Never stop

Gårdagen blev en bra en. Träffade handledaren från praktiken och jag har nästan fått ett extrajobb. Mer om det om/då det blir klart. 
Efter det fick jag lite feedback på mitt synopsis från Elin. Några riktigt bra råd fick jag med mig så ska sätta mig och skriva på det sen. Muy bien. Vi gick vidare sen till bion och fick se en förhandsvisning av The Heat som utan tvekan var den bästa komedi jag sett. Kommer utan tvekan ses igen!
 
Idag har vi varit i Nora och hämtat vår nya bil. Kollade även ännu en och har nästan hittat en till. Killen som är vår säljare är lite rolig också. Haha. Får se vad det blir mer. 
 
Nu ska jag ta och packa lite för imorgon åker vi till Norrköping och kollar in boendet och kollar läget lite i staden. Trevlans.
 
Hoppas ni haft en myspys dag i regnet
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


See you calling again
I don't want to pick up
I've been laying in bed
Probably thinking to much

Sorry
I'm not sorry for the times I don't reply
You know the reason why

Maybe you shouldn't come back
Maybe you shouldn't come back to me
Tired of being so sad
Tired of getting so mad
Stop right now, you'll only let me down
Maybe you shouldn't come back
Maybe you shouldn't come back to me


Demi Lovato - Shouldn't Come Back

I see it in his face

Lugn dag idag, skönt. Funderar på att kolla på skräckisen jag fått att recensera nu på dagen. Kanske inte lika läskigt. Haha. Lika bra att få den gjord. Måste skicka lite mail också, bland annat angående vilket program jag ska läsa till hösten i och med att jag kommit in på ett, men fått välkomstbrev från ett annat. Som sagt, för mig spelar det ingen roll vilket jag läser då de verkar göra i princip samma sak, men det kan ju vara bra att veta. 


Mailade min handledare från praktiken förut och berättade att jag inte skulle fortsätta till hösten, men om de hade något skribentuppdrag så kunde jag hjälpa till. I sitt svar undrade hon om vi kunde träffas för en fika då hon eventuellt hade ett jobb åt mig. Trevligt. Vet inte om det är betalt, men annars är det ju super att ha på CVt. Och bra att ha en fot kvar där till jag tagit min nya examen. Muy Bien.

Nej, få lite gjort nu kanske. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

When you left


Ikväll kommer Higuain presenteras som en av Napolis nya spelare. Vid sin sida har han också Real-kompisarna Callejón och Albiol. Kommer defenitivt hålla ett öga på Napoli från nu. Är inte beredd att någonsin ge upp min Pipita, även om jag får en ny favorit i Real. Det här är vad han vill så jag ska vara glad för hans skull. Men visst gör det lite ont att veta att jag inte kommer få se honom i mitt lag. MEN, mer fotboll att titta på för min del, får se det positivt ;)

Goodnight and Goodbye
 

Best day

Gårdagen går utan tvekan upp på tio-i-topp listan över bästa dagarna i mitt liv. Då vi vaknade var det så dåligt väder att vi tvivlade på att dagen skulle bli av alls. Men det blev den. Big time. Vi började med att ta varsitt paraply och vandra till SF-bokhandeln. Blev två filmposters samt två böcker om inspelningen av The Mortal Instruments: City of Bones. Är extremt taggad på den filmen.
Efter det sprack det upp och vi begav oss till Liseberg. Hur kul är det inte där egentligen? Hittade en ny favorit. Kunde inte sluta skratta. Dock upptäckte vi att vi börjar bli gamla. Efter fyra timmar behövde vi gå till matchen, men kände ändå att vi var ganska trötta och inte orkade så mycket mer. Haha. 

Matchen sen då. Liiiite bilder kommer därifrån. Kanske inte världens bästa då de kommer från telefonen. Men men. Kanske kommer finare sedan då Mina fick några riktigt bra. BTW, jag såg sångaren från Dead by April. Visste ju att han var Madridista, men JAG SÅG HONOM. Han gick precis bakom oss. IHP!


Vi fick varsin flagga och en grej man skulle vika och göra ljud med. Jag hade kvar den som den var och tog med hem istället. Haha. Klassisk Emma ;)


Sen fick små barn ställa upp på spelarnas positioner. Roligt var det när alla sprinklers satte igång och alla fick sig en dusch. Haha. Ovan endast målvakten, men lugn bara. De andra blev ganska blöta också. Så kom en minimänniska som hela vallen smälte inför. Såååå söt.


Så började matchen. Real vann med 1-0 och det var helt underbart att ÄNTLIGEN få se dom. Myspys pojkar <3
Bredvid mig satt en gullig unge som trodde sig veta vilka alla spelarna var, men han sa fel på alla utom Ronaldo. Haha. Det sorgliga var att han hela tiden sa att Higuain hade bollen då Isco hade den. Liten tår i ögat, även om jag efter igår är ganska hundra på att Isco kommer bli en ny favorit. Efter Ramos. Kan säga en massa mer, bland annat om Zlatan och hans passningar till Real, men jag låter det vara. Eller hur jag nu vet skillnaden mellan ett Realfan och en Madridista. SÅ arg på vissa människor som inte kan respektera lagets önskningar. MEN, nu lämnar vi det och går vidare.
 

