Time to change the game


Ikväll gäller det. Ikväll ska det vändas. En final på Wembley.. Oslagbart. Kämparglöden finns där. Om några kan vända så är det just Real. Spanien pratar om La Remontada - vändningen. De har gjort det förut, de kan göra det igen. Whites never give up.

Hala Madrid!

Today and tonight

Jag tror att jag fått igenom en ändring på Lösnummer. För några veckor frågade jag nämligen webbredaktören varför vi inte recenserar film på sommaren då det är högsäsong för många storfilmer. Han skulle prata med Emma om det och idag fick jag veta att de gärna fortsatte och vill ha recensioner även under sommaren. Lite stolt tjej sådär. Jag hoppas jag får fortsätta recensera. Som sagt, det är många storfilmer, som jag vill se, som kommer och det vore ju inte helt fel om jag kunde recensera några av dom. Har mailat igen så vi får se.

I övrigt funderar jag på att bosätta mig i en husbil. De är väl typ extremt dyra, men tänk vad bra det skulle vara. Då kan man bo vart man vill. Och när man ska på konserter i Stockholm och liknande behöver man aldrig tänka på att det blir för sent med buss och liknande hem för då kan man alltid sova kvar, fast man är hemma. Då är man hemma överallt. Hur bra? Och så kanske man helt plötsligt vill flytta till ett annat land för en stund. Ja, bara att åka. Huset tar jag med. Helt klart något att fundera på!

Så roliga tankar har jag idag. Nu ska återgå till manuset som jag ska ge feedback till. Blev bara cirka 10 sidor lästa igår så jag har ju lite att ta igen nu. Hoppas ni har en bra dag och njuter av Valborg om det nu är något ni brukar fira.

Goodnight and Goodbye

Arton


Nu var det ett tag sedan jag gjorde en veckolista. Kanske för att mina dagar brukar se exakt likadana ut så det inte är något intressant att läsa. Haha. Men nu kör jag igen. Lite på detta viset kommer min vecka se ut.

Måndag. Läsa lite manus och skriva några kommentarer. Ikväll sen är det möte med filmklubben. Är fortfarande kluven på om jag ska gå eller inte, känns onödigt att göra över med en massa bensin för det. Speciellt då jag vet att de klarar sig fint utan mig också. Eurovision-skivan släpps också. Har inte bokat, så jag får se när den inhandlas. Om jag åker på mötet kanske det blir en sväng i några affärer också och se om jag hittar den ;)

Tisdag. Eventuellt läsa manus igen och se över mina kommentarer. Eventuellt sen också blir det Iron Man 3. Hyrde de två första i helgen och har sett så nu kan jag se trean utan problem. Utöver det är det att tagga hela dagen. På kvällen spelar nämligen Real sin returmatch på Bernabeu i CL och det omöjliga ska bli möjligt. De måste vända 4-1. Med Real är ingenting omöjligt. Whites never give up! Tackade till och med nej till grillning i Lindesberg. Laget har begärt att vi fans står med dom och kämpar. Jag lyder självklart. 

Onsdag. Manusverkstan. Få lite behövlig feedback om mitt manus så jag vet hur jag ska gå vidare. Lite speciell verkstad den här gången. Vi är fyra i varje grupp, men bara två manus. Förhoppningsvis blir det inte allt för sent. 

Torsdag. Reading. Den första. Ska bli fantastiskt kul även om det inte är mitt manus. Samtliga manus har man ju varit med och gett feedback på och man känner ju manusförfattarna. Dessutom ska det bli kul att se hur det går till samt att höra vad producenterna har för feedback, om den ser ut ungefär som den man själv har gett. Om inte kanske man lär sig ett och annat. Efter är det lite mingel på stan där vi andra har chansen att bekanta oss lite med producenterna. Två av dom har jag redan träffat, och den tredje tror jag inte är producent på samma sätt. Kan bli kul ändå. Denna dag firar även min mormor och morfar 60 år som gifta. Vi kommer inte fira extremt mycket, återkommer till det.

Fredag. Johan och AnnaLena kommer. 

Lördag. Nu kommer firandet av mormor och morfar. Det blir mat på någon lite mer exklusiv restaurang, champagne och bara trevligheter. Har man varit gifta i 60 år ska det banne mig firas!

Söndag. Johan och AnnaLena åker hem.

Jaha, så ser min vecka ut. En hel del roligt att se fram emot alltså. Ska bli otroligt kul att ta tag i veckan. Hoppas ni känner ungefär likadant med vad ni nu kommer ha för er. Och att solen tittar fram så mycket som möjligt, även om jag faktiskt älskar när det regnar (iaf när man sitter inne och kan se ut).

Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Det är något med den här låten. Förra året skickade Spanien den fantastiska sångerskan Pastora Soler med den lika fantastiska låten Quedate conmigo som hade en text som gjorde att man bara ville gråta. I år skickar de den fantastiska gruppen El Sueño de Morfeo, en grupp som kan beröra utan att slå på stortrumman. Det känns som att Spanien hittat ett vinnande koncept. Hoppas verkligen det ger utdelning. Låten, Contigo hasta el final, som betyder "Med dig till slutet" , är även den helt fantastiskt fin. Om jag älskade Pastoras låt så älskar jag den här ännu mer. Otroligt fin text och musiken tror jag kan dra med de flesta. Går på repeat i min mobil för tillfället. Kan vara en av mina nya favoritlåtar. Jag tror på Danmark i Eurovision, men hjärtat klappar för och jag hoppas på att det blir Spanien 2014.

Goodnight and Goodbye

Stop writing

Varje gång besöksstatistiken ökar här på bloggen så slutar jag skriva. Det verkar ju logiskt? Haha. Kanske är något undermedvetet som säger att jag inte vill ha fler läsare. Eller inte. Bara råkar bli så ;)
 
Jag har insett att jag i princip inte skrivit något om Eurovision. Inte om man jämför med hur mycket jag brukar skriva och hur mycket det finns att skriva. Jag har inte haft tid att lägga så mycket tid på det tyvärr, och har inte tagit tiden då jag tror de flesta av er som läser inte är extremt intresserade. Kanske kommer några inlägg dock nu när det börjar närma sig. Vi får se. Känns som att det kommer bli helt fantastiskt!! Längtar!
 
Nu ska jag och familjen åka till Marieberg. Vi måste kolla några saker, bland annat ska jag kolla efter en ny väska. Min Madrid-väska börjar gå sönder lite så jag har bestämt att bara ha den vid speciell tillfällen. Vi får se om jag hittar någon bra och i rätt prisklass.
 
Hoppas ni alla har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Så länge solen ler

Men titta, jag tror allt att solen hittade fram igen. Välkommen tillbaka!

Gårdagen blev inte så tokig. Först träffade jag Elin på Bara Vara och sedan gick vi vidare till Espresso House och träffade upp Alice. Nu låter det som att jag och Elin älskar att fika. Haha. Så är inte fallet! Tanken var att vi alla skulle träffas på Bara Vara, men Alice hoppade på fel buss så vi fick masa oss till Espresso House istället eftersom Alice hade gjort illa foten och hoppade på kryckor. Jag testade en Frappino med chokladsmak för första gången. Me like!! I övrigt var det trevlans att träffa människorna igen. 

När jag kom hem igår hittade jag ett litet fin brev. Det var två fribiljetter till Warm Bodies inut. TACK! Jag skulle ju gärna säga att det faktum att jag fick fribiljetter till The Host för några veckor sedan och nu till Warm Bodies har att göra med att jag är extremt viktig inom filmvärlden med mina recensioner, men icke. Jag har bara hittat rätt ställen att tävla på. När man inte har råd att gå om man inte får göra det gratis så får man väl hitta andra sätt att kunna gå på. Alla kan jag ju inte recensera ;)

På tal om recension så ska jag ta och se en film som ska recenseras till dvdkritik nu. Hoppas alla har en fin dag och får njuta lite av det fina vädret.

Goodnight and Goodbye

Past, Present, Future


Jag hade skrivit ett relativt långt inlägg om vad jag tycker om att spansk media totalt hänger ut Messi efter att han gjort EN dålig match efter att han precis kommit tillbaka efter en skada. Ska stackarn inte få göra något dåligt efter allt fantastiskt han gjort? Ingen är på topp jämt. Och då är jag endå en inbiten Madridista. Jag lämnar det så, så slipper ni läsa ett extremt långt inlägg om det ;)

Istället säger jag bara att alla mina tummar nu är hållna. Ni får hemskt gärna hålla några åt mig också. Real ska till final. Det här är vårt år i Champions League.

HALA MADRID!!

For the fans


Tror ingen har missat att Justin Bieber är på besök i Sverige och gör hela tre spelningar. Idag är sista. Många har på facebook, twitter m.m uttryckt sig illa och skrivit ganska hemska saker om Bieber och hans så kallade "beliebers". Läste en krönika av Malin Collin på Expressen om detta och varför det är fel att göra detta - förutom det uppenbara om att det är helt idiotiskt och elakt. 

Bland annat skrev hon det att de som skriver dessa kommentarer ofta är unga killar som sitter hemma och spelar spel med monster som dödar varandra eller åker runt genom Sverige på fotboll och startar slagsmål för att någon har fel halsduk på sig. Intressant och absolut läsvärt. Tycker den här krönikan är något att tänka på även kring andra saker - exempelvis Twilight. Låt fansen vara och låt dom gilla vad sjutton dom vill!! De är inte värre än någon annan för det!

