31 december 2012


Jag tänker avsluta ett fantastiskt år med en helt gudomlig låt. En helt gudomlig artist. Under året har hon klättrat och är numera min andra favoritartist (efter Ryan Tedder). Jag har kommit fram till att detta är mer min stil än Adam. Frukta icke, Adam har fortfarande tredje platsen and I love him oh so very much. 

Jag planerar att ha ett 2013 som är minst lika värdigt som mitt 2012. En av sakerna jag vet att jag ska göra är att gå på konserten med ovanstående. Längtar redan! 

Vi ses i det nya året. God fortsättning på er!
Goodnight and Happy New Year!

Gives you a point in my heart

Jag har gjort det ultimata för min stora kärlek till tavlor och postrar idag. Jag har gått och köpt en väggposter. Ja, det är exakt vad ni tror. En stor poster som täcker en hel vägg. Kommer jag kunna sätta upp den? Njej, men den var ju så hemskt fin! Snälla, döm mig inte. Haha. I framtiden kanske jag kan sätta upp den någonstans. Ska spara till något speciellt och en speciell plats. ÅH!

Vi har alltså varit en sväng på Marieberg idag. Dock gick vi inte in i självavaruhuset utan var bara runt. Ska åka och gå runt där någon annan gång. Av någon anledning går jag bara runt där när jag inte har några pengar. Haha. Ganska värdelöst. 

Nej hörrni, roligare än så blir det inte. Vill ni ha roligare så slå på SVT och kolla på Så ska det låta. Per Andersson och Måns Zelmerlöw är i samma lag. Helt genialiskt! SÅ bra och roliga och.. Äsch, se själv!


Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

30 december 2012


En ganska gammal låt får vara dagens på listan. Varför? Jo, under året släppte gruppen en greatest hits och jag uppmärksammade just denna låt på nya skivan. Minns ni mitt kanske lite nördiga inlägg om när jag satt på bussen, hörde en låt i lurarna och plötsligt kände som om filmen jag är huvudperson i började? Låten var denna. Såå, man kan säga att min film började under året till tonerna av denna låt. Enjoy!

Goodnight and Goodbye

Berättelsen om Pi


Jag och Ia var iväg på bio idag och såg Berättelsen om Pi. En recension till Lösnummer blev det också. Precis iväg skickad. Då jag känner att jag inte fick ut allt jag ville säga om filmen fortsätter jag här. I vanlig ordning lägger jag upp länken till recensionen så fort den kommit upp på hemsidan. Titeln kanske kan guide er lite för vilken riktning jag har på den: "Magnifikt foto i tårgripande historia".

Jag älskar ju som bekant att gå på bio. Jag går gärna och ser en film mer än en gång om jag tycker den är bra. Det är inte så extremt många som delar detta intresse om det inte är ett stort fan av just den filmen - som exempelvis Twilight fansen. Då jag lämna biosalongen idag var det två tjejer som kan har varit runt 35 som redan pratade om att de ville se den igen. Av tonen de höll lät det som att de inte tillhör den skaran människor som går på bio så extremt ofta och då heller inte ser en film två gånger. Med det sagt är alltså detta filmen som kan få vem som helst att vilja betala lite extra för att få uppleva den på nytt. Ordet uppleva är nog det enda rätta att använda - att säga att man ska se den känns på tok för nedvärderat. 

I min recension pratar jag lite om hur fantastisk historia det är som skapar tankar kring hur djuren egentligen tänker och känner samt huruvida det finns en Gud eller inte. I början av filmen träffar en yngre Pi på en präst och han ställer frågor om varför Gud tillåter saker som är dåliga. Detta är en fråga jag tycker man ofta hör av de som inte är troende. "Om Gud finns, varför skapade han då svält och krig?". Jag tror aldrig jag har hört någon vettig förklaring på denna fråga (ska kanske läggas till att jag till viss mån är troende). Efter att ha sett denna film förstår jag dock. Den svarar indirekt på frågan så många ställt, utan att på något sätt tvinga på någon en religion. Med det sagt är det inte alls någon Gudsfilm som har det i fokus. Det är bara en liten detalj i berättelsen som egentligen lägger vikten på att inte sluta hoppas även om allt är förlorat. En andra grej jag pratar om i recensionen är det helt makalösa fotot. Som sagt, detta är en film att uppleva, inte se. Mer om det får ni läsa sen.

En grej jag inte tog upp i recensionen är han som spelar Pi ute på havet. Detta är, vad jag förstått det som, hans första film. Jag kan inte hjälpa att bli helt förbluffad. Det finns "stora" skådespelare idag som hållt på så länge jag kan minnas utan att prestera något som denna kille gjorde. Om det beror på att han är naturbegåvning eller att Ang Lee är en helt sinnessjukt bra regissör kan jag dock inte säga. 

Ja, jag ska inte gå in mer djupt nu. Mer i min recension som sagt. Bra film. Se den. Och se den i 3D. Tack för mig!

Goodnight and Goodbye

29 december 2012


För att kunna se framåt, måste man se bakåt. Jag tänker lite på följande vis. Videon ovan var första gången jag såg de skönsjungande, coola, fantastiska och alldels alldels underbara bröderna. Inte ens ett år efter det såg jag de live i Stockholm. OM jag därför har med klippet på listan, eftersom de så fint har gått in i studion igen och börjat spela in undet året, så kanske det inte tar mer än MAX ett år innan de återvänder till oss i fina Sverige för en konsert. Håller tummarna för det. Så länge tycker jag det är dags att drömma sig tillbaka till en tid då livet låg framför. Då ett bra år väntade med nya vänner som jag värdesätter än idag. Tack och varsågoda!

Goodnight and Goodbye

Say it with a song

Martina gjorde en så himla fin (eller kanske fel ordval?) på sin blogg och jag tar självklart genast efter! Det är att man skriver ut sitt namn och skriver sedan en låt för varje bokstav. Sen kom jag dock på att jag har ett Å i mitt namn, och hur många låtar finns det på Å? Haha. Typiskt! Jag fuskar därför lite.. ehe ;)

E - Euphoria (Loreen)
M - My Kind Of Love (Emeli Sandé)
M - My Signature Move (P!nk)
A - Apologize (OneRepublic)

S - Safe (Britt Nicole)
O - Only If For A Night (Florence + The Machine)
F - Fastlife (Joe Jonas)
I - I Found You (The Wanted)
A - Algo Me Gusta De Ti (Wisin y Yandel feat. Chris Brown & T-Pain)

Å - Ahora Tu (Malú) Kom igen, spanjorer använder inte Å! Haha.
K - Keep It Real (Jonas Brothers)
E - Enchanted (Taylor Swift)
R - Recover (Natasha Bedingfield)
L - Let Your Love Walk In (Paloma Faith) 
I - I Care (Beyoncé)
N - Naked Love (Adam Lambert)
D - Demons (Imagine Dragons)

Goodnight and Goodbye (Jonas Brothers)

It was like shouting out loud

Dagen har inte varit så händelserik. Vi var iväg till Maxi och hjälp vad folk. På riktigt. Jag fick nästan panik och sprang ut. Fast det gjorde jag inte. Jag höll mig. Fick med mig en hel massa saker. Eller typ. Bland annat köpte jag så jag har satt mina utdrag från då Spanien vunnit EM och VM. Blev bara såå fint! Bild nedan (även om det bara är en som syns).


Imorgon blir det bio. Berättelsen om Pi. Den ska recenseras till Lösnummer. Oj vad mycket intressant jag har att skriva. Not. Haha. Äsch, ni får ointressanta saker istället. Näst bäst ;)

Goodnight and Goodbye

28 december 2012Inspiration i form av musik är bland det viktigaste som finns när det kommer till mig och skriva manus. Dessa killar står väldigt ofta för den inspirationen. Så även under året. Låten ovan inspirerar en idé, en annan låt från skivan som släpptes under året inspirerar en annan. Tack för er musik! Den hjälper oerhört mycket. 

