Waiting for the light

Gårdagens manusmöte tycker jag gick hyfsat bra. Fick bra feedback och dessutom en liten självförtroende boost. En av de som gav feedback var nämligen väldigt snäll. Och eftersom jag tycker hon är så fantastiskt duktig så känns ju det lite extra bra. Har idag skrivit en del på treatment och känner att det verkligen är påväg till något bra nu. Tror jag behövde den där boosten!!

Idag har jag inte gjort så mycket mer än skrivit en recension, skrivit treatment och pluggat lite. Har varit så svårt att ta sig någonstans i det här vädret. Dessutom får jag inte upp min bil ur garaget. Typiskt. Mailade Kosta om huruvida jag behöver komma på seminariet imorgon eftersom det är så svårt att köra någonstans. Dock verkade mötet viktigt så jag har lyckats prata mig till att ta Ias bil med fyrhjulsdrift. Dessutom åker jag en timme tidigare än jag kanske egentligen skulle behöva. Får ta det lugnt så ska det nog gå. Hoppas jag. Håll tummarna att jag kommer fram. Och orkar upp ur sängen vid 6 på morgonen! Haha.

Nej nu ska jag kolla på en minut av låtarna som tävlar på lördag i Mello. Kan säga att av texten till Estrellas låt att döma kanske det inte kommer vara min favorit trots allt. Men han är ju så bra!! Dagens i-landsproblem liksom. 

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Just want a little of your time

Det här med manusverkstan är ganska intressant. Inför kvällens möte har jag läst tre treatments och de är så olika. Både i story och kvalité. En är redan så bra att jag knappt vet vad jag ska kommentera medan en nästan blir åt andra hållet, att jag har så många kommentarer att jag inte vet om jag ska ta upp allt eller inte. Så weird. Men samtidigt kul som vanligt. Även den med många kommentarer tycker jag är en riktigt bra story som är intressant. 

Igår hur som så träffade jag Elin över en eftermiddagslunch och fick mycket bra feedback till mitt manus. Tror jag var en sån där med många kommentarer. Haha. Men kändes som hon kom med några lösningar som löste det mesta. Sånt är bra. En av kommentarerna var att första scenen var riktigt bra och mörk, men sedan skrev jag hela tiden läsaren på näsan och det mörka försvann. Mitt försvar var att jag tyckte det blev så hemskt i början att jag inte ville att läsaren skulle tycka det var så hemskt resten. Haha. Detta är verkligen inte min genre ;)
Utöver det var det som vanligt kul att träffa Elin. Annars har det inte hänt så mycket under veckan. Plugg, läsa treatment och recensera är väl det som kantat min vardag. Inte så dåligt egentligen. Börjar dock få lite panik över pluggandet för jag vet inte riktigt vad det är jag ska ha förväntats gjort inför seminariet på fredag. Och inte har vi fått så mycket instruktioner heller. GAH! Men ska nog lösa sig. I hope!

Nej nu ska jag nog göra mig klar innan det är dags att bege sig till manusverkstan. Hoppas ni haft en bra dag och fortsätter ha en bra kväll :)

Goodnight and Goodbye

Melodifestivalen 2014: Malmö

Då var det dags. På lördag smäller det. Första deltävlingen av Melodifestivalen äger rum i Malmö, förra årets värd av Eurovision. För att skapa lite Mellokänsla här på bloggen tänkte jag varje måndag göra en liten startlista. Kan mycket väl komma upp mer Mello, nu vet ju hur det kan bli. Here we go!


1. To the end - YOHIO
Skriven av: YOHIO, Andreas Johnson, Peter Kvint & Johan Lyander


 
2. Aleo - Mahan Moin
Skriven av: Mahan Moin & Anderz Wrethov


 
3. Bröder - Linus Svenning
Skriven av: Fredrik Kempe


 
4. Casanova - Elisa Lindström
Skriven av: Bobby Ljunggren, Jimmy Jansson & Ingela "Pling" Forsman


 
 5. Bedroom - Alvaro Estrella  (personlig förhandsfavorit)
Skriven av: Jakke Erixson, Jon Bordon, Kristofer Östergren & Loren Francis


 
6. Songbird - Ellen Benediktson
Skriven av: Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson & Tobias Lundgren 
7. Bygdens son - Sylvester Schlegel
Skriven av: Sylvester Schlegel

 
8. Survivor - Helena Paparizou
Skriven av: Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm & Sharon Vaughn


Det var hela startfältet. Tycker många känns intressanta och som jag ser fram emot att se hur det blir. Går dock inte att komma ifrån Alvaro Estrella som är en av mina favoritdansare samt Helena Paparizou som den Eurovisionälskare jag är. 