Jag blev lite kär tror jag. I killen med grå tröja som pilen pekar på. Var helt hundra på att jag sett honom förut, men kunde inte placera. Tror han kanske bara var lik någon från Madrid. När han och hans kompisar kom höll alla på att tagga igång och de gick precis framför där vi satt. Hans kompis såg på mig och log. Han såg ut exakt som Jake Gyllenhaal. Sen såg jag hans perfekta kompis med de gudomliga ögonen, som jag som sagt trodde jag sett förut. Under matchen satt jag och sneglade lite. Haha. På vägen ut klättrade de precis bredvid mig över stolarna. Skulle kommit på något för att få uppmärksamhet. Haha. I don't know. Nu har jag bara mina bilder.. ;)

 
 
Det hela slutade med fyrverkerier som var helt fantastiska. De tillsammans med passande musik. Me love. Från nu kommer jag uppskatta låten Dance our tears away på ett helt annat sätt. Ihp.

Som sagt, fantastisk dag. Fortfarande lite skakig. Nu har jag sett mina pojkar. Nu har jag fått uppleva Real på riktigt. Pirr i magen <3<3<3 

Goodnight and Goodbye

Raindrops

Igår åkte vi mot Göteborg vid 11. Vi var framme hos Johan och AnnaLena vid 19.30. Haha. Vilse och parkeringsproblem är anledningen. Att gå på stan som planerat var ju bara att glömma. Trötta slappade vi framför TVn istället. Skönt efter en lång dag.
 
Idag var planerna Liseberg. När jag klev ur duschen hade det dock börjar åska och blixta och kort efter kom ösregnet. Känns inte riktigt som Lisebergsväder. Det värsta är väl bara om flygen inte kan anlända för jag tror Real flyger in idag. Men det börjar avta lite nu så jag håller tummarna. Vi tänkte köra stan lite istället så får vi se sen om det känns bättre med Liseberg. 
 
 
Hoppas ni har det bra och vädret är lite finare hos er!
Goodnight and Goodbye
 

Song of the Day



Strong enough to leave you
But weak enough to need you
Cared enought to let you walk away
I took that dirty jacket
From the trash right where you left it
Cause I couldn't stand to see it go to waste

I know
One day eventually
I know
One day I'll have to let it all go
But I keep it just in case,
I keep it just in case

In case
You don't find what you're looking for
In case
You're missing what you had before
In case
You change your mind, I'll been waiting here
In case
You just want to come home


Demi Lovato - In case
 

With a view

Gårdagen var väldans trevlig. Kul att träffa Evelina igen och prata lite. Fick även träffa hennes pojkvän Daniel som även han var trevlig. Fick veta att de köpt en lägenhet så nu har de stort kök inför framtida pankaksätning. Haha. MUY Bien!! ;)

Efter det gick jag lite på stan. En tjej inne på Åhlens var snäll och hjälpte mig hitta en foundation som skulle passa. Hon blev väldigt engagerad och gick runt vid nästan alla foundations som fanns. Tydligen har jag en varm hudton som är lite kall på samma gång. Jaha, bra att veta. Fick tillslut en som känns bra. Ska testa den idag så får vi se om det får följa med till Göteborg sen :)
Efter det träffade jag Mina och vi planerade lite innan det blev möte med filmklubben. Hämtade också en bok på bibblan samt biljetterna tills på lördag. IHP! Sååå taggad. Även om ingen av mina favoriter är med (inlägg om det kommer!). Dock tror jag att jag har en reservare på ingång. Isco. Men vi får se. På lördag. (Nej jag kan inte sluta säga det för jag kan fortfarande knappt fatta det..)

Idag ska vi in och handla med familjen och sen blir det lite packning. Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

So close your eyes

Jag är glad idag. Vet inte varför, men av någon anledning har jag en bra dag. Skönt att ha såna dagar också då det ibland kan kännas dåligt fast inget hänt. Muy bien.
 
Idag var jag inne till stan en stund. Först skulle jag hämta biljetter till en förhandsvisning. Tror ni inte hon innan mig tog de sista? Självklart. Dock stod jag i den kö som Elin hade och hon var snäll och gav mig ett par biljetter till en visning dagen efter. Dock kunde hon bara fixa två så nu får de andra slåss om vem som ska gå. Haha.
Efter det hade jag ett möte med Yasmine på Idellaktuell. Filmklubben ska troligtvis ha med en annons om en "tjänst" när de startar i september. Lät riktigt bra. Kul också att man kan hjälpa varandra då båda som har hand om sidan kommer från Lösnummer. Kontakter. Muy bien.
 
