blir godkänd eller inte. Pirr i magen? Mjo, det skulle man kunna säga. Nu är det ju inte hela världen om jag inte blir godkänd då vi har ett tillfälle till där vi kan lägga upp dem, men det vore ju skönt att kunna lägga uppsatsen bakom mig om någon vecka efter att jag justerat den och skickat in slutgiltig version. ÅH! Håll tummarna mellan 9 och 12 imorgon är ni snälla :)
Oppositionen somjag ska göra är färdigskriven. Känner mig ganska nöjd, men vet inte om jag gjort rätt. Hoppas på det iaf. Personligen kände jag att jag fick användning av min utbildning mer då jag skrev oppositionen än min egen uppsats. Konstigt. En sak jag tar upp kan vara väldigt mycket för att jag skrivit manus. Usch, tänk om de blir ledsna när jag säger det! Nej då.. Det är ju bara en tanke, inte att jag säger att de gjort fel. GAH! Sånt här kan vara så jobbigt. Jag tar hellre en massa kritik än ger det själv. Punkt.

Nej, nu ska jag snart lägga mig så jag orkar upp imorgon, Ska bara kolla klart på Grey's först. Hoppas ni haft en bra dag alla!

Goodnight and Goodbye

Life in Color


Beautiful Creatures


Nu finns min recension av Beautiful Creatures uppe på Lösnummer. Jag är inte så nöjd med rubriken, det känns som att den helt är tagen ur sin mening och blir ganska missvisande. Men det är sånt som händer när man glömmer sätta en själv. Får icke glömma i fortsättningen. Vill ni läsa recensionen så finns den här.

Goodnight and Goodbye

Stay positive

Men det är ju typiskt! CSN sa att jag inte kunde få några pengar för att jag inte hade tillräckligt med poäng, vilket gjorde att jag hoppade av mina kurser då jag kände att de ändå inte gav något. Jag skulle ju plugga för att ha någon slags inkomst. Idag på posten fick jag hem att de ändå beslutat att jag får studiemedel. KOM IGEN! Ibland blir jag bara så arg. De kunde inte sagt det LITE tidigare? Grrrrr

På Lösnummer har vi nu fått en ny webbredaktör. Han verkar jättebra. Dock verkar han säga lite tvärtom det jag hört tidigare. Det andra sagt att jag inte ska göra säger han att jag borde skriva lite mer av. Typiskt. Blir lite förvirrad. Men men, man lär sig väl. Måste ju anpassa hur man skriver så det blir som det ska vara. 

Nu har jag också hoppat av Producentverkstan. Eftersom jag inte skulle hinna idag så kände jag att jag kommer missa för mycket. Tycker dock att det är tråkigt att ingen kan svara på mail! Inte har jag ju något nummer till någon och kan ringa. Hoppas de har sett iaf då. Känner mig liiite ledsen då det hade varit kul att testa på, men samtidigt känns det bra att fokusera på det jag vet att jag vill göra. Se det positivt!

Goodnight and Goodbye

So you let her go

Varför ska allt vara så stressande för? Känner att det ligger några grejer på bordet nu som börjar bli lite bråttom. Grrr. Tid, tid, tid. Jag ska snart åka in till stan iaf för att köra mamma till läkaren. Som jag sagt så har kristallerna kommit tillbaka och nu sitter de på båda sidorna vilket gör det värre. Inte så trevligt. Hoppas läkaren kan göra något eller ge henne en remiss så det kan lösa sig snart. Inte så kul att det ska komma tillbaka hela tiden liksom. 

Ikväll är det Producentverkstaden också. Första mötet för mig. Är lite osäker på om det är något för mig egentligen, men jag ska ge det en chans. Jag känner ju två där och en som jag har pratat med om det så det ska förhoppningsvis gå smärtfritt. Faaast egentligen vill jag bara skriva klart recensionerna och fixa med oppositionen. Nej, jag får tänka på detta. Hmmm.


Hoppas iaf ni har en bra måndag och start på veckan!
Goodnight and Goodbye

Mer dansvideo än långfilm


Nu finns min recension av Step Up Revolution uppe på DVDkritik. Ni hittar den här om ni vill läsa. För att sammanfatta: Helt sjukt coola danser och ett stort plus till alla flashmobs. Tyvärr kommer själva storyn i andra hand och är ganska förvirrande. Synd! 


Goodnight and Goodbye

Your little secret

Åh, jag hade ett inlägg på hjärtat men jag vet inte hur jag ska skriva ihop det. Och jag vet inte hur jag ska göra det tillräckligt kryptiskt för att alla inte ska förstå vem det handlar om. Haha. Okej, det är verkligen inget elakt. Det är något bra. Som sagt, det kommer från hjärtat! ;) Aja, får fila lite på det och se om det kommer upp senare någon gång. 

Idag har jag mest plockat hemma. Mamma är sjuk IGEN så har hjälpt henne lite också. Imorgon är det dags att sätta igång med oppositionen inför uppsatsseminariet också. Vill göra bra ifrån mig så det kaaanske kan väga upp för min uppsats. Måste skriva ihop recensionen av Claud Atlas också samt den tyska serien till DVDkritik. 

PÅ TAL om Claud Atlas, vilken förvirrande film! Efter att ha diskuterat den ett tag tror jag att jag och Mina nästan räknade ut den. Haha. Var den bra? Jag vet faktiskt inte. Har inte bestämt mig än! Egentligen borde jag se om den. Det var en hel drös med blod som sprutade hit och dit och de sågade.. mja, låt oss inte gå in närmare på det. Under en stund undrade jag vad sjutton jag gjorde där! Men samtidigt.. ja, dålig var den ju faktiskt inte. Något att tänka på! För övrigt var gårdagen ganska så väldigt bra. Trevligt sällskap i form av Mina. Kul blev det då vi åt på Pacos och servitören var.. ja en person från ett tidigare liv ;) Haha. Real vann mot Barca IGEN. Två gånger på en vecka nu. Ja, jag är glad! Sen gick de två bästa (enligt mig) vidare i Andra Chansen. Anton och Robin. Tror och hoppas Robin tar hem allting. Kan vara hjärtat som pratar också. I don't know. Helt fel vore det ju inte om Anton vann heller. Ja, vi får se. Go Andra Chansen! 

Hoppas ni haft en bra helg nu alla!
Goodnight and Goodbye

When dreaming is over

Inatt drömde jag att jag skrev en fantastiskt bra låt - på svenska. Jag kan inte skriva texter på svenska! Det var Melodifestivalen som gällde och en tidning kom för att intervjua mig. Wow. När jag vaknade kom jag inte ihåg en enda ton. Dock kan jag höra den avlägset spela i mitt undermedvetna. Grrrr. Såå typiskt.
 
Dagen har i övrigt börjat ganska lugnt. Ska strax börja göra mig klar för att åka in till Mina. 16 är det El Clasico och vi tänkte försöka se matchen på antingen Pitchers eller O'Learys. Antar att det blir Pitchers om det finns plats, vi lyckades ju förälska oss lite i det stället sist. Efter matchen drar vi till Mina igen, antagligen med lita mat, och så är det bara att invänta Mellon. Återigen bryter jag mot mina traditioner, men jag hoppas det går bra ändå. De flesta i Andra Chansen är ju bra, även om hjärtat självklart klappar lite extra för Anton. Aja, vi får se hur det går. Trevligt blir det nog hur som med tanke på sällskapet.
 
Hoppas ni har en bra lördag nu alla!
Goodnight and GoodbyeRSS 2.0