What to expect when you're expecting


En sak jag älskar med film är hur den kan få oss att känna. En komedi får oss att skratta. Ett drama kan ibland få oss att gråta. En skräckfilm kan få oss att bli rädda. Ja, ni förstår vart jag vill. Om man nu sitter en kväll och inte vet vilken känsla man vill känna och därmed inte kan välja film säger jag bara en sak. Se What to expect when you're expecting. Den vände så många gånger känslomässigt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Ena stunden satt jag och skrattade, i andra var det så sorgligt att jag nästan grät. Så var det några stunder de där tårarna nästan kom ändå, men då av glädje. Det var helt klart ingen vanlig komedi. De visade inte bara de bra sakerna, utan även vad som kan gå fel. Allt är inte walking on sunshine. Ibland går det bara fel. Usch. 

En annan sak jag älskade med filmen var skådespelet. Det var två scener som verkligen berörde mig och i båda stannade jag upp och tänkte på hur bra de skådespelade. All cred till Anna Kendrick och Jennifer Lopez för de scenerna. 

Dock var det några mindra bra saker också. Det där med att den ger tusen olika känslor blir även lite dess fall. Då den går över till mer sorgligt är det som hela estetiken i filmen ändras. Det blir inte sammanhängande. Den är bra när den är en rolig komedi. Den är bra när den är mer sorgligt drama. Tillsammans blir det lite rörigt. Men som sagt, den lyckades påverka mig ändå. 


Överlag tycker jag den är värd att se. Små charmig och som sagt har den sina stunder. Lite synd att de inte väljer att haka på det i hela filmen. Dock tummen upp från min sida. 

Goodnight and Goodbye

Ordered

I min pluggfrustration gick jag in på CDON och gjorde en beställning. Återigen en ganska dyr beställning. Vissa tar till alkohol, andra hetsäter, jag beställer från CDON. Haha. Usch, jag måste sluta. Aja, dagens beställning blev detta:

En box med samtliga säsonger av Sex and the City samt ringen från The Lord of the Rings. Ja, den sista kan vara lite nördig, men jag kände att jag ville ha en plus att det får mig att känna mig en smula som de i The Big Bang Theory. Haha. PLUS att den lilla tygpåsen och boxen den kommer i är helt fantastiska. Ni vet ju hur svag jag är för tygpåsar och boxar/lådor. Aww.

Utöver det fick man med en gratis hyrfilm. Jag valde What to expect when you're expecting. Nu vet ni vad jag gör nu.. Eller efter Project Runway ;)

Goodnight and Goodbye

Sorry, but i can't stay

Åh, jag skulle vilja sätta näsan i böcker så jag kan skriva, skriva, skriva. Dock vet jag ju inte exakt vilka böcker jag kan sätta näsan i. Just nu är jag väldigt nära att byta ämne. Jag har mailat biblioteket om böckerna jag behöver så jag får väl vänta och se vad de säger. Hoppas de kommer!

På lördag är det lite Halloween. Eller ja, kanske inte lite. Ni vet. Jag brukar försöka inte göra något speciellt och framför allt hålla mig borta från skräckfilmer. Inte i år. Elin hörde av sig och frågade om jag hade lust och komma till Lindesberg på skräckfilmskväll. GAH! När människor säger "det vore kul om du kom" och dessutom försöker se till så jag kan se så måste jag ju tacka ja. Haha. Blir kul att träffa hennes kompisar också. Halsduk, eller en sån där rund som är som en halsduk, är ett måste så jag kan gömma mig när det blir för läskigt. En filt blev jag rekommenderad också. Åh, vad har jag gett mig in på? Äsch, det blir nog super.

Sen fick jag ett litet sms. En av grupperna som gjort film på mitt kortfilmsmanus ville lägga upp filmen på youtube och av vissa rättigheter måste de ju fråga mig innan de gör det. Vi har ju skrivit kontrakt och grejer. Fy vad proffsigt det känns ;) Självklar fick de göra det. Bara kul. Om jag hittar och ser när den kommer lägger jag självklart upp en liten länk så ni kan se om ni vill. Själv är jag spänd på att få se MITT manus på film. Hur sjukt som helst!

Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Just today

Okej, jag har inte extremt mycket att säga. Dagen har blivit lite mindre produktiv än väntat. Att jag inte fått ett par böcker stressar mig lite vilket leder till att jag stänger av. Hmm. Hatar den sidan hos mig. Anyway, jag har kollat lite Once Upon a Time eftersom den kom hem i brevlådan idag. Åh. Så bäst. En liten promenad har det blivit också för att rensa bland tankarna. Behövs.

