I'm gone with the tide

Den där extrema tröttheten jag kände igår lever än idag. Jag höll inte på att ta mig upp ur sängen imorse. Om det inte var för jag lovat Katrina att fixa skorna hade jag nog sovit till det var dags att åka till filmfesten. Gäsp. 
Sen drömde jag en massa konstigt inatt också. Jag satt på ett fängelse som var på ett tåg. I fängelset satt också Elsa Billgren och vi blev genast bästa vänner. Vad jag hade gjort har jag ingen aning om. När jag frågade några andra fångar om de visste vad de gjort för att hamna där visste bara några. Sen började de fantisera om exakt vad jag hade gjort genom ett musikalnummer. Drömmar.. 

Jag kom på att jag ligger lite efter i en del serier nu också. Har inte hunnit titta. Efter morgondagen blir det en massa serietittande för mig. Eller ja.. det är väl kanske två serier, men det är mycket! Idag visas ju första avsnittet av Once Upon a Time säsong 2 i USA och jag hoppas verkligen det kommer så jag kan se det någon dag snart. OCH på onsdag börjar Grey's igen. Dessutom har jag fortfarande inte kollat på denna veckas Married to Jonas. Ni ser ju. Det är en del att kolla på. 

Nej nu ska jag göra mig klar. Det spelar ingen roll att jag inte ska åka förrens en och en halv timma för jag är stressad ändå.

Ha en mysig söndag alla!
Goodnight and Goodbye

Speaking words of wisdom

Åh, igår på kortfilmsfestivalen träffade jag Agneta, som jag hade som en av handledarna på manuskursen. Jag måste säga att jag saknar henne. Speciellt när hon frågar hur det gått med mitt manus och påpekar att jag hade något riktigt bra på gång. Aw. Det värmer ju lite att höra. Kanske får ta upp det manuset om något år eller så när jag fått tillbaka lite inspiration till det. 
Idag har det varit ganska mycket folk på visningarna. Guld! På andra filmen var det nästan slutsålt och vi fick lite panik. MEN, det löste sig för det kom inte fullt lika mycket på den sista två. En hel del tjänade vi på caféet också. Kan ju knappast bli bättre. Imorgon tror vi på ännu mer folk då det är "storfilmerna" då. Kiss Kiss Bang Bang och Rear Window lär ju dra några. Jag är bland annat ganska pepp på båda. Vi har även gjort biljetter utifall det skulle bli för många. Lite kanske vi ångrar att vi bytte sal av den anledningen. Men bättre att vi säger att det är fullt till 5-10 personer än att Roxy ska säga det till 45 personer. Så många skulle de fått säga nej till på EN av visningarna om vi inte bytt. Ganska bra tycker jag nog.

Seriöst. Att vara på filmfest hela dagen mår huvudet inte så bra av. Skulle lätt kunna lägga mig ner nu och inte gå upp på ett bra tag. Dick är det upp imorgon igen för jag ska eventuellt fixa ett par skor till Katrina som hoppar på kryckor och sen är det sista dagen på filmfesten som gäller. Vart skulle jag få in plugget hade jag planerat? GAH! Hoppas det går ändå. Hann bara en och en halv text idag... Hmm. 

Goodnight and Goodbye

The Dream Lives Det här är en sån film jag längtar extremt mycket efter när jag ser trailern. Upplägget med en låt som denna och sen en massa bilder som förmedlar olika känslor tycker jag är helt makalöst. Speciellt när det är den här typen av låt som funkar till så många typer av scener. Det går in i hjärtat. 

En annan sak som får mig att längta till den här filmen är att de spelar in musiken/sången direkt när de skådespelar. Vanligtvis brukar de spela in musiken innan och sedan ha playback under inspelningen, men här sjunger de under inspelningen och därmed blir det mer känsla i både skådespelet och sången. Muy Bien. Vår snart?

Goodnight and Goodbye

When something's wrong, it might be right

Det belv lite sent igår. Eller... sent utifrån mitt perspektiv. Haha, jag känner mig lite som Ellen när hon säger att hon var sent på en fest och så gick hon när alla andra kom. Så var det dock inte. Efter filmfesten följde jag med Mina hem till hennes mamma då hon skulle fixa någon serie. Mat och trevligt blev det. Första gången jag åt en kebbabtallrik och jag trode ärligt jag skulle gå av efteråt. Måste de lägga på så mycket och måste jag envisas med att äta mer när jag är proppmätt? Typiskt. Men som sagt, väldans trevligt som vanligt när jag träffar Mina :)

Nu är det snart dags att åka iväg på nytt till filmfesten. Idag är det heldag för min del. Vi bestämde igår att flytta ner våra visningar till den mindre salongen när vi på de tidigare visningarna skulle fått plats där samtidigt som den film Roxy visar blir fullsatt på nästan varje visning. Eftersom det blev billigare för oss tyckte vi det kändes ganska okej. Dessutom blir det ju mysigare då vi har cafét där nere vid den salongen också. En massa mys. Med risk för att låta tjatig: KOM! 


Hoppas alla har en bra lördag!
Goodnight and Goodbye

After she saves the world

Mötet hos studievägledaren gick väldigt bra. Vi ska komma tillbaka och bläddra lite i praktikrapporter och få inspiration. Jag har dock bestämt att ta examen efter jul även om om jag gör praktik. Gunn tyckte det var bättre att jag hade med kurser jag läst i programmet istället för praktik och bara göra den utöver programmet. Låter bra för mig. Dock lät det som att jag ska sluta leta lägenhet i Örebro. Praktikplatser inom det jag vill göra är svåra att få här av anledningen att det inte finns. Troligtvis en flytt till Stockholm till våren då. Vill jag verkligen det? Som sagt, lite inspiration i praktikrapporterna och sen får vi se.
Det var ganska trevligt också för hon började prata om vad jag drömde om att göra i framtiden, vad mitt hjärta klappade lite extra för och hur jag kände inför C-uppsatset och hur jag tycker det har gått i de andra kurserna. Det märktes att det börjar närma sig examen för tidigare har hon bara pratat om just kommande kurser man kan välja när vi varit där. Trevligt trevligt.

Snart kommer större delen av familjen hit så åker vi till Maxi och handlar. Sen ska jag ta mig till Roxy och kvällens fest. Det är som sagt kortfilmsfestivalen ikväll som är gratis. Mina skulle komma tror jag. Stackarn som är sjuk. Aja, kul ska det bli iaf :)

Sen kan jag berätta att jag nu köpt biljetter till P!nk. Blev ganska orolig när det stod att de var slut på varje sektion vi ville sitta på. Det blev ståplatser. Med tanke på vem jag har med mig kanske det inte blir att trängas längst fram utan att man står lite längra bak. Man ser nog ganska bra där också. I hope! Vi behöver ju inte stå allra längst bak. Haha. Nu får jag lite panik. NEJ, det kommer bli super. Ingen anledning att få panik. Speciellt inte nu när det inte är förrens MAJ!

Aja, hoppas alla har en bra fredag så hoppas jag vi ses ikväll! ;)
Goodnight and Goodbye

Jag vet att du sover..

Idag gick det ju lite bättre med människor på filmfesten. Kändes fantastiskt bra. En tjej sa att hon tyckte det var superkul att sånt här ordnades och trots att hon var från Örebro visste hon inte att vi fanns tidigare. Där är beviset att vår marknadsföring har gått hem. Super! Imorgon får vi inte in några medlemmar då det är gratis i och med Josef kortfilmsfestival. SÅ, vill ni gå gratis på bio och se kortfilmer så börjar det 16.30. Kom dock gärna ner i källaren för en fika också för det är nämligen så vi kommer få in något under kvällen. Allt uppskattas!! 

Imorgon ska jag faktiskt försöka ta mig upp ur sängen på en rimlig tid så jag har gått om tid på förmiddagen. 11 ska jag vara hos studievägledaren. Här ska pratas framtid! Jag har även försökt skriva ut de viktigaste texterna vi ska läsa så jag slipper sitta med datorn hela tiden och få fyrkantiga ögon. Bläckpatronen tog dock slut så jag måste försöka köpa en ny. Jag hoppas det ska gå bra. Jag har i princip krönikan färdig, lite finputs bara, så slipper jag tänkte på den i helgen. Skönt. 

Nej, lite tänk kring mitt manus nu och sen sängen!
Goodnight and Goodbye

What are you waiting for

Seriöst, det här med att få plugga är inte det lättaste. Ia ringde imorse och ville att jag skulle följa med henne till röntgen. Hon åkte av Hilda för några dagar sen och har ett jack i armbågen samt kan typ kanppt röra armen. Det gick bra, hon hade ingen fraktur, men har inte helt fått svar på om det är något annat. Iaf, när hon ringde hade en av texterna vi ska läsa till måndag laddat i en halvtimme och minst lika mycket återstod. Bara att stänga ner. När jag kom hem nu fick jag börja om och ytterligare en timme för nedladdning. Suck! Dagens i-landsproblem? Jag funderar på om jag ska åka iväg och hjälpa till innan filmen på filmfesten idag, men åka hem när filmen börjar så jag hinner läsa lite då. Får se hur mycket folk som kommer idag, men det känns som att det inte är en film som drar idag heller. Imorgon kan jag garantera att det kommer en hel del folk eftersom det är Josef kortfilmsfestival. De som är med och tävlar lär ju komma. Haha. 

När jag ändå är inne på filmfesten kan jag ju säga att jag precis skickat efter filmen från igår från cdon. Det känns som en film jag vill ha i min hylla/pelare för framtiden. Om jag någon gång känner mig osäker kan jag kolla på den. En del som vi pratat om under mina studieår kunde jag känna igen och tänke "det är SÅ de menar!!" på vissa ställen. Hur bra som helst ju. Jag höll nästan på att klicka hem en box från Disney också för 400. Dock kände jag att de filmerna inte var de bästa och att klicka hem något för 400 bara för att det ser fint ut i hyllan/pelaren när jag har så mycket jag ska spara till kanske inte var det smartaste. Så den fick stanna kvar. Kanske en annan gång..

Nej, nu ska jag göra mig klar och sen tänkte jag ta mig en promenad upp till stan. Så skönt att få rensa igenom tankarna en stund.

Goodnight and Goodbye

A minute in silence

Usch, det är så fruktansvärt hemskt när människor dör. Speciellt när de är unga. Speciellt när de är 8 år. För bara någon dag sedan hände något hemskt. En liten 8 årig pojke vid namn Alonso Ezquerra sprang över vägen efter en boll. Han hann inte undan för bilen som kom. Under veckan spelar alla lag som är inom Madrid med svarta armband för att hedra den lilla pojken och hans familj och vänner. De har även en tyst minut föra varje match. Real spelade en match idag om Santiago Bernabeu Trophy och även de hade svarta armband och en tyst minut innan matchen. På twitter skriver många spelare hälsningar. Varför? Jo, denna lilla pojke spelade i Reals "under 10" lag och var alltså en Madridista. 

Usch, olyckor borde inte få hända! Vila i frid.

To die for

Det där gick ju bra. Vi hade hoppats på lite fler människor, men kom fram till att vi inte valt en storfilm som öppning så förhoppningsvis kommer det väl lite fler de andra dagarna. Synd att inte fler kom för filmen var faktiskt riktigt bra. Jag var rädd att man skulle få se en massa blod och sånt jag inte klarar, men så var det inte alls. Istället för att visa det på bild byggde de upp så vi som åskådare skulle tänka oss hur hemskt det var. Väldigt bra gjort och det öppnade ju upp för att såna som jag skulle kunna se också. En scen var lite gripande när en av huvudpersonerna skulle rädda en liten tjej, men så sprang tjejen tillbaka till sin mamma och på vägen blev skjuten till döds. Usch. Men jag skulle rekommendera den. Nawals hemlighet. Se den om ni inte har något annat, men inte om ni bara ska ha en mysig filmkväll. Det är ju inte direkt någon myspys, men än tänkare.

