Playing in my Music Box


Ju mer jag hör den här låten, ju mer älskar jag den. Har haft Sanna som en favorit i finalen, men om Helena tar sig vidare imorgon (vilket jag verkligen hoppas att hon gör) så vet i sjutton om inte hon är min favorit. Vore ju väldigt kul att skicka henne till Köpenhamn. Och ja, det mesta blir bättre akustiskt enligt mig så den här versionen är ju outstanding!

Goodnight and Goodbye

A way back into love

Nu är velandet klart och biljett bokad till readingen på onsdag i Stockholm. Då kanske vi kan släppa det nu. Haha. Sen är det ett två dagars seminarium i Stockholm i april med Manusverkstan om kvinnliga karaktärer. Ska bli oerhört intressant. Känns som det händer mycket roligt i manusväg nu i vår. Tummen upp för det. 

Idag har jag hjälp mamma städa huset. Det faktum att hon han städa typ dubbelt så mycket som mig behöver vi ju inte prata om. Jag må vara långsam, men jag får det ju gjort iaf. Och till mitt försvar hade jag ingen musik. Har också skrivit ihop en recension på en av filmerna jag fick igår. Får se när den dyker upp. Upptäckte dock då att jag ofta i mina recensioner skriver att birollerna är betydligt mer intressanta än huvudkaraktärerna. Är det inte så, att man ofta tycker bättre om den där bästa vännen än om själva huvudkaraktären? För det mesta tycker jag det är så. Intressant. 

Nej, jag har nog inget intressantare att berätta än så. Hoppas ni haft en bra fredag!
Goodnight and Goodbye

It would be a good start

Seminariet igår gick oväntat bra. Vi började som en liten skara men sen kom det in några fler. Vi var ganska enade allihop om att vi inte kommer vidare utan att få prata med en handledare. Nu kommer vi ha två handledare vilket känns jätteförvirrande i sig, men på listan som skickats ut idag ser det ut som att jag har tre. Vad sjutton liksom? Men antar att det är för att jag önskat en handledare som de måste ta in och hon inte kan vara huvudhandledare trots att hon då ska handleda den större delen av mitt projekt. Ja, det är förvirrande. Haha. 
Hur som så är läraren vi hade igår väldigt bra. Vi har haft honom förut och jag tycker han har varit bra då med. Han ser till så alla kommer till tals och jag pratade ovanligt mycket och ganska avslappnat. Annars när jag ska prata på seminarier får jag typ panik. Kanske skillnaden nu var att jag hade relativt bra koll på det jag pratade om. Eller så är det för att allt känns mer avslappnat i Norrköping på det programmet. Vem vet.

När jag kom hem sen fick jag veta att morfar betalar min försäkringsgrejs så jag går inte helt back den här månaden. Haha. Har därför eventuellt råd med Stockholm och reading på onsdag. Måste kolla lite mer bara. Kom ju på att det är OneRepublic om två veckor vilket innebär en Stockholmsresa då med. Mycket Stockholm. Men det behöver ju för all del inte vara något dåligt.

Nej, nu måste jag fixa mig lite innan jag ska in till stan och handla. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box


Jag har inte hittat den här låten på Spotify, vilket jag tycker är synd. Den är så oerhört fin och den här videon.. Kanske snarare kombinationen mellan den här låten och videon gör att jag knappt kan hålla tillbaka tårarna. Så underbart vackert och känslosamt. Rekommenderar verkligen alla att se den.

Goodnight and Goodbye

Stressing over nothing

Varför jag sätter mig och bloggar nu när jag borde sätta mig i bilen och åka mot Norrköping är ett mysterium. Men men, lika bra att fortsätta när jag ändå är här. Haha. Måndagen gick smärtfritt. Blev helt kär i Elins nya lägenhet. Jag försökte påpeka en massa fel så hon skulle flytta och ge den till mig istället. Haha. Men hon gick inte på något av det. Igår återvände jag dit och det bjöds på musik och mat. Supergott och vissa låtar var faktiskt helt okej. 
På kvällen sen var det manusverkstan. Fick mycket bra feedback, som vanligt. En grej lossnade lite med en sak som för tillfället inte är så trovärdigt. Ska sätta mig ner med det imorgon och försöka förlänga bubblan ytterligare den här gången. Då kanske jag faktiskt är jättenöjd nästa gång jag skickar in. Vem vet. 