Nej, nu ska jag nog försöka äta lite. Paj står i kylen. Mums!
Goodnight and Goodbye

I don't believe it

Den där boken kändes inte alls som något jag kan ha hjälp av. Skit. Jag har en del av en text jag ska kolla och hoppas på den. Kanske ger boken en extra gång, men den riktar mer in sig på inte så stora produktioner och det är ändå ganska stora produktioner som jag har i fokus. Som sagt, får se om den får en chans till eller inte.

Om någon ska gå till ÖBOs huvudkontor någon gång kan jag säga att iaf en i receptionen är hur gullig som helst. Det tog inte lång tid att säga upp lägenheten även om hon skrev och klickade lite galet hela tiden. Haha. Ja, nu ska jag vara ute sista december iaf, vilket inte är några problem då jag planerar att vara ute tidigare än så. Muy Bien.


När jag ändå håller på, är det någon som vill gå på bio i veckan? Det är ju höslovstider så man kan gå mitt på dagen. Är sjukt sugen på att se nåt. Var alldels för längesen jag var där nu! Hojta om ni har något på gång :)

Nu ska jag fortsätta panika kring forskningsöversikten. Kanske skriva lite på synopsis. Mycket roligare ;)
Goodnight and Goodbye


Breakfast at Tiffany's


Av någon anledning fick jag ju för mig att jag gillar Audrey Hepburn. Innan jag ens visste om det var sant köpte jag en box med tre av hennes filmer och en stor tavla. Nu har jag sett den första av filmerna. Breakfast at Tiffany's. Jag älskade den! Vilken tur. Haha. Vad jobbigt det skulle varit om jag inte gjort det. Dock var det inget alls som jag trott. Där ser man att en titel inte alltid behöver vara just det filmen handlar om. Det togs upp på senaste mötet av manusverkstan. Jag kan döpa manuset till En kopp varm choklad trots att det kommer bli en dansfilm. Yesbox. Kan Audrey Hepburn så kan jag. 

Om ni inte sett filmen rekommenderar jag er att göra det. En del gamla filmer är otroligt charmiga. Gamla klassiska Hollywoodfilmer är verkligen något speciellt. Just so you know. 

Goodnight and Goodbye

Fall To Grace


Jag har precis upptäckt Paloma Faiths senaste album Fall To Grace. Fantastiskt. Jag har inte kommit igenom hela albumet än, men är på god väg. Hittills har jag inte hört en enda dålig låt. Favoritlåten är When you're gone. En sådan där låt som kan gå på repeat utan problem. Åh, jag älskar när man hittar album som man bara kan trycka play och sen lyssna igenom hela skivan utan problem. Funderar starkt på om jag ska försöka inhandla det. Får se hur resten är, men det är mycket troligt att jag gör det. Eller att jag skriver upp det på önskelistan till jul ;)

Goodnight and Goodbye

I heard an angel cry

Måndag igen. Förvånande vaknade jag ganska tidigt. Här har jag vant mig vid att sova bort nästan hela förmiddagarna, men här sitter jag nu och förundras över att klockan bara är 12 och inte typ 15. Så kan det gå. Ganska bra ändå. Till min förskräckelse upptäckte jag dock att jag har första deadline på min webbkrönika idag. GAH! Som tur är har jag börjat lite smått med den, men ändå. Bara att skriva och hoppas på att den kan bli någorlunda bra. I veckans krönika kan jag avslöja att jag återigen tar mig tillbaka till Madrid. Mer om det senare när den ligger ute att läsa. 

När krönikan är inne tänkte jag ta bussen upp till stan och gå till ÖBO för att säga upp min lägenhet. Jag fattar ju inte vilket kontor jag ska gå till så jag testar huvudkontoret då den andra har så dumma öppettider. De har en timme öppet i eftermiddag så jag får väl gå dit om det inte går bra på huvudkontoret. 
Utöver det blir det plugg, plugg, plugg. Jag har läst lite i marknadsföringsboken och jag tror jag fattar ungefär vad den handlar om. Jag har även fått mail om att biblioteket köpt in en E-bok som jag ville ha. Super! Ska läsa lite i den också tänkte jag och se om jag kan få något grepp om vad den handlar om. Senast imorgon tänker jag mig att jag måste bestämma om det här med filmmusik som marknadsföring är något att satsa på eller om jag måste byta till filmmusik som narration. Blir ju lite mer bokletande då OCH jag måste hålla mig till sånt som går att få tag på direkt, jag kan alltså inte fjärrlåna. Hmm. Hoppas det blir bra. 