Goodnight and Goodbye

En mi corazón

Det är ganska avslappnande att sitta och lyssna på spansk musik ibland. Kanske inte all spanks musik, men jag har hittat en sångerska (tack vare finaste Ramos) som verkligen kan lugna ner mig. Väldigt skönt. 

Under förmiddagen fick jag ett mail från killen på ÖBO. Tydligen var det några anmärkningar som kom upp när de besiktade lägenheten för några veckor sen. Kul att få det idag när jag ska lämna nycklarna absolut senast på måndag. Han hade försökt få tag på mig via min mobil sa han. Duktigt av honom när vi kommit överens om att han skulle maila då jag inte har så bra teckning här på landet. Blir så arg på vissa människor. Jag frågade ju verkligen om det gick bra att han mailade och det var absolut inga problem sa han. Hmf! Anmärkningarna kan man ju också ha lite synpunkter på. Det räcker tydligen inte när man bor hos ÖBO att ta ut hela spisen och göra rent den och runt utan man måste tydligen plocka isär den och skrubba för att det ska vara godkänt. Äsch, bara att göra. Var inne en sväng idag, men fattade inte alls hur jag skulle få bort glasen på framsidan av spisen så Ia får följa med in imorgon. Nej, jag tänker inte ta hänsyn till att de kanske inte vill jobba i helgen. Hade det varit så fick de väl höra av sig som vi kommit överens om! Så det så.

I övrigt har jag kommit fram till, tror jag, exakt hur jag ska analysera i uppsatsen. Min stora fasa innan. Så skönt att knäcka den nöten iaf. Nu ska det nog gå bra. Hoppas jag!

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

27 december 2012


Någon som växt otroligt mycket i mina ögon under året är Taylor Swift. Känns som hon tagit sin musik en steg längre, in i den "vuxna" världen. Denna trodde jag exempelvis för två år sedan att hon aldrig skulle göra. Men här är den. Extremt bra. Och en plats på listan.

Goodnight and Goodbye

Remember make believe

Jag är trött. En bra mening att börja inlägget med, då vet ni ungefär på vilken nivå jag är. Egentligen borde jag kanske sova, men nu har jag lovat Elin att hålla henne sällskap en stund så då får jag väl göra det då. Efter lite prat är jag nu extremt sugen på en ny tatuering. Den börjar arta sig i hjärnan. Jag vill göra en Guardian Angel som har influenser av Snövit och på något sätt Real i sig. Vill också att månen är involverad och att hon har en varg vid sin sida. Tror det kan bli snyggt. En tatuerare får ta del av mina tankar och skissa något snyggt. När jag väl får mod till mig ;)

Här hemma rullar det på. Imorgon åker Johan och AnnaLena hem. Har varit kul att haft de här så pass länge. Har även blivit erbjuden att flytta ner till dem och hyra ett rum i deras lägenhet. Tackar. Tycker deras lägenhet är sjukt snygg så jag kanske tar upp deras erbjudande om det skulle bli så. Kanske finns fler jobb till mig där nere? Annars tyckte jag Johan skulle köpa en lägenhet till mig. Han lät inte helt emot den idéen. Han vill inte att jag ska flytta tillbaka till landet nämligen så han gör nästa vad som helst för att få bort mig härifrån. Haha. Jag var tydligen hans enda hopp. Jahapp. Inget mig emot dock, jag vill ju hemskt gärna ha en lägenhet i stan. Tror dock inte han var så extremt seriös. Vi får se!

Imorgon ska jag försöka ta tag i saker igen också. Skönt att mamma övertalade mig att faktiskt ta lite julledigt. Nu är det dock lite stress med vissa saker, bland annat att skicka över en årsredovisning till filmklubbens revisor. Är lite nervös för att missa något. Ska nog gå bra ändå.

Hoppas ni har haft en fin julhelg nu alla!
Goodnight and Goodbye

26 december 2012


Jag älskar den här rösten! Och hennes uttal av någon anledning. Lite stillsam avslutning på julen. Me like. A lot.

Goodnight and Goodbye


25 december 2012


Självklart kommer OneRepublics jullåt, precis som vanligt, också på listan. Den känns lite mer juldagen. Fantastiskt bra låt med världens bästa grupp!

Goodnight and Goodbye


It's going down tonight

Ursäkta min lilla frånvaro här på bloggen utan förvarning. Och ja, jag har varit frånvarande. Haha. Decemberlistan ligger klar med några dagar så jag har inte behövt bry mig särskilt mycket. Och jag har inte gjort det heller. Har inte riktigt kunna skriva något. För att göra det inte allt för personligt så har jag inte mått så bra psykiskt för att det varit så sjukt mycket, men det mesta är löst och jag har fått prata ut så nu försöker jag gå vidare. Punkt. 

Det har väl inte hänt överdrivet mycket här kanske. Jag var på skopunkten och kom hem med tofflor i julklapp till morfar, ett par fejkconverse samt ett par skor jag vilat ha i tusen år nu för endast 148:- sammanlagt. Bra köp. Skopunkten ska stänga butiken och endast ha den inne på Marieberg så allt skulle bord. Tackar! Johan och AnnaLena är här också. Jag hatar när de kommer och det hänt något "negativt" för Real. Får aldrig sluta höra om det av Johan. Hur många gånger har jag inte hört han nämna siffran 16? GAAH! Bara för att de ligger lite efter. TYST! Men men, det är ju sån han här. Han har iaf försökt, efter att AnnaLena sagt till honom, att hålla sig lugn idag. Jag och Ia har självklart sett vår chans att ge igen. 
Julafton blev super, även om jag är extremt arg på SVT som valt att sända Svensson Svensson igår istället och bara visa filmen idag. Inte okej. Men aja. Tror alla blev glada över sina klappar. Jag belv hur nöjd som helst för mina.

Nu ska jag snart sova en stund. Hörs kanske imorgon. Kan vara att jag behöver ta det lite lugnt nu ett par dag, så ni vet om jag inte skriver så mycket. Får se. Hoppas ni iaf haft en fantastiskt fin dag hur den än sett ut. God Jul på er!

Goodnight and Goodbye

24 december 2012


Jag är ju väldigt mycket för traditioner, speciellt då det kommer till jul. Det har ju blivit lite av en tradition att ha just denna låt på listan på självaste julafton, som ju är idag. Min ultimata jullåt. Älskar den. Tycker det är den absolut bästa jullåt som någonsin gjorts. Oerhört bra. 

Och nu, från mig till dig, en riktigt GOD JUL!
Goodnight and Goodbye

23 december 2012


Dagen före känner jag att vi behöver SPIDERMAN! Älskar filmen. Älskar den. Måste med på listan. Punkt.

Goodnight and Goodbye22 december 2012


Trots att det känns som att det var tusen år sedan så var det faktiskt i våras jag hittade serien. Så bra. Under våren ska jag inhandla säsong sju som nyligen kommit ut på dvd. Bröderna är helt underbara. Den är läskig, men jag kan fortfarande se den. Kom ihåg dock - börja inte ett avsnitt efter klockan fem! 
I klippet sjunger Dean till Eye of the tiger. Hur roligt som helst! Haha. Kul att inte endast ha musikvideor.

Goodnight and Goodbye21 december 2012Åh, vad jag älskar den här låten. Man mår bara bra av den. Vem man än är så är man inte själv. När skit kommer över en och man bara vill försvinna långt bort så är man inte själv. Det finns alltid någon som mår likadant. Det finns alltid någon som förstår. Helt klart en plats på listan. Helt klart. 

Goodnight and Goodbye

Singing about the day

Idag är det fredag och för tillfället sitter jag helt själv. Skönt. Ska komma igång att fortsätta med uppsatsen. För tillfället får jag ändra lite saker i det jag skrivit som Åsa kommenterade på för de övriga två filmerna, som är de viktigaste, har jag inte tillgängligt för tillfället så jag kan inte sätta mig och göra någon segmentering. Det lutar mot att jag måste se Breaking Dawn part 2 IGEN! Suck. Kan man be om en specialvisning med tänt i salongen. Inte ser jag ju att skriva när det är så mörkt. Hmm. 