Idag är det som sagt dags att åka till Norrköping igen. Vi har ett seminarium i research. På förhand förstår jag inte alls vad jag ska göra det. Den researchen jag gjort togs ju upp på redovisningen sist och jag känner att jag inte kan gå vidare så mycket förrän jag träffat en handledare. Så istället kanske de kan dela ut de där handledarna som de sa att de skulle göra för en vecka sedan. Behöver verkligen sätta mig ner och diskutera några saker så jag vet hur jag ska gå vidare. 

Jaja, nu vet ni det. Hoppas ni har en bra onsdag!
Goodnight and Goodbye

Without you I am turning grey

Ny dag, ny vecka. Eftersom alla bidrag är framförda och det på lördag är Andra chansen får ni inte en snabb genomgång av bidragen. Har ni hängt med så vet ni ju vilka det är vi kommer få se. 

Idag ska jag bege mig in mot stan. Först ska jag försöka ta mig så jag kan handla några saker till Elin. Det innan jag ska på möte med filmklubben. Andra mötet sen vi bytte ordförande och jag var ju inte med på det första så ska bli spännande att se hur det är nu. Blir nog prat om filmfestivalen skulle jag tro i och med att nya konceptet i princip endast är att vi har en filmfestival. Efter mötet beger jag mig sen mot Elin för att se på nya lägenheten. Spännande. 

I och med att jag har saker på schemat både måndag, tisdag och onsdag känns det som att jag är fullbokad. Haha. Ovant liksom. Hur sjutton ska det gå när jag måste börja jobba sen? Tur att jag sökt några sommarkurser så jag slipper oroa mig över det i sommar. Skjuta upp det är helt min melodi ;)

Nu ska jag äta lite innan jag beger mig. Hoppas ni har en bra måndag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Dom har landat nu, alla pappersplan

Ikväll håller jag hårt på Anton. Han är ju Anton. Och av den minut man fått se så känns det som en uppdatering av förra året. Så jag ska inte klaga. Jag gillar Anton. Men nu råkar det ju vara så att det finns två andra bidrag som jag blivit smått kär i när jag smyglyssnat. Det ena är Hollow med Janet Leon och det andra Hela natten med Josef Johansson. Kommer hålla lite tummar för dom också ikväll!

Som vanligt på Mello-lördagar så har jag idag spenderat en del tid med att lyssna på bidragen och kolla runt lite. Annars läser jag också lite manus till manusverkstan på tisdag, samt jobbar lite med mitt projekt. Dels är det lite research, men också att jobba på idéerna så jag verkligen kan sätta igång att jobba när jag valt. Vill liksom inte lägga för mycket tid på att föra idén fram och tillbaka då. Bättre att göra det nu innan jag fått handledare. För tillfället lutar det dock mot en idé där en av karaktärerna lider av depression. Så en artikel där en modell i Australien tagit sitt liv för att hon led av sjukdomen och inte klarade av alla elaka kommentarer hon fick hela tiden. Känner att det gjorde en liten extra knuff för den idén. Det är verkligen en sjukdom som behöver uppmärksammas. 

Ja, det var en kort uppdatering på hur det ser ut för mig atm. Hoppas ni har det bra!
Goodnight and Goodbye

Meet me in the sky tonight

När man måste skriva i en hemsida typ tusen gånger om innan man faktiskt kommer till sidan. När både word och manusprogrammet gång på gång kan stänga av sig och ta bort text man sparat. När man hela tiden måste hålla andan och hoppas att det går. Det är ungefär då man borde fundera på att köpa ny dator va? Tror den där resan till Stockholm får vara ändå. Kan behöva ha morfar till hands ifall datorn skulle krasha. Varför kan man inte vara rik för? Tänk vad mycket lättare det skulle vara att leva då. 