Imorgon skippar jag föreläsningen. Genre är ju något som jag känner har tagits upp ett antal gånger efter två år som filmstudent. Förra hösten hade vi praktiskt taget en hel delkurs om genre. Även om jag gärna går då jag tycker man aldrig kan höra det för många gånger, speciellt inte när det är olika föreläsare, så prioriterar jag nog filmklubben den här gången. Om jag inte haft något annat så hade det ju varit en annan sak...

Nu ska jag nog försöka krypa ner i sängen och lyssna på regnet. Så fantastiskt mysigt. Förresten träffade jag på världens sötaste lilla dam förut. Jag stod vid busshållplatsen vid Karro där det saknas tak och blev därmed genomblöt. Hon, som var typ hälften av min längd, kom med ett trasigt paraply som räckte nätt och jämt till henne. Hon ställde sig bredvid mig och erbjöd att jag kunde få ställa mig under hennes paraply. Hur gulligt var inte det då? Eftersom det aldrig i någon värld hade räckt till oss båda tackade jag ju artigt nej. Tror hon bara tyckte synd om mig och ville vara snäll. Mer sånt folk tack!

Goodnight and Goodbye

P!nk on tour


Jag hade ju helt glömt av att nämna det på bloggen!! Jag fick mig ett glädjerus när jag gick in på ticnet igår och upptäckte att Pink faktiskt kommer till Sverige. 26 maj 2013 ställer hon sig på scen med sin Europaturné i Globen. YEAY! På fredag släpps biljetterna och jag är EXTREMT taggad. 26 maj 2012 vann Loreen Eurovision. Det är ett bra datum med andra ord. Förresten, ni kan vara lugna för Eurovision i Malmö äger rum veckan innan så jag kan gå på båda om jag vill det ;)

Goodnight and Goodbye

And it start with...

Idag är dagen. Öppning av filmfesten. Jag hoppas verkligen att det kommer folk! Vi har ju verkligen försökt nå ut till folk nu så det vore skönt om det gav någonting. På öppningskvällen också är det ju trevligt med folk. Vi har ju välkomstdrink och mingel innan filmen och då är det ju tråkigt om det bara är några få där. För er som ännu inte bestämt er: Kom Kom KOM!! 19.00 öppnar dörrarna för drink och mingel. 20.00 beräknar vi att filmen kör igång.

Idag annars har jag varit ute på Marieberg med Ia. Jag behövde verkligen nya skor och hon behövde ett täcke till Hilda. Fixat! Dessutom inhandlade jag lite alkoholfritt alternativ till välkomstdrinken samt lite godis som vi kan ha och bjuda på/sälja. Igår fick jag sms också för vi kom på att jag har alla kassagrejer. GOSH! Hur jag ska få med mig allt på bussen har jag ingen som helst aning om. Tur att den stannar precis vid Roxy. Haha. Får nog ta lite idag och lite imorgon eller så.
Tanken var ju att jag skulle plugga som en galning nu, men jag har inte vad vi ska läsa så det är ju lite svårt. Jag vet inte heller helt var man får tag på det så jag känner mig lite lost. Det var en som hade boken och vi skulle få kopiera från den, men jag vet inte. Hoppas någon kan hinna kopiera och så bara. 

Nu ska jag ta och göra mig iordning så jag hinner klart allt tills det är dags att dra sig mot Roxy. Återigen: KOM KOM KOM! Jag är inte helt hundra vad jag ska ha på mig, ska man liksom vara lite extra fint klädd eftersom det är öppningskvällen? Kanske inte ska dyka upp i jeans och slapp tröja iaf!! Haha ;)

Goodnight and Goodbye

Back in the days

Bara för att jag fick en väldig känsla av saknad till Madrid kör jag några bilder i repris (eller för första gången, kommer inte ihåg vad jag lagt upp :P) från sommarens besök i den spanska huvudstaden.

<3

Reading

Jga har nu fått alla synopsis till nästa tisdag. Vi behöver inte läsa allas utan bara de i den grupp vi själva är med i. Nyfiken som jag är kan jag dock inte bara låta de andra ligga olästa på datorn. Jag måste ju läsa alla och se vad de ska hålla på med. Det känns väldigt inspirerande måste jag säga. Alla har ju jättebra idéer! 
Jag läste mitt också och blev nästan lite paff. Var det det som jag skickade in? Alltså, det var ju rätt, men jag har ändrat en hel del i historien sen dess. Det var samma, men ändå inte. Funderar på om jag ska skriva en ny synopsis nu eller vänta och höra vad de säger på tisdag och ändra efter det. Känns ju extremt dumt att komma dit och ha ett nytt synopsis som ingen sett liksom. Hmm. Vad irriterande att jag inte kom på så jag ändrade innan jag skickade in det!

Igår gjorde jag en liten fuling (?) och mailade redaktionen för Melodifestivalen. Det jag undrade var om det fanns någon chans att få praktikplats hos dom. Tänk vilken dröm att få jobba med självaste Melodifestivalen! Jag fick dock svar nu att de tyvärr redan fyllt redaktionen redan, men att jag kunde skicka in en ansökan till SVT så kanske jag kunde få på något annat projekt. Det lät ju kul. Tror jag ska göra det sen. Vad har jag att förlora liksom?

Nej, nu ska jag hinna läsa lite till innan jag ska ge min av mot universitetet igen och dela ut tidningen. Tydligen hade ingen anna hört av sig.

Goodnight and Goodbye

Whats ahead for the day


Nej, jag är inte hemma på landet, jag bara kände för att lägga upp en bild och det fick bli denna ;)

Alldeles strax ska jag göra mig klar så jag slipper stressa när Martin hör av sig. Om han inte hör av sig innan jag är klar kanske jag får höra av mig till honom.. Vi får se. Han ska som sagt ha lite grejer som han ska fixa till filmfesten som börjar imorgon. Tagga lite? Mja. 
Efter det kör jag plugg nästan hela dagen. Jag ska se bara om Emma hör av sig och jag behöver komma ner och hjälpa till med utdelningen av tidningen. Tydligen var det svårt att få tag i folk och om ingen annan gör det kan det ju vara bra att komma ut någon timme och göra annat. Som sagt, vi får se om hon hör av sig. 

Senare ikväll är det zumba. Eftersom jag inte kommer kunna gå varken på torsdag eller tisdag nästa vecka och inte varit de senaste tre gångerna känns det som det behövs ikväll. Jag tror jag kan göra uppehåll i studierna för det. Får se vad Mina säger, men jag tror hon vill gå. 

Ja, där har ni min dag. Jag ska försöka att inte blogg om och berätta exakt samma saker ;) Haha. Hoppas ni får en bra dag!

Goodnight and Goodbye

Heavenly light

Oj vad jag skriver inlägg idag! Känner också att det är en klassisk mig att i början av dagen skriva ett inlägg om vad jag ska göra och sedan i slutet av dagen skriva vad jag gjorde. Haha. Lite tjatigt. Äsch. Lite nytt kommer här iaf ;)

Seminariet gick.. helt okej tror jag. Jag fick den text jag ville ha samt bra gruppmedlemmar. Tackar för det. Dock när vi sen skulle prata i grupp tyckte jag att de andra sa det mesta och jag har ju så extremt svårt att avbryta. Hur elakt är det inte att avbryta när en annan håller på och säga det den tänkte säga liksom? Jag lyckades klämma in lite och det var jag stolt över. Efter att vår fråga pratas om och alla andra fått chans att tillägga saker frågade Åsa om någon hade något att tillägga. Sen vände hon sig mot mig och frågade "Emma?". Hjälp vad rädd jag blev. De andra är ju så fruktansvärt snälla så de försökte ju hjälpa mig, men det blev lite pannkaka. Jag skulle då försöka redogöra för den film texten tagit upp som jag hade minst koll på. Jag hade ju läst, men jag kunde nästan inget om den filmen. Sen sa Martin "Men det pratade du ju om utanför.." och försökte få mig att komma på vilken det var. Problemet var ju bara att han endast sa så för att Åsa skulle tro att jag hade koll på den, jag hade pratat om en annan film. Haha. Men det löste sig typ. Jag kom på vad som sagts både av oss i gruppen och i texten. Men jag känner på mig att en komplitering för seminarierna kommer. Eller så är Åsa verkligen snällare än hon verkar ibland. Jag håller tummarna. 

I slutet av lektionen fick vi besök av Drivhuset och jag blev inspirerad till att gå på en lunch de anordnar för oss och lyssna lite till hur det är att vara egen företagare. Det är ju absolut inget jag har tänkt på, men Åsa kommenterade att många fler av oss än vi tror kommer ta den vägen. Dessutom pratade vi lite och eftersom jag vill skriva manus och hålla på med journalistik är det ju inte helt omöjligt att jag frilansar en hel del. Faktiskt väldigt troligt. Att frilansa är ju att vara egen företagare. Då är ju lunchen fantastiskt bra. Det kostar ju bara 20 kronor och då får man mat till det. Kan det bli bättre? Haha. Får se hur det går. 

Nej, nu ska jag snart försöka sova. Martin kanske hör av sig tidigt imorgon och vill att jag ska komma med lite saker som han ska dela ut. Vill ju inte att han ska behöva vänta tusen år för att jag är extremt seg på morgonen ;) 

Goodnight and Goodbye

To just know..

Jag tror att jag har gjort det. Hittat mitt uppsatsämne. Åh, ni anar inte hur fantastiskt det känns att hitta ett ämne man verkligen brinner för och verkligen skulle älska att skriva om. Jag hoppas bara jag kan hitta ett problem att gå igenom och så vidare så det kan utvecklas till en uppsats. 

Vad är mitt ämne? Filmmusik. Igen. Men inte filmmusik så som vi gjorde med B-uppsatsen. Nu är det min typ av filmmusik. Jag vill ta låtar som har specialskrivits för en film och se antingen hur endast låten förmedlar filmens känsla eller se på videorna som gjorts och se på dom utifrån filmerna. Alla utom en av de jag har valt har scener ur filmerna i sina videor så jag vet inte. Den sista, som inte har det, är extremt intressant uppbyggd så man kan fortfarande se vilken film det är även om det är en ren musikvideo. Vi får se vad handledaren säger. Jag är SÅÅÅÅ taggad!! 

Vilka låtar har jag tänkt då? De jag har kommit på hittills är A Thousand Years (från Breaking Dawn part 1)Breath of Life (från Snow White and the Huntsman), When you believe (från The Prince of Egypt) samt Safe and Sound (från The Hunger Games). Hmm, vilka ska jag välja? Kanske kommer på någon mer.. Några förslag? Det behöver inte vara typ fantasy eller den typen av film. Det vore faktiskt intressant att se på en film som INTE är det. Förslag?