Goodnight and Goodbye

After the cold weather

Det blev Hindersmässa igår. Dock tyckte jag inte att det fanns så mycket bra. Nougaten jag köpte var bakad på något speciellt sätt som gjorde att de inte alls var så goda. Typiskt. Men men, tunnbröd inköptes ändå och det var gott som vanligt. Något iaf. Idag var jag till stan för först årsmöte med filmklubben och sen träff med Mina. Vi bokade hotell i Madrid, vilket tog längre tid än vi först tänkt. Det där med att bestämma.. Ja inte riktigt en kvalité som vi besitter. Haha. Men tillslut blev det bra. Men kan ju säga att badrum och frukost var roliga saker att kolla efter. Även om det tog några timmar så var det trevligt att träffa Mina. Som vanligt.
 
Upptäckte idag också att Roxy visar About time på onsdag. Inte helt otrevlig. Måste bara kolla så det inte krockar med manusverkstan, men det ska nog inte vara några problem. Glad tjej liksom. Den filmen gör alltid att jag mår lite bättre. Sånt gillas. Ska försöka läsa treatments innan nu bara så jag är klar med det och känner mig redo och slipper tänka på det då.
 
Hoppas ni haft en bra dag alla!
Goodnight and Goodbye

Moving stairs

Gårdagen blev en riktig städdag. Kunde nästan somna en bra tid på kvällen. Tummen upp liksom. Blev dock inte helt klar så jag fick städa det sista nu på förmiddagen. Tänkte igår också att jag skulle vara lite smart och parkera bilen på parkeringen bakom gården för att slippa behöva tänka på att hämta den. Det visade sig inte vara en så bra som jag först tänkt då det tickade iväg ganska rejält på biljetten. Ett par hundra blev det iaf. Och inte kunde jag avbryta köpet och skita i det för det stod en man och försökte lära sig hur han skulle göra samtidigt som jag gjorde det. Kändes ju pinsamt att säga att man ångrar sig då. Haha. Aja, så kan det vara ibland.

Nu är jag iaf hemma i Örebro igen. När jag nu åker till Norrköping så blir det över dagen eller så sover jag över hos Evelina i Linköping. Fina Evelina som låter mig bo där. Måste ändå säga att jag kommer sakna att bo i Norrköping lite. Det är ändå en väldigt fin staf som jag tycker alla borde besöka om de får tillfälle. Kanske redan i sommar när Harry Potter-utställningen kommer dit? Det ska jag! Ska bara se när vi kan få ihop det med datum och så. 

Nähä, nu kommer mamma hem med lite pizza. Det tackar man ju inte nej till efter en lång dag. Hoppas ni haft en bra fredag!

Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Nämn tre riktigt bra låtar. Var dessa Holy Grail (Justin Timberlake feat. Jay-Z), Counting Stars (OneRepublic) och Smells Like Teen Spirit (Nirvana)? Då kan jag säga att jag tycker du har en helt fantastiskt musiksmak. Men hur som, tänk er dessa i en mash-up samt i stämmor. Lägg där också till den supercoola tjejgruppen Little Mix. Vad får man då? Jo, klippet ovan som är helt fantastiskt AMAZING! Enjoy!

Left in this world

Det är ganska jobbigt och vända på dygnet. Speciellt när man absolut inte kan sova på nätterna och sedan ska försöka gå upp någon förståndig tid på morgonen. Tröttheten och jag liksom. Att sen behöva gå upp för att försöka flyttstäda lite är ju inte direkt ett dragplåster!!