Om ni vill läsa så hittar ni krönikan här.

Goodnight and Goodbye

Am I alone in this fight

Idag ringde klockan klockan 7. Kanske bäst att tillägga att det är tidigt då det kommer till mig. Haha. Aja, bara att kliva upp och köra mamma till jobbet. Jag ska åka in vid 13 och träffa Elin och då behöver jag ju bilen. Tycker vi löst det bra. Nu fick jag lite välbehövd extra tid som jag exempelvis kan lägga på att blogga och skriva på manuset. Muy Bien. 

På tal om mitt manus. Jag har kommit lite till ett svart hål. Haha. Vi har deadline idag, men det känns inte alls som jag vill lämna in. På ett sätt vill jag gå på mötet nästa vecka, på ett sätt vill jag inte. Jag har lagt in några saker i manuset och det vore bra att gå på mötet för att få lite feedback på vad som funkar och inte. Vad jag ska jobba vidare på och vad jag ska skippa. Samtidigt så spelar Real sin returmatch på Champions League då och jag är rädd att jag inte hinner hem till det. Det verkar nämligen som att TV6 visar Barca-Bayern den här veckan och Real-Borossia nästa. Så typiskt att de ska spela på onsdagen. Grrr. Kanske ska tillägga ocskå att Real och alla fans hoppas mycket på den här titeln. Vi kommer inte vinna ligan, utan mesta fokus ligger just på Champions League. Det har det gjort nästa från början den här säsongen. Skulle betyda så mycket, det är den här titeln vi vill ha i år. Om det varit någon annan match som inte betydde så mycket hade jag självklart gått på mötet. Nu.. Jag är inte säker.. Aja, får prata lite med Elin, hon kanske kan peppa mig att missa matchen. 

Hoppas nu ni har en bra dag alla!
Goodnight and Goodbye

Good News

Idag kom det ut att Edward af Sillén och Daniel Rehn, båda manusförfattare till Eurovision, kommer skriva manus till Colin Nutleys kommande film Medicinen. För mig som älskar Edward är detta självklart en väldigt glädjande nyhet. Har bara sett honom i Mello och Eurovision sammanhang. Ska bli kul att se hans fördigheter som manusförfatter till film. Längtar!!Dessutom ska Petra Mede spela med i filmen. Ännu mer Eurovision-feber alltså. Förutom Petra är Helena Bergström, Ewa Fröling, Cecilia Forss och Maria Lundqvist med i filmen. Självklart lite fler också, men främst dom ;) Spännande!!

Goodnight and Goodbye

Welcome to the fairytale - EvilRegal


Long live the evil queen!

Årets bild 12/13


Nu är det dags att rösta! Min bild fick nummer 2, vilket är en del av mitt turnummer. Kanske ger lite tur. Haha. Tror dock bilden på Magnus Uggla vinner. Tror det varit en konsertbild som vunnit varje år. Vad ska jag säga? Människor älskar konsertbilder. MEN, ni får mer än gärna slänga iväg en röst på min bild ändå. Vill ju inte bli röstlös och kanske att man kan ge Magnus Uggla en liten fight ;)

Sa jag att man kan vinna ett presentkort på Akademibokhandlen laddat med 200:- ? Jo, det kan man. Om man inte vinner det har man chansen på en superfin ta-med-mugg från Lösnummer. Jag har en och den är nog banne mig min finaste. Älskar den! SÅÅÅ, rösta, rösta, rösta :D 

Ni hittar länken till tävlingssidan här

Thinking about ya

Men vad är problemet. Jag har inte riktigt snuvig länge, inte heller har jag extremt ont i halsen. Trots det har jag stundvis svårt att andas för det känns som att jag är täppt. Förkylningar är konstiga. Och då menar jag EXTREMT konstiga. Hmf.