Nu ska jag fortsätta med dagen. Hoppas ni har det bra!
Goodnight and Goodbye

I'm fighting for a spot in the light

Nu har jag skickat iväg mailet till han som mailade om praktikplats. Hoppas han inte avskräcks av allt som står. Kanske skulle skrivit att jag är intresserad även om det inte är inom kursen jag läser. Hmm. Äsch, nu får jag se vad han svarar. Tror jag ska maila till NA igen som reserv. Hur svårt är det att svara på mail liksom? Grr. Fast, jag hoppas ju verkligen på den här andra praktikplatsen. Äsch, jag berättar. Skit samma. Det är ju inte som att mina chanser försämras om jag berättar ;) Praktikplatsen är på Melodifestivalens webbredaktion med att skriva. Eftersom praktiken bara sträcker sig över just Melodifestivalen kunde de eventuellt förlänga till över Eurovision också. Hur perfekt skulle det inte vara för mig? GAH! Blir tokig. MEN, nu kan jag inte göra så mycket mer. Jag ville skicka med mitt projektarbete som handlade om Eurovision, men självklart hittade jag ingen klar version på datorn. Fattar inte var det tagit vägen. Så frustrerande. Äsch, lite artiklar skickades med iaf, bland annat när jag skrev om och recenserade SMASK. Kom igen, det är ju Musikhögskolans Schlagerfestival. Haha. Perfekt. Lite Hjalmar och min krönika om att drömma stort bidde det också. Nu är det som sagt bara att invänta svar och hålla tummarna. Hårt. 

Nu är jag för övrigt hemma i stan igen. Real spelar och Higuain gjorde mål efter 8 minuter. Stort hjärta. Han borde få spela mer. Hoppas iaf de håller i ledningen och vinner. Det här är ligan och där behövs som sagt alla poäng de kan få. Att tappa är inte ett alternativ. Kom igen pojkar!

Förresten, om ni är sugna på att få hem ett julkort i brevlådan så är det bara att hojta adress. Jag har nämligen blivit vuxen och planerar utskick. Julkorten inhandlade idag. Muy Bien.

Goodnight and Goodbye

En vanlig söndag

Jaha, då blev jag själv en stund. Lika bra det så jag kan få lite pluggande ur vägen. Hela tanken med att åka hem hit var ju för att kunna plugga, men som vanligt har det blivit en massa andra grejer. Styrketräna är då inget jag behöver ägna mig åt när jag är här. Bland annat har det burits in hinder, plockat ved och så självklart garderob från IKEA. Har kollat lite i rummet jag ska flytta in i. Hur FN ska jag ställa saker!? Hmm. Jag hängde iaf upp min Audrey Hephurn (stavas hon så?) tavla. Åh vad jag älskar den tavlan. Köptes på IKEA igår. Bra köp!
 
Nej, nu ska jag läsa lite. Marknadsföring av film är ämnet i boken. Kanske är roligare än det låter. Kanske. Sen är det packa och åka tillbaka till stan. Tack för mig!
 
Hoppas ni har en bra söndag alla!
Goodnight and Goodbye

If you just said you're sorry

För er som vill veta så befinner jag mig på landet över helgen. Jag kände att jag behövde komma ut lite och bort från min instängda lägenhet för att hjärnan ska orka fortsätta plugga. Eftersom jag ligger en hel vecka efter med forskningsöversikten kände jag att det behövdes. Som tur är har jag endast möte med Lösnummer måndag och möte med Filmklubben fredag nästa vecka. Jag ska säga upp lägenheten också, men det tar ju inte så lång tid. Sen är det plugg. Att sätta sig på Hälls visade sig i onsdags vara super. Blir mycket troligt något liknande. Trots att jag ligger efter känns det bra. Jag har koll tror jag. Åsas feedback från sista handledningen var inspirerande och gav mig nog en hel del självförtroende inför det här. Super.

Intervjun idag gick förvånansvärt bra. Jag pratade på och kände att jag faktiskt framställde mig själv som ganska social. Hur sjutton gick det till? Haha. Men jag tror det har att göra med att jag inte behöver det här jobbet. Att det faktiskt på ett sätt är bättre om jag inte får det. Jag behövde liksom aldrig känna någon nervositet och att jag behövde prestera bra. Tur det. Men jag hoppas ändå jag får det. Pengar är banne mig alltid välkommet! 