Nu ska jag sluta klaga över trötthet. Efter lunch idag hade jag feedbackmöte med Kosta kring mitt examensarbete och fältbeskrivningen jag lämnade in förra veckan. Som jag skrev igår var jag ganska orolig att jag typ skulle behöva skriva om allt för att jag skrivit fel. Så blev det inte. Han tyckte jag skrivit exakt så som vi pratat om och den var helt klart godkänd. Ska bara skriva ett par rader för att sammanfatta det hela, men det var inte obligatoriskt. Vi pratade istället mest om hur jag nu ska gå vidare och kanske främst om den studie jag ska göra kring adaption. Mycket intressant och måste säga att jag blev riktigt peppad. En del av mig skulle vilja ha Kosta som handledare när vi kommer igång också bara för han är så trevlig. Haha.

Nej, nu ska jag skriva det sista på mitt treatment innan det skickas in. Ska bestämma också om jag ska göra något mer av packandet och städandet idag eller om jag tar resten imorgon och på fredag förmiddag. 

Hoppas ni har/haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

This moment in time

På förmiddagen idag hade vi introduktion på delkursen som började nu. Projektansökan. Nu börjar det alltså på riktigt. Det är detta som kommer vara mallen för vårt examensarbete. Spännande. Imorgon ska jag få individuell feedback på min fältbeskrivning också. Som jag förstod det hade alla godkänt, men att de flesta hade fokuserat lite för mycket på sin grej som de ska göra istället för att täcka området. Kände att jag passade in väldigt bra där. Tyckte ju det såg finare ut om jag först skrev vad jag ville göra och sedan gå in på området. Haha. Men men, får se vad som sägs imorgon.

Nu ska jag försöka sitta lite med mitt treatment igen. Det är snart ihopskrivet så det finns en story, men tycker inte alls jag fått ihop kemin och karaktärerna som jag vill. Deras utvecklingar. Men men, bara jag har en story så kanske de kan tipsa om hur jag ska lösa vissa saker på mötet i manusverkstan nästa vecka. Tummen upp.

Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Just gotta let it go

Har varit en ganska lugn helg här i Norrköping. Det blev tillslut Hobbit i fredags, men det blev inte som jag hoppats. Det var två till som jag tror tänkte som jag. Så där satt, inte alls ensama, i biomörkret. Men, filmen var precis lika bra som alltid. I övrigt har jag haft ett litet Shrek-maraton. Dock fanns bara de tre första filmerna på Netflix så jag saknade någon. Men men. Mitt treatment har kommit framåt också. Fått till det som jag vill, nu måste jag bara försöka få till det så man förstår VARFÖR det är så. Har gjort en del av det idag, men det går trögt. Måste ju försöka hålla intresset uppe också. Att skriva manus är banne mig svårare än man kan tro!

Idag har jag också kollat på och recenserat The Lifeguard till dvdkritik. Det är en sån där typisk film som får en ganska bra recension, men som jag troligtvis inte kommer titta på igen. Personligen tyckte jag den var ganska tråkig och kanske för djup. Jag är ju inte så mycket för djupa filmer. Nej, ytligt och Hollywood ska det vara. Haha. Eller nej. Men ni förstår kanske vad jag menar ;)

Nu ska jag ladda upp inför Guldbaggegalan genom att läsa igenom Elins treatment. Hoppas ni haft en bra måndag!

Goodnight and Goodbye

Song of the Day


I feel so numb
Starring at the shower wall
It's begun
The feeling that the end has come
And now the water's cold

I tried to eat today
But the lump in my throat got in the way
In this time, I've lost all sense of pride
I've called a hundred times
If I hear your voice I'll be fine

And I, I can't come alive
I want the room to take me under
Cause I can't help but wonder
What if I had one more night for goodbye
If your not here to turn the lights of I can't sleep
These four walls and me

I lay in bed
Can't seem to leave your side
Your pillow's wet
From all the tears I've cried
I won't say goodbye

I tried to smile today
Then I realized there's no point anyway


Little Mix - These Four Walls

Song of the Day


Stuck in the shade of your ego again
Think you got me tamed, but it's still pretend
You think I'm under control, but I have my doubts
Stuck on repeat like a broken cassette
Sitting around smokin your cigarettes
I'm burning on bruised and I'm going out

I'm shrugging it of, all the shit that you do
Because I'm bored to death with you
I'm cuttin the chord now darlin

It's not me that you think you need
It's not me cause we have torn apart
Let me go cause I need to breath
I won't be screwed in your paper heart