Idag åkte jag på eftermiddagen in till stan för möte och bio. Mötet var i  vanlig ordning med filmklubben. Gick bra som vanligt, även om det känns som att vi har en del att fundera över. Bland annat medlemmarna. Vi försöker göra klubben till något bra och roligt, men får ingen respons från våra medlemmar. Funderingarna om vi verkligen ska ha en filmklubb eller bara vara ett gäng som sköter filmfesten har börjat komma upp. Känns som att man inte får så mycket tillbaka. Vi har liksom ca 80 medlemmar (varav vissa inte vill betala, bara ha information) och som mest har det varit 30 pers på en visning. Då inräknat oss i styrelsen. Lite väl lite kanske. Aja, vi får se hur det går med det.
Efter mötet var det bio med Agnes, Martina och Linnea. Väldigt trevligt att träffa tjejerna, som vanligt görs det allt för sällan, dock mindre trevligt med själva tittandet av filmen. Missförstå mig inte - filmen var fortfarande bra (speciellt till eftertexterna då en av väääärldens bästa låtar kommer), men bakom oss satt ett gäng killar som man bara ville ställa sig upp och kasta alla popcorn på. Nu hade ju inte jag några popcorn, men dom hade. Jag ville kasta deras popcorn på dom och skrika att vi FAKTISKT försökte kolla på filmen. Men jag gjorde inte det. Ångrar mig lite nu. Är fortfarnade lite sur.. som ni kanske märker. Haha. Men jag menar.. KOM IGEN! Bara sitt tyst, ät dina popcorn och njut av Ian. Eller ja.. hela filmen. Okej, jag slutar skriva nu. TACK!

Hoppas ni alla haft en bra söndag!
Goodnight and Goodbye

Ute på promenad

Det gäller att njuta av det fina vädret. Hur gör man det bättre än genom att ta hunderna och gå på en liten promenad?

Beautiful dress


Jag har fallit lite i kärlek i brudklänningar. Nej, det är inget "åh jag vill gifta mig" och blablabla. Jag vill inte gifta mig. INTE. Jag bara tycker de är fina. Elsa samlar på vintageklänningar och hyr ut bland annat brudklänningar och att läsa om alla hennes klänningar har gjort att jag fastnat för detta. Kan vara en liten fas jag går igenom. Vem vet? 


Playing in my Music Box


Ibland vill man bara att allt ska vara precis som det alltid har varit. Ibland vill man att allting ska ändras. Varför inte låta allting vara som det alltid varit i det nya. Stay forever young, även när man blir gammal? Förhoppningsvis utvecklas vi, men det betyder inte att vi måste stänga ute de vi var förut. 

Minnena av förr kommer alltid leva och en del av mig tycker just nu att det kanske var bättre förr. Jag ska banne mig inte låta det få gå förbi som ingenting. Minnena kommer alltid vara en del av den jag är och den jag kommer att vara. Heres to never growing up!

Writing and stuff

Förkylningen börjar bli lite bättre nu. Kan vara alvedonen jag tog för en stund sen också. Haha. Näsan rinner iaf inte non-stop så någon förbättring är det ju. Har inte gjort så extremt mycket de senaste dagarna, bara försökt vila och bli bättre. 

Just nu kollar jag på Hobbit och försöker skriva lite manus. Många (främst min mamma) har kommenterat att jag ser för mycket på Hobbit. Kan inte hjälpas. Den är helt fantastisk och vad är bättre att se på när man skriver manus än den mest fantastiska filmen? Just det. Om någon ger mig en bättre film så lovar jag att kolla på den istället ;) 
Vad gäller mitt manus så hittade jag en film som var ganska lik min, med relationen mor - dotter. Enda grejen är att den filmen handlar om konståkning och min om dans. Försöker ändra lite så de inte ska vara så lika. Inte världens roligaste när man hittar en film som liknar den man skriver. Men men, min syster höll inte med. Enligt henne händer det en massa saker som inte är som i den filmen. Får hoppas att hon har rätt. Kanske bara jag som överdriver.

Nej, back to work! Hoppas alla har en fin dag :)

Goodnight and Goodbye

Kommande recensioner


Idag åkte jag in och hämtade filmerna ovan. De ska recenseras till dvdkritik. Bröllop i Italien har jag redan sett och den är helt okej. Damsels in distress har jag inte sett, men den verkar lite rolig. Ser fram emot båda!

Fortsättning följer..

Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box La Oreja de Van Gogh - La Niña Que Llora En Tus Fiestas

Easy A


Igår såg jag Easy A för första gången. En film jag velat se ett tag nu, främst då det är Emma Stone i huvudrollen. Trots det blev jag positivt överraskad. Den var kanske lite seg i början, men sen blev den bättre och bättre. Jag absolut älskade den! Kommer defenitivt bli ett inköp av den när plånboken tillåter. Till alla som ännu inte sett den: Se den!! Det är en order! Haha.


Jack the Giant Slayer


Nu finns min recension av Jack the Giant Slayer uppe på Lösnummer. Om ni vill läsa hittar ni den här. Stilmässigt var den väldigt lik The Three Musketeers och ett tag trodde jag nästan det var samma som gjort dem. Icke. Om man ser till musiken hade de nästan tagit en slinga från Härskarringen och gjort om några toner. Extremt frustrerande. Ett tecken på en kompositör som inte kan skapa originalitet. Synd, för i övrigt var den riktigt bra. Tror vi får hålla ett öga på både Nicholas Hoult (Jack) och Eleanor Tomlinson (Isabelle) i framtiden. 