Idag har varit en ganska lugn dag. Vi hade föreläsning i Norrköping, men med tanke på att vädret igår på kvällen inte var det bästa så stannade jag hemma. Vägrar göra om samma misstag som då det tog fyra timmar hem. Har upptäckt att jag inte gillar att köra bil i snö/regn eller på parkeringar. Snart kommer jag sluta köra bil helt. Haha. 
Istället för Norrköping så hjälpte jag till och korrekturläste kommande nummer av Lösnummer. Sen var jag med och handlade. Morfar behövde lite hjälp med vissa saker. Problemet med morfar är att han springer ifrån alla hela tiden så jag fick springa runt och leta efter honom ibland. Och sen lyckades han hamna mitt där de stängt av för att bygga upp bokrean. Haha, ja kära nån. Nu håller jag på att kolla lite inför bokmässan som går av stapeln i slutet av mars. Tänkte kolla om det finns någon som kan vara intressant inför mitt masterprojekt. Kommer vara bokförlag på plats som kanske är kul att prata med. Ska man mingla med producenter ska man väl göra det med bokförlagen också. Eller ja, nu fick jag en rysning bara av tanken på att mingla. Usch Usch. Men här står de ju i montrar så kanske lite lättare..


Hoppas nu ni haft en fin dag i den nyfallna snön
Goodnight and Goodbye

Trailer: Guardians of the Galaxy


Det faktum att Björn Skifs stämma hörs i första trailern till Guardians of the Galaxy tror jag få har missat. Jag tycker de använder Hooked on a feeling helt fantastiskt! Och tydligen kommer den vara en låt som är med i filmen och spelar en roll i och med att den finns på huvudkaraktärens musikspelare. Men åter till trailern: jag älskar den! Ser ut att bli en Emmafilm. Det är humor. Det är action. Det är Bradley Cooper (fast endast som röst). Vad mer behöver man liksom? Vill. Se. Nu.

Goodnight and Goodbye

It drives me crazy

Är det inte typiskt att man måste lämna in sitt manus när man har gått in i sin lilla bubbla. Testade att lägga upp mitt skrivande annorlunda den här gången. Normalt går jag och tänker och vill ha allt klart i huvudet innan jag skriver. Det brukar inte funka. Istället blir det bara att jag måste sätta mig dagen innan och försöka få ihop något och då funkar ingenting. Den här gången följde jag några andras råd och satte mig tidigare med min text och tänkte allt eftersom. Vilken skillnad!! Har verkligen fastnat i min bubbla som tyvärr var tvungen att spricka för att manuset skulle skickas in. Har kommit på saker som jag vill ska hända efter det jag skrivit samt saker jag vill utveckla. Har också gjort en lista över karaktärerna och vilka de är. Tror jag börjar lära känna dom på riktigt nu. Och det känns ganska så väldigt fantastiskt ska ni veta.

Fick mail idag också om en manusreading i Stockholm 5 mars på Martina Haags kommande film. Vill verkligen gå på det, men måste försöka tigga lite pengar av morfar först. På kommande studiemedlet måste jag betala in 2000:- till försäkringsbolaget för den mindre krockolykan jag var med i för ett tag sen. Och ja, jag är extremt upprörd över det faktum att jag skulle fått betala 1000:- om jag varit över 24 år. Är så korkat att det inte är sant. De som är under 24 brukar ju gå runt och ha en massa pengar. NOT. Men men, lär ju inte kunna ändra det så är väl bara att bita i det sura äpplet och betala. Men som sagt, vill jag till Stockholm då så måste jag prata lite med morfar. Håll tummarna. Tycker av någon anledning det är oerhört kul med readings. 