I won't do what I'm told, you won't say what you mean
You were so hurt and cold and lost me in-between
You love with your hate and your petty games

I'm giving it up, I don't wanna se
Another fake apology
I'm letting it out now darlin

And all of the dirt, and the stormy weather
Says we don't fit together
I'm drawing the line now darlin


Chlöe Howl - Paper Heart

My favorite pillow

Jag tror det kan vara så att jag för tillfället har världens dummaste i-landsproblem. Här i Norrköping går nämligen Hobbit halv tre och som det ser ut just nu är det endast de där biljetterna som alltid är reserverade. Detta betyder att om jag går på den visningen är chansen stor att jag blir ensam. Se Hobbit i en helt egen salong. Dream come true. Så, vad är egentligen problemet? Den är inte i High Fram Rate. Inte ens i 3D. Visst är det ju coolt ändå. Egen salong, HALLÅ! Men tänk om det kommer andra och tänker som jag då. Då blir jag ju inte själv. Och då försvinner ju hela grejen. 2D kan jag ju se när jag köper filmen på DVD sen. Jobbigt läge. Haha. Kan ju lägga till också att jag tvekar lite då jag vet att det kommer så många filmer här över som jag vill se och det kanske är bra att spara både pengar och bioklubbenpoäng. Se, det fanns något som var någorlunda smart i det här problemet. 

Igår var jag på filmkonferensen. Det var delvis intressant. Mycket ekonomi och politik, alltså sånt som inte intresserar mig så mycket. Samtidigt som det är saker som jag ändå tycker är lite viktigt att man känner till. Hade ingen aning om att det såg ut som det gör här i Östergötland. Det är nästan sorgligt vad lite pengar som läggs på filmproduktion här. Men det var en kille där från produktionsbolaget Crazy Pictures som var helt fantastisk i det han lade fram och förhoppningsvis blir det en förändring. Efter denna förmiddag skulle jag träffa Johanna och Tomas, men den sistnämnda fick en allergisk reaktion under natten så vi sköt på det hela. Ganska skönt ändå eftersom jag var ofantligt trött.

Nej, nu tror jag att jag bestämde mig för att gå på bion. Fast nu blev jag osäker igen. GAH!

Hoppas ni har en bra dag och har lättare att bestämma er för saker. Haha.
Goodnight and Goodbye 

Oscars 2014: Nomineringar


Idag hölls presentationen av Oscarsnomineringarna. Tyckte det så ut som man trott. Blev dock glatt överraskad av att Philomena fick så pass många nomineringar. Dumma Mej 2 och Frost fanns med på listan över bästa animerade också vilket gillas starkt. Tre nomineringar till The Hobbit: The Desolation of Smaug, men inte för bästa originallåt för I see fire som jag hoppats på. Lite tråkigt. Dock fanns Let it go från Frost med. Någonting bra. En annan grej jag gillar är att The Lone Ranger som fått en massa kritik och sägs ha floppat totalt ändå skrapat ihop några nomineringar. Eftersom jag tyckte den var riktigt bra så välkomnar jag de nomineringarna. 

Som vanligt finns det en massa filmer jag tyckte förtjänade några nomineringar, men som inte finns att hitta på listan. Bland annat About Time som är en av de bästa filmer jag sett. Men men, det är som det brukar. Nu är det att vänta ända till 2 mars innan galan hålls. Även om jag till viss del inte gillar de här galorna då jag tycker det är konstigt att filmerna som går hem mest hos publiken inte blir nominerade så tycker jag om att titta. Vem vet, en dag kanske jag växer i min filmvetarroll och tycker det är utmärkta val de gör. Haha. 

Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Nu har jag hört den här låten lite då och då och alltid tänker jag att jag måste lyssna lite mer på den när jag själv bestämmer. Men det blir aldrig av. Förrän nu. Och jisses vad bra den är! Jay Z och Justin Timberlake tillsammans kan ju i för sig knappast bli dåligt. Från min tid som JT fan (nej, det har inte helt gått över) så vet jag att han kan göra riktigt snygga videor. Har även sett något med Jay Z som jag blivit imponerad av. När de nu sätter ihop detta kan jag bara luta mig tillbaka och njuta. Älskar dansarna under lakanen. Och typ allt annat också. På repeat, både videon och låten.