Goodnight and Goodbye

If you wait for me

Igår började min hals göra ont, men jag höll tummarna för att ingen förkylning skulle bryta ut. Det fick jag äta upp. Kunde knappt sova inatt! Det skumma är att endast ena näsborren är täppt. Hur som var det inte det som höll mig uppe. Jag har lite problem med min käke och det har blivit värre på sista tiden. Inatt var det värre än det någonsin varit. Gjorde för ont för att sova så när klockan var 05.15 bestämde jag mig för att låta sömnläsheten göra någon nytta. Jag har en TV-serie ligga som ska recenserar till dvdkritik. Lie to me season 3. Bara att börja på den. Har inte kunnat stoppa än! Väldigt bra. Dessutom har jag upptäckt lite ny musik i samband med den. Alltid bra. Låten som spelas till förtexterna är AMAZING!
Käken är lite bättre. Förkylningen är dock ett faktum. Suck. Men men, det drabbar ju alla så det är bara att ta.

Jag skickade även in min recension av Jack the Giant Slayer igår. Inatt fick jag svar. Han hade varit lite orolig att jag inte skulle komma med någon recension den här helgen. Haha. Är det ett tecken att jag recenserar lite för mycket? NEJ, det lät som något bra. Tre kvar den här terminen.. Om jag inte hittar fler filmer. Inte helt omöjligt! ;)

Har inte så mycket mer att säga. Hoppas ni har en bra dag nu alla!
Goodnight and GoodbyeNytt i rummet


Jag har fixat lite i mitt rum. Igen. Haha. Nu har jag gjort min byrå lite mer "filmisk" som ni ser ovan. När man köper samlarmuggar så får man ju en figur med. Såhär har jag löst det. Plus mina Hobbit-figurer. Om jag hade pengar skulle jag köpa fler för de finns fortfarande på bion. Hmm

Jag snodde även Ias tavla som man kan skriva på (typ som en white board). Super att ha till manus. Har redan börjat strukturera upp En kopp varm choklad. Hoppas det kan hjälpa också. Haha.


Bara för att kommentera: det är inte okej med detta väder. Usch! När jag gick imorse kastade träden snö på mig. Och sen var det en massa slask. Är fortfarande. Våren hade ju börjat komma. Hoppas på bättre väder imorgon.

Goodnight and Goodbye

Song of the Day


So hard to see myself without him
I felt a piece of my heart break
But when you're standing at a crossroad
There's a choice you gotta make

I guess it's gonna have to hurt
I guess I'm gonna have to cry
And let go of some things I've loved
To get to the other side

I guess it's gonna break me down
Like fallin when you try to fly
Sad but sometimes
Moving on with the rest of your life
Starts with goodbye

Carrie Underwood - Starts with Goodbye


Help wanted

Jag ska återigen vara med i Lösnummers tävling "Årets bild": Det går ut på att redaktionen får tävla med varsin bild (självklart frivilligt och för både fotografer och skribenter) som är tagen i samband med en artikel, men den behöver inte ha varit publicerad. Min kommer från min sommarkrönika från Madrid. Enda problemet är att jag inte kan välja! Haha. Jag har fyra och ni får mer än gärna säga vilken ni tycker jag ska skicka in. Sen får ni självklart hjälpa till och rösta sen ;) Men som sagt, vilken ska jag välja?


Bild 1.


Bild 2.


Bild 3.


Bild 4.

Så.. vilken ska jag välja?

False

Okej, som ni säkert vet har jag varit lite fram och tillbaka med det här med Ramos och Pilar. Nu har jag valt att inte vara det längre. Jag läste EXAKT samma artikel som den jag läste om att de skulle få barn men som handlade om Higuain (oj, nu låter det som att jag inte gör annat! Haha, men jag brukar faktiskt inte kolla runt sådär..). Hur troligt är det då att det stämmer? Det var samma sida men exakt samma ord. Allt som var utbytt var deras namn. Nej, nu väljer jag att endast tro vad de skriver själva på twitter. Tack för det!

Igår åkte jag som sagt in till stan. Jag kom en kvart efter att bion hade öppnat och alla biljetter till förhandsvisningen av Warm Bodies var slut. EN KVART! Det var ju tråkigt. Nästa gång det är en film jag verkligen vill se ska jag vara där och hänga på dörren. Allt annat gick dock bra och det blev en trevlig kväll med Mina. Ska skriva ihop en recension av filmen vi såg också. Får icke glömma. Säger till sen när den är klar :)

Idag har jag hjälpt mamma igen. Jag har fått jobbet att städa hennes hus själv den här veckan. Tog en promenad sen och träffade på en massa som var glada i att prata. Fick stanna flera gånger. Jag som inte ens är något större fan av att prata. Med kompisar och så går det bra, men när det kommer till min gamla klasskompis pappa och han som körde skolbussen när jag åkte sånt känns det lite konstigt. Men, men. Elakt att bara gå. Haha. 