Gårdagen började lite sådär men blev tillslut super. Jag skulle ju på manusmöte, men kom 40 minuter försent. Varför? Jo, först hittade jag ingen parkering och sen hade jag tagit helt fel på gata. Innan jag kom på att jag tagit helt fel på gata så var jag rejält sen. Och sur. Gatan jag skulle till låg sedan på andra sidan stan. Tack. Haha. Men det var lugnt. Vi var ju bara två då den tredje blivit sjuk. 
Efter mötet åkte jag ut till Marieberg och inhandlade lite. Inte en enda julklapp, bara till mig själv. Bland annat så jag ska börja med mitt gamla manus, Drömmen om Madrid, igen under våren. Jag har fått ny inspiration som jag tror kommer bli fantastiskt bra. Det jag saknade då jag skrev och var så missnöjd förra året. Nu kör vi igen. 
Efter Marieberg åkte jag för att hämta Mina på jobbet. Var ju inte extremt lätt att hitta heller. Haha. Vi åkta iaf upp till stan och tog oss till maten. Hungriga var vi allt. Satt i flera timmar och pratade, men kanske främst skrattade. Usch vad jag tycker vi träffas sällan. Skärpning! Efter det såg vi Hobbit i High Frame Rate. OJ säger jag bara. Helt fantastiskt. Jag hade innan denna gång redan sett filmen två gånger utan att hoppa till. Nu gjorde jag det. Varje gång något kom emot oss hoppade jag till. 3D ger en skarpare bild och mer verklig känsla. Men tro mig, med High Frame Rate var det som att se på teater som var i extremt närbild. Helt, helt... UNDERBART! Ska helt klart ses igen!! OCH, de har ju samlarmuggar!! Varför säger ingen något!!?? En inköpt nu, och den är den absolut finaste i samlingen. Hoppas jag hinner köpa minst en till innan de tar slut :D

Nu ska jag åter till uppsatsen. Får se om de behöver någon hjälp sedan med att klä granen och baka lite julgodis. Snickers skulle göras idag. ÅH. Jag absolut ÄLSKAR snickers! 

Ha nu en fantastiskt fin dag!
Goodnight and Goodbye

20 december 2012


Ännu ett uppträdande från Skansen. Nu är det Darin som har varit Sveriges älskling under hösten i Så mycket bättre. Hur bra tolkningar gör han inte? Helt fantastiska! Här dock en av hans senaste låtar - Nobody Knows. Älskar den!

Goodnight and Goodbye
Always have, Always will

Hjälp vad trött jag är! Blir nog sängen om inte allt för lång stund. Jag sitter för tillfället och segmenterar Breaking Dawn part 1, men tror inte jag kommer orka med hela. Får se.

Handledningen idag gick fantastiskt bra. Återigen väntade jag mig en bomb som aldrig kom. Visst sa hon att jag hade en hel del kvar att göra, men hon verkade inte sur. Hon sa bara att jag kanske inte skulle hjälpa till att göra iordning saker som julmaten över helgerna. Haha. Okaj! I övrigt tyckte hon jag jobbat på bra och att uppsatsen så långt var bra. Jag hade tagit in egna och nya tankar som hon tyckte var bra. Hon lät positiv. Och hon sa som vanligt i slutet att hon trodde det skulle blir bra i slutändan. Och jobba på! Jag är hur nöjd som helst. Känns bra.

Innan segmenteringen skrev jag lite feedback till imorgon då jag ska träffa min grupp i Manusverkstan. Det var ju egentligen idag, men vi kör som sagt imorgon istället. Kul att läsa treatment, blir så mycket mer levande än synopsis. Bra berättelser är det också. Får mig att skämmas lite över min egen. GAH! Äsch. Hoppas det läser sig. 

Förutom Manusverkstan blir det sista köp av julklapp och träffa Mina. Vad vi ska göra är inte bestämt än. Kanske se Hobbit. Ska bli hur kul som helst iaf. Har inte träffat tjejen på jag vet inte hur länge nu! 

Hoppas ni haft en bra dag.
Goodnight and Goodbye

19 december 2012


Jag är inget större fan av Rihanna, mer än att några låtar är helt okej. Låten ovan är en sådan. Det var inte längesen den gick på repeat i hörlurarna. Riktigt bra faktiskt. En plats på listan får den allt.

Goodnight and Goodbye


A golden line in the silver air

Jag vaknade nog på fel sida imorse för humöret har inte varit det bästa någon gång. Möjligtvis när jag var inne i stan och delade ut tidningar för Lösnummer. Jag konstaterade här nu på kvällskvisten att jag verkligen vill flytta in till stan igen. Känns bättre där. Just själva grejen att bo på landet gör mig inget, men det att inte bo själv är det som är jobbigt. Eller, jag skulle säkert kunna bo med någon, men då ska det vara en kompis. För tillfället är jag bosatt hos mamma för att jag ska kunna skriva på min uppsats. Tror inte de förstår hur mycket jag har kvar och verkligen behöver få gjort på den innan nästa inlämning. De tror att bara för att jag lämnade in den i måndags och har handledning i morgon så kan jag ta jullov sen. Nope. Visst ska jag ta lite jullov, men jag måste fortfarande skriva. Mamma vill att jag flyttar till Vita Huset där jag ska bo. Alla mina böcker är tydligen ivägen. Ia vill att jag kommer dit och ställer ordning på alla mina saker, vilket kommer ta hundra år. Och så får jag den där blicken jag alltid får. Att jag inte prioriterar rätt. Att jag gör fel. Att jag är helt knäpp. Nu är det säkert mitt dåliga humör som talar, men allt var så skönt när jag bodde i stan. Då kunde jag göra allt jag behövde utan att oroa mig för vad alla andra ville att jag skulle göra för då fanns det ingen annan som sa något. Kanske ska lägga till också att jag sagt att jag inte hinner så mycket nu eftersom jag måste få klart uppsatsen och de har sagt okej till det. Varför fattar de inte då!!? GAH! SÅ, om ni vet någon lägenhet som inte är för dyr så säg till. Jag vill gärna ha det! Kan tänka mig att bo med någon också, men helst då någon som förstår att jag kanske måste har en massa böcker på bordet (det är ju trots allt ingen som sitter vid det där bordet!!). Tack för mig!

Imorgon vankas handledning. Är redan skakis. Vill bara säga att jag håller på och skulle önska att jag fick göra det i fred. Jag vet vad jag ska göra. Jag vet att jag måste utveckla. Jag vet att.. NEJ, nu ska jag sluta klaga. Usch vad tråkigt det låter. 

Hoppas ni haft en bra tisdag alla!
Goodnight and Goodbye

18 december 2012Fun. Deras låt Some Nights är enligt mig smått genealisk. Trots det får den snällt ge vika åt låten ovan. Varför? För att låten ovan även den är smått genealisk. Den dag jag begravs vill jag att denna spelas. SÅ bra är den. 

Goodnight and GoodbyeDå biomörkret faller..


Det blir ju ganska mycket bio för mig, vilket jag älskar, och jag har börjat lägga märke till saker. Speciellt om jag ser om en film. Exempel är Breaking Dawn part 2 och The Hobbit: An Unexpected Journey. Att se dom i början då de kommer ut är något helt annat än att se dom då de redan gått på bio någon vecka. I början går alla fans som inte bara vill se filmen, utan som har stenkoll på allt som hänt innan. De har koll på de små detaljerna filmen. De vet att en blinkning hit och en pust dit betyder något. De skrattar på speciella ställen. Efter någon vecka börjar de där skratten avta. Ge det ytterligare en vecka så är det näst intill tyst i salongen. För mig som biobesökare blir det så mycket roligare att se en film i början. Även om jag inte har koll på alla de där detaljerna så förstår jag när alla andra lägger märke till dom. Då jag sedan ser den några veckor senare kan jag nästan inte hålla mig från att ställa mig upp och förklara så de också förstår. Att se en film med de tidigare fansen är en så mycket roligare upplevelse. Det då man som bäst förstår filmen. Som filmvetare vill jag poängtera att om alla kritiker skulle se exempelvis Breaking Dawn part 2 tillsammans med fansen skulle de också förstå. Då skulle filmen få näst intill högsta betyg. Om man bara ser den själv eller med andra som inte redan är fans är det lätt att se förbi de där guldkornen som faktiskt gör det till en riktigt bra film. Nu vet jag inte alls vad filmen fått för kritik, det var mest ett exempel. 