Goodnight and Goodbye

Extreme and nothing like you

Trots detta ruskiga väder och extremt dåligt vägunderlag lyckades jag ta mig till Norrköping. Sista gången jag åker för att vara borta en längre tid. Eller ja, en vecka. På fredag nästa vecka lämnar jag nämligen över nycklarna och så får en tjej som heter Elin ta över min lilla lägenhet. Snyft. Men plånboken hurrar. Så synd att lägenheten inte kunde ligga i Örebro!! Och vara lite billigare. 

Just nu sitter jag och försöker bli klar med min fältbeskrivning. Vet inte alls om den kommer duga. Egentligen skulle jag vilja skriva minst en sida från den enda bok jag kommer ha med som relevant litteratur, men jag är redan uppe på 4½ sida och den ska vara 5 sidor. Tufft. Det här med att jag inte utvecklat klart genren också. Vet inte alls hur det här ska gå. Haha. Fast bättre att det är så än att man sitter och det fattas några sidor. Tycker det är dumt att endast ha 5 sidor på en fältbeskrivning om man ska kunna strukturera upp det någorlunda. Men men, det är inte jag som bestämmer. 

Imorgon är det filmkonferens på Cnema. Film i Öst ska informera lite, ungefär som Filmregion Stockholm-Mälardalen gjorde under Arena Film. Vet inte alls om det kommer vara intressant för mig, men det skadar ju inte att gå dit. Efter det blir det lunch med Johanna och Tomas innan vi kör lite plugg i bibblan. Vet inte alls vad jag ska plugga på då vi inte har introduktion till nästa del förrän på tisdag. Men men, jag får väl skriva treatment istället. Det har lossnat en hel del nu. Satte mig ner igår med det och det bara rann till. Skriva, skriva, skriva. Nu är mitt bekymmer bara om det är för flummigt. Får låta Elin läsa det sen så får vi se. Hehe.

Hoppas nu ni haft en bra dag och inte blivit bort snöade (?). 
Goodnight and Goodbye

Before we leave

Det är helt sjukt att man inte kan hålla koll på vilken dag som är vilken. Idag är det väl tisdag? Jag det är det. Igår var det ju måndag kom jag på igår kväll. Då var nämligen jag och Mina med mammas jobb och såg Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. I kassan när vi kom pustade killen i kassan ut när jag och Mina klev fram. Då hade alla synskadade varit före och det hade blivit både ett och två krångelmoment. När han sedan drog mitt bioklubbenkort så kommenterade han att jag kunde använda mina poäng för att betala biljetten. "Du har åttahundr.." sen förstorades han ögon en aning och han fortsatte "du har JÄTTEmycket poäng". Haha. Ja, söt var han! Filmen sen tyckte jag var bra. Lite smårolig sådär. Helt klart på listan över svenska filmer jag faktiskt tycker är bra. 

Idag har jag fått agera städare åt mamma. Nästan hela huset har jag städat. Nöjd tjej. Dock blev Trazan (katten) lite sur på mig när jag städade köket och hon minsann var hungrig. Först strök hon sig mot mina ben så mycket att jag var rädd att hon skulle bita mit i hälsenan eller nåt. Att nafsa till är lite hennes signum. Men sedan hoppade hon upp på bänken och var väldigt demonstrativ med att jag skulle ställa dit hennes mat igen. Haha. Söt kisse! 

Nu ska jag se om jag kanske kan skriva lite också. Hoppas ni haft en bra dag!

Goodnight and Goodbye

90

 
Dagen har spenderats hos mormor & morfar. Det är ju nämligen inte vilken dag som helst. Det är nämligen morfars 90 års dag. Johan och AnnaLena kom igår och stannade nästan hela dagen idag. Sen kom mammas kusin från Stockholm. När hon klev in genom dörren trodde jag morfar skulle brista i tårar. Han var helt rörd att hon åkt så långt för hans skull. Men är ju inte varje dag man fyller 90 år. Kom några fler sen också, men de var nog inte lika berörande.
 