Hörde också att en annan gammal klasskompis fick barn idag eller igår. Stort grattis till henne. Hon måste få världens gulligaste och gladaste barn med tanke på hur hon och hennes mamma är. Haha. Känns skumt att någon i samma ålder som man känner får barn. Hej jag är gammal!

Hoppas alla haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

SATC - fever


Jag är helt såld på Sex and the City. Jag måste se minst ett avsnitt varje kväll. Har jag inte skrivit om detta förut? Tror det kom något inlägg när jag köpte boxen och såg igenom alla säsonger. Dags för ännu ett alltså. 
Jag ÄLSKAR Carrie och Big. Jag starkt ogillar Carrie, men jag älskar henne och Big. Okej, jag tror jag gillar Big. Haha. Skumt. Jag ÄLSKAR Charlotte och Harry. Och.. dumdumdum, jag ÄLSKAR Miranda och Steve. Ska jag säga att jag älskar Samantha och Smith också? Haha. Nu vet ni iaf. 

Inte så värt inlägg, men jag älskar det! ;)
Goodnight and Goodbye

It's hard to breathe when ur standing on ur own

Bara för att jag skrev inlägget om Ramos och Pilar igår så får jag äta upp det idag. Enligt en skvallertidning väntar de nämligen barn. Pilar har börjat få en bebisbula och hon har skålat i vatten på sistone. Ingen av dem har sagt att det faktiskt är så, men skvallerpressen har ju ganska bra motiv. Jag jobbar på att vara glad för deras skull när de går ut med det. Jag jobbar hårt på det ska ni veta!

Idag ska jag in till stan på eftermiddagen/kvällen. 14 ska jag hämta biljetter till Bioklubbens förhandsvisning av Warm Bodies. Efter att jag upptäckt att de där förhandsvisningarna är gratis är det självklart att jag utnyttjar det. Warm bodies är ju en film jag vill se men inte trott jag skulle ha råd med. Hoppas nu bara att det inte stormar dit folk och hämtar biljetter för jag kanske blir lite sen..
Efter det ska jag till universitetet och lämna lite böcker som jag använt till uppsatsen. Skönt att bli av med dem! Tänkte sätta mig en stund där också och skriva lite manus. Senare ikväll ska nämligen jag och Mina på bio och se Jack the Giant Slayer. Den ska recenseras till Lösnummer. 

Ja, där har ni min dag! Hoppas ni har en bra tisdag nu alla.
Goodnight and Goodbye

Amor


Då Ramos blev tillsammans med Pilar Rubio var det många som sa emot. De passade inte ihop och de var absolut inget seriöst. Jag satt och hoppades att det var sant. Dock har Ramos skrivit om henne flera gånger på Twitter och hon har varit med på familjefoton. Skulle han göra det om det inte var seriöst? Av nyfikenhet om vem denna person är som Ramos verkar gilla så mycket, men alla säger är helt fel för honom var jag tvungen att följa henne på Twitter. Nu har jag också kollat in på hennes blogg. Trots att det kanske tar emot så måste jag säga att jag nog gillar henne. Hon verkar jättecool och jag tycker att hon och Ramos faktiskt passar ganska bra ihop. Ja, mitt hjärta försöka hindra mina fingrar från att skriva det. Haha. 

Jag vill klippa mig. Har tröttnat på att ha långt hår när det är utsläppt. Sen vill jag på något sätt ha i en till färg för att få lite liv i det. När jag såg Pilars hår blev jag helt till mig. Jag vill också ha så! Nu har hon ju långt, men det är färgen jag är ute efter. Att bara lägga i en lite ljusare ton i topparna vore ju super. Lite mer liv i håret, utan att det skriker rakt ut! Då tror jag faktiskt att jag kan ha kvar mitt långa hår. Men vi får se. Jag har ju inte direkt råd att gå och fixa nu så jag får vänta tills det rullar in lite pengar på kontot. 


Värt inlägg? Nja, men har man inget annat att blogga om så ;)
Goodnight and Goodbye

So you say..

När ingen ser eller hör mig.. skruvar jag upp volymen på musiken och sjunger högt, alternativt har ett eget litet party och dansar. Ibland båda.

Jag går aldrig hemifrån utan.. min telefon, ett block och penna (man vet aldrig när inspirationen kommer!) och plånboken. Ibland händer det dock att glömskan tar över och jag glömmer någon av dessa.