Att se en film på bio är så mycket mer än att bara se en film. Hemma blir det just bara att se på film. Kanske lite mysigt om man ser med någon man tycker om. Det kan vara mysigt på bio också. Där får man också uppleva de andra besökarna. Nu tar jag Hobbit som exempel då jag nyss såg den för andra gången. Första gången befann sig främst fans i salongen. De satt fokuserade och såg. De skrattade på sina ställen. De visste vad det innebar när Frodo sätter upp skylten på Bilbos grind i början. De vet att när Frodo går iväg kommer han tillbaka i Sagan om Ringen. Då jag såg den idagvar responsen inte alls samma. De visste inte. En av de på min rad, och flera på andra rader, var nog heller inte så van vid genren. Det var förvånansvärt många gånger de hoppade till, många av dessa var av nästan ingen anledning. Som Katrina uttryckte det - den största underhållningen var hon i stolen bredvid. Men det sagt gillade hon fortfarande filmen! Mycket! Jag kunde personligen inte hålla tillbaka ett leende då Smaug frustar till och guldet ryker. Vem som helst hade kunnat räkna ut att det skulle hända och det var inte direkt rakt på. Trots det skakade hela raden för några hoppade till så högt. Sådant händer inte hemma i soffan. 

Med detta inlägger vill jag inte att ni ska gå mer på bio. Smaken är olika och alla tycker inte det är lika facinerande med biobesökare som jag gör. Jag ville bara få det sagt. Att gå på bio är en upplevelse, mer än bara av det som händer på duken.

Goodnight and Goodbye

Femtioett

Ny vecka, nytt schema. Veckan innan julafton. Om exakt en vecka smäller det. Här är min vecka:

Måndag - Jag ahr precis skickat in min uppsats inför handledningen som kommer senare. Känns som att jag ligger extremt mycket efter så jag ska fortsätta jobba på den ändå. Klockan fem sen är det bio med Katrina. Hobbit ska ses, denna gång i vanlig 2D. Ska bli kul att se den nu när jag i helgen sett igenom Sagan om Ringen filmerna. ÅH! Bästa filmerna. Aja, ikväll sen är det Melodifestivalens krönika. Hoppas på att mamma spelar in! Måste helt klart ses.


Tisdag - Nya Lösnummer ska delas ut i brevlådorna runt campus. Vi var tydligen full trupp denna gång, skönt! Hoppas jag får universitetsgatan igen. Jag gillade att dela ut där. Haha. Mat bjuds det också på. Trevlans. Innan ska det jobbas mer med uppsatsen. Blir nog bra.

Onsdag - Handledning. Jag hoppas Åsa är snäll. Som vanligt. Haha. Åh vad skönt det vore om det jag lämnade in någon gång var bra och responsen vore hur bra jag jobbat. Vore inte så dumt. Fortsätta jobba på uppsatsen antar jag det blir efter det. Eller jag ska försöka få klart julklapparna också. Vore skönt att få det gjort, även om jag beställt en del som förhoppningsvis kommer snart. Läsa igenom och komma på respons till de på Manusverkstan måste också göras.

Torsdag - Egentligen är Manusverkstan på onsdagen, men jag och två till träffas på torsdagen istället. Kommer nog bli bra. Hoppas de kan hjälpa mig med det jag kört fast i.

Fredag - Nu tar jag lov. Nästan. Måste fortfarande jobba på uppsatsen och mitt treatment, men det ligger inte som första prioritet. Nej, klä julgran och fixa det sista julgodiset är nummer ett. Och självklart en hel massa julmys. 

Hoppas ni får en fantastisk vecka och slipper tänka för mycket på skola och jobb. 
Goodnight and Goodbye

17 december 2012


Jag måste alltid ha med favoriten MINST två gånger på listan. Idag blir andra. Denna gång är dock inte med hans band OneRepublic, utan nu har Ryan Tedder gått och gjort en låt med Gym Class Heroes. En fantastisk låt ska nämnas också. Ska jag kanske säga också att jag gillar Tedders jacka? Haha. Vill helt klart ha en liknande!

Goodnight and Goodbye


Låt oss stanna i en evighet

Nu har jag sagt ifrån jobbet imorgon också och därmed är min tid på tomteverkstaden avslutad. Känns lite dumt då det är idag och imorgon de behöver mest hjälp, men jag behöver verkligen tiden. Deadline imorgon klockan 13 och tiden innan det behöver jag för att göra klart med uppsatsen det jag kan. Efter det är det ju bara några få timmar kvar på mitt arbetspass så jag sa ifrån. Eller jag har sagt att jag är sjuk. Delvis rätt med tanke på min rygg som dör när jag står där och idag har jag något extremt jobbigt tryck i huvudet. Jag får ju alltid så dåligt samvete över precis allt, men den här gången har jag inte det. Då känns det ännu mer som att jag valt rätt. De klarar sig.

Trots huvudvärken och min tidsbrist ska jag åka in till stan om någon timme. Fler i styrelsen sa att de inte skulle hinna komma på filmvisningen vi har så jag ska vara där innan filmen. Hinner inte se eller hjälpa till efteråt, men någon hjälp är jag väl innan visningen. Hoppas det iaf. 

Jag har väl inte så väldigt mycket mer att skriva för tillfället. Hoppas ni har en bra helg!
Goodnight and Goodbye

16 december 2012


Serien jag gått och kärat ner mig så förskräckligt i. Usch vad bra den är! Ingen annan serie kan ge mig gåshud för den lyckas komma med så fantastiska twister på det vi trodde vi visste. I säsong två får vi se nya ansikten som Aurora (Törnrosa), Mulan och Hook (som här är någon man FÅR kära ner sig i). Samtidigt får vi ju självklart fortfarande följa Snow, Charming och Emma. ÅH! Ge mig bara mer! <3

Goodnight and Goodbye


15 december 2012


Jag tror många kommer minnas 2012 och (kanske?) 2013 som då dessa tre herrar tog farväl. Den här låten är ju helt genialisk! När deras Save the World spelades i Madrid kändes det som att hela världen mådde bra. Av den anledningen får jag lite den känslan varje gång jag hör dem. Med den här låten peppar jag mig själv när det tar emot. När jag behöver den där lilla extra knuffen för att våga. Det löser sig, heaven's got a plan for you.

Goodnight and Goodbye

Keep it safe

Jobb idag också. Tanken är att jag ska jobba imorgon, men jag vet inte. Tror jag ska maila och säga ifrån. Dels har jag så sjukt mycket i pluggväg - hela analyserna ska skrivas - och sen har jag fått så hemskt ont i ryggen. Vet inte om jag klarar av mer än de timmar jag jobbade idag. Kändes som ryggen skulle gå av. Om den blir så av fyra timmar, hur ska det gå med sju? Ajajaj.

Nu på kvällskvisten skriver jag biorecension och ser på första Sagan om ringen filmen. Ia är helt till sig efter Hobbit och insisterade på att vi skulle se den. Haha. Kul att det inte är jag som är galen hela tiden utan att någon kan vara det åt mig ibland. Som ni säkert vet så är att se något från Middle Earth en av sakerna jag aldrig säger nej till.. om jag inte absolut måste. 

Det var allt jag hade att säga. Är fortfarande extremt trött så min hjärna orkar inte riktigt. Hoppas ni haft en riktigt fin dag!