Imorgonär det heldag. Först lunch med Evelina som är i stan (YEAY!), sen träffa Mina en stund och sen möte med filmklubben. Får se om det blir bio sen också eller om jag skiter i den filmen på recensionslistan. Haha. Får se vad min kära kompanjon säger ;)
 
Nu ska jag städa klart bilen. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Happiest day

 
Just det, det var ju en sak till. JAG HAR VUNNIT BILJETTER TILL LÖRDAGENS MATCH!! Ihp. Hur glad blev jag liksom. Extremt. Kan ha fallit en liten tår till och med. Blir första gången jag ser dom så ni kanske förstår min entusiasm. 
 
Första matchen i deras tour spelades igår och killarna vann med 6-0. Börjat bra alltså. Kan med andra ord knappt bärga mig inför helgen. People, this is happening!!! :DDD
 

Sunny days outside

Skämskudden fram på dålig uppdatering tror jag. Äsch, skyller på det fina vädret ;)
 
I lördags åkte jag till Lindesberg för lite födelsedagshäng hos Elin. Nu fyller hon inte förrän imorgon, men det är ju lättare att ha en lördag. Var verkligen supertrevligt, jag glömde till och med bort att jag skulle åka tidigare för att säga hej till släktingarna som var här en sväng då. Haha, så kan det gå. Men vi ses väl fler gånger. 
 
Vad har mer hänt? Har jag sagt att jag fått boende i Norrköping? Nej, det har jag nog missat. Men det har jag. Ett korridorrum med eget badrum. Super. Helst hade jag kanske velat ha egen lägenhet, men tror ändå det kan vara nyttigt för mig att bo tillsammans med andra. Kommer ju ändå inte spendera för mycket tid där då jag kommer pendla en del till Örebro. Skönt att slippa tänka på hur det kommer bli, nu kan jag slappna av och vet att jag har någonstans att bo direkt jag kommer ner. Tummen upp.
 
Det var nog allt. Hoppas ni har det bra!
Goodnight and Goodbye

Made in the USA

Åh vad trött jag är. Funderar på om jag börjar bli sjuk eller nåt. Känns som att jag säger det jämt. Haha. Hoppas jag orkar åka på Elins grillning imorgon. Krya ner till lite Big Bang och sen sova så kanske jag mår bättre sen. Tror jag ska ta en liten promenix också, det brukar pigga upp en aning. 
 
Idag var vi runt lite. Först till Örebro och sedan till Nora. Vi har nu blivit med ny bil. Ännu en ska det bli, men den han tyckte hade inte kommit än så vi åker tillbaka nästa vecka och kollar på den. Den vi redan köpt är superfin, åtminstone för att vara begagnad. Like it. A lot. Vi köpte med pizza också och jag valde en kebabtallrik. Skulle jag inte gjort. Deras pizza är bästa som finns i trakten, men tallrike var det verkligen inte. Något att tänka på. Haha.
 
Nej, har inte så mycket mer på hjärtat. Ursäkta den dåliga uppdateringen. Ska försöka bättra mig!
 
Hoppas ni har det bra!
Goodnight and Goodbye

I guess I just lost my husband

Jag har köpt en ny väska!! Jupps. Superfin är den och bäst av allt - den var på rean. Har ju ganska länge nu velat köpa en ny och idag blev det alltså verklighet. Supernöjd! Blev även ett inhandlande av färg så jag kan börja måla på mina tavlor. Muy Bien! Känns bra att börja på det när jag snart börjar en utbildning där konst kan ingå om man har det intresset. Nu är ju film mitt huvudområde, men ändå ;)

Jag har börjat titta lite på vad som kommer hända till våren, nyfiken som jag är. Ser ut som roliga uppgifter där man bland annat får utforska sig själv. Haha. En uppgift verkade vara att välja någonting, ex en filmscen, som inspirerar mig. Gissa om jag genast klickade mig in på youtube!! Älskar sånt. Tycker ett klipp kan säga ganska mycket om människan som valt det. MEN nu är jag ju inte helt hundra på att det verkligen är uppgiften så jag ska nog inte gå händelserna i förväg. Måste släppa det och faktiskt ha sommarlov! Hmf. OCH skriva synopsis istället så jag får det klart till deadline för ansökan till Manusverkstan. Vore ju tråkigt om anledningen till att jag inte kommer in är för att jag missat att skicka in.. Haha ;)

Nej, nu hoppas jag ni haft en bra dag!! 
Goodnight and Goodbye

For Real


Det känns som att jag varit väldigt dålig på att blogga om Real och spanska landslaget på sistone. Tror det har att göra med att jag inte tror så många av er vill läsa om det. Haha. Men nu kommer ett av de där inläggen som jag gör ändå. Som vanligt handlar det om Ramos. Och Higuain. 