En liten update på min drömpraktik nu då. Jag vet, lite töntigt, men men. Jag har fått svar på den jag kände var den viktigaste referensen och henne fick jag ange. Super!! Eftersom mina artiklar jag skickar med kommer därifrån så känns ju det lite extra bra. Gunn, studievägledaren, svarade också och sa att vi skulle lösa det med tiden så jag kunde praktisera där. Jag gillar Gunn. Hon är bra. Haha. Dock frågade hon hur jag tänkte göra med det sista på C-kursen. Om jag inte behöver göra om för mycket så behöver jag bara vara där ett par, tre dagar. Borde jag inte kunna få "ledigt" då? Jag får fråga helt enkelt. Hoppas verkligen det går. ÅÅHH! 

Nu ska det skrivas världens bästa personliga brev. De ska inte kunna säga nej! ;) Haha
Goodnight and Goodbye

Done and on it again

Puh! Nu är nya hemtentan inlämnad. Som vanligt inte helt nöjd, men det känns bättre än förra gången. Det känns som att jag förstår litteraturen lite bättre den här gången än jag gjort tidigare. Det jag oroar mig för är dock om jag tagit med för lite. Om jag babblar för mycket. Om det är för mycket "Han säger så och så". Men just nu skiter jag i det. Jag är nöjdare än förra gången. Går det inte så går det inte. Då får jag ta det då. Men jag håller tummarna. Hårt.

Sen kan jag lite snabbt berätta att jag fick ett mail tidigare. Det fick mig nästan att fälla en tår. Om det skulle bli så, att jag skulle bli utvald, skulle utan tvekan en stor dröm bli uppfylld. Jag vill inte säga vad det är och för mycket om det eftersom det just nu inte är alls säkert att det blir så. Det stod i mailet att intresset var stort, men eftersom han mailade mig känner jag att jag kanske har en liten chans iaf. Hoppashoppashopppas.
Kan säga iaf att jag har mailat ett par och bett de vara referenser. De bad inte om några, men det kanske är bra ändå. Jag har också, nästan, valt ut vilka artiklar jag vill skicka med. Det var inte heller obligatoriskt men eftersom jag har några från Lösnummer så kan jag ju ändå använda dom. Kanske ska skicka med den om i sommras när en dröm kom i uppfyllelse. Eller tycker de kanske att det räcker för mig då? Hmm. Haha, svåra frågor. En lite uppdatering av CV:t också och sen mailar jag tillbaka. IH!

Nu ska jag fira med senaste avsnittet av New Girl. Sen ska det skrivas ut lite inför intervjun imorgon. Wish me luck! 

Goodnight and Goodbye

Got me looking so crazy right now

Åh, vilken fin dag det verkar bli idag. Först kommer det ut att Madde och Chris ska gifta sig. Har ni sett videon? Hur gulligt som helst! Folk verkar skämmas när de ser den, men jag tycker den är fin. Maddes lilla... ja vad det nu är, på slutet är ju hur sött som helst. De är kära människor, kan man inte bara unna de det?

Andra nyheten som var hur rolig som helst är att Elsa släpper bok i vår. IH! Står redan på inköpslistan. Åh vad kul att få skriva en bok om allt man tycker är fint i världen. Det vill jag också göra en dag. Väldigt mycket vintagekläder kommer det säkerligen bli, men jag kan ta det också. Är lite sugen på hur hon hittar allt. Hon måste ju utan tvekan vara Sveriges vintagedrottning! Bilden nedan kommer från hennes blogg där hon idag släppte nyheten.


Idag hade jag möte på Drivhuset på morgonen. Det gick bra och jag vet lite vad jag ska göra. Ett nytt möte är bokat i november så tills dess ska jag göra lite research om hur braschen fungerar. Tror det här kommer bli hur kul som helst. Det enda är att man ska våga ta steget och nå ut till folk och säga "Här är en text jag har skrivit, vill ni köpa den?". Hjälp! Men det kommer väl ;)

Snart ska jag bege mig till Marieberg med syster. Vi skulle köpa nåt som morfar behövde samt åka till IKEA och kolla lite garderober. Jag skulle behöva en ny säng också. Äsch. Vi ska iaf bara kolla, köp kommer senare. Lite lunch också kan man kanske hoppas. Jag är redan hungrig!
Efter det blir det hemtenta och eventuellt zumba. Skulle vara så kul att bara dansa av sig lite. Haha. Eller nåt. Får se hur mycket jag hinner med tentan. 

Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

When it's worth it

Ibland undrar jag om någon sätter saker i mitt huvud bara för att. Efter någon timme på Hälls kände jag ju att jag inte orkade mer. Jag ville puscha mig själv lite mer, men bestämde tillslut att fördriva tiden på stan istället. Sagt och gjort, jag packade ihop och gick ut. Jag hann inte ens sätta i musiken i öronen innan