Min blogg heter som den gör för att.. jag redan hette så på andra ställen. "rockpophiphop" är Agnes verk och "maybe I'm just dreaming out loud" är en textrad från en låt med OneRepublic.

Om jag vågade skulle jag.. säga till folk vad jag känner. Och flytta till en stad där det är lättare att få jobba med det jag vill, alternativt flytta till Madrid

Om 10 år kommer jag.. förhoppningsvis tjäna lite pengar på att skriva. Antingen som manusförfattare, filmrecensent eller journalist. 

The Host


I lördags var jag och såg The Host. Jag fick som sagt två fribiljetter till filmen från Noble Entertainment. Mina förhoppningar blev sanna. Jake Abel var helt perfekt som Ian, nästan bättre än jag föreställt mig Ian i böckerna. Det blev kanske lite väl mycket när det var en röst som pratade hela tiden fast man aldrig såg henne, men samtidigt tycker jag de löst Melanie/Wanda på ett bra sätt. I bilen hem kunde jag inte sluta göra spontana småleenden. Det måste väl ändå vara ett bra betyg på en film? Roligt tycker jag också att det var några killar på visningen UTAN tjejer. Det betyder att några faktiskt inte brytt sig om att det är författaren till Twilight och insett att detta är en film som riktar sig precis lika mycket till killar. De verkar ha gillat den. Så, till alla som kanske tvivlar: SE DEN! Den håller sig väldigt nära böckerna, bara att den plockat bort en hel del. Men det viktigaste är kvar. Fantastiskt bra!


This is 40


Nu finns min recension av This is 40 uppe på Lösnummers hemsida. Om ni vill läsa hittar ni den här. Det låter som att jag är stenhård, men jag gillade den. Hur kan jag inte gilla en film med Paul Rudd? Looove him! På dvdkritik skriver man tre saker som är lite roligt om filmen. Eftersom den här filmen recenserades till Lösnummer fick jag inte skriva de där tre sakerna. De kommer här istället. Det är en sån film bara..

1. Maude Apatow (Sadie) och Iris Apatow (Charlotte) är Leslie Manns (Debbie) riktiga barn. Pappa är regissören bakom filmen - Judd Apatow. En riktig familjekomedi alltså.
2. Sadie är besatt av serien Lost och gång på gång visas den absolut sista scenen i serien där Matthew Fox ligger på marken. I På smällen, som denna film är en slags fortsättning på, kommenterar de Matthew Fox som en dålig skådespelare som inte gör något intressant. 
3. Det är samma skådespelare i de roller som återkommer från På smällen. Även rollerna som Sadie och Charlotte som bara var små då första filmen spelades in. 

Där har ni det. Tack för mig!
Goodnight and Goodbye

Back to Madrid

Jag kollade igenom lite bilder från Madrid och insåg att jag har en hel del som jag inte visat. Längtar tillbaka något otroligt så jag tänkte lägga upp lite här och nu. Bildbomb!
 
 


Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Ni vet när man går och väntar länge på att få höra något från ett band eller en artist och så plötsligt kommer det en ny singel. Och så låter det såhär. Glädje. Behöver jag säga mer?

Goodnight and Goodbye

Räkna ner - listan

Nu snor jag en lista från Elsa igen. Eftersom jag inte hunnit med så mycket under dagen har jag dock tagit bort något steg och lagt till något. Ändrat lite har jag gjort också. Haha. Min version helt enkelt. Here we go!


10 älsklingslåtar
Maybe - Emeli Sandé
Someone like you - Adele
Counting stars - OneRepublic
Demons - Imagine Dragons
Halo - Beyoncé
Jueves - La Oreja De Van Gogh
Do we even matter - Loreen
When they come for me - Linkin Park
Unwritten - Natasha Bedingfield
Try - P!nk

9 saker jag älskar och varför
Real Madrid - för att jag blir alltid så himla mycket gladare av att se dom spela. De är mitt ljus i mörkret.
Choklad - finns det något godare? Både att dricka och äta.
Melodifestivalen/Eurovision - För man där får vara precis som man är. Om man vill ställa sig i den mest konstiga outfit så är det helt okej. Eurovision är ju även ett sätt för Europa att enas i form av musik.
Dans - för att man kan sluta tänka och bara försvinna i musiken. Bästa träningsformen som finns!
Ligga i sängen med hörlurar i öronen - för att försvinna in i musikens värld och kunna fantisera om allt mellan himmel och jord.
Bio - för att film ska upplevas på stor duk med andra. Är så fantastiskt att se hur ens omgivning kan påverka hur man uppfattar en film. Och så älskar jag känslan av bio. 
Skriva - eftersom jag har så svårt med att prata med folk och säger vad jag egentligen känner är att skriva ett sätt att få ut det ändå. Och finns det något bättre än se resultatet av arbetet?
Konserter - att uppleva musik live gör ofta allting lite bättre. Känslan av kärlek man får efteråt är helt fantastisk. Ett plus också att man oftast upplever konserten tillsammans med någon man tycker om.
Mina vänner och familj - för att det faktiskt finns några där ute som står ut med mig precis som jag är och respekterar det. PUSS!