Ramos har semester fram till 28 juli. Med andra ord är det inte tänkt att han ska komma med till Göteborg. Doch har han redan anslutit sig till laget, även om han bara tränar i gymmet. Enligt MARCA handlar det om att Ramos vill vara med laget, speciellt då han är en stor influens i laget. Han har verkligen växt in i rollen som kapten efter att han fått äran att vara det under nästan hela våren i och med att Casillas inte befunnit sig på planen. Jag börjar nästan tycka att Ramos ska få fortsätta som första kapten och Casillas blir andra. Vi får se. Men att avbryta sin semester 14 dagar för tidigt för att vara med sitt lag visar om inte annat på en extrem trohet till sitt lag. PUSS!

Higuain då? Jo, Arsenal nekades. Real vill inte släppa honom, speciellt inte om priset inte är rätt. Dock har nu Napoli gett ett bud som matchar det Real gått ut med är det minsta beloppet de tar för honom. Kommer de nå en överenskommelse? Higuain har börjat träna med Real, men är det tillräckligt för att han ska stanna? Mycket frågetecken nu, vi får helt enkelt vänta och se. Vad jag vill är det dock kanske inte så stor fråga om..

 
Goodnight and Goodbye

Omslag

 
Jag har en förkärlek till fina omslag. Om jag ser två böcker och bara tänker köpa en blir det till 99% den med finast omslag som får följa med hem. Ibland funderar jag på att köpa en bok bara för det fina omslaget. Likadant när det kommer till skivor och film. Om jag inte tänkt köpa något kan det bli av ändå tack vare omslaget.
 
För någon månad sedan såg jag en skiva med ESDM som hade ett superfint omslag. Låtarna är helt okej, men om det inte var för omslaget skulle jag aldrig köpa den. Nu står den högst på min lista. Likadant gäller för Pastora Solers nya album som jag såg idag. Har inte lyssnat på låtarna än, men älskar omslaget så mycket att den också hamnat på inköpslistan. Haha.
 
Kanske inte så värt inlägg, men men. För att sammanfatta - omslaget är viktigt!
Goodnight and Goodbye
 

Bottom of the ocean

Tänk att det ska vara så svårt att få en lägenhet! Under sommaren kör de tydligen med "först till kvarn" så jag försöker ligga på och vara snabb. Men det är svårt, speciellt då det verkar som att alla vill ha de lägenheter jag också vill ha! Haha. Jag kan dela kök. Jag kan dela dusch, men har gärna egen toa. Jag minns när jag var på språkresa i Madrid och delade allting med cirkus 5 andra. Det var ganska jobbigt att hela tiden behöva tänka på att köket kunde vara upptaget en viss tid, alla ville duscha en viss tid och så. Man kunde inte gå på toa när man ville. I värsta fall får jag väl köra på det ändå. Kan ju åka hem på helgerna om det är så. Men jag satsar på de lite bättre först. Får se hur det blir. 
 
Idag var jag och mamma inne i stan en snabbis. Jag köpte en liten present till Elin som har lite grillfest på lördag samt ett par Canvastavlor. Nu ska det börjas med målningen! Måste ta en sväng till Marieberg imorgon bara och köpa rätt färg. Muy bien! Får se om det blir bra eller bara pannkaka av det hela. Haha.
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Goodnight and Goodbye

Hush Hush


Serien jag pratade om, den som fått mig att släppa allt och bara läsa. Hush Hush Saga. Den handlar om Nora Grey, en sextonårig tjej som har högsta betyg i nästan allt. En dag bestämmer sig biologiläraren att de ska omplaceras i lärosalen och Noras bästa kompis Vee som bänkkamrat buts ut mot den mystiska Patch. Nästa dag börjar konstiga saker hända i Noras liv. 

Ja, jag vill inte säga så mycket mer av rädsla att avslöja. Visst låter det som Twilight, men tro mig, det här är annorlunda. Mycket är lika, men då det i Twilight handlar helt om Bella och Edward och de av en slump träffas och blir kära, händer allting i Hush Hush av en anledning. Det här kanske är en Twilight för de lite äldre. Haha. Jag vet inte hur jag ska förklara det, men den är helt fantastiskt. Nog blev jag lite sur på Nora i andra boken för att hon är så svartsjuk, men men. 

Ett litet boktips. VARNING dock - de är extremt beroendeframkallande!