Jaha, det var det. Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Everything's a little bit weird now

Jag inser att jag är extremt dålig på att blogga. Speciellt på helgen. Anledningen är som jag sagt förut att jag i princip inte gör så mycket mer än att skriva. Haha, usch vad tråkigt det lät. Men det är inte tråkigt. Och lite mer gör jag ju, men det blir liksom inte att jag går in och bloggar om det. Ska dock försöka blogga om något annat. Typ lägga upp musik eller liknande. Promise!

Som sagt, det har inte hänt sådär extremt mycket. Jag skriver på mitt manus och försöker kolla runt lite kring mitt mastersprojekt. Sen kan jag ju inte hjälpa att bli så extremt sugen på att börja jobba med andra projekt. Har ett ganska stort projekt som jag vill göra, men jag inser också att det är för stort för att göra nu. Mer av ett drömprojekt. Men man kan ju klura på det och börja skriva lite manus och sånt. Never give up.

I söndags var det BAFTA. Tyvärr hittade jag ingen länk så jag fick se när de kom ut med vinnarna på twitter samt kolla lite på materialet i efterhand. Tyckte det så bra ut. I de kategorier som finns på BAFTA hejade jag väl mest på Frozen som vann sin kategori Bästa animerade film, samt Philomena som vann Bästa adapterade manus. Helt okej alltså. Nu taggar jag inför Oscars som går på TV. 2 mars blir det uppesittarnatt. Love it!

Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Melodifestivalen 2014: Örnsköldsvik

Efter att ha bevittnat den tredje deltävlingens förbannelse slå till igen (även om jag gillade Zia) tycker jag vi blickar mot fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen istället. Uppställningen är som följer.

 
1. Blame it on the disco - Alcazar
Skriven av: Fredrik Kempe, David Kreuger & Hamed "K-One" Pirouzpanah


 
2. Fight me if you dare - I.D.A
Skriven av: Albin Nicklasson, Nicklas Laine & Louise Frick Sveen


 
3. Hollow - Janet Leon
Skriven av: Karl-Ola Kjellholm, Jimmy Jansson & Louise Winter


 
4. Raise your hands - Ammotrack
Skriven av: Jari Kujansuu, Thomas Johansson, Calle Kindbom & Mikael de Bruin


 
5. Hela natten - Josef Johansson
Skriven av: Peter Boström, Thomas G:son, Josef Johansson, Peo Thyrén & Jonas Lundblad


 
6. Ta mig - Linda Bengtzing
Skriven av: Nicke Borg & Jojo Borg Larsson


 
7. En himmelsk sång - Ellinore Holmer
Skriven av: Ellinor Holmer, Vanna Rosenberg. Åsa Schmalenbach, Josefina Sanner, Henrik Wikström & Amir Aly


 
8. Natural - Anton Ewald
Skriven av: Johan Lundvik

Där har ni dom. Att jag lite på förhand hejar på Ewald är väl underförstått?
Goodnight and Goodbye

Like the way I do

Hemkommen från Norrköping nu. Skönt att vara hemma igen. Åkte ju igår för att ha två dagar med presentationer av projektansökan. Trodde först det skulle vara tråkigt att bara sitta och lyssna på alla, men det har faktiskt varit riktigt intressant. Återigen, det är sån otroligt stor bredd på oss! Men samtidigt börjar man se några likheter mellan vissa. Eventuellt kommer de sätta ihop några mindra grupper som behöver lite samma hjälp. Bland annat känner jag framför allt att jag behöver hjälp med det litterära och det var tydligen några andra som också var i behov av det. Fick mycket fina kommentarer också vilket gör mig ännu mer taggad på att köra igång. Fick också tips och några tankeställare som jag ska ta och fundera på. 