Nu är jag dock hemma och ska läsa lite. Boken är snart slut, vilket känns lite sådär eftersom det är sista i trilogin. Hatar när man läser och känner att man måste läsa vidare, men absolut inte vill för då vet man att den tar slut. Haha. Dagens i-landsproblem.
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye
 

Safe inside

Idag rullar bilen och jag mot Örebro igen. Egentligen vill jag vänta eftersom det tydligen är blixthalka i Örebro, men imorgon har vi revisionsmöte med filmklubben på förmiddagen och Johan & AnnaLena kommer på eftermiddagen. Inte så mycket val alltså. På söndag fyller ju morfar 90 år. Det ska firas!

Innan jag beger mig mot bilen så måste jag dock vänta. Eventuellt kommer ett paket från CDON och eftersom de inte kan delas ut i postfacken så kommer det hamna i utlämningsstället. Lika bra att hämta ut det nu så de slipper ha det. Ibland är det ju ganska kort datum innan de skickar tillbaka också och då kan det ju vara bra att passa på medan man är i Norrköping. Troligtvis åker jag tillbaka på torsdag redan då det är en filmkonferens på fredag nästa vecka. Bra till mitt arbete som jag gör. 

Nej, nu ska jag inte tråka ut er mer. Gå ut och "fånga dagen" istället.. Eller ja. Hoppas ni får en bra dag helt enkelt.

Goodnight and Goodbye

What makes you beautiful


Jag vill inte vara tjejen som lägger upp videor som denna på sin blogg. Tjejen som är helt obssesed över en kändis. Det är jag verkligen inte (bara lite grann). Anledningen till att jag ändå lägger upp den är för att jag har mått sämst hela dagen. Det har verkligen varit en sån där dag då jag bara vill krypa in under täcket och aldrig mer komma fram. Bara försvinna ut i tomma intet. Sen såg jag den här videon och plötsligt kunde jag inte sluta le. Älskar när vissa människor bara har den förmågan att utan att göra något speciellt kan få en att gå från botten till toppen. 

Ursäkta mitt nördande! 
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


You can be amazing
You can turn a phrase into a weapon or a drug
You can be the outcast
Or be the backlash of somebody's lack of love
Or you can start speaking up
Nothing's gonna hurt you the way words do
When they settle underneath your skin
Kept on the inside and no sunlight
Sometimes a shadow wins
But I wonder what would happen if you..

Say what you wanna say
And let the words fall out
Honestly, I wanna see you be brave

Everybody's been there
Everybody's been stared down by the enemy
Fallen for the fear and done some disappearing
Bow down to the mighty
Don't run, stop holding your tongue
Maybe there's a way out of the cage where you live
Maybe one of these days you can let the light in
Show me how big your brave is

Innocence your history of silence
Won't do you any good
Did you think it would?
Let your words be anything but empty
Why don't you tell them the truth?

Sara Bareilles - Brave

The Hobbit: The Desolation of Smaug


Hur mycket jag älskar The Hobbit: The Desolation of Smaug är nog svårt att säga. Tror alla kan hålla med om att det är ganska mycket. Dock har jag lyckats hålla mig någorlunda partisk och recenserat den. Äntligen har jag hittat en mening med min filmblogg - att kunna skriva av mig när jag inte har någon annanstans att göra det på. Så jag sen kan länka till den här bloggen. Haha.
Hur som - om ni inte sett nya Hobbitfilmen rekommenderar jag den starkt. Som ni kanske förstått klappar mitt hjärta lite extra för Bard och Legolas. Den första för att han är.. ja Bard och spelad av världens bästa Luke Evans, och den andra för att han är så fruktansvärt cool i varje rörelse han gör. 

Vill ni läsa recensionen där jag fått lägga upp texten helt efter egen vilja så kan ni göra det här


Thor: The Dark World


För ett tag sedan nu recenserade jag Thor: The Dark World. Jag var inget större fan av första filmen så mina förväntningar var inte de högsta när jag in i biosalongen. Tillslut blev det iaf tre gånger jag såg filmen, kanske fyra. Minns inte riktigt. Med andra ord tyckte jag den var helt fantastisk. Thor var bättre då jag tyckte han visade ett större känslomässigt djup än tidigare. Men favoriten är ändå Loke. OJ vad bra Tom Hiddleston är!

Vill ni läsa recensionen hittar ni den här. Och om ni inte sett den tycker jag absolut ni ska försöka få tag på den (men INTE ladda ner) och se den!