Goodnight and Goodbye

Laughter in the sunlight

Insåg just att det var ett tag sedan jag skrev här. Anledningen är ganska svår att tro när det kommer till mig. Samma anledning som till att jag kom cirkus tio minuter försent när jag skulle träffa Mina igår. Hon blev ganska förvånad. Speciellt när jag berättade att denna anledning är för att jag har läst. Som ni vet är böcker inte direkt ett av mina stora intressen. Jag köper ofta böcker för jag gillar omslaget och tycker de skulle se fina ut i bokhyllan. Läser är sällan jag gör och när det väl inträffar så är det för att jag måste, aka om det är kurslitteratur. Men nu har jag hittat en bokserie som jag helt förälskad i. Kan inte lägga ner böckerna. SÅ bra är dom! Skriver ett eget inlägg om det senare, så tillsvidare får ni gissa vilka böcker det är jag pratar om ;)
 
Det har väl kanske inte hänt extremt mycket sedan jag sist skrev. Jag och Mina har varit och sett två filmer på bio, båda helt okej och båda ska recenseras till Lösnummer. Igår stod en av de jag tycker bäst om på bion i kassan. Trots att han bara stått i kassan någon enstaka gång när jag varit där och recenserat frågade han "visst är det Lösnummer?" Gillar att de börjar lära sig nu ;) haha
Det har också blivit en sväng till Nora. Ingen sommar utan en tur till Strandstugan. Och visst är det något magiskt över den lilla staden? Gillar skarpt! Skulle utan tvekan kunna bosätta mig där! Men först ska jag bosätta mig i Norrköping! Kom nämligen in på masterprogrammet så nu blir det två år till med studier. Muy bien! Kommer dock komma hem till Örebro ganska ofta, speciellt om jag kommer in på Manusverkstan i år igen. Skulle vara så kul! 
 
Ja, vad mer! Jag har lärt mig spela schack! Jag och Mina besökte Schack-SM då hennes föräldrar var funktionärer och hon lärde mig då. Sen spelade vi. Tre gånger. Mina totalkrossade mig. Tre gånger. GAH! Men men, det kan ju bara bli bättre ;)
 
NU ska jag sluta skriva! Haha. Hoppas ni har haft några bra dagar i sommarsolen :)
Goodnight and Goodbye

Biospecial

Nu finns en biospecial uppe på Lösnummers hemsida med fyra recensioner av moi. Ni hittar den här.
Gör också en liten lista på filmerna ni kan läsa om.
 
 
The Bling Ring
Intressant film som är baserad på en verklig händelse, nämligen ligan som bröt sig in hos kändisar då dessa inte var hemma. 
 
 
Man of Steel
Nyfilmatiseringen om superhjälten som kommer från planeten Krypton och har övermänskliga krafter. Och så killen med så fantastiskt fint efternamn i huvudrollen - Henry Cavill.
 
 
 The Internship
Filmen om två medelålders killar som förlorar jobbet och tvingas ut i den moderna världen trots att de inte har någon aning om hur internet fungerar. Trots det lyckas de få sig ett par praktikplatser på Google.
 
 
Dumma Mej 2
Gru är tillbaka, denna gång med karriären som superskurk på hyllan. Men har man en gång varit superskurk har man koll på en superskurks profil. Gru anlitas därför av antiskurkligan för att hinna vem som snott ett serum som i fel händer kan göra mer skada än någon kan tänka sig.
 
Länkar till alla recensioner finns via länken ovan :)
Goodnight and Goodbye

Baby Boom

 
Det känns som att alla får barn nu! Men hittills är det bara par som man nästan väntat på att storken skulle hälsa på. För ett tag sedan skrev jag om Casillas och Saras babylycka, nu är det även ute att Kevin och Danielle Jonas väntar nytillskott. Trevligt tycker jag. Kul med en ny Jonas-medlem! :)
 
Gratulerar önskar jag alltså de blivande föräldrarna!
 
 
 

Hold on

Åh, tänkte jag, när jag klipper gräset i solen idag kommer jag allt bli lite brunare. Pyttsan! Det slutade med att jag fick gå in och klä på mig långärmat och jeans för att inte bli uppäten av alla bromsar. Att bo på landet, nära skogen, har sina nackdelar. 
 
Nu tar jag en liten matpaus innan jag gör mig klar och beger mig mot stan. Blit lite fika med Mina, möte med filmklubben och avslutningsvis bio. Trevlig kväll med andra ord. Ännu trevligare när jag vet att resten av familjen får bära hö. Fjärde året nu som jag gör något annat och inte kan vara med. Jag klagar inte.
 
Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Aint it always

Sååå typiskt. Åkte till MediaMarkt med videokameran. När jag kom fram till disken och skulle förklara mitt problem pep det till och plötsligt funkade den som den skulle. Haha. Grrr. Hoppas den håller sig nu. Vore ju så typiskt om den gick sönder igen precis då garantin går ut ;)  Fick en länk också så jag ska gå in och kolla efter en laddare till systemkameran. Muy Bien!
 
Annars idag har det väl inte hänt så mycket. Har varit illamående med huvudvärk nästan hela dagen. Usch. Hopas det inte är sjukdom på gång utan bara att jag druckit för lite. Tror på det sista. 
 