Efter seminariet igår gick jag först och tog en fika med Johanna. Hon har fått jobb som bongotrummare tills imorgon. Spännande! Sen gick jag till biografen och skulle kolla Frostmugg. Såg inga menyer och de i kassan var delvis han som vart så sur när jag frågade om jag kunde få köpa en Hobbitmugg som stod bredvid kassan en gång när Hobbit inte gick. Gick alltså inte fram och frågade. Istället gick jag tillbaka till skolan för att avsluta mitt treatment och skicka in det samt göra klart min presentation till dagens seminarium. Treatmentet lyckades tillslut komma upp i 17 sidor när jag gjorde lite lättare radavstånd. Det är EXTREMT bra för att vara jag. Är supertaggad på att börja skriva det manuset nu. Så som det ska vara.
Kvällen och natten spenderades sedan hos Evelina och Daniel i Linköping. Blev helt kär i både deras område, men också i deras lägenhet. Så. FINT! De hade en Smart-TV också som jag fortfarande knappt förstår vad det är. Haha. Jisses. Avancerade grejer det där ;)


Men vad mycket jag skriver. Nu får det vara bra tror jag. Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

I remember it all to well

Imorse ringde alltså klockan 05.00. Inte kul alls kan jag meddela. Började dagen med att köra mamma till tåget. De skulle på någon kurs i Stockholm med jobbet. Efter det satte jag mig ganska omgående med mitt treatment. Har lyckats komma upp i 9 sidor nu och har fortfarande en del kvar. Det är bra för att vara jag. Väldigt bra för att vara jag. När jag suttit ungefär 6 timmar och bröt för lunch så försvann också all motivation till att skriva. Det ska lämnas in i imorgon och jag har i princip ingen tid alls att skriva då så måste få klart det nu. Så typiskt. Kanske får skicka det till plattan och sitta och smygskriva under seminariet och alla redovisningarna imorgon. Haha. Får se.

Imorgon bär det alltså av till Norrköping igen. Efter skolan ska jag gå förbi biografen och se om de också har slut på samlarmuggar med Frostmotiv. Blir så sur att jag inte får en när jag tyckte så mycket om filmen. Har ju liksom motiv på vissa filmer jag inte sätt än. Sen bär det av till Linköping. Ska nämligen bo hos Evelina för en natt. Eftersom vi börjar 9.15 på torsdag kändes det dumt att åka tillbaka till Örebro. Och det är ju alltid plus i kanten att träffa Evelina och nu få se hur dom bor. Om jag inte hittar någon samlarmugg i norrköping kanske det blir en tur till biografen i Linköping också. Om det inte är för lång bort. Ja, jag är extremt desperat! Min stora sorg liksom.

Nu ska jag gäspa lite, börja med lite mat och sen fortsätta skriva. Måste försöka läsa texterna jag ska feedbacka på också. Jobb, jobb, jobb. Snark.

Hoppas ni haft en bra kväll!
Goodnight and Goodbye

Playing in my Music Box

 
När klockan ringer 05.00 på morgonen (eller jag tycker det fortfarande är natt då!) så behöver man bra och uppfriskande musik för att ta sig igenom dagen. Som exempelvis låten ovan som lägger sig i min lista över pepplåtar tillsammans med Good Life (OneRepublic) och On top of the world (Imagine Dragons). Älskar bandet också. Sångaren ser ut lite ut som Adam Lavine.. med andra ord ganska bra. I övrigt känns deras sound som en blandning mellan Maroon 5, OneRepublic och Imagine Dragons. Med andra ord: I LOOVE! 

Guide you home

Det här med att skriva är ganska fascinerande. Kanske en av anledningarna till att jag älskar det. Skriver just nu på mitt treatment till Tre droppar blod och känner verkligen att jag börjar hitta rätt. Hur? Jo, för att historien börjar få eget liv. Jag behöver stundtals bara skriva ner orden medan berättelsen i sig gör jobbet själv. Det mest fascinerande är att jag hade en plan för hur det skulle se ut och en bit in inser jag att det inte alls är så. Utan att jag lagt märke till det har berättelsen tagit ett annat håll. Att sluta skriva för en stund och få en "wow"-upplevelse av det man själv skriver är just denna fascination. Då vet man att man är på rätt väg. Älskar det!