Goodnight and Goodbye

14 december 2012


Och så har vi ju mitt "boyband" som jag är lite smått kär i. Ny låt och en plats på listan. Självklart! 

Goodnight and Goodbye

Meant to come true

Första dagen på jobbet avklarad. Allt gick bra. När vi satts in i arbetet stod vår arbetsledare vid mitt emot min plats och konstaterade att han ibland kör ut post till mig. Där ser man. Han hade fullständig koll på vart jag bor. Är det lite läskigt kanske? Nej, han verkade snäll ;)

Kan för övrigt meddela att jag har haft ett starkt ögonblick av meant-to-be den senaste veckan. Jag sade ju att om jag inte fick praktiken på Mellon så skulle jag åka till Madrid för att köpa Ramos bok. Fick mail igår om att jag inte fått platsen. Jag hade dock varit en av de mest passande av ett trettiotal sökande. Min "specialkunskap" (man tackar för det uttrycket!) om Mellon vägde upp till stor del men de kunde inte säga nej till en som redan är journalist. Förståeligt. Men lika glad är jag för det. Jag får ju fortfarande följa allt på webben och att faktiskt varit bland de som var påtänkta av alla som sökte är extremt stort för mig. MEN, det betyder alltså att det ska köpas bok. I Madrid. Jag gick in för att kolla priser på boende och flyg då jag hittade det. Ett hostel tillgängligt den tid jag vill åka. Ett väldigt billigt hostel som ser ut att vara riktigt, riktigt fint. Ett hostel som fått väldigt bra recensioner. Ett hostel som i ett av rummet har ett citat av J. R.R Tolkien på väggen!!! Hur meant-to-be att jag ska till Madrid? Jag väntar nog till 2013 innan biljett bokas, men jag ska dit. ÅH vad jag ska dit! :D


Goodnight and Goodbye

Biodag med lussevaka

Ja, då tycker jag vi tar en snabb genomgång av gårdagens filmer. Efter lite huvudräkning kom jag fram till att jag var på bion i 15 timmar på mindre än ett dygn. Blir något att slå i framtiden det. Fem filmer hann jag med, två som går nu och tre förhandsvisningar. Här kommer dom alltså.


Först ut var De fem legenderna som ska recenseras till Lösnummer. Jag var själv i salongen ganska länge, men tillslut kom det fyra till och satte sig framför mig. Filmen var enligt min mening riktigt bra. Inte alls en ren barnfilm utan helt klart något för alla åldrar. Synd bara att den inte gick i 3D för en del bilder skulle varit riktigt snygga som sådana. Som sagt, recension kommer.


Andra filmen var The Hobbit: An Unexpected Journey som sågs i 3D. Hur fantastisk var den väl inte? Jag är kär. Kommer att ses minst en gång till och då i High Frame Rate. Måste ju testas. Om ni vill se den och vill ha med någon så tveka inte att säga till. Jag kan se den om och om och om igen. SÅÅ BRA!


Tredje filmen, och första under Lucia Movie Night, var Mammas pojkar. Den ska recenseras till Lösnummer och jag funderar på om jag ska skriva nu redan så slipper jag se den igen. Så extremt bra var den inte. Åh andra sidan så är jag väl inte världens största fan av Malmros filmer, så gillar man den typen av film så gillar man nog denna också. Helt okej. Och Mia Skäringer är ju inte helt dålig om man säger så. 


Fjärde filmen blev Jack Reacher. Den har fått ganska bra kritik har jag sett, men det var nog inte min typ av film. Jag gillade ju verkligen Bond och såndana filmer, vilket denna var väldigt lik, men enligt mitt tycke leverarades det bara repliker och ingen känsla. Minus för det. Själva storyn var väl dock lite intressant.


Håll i hatten nu! Femte och sista filmen blev ingen mindre än Silver Linings Playbook. Jag klagade ju ganska rejält när de flyttade premiären till i vår då jag bestämt mig för att recensera den och allt. Nu fick jag se den iaf. Kanske inte bästa filmen jag sett direkt men helt klart i min smak. Kommer inhandlas när den kommer i butik. Och ja, det kan bli att jag ser den i vår på bio igen. IIHH!

Det var det. Ingen dålig bioupplevelse direkt. Jag ska absolut inte klaga. Det inhandlades även en figur från Hobbit. Jag samlar ju på filmsaker. Allt med film vill jag ha! Om det finns kvar blir det kanske en liten figur också vid nästa besök. Återstår att se. 

Goodnight and Goodbye

13 december 2012


Ingen lista utan mitt älskade OneRepublic. Minns ni när jag kom på att jag vill göra en dokumentär om Ryan Tedder? Det vill jag fortfarande. Ny singel släppte de under 2012 och snart kommer skiva, men den kanske jag får vänta på till 2013. Alltid något att se fram emot. Jag tycker det är extremt intressant att det faktiskt är riktiga barns hjärtslag i låten och det är så fint att en del av vinningen de gör av låten går till kampanjen Every Beat Matters som görs av Save the Children (är det samma som Rädda Barnen? haha). Framför allt, en fantastiskt bra låt!

Goodnight and Goodbye

Captured by a lovestorm

Just nu. Nej, jag är inte världens piggaste människa. Vi kom hem vid nio imorse och jag har lyckats få några timmars sömn. Tröttheten är ganska stark ändå kan jag säga. Ja, jag har mått bättre. Haha. Uhu! Jobb väntar klockan 15 också. Inte extremt taggad. Funderar på att ringa in att jag är sjuk. Nej, det kommer jag inte göra. Jag får skylla mig själv! 

Nej, nu ska jag sluta klaga. Gårdagen och natten var bra. Fem filmer och totalt runt 15 timmar på bion under ett dygn blev det. Kan jag utan problem göra om! En liten sammanfattning av filmerna kommer senare. Utöver extremt mycket bio fick vi ut det sista ur lägenheten. Han kommer för besiktning idag så nu håller jag tummarna för att den går igenom allt så slipper jag tänka på den. 

Nej, jag orkar inte tänka. Haha. Bara för det ska jag skriva klart mitt treatment och skicka till min grupp. Har lite dåligt samvete över att det kommer sent, men äsch. De tål. De övriga har ju inte ens blivit indelade i grupper än så.. 

Hörrni, hoppas ni har en lite piggare hjärna än min och att ni får en fin dag!
Goodnight and Goodbye

12 december 2012


ÅÅÅHHHH, vad jag har längtat! Nu är dagen äntligen kommen. Nästan bättre än julafton. NÄSTAN! Idag har The Hobbit: An Unexpected Journey premiär (om man inte såg den på nattvisningen). Helt sjukt att äntligen få återvända till Middle Earth. Jag skulle LÄTT kunna bosätta mig där. Haha. Ingen tvekan om att den får sin plats på listan just idag kanske..

Goodnight and Goodbye

Falling back into place

Lättnaden när jag är av med sammanfattningen av boken jag inte riktigt fattar är enorm. Jag fick inte med precis allt utan det är verkligen en sammanfattning. Hon sade två A4 och det är det, om det skulle vara mer utförligt än så skulle hon väl sagt att det skulle vara fler sidor? Är det nu inte bra så får jag väl göra om det då, inte hela världen. Då kanske jag inte har fullt så mycket och det är lättare att koncentrera sig på just det. För tillfället håller jag dock tummarna för att det ska vara okej så jag kan släppa den delkursen. 

