When it feels so hard to breathe


Idag har varit en bland dag. Den har ju inte varit den bästa på länge samtidigt som den inte varit särskilt dålig heller. Helt okej och lite bättre. På dagens föreläsning tog vi upp tre saker; filmcensur, förtexter och fantasy. De två första var lite intressant, men jag hoppade inte högt över klippen. På den första scenen visade han ju självklart de scener som blivit bortcensurerade förut och ni kan ju själva tänka er att jag inte var för glad för det. Nej, titta bort blev det för min del. Förtexterna var ju inte särskilt läskiga, men då han visade endast förtexter av en person och inte flera olika så blev det ju nästan samma sak hela tiden. Lite tråkigt kanske.
Sen kom ju det jag väntat hela kursen på. Fantasy. Haha, Christo tjatade typ hela dagen på att jag borde hålla i den delen istället. Ehmmmmmm. Jag hade ju gärna gjort det, men gärna med lite försprång! Kunnat valt egna klipp och så, inte för det var några fel på hans klipp. Ah, lite gullig är han allt. Jag fick dock två uppenbarelser trots att det var väldigt lite kring min favort genre. Den första var att jag verkligen vill läsa på avancerad nivå en extra termin efter jag tagit min examen så jag kan skriva en uppsats om just fantasy. Min C-uppsats ska jag ju skriva om filmmusik tillsammans med Beatrice som en fördjupning på vår B-uppsats. Åh, jag vill skriva nuuuuuuu : D Aja, andra uppenbarelsen var att jag ju inte alls måste flytta till L.A för att försöka klara mig (eftersom det är den typen av film, och inte svensk film, jag vill göra). Jag som oroat mig. Nej, jag vill inte dit! Det är till England jag ska. Det är där fantasyn är som starkast. Kolla bara på de flesta fantasyfilmer, det är England. Exempel är ju självklart Harry Potter, Narnia och Stardust (alla filmer togs upp på föreläsningen...och är riktigt bra om du frågar mig : P). Inte för att man kommer komma in i den branchen, men jag behöver iaf inte fundera över L.A längre ; ) Haha, jag ska nog iförsig vara glad om jag får något i Sverige! Men ni vet, Dream Big... : )

Nu ska jag se om jag kan skriva lite treatment. Jag fattar inte alls manuset så jag hoppar det! Jag har ju läst halva och är helt hundra på det andra. Detta ska nog gå. I hope. Ehehe.

Goodnight and Goodbye

Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0