Tidigare idag skickade jag in min projektansökan. Att skriva på den samt kolla på säsong 2 av Scandal som ska recenseras har väl i princip varit mitt helgnöje. Skönt när jag äntligen kände att projektansökan var klar. Nu vet jag inte alls om jag fått med allt det som jag behöver ha med, men vi får lite tid att komplettera efter seminarierna nu i veckan så förhoppningsvis löser det sig ändå. Känner mig dock ännu mer taggad inför det jag ska göra nu. Speciellt också efter att jag hittade ett citat av Richard Curtis (min idol när det kommer till manus och regi) som handlar om exakt det jag ska göra. Gissa om det kommer med i min power-point som jag ska presentera på torsdag liksom. Det går bra nu. 

Nej, dags att laga lite mat kanske. Ja, blir nog bäst så. Hoppas ni haft en bra måndag nu alla!

Goodnight and Goodbye

Melodifestivalen 2014: Göteborg

Det har blivit dags för den tredje Melloveckan. Jag är extremt kär i Sanna Nielsens låt och skickar den mer än gärna till Köpenhamn, men nog måste man ge andra halvan av startfältet en chans också. Något lite roligt var att jag kommenterade Melodifestivalens status när de lade upp att hon gått vidare med en enkel kommentar som får ganska stort medhåll. 10 kommentarer och 126 gilla på bara min lilla kommentar. Såg också att den kommit med på Melodifestivalens hemsida när de skrivit om att många tycker Sanna ska vinna alltihop. 

Ja, så kan det gå minsann. Och ja, jag tycker om att skryta lite med det, vad är det annars för roligt? Nu kör vi veckans bidrag tycker jag!

 
1. Echo - Outtrigger
Skriven av: Joy Deb, Linnéa Deb, Anton Malmberg Hård af Segerstad & Outtrigger


 
2. Red - EKO
Skriven av: Linnéa Deb, Joy Deb, Anna Lidman, Hannes Lundberg & Michael Ottosson


 
3. Yes We Can - Oscar Zia
Skriven av: Fredrik Kempe, David Kreuger & Hamed "K-One" Pirouzpanah


 
4. Burning Alive Shirley Clamp
Skriven av: Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda, Sharon Vaughn & Henrik Wikström

 
 
5. All We Are - State of Drama
Skriven av: Göran Werner, Sanken Sandqvist, Emil Gullhamn & Sebastian Hallifax


 
6. En Enkel Sång - CajsaStina Åkerström
Skriven av: CajsaStina Åkerström


 
7. Bust Doin Nothin - Ace Wilder
Skriven av: Ace Wilder, Joy Deb & Linnéa Deb


 
8. Around the World - Dr. Alban feat. Jessica Folcker
Skriven av: Dr. Alban, Jakke Erixson & Karl-Ola Kjellholm


Goodnight and Goodbye
 

Turn away and slam the door

Vädret var mycket bättre igår. Det gick extremt fort att köra måste jag säga. Skönt. Mötet med Kosta gick också bra. Han gillade min nya idé. Så nu kommer jag starta från noll på både manushållet och litteraturhållet. Samma idé (alternativt tre noveller) ska utvecklas för båda och under tiden ska jag dokumentera skillnaden och vilken roll jag som författare får i dom. Känner mig väldigt nöjd med det och taggad att få komma igång. Dock ska det också göras en studie som jag är lite sisodär över. Den ska handla om filmindustrin och läget för manusförfattare. Känner mig inte så jättesugen på det. Men det är nog den bästa som dessutom hör ihop med gestaltningen jag ska göra. Blir nog bra. Nu ska jag bara skriva ihop en projektansökan på det här tills måndag. Bara att köra på!