Utöver att ha gjort klart sammanfattningen har jag skrivit treatment och plockat lite i mitt rum under dagen. Det sistnämnda börjar arta sig trots att jag inte fått upp så mycket från flyttlådorna. Det stora har kommit på plats och det känns otroligt skönt. När det gäller treatment går det också framåt, men det är så sjukt svårt att komma på de "små" scenerna. Att skriva dansscenerna är ju inte heller det lättaste. Hur skriver man det liksom? Har börjat skriva ut vilken låt ungefär jag tänker mig för tillfället så får de väl fantisera lite själva. Haha. Snällt. Men jag tror det löser sig. Nästa vecka ska jag på möte på torsdagen istället för den klassiska onsdagen. Två kunde inte onsdag och jag tyckte det kanske var tråkigt att bara vara två så jag hoppade på dom. Då tänkte jag ju inte på att jag skulle behöva lite feedback från Oliver också vilket jag känner att jag verkligen skulle behöva just nu. Hmm. Typiskt. Äsch, de jag är med brukar kunna ge bra feedback så jag får väl helt enkelt lita på dom. Annars får jag prata med Oliver i januari. Det går ju också (förutsatt att jag inte fått praktiken på Mellon, vilket jag inte tror jag får). Tack för det!

Nu ska jag fortsätta med treatment medan jag väntar på samtal från mamma. Hon var tvungen att åka in till sjukhuset med mormor och skulle eventuellt ringa efter någon som kan hämta henne om mormor blir inlagd. Annars hör hon väl av sig och säger att hon kommer hem på annat sätt. Med tanke på att jag inte får någon sömn natten till torsdag vore det ju inte helt fel med en blund eller två inatt. 

Hoppas ni haft en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

11 december 2012


Även om Idol sjöng på sista versen här i Sverige förra året betyder inte det att den gjorde det även i USA. Nope. De korade sin vinnare i våras. För första gången NÅGONSIN vann han jag haft som favorit från början. Mina favoriter har vunnit från början, men då har de blivit det efter att mina egentliga favoriter åkt hem. Denna föll jag för ganska snabbt. Jag absolut älskar hans röst! Inte är den här låten, hans vinnarlåt, särskilt dålig heller. Den spelas i mina lurar varje gång jag behöver lugna nerverna lite eller bara behöver må lite bättre. Ja, den spelas även när jag mår bra också kan jag säga. Perfekt helt enkelt. Jag hoppas hans skiva tar plats i min pelare inom en snar framtid!

Goodnight and Goodbye


Corazón, Carácter y Pasión


Det kom en helt fantastisk nyhet idag. Eller, den har väl säkert varit ute ett tag, men idag släpptes boken. Ramos bok. I bokhyllan har jag Raúls och Ronaldos bok. Nu har alltså den allra finaste också fått en bok. Det var på tiden. Som jag längtat. Åh vad jag vill ha den! Det är lätt värt en resa till Madrid endast för att köpa boken. Nu har jag bestämt mig. Om jag inte får praktiken på Melodifestivalen så åker jag till Madrid framåt maj/juni. Boken MÅSTE inhandlas. Men usch, nu kände magen att ett nej skulle vara ännu mer befriande angående den där praktiken. Min hjärna tycker min mage har fel.. samtidigt som den förstår. Det är ju Ramos. The one and only. Den som bara behöver dyka upp för att få mig att le. <3 Om det är något som kommer före Mellon så är det väl Ramos. PUSS!

Goodnight and Goodbye

Femtio

 

Ny vecka igen och återigen mycket att göra. I helgen har vi haft fullt upp med flytten och jag är fortfarande inte helt klar. Så fort jag tömt på saker dyker nya upp där jag minst anade det. Haha. Suck. Trots stressen kör vi ett veckoschema. Det gör mig lugn. 

Måndag - Idag har jag fixat lite i mitt nya rum. Annars är jag hundvakt, eldavakt och ska ta in hästarna när klockan slår sitt slag. Förutom det är det en massa plugg och skrivande som gäller. Att jag inte satt igång än gör mig lite orolig. Det är också födelsedag för en av de finaste - Higuain. Det här har blivit en speciell dag de senaste åren av just den anledningen. PUSS!
Tisdag - Fortsättning med det ovan.
Onsdag - Deadline för treatment i Manusverkstan. Måste verkligen sätta fart med det så det inte är punkter lite här och var för jag inte hunnit färdigt. Usch! På kvällen sen är det bio. Mycket bio. Först ska Hobbit ses och sedan är det Lucia Movie Night med tre förhandsvisningar och pågår hela natten. Hjälp, vad trött man kommer vara sen!
Torsdag - Deadline för inlämning av en rest jag har från första delkursen där jag ska sammanfatta en bok. Sen börjar jag jobba. Trevligt, när jag inte sovit en blund på natten! Gäsp!
Helg - Hela helgen jobbar jag. Och skriver. 

Denna vecka skulle jag också få svar från Melodifestivalen om praktik. Varför sitter jag och känner att det skulle vara en enorm lättnad om de sa nej? Åh, vad konstig jag är! Eller.. kanske är för att jag vill skriva manus och testa hur det är att vara producent mer än att vara journalist?
Jag måste också skriva på uppsatsen. Det WIP som ska in nästa vecka ska vara hela uppsatsen och jag har långt ifrån en hel uppsats just nu. PLUS att jag innan fredag egentligen måste recensera De fem legenderna. Hur ska jag hinna med det då? 

Hoppas ni får en fin vecka och att den inte blir fullt lika stressig som min.
Goodnight and Goodbye

 

10 december 2012


Man ska ha drömmar. Man ska våga ta steget. Man ska våga hoppa. Den här låten säger mig precis det. En dag kan alla drömmar bli sanna, om man bara vågar. Jag har fått erfara det i år. Jag hoppas ni också får det. Och åh vad bra låten är!

Goodnight and Goodbye


9 december 2012


Jag håller ju på för fullt med min uppsats för tillfället. Då kan det ju passa bra att ha med det som fick mig att välja ämne. Denna upptar hela min inledning om hur jag såg klippet ovan och fick gåshud. Ja. När det tar emot lite ser jag bara klipper och får ny inspiration. Hoppas den kan ge lite inspiration till er också! 

Goodnight and Goodbye


8 december 2012


För något år sedan hade jag låten Gracias a ti med Wisin y Yandel på listan. Nu är duon tillbaka med ingen mindre än Jennifer Lopez. Jag ÄLSKAR den här låten!! Den får mig att tänka på zumban som jag kört det här året. Helt sjukt vad roligt det är. Tråkigt att vi inte hinnit med så mycket på sistone. Ändå ska den med på listan för i våras körde vi gärnet och så även början på hösten. Me like. A lot. 

Goodnight and Goodbye

Just like yesterday

Det känns egentligen som att jag inte har så mycket att skriva om. Det mesta som händer i mitt liv för tillfället är studier. Så även idag. Även om det blev liiite annorlunda. Jag gick ju och såg Breaking Dawn part 2 igen för att kunna analysera den. Jag satt ensam, precis i mitten, på min rad. Hur skönt som helst. Och när jag klev ut ur salongen stod Ben Barnes kopian i kassan. Bra dag. Fast jag kan slå vad om att han är -93:a eller nåt. Så typiskt. Haha. 

Imorgon börjar flytten på riktigt. Får låta studierna vara en stund. Kanske måste göra lite på kvällen dock. Vi får se. 

Hoppas ni haft en bra fredag och får en fin helg!
Goodnight and Goodbye

7 december 2012Det var väl bara en tidsfråga innan detta kom upp på listan. Det absolut bästa som hänt under året. En av de stunder jag värdesätter högst i mitt liv. En verklig dröm som gick i upplevelse. Så sjukt att se klippet och veta att jag faktiskt var där. Jag är en av de som står i folkmassan med Spanientröja på mig. Bästa känslan ever. Och att man får se en del av världens bästa Ramos i klippet ovan är ju inte helt fy skam heller. ÅH! <3<3<3

Goodnight and GoodbyeWhen you just want to scream

Nej, det örjar nog bli dags för sängen snart. Min dag blev ganska lyckad om jag får säga det själv. Nu är jag anställd. Super! Studierna gjordes på Rosalies eftersom jag hoppat över lunchen och var riktigt hungrig efter jag varit på StudentConsulting. Hur mysigt som helst. De spelade julmusik och jag blev helt kär i att sitta där tror jag. Förutom att det är lättare att plugga när man sitter sådär så är det också så extremt kul att se och lyssna på folk. Då menar jag inte på ett dåligt sätt, som att folk uppför sig roligt, utan att jag tycker det är fint att se hur människor har det. Då får man tänka lite på vad de har för bakgrund osv vilket kanske blir lite träning till när jag ska fördjupa mina karaktärer. Muy Bien! Resten va dagen var också bra, men jag behöver ju inte gå in på varje detalj. Jobbigt att läsa. Haha. Kan dock säga att vi tydligen fått in 5 nya medlemmar i filmklubben. Med tanke på att det var 15 pers där så tycker jag det var bra jobbat. Kul att se att det ger resultat!