8 ord som beskriver mig.
Lugn, konstig, Madridista, skribent, Melodifestival/Eurovision, Spanien, musiknörd, svensk

7 drömmar/saker jag vill göra
Skriva en bok
Se min egen film på bio
Äga en egen biograf alternativt ett café med filmtema
Åka taxi i New York
Hyra en lägenhet i Madrid och bo helt själv i ett par veckor
Se en match med Real Madrid live på Bernabeu
Gå på röda mattan på Oscarsgalan

6 dofter
Vanilj, kaffe, regn, sommarkvällar, nybakat, kanel

5 hemska minnen
- Då vi fick avliva Bellman, min första häst. Allting bara rasade samman.
- Då jag fick ett sammanbrott och bara grät och skrek hela tiden. Bestämde mig för att lägga undan uppsatsen över jul.
- Då vi avlivade Ewans, min tredje häst, och det kändes som att ingen annan brydde sig.
- Då jag inte klarade körkortsprovet första gången efter att jag haft en hel vår av tentor som jag fått göra om. 
- Då morfar låg på sjukhus och de sa att han troligtvis inte skulle överleva. Så glad att han mot alla odds fick en chans till. 

4 personer jag ser upp till och varför
Elsa Billgren - Hon vågar vara sig själv och inser att hon är fin precis som hon är, även om hon inte ser ut som en supermodell.
Ryan Tedder - Jag har stor respekt för människor som verkligen kan det de gör. Ryan är helt fantastisk på att skriva låtar som berör och hans röst är helt fantastisk. Önskar att jag kan vara lika bra på det jag gör en dag.
Anne Hathaway - för hon vågar! Hon ville leda Oscarsgalan så hon frågade om hon kunde få göra det. Hon ville ha rollen som Emma i En dag så efter sin audition som gick sådär skickade hon en lista på låtar som sa varför hon så gärna ville spela Emma. Man måste våga för att lyckas.
Min mamma - Sjuk och med lite pengar har hon uppfostrat mig och min syster och alltid satt oss i första hand. Skulle aldrig klara att vara så stark. 

3 saker jag aldrig gjort
- Varit på modevisning
- Snattat
- Vunnit på lotto

2 hemligheter
- Egentligen tycker jag det är otroligt intressant med fina kläder och skulle gärna vilja bli klädesdesigner. Jag klarar inte av att missa ett avsnitt av Project Runway.
- Min allra högsta dröm är att bli artist och stå på scen. Jag har till och med bestämt namn på min skiva.

1 sommarminne
Då jag och Mina stod på torget Callao i Madrid och såg hur bussen med de spanska landslagspelarna åkte förbi. Utan att det bara var i mina drömmar fick jag se favoriten i ögonen. Sedan sprang vi så fort vi kunde genom folkvimlet ner mot Cibeles och firade med resten av spanjorerna. Det sjöngs och dansades och livet var som allra, allra bäst.

Goodnight and Goodbye

A ticket to the movies


Jag fick mail idag om att jag vunnit två biljetter till The Host. Tackar! Vill så otroligt gärna se den filmen! Ska bli kul att se kanske främst Jake Abel som Ian. Jag ÄLSKAR Ian i böckerna. Hoppas Abel kan hålla det uppe i filmerna och göra honom rättvisa. Trailern ser ju väldigt lovande ut!

Goodnight and Goodbye

Cause like


Som ni säkert vet nu så älskar jag Debby Ryan. Jag la upp en video för ett tag sedan då hon var med i musikvideon till låten Ever Enough med gruppen A Rocket To The Moon där hennes bästa vän Nick Santino sjunger. För ett tag sedan gjorde Debby och Ryan ett klipp där de tolkar We are never ever getting back together. Jag tycker deras version är helt fantastisk och gör en redan bra låt betydligt mycket bättre. Lyssna och njut! :)

Goodnight and Goodbye

Pom Poms


Idag är den äntligen här. Nya singeln från de bästa bröderna. Pom Poms. Som vi har väntat! Ett litet problem bara - jag får inte tag på den!! Jag har ju Itunes (vem har inte det idag liksom?), men jag har inte en aning om hur man använder det. Haha. Försökte söka, men fick inte upp något. Jag. Blir. Galen. Finns bara en sak att göra. MARTINA!!

Goodnight and Goodbye

BECOMING: Chris Evans


 RSS 2.0