Goodnight and Goodbye

New Love in Town


Jag har hittat en ny favorit. Brody. Jag vill inte säga att jag är smygförälskad i Dean Geyer som spelar Brody i Glee för jag vet inte så mycket om honom mer än att han har varit med i australienska idol. Däremot hans karaktär Brody är bara... ja, helt sjukt fantastiskt bra! Haha. Om inte Rachel glömmer Finn och blir ihop med Brody istället så blir jag lite fundersam. Nu är det inte hans fantastiska utseende jag smått fallit för, även om det självklart hjälper. Nej, grejen är att han är så otroligt hjälpsam, säger de exakt rätta orden som "Jag vill bara att du ska veta att varje gång vi träffas kommer jag tänka på hur mycket jag vill kyssa dig" OCH det faktum att han sätter sig på ett skumt tåg han inte ens visste fanns tidigare och åker en 45 minuters resa bara för att han ville ge henne en blomma han tyckte var ganska cool. 
Usch, jag hade ju slutat kolla på Glee och kollade bara för jag såg att de skulle göra någon speciell låt. Nu kan jag ju inte sluta kolla!! Typiskt! Haha ;)

Goodnight and Goodbye

The beginning

Måndag igen och dags för filmfesten veckan. Jag kan inte säga att jag är extremt taggad, men det kommer kanske på onsdag när vi kör igång med öppningsdrink och öppningsfilm. Jag tänkte skippa schema denna vecka också för det kommer ju i princip bara stå filmfesten varje dag. Haha. Hoppas jag får se någon av er där :)

Idag är det seminarie igen. Jag känner mig inte ett dugg förberedd som vanligt och har en text jag hoppas på att min grupp får.. förutsatt att vi gör på samma sätt som förra veckan. Skulle vara trevligt att hamna med typ Katrina också. Meeeen, man kan ju inte önska för mycket, då kanske det är svårare att få det uppfyllt. Jag ska försöka se om jag kan dela ut lite papper runt på campus också inför just filmfesten. Vi vill ju att mycket studenter ska komma så då är det bara att köra!

Just det! Att kolla på film är ju något de flesta gillar på ett eller annat sätt. Någon som tycker om att skriva om en film ni sett? Gå på bio? Är student? Lösnummer säker nämligen två biorecensenter och ni behöver inte vara med i redaktionen för att få vara det. Jag kan meddela att det är hur kul som helst! Rekommenderar det verkligen. SJälv hoppas jag få komma igång med första filmen nästa vecka...

Ha nu en riktigt trevlig måndag alla!
Goodnight and Goodbye

Freaky

Söndag och slutet på ännu en vecka. Det känns bra att komma allt närmare dit jag vill, alltså tiden för uppsatsen. Att få skriva. Jag längtar till december när det börjar bli jul i hela staden. När man får sätta upp julstjärnan i fönstret och tända en massa ljus (även om jag har fuskstartat med den delen). När man kan sitta där mellan alla ljus och all julkänsla och bara skriva. Vi är snart där. Väldigt snart. IH!

Jag har kollat runt lite och är så extremt sugen på att åka 4/5 dagar till Madrid och sitta där och skriva. Det jag har räknat på säger att jag har råd med det. Samtidigt kanske jag ska spara lite mer så jag kan åka och se den där matchen. Usch vad svårt! Äsch, vi får se hur det blir med det. Jag stannar nog hemma ändå. Haha. Men jag skulle ju gärna göra det... 

Nej, nu ska jag sluta babbla så mycket! Mer läsning och sen dags att göra sig klar innan några från klassen i vanlig ordning ska träffas och gå igenom inför seminariet imorgon. Super! 

Goodnight and Goodbye

O Children

 


Filminlägg börjar bli lite min grej just nu tror jag. Haha. Sorry. MEN, jag tänkte skriva lite om scenen ovan som är på min topp 10 lista över bästa scener. Som de flesta av mina favoritscener präglas den av filmmusik/filmljud. Några anledningar till att jag älskar den:

- De använder så kallar diegetiskt och icke-diegetiskt ljud helt fantastiskt. Låten spelas på radio så den är hela tiden diegetisk, men samtidigt förstärker de den och tar bort alla andra ljud vilket till en viss grad gör den icke-diegetiskt. Det går alltså från helt diegetiskt till delvis icke-diegetiskt och sedan tillbaka till helt diegetiskt igen. Som jag sa; Fantastiskt!

- Känslan i scenen, som görs mycket av musiken och miljön, gör att filmen för en stund inte känns som samma film. Plötsligt känns den vuxnare och inte som en fantasyfilm om trollkarlar och häxor. 
Känslan gör också att den spänning som hela tiden ligger under ytan i filmen släpper lite. Jag som åskådare behöver inte oroa mig en sekund när jag ser scenen. Den är bara där för välbehag.

- Scenen visar även på mycket känslor mellan Harry och Hermione. Inga "kärleks" känslor utan "vänskaps" känslor. De är fast i detta uppdrag och de vet att de måste kämpa vidare för allas bästa. Vid ett tillfälle i filmen säger Hermione till Harry att de borde stanna i skogen och leva sina liv där, borta från alla hemskheter. De vet båda att de inte kan det. I den här scenen kan de för en stund glömma sitt uppdrag och vara de tonåringar de faktiskt är och borde vara. Dessutom hjälper Harry Hermione glömma sin saknad av Ron en stund som blir så tydlig i och med att hon sitter och lyssnar på radion. 

- Scenen känns lite som en instickare. De flesta scener ska på något sätt föra historien framåt, men denna scen skulle jag vilja säga inte gör det. Enligt mitt tycke finns den där för att stanna upp lite mitt i allt som händer och alltså göra motsatsen mot vad scener ska göra. Trots det tycker jag att den är minst lika viktig som de andra. 

Ja, det var det. Ibland när jag ser filmen längtar jag till den här scenen och ser den endast för den. Lite konstigt, jag vet. För övrigt tycker jag de två sista Harry Potter filmerna är så fantastiskt fint gjorde och de har flera scener som jag är smått förälskad i. Vem vet, kanske kommer fler såna här inlägg..

Goodnight and Goodbye

What happens on a Saturday

Nu har jag sett alla Spider-Man filmerna. Bra sak att ha på i bakgrunden när man pluggar, enda problemet är bara att man drar uppmärksamheten ditåt lite väl ofta. Haha. Måste säga att jag gillar trean bäst. En klassisk Emma? Att gilla de senaste filmerna bättre än de första. I den tredje filmen är det svarta paraplyer med. Jag gillar svarta paraplyer. Det blir alltid bra scener med svarta paraplyer. Typ. 
Hur som så älskar jag redaktören på tidningen som är med i alla filmerna. Varför har de inte med honom i den nya? Haha. Alltså, jag gillar filmerna, men inte lika mycket som den nya. Jag menar, att slå något som ligger på topp 10 listan är ju svårt. Slutsats: Jag gillar Spider-Man. Han är min superhjälte ;)

 
Annars idag, lördag, har jag en stanna inne dag. Läsning inför seminariet och film på i bakgrunden. Bra dag. Det dåliga är dock att jag köpte med lite kakor hem i torsdags när jag var i affären. Det finns en anledning till att jag normalt inte har kakor hemma. Usch vad goda de är! Sådana med choklad i. Allt med choklad är ju typ gott. Haha. Aja, när de här kakorna är slut ska jag inte köpa mer kakor!! Usch och fy!

Nu ska jag ta och kolla på de två sista delarna av Harry Potter och läsa vidare. Hoppas ni alla har en bra lördag och en massa myspys :)

Goodnight and Goodbye

Friday

Det här med dokumentärfilm är inte min grej. Idag har jag läst om hur privata filmer och bilder används till dokumentärer osv. Jag förstår helt klart att en del tycker det är intressant, men det är inte mitt område. Sen har jag ju mitt problem att jag gärna tänker på något helt annat och oroar mig för det när jag borde göra något annat. Idag har jag börjat oroa mig för våren och var jag ska praktisera om jag nu ska göra det. Kollat runt lite och skulle ju hemskt gärna vilja praktisera vid någon filmklippning, men hur fixar man det? Går det ens? Det är ju faktiskt dags att börja fundera för senast 15 oktober ska det väljas. Varför har de anmälningarna så tidiga? Man hinner ju kanppt komma in i en kurs innan det är dags att välja nästa. 

Idag var jag uppe och sa upp medlemskapet på gymmet. Det stack lite i magen. Men men, jag får gå med igen när jag vet att jag har tid och det inte endast är slösade pengar. Så länge får jag köra på med maskinen här hemma och zumban. Utöver det har det varit tvätt som gällt. När sista tvätten torkade i tumlaren tog jag en liten promenad. Även om det börjar bli ganska kallt var det extremt skönt. Älskar att gå ut på promenader och bara låta tankarna flyga. Dessutom är det ju skönt med lite luft så hjärnan piggnar till inför allt läsande ;)

Hoppas ni haft en bra fredag!
Goodnight and Goodbye

Old vs New


Jag tror de flesta vid det här laget vet hur mycket jag älskar The Amazing Spider-Man. Jag tänkte mig att jag säkerligen skulle älska de tidigare Spider-Man filmerna också så jag köpte en box med alla för ett tag sen. Nu har jag sett den första, så nu kan jag lite jämföra. Jag älskade inte den första lika mycket som den nya. Varför? Det finns några anledningar...

- I och med att den första är äldre är den inte lika bra gjord med specialeffekter, vilket är förståeligt. Det i sig gör att jag inte gillar den lika mycket och en av anledningarna till att jag älskar nya, moderna filmer mer än gamla. Man kunde se vad som var gjort i datan då det plötsligt såg ut som ett tvspel. En positiv sak med det är att man kan se så fantastiskt tydligt hur mycket tekniken gått framåt bara de senaste 10 åren. Jag menar, för 10 år sen tyckte jag att saker då var hur coola som helst. Intressant.

- Nästa anledning till att jag gillar den nya mer är en av anledningarna till att jag älskar den överhuvudtaget: relationerna. Emma Stone och Andrew Garfield till exempel är helt fantastiska tillsammans. Relationen mellan Peter och Gwen känns mer "meant-to-be", om man får uttrycka sig så. Gwen är lite coolare än Peter, men samtidigt är de på samma nivå och delar samma känslor för varandra från första stund. De ska vara tillsammans, allt anant vore fel. När det kommer till Tobey Maguire och Kirsten Dunst så är ju även de bra, men jag tycker inte de har samma kemi. Relationen mellan Peter och M.J. är inte heller på samma nivå. M.J. ska gå igenom en massa andra killar och ser bara Peter som den lite nördiga killen väldigt länge. De är liksom aldrig på samma nivå förrens slutet. M.J. blir bara tjejen Peter alltid älskat men aldrig kan få. 
En annan relation som är starkare i den nya och som också är väldigt viktig kan jag tycka är mellan Peter och May. Sally Field är ju alltid Sally Field - kan man ogilla henne. Men i den nya tycker jag också att de fokuserar mer på den relationen och bygger upp den starkare. Fantastiskt! I den gamla känns det mer som att May blir den Peter bor hos och som den onda kan använda för att nå Spider-Man. 

- Den sista anledningen till att jag gillar den nya bättre är historien. Spider-Man är 121 minuter. The Amazing Spider-Man är 136 minuter. Trots det kändes det som en evighet när jag såg den första medan den nya bara flög förbi. De fokuserar mer på Peter och hur han blir den han är menad att vara. Man får mer bakgrundshistoria i början och då Gwen får veta vem Peter är kan de folusera på både Peter och Spider-Man samtidigt. I den första filmen blir det två olika grejer. En sida är Peter och en sida är Spider-Man. Allt går ganska långsamt framåt då de måste berätta bådas historia samtidigt som det ska vara samma. Haha, jag hoppas ni förstår vad jag menar för jag blev lite förvirrad själv när jag skrev ner det ;)

Jag ska ge de andra filmerna en chans också. Måste ju se alla! En fundering jag har är om jag hade skrivit samma sak ovan om jag sett de första filmerna innan den här sista. Kanske inte. I'll never know.