A weapon or a drug

Det här med att sova. Inatt hade jag jättesvårt för det. Tror jag kanske äntligen försvann in i John Blunds värld runt tre tiden och sen vaknade jag till hela tiden innan jag tillslut tog mig upp för att leva något idag. Imorgon är det gå upp tidigare än jag gjort på ett tag nu då vi har seminarium klockan nio. Kanske dags att lägga sig snart alltså, men tröttheten verkar inte finnas. Lite slö i huvudet, men inte på långa vägar så jag kan sova. Dessutom är det People's Choice Awards inatt som jag vill se. Dels uppträder OneRepublic med Counting Stars (<3) och sen skulle Sara Bareilles framföra sin nya låt Brave som inte är så himla tokig heller. PLUS att jag idag fick hem Nyckeln som är sista boken i Engelfors-trilogin. Ja, ni kanske förstår varför jag STARKT överväger att ha en vaken natt. Eftersom jag bestämt mig för att inte åka hem till Örebro förrän på fredag så kan jag ju göra så. Lika bra att träna inför Oscars liksom. Haha. 

Idag har det inte hänt överväldigande mycket. Jag har läst igenom fältbeskrivningarna några gånger samt gjort lite anteckningar kring dom inför seminariet imorgon. Skrivit lite på mitt treatment. Kommit på en väg jag tror jag ska testa. Skrivit ett utkast av ett synopsis på en ny idé. Ja, det är väl typ det. Fun times. 

Extremt värt och innehållsrikt inlägg. Kanske ska passa på och göra någta inlägg med mina filmrecensioner så det kommer något vettigt. Var ju ett tag sen liksom. 

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Say goodbye to your broken heart

Fältbeskrivningen är inskickad som den är nu. Tycker den blev helt okej. Får se vad de säger på torsdag. När jag blev klar med den bestämde jag att ta med mina julpengar och gå upp på stan. Hittade dock endast en bok, men det är väl inte helt fy skam det heller. 

Ikväll blir det bio. Cnema här i Norrköping är en otroligt fin och mysig biograf som jag var på när jag var volontär på Flimmer. De har under julen haft vintervisning och idag tänkte jag gå på det. Precis som på Roxy är det lite billigare, speciellt om man är student. Först tänkte jag se Philomena, som jag var lite osäker på till en början, och sedan världens bästaste About Time. Passa på liksom. De är så himla söta där också för de har lagt undan en poster till mig. Hade de visat samma filmer som SF, alltså mer Hollywood och mainstream som jag älskar, hade jag bott på den biografen kan jag säga!

 
Nu ska jag försöka få ordning på min Spotify. Det är ju massa listor hit och dit. Ingen ordning alls. Ändring på det! Hoppas ni har en fin dag nu alla..

Goodnight and Goodbye

Song of the Day


Break Down
I was scared to death I was losing my mind
Break Down
I couldn't close my eyes I was pacing all night
I think I found the light at the end of the tunnel
I couldn't find the truth I was going under 

But I won't hide inside
I gotta get out, gotta get out
Lonely inside and light the fuse
Light it now

And now I will start living today
Today, today I close the door
I got this new beginning and I will fly
I'll fly like a cannonball

Freedom
I let go of fear and the peace came quickly
Freedom
I was in the dark and then it hit me
I chose suffering and pain in the falling rain
I know, I gotta get out in the world again


Lea Michele - Cannonball

Love the way you fight

Nu befinner jag mig återigen i Norrköping. Kom iväg ganska sent och fick köra i mörker och regn. Det första har jag inga problem med, men när det regnar så man knappt ser mer än några meter framför bilen är det mindre kul. Men jag kom tillslut fram bara för att glömma lägga parkeringsgrejen i rutan. Bara att ta sig en liten promenad extra efter maten. Typiskt mig. 

Just nu sitter jag och skriver lite på min fältbeskrivning. Imorgon ska vi skicka in det vi gjort hittills inför handledarseminariet på torsdag. Förstår fortfarande inte hur jag utifrån deras fältbeskrivningar ska kunna opponera på två andras idéer vars område jag inte alls kan. Inte vet jag om det de hittat låter viktigt och inte kan jag ge bra tips på vad de ska kolla efter. Men men, får väl se hur det går. Förhoppningsvis ska det väl komma något vettigt ur mig. På min egen fältbeskrivning har jag kommit in på tredje sidan nu och sammanlagt ska det vara fem så det känns helt okej. Den ska ju liksom inte vara klar imorgon. Känner mig lugn.