Imorgon ska jag på bio själv för första gången. Hjälp! Dock ser jag faktiskt fram emot att gå själv. För tillfället är det också bara tre platser tagna så det känns ju ganska skönt faktiskt. Haha. Aja, kul att prova något nytt. Med lite tur kanske Elin står i kassan också så jag kan prata med henne om jobb. Om det finns något jag kan göra eller så. Känns så dumt att bara ha lagt upp på hemsidan och inget mer. Så opersonligt liksom. Hur ska de kunna veta att jag vore toppen för jobb där (hej, jag har höga tankar om mig själv!)? Vi får se. Håller en extra tumme för det iaf. 

Varför hakar jag upp mig på något som inte betyder ett skit?

Hoppas ni haft en bra torsdag!

Goodnight and Goodbye

6 december 2012


Denna låten är som nummer ett på inspirationslista med låtar inför mitt manus jag börjat på det här året, En kopp varm choklad. Jag absolut älskar den! Part III av låten är ju inte helt fy skam den heller, men som sagt så är den här låten lite extra speciell för mig. Får en självklar plats på listan.

Goodnight and Goodbye

Otra vez

Lugn morgon. Skönt att inte ha för bråttom.. även om jag kanske hae behövt det. Men det löser sig. Jag tror jag har koll. Jag har lagt upp en ganska okej struktur på treatment så nu ska jag bara skriva ihop. Imorgon ska jag se Breaking Dawn part 2 och skriva ner lite saker till min analys. Litteraturen känner jag att jag börjar få lite koll på. Sen är det ju en sammanfattning som ska in nästa vecka som jag inte börjat på än. Tror det är lugnt ändå. Jag har fått från Katrina så jag ska förstå den bättre. Tur man har så bra kompisar! 

Klockan 15 ska jag vara på StudentConsulting och skriva på ett arbetsavtal. Usch, jag tycker inte om att skriva på avtal. Haha. Det blir så absolut på något sätt. Men, det ska göras ändå. Sen sätter jag mig ett par timmar med studierna. Hoppas på att jag kommer framåt så jag känner mig nöjd. Sen ska jag ta bilen och åka till lägenheten och packa ner lite saker för att sedan följa med ut på landet. Då jag stått klart på Roxy, där jag och Annelie som sagt ska ragga medlemmar till filmklubben, beger jag mig till SF (är det att vara otrogen?) och väntar på mamma. Mer plugg kan jag tänka mig. Super! Full dag. Eller ja, eftermiddag/kväll. Förhoppningsvis har jag lugnat min oroliga själ lite när jag går och lägger mig när det kommer till studierna. Håller tummarna för det iaf!

Hoppas ni har en fin dag!
Goodnight and Goodbye

Walking on sunshine

Återigen gav det faktiskt något att sätta sig på ett café. Jag satte mig nämligen på caféet vid bion när jag ändå väntade på Agnes och pluggade. Den engelska texten är, precis som Åsa förutspått, ganska svår och jag kommer få läsa om det några gånger. Första sidan satt jag med i en halvtimme utan att helt förstå. Sen bestämde jag mig för att läsa hela innan jag går in på djupet. Efter halva bestämde jag dock att läsa den svenska först. Haha. Den var väldigt lätt att förstå och dessutom väldigt intressant. Varför är inte alla mina böcker så? Om de varit på svenska hade min uppsats blivit så betydligt mycket bättre! Hmm

Filmen, Blondie, var.. ja, lite annorlunda. Jag blev imponerad av Gynning och hennes skådespel. Var inte så säker på att hon skulle kunna prestera. Om man skulle klaga på någons skådespel så var det iaf inte hennes. Sen måste jag säga att historien inte var den bästa. De hade inte så mycket att jobba med och det kändes som att de försökte gå in på en djup historia, men de tog aldrig oss åskådare med oss på det där djupet. Vi blev bara just åskådare som såg på utifrån utan att förstå. Tråkigt. Dock tyckte jag det var lite kul att de tog in akter som det var förr i tiden i stumfilmerna. Inte för att jag förstod syftet med det, men men. Här tog det lite ifrån trovärdigheten från berättelsen. Men äsch. Filmen gick ju att se iaf, och DET är väl det viktigaste!? :)

Efter filmen insåg jag att bussen inte skulle gå på ett tag. Otålig som jag är ibland orkade jag inte vänta så jag gick hem istället. Gick ju det också. Mina händer är dock inte så glada. Även om jag har vantar så blir de så extremt torra. Måste köpa handkräm och verkligen smörja in varje dag. Det behövs!

Nu ska jag fixa det sista med reportaget till Lösnummer och eventuellt skriva lite på mitt treatment. Sen kryper jag nog banne mig ner i sängen. Skönt efter en kall dag som denna.

Goodnight and Goodbye

5 december 2012


Återigen, precis som med Alicia Keys, kommer här en låt jag uppmärksammade på EMA. R.I.P. heter den och framförs av Rita Ora och Tinie Tempah. Ja, vad ska jag säga mer? En bra låt som kom detta år. Muy Bien. 

Goodnight and Goodbye

 

A Room with a View

Jag bestämde mig för att ta en sovmorgon imorse (nej, jag har INTE sovit till nu!) och hjälp vad skönt det var. På senaste tiden har klockan varit ställd ganska ofta. Nu på morgonen har jag hunnit fylla i tider inför mitt extrajobb mellan 13e och 20e december. Kommer bli stressigt, men som jag sagt förut så är lite extrapengar alltid välkommet. 

Men igår då? Jo, jag tycker det gick bra. Kändes bra. Jag är lite i känslan att det inte spelar så stor roll om jag får praktiken eller inte. Om jag får den vore ju det verkligen en dröm! Vill ju verkligen jobba med Melodifestivalen på något sätt och jag tror jag kan lära mig fantastiskt mycket. Blir det ett nej kommer jag dock inte hänga läpp för det. Då kan jag fokusera på mitt manus och gå producentverkstan och se om det kan vara något för mig. Vore superkul verkligen. Jobbigt att flera saker jag vill göra ligger samtidigt. Haha. Äsch, det är dumt att klaga!
Kan för övrigt berätta att jag kände mig extremt duktig när det kom till att ta mig till och från SVT. Jag hittade min buss och på vägen hem behövde jag inte ens fråga hur jag skulle betala för det hade jag minsann redan räknat ut. Stolt tjej. När jag gick längs den där gatan jag alltid går på när jag är i Stockholm, för rädd att gå vilse för att gå någon annanstans, så kom jag på att jag aldrig kommer bli någon Stockholmstjej. Dock när jag åkte buss och fick se mer av staden kom jag på att det inte är så tokigt där uppe iaf. Om jag ger det en chans så.. Eller ja. Haha. Kommer nog alltid vara en Örebroare innerst inne ändå.

Ikväll är det bio som gäller. Blondie. Innan dess tänkte jag sätta mig på caféet intill bion och plugga lite, Behövs, speciellt eftersom lite timmar går bort med jobbet. Först ska jag dock se om jag kan få något i magen. Vet inte varför, men jag har inte alls varit någon frukostmänniska på sistone. Inte matmänniska heller för den delen.. Hmm. Jag ska ta och fixa klart och skicka in till Lösnummer också. Lika bra att få det gjort så kan Emma börja redan idag om hon vill det. Blir mycket texter att läsa imorgon annars. 