När jag kom från norrköping stannade jag till och träffade Mina. Vi gick och såg Frost som vi planerat. Det var samma i kassan som förra gången och ännu en gång kom mina poäng på bioklubbkortet upp. Haha. Tror jag gillar honom. Nu har jag tre favoriter i kassorna. Som tur var så hade Mina ännu mer poäng. Blev lite skratt kan jag säga. Mer skratt blev det under filmen. Vilken helt underbar film! På alla sätt och vis. Tror jag måste skriva en recension för att få ut att jag vill säga om den. Så länge kan jag bara säga en sak: SE DEN!! Helt klart en av Disneys bästa filmer och det säger ju inte lite. Har hört att vissa inte gillar den för att det är för mycket sång (jag menar HALLÅ, sen när blev det ett problem i Disneyfilmer??) och för att scenen som visades på julafton inte är med. Kan säga att den scenen visst är med, men utformad på ett annat sätt. Själva grejen med den är ju där. Inget att klaga på! Om den inte vinner sina två Oscars så.. så.. Ja, då blir jag INTE glad. Punkt.

Nu ska jag återgå till mitt. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

The mess you made

Ännu en ganska stillsamdag snart till ända. Idag presenterades programledarna inför Eurovision, som ni kan läsa om i inlägget innan. Insåg också att jag i år firar 10 år som Eurovision-fantast. Helt sjukt. 10 ÅR! Känns nästan som igår jag sprang in på Åhlens i Göteborg och irrade runt för att hitta skivan. Minns att jag blev lite ihågkommen den resan som tjejen som satt hela vägen hem och lyssnade på Eurovision. Haha. Fina minnen. Sen har det ju bara fortsatt som ni säkert vet. Jag har självklart tänkt fira detta. Ett alternativ är att ordna en riktig Eurovision-fest. Problemet där är att det inte är så många av mina vänner som delar mitt intresse. Haha. Kommer säkert bli ensam på denna fest. Alternativ två är att köpa godaste cidern i champagenflaska (som jag upptäckte på nyår) och beställa en specialtårta från något café i stan. Låter som en mer gångbar idé. Tårta kan liksom alla äta, vad den än föreställer. Vi får se hur det blir. Är ju inte förrän i maj det blir dags liksom. 

Imorgon blir det att åka fram och tillbaka till Norrköping igen. Hoppas på bättre väder än sist. Hur troligt är det att man har extrem tur två gånger på rad liksom? Ska dit på handledning med Kosta. Känner lite panik över den här projektansökan då jag fortfarande inte är säker på vad som ska skrivas och hur det ska läggas upp. Jag är inte ens helt hundra på exakt vad det är jag ska göra. Sist kom det upp och jag blev sugen på att göra en studie kring manusförfattarens roll. När man pratar om en film är det ju oftast regissören som har gjort filmen. Manusförfattaren hamnar lite bakom och som det lät på Kosta och Anna så har de inte riktigt koll på vad manusförfattaren egentligen gör. Alltså hur ett manus ska vara strukturerat. Vore kul att se speciellt i adaptioner. Blir manusförfattaren endast en "översättare"? Samtidigt känns det då som att min adaption jag vill göra lite försvinner då. Visst kan jag göra mer av en uppsats, men samtidgt vet jag inte om det är det jag vill. Vet inte alls hur det här kommer sluta. GAH! Förhoppningsvis rätas några frågetecken ut imorgon. 

Får se imorgon när jag kommer hem, men eventuellt blir det bio. Frost måste ses och Mina är sällskapet. Är så extremt taggad på denna film. Haha. Tror det kommer vara något helt i min smak. 

Hoppas ni haft en bra tisdag!
Goodnight and Goodbye

Eurovision 2014: Programledarna

 
Bilden lånad från eurovision.tv.