Igår började jag titta på boxen med Big Bang som jag fått av Mina. Sååå bäst! Haha. Roligt även när man redan sett det ;)
 
Så mycket intressant hade jag att berätta. Äsch. Hoppas ni haft en bra dag.
Goodnight and Goodbye

Projekt: Hitta Serier


På nya filmbloggen har jag och Elin tänkt lista våra favoriter inom både film och serier. Film har jag inga problem med, men serier är en annan fråga. Vill inte skriva en massa komediserier! Har dock tre av fem. Once Upon a TimeGrey's Anatomy och Supernatural är givna. Men sen då? De andra två? Projekt "hitta serier" är igång. Började kolla på en serie jag haft ögonen på ett tag, Valentine, men den lyckades aldrig fånga intresset. Tog därför en annan som jag också funderat på ett tag då jag absolut älskar Skönheten och Odjuret. Serien är Beauty and the Beast. Fy sjutton vad jag föll för den. Och då har jag bara sett första avsnittet. Spelas bra musik i avsnittet, filmen eller trailern så faller jag ju lite extra. Sista låten i det här avsnittet var Never let me go med Florence + The Machine. En av mina absoluta favoritlåtar. Ett extra plus alltså!

En serie till på listan alltså. Endast en kvar. Alla tips mottages. Jag älskade serien Off the Map, men den tog sorgligt nog slut så fort. Kanske inget att skriva med? Som sagt, tips mottages tacksamt!

Goodnight and Goodbye

Out in the sun

Jag har faktiskt varit ute och solat en stund idag. Ja, ni läste rätt. Normalt brukar jag ju undvika solen, men jag tröttnade på att vara så vit när alla andra bara blir brunare så jag gick ut och lade mig en stund. Resultat blev det. Nu har jag inte blivit så extremt brun, man kan nog fortfarande kalla mig viting, men randen jag hade är borta och ryggen ser inte så missbildad ut längre. Haha. Tummen upp till det! Dock känner jag att huvudet inte mår så bra nu. Det där med att kallsvettas och snurret i huvudet gör att det nog kommer dröja ett tag innan jag går ut igen. Att sola är verkligen inte min grej!

I övrigt har jag letat kvitto till största delen av dagen. Utan någon lycka. Jag hittar alla kvitton utom just det till den trasiga videokameran. På kundtjänsten sa de dock att så länge det gällde garantin så kan jag ta med ett kontoutdrag och leg till affären så skulle det nog gå att ordna. Super. Ska se om jag kan fixa det imorgon. Egentligen vill jag inte ha en ny filmkamera utan kanske byta till något annat, men jag antar att det är en ny filmkamera av samma märke eller ingenting alls. Dessutom måste jag ju ha något att filma informationsfilmen till mammas jobb med och jag har inte fått tag på någon annan kamera. Ingen som har något att filma med hemma? 

Elin håller också på att fixa nya bloggen. Ser riktigt bra ut tycker jag. Vi bollar idéer lite.. eller ja, hon kommer med förslag och jag säger vad jag tycker. Haha. Ska bli riktigt kul att komma igång. SÅ fort det är klart så lovar jag att länka!!

Hoppas ni haft en solig och fin dag nu!
Goodnight and Goodbye

When love takes over


Då jag och Mina gick ifrån baren/restaurangen där vi sett finalen av EM 2012 stannade vi till vid en storbildsskärm. På skärmen hölls en intervju med Casillas och den som intervjuade var hans egna Sara Carbonero. Framför skärmen stod en hel grupp människor som bara stod och väntade. När intervjun var slut kramade Casillas om Sara och hela gruppen jublade. Det råder inga tvivel om att dessa två är ett av Madrids favoritpar. Jag förstår dom. De är fantastiskt söta tillsammans och man vill att de alltid ska vara lyckliga tillsammans.

När jag därför fick veta att det kommer anlända en liten bebis i slutet av året alternativt i början på nästa år kunde jag inte hjälpa att le. Jag har svårt att tro att jag är ensam om det. Inte många bebisar är nog så efterlängtade! Haha. 

Ville bara skriva ett litet inlägg om Casillas och Sara. Haha. Nu var det gjort och jag håller alla tummar att det går bra för dem.

Goodnight and Goodbye

Stuck in forever

Jag har alltid varit den som föredragit Elgiganten före MediaMarkt, dumt nog mest på grund utav reklamen på TV. Tänk vad den gör egentligen. Nu har jag dock ändrat uppfattning. De som är experter på Elgiganten har ju egentligen ingen koll alls. I onsdags var jag där, visade upp mina batterier och berättade klart och tydligt att de var till videokamera och systemkamera. Jag fick då en laddare som jag köpte. Super. När jag kom hem insåg jag att den var till digitalkamera och inte alls funkade till mina batterier. Igår lämnade jag tillbaka den och åkte till MediaMarkt istället. Där gjorde jag om samma sak igen. Killen tittade på samma som jag fått från Elgiganten, men konstaterade att den nog inte skulle funka. Sen berättade han att till videokameran ska jag nog inte ha någon laddare utan kan ladda genom en sladd. Jaha, varför kunde inte han på Elgiganten säga det som också var expert på kameror? Nej, i fortsättningen handlar jag på MediaMarkt. Punkt. 