Jag vågar inte titta ut, men jag hoppas ni överlever vädret jag hört inte är så mysigt och har en fin dag!
Goodnight and Goodbye

4 december 2012


Med tanke på vad jag gör idag så tyckte jag att detta kunde passa. Under våren och början av sommaren var det ju eufori i Sverige och väldigt mycket i mitt hjärta. Ord kan inte beskriva den glädje som fann sig när det stod klart att vi vunnit Eurovision. Fantastiskt! Eftersom jag även älskar Allsången och tycker den här versionen är smått genialisk bjuder jag på den istället för ett klipp från Baku. Välkomna att minnas tillbaka på en av de högsta topparna på väldigt länge. 

Goodnight and Goodbye

 

The day

Jag fick en trevlig överraskning på mail förut. Jag vann inte dvd utgåvan med den trasiga masken av The Dark Knight Rises (tråkigt), MEN jag kom på andra plats och får som tröstpris soundtracket till filmen. Muchas Gracias! Med tanke på att det var soundtracket i trailern som fick mig att se triologin är det väl inget dåligt pris direkt. Passar mig som handen i hansken. Även om jag hemskt gärna tagit den där masken ;) haha


Idag efter handledningen och jag köpt mitt A3-papper gick jag och klippte mig en smula. Ville ha en förnying och inte ha den där långa luggen hängande så jag inte ser något imorgon på Melloträffen. Det blev således en liiite ny frisyr med snedlugg. Sen gick jag till Hälls på Stallbacken och lite skriva på uppsatsen. Jag kommer inte släppa det här med min kreativitet på caféer ska ni veta! Haha. Jag lyckades bland annat få ihop tre sidor på det jag tidigare bara haft två. Det känns ju lovande? Handledningen var för övrigt super som vanligt och vi höll på i en och en halv timme. Haha, jag som frågat mig själv vad sjutton de gör som drar över så mycket förut. Woops! Men nu har jag koll. Muy Bien!


Ovan: Nya frisyren! Nya jag?

Nu ska det målas naglar. Kan inte bestämma vilken färg dock. Buhu. Kanske Mellonaglar igen? Jag har hört att jag är ganska bra på att fjäska ;) haha. Eller så tar jag något annat. GAH! Dagens ilandsproblem?

Hoppas ni haft en fin dag trots kylan!
Goodnight and Goodbye
 

3 december 2012


Det har blivit dags för första filmen. En film som jag såg då jag tyckte trailern var så väldigt bra. Pga den såg jag första och andra filmen och sedan gick jag antal gånger och såg denna tredje på bio. Så värt det. Och sen fick man sig ju en ny favoit att lägga på minnet bland skådespelare. Jag vet att jag inte var den enda ;) The Dark Knight Rises.

Goodnight and Goodbye

Fyrtionio

Nu var det ett tag sen jag kände att jag kunde göra en veckouppdatering. Nu tycker jag dock det faller på sin plats att göra en. Här kommer det.

Måndag är det handledning. Jag har ju av någon anledning extrema problem med handledningar då jag får nervösa sammanbrott precis innan. Idag är dock jag först så jag behöver inte oroa mig så extremt. Jag vet att jag kommer få förklara varför det inte kommit in en komplett forskningsöversikt än. Dock verkar jag inte vara ensamn för de la upp ett anslag på blackboard om det. Skönt att veta. Efter handledningen ska jag lämna bilen hos mamma och sen försöka ta mig på stan och köpa A3 papper. Jag fick tips på senaste manusverkstan på hur jag skulle göra. Lät väldigt smart så nu ska jag testa! 
Tisdag är en dag i Stockholm. Jag lämnar Örebro redan vid 9 och kommer inte hem förren halv 10 på kvällen. Träff med de på Mellons webbredaktion. Är lite nervös, kanske främst då jag har noll koll på hur jag tar mig dit från stationen. GAH! Om någon vet en väg från stationen till SVT så var snälla och dela denna med mig. Tack! Jag ska försöka om jag hinner gå in på Bengans samt SF-bokhandlen också. Bengans är ett måste i Stockholm och SF-bokhandeln.. ja, bara för det är kul ;) Åhlens får sig säkert ett besök också. Om jag hinner!
Onsdag är det bio med Agnes. Blondie ska ses. Jag såg att Lösnummers biorecensent tillika medlem i filmklubben inte gav den så bra recensioner, men det betyder ju inte att den är dålig. Ska faktiskt bli kul att se. 
Torsdag är första deadline på Lösnummer. Jag har ju haft "Arbetsplatsen" till kommande nummer. Uppdraget är redan utfört, måste bara skriva ihop det samt kolla lite på bilderna om de är användbara. På kvällen sen ska jag och Annelie stå på Roxy och försöka värva lite medlemmar till filmklubben. Vi behöver verkligen fler medlemmar. Vi skulle kunna erbjuda så mycket roligt om folk bara ville gå med. Har ni planer på att bli medlemmar är ni välkomna!
Helgen sen är flytthelg. Då ska jag ut på landet helt. Känns lite tråkigt att lämna lägenheten, men jag behöver verkligen något större. Med lite tur tar det kanske inte hundra år innan jag hittar en lägenhet och kan flytta tillbaka till stan. 

I övrigt måste jag även se De fem legenderna då den ska recenseras. Nästa vecka kommer bli späckad med bio ändå så det är nog bra om den blir sedd denna vecka. Nästa vecka är det ju nämligen både Hobbit och Lucia Movie Night. Sen kommer jag inte vilja ta ett steg till på bion. Haha. Eller? ;)

Hoppas ni har en spännande vecka framför er!
Goodnight and Goodbye

Moving Out

Jag har befunnit mig på landet i helgen och kommer fortsätta med det ett bra tag. Mycket saker har flyttats ut och nästa helg flyttar vi det sista. Sen är jag lantis igen. Eftersom jag inte har överdrivet mycket saker kvar i lägenheten så bor jag hos mamma tills jag kan flytta in hos Ia. Blir nog bra.
 
Är det någon som tittar på Så mycket bättre? Jag blev nämligen kär under gårdagens avsnitt, i glasen! Så fantastiskt fina. Om någon vet hur jag kan få tag på dessa så vore jag hemskt glad för den informationen. Jag har mailat tv4. Ja, SÅ mycket vill jag ha dom! Helt sjukt. Kanske måste åka till Gotland för att inhandla dom, men det är de nästan värda. Åh!
 
Goodnight and Goodbye

2 december 2012


Adam släppte ju ny skiva under året och åh så efterlängtad den var! Håller tummarna för en konsert nästa år som inte är i Finland utan helst i Sverige. Vi får se. Så länge kan vi njuta av hans framträdande ovan av låten Cuckoo som kommer just från nya skivan. Inte den bästa av alla låtar på skivan, men tillräckligt bra för att få en plats på listan och representera skivsläppet. Woho! ;)

Goodnight and Goodbye
 

1 december 2012
 Först ut på listan är Alicia Keys med låten Girl on Fire. Varför denna låt? Enkelt. Den kom ut 2012 och jag tycker den är fantastisk bra. Jag hörde den för första gången på EMA och tyckte Keys gjorde ett fantastiskt framträdande. Sedan dess har jag inte kunna släppa den..

Goodnight anf Goodbye

Decemberlista 2012

Då var det december. Med det kommer ju en liten tradition här på bloggen, nämligen min decemberlista. Den brukar alltid bli lite konstig, men i år har jag faktiskt förberett. I år började med en lista redan i januari så nu kan ni andas ut. Är faktiskt ganska taggad på att göra detta. Sista nedräkningen på ett hittills fantastiskt år. Några rejäla toppar, men också några låga dalar. Ett år att minnas, utan tvekan! Nu kör vi hörrni! Första inlägget kommer senare under dagen. Håll tillgodo :)

Goodnight and GoodbyeRSS 2.0