Plans

Jag tog mig en funderare och kom fram till att jag verkligen behövde sätta mig ner och planera de kommande tre veckorna. Ett tag började jag smått få panik. Typiskt Emma. MEN, efter att ha tagit den där tiden för planerande kan jag nu andas ut lite. Jag kommer nog klara det. Om jag inte tar en massa utsvägningar utan håller mig till planerna så kan jag andas ut. Muy Bien. 

Väl läsandes första delen inför måndagens seminarie stäter jag på meningen "De historiska program som SVT har visat genom åren är producerade antingen i Sverige eller utomlands." Jag stannar upp en stund och känner att någonting är fel med meningen. Jag menar, om det inte spelas in i Sverige så spelas det ju in utomlands. Det säger ju sig självt. Exakt varför står den meningen? Vad vill dom? Jag har knappt kunnat koncentrera mig på resten för jag har funderat på vad som exakt menas med den meningen. Något måste det ju vara. GAH! Jag försökte få respons genom att lägga det på twitter och facebook, men inget än så länge. Det kanske bara är jag som tycker den är konstig.. Äsch, dags att gå vidare!

Goodnight and Goodbye

A Storm Is Coming

Nu vill någon säga till mig att det är slut på långa, sköna morgnar. Först smsade Katrina och väckte mig och efter att jag löst det och försökte somna om ringde Ia. Bara att gå upp och börja dagen helt enkelt. Jag började den genom att inte ha någon frukost hemma, lägga över Pinks låtar på telefonen och sedan ge mig ut för att lägga papper om filmfesten i brevlådor här på Grankotten. En sak kan jag säga om brevlådorna - tömmer folk dom inte? Hur kan man inte titta i sin brevlåda utan bara låte allting lägga sig på hög? Aja, jag hoppas de som faktiskt hade lagom i brevlådorna tittar och ser bladet och bestämmer att det vore mysigt med lite film och fika hos oss. 

Just nu lyssnar jag på soundtracket till The Dark Knight Rises, vilket på ett sätt var anledningen till att jag började titta på Batmanfilmerna. Samtidigt vet jag att jag borde släppa allt annat och läsa istället. Historia som dokumentärfilm handlar måndagens seminarie om. 
Ikväll är det zumba, men just nu är jag lite vilse på om jag ska gå eller ej. Jag vill ju gå. Hemskt gärna. Men jag kanske borde vara hemma och plugga istället.. Dessutom har jag sjukt ont i armarna sen igår. Haha. Men vi får se, Mina kanske blir ledsen om jag inte följer med och så kan vi inte ha det. 

Hoppas alla har en bra torsdag!
Goodnight and Goodbye

Travel with me

De har gjort om touren på Bernabeu nu såg jag. Väldigt uppdaterat och modernt såg det ut på bilderna med pekskärmar och allt möjligt. Jag är peppad på att åka tillbaka. Jag har ju gått den där touren två gånger nu (båda på min födelsedag, när jag fyllde 19 och 21) och lovat mig själv att inte gå den igen förrens jag fått vara där på riktigt och sett en match. Men nu blir man ju lite sugen. Hmm. Just nu har jag börjat smygplanera en resa till Sevilla som jag otroligt gärna vill besöka. Vi får se hur och vilken ordning resorna blir i. Som sagt, nästa gång jag sätter foten i mitt älskade Madrid vill jag ju gärna se en match också..

När vi ändå pratar resande så kan jag ju säga att lunchen och eftermiddagen med Mina gjorde mig ännu mer avundsjuk på hennes New York resa. De verkar verkligen haft det toppen. Bland annat åkte de på någon slags tour och fick se platser som varit med i filmer och även sett hur de spärrat av för filminspelningar. Sen var de på broadway och ja.. HON HADE EN VÄSKA FRÅN MICHEL KORS!!! Jag undrar om jag kommer ha råd att åka dit någon dag. Man lär ju ha pengar så man kan köpa typ en Michel Kors väska. Jag är ju långt ifrån en märkesnörd, men älskar man Project Runway, som jag gör, så vill man ha en Michel Kors väska. Eller ännu bättre - en Anya väska (om sådan finns). När jag blir rik (ja, när och inte om!) ska jag åka runt och besöka en massa ställen. Denna värld har minst sagt en hel del ställen att upptäcka.

Men usch vad jag babblar! Och av någon anledning är jag extremt trött. Jag tror jag sover på tok för mycket. Hehe. Bara för det tror jag att jag ska bädda ner mig och kolla ännu en film. En mysig film. Typ P.S I Love You som måste vara i topp på min favoritfilmlista. Vi får seeeeee.

Goodnight and Goodbye

Song of the Day


Right from the start,
you were a theif, you stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me that weren't all that pretty
and with every touch you fixed them

Now you've been talking in your sleep
Things you never say to me
Tell me that you've had enough,
of our love, our love

Just give me a reason,
Just a little bit's enough
Just a second, we're not borken just bent
and we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken, just bent
and we can learn to love again

P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason

(Just nu avgudar jag denna låt!! Så fantastiskt bra)

Återanvändning


En sak med film som vi läst om tidigare och som jag tycker är väldigt intressant är samspelet mellan vissa skådespelare och regissörer. Vissa regissörer har vissa skådespelare som de gärna återanvänder i sina filmer. Förr hade ju varje bolag sitt "stall" av skådespelare och så vidare, och jag kan känna att det är lite så det funkar med regissörer/skådespelare idag. Självklart gäller det ju inte alla, men vissa. Bland annat den spanska Pedro Almodovar är ju väldigt känd för att ha en tjej som han använder i varje film han gör fram tills han byter. Penelope Cruz har ju bland annat varit en av de tjejerna. Det kanske är ett roligt ämne att skriva om till uppsatsen? 

Hur kom jag in på detta då? Jo, jag började se på Inception. Ett klassiskt exempel. Än så länge är det 5 skådespelare som är samma som i The Dark Knight Rises. En av dom har varit med i nästan alla filmatiseringar om Batman, främst den första. Intressant. Ska bli kul att se hur det blir i framtiden. Inception i övrigt är en film jag inte riktigt förstår, det är på tok för mycket tänkande för min enkla hjärna. Haha. Men mina två nya favoriter, Tom Hardy och Joseph Gordon-Levitt, är ju med så jag kollar på den till jag kan köpa The Dark Knight Rises. Där har vi fördelen med återanvänding! ;)

Goodnight and Goodbye

Around town and back home

Mina armar skakar nästan för de gör ont. Haha, träningsverk? Anledningen är för att jag gått runt och bärt på en massa papper hela dagen. Jag och Mina har varit runt hela stan och hängt upp postrar samt delat ut papper angående filmfesten. Det gick bra och de flesta var positiva och hjälpsamma. Bland annat var vi inne på filmstaden och bad dom lägga i personalrummet. Eftersom det var tomt där så passade jag på att fråga om jobb också och vet nu hur jag ska göra. Får se om jag kör direkt för extra jobb eller om jag väntar till i vår. Dock tar de inte emot praktikanter så den idén kan jag ju glöma ;)
När vi var på biblioteket och hängde upp en poster såg jag ett papper om en grej som gäller manus. Varför har jag inte hört något om det innan? Haha, äsch, jag har väl tillräckligt kanske och inte hinner jag ännu ett manus just nu. Men men, kul att se att det uppmärksammas på flera ställen. Om fler börjar skriva manus tror jag att kvalitén på våra svenska filmer ökar. Muy Bien!

När jag kom hem såg jag att min skiva landat i brevlådan. Usch vad glad jag blev! Synd bara att turnédatumen som släppts endast gäller USA. Varför vill ingen jag hemskt gärna vill se komma till Sverige? Vi är ju ett så fantastiskt fint land.. hehe


Goodnight and Goodbye


In-Love


Jag älskar Married to Jonas. Jag har sagt det förut och kommer säkerligen säga det igen. Veckans avsnitt var nästan lite snyftigt. Man vill bara ge Danielle en stor kram och säga åt henne att hon är helt perfekt för Kevin och duger precis som hon är. Btw, jag älskar familjen Deleasa! Haha. Åh. Kände bara för att ge det ett eget inlägg. Även om ni inte är ett fan av Jonas Brothers så tycker jag att det är värt att se. Nu vet ni det.

Kram & Puss

Unsaid things


Gissa om jag blev överfylld av glädje när jag såg detta. McFly släpper bok! Bäst av allt - den finns att köpa för oss svenskar också. När den kommer ut är jag inte helt hundra på, men jag tror den släpps i oktober. Hur som så är den ett måste i min enkla bokhylla. Give me now.. please.

New PictureDe officiella Real-bilderna har börjat trilla in. Väldigt fina och jag älskar tröjorna de har i år. Kanske ska köpa mig en iaf. Hmm, vi får se hur mycket jag har på sparkontot när biljetter till ESC är köpta. Hur som så tänkte jag lägga upp bilderna på mina pojkar. Så fina <3 Hoppas jag kan sända lite kärlek till dom och hela laget så det börjar gå lite bättre i ligan..

Kram & Puss!

Different from before

Idag har jag haft en icke-Emma dag - och jag älskade det! Betyder det att jag borde ändra mig som person? Kanske. Vi får se vad som händer ;) hehe

Dagen började med en extremt lång sovmorgon. Det börjar bli jag med långa sovmorgnar, ändring på det! Sen fick jag ett sms från Annelie som skulle komma hit med lite flyers och postrar inför filmfesten. Genast började plocka ordning, diska, städa. Ja, allt sånt som egentligen är väldigt tråkigt. Jag behövde knappt börja förren jag bestämde mig för en storstädning. Vid ett sen kom jag på att jag mitt i allt glömt både frukost och lunch. GAH! Haha. Aja, en knäckemacka fick det bli innan jag fortsatte. Tack vare Martina klickade jag hem två ljusstackar och två olika skålar från en ny sida också. Det behövde jag ju... NOT! Haha. Men men, jag antar att några saker fortfarande var väldigt Emma under dagen ;)

När Annelie varit här stannade städningen upp och får nog sin fortsättning imorgon. Jag började då istället göra pannkakor! Åh vad gott det var. Och det blev till imorgon också. Mitt i all matlagning kom jag på att jag ville baka. En kladdkaka står därför nu i ugnen. Den var lite annorlunda med en smak av kola eller nåt. Mums! Blir nog kvar tills imorgon och någon mer dag av den också. Åh vad jag gillar mitt jag idag. Haha ;)

Nu ska jag nog kolla över vad som ska läsas till nästa vecka och kanske börja lite på det. Skönt att ha lång tid på sig och inte behöva stressa. OCH ikväll är det finalen av Project Runway. Vad ledsen jag kommer vara sen när jag inte kan se det. Men men, snart kommer svenska versionen och kanske hittar jag en Anya att hejja på där också. Eller inte.. Jag vet inte :P

Fick ett sms för en stund sen också om att Mina är tillbaka i Sverige. YEAY! Hoppas hon är på en lunch eller nåt snart för jag vill höra allt om New York :D

Hoppas ni haft en bra tisdag!
Goodnight and Goodbye

I'm not gonna give up

Jag överlevde! Och vi behövde inte ens prata med Åsa efteråt. Jag undrar vad som hänt med Åsa sen B-kursen. Jag gillade henne då, men hon var väldigt hård på hur saker skulle vara och så vidare. Hon hade sina favoriter och de hon inte gillade lika mycket då kändes det som och jag var något mellanting. Sen C-kursen började har hon varit hur trevlig som helst! Det känns som att hon verkligen försöker göra det hon kan för att alla ska klara sig och tycka det är intressant. Och som att alla är lika mycket favoriter i hennes bok. När vi kom dit hade hon delat in oss i grupper om tre eller två och vi fick sedan diskutera i dem för att sedan redovisa i hela gruppen. Det gick ju super! Alla kom till tals. Jag tackar nog mest en som jag var i grupp med för det. Han tittade på mig och tog upp en sak vi pratat om och bjöd in mig att ta det. Det gjorde jag. Och Åsa kom in där också och jag kände mig sjukt duktig. Haha. Efteråt sa hon att hon tyckte det hade gått väldigt bra för alla. Vi kommer nog klara det här. Jupps! :)

När jag kom hem sen upptäckte jag att schemat för Manusverkstan kommit. Ser bra ut. Onsdagar. Då hinner jag med zumban också! Dock var inte gästföreläsningarna med där så vi får se när de kommer ligga. Då får man väl ta det då liksom. GAH! Jag är extremt taggad på att få komma igång. Dessutom bollade jag, Katrina och Beatrice lite idéer till C-uppsatsen och nu känns det som mitt val har utökats. Finns så mycket kul att skriva om. Exempelvis skriva om Narnia och historian som ligger gömd i den. Det är lite det vi har pratat om nu. Historia ligger till grund för någonting och kan användas för att fantisera till något annat. I speciellt andra Narnia ligger ju andra världskriget väldigt nära berättelsen och tänker man på det så är det nästan en avbildning av kriget. Intressant! Grekisk mytologi i film är inte så lång ifrån ett ämne heller. Åh, hur ska jag kunna välja? 