Igår var ju sista dagen på praktiken. Eller vi får se, om jag inte kommer in på något av programmen i Norrköping så kanske jag fortsätter. Hon som är min kontaktperson (ja, jag säger så istället för handledare då hon mer varit just en kontaktperson!!) sa att jag gärna fick komma tillbaka och att de nog skulle kunna fixa mer varierade uppgifter till hösten då de ska starta en massa saker. Okej. Kanske blir bättre då? Har ju trivts väldigt bra med människorna och kontoret i sig. Vi får se helt enkelt. Från första dagen jag kom dit, alltså ungefär tre veckort tillbaka, har jag varit extremt taggad på den här filmbloggen. Elin lovade att hjälpa med att skapa hemsidan samt korrekturläsa och så om jag vill ha den på engelska. Hon kunde också tänka sig att ibland göra egna inlägg. Muy Bien! Nu ska jag bara komma på ett namn. "Snow and Ice Film" var första då det får ett sammanhang med det jag vill döpa mitt eventuella företag inom manus till sen. Nu funderar jag dock på "Beneath the Story". Vad tycks? Martina fick mig att tänka till lite och nu är jag ganska så väldigt pepp på det sista. Haha. Tack för det Martina! :)

Jag får fortsätta tänka här när jag är hundvakt hela helgen. Hoppas ni njuter ordentligt i det här fantastiska vädret!

Goodnight and Goodbye

Leaving


Det börjar bli klart nu. Real och Arsenal har i princip bara kvar att skriva kontrakt så går Higuain över. Jag trodde jag skulle vara ledsnare. Vem vet, det kanske kommer. Förra året när det bara var prat om det var jag helt förstörd. Haha. Kanske tack vare det som sorgen inte kommer förrän det är helt klart. Nu kan jag ju bara börja följa Arsenals matcher också, men det är ju ändå något speciellt när favoriterna finns i favoritlaget. Snyft.

Goodnight and Goodbye
 

People like us


Chris Pine, Elizabeth Banks, Olivia Wilde. Det känns som att skådespelarkåren i People like us är väldigt aktuella med filmer hit och dit. Olivia Wilde tycker jag man läser om titt som tätt är med i nya filmer. Chris Pine hade först This Means War och nu Star Trek Into Darkness uppe på dukarna. Elizabeth Banks är kanske mest känd, iaf i min värld, från Hunger Games som ju får en uppföljare snart. Bra casting med andra ord. En film om en son som får veta att hans pappa har en dotter. En kärlekshistoria som aldrig kan bli just en kärlekshistoria. En helt okej film om jag får säga det så. 

Recensionen hittar ni här


En sång för Marion



En sång för Marion är en film som leker lite med folks känslor. Det är en perfekt balans mellan skratt och gråt. Jag tror jag är lite av ett fan av Gemma Arterton också som spelar körledare Lizzy. Tidigare har hon bland annat varit med i miniserien Lost in Austen som är helt fantastisk. I denna film är det några riktigt bra sånginsatser. Inte för att det är fantastiska röster, utan för att det är fantastisk känsla. Frågar du mig så är känsla viktigare än rösten. En film jag kan rekommendera. 

Vill ni läsa recensionen så finns den här.


Baksmällan del III


För ett tag sedan recenserade jag Baksmällan del III. När jag pratat med andra och läst andra recensioner så håller inte den här filmen samma nivå som de andra. Själv tycker jag att det äntligen blir intressant. Plötsligt är det baksmällan från sina föregångare som står i fokus och som jag skriver i recensionen så jobbar karaktärerna framåt istället för bakåt. Enda som jag saknade från de föregående filmerna är att det görs en koppling till Jonas Brothers. Haha. Optimalt hade varit om Alan sett någon av bröderna. Så perfekt avslut det varit!! Grr. ;)

Vill ni läsa recensionen så hittar ni den här.


Last Day

Idag är sista dagen på praktiken. Både skönt och lite tråkigt. Nu måste jag återgå till jobbsökandet igen, men samtidigt så välkomnas sovmorgon med öppna armar. Haha. Finns det något bättre än just sovmorgon? Svårslaget. Kommer dock sakna några personer, speciellt då Sana som är den andra praktikanten och som jag jobbat ganska mycket med under den här tiden. Snyft. Men vi får hålla kontakten.

Igår var jag iväg och gjorde ett reportage om Jägareförbundets ungdomssatsning. Riktigt intressant. De jag intervjuade sa några riktigt bra saker som iaf lyckades få mig att tänka till lite angående det här med jakt. Hoppas min artikel kan öppna ögonen på andra också, även om jag fick sorla ganska rejält då texten inte kan bli för lång när det är på webben. Får se när den kommer upp sen, men i vanlig ordning dyker den upp till höger bland alla andra av mina artiklar. Tummen upp.