Idag presenterades programledarna för Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn. Danmark valde att gå ifrån Sveriges version med en programledare till att ha hela tre stycken. Det känns väl ganska klassiskt med tre tycker jag. Programledarna är Lise Rønne, Nikolaj Koppel och Pilou Asbæk. De två första är tydligen programledare och är vana vid stora produktioner medan den sista är skådespelare som intar programledarrollen för första gången. Det är i princip det jag vet om dessa tre då det är det de har gått ut med. Med andra ord har jag ingen som helst aning om hur detta kommer bli, men min känsla efter att ha sett dom är att det ändå kommer bli ganska bra. Vi får se i maj helt enkelt. 

Goodnight and Goodbye

I'm gonna be dreaming of you

Ursäkta dålig uppdatering. Igen. Har liksom inte hänt så mycket mer än att jag höll på att vara med i en bilolycka några gånger om när jag åkte från Norrköping i fredags. Kände väl inte att seminariet var så viktigt som de sa, men men. Vägen hem var inte värt det kan jag säga. Blev till att åka 50 på en 90 väg och det tog nästan fyra timmar att åka vägen som annars tar ungefät två. Men hem kom jag tillslut. PUH!
Som vanligt blev jag lite sur på resultatet i Melodifestivalen. Inget nytt alltså. Haha. Tyckte även att hela produktionen inte var på riktigt samma nivå som den brukar, men det blir nog bättre tills på lördag. Annars kommer jag böna och be på alla sätt och vis till att Edward kommer tillbaka nästa år! På tal om Edward.. Ni vet när man har en crush på någon och denna skriver något till dig? Samma känsla kommer när man har en friendcrush (samma, fast man vill vara kompis med personen istället) på någon och denna skriver till dig. Speciellt när det är något fint den skriver. Som när jag har kommenterat Edwards bild på Instagram om att jag tyckte det var väldigt känslosamt att se Eurovisiondokumentären och att jag tyckte de gjorde ett fantastiskt jobb och han svarar som nedan:

 

Ja, absolut utan tvekan MADE MY DAY! Så är det. Ibland kan små saker lysa upp tillvaron något enormt. Älskar sånt. I övrigt idag har jag varit iväg med morfar till sjukhuset. Inget allvarligt, han skulle in och kolla hörselapparaten. När han sa att han skulle få åka jättetidigt med färdtjänst tyckte jag synd om honom och sa att jag ju kunde köra honom istället. Då hade jag ju självklart glömt bort att vi hade möte med filmklubben idag. Dock är inte det hela världen då jag glömde bort när jag sa att jag kunde komma på det mötet att mormor fyller 85 idag och att vi skulle fira det lite. Kunde ju inte komma ändå alltså. Så kan det gå. Nu ska jag snart gå ner och gratta och äta tårta och hallongrottor. MUMS!

Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Melodifestivalen 2014: Linköping

Då var det dags att lägga upp starfältet inför lördag. Andra deltävlingen når Linköping.

 
1. Love Trigger - JEM
Skriven av: Thomas G:son, Peter Boström & Julimar Santos


 
2. Hallelujah - The Refreshments
Skriven av: Joakim Arnell


 
3. Glow - Manda
Skriven av: Joy Deb, Linnéa Deb, Melanie Wehbe & Charlie Mason


 
4. Efter Solsken - Panetoz
Skriven av: Johan Hirvi, Mats Lie Skåre, Nebeyu Baheru, Njol Badjie & Pa Modou Badjie


 
5. I Am Somebody - Pink Pistols
Skriven av: Joakim Törnqvist, Nestor Geli, Frost Per Hed, Susie Päivärinta & Diztord


 
6. Undo - Sanna Nielsen
Skriven av: Fredrik Kempe, David Kreuger & Hamed "K-One" Pirouzpanah


 
7. Set Yourself Free - Little Great Things
Skriven av: Charlie Grönvall, Cristoffer Wernqvist, Felix Grönvall & Adam Dahlström


 
8. När Änglarna Går Hem - Martin Stenmarck
Skriven av: Andreas Öhrn, Alexander Bard, Martin Stenmarck & Peter Boström

Goodnight and GoodbyeRSS 2.0