Fortsättning följer..
Goodnight and Goodbye

On it again

Nu tjatar jag igen. Bara så ni vet så kommer jag göra det några veckor framåt. Nu är ni varnade.
Det här seminariet tar livet av mig! Hela natten har jag drömt om och oroat mig för hur det ska gå. Jag har kommit på att jag ska börja prata. Alla är långsamma igång så när hon säger att vi ska börja och svara på första så ska jag sätta igång. Jag har övat in ett litet tal. Om det är rätt vet jag inte, men då får de väl säga det så. Det visar iaf att jag faktiskt har läst! Jag kan typ säga lite om några saker till, men då är det ju det där problemet med att komma in i samtalet. Seriöst, jag ska leta upp någon psykolog eller nåt som hjälper folk att lära sig prata! Haha. Kanske kan funka? 

Efter seminariet är det möte på Lösnummer. Får se om jag hinner dit. De där mötena får ju alltid komma lite efter allt annat. Synd. Men vi får se hur det här seminariet fortgår..

Idag är det ju måndag och vanligtvis borde jag lägga upp hur veckan ser ut. Det gör jag inte idag. Jag har bara en sak inbokad och det är seminariet idag. Resten är plugg inför nästa seminarie och lite sånt. Det känns som jag kommer ha en hel del ändå..

Inget trevligare än så hade jag på hjärtat. Ha en bra måndag alla!
Goodnight and Goodbye

The Heats VoiceThere's something you should know
One thing I have to tell you

I feel lonely, I feel lost
I feel like every breath has a cost
I'm quiet, I'm weary
I have this feeling I find very scary

Cause when you're here I feel like me
When you look at me I feel I'm found
With you I breathe so easy
Your smile makes me wanna say every word
With you I could run around the universe

I want to hide when you're around, so you can't see the things you don't like
I want to know how to be perfect
I want to be perfect for you

How do I tell you the words my heart's been bleeding out
How can I let you know, when I'm not sure you'll stay
How do I stop my love from falling like tears,
When you're the only one who takes away all my fears

Lost Sunday

GAH! Jag är sjukt förvirrad. Det kändes som att jag hade ganska bra koll innan samtalet idag och nu efter känns det som att jag inte kan någonting. Jag kommer inte kunna säga ett ord imorgon. Jag och Katrina funderar på hur vi ska göra, båda av oss har problem med att prata på seminarier. Vi funderar på att prata med Åsa, men vi vet att hon kommer säga att hon förstår men då det står i kursguiden måste vi göra det ändå och sen kommer hon ge oss frågor vilket är ännu värre. Jag vill bara dö en smula. Inte överdrivet mycket, bara en smula. Jag vill att Åsa förstår mig. Jag vill att hon inser vilken förbättring det var för mig personligen att jag sa något överhuvudtaget, att det är C-nivå för mig. Jag vill snabbspola förbi de kommande tre/fyra veckorna och gå direkt på uppsatsen. Ibland får man inte som man vill...

Det blev fotografering på terrängen. Några av bilderna kan ni se här ovan, eventuellt kommer ett inlägg med några fler. Filmkameran funkade inte i affären heller så jag fick välja en ny istället. Eftersom den jag hade var den sista de hade fick jag välja en ny modell och valde då den jag tänkt från början. Det var helt enkelt meant-to-be att jag skulle ha den. Håller tummarna för att den ska funka nu då! 

Nu ska jag kanske kolla över inför imorgon en extra gång om jag känner att hjärnan är med. 
Goodnight and Goodbye

Happy B-day


Här håller jag på och grattar Tom Hardy på födelsedagen och håller helt på att glömma en annan pojk. Nick Jonas fyller ju jämt! Och inte vilket jämt som helst; 20. Gratulerar! Och när du ändå firar kan du väl övertala bröderna på ett Sverigebesök? Tack för det.

Just fly away

Nu är jag nästan klar och ska åka iväg till Mediamarkt med filmkameran. Håller tummarna för att de kan fixa den så jag kan börja använda den snart. Om de fixar den åker jag troligtvis med till terrängbanan och filmar lite när de ska hoppa. Bra att träna så mycket som möjligt. 

Ikväll sen ska det bli klassträff och diskuteras kurslitteratur. Jag hoppas jag hinner hem till det bara, men det borde jag göra. Jag har läst och förstår mig på en artikel av tre. Jag har försökt läsa de andra också men när jag kommit en bit in på dem och inte förstått ett dugg valde jag att fokusera på den man faktiskt begriper. Den artikel citerade Hermione i Harry Potter också och exakt hur fel kan det bli då? Haha. 

Oj, vad jag inte hade något vettigt på hjärtat. Bara därför säger jag ett litet grattis till Tom Hardy som tydligen fyller år idag. Tror aldrig jag kommer kunna se The Dark Knight Rises utan att bli lite skrämd av honom! MEN, ser man i andra filmer är han ju lite snällare så han är ganska lätt att tycka om ändå ;)

Goodnight and Goodbye

Up and Jump

Vad är meningen med att ställa klockan för att inte vakna försent när man sedan när den ringer stänger av och sover en timme extra? Haha. Men sjukt skönt med lång sovmorgon, även om jag har det nästan varje dag. 

Jag har funderat lite kring mitt manus som ska skrivas nu. En kopp varm choklad. Jag hoppas det funkar att ändra så utan att de tycker jag ändrar hela historien och det inte blir lika bra. Jag tror idén blir bättre såhär. Strukturen blir tydligare och så även målet. OCH jag blir ännu mer taggad på att skriva. Hur bra som helst. Har jag nämnt också att Magnus Ugglas musik har blivit lite inspiration? Det är något med hans musik som får mig att tänka lite på mitt manus. Alltså, varm choklad och Magnus Uggla. Bra kombination?

I övrigt idag har jag monterat upp träningsmaskinen. Hann med ett träningspass också. Det kändes inte riktigt som att det lätta passet var för mig, det är nog mer för de som aldrig tränat eller någonting. Har en liten paus nu och ska snart testa medelpasset. Han som har skapat maskinen är även instruktion på dvdn man fick med. Han är huuuuur rolig som helst. Haha. Då blir ju träningen lite roligare också. Muy Bien!

Nu ska jag läsa ett stycke i nästa text av kurslitteraturen också. Grrr. Tur att en text var någorlunda förståelig, den här är typ som den första var. Hmm.

Ha en bra lördag nu alla!
Goodnight and Goodbye

En oväntad resa

Ibland har man lite tur iaf. Andra texten var lite lättare än den första. Förstår lite iaf. Dessutom fick jag en snilleblixt och började skriva på en inledning till en eventuell uppsats. Tänkte att om jag skriver inledning på de idéer jag funderar på kanske det är lättare att välja. Då kan jag se vilket jag brinner för mest samt vad som kanske har något värt att forska om. Ibland slår jag huvudet på spiken och tänker smart!


Jag såg också att det på facebook kommit upp bilder på några karaktärer i The Hobbit. ÅH, vad taggad jag är. Funderar på att knåpa ihop en speciell header som sedan kommer upp när det blir dags. Hmm. Ja, ni får se hur det blir senare.. Lägger upp en bild på Kili, spelad av Aidan Turner, som kanske är lite av en favorit ;)


Goodnight and Goodbye

Reading about nothing

Åh, jag längtar tillbaka till förra seminariet! Haha. De här texterna är inte roliga. Den jag håller på med nu handlar typ om Utvandrarna, Moberg och kulturarv. Det känns som om den pratar om allt och inget. Vad är egentligen relevant i den? Blir tokig! En av de andra har jag hört från andra ska vara ganska mycket svårare att förstå också än förra veckans texter. Tack. Not. Tur att vi har våra samtal innan seminarierna så vi kan prata ihop oss. Hoppas bara jag kan vara med på denna veckas samtal, kanske ska bort när de planerar att ha det :(

Idag annars? Mamma ringde och väckte mig imorse så jag följde med på lite fika och sedan handling. Av någon anledning trodde alla att jag skulle följa med hem till landet, men icke! Är nog bäst att jag håller mig i stan för att plugga. Annars kommer det massa saker som ska göras och så får pluggandet läggas åt sidan en stund. Bättre så här. Turer till landet får komma när allt skrivande kommer. I november/december är det ju en hel del och då kan det vara skönt att komma ut till landet och rensa tankarna lite. 

Nej, back to work! Hoppas alla haft/har en bra fredag :)
Goodnight and Goodbye

In the City

Nu kanske ni undrar varför jag inte skrivit så mycket som ett litet ord om vilka städer Melodifestivalen kommer till 2013, jag som alltid brukar skriva om sånt. Anledningen, mina kära vänner, är så enkel som att jag hoppas de tar bort och ändrar. Inte såg jag Örebro bland de där städerna. Varför får Malmö en deltävling som fått äran med Eurovision medan vi i Örebro inte får någonting? MEN, jag har insett nu att det aldrig kommer hända, så nu kör vi. 

- Deltävling 1: 2 februari i Telenor Arena, Karlskrona
- Deltävling 2: 9 februari i Scandinavium, Göteborg
- Deltävling 3: 16 februari i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Deltävling 4: 23 februari i Malmö Arena, Malmö
- Andra Chansen: 2 mars i Löfbergs Lila Arena, Karlstad
- FINAL: 9 mars i Friends Arena, Stockholm

Alla städer har haft Mellon minst två gånger tidigare. Det nya är väl egentligen bara att finalen inte är i Globen utan i Friends Arena. Så ser det iaf ut. Februari... det är inte så länge kvar ändå. Vi är nog där snabbare än vi tror :)

Goodnight and Goodbye

"Om jag fick leva om sommaren"

Jadå, nu ligger krönikan uppe. Det blev den normala bilden till. Haha. Usch, jag hatar att se mig själv sådär. MEN, för att vara helkroppsbild är det ändå helt okej. Typ.

Krönikan hittar ni här. Den handlar om att ta vara på nuet och människorna man har runt sig. 

Goodnight and Goodbye

Once again


En kvinna måste få sina biobesök! Eller.. en Emma måste få sina biobesök! Haha. Det har återigen kommit upp det här med festande och att jag verkligen borde ut och festa mer. Jag ÄR ingen festtjej. Men på samma sätt som en del behöver komma ut på dansgolvet behöver jag komma in i biomörkret och se film. Punkt. 
Nu har det blivit så illa att det var ett tag sen jag var på bio. Typ två veckor! Jag har lite abstinens. Tur då att en av 2012 bästa filmer fortfarande går och Martina var sugen på att se den igen. 17.40 befinner jag mig därför i salong 5 på Filmstaden i Örebro. Nu vet ni det.

Kan för övrigt säga att jag är ganska glad att jag har Katrina. Tack vare henne tog det 25 minuter att bli klar med synpunkten. Hon har ju lite erfarenhet efter att ha jobbat med att stå på stan och försöka värva folk till någon organisation. Hon klev bara fram till folk och började prata. Haha. Att sen många inte haft kontakt med studievägledare och en uppgav ett namn som säkerligen inte var hans gjorde att det drog ut lite på tiden. Men tillslut gick det. Lite tråkigt med en killa bara som var sjukt taggad på att vara med, men sen tog vi hans kompis istället då han inte pratat med någon studievägledare. Haha. Stackarn. Bättre lycka nästa gång kanske. 

Nu ska jag se om jag får i mig någon mat eller hur det blir med det. Har tappat lite aptit på mat.. Hmm
Goodnight and Goodbye

You've been talking in your sleep

Jag ska om bara en stund knalla iväg till universitetet. Jag fick Katrina att stå med mig någon timme och tvinga folk vara med i synpunkten. Känns lättare om man inte står själv. Hoppas på att det går snabbt, skulle vara guld att komma hem och fixa med annat. Bland annat min krönika! Haha, nej den är fortfarande inte uppe. Men nu är det inne på det sista. En sista puts så kommer den nog upp sen. Jag behöver verkligen börja läsa inför seminariet också. Det är bara tre texter, men de var ganska långa (för min smak) så det är bäst att köra på. Egentligen har vi filmvisning på eftermiddagen, men det känns som jag sett tillräckligt med Sovjetisk film för att kunna skippa den. Som sagt, jag skulle verkligen behöva fixa med lite annat istället. 

Ikväll är det zumba. Eftersom Mina inte är hemma funderar jag på att hoppa över den. Då kanske jag hinner lite mer. Men samtidigt är det ju så förskräckligt roligt så jag har inte bestämt mig till hundra än. Kanske kör. Haha. Veliga Emma har ni här! 


Hur som hoppas jag alla har en bra torsdag. Snart helg!
Goodnight and Goodbye

It's been written in the scars of our hearts


Jag ska sova nu. MEN, jag gjorde misstaget och började lyssna på videorna Pink lagt upp på sin youtubekanal med nya låtarna till nya albumet. Hur sjukt bra låtar kan det finnas? En låt gör hon med Fun. och jag får seriöst gåshud i hjärnan av att höra den! Självklart var jag tvungen att klicka hem albumet så nu landar det förhoppningsvis i brevlådan när det släpps. Har också skrivit upp mig på en chatt där turnédatum släpps. Jag håller tummarna för Sverige, hon är verkligen en sån artist som jag skulle kunna betala en hel del för att få se. Hon är lite som en kvinnlig Adam, bara att hon är mer ren rock/pop och inte så mycket glam som Adam. Bättre än bra med andra ord. Åh, det känns som hela mitt liv just blev lite bättre och jag var ändå ganska nöjd innan. Knäppt, jag vet, men musik har den effekten på mig ibland ;)

Jag behöver väl inte ens säga att jag rekommenderar er alla att lyssna?
Goodnight and Goodbye

Behind the scene

Åh, vad nervös jag var imorse. Hade ju ingen aning om vad jag hade att vänta. Med tanke på att manuset blev något ihopsläng visste jag inte heller riktigt var jag stod med saker. När jag kom hem igår satte jag mig och läste igenom manuset så jag åtminstone skulle veta vad jag hade för scener. 
Det visade sig dock att jag verkligen inte behövt vara så nervös. De var trevliga och hade tolkat manuset på sina sätt och på ett sätt öppnade mina ögon lite. Väldigt intressant. Jag fick en favorit bland grupperna, men jag tänker inte säga något högt. Håller det för mig själv. En grupp var iaf väldigt positiva och hade verkligen tänkt kring manuset och började prata om att det fanns ett budskap jag inte tänkt på. Blev lite mer komplicerat än jag tänkt, men det var kul att höra. Det betyder ju att jag kanske kan göra sånt trots att jag inte riktigt förstår mig på det vilket är toppen. Nu blir nästa steg att komma på visning på Bio Roxy när de är klara. Spännande!

Efter mötena skulle jag gå runt och kolla om jag hittade ett par killar till Synpunkten i Lösnummer. Gick mindre bra. Antingen hade de inte tid eller så hade de pluggat en vecka och inte mailat någon studievägledare. Aja. Nu har jag fått Katrina att stå med mig någon timme imorgon och då borde jag få napp! På min tur runt universitetet träffade jag dock på först Johanna och sedan Jessica & Elin. Trevligt. De senare har jag inte sett på evigheter. Kul att se att de mår bra :)

Nu funderar jag på om jag ska baka lite scones. Vore ju hemskt gott! Vi får se.
Goodnight and Goodbye

No need to cry

Idag önskar jag så sjukt mycket att jag drack kaffe. Det är nästan värt att tvinga sig själv att lära sig det. Jag har fortfarande inte vaknat. Om det är för jag har varit lite nervös inför seminariet eller vad det är vet jag inte. En del av mig önskar att Mina hade sagt att hon inte hann med zumban. Men men, kanske är bra att komma dit och försöka väcka mig lite. Försöker dricka lite Pepsi nu så jag orkar stå åtminstone! Haha.

Jag måste verkligen rekommendera en låt också. Den kommer säkert som dagens låt senare på året, men jag måste rekommendera den NU. Så fantastiskt fin och bra. Try med Pink. Hennes nya singel. Åh, jag önskar den fanns på Spotify så jag kunde satt lurar i öronen och lyssnat på den hela vägen till stan. Om någon vecka eller så kanske. Längtar <3

Goodnight and Goodbye

Why you're here, not there

Ibland tror jag att jag bloggar endast för att jag inte har något bättre för mig. Sen blir resultatet att jag skriver saker tusen gånger. Haha. Smarto. Det här är ett solklart sånt inlägg!

När klockan ringde imorse var jag nästan lite för trött för att orka leva. Hur sjutton gjorde jag när jag jobbade och klockan ringde fem? Usch usch, vill helst inte ens tänka den tanken. 
Idag är dagen för seminarie. Nu får vi se hur tufft det blir. Om man får ett ord med i leken eller om Åsa nöjer sig med att jag är där och aktivt deltar med nickningar och blick. Haha. Håller tummarna.


Mina hörde av sig igår och sa att vi hinner med zumba innan hon åker. GULD! Hoppas bara jag piggnar till lite eftersom det är konditionspasset idag. En sak är säker - jag kommer sova bra ikväll.

Hoppas nu att ni har en bra tisdag!
Goodnight and Goodbye

And I'm your biggest fan

Jag är ju inte så mycket för dokumentärer. MEN, efter filmen vi såg idag som handlade om en musikers liv blev jag inspirerad. ÅH vad det vore.. BÄST att göra en dokumentär om Ryan Tedder. Om hans liv, hans musik och hans fans. Vad musiken betyder för honom och vad den betyder för de som lyssnar. Tror det skulle kunna bli något bra. Eller? Kanske bara är jag som är helt blind av att jag älskar hans musik! Haha. Aja, jag skulle ju behöva bli rik eller få någon rik att nappa på idén för att det skulle bli av. Men drömma är alltid tillåtet. Var vore vi om vi inte hade drömmar?


Just nu snurrar versionen av The Way I Are där OneRepublic medverkar. Tusen gånger bättre än orginalet, och då gillar jag ändå orginalet. 

Nej usch vad taggad jag blev nu! Får väl sätta igång med research, om 12 år kanske filmen finns. Så lång tid tog det att göra filmen jag såg idag. Hehe

Goodnight and Goodbye


This is your night

Dagen gick smärtfritt. Båda träffarna med tjejerna inför synpunkten till Lösnummer gick super. Inga konstigheter. Efter det var det filmvisning. Filmen vet jag inte vad jag ska säga om. Den var bra, men väldigt seg och det kändes som den aldrig skulle ta slut. Efter det bagav vi oss till aulan och frågestund med filmskaparen. Supermysigt då de ställt upp så han och Åsa satt i varsin fåtölj på scenen. Innan de pratade fick jag kliva upp på scenen och prata lite om filmfesten. Åh, vad jag säkert lät nervös. Gah! Martin och Daniel skulle med upp, men det gick så snabbt så det blev bara jag. Aja, hoppas jag lyckades locka någon att gå iaf.

Jag och några till ur klassen.. ja, nu blev det nog halva klassen minst med tanke på att vi inte är så många. Haha. Vi satte oss iaf och gick igenom seminariefrågorna. Kändes väldigt skönt och som att vi ändå hade lite koll på läget. Jag kan inte allt, men med de andras kunskaper också känns det som att jag kan tillräckligt. Kan inte förbereda mig så mycket mer. Bara försöka lära mig prata och avbryta de som pratar lite mer. Tror ändå det ska gå bra :)


Just det! Andra gruppen med mitt manus ringde idag. Vi bestämde att vi skulle ses på onsdag efter att jag träffat första gruppen. Det är ju nästan så man känner sig lite... exklusiv. Haha, eller nåt. Får se vad det blir av det där.

Goodnight and Goodbye

My week 37

När jag loggade in på mailen fick jag ett glädjande besked. En grupp på DMD har ju valt mitt manus att filma, som jag sagt förut, men tydligen har ytterligare en grupp valt det. Alltså kommer två grupper spela in just mitt manus. Wei! Superkul! Får se när grupp två hör av sig och vill träffas..

Så länge kör jag en genomgång av veckan. Let's gooo!

Måndag - Idag på förmiddagen ör jag helt ledig. Ska dock försöka se om jag kan kolla igenom inför seminariet en gång. Sen ska jag iväg till skolan där jag först sja träffa Agnes och sedan Karro för att ställa en fråga till Lösnummer. Efter det har vi filmvisning som följs av en frågestund med filmens skapare som kommit hit till Sverige och Örebro för att medverka vid Live at Heart. Självklart stannar han till för ett litet möte med oss och A-kursen också. Ikväll, efter det, sätter sig delar av klassen och pratar igenom seminariet så vi alla är på samma sida. Super!

Tisdag - På förmiddagen har vi fått en extra filmvisning för att kunna se den film vi inte hann med i fredags. Sen blir det ett litet hål innan vi kör seminarie. Usch, jag är nog lite nervös trots allt. Det där med att man MÅSTE säga något. PÅ B-kursen kom jag undan med att delta med blick i samtalet och nicka på rätt ställen. Haha. Tror inte jag kan komma undan med det nu. På kvällen sen blir det troligtvis zumba. 

Onsdag - Mina har nu packat sina väskor och flyger över det stora havet till New York. Är jag avundsjuk? En aning. Haha. Men jag hoppas hon får det fantastiskt bra där borta! Personligen ska jag på möte med första gruppen som valde mitt manus på DMD. När jag ändå är på universitetet ska jag försöka få till de sista att svara på frågan till Lösnummer. Sen har jag även deadline för första krönikan och denna gången är det på riktigt. Haha. Ska bli spännande att se vilken bylinebild som kommer upp till. Det var en som var bra som jag tror vi kom överrens om, men sen var det en lite roligare som de kanske tyckte var just lite roligare att ha uppe. Vi får se. På kvällen sen kanske det blir bio. Jag är så sjukt taggad på att komma igång med recensionerna igen och jag har kollat ut en film som nog är rolig att recensera...

Torsdag - Deadline för frågan på Lösnummer. På eftermiddagen är det även filmvisning. Igen. Dock sista filmvisningen tror jag, ganska skönt. På kvällen troligtvis zumba.

Fredag - Just nu ser fredagen ganska tom ut. Tidig helg med andra ord. Jag och mamma funderade på att åka till marken i Kumla. Jag älskar ju maknader! Annars är det bara att börja läsa till nästa seminarie, om jag inte redan gjort det.

Helgen sen är öppen, mestadels för pluggande. 

Ja, en ganska okej vecka ändå om jag får säga det själv. Blir nog bra det här!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


When everybody's gone
And no one's on the same train
Moving on your own
Ande you're the only one that's changing

Straight ahead
You thought this road was gonna be easy
But you missed again
That kind of love never lasts forever

Love can break your heart, but not tonight
Let the music play, Let the music play
Let yourself be free, this is your night
Let the music play, Let the music play
Beacause the music won't break your heart


Stan Walker - Music Won't Break Your Heart

In a town full of people

Reprisen från torsdagens Once Upon a Time visas på femman. Jag vet att jag har sett det, men ändå. Så fruktansvärt bra ju. Det här avsnittet var det om Ruby/Rödluvan. Ett av mina favoriter. I slutet... ja, det skär lite i hjärtat även andra gången. OCH världens bästa twist på den sagan. Som jag sagt förut. Haha. Åh vad jag älskar den serien. <3

Idag har jag bland annat lyckats fixa lite tvätt. Super. Jag som alltid har fått skjuta upp den där nedrans tvättiden. Hmm. Fixat lite med krönikan också som jag turligtvis fick uppskjuten en vecka och ska in veckan som kommer. Super att få det framåt åtminstone. Sen kom Martin på den smarta idén att samla hela gruppen (eller klassen, vi är ju inte så många...) och gå igenom litteraturen och filmen vi ser imorgon inför tisdagens seminarie. Vi är fem som är på det iaf. Känns ju verkligen super att träffas och se var alla står innan. Då blir seminariet inte ett sånt panikmoment som det känns lite som att det är nu. Dessutom hade tydligen Åsa bokat bion på förmiddagen på tisdag, så man hinner ju inte träffas då. Älskar att gå i en så liten klass där typ alla känner alla!


Nu ska jag anteckna lite inför imorgon innan X factor börjar. Min goda vän Andreas Carlsson sitter ju i juryn och det får jag inte missa!


Goodnight and Goodbye

Always sunshine behind the clouds

Jag har tagit ett beslut. När jag läser den engelska texten kan jag lika mycket efter som jag kunde innan jag började. Inget bra. Jag har gått igenom frågorna till seminariet och har kommit fram till en taktik. Jag kommer absolut inte kunna lära mig hela boken SÅ jag kör på kapitel ett som sammanfattar hela boken och sen hoppar jag till det som känns viktigt. Jag får se hur det går, om det blir pannkaka får jag göra ett annat upplägg till nästa seminarie. Puh. Skönt att ha en plan. Nu kör jag.. Eller imorgon ;)

Just nu håller jag på att ladda ner ett redigeringsprogram till filmkameran. Tar ju halva natten!! Och när jag försökte trycka på kamerna funkade det inte. SUCK! Ska försöka igen och om det inte går då.. hmm, ja då får jag ringa experten på elektronik. MEN, jag håller tummarna att det ska funka nu. IH.

Goodnight and Goodbye

New things, beautiful things

På förmiddagen och en bit in på eftermiddagen var jag med mamma och Ia på Marieberg. Filmkamera inhandlad! Det blev inte den jag kollat ut innan, utan en som nästan är lika bra. Han i affären sa att det skilde så lite på kvaliten och den här har bättre zoom så jag tog den här (kan lägga till att den här var billigare). Nu står den på laddning och sen blir det ut och filma.. någon gång. Haha. 
Det blev lite mer med hem, bland annat en tröja, värmespray och ett superfint Cola-glas. Jag tror jag är besatt av glas! Hehe. Nu ska jag plocka lite i lägenheten och försöka plugga lite. Lyckades läsa lite av den engelska texten igår, får se hur långt jag kommer idag. Jag är positiv. Lite iaf ;)

Hoppas alla har en bra lördag!
Goodnight and GoodbyeSong of the Day


He's really counting on your love
Still struggling uphill
But you act like you don't care
Right now he could really need a shoulder
Hanging onto the edge 'til it's over
He's crying for your love tonight
Lonely is hard to survive

I don't wanna be left
In this war tonight
Am I alone in this fight?
Is anybody out there?

If you feel the way I feel
Like you've been talking to yourself
Well, this one's for everyone who's felt invisible
Lonely in a crowded room
Searching for someone like you


K'naan feat. Nelly Furtado - Is anybody out there

Good news after a hard day

Såg precis att jag fått mail från en tjej som pluggar ljud- och filmproduktion och hennes grupp har valt att spela in mitt manus. Wei! Vi ska träffas nästa vecka och diskutera manuset. De kanske fick inspiration att göra något som inte står i manus, något som jag är öppen för. Dock är det ju trevligt att jag får veta det och vi kommer fram till en överenskommelse. Det är ju trots allt jag som kommer stå som manusförfattare och jag måste ju kunna stå för det.  Känns vilket fall väldigt bra, då kommer jag ju få en film som jag kan visa upp för producenter när jag försöker få dom att ta sig an mina manus. Så de ser vad jag kan göra. Ska bli spännande att få se hur manuset ser ut i filmform också. Håller tummarna att det blir bra :)

Filmvisningen idag var... lång. Vi hann bara se EN film på 5 timmar, och inte för att vi tog många pauser utan för att filmen aldrig tog slut. Precis när man tänkte att nu äntligen är det slut så var det endast en paus och man var tvungen att sätta in disc 2 för ytterligare två timmar. Suck. Men men, jag är ändå ganska glad att jag sett den, känns som att jag kanske kommer ha lättare för den engelska litteraturen då. Får tänka positivt. 

Nu ska jag se om det finns någon mat att få. Är inte helt hunda, måste verkligen komma iväg till affären! Haha. Men imorgon ska jag och la familia (mamma och Ia) till Marieberg så jag kanske ber dom stanna till vid Willys eller nåt. We'll see. 

Ha en bra fredagskväll nu alla!
Goodnight and Goodbye

Heartbreak on hold


Higuain är den enda ligaspelaren som gjort mål i alla tre första matcherna. Dessutom lyckades han ju sätta bollen i nätet mot Barca i kuppen. Det är hans bästa start sen han kom till Real. Jag har sagt det förut och jag kommer säkerligen tjata hål i huvudet om det hela säsongen, men jag tror ingen är ledsen över att han stannade. Jag hoppas inte han är det heller. Håller tummarna att det fortsätter såhär. <3

Goodnight and Goodbye

Morning on a Friday

Jösses vad trött jag är. Funderar helt ärligt på att krypa tillbaka till sängen och be någon låna med filmerna så jag kan se dom här hemma istället. Hur ska jag klara fem timmar med film utan att ens hålla på att somna? Haha. Ojoj. Skulle behöva vara hemma och läsa istället. Men vi får se. Skönt att ha filmerna avklarade också liksom..


Zumban igår var som vanligt riktigt rolig. Han hade lagt till en låt, men det var inte så avancerat så efter ett tag hängde man med i den också. Super. Jag och Mina funderade lite och kom fram till att tisdagens zumba jobbar mycket med konditionen och koordinationen medan den på torsdagar handlar om styrka. Det är ju guld! Då tränar man ju verkligen hela kroppen på olika sätt även med zumban. Och ÅH vad kul det är. Tycker alla borde prova på någon gång :D
Kan för övrigt meddela att den där planen jag hade med skorna och promenaden in inte gick så bra. Jag hittade inte mina andra skor så jag fick ta ett par halvtrasiga och sen höll jag på att komma försent. Hmm. Ska nog sluta planera så mycket! Eller kolla allt i förtid ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen. Hoppas alla har en bra fredag :)
Goodnight and Goodbye

Killing time

Hur mycket har jag gjort idag då? Inte så mycket. Jag har läst klart den svenska texten och kommit på exakt hur man gör för att kunna läsa den på engelska. Haha. Ja, det är komplicerade grejer det här med kurslitteratur! Jag börjar med den imorgon och kör i helgen. Det borde gå. Ska försöka mig på den svenska en gång till också om jag hinner. Grejen är att jag tror jag fattar - tills jag läser frågorna. Då går det sämre igen. Tur att jag har Katrina och Beatrice som hjälper mig. Vi har bestämt att träffas och gå igenom frågorna innan seminariet. Guld! 

Jag såg idag också att csn pengar kommit in på kontot. Jag som inte gjort över med lönen än! Ganska nice på sparkontot när jag fört över det som var kvar av lönen dit. Det kommer ju dras bort lite med den lön jag ska betala tillbaka samt träningsmaskinen jag köpt. Det är ändå mer på sparkontot än vad Eurovision kommer kosta så på lördag blir det förhoppningsvis en tur till Marieberg där jag tänkte köpa min videokamera. Jag har ju kollat ut en och det ser ut som att den ska finnas i lager. Håller tummarna! 

Nu ska jag göra mig klar och ta en promenad in till stan och zumban. Jag har en plan med skorna! Förra gången dog jag lite på mina nya fina skor. Nu blir de hemma. Jag har som sagt en plan. I'm smart. Tack tack ;)

Goodnight and Goodbye

Song of the Day


Some nights I wish that this all would end
Cause I could use some friends for a change
And some nights I'm scared you'll forget me again
Some nights I always win, I always win

But I still wake up, I still see your ghost
Oh Lord, I'm still not sure what I stand for
What do I stand for? What do I stand for?
Most nights I dont know


Fun. - Some Nights
 

(om ni nu aldrig hört denna låt - lyssna! Sen låter jag den tala för sig själv..)

The world's gonna know your name

Det här med att endast lära genom kurslitteratur. Jag kommer gå under! Vad skönt om man hade dyslexi eller något sånt så man faktiskt hade en anledning till att det gick dåligt. Nu säger jag absolut inte att man kommer undan om man har de svårigheterna! Grejen är bara att det inte hjälper om jag läser en sak tio gånger, jag fattar ändå inte och då vore det skönt att känna att det är av en anledning. Nu känner jag mig bara dum. Speciellt då alla säger att det jag håller på och försöker ta mig igenom nu är en lätt text. På den delen jag läser ska vi definera vilket problem författarna tar upp, men som jag ser det är de bara positiva till allt och det finns inget problem. F å r  P A N I K!!

Skriver en stund om min dag istället, för att slappna av innan jag fortsätter. Dagen började på höstmässan där jag stod cirka två timmar för Lösnummer. Det kom inte väldigt många förbi, men lite blev det. Tycker det är ganska kul att få göra lite olika saker, att allt inte är skrivjobb. Dessutom gillar jag alla tillfällen jag får att faktiskt göra något för Lösnummer eftersom jag inte hinner med så mycket. Emma berättade dock idag att det inte gjorde något, att jag låg ganska bra till om man såg till statistik över skrivna artiklar bland redaktionen. Skönt att höra! Då kanske jag kan släppa på mitt dåliga samvete för det..
Efter det åkte jag upp på stan för klippning. Hon som klippte mig förra gången verkar inte jobba kvar för det gick inte boka en tid med henne. Den nya frisören var inte lika trevlig, men det gick väl an. Studentrabbaten välkomnas ju också alltid. När jag var uppfräschad i håret tog jag och Mina en sen lunch. Prat och ett försök att komma ifrån alla getingar som fanns blev det. Hur som, trevligt att träffa Mina.. som alltid. 
SEN, åkte jag tillbaka till universitetet och blev fotograferad till Lösnummer. Ny bylinebild till mina krönikor. Tillslut tyckte jag det blev en ganska bra bild. Tur att de andra kunde säga om det blev bra eller ej, jag som aldrig blir nöjd typ. När jag kom hem sen satte jag mig vid datorn och började med läsning samt att skicka lite mail åt filmklubben. Sen var jag faktiskt tvungen att lägga mig ner en stund för det är sjukt vad trött jag är. Jag har ett slags tryck i huvudet som gör det jobbigt att sitta eller vara uppe. Haha, GOSH vad jag klagar. Meeeen, blir nog en tidig kväll. Skönt att inte ha något inplanerat imorgon. Bara läsning och eventuellt en tur till Marieberg med Ia på eftermiddagen. Och zumba på kvällen. 

Hoppas alla haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

One and Two


Som alla säkert redan vet vann Loreen två rockbjörnar när det begav sig. Bästa svenska låt samt Bästa kvinnliga liveartist. Jag kände bara för att berätta det. Nu vet ni.. om ni inte redan visste liksom. Snart kommer skivan också. En Emma längtar! :D

Goodnight and Goodbye

Tired and sleepy

Oj kära nån. Jag kan säga en sak bara; att dansa zumba på nivå medel är riktigt mycket jobbigare än att dansa lätt. Men SJUKT roligt! Kanske nogåt mer feminit idag... eller så var det för det var en kvinnlig lärare. Haha. Min hjärna gör gärna såna kopplingar. Jag kan iaf säga helt klart att det inte var sista gången på tisdagar. Love it! Efter zumban tog jag en promenad hem för att varva ner. Riktigt skönt. Gäller att passa på nu innan det både är för mörkt och för kallt. Muy Bien!

Imorgon vid lunch har jag sista deadline för min krönika. Än har jag dock inte fått någon feedback så jag vet inte alls hur jag ska hinna med det. Men det kanske är okej. Det är ju inte helt mitt fel liksom. Åh, jag får sån panik när det inte går som jag har planerat. Haha. Men det är ju mitt fel..

NU är det Project Runway! Får icke missas :D
Goodnight and Goodbye

That's the old me

Åh vad jag hoppas de andra tre som var på lägenhetsvisningen har andra lägenheter och inte alls gillade denna. Den var verkligen helt perfekt! Två av dem var killar och de borde överlåta den till oss tjejer med tanke på storleken av garderoben. Tjejen som var där borde överlåta den till mig för att... ja för att jag har lite poäng och kanske inte får något mer erbjudande! Haha. Bra argument. Dessutom var det en av grannarna som stannade oss och började prata. Det räknas väl också? ÅH! Jag vill ha. Kokvrån var ganska stor så jag räknar det som ett kök. Rummet var typ som hela min lägenhet jag har nu! Toan var superfin och garderoben väldans stor. Sen var det avhängande av ytterkläder i ett eget litet rum. På det var det uteplats på både fram och baksida samt ett EGET förråd på framsidan inne på min lilla "gård". Lägenheten hade verkligen allt. Hoppas som sagt de andra inte insåg det också! Haha. 

Jag hann se en hel film och sedan de 30 minuter av nästa som vi skulle se. Jag missade bara en timme ur utvandrarna och början av den mjukporr vi skulle se. Ja, ni läste rätt! Christo sa förra hösten att han inte kunde visa oss sånt på ett universitet, men Åsa verkade då inte ha problem med det. Hon sa också att om man tyckte det var för pinsamt fick man låna hem den. Det uppkom en liten tystnad följt av skratt då kan jag säga. Haha. Tror jag skippar att se den helt faktiskt..

Just nu är jag hemma och väntar på att ta bussen upp till zumban. Är riktigt taggad. Jag och mamma var och hämtade ut nya träningsmaskinen också så i helgen ska den försökas packas upp. Ja.. får se hur det går. Och får se hur fn den ska få plats. Snart kan jag nog inte ens gå här inne. Haha. 

Hoppas dagen varit bra!
Goodnight and Goodbye

We'll have the heart not to lose it

Jag tror jag kommit in i en OneRepublic period. Eller.. jag är ju alltid i en OneRepublic period, men just nu är den extra stark. Tror jag blev så glad igår när jag fick veta att nytt album kommer senare under året. Tänk om de skulle passa på och göra en Europaturné med stopp i Sverige samtidigt. Vore ju så GULD! Jag håller tummarna.

Idag är det filmvisning först på eftermiddagen. Får se om det är något intressant i där också. Sen går jag lite tidigare så jag hinner med den där visningen av lägenhet. Har aldrig varit på visning förut så lite spännande ska det allt bli. Vem vet, kanske tackar alla 8 före mig nej och så poof har jag en ny lägenhet. Haha, hur mycket tur får man ha? ;)
Ikväll sen är det zumba. ÅH, vad jag längtat. Känns ju lite pirrigt bara att starta med den svårare nivån. Sen har vi ju aldrig haft Diana som lärare, men hon är säkert snäll. På torsdag får vi Dermot igen. Då är ordningen återställd! Haha.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen kanske försöka börja läsa kurslitteratur. Vi hade ju turen att man kan läsa båda böckerna till nästa veckas seminarie på nätet. Tummen upp till det!

Ha nu en bra tisdag alla!
Goodnight and Goodbye

On the road to the future

Introduktionsföreläsningen avklarad. Känns sjukt bra faktiskt. Vi ska vara 12, men idag var vi 11 så vi får se. Det bästa är att alla utom 1 känner varandra och har läst ihop. Kommer bli riktigt kul. Tror jag. Vi har oroat oss för alla seminarier, speciellt få vi har noll föreläsningar och endast seminarier. Mycket läsning, och jag som inte lär mig något genom endast läsning. Buhu. Åsa sa dock att litteraturen är ganska rolig och lätt att ta sig igenom. Man kan läsa precis innan man går och lägger sig. Det gör att jag pustar ut en smula. Dock är det Åsa vi pratar om så det kan betyda vad som helst. Haha. Men jag gillar ändå Åsa. Tycker hon var lite gullig som sa att vi var hennes lilla grupp nu i höst då hon bara har några få andra föreläsningar. Jag håller tummarna för att det kommer gå bra.

Idag har jag varit sjukt stressad, något som oroar mig lite. Det är ju liksom bara första dagen på denna höst. Fick veta att jag kom in på manusverkstaden. Som jag sa, en del av mig hoppar av glädje, en annan del av mig tänker bara "Oh noooo". GAH! Hur ska jag hinna? Dock ser det ut som att min distanskurs inte börjar förrens december så det känns ju lite skönare iaf..

Jag har lyckats få iväg min krönika nu. Är inte nöjd på något sätt alls. Usch! Hoppas på feedback som kan göra den bättre. Känns ju lite sådär att inte komma med en riktigt bra krönika som min första som webbkrönikör. Hmm. Aja. Nu tänkte jag ta och börja med mitt manus. Börja med treatment. Skönt att vara igång lite inför hösten. Om jag har börjat fått ut vad jag vill osv kanske det går lättare. Ta vara på varje ögonblick är vad som gäller nu. GAH!

Goodnight and Goodbye

Good Life

 

Killarna släpper ny singel idag så jag passar på att lägga upp en video med en gammal låt. Bäst <3

My week 36

I våras körde jag ju lite på att rada upp schemat för veckan. Tror jag ska köra på det ibland igen. Det hjälper att hålla koll på saker. Så vi kör. Lite på detta viset ser min vecka ut:

Måndag - Första föreläsningen. Kul att träffa alla igen och se om det är några nya som tillkommit. Ganska skönt att veta att man faktiskt känner en hel del av gänget. Tummer upp till det. Imorgon ska jag också sälja av lite böcker och förhoppningsvis hinna med ett möte på Lösnummer. Första deadline på min webbkrönika. Ringa ÖBO för en visning av lägenhet och få veta om det blir manusverkstan eller inte. Av det sist nämnda vet jag inte vad jag vill. Jag drar en lättad suck om det blir nej och gör ett litet glädjehopp om det blir ja. Haha.

Tisdag - Filmvisning på universitetet. Gå på visning av lägenhet. Jag kommer aldrig få lägenheten eftersom jag ligger på plats 9, men kolla kan man ju alltid. Den är på 37 kvadrat, nästan dubbla det jag bor på nu! Haha, hade inte varit helt fel. SEN kör vi första zumban. Blev ju så konstigt förra veckan, men nu kör vi på.

Onsdag - Deadline på krönikan. Klippning. Fotas för ny bylinebild. Eller inte ny så, mer en speciell som krönikörer ska ha på sina krönikor. Där planerade jag klippningen bra! ;)

Torsdag - Fridag. Om jag inte hunnit tidigare ska jag försöka få folk att svara på frågan jag ska fixa till Lösnummer. Även lite för filmklubben blir nog aktuellt skulle jag tro. Zumba på kvällen.

Fredag - Filmvisning på universitetet. Kanske fortsätta jakten på folk till frågan i Lösnummer. Bio på kvällen? Kanske. 

Helgen håller jag lite öppen till saker jag inte hunnit med. Hela månaden kommer säkerligen bli full med filmklubben då filmfesten närmar sig. 26-30 september på bio Roxy, hoppas vi ses där! Vi har börjat lägga upp på hemsidan. Jag har lagt upp info om två filmer. Fler kommer. orebrofilmklubb.org Kika gärna! :)

Goodnight and Goodbye

Do it for your people

Inte mycket har hänt den här helgen. Jag åkte hem till landet på eftermiddagen igår och har varit där till idag. Ia tävlade idag och jag agerade hästskötare. Det blev bra poäng och procent, men Ia var inte så nöjd med insatsen iaf.  Kanske var för att hon är genomförkyld stackarn. Vem vet.

Just nu sitter jag och försöker få till den här dumma krönikan. Samtidigt ser jag på Marley and Me som går på TV. Så fin film ju. Kanske extra fin om man typ har hund. Jag har ju Max. Han är nästan som Marley, bara att han har noll IQ istället för att vara olydig. De är ganska lika ändå. Marley och Max. Speciellt då de tvingas jaga Marley då han snott halsbandet. Jag ser verkligen Max framför mig. Haha. Iaf, i den filmen skriver Owen Wilson krönikor och har problem. Jag känner såååå igen mig. Vad ska jag skriva om liksom. Eller jag vet vad jag ska skriva om, men jag får inte till det! Det måste ju vara en koppling till film också. Suck. Imorgon är första deadline. Förhoppningsvis får jag ihop en krönika och sedan som vanligt får bra feedback som jag kan ändra så det blir en bra krönika. Det jag har hittills är från filmen 17 again med tanken på att inse vad man har först när man förlorar det. GOSH! Det vore skönt att få till det. Hmm. 

Imorgon börjar allvaret. Eller ja.. skolan. Får se hur det går. Haha. 

Goodnight and Goodbye

Fashion


Åh, jag är helt beroende av säsong 9 av Project Runway. Återigen, mode är inte alls min grej, men det finns en av designerna som verkligen gör FANTASTISKA kläder. Anya Ayoung-Chee. Senaste avsnittet jag såg gjorde hon en klänning inspirerad av en korp och vann ett uppslag i Marie Claire (bilden). Jag vet ju redan att hon vinner allt, men lite spännande är det varje gång. Nu är tydligen en av de andra desigerna arg på henne för hon vann senaste utmaningen. Hmm. Längtar till tisdag och nästa avsnitt! IH! 

Goodnight and GoodbyeRSS 2.0