Hela reportaget tog mycket kortare tid än jag räknat med så jag kom tillbaka till stan ganska tidigt, men ändå inte så tidigt så jag kunde gå till kontoret. Jag och Mina bestämde då att ta veckans sista bio då istället för idag som först var planerat. Dumma Mej 2 sågs och jisses vad jag gillade den. Haha. Recension skriven och inskickad, får se  när den dyker upp. Har ju tre skrivna recensioner ligga nu utan att de blivit publiserade. Två till har jag planerat in till nästa vecka. Det är rullning nu och jag absolut älskar det! Finns det något roligare än att se film och sedan skriva ihop de där recensionerna? Inte mycket iaf. På tal om det såg jag precis att det varit lite dåligt med uppdateringen på just film här på bloggen. Vill ju göra en egen blogg till bara det, men under tiden kör jag här. Kommer bli mer uppdatering snart. Kanske idag. Har inte så mycket mer att göra på kontoret nu så. 

Hoppas ni har en bra dag denna fredag!
Goodnight and Goodbye

Undone

Såg nu att dvdkritik.se firar sin 3500:e recension idag. Grattis! Jag är glad att ha fått chansen att vara en del av det.

Idag är en ganska seg dag. Händer inte så mycket. Skrev ihop recensionen på Man of Steel på förmiddagen och har på eftermiddagen varit ute och försökt få ihop några svar till marknadsundersökningen. Gick sådär så jag ringde upp några som fick svara över telefon. Haha. Mina var lite osäker på om hon skulle vara med och eventuellt vinna en spa-upplevelse för hon tyckte jag lät som en säljare. Jahapp, de där samtalen har minsann satt sig. 
På tal om Man of Steel så fick vi en extrabiljett efter visningen igår. Mitt i filmen försvann bilden i ungefär en halv minut vilket SF ville kompensera. Tackar! Måste säga att jag är en som skulle kunna försvara SF mot alla som säger negativa saker om dom. Några under filmen gick strax efter avbrottet, tror de tyckte det förstörde. Kände igen en av dem från kortfilmsfestivalen Josef förra året. Jag förstod inte alls hans film, men vann gjorde han. Är man en som gör mer konstfilm så kanske man inte kan missa bilden i några sekunder. Då missade de också extrabiljetten. Skyll er själva! 

Efter praktiken idag ska jag och mamma åka ut till Marieberg. Jag ska kolla om jag kan få köpa en batteriladdare till mina kameror. Eftersom vi ska åka och göra ett reportage imorgon kan det ju vara bra att ha en kamera med sig. Förstår inte alls vart jag lagt mina laddare. Ja, jag har två och BÅDA är borta. Blir så frustrerad. Hoppas det löser sig idag bara, trots att det kommer gå på cirka 700:-. 

Det var det. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

2 juli


Idag känns det som en dag att fira. Det var nämligen exakt ett år sedan jag och Mina fick se våra pojkar. En av de absolut bästa dagarna i mitt liv, om inte det absolut bästa. Som ni ser ovan var det ju också första gången jag fick se Ramos live, och ni vet nog alla vad jag tycker om den människan. Haha. 

Jag och Mina firar som sagt genom att besöka bion. Hur firar man på ett bättre sätt liksom? Tror jag ska fika med något mumsigt också innan. Eller något sånt. Nåt blir det. PUSSSS!!

Goodnight and Goodbye

Calling You

Jag lyckades komma undan ringningen igår. Skönt. Blir att sätta sig en stund med det idag istället. 10 till har jag på listan och sen skulle eventuellt min handledare skriva ihop en lista också. Även om det har blivit lättare och inte är lika läskigt längre så hatar jag att ringa! Kommer nog aldrig ändras. När vi ändå pratar om att ringa så ska jag även slå en pling till Elins mamma under dagen. På torsdag ska jag eventuellt åka till ett läger de har för ungdomar och göra ett reportage om till Totally Örebro. Skulle vara skönt att ägna en hel dag åt bara journalistik och slippa allt som har med maeknadsundersökningar och mötesbokningar att göra! Handledaren har godkänt så nu ska jag bara dubbelkolla med Lena så att allt blir bra. Muy bien!
 
Igår var även jag och Ia på bio. Gosh vad jag älskar bio. Haha. Vi såg The Internship och recension kommer. Idag kör jag på nästa. Jag och Mina ska se Man of Steel och det av en lite speciell anledning. Återkommer nog om det under dagen ;) Sen ska den självklart recenseras också! Sen är det bara en film kvar denna vecka. Nästa vecka är det nämligen nya på gång. Love it!!
 
Nu ska jag göra mig klar innan jag åker in till praktiken. Hoppas ni får en bra dag!
Goodnight and Goodbye



RSS 2.0