Nu ska jag se om jag eventuellt kan hitta något att titta på på Netflix. Hoppas ni har haft en bra trettonhelg :)

Goodnight and Goodbye

Tvåtusentretton

Då var 2013 förbi och 2014 är här. Tänkte sammanfatta lite och se framåt. Min decemberlista gick det ju sådär med så istället kör jag en summering såhär. Lite repetition från listan kanske, men ändå. Here it goes!

 
2013 var året då jag såg OneRepublic för första gången live, så även P!nk. Två individuella upplevelser som båda gått rakt till hjärtat. 

 
2013 var året då jag efter år av längtan äntligen fick se Real spela live. Dock i Göteborg och utan favoritspelarna. Men ändå. Nästa mål är att faktiskt få sitta på Bernabeu och uppleva fotbollsmagi. 

 
2013 var året då jag missade en delfinal av Melodifestivalen. Istället hade jag en supertrevlig kväll i Göteborg tillsammans med Mina och hennes bror David på mitt första spex. Otroligt duktiga var dom och David var en av regissörerna. 

 
2013 var året då jag hade en av de bästa smakupplevelserna någonsin. Det var på mormor och morfars bröllopsdag. Diamantbröllop firas inte varje dag. 2013 var året då jag fick min examen. Äntligen! Nu tog det ju inte tre år som det skulle, men jisses vad jag kämpade de där åren med tentorna. Aldrig mer tenta!
 
 
2013 var året då jag bestämde mig för att skaffa en Masterexamen och började därför på LiU, Campus Norrköping. Snacka om något helt annat än det jag pluggade i Örebro. Här får jag lära mig mer om mig själv, känner mig duktig och som att jag faktiskt kan en massa saker och framför allt så klarar jag allting utan att behöva göra om. Väldigt glad att jag tog det valet. Fina Norrköping <3 Även om det nu blir en flytt tillbaka till Örebro och sedan pendling till Norrköping. 

 
2013 var året jag under ett par veckor fick testa på att vara journalist. Bland annat fick jag se och veta en massa om OpenArt. Kom också på att jag gärna kan jobba som journalist så länge jag får göra journalistiska uppdrag och inte försöka vara säljare och ringa runt för att boka möten till han som ska sälja annonser. 

 
2013 var året då jag tillslut fick Instagram och där kom bilder om att jag börjat läsa Cirkeln (genom att jag träffade författarna och fick lite tips), upptäckte Frapinon, gick på manuskonvent och fick se hur fantastiskt duktiga de är på Teater Nolby.

 
2013 var självklart också året då jag gick på bio. I massvis. Bland annat fick jag så jag kunde recensera hela sommaren. Eftersom ingen annan av recensenterna ville så fick jag fritt fram på alla filmer jag ville. Drömsommaren med andra ord. Det hela resulterade i en sommarkrönika om att sitta i biosalongen istället för att ligga på stranden. Den finns här om någon nu vill läsa om. Jag blev även recensent på dvdkritik och har lyckats få ihop 18 recensioner till dom.

Mycket bra har hänt under 2013. Detta var några av dom. Dags att blicka framåt. Mina mål för 2014:
- Jag ska läsa mer. Minst 10 böcker. Det är mycket för att vara jag då det är ett under om det blir ens en bok om året annars!
- Recensionsiffran på dvdkritik ska höjas om det går. Lösnummer är svår att säga då jag inte vet hur länge jag kan fortsätta eftersom jag inte pluggar där längre.
- Jag se till att få en riktig Madridupplevelse. Göra sånt där jag och Mina aldrig gör när vi är där. Helt enkelt för en gångs skull turista!
- Förhoppningsvis skrivit några utkast på min bok. Är ju trots allt min examensarbete.
- Ta fler bilder!! Inte glömma. Nu har ju min kamera gått i stöket när inte ens Sony säljer laddare. RIP. Förhoppningsvis kan jag inhandla en ny, annars får jag ta med andra kameror. 

God fortsättning på er!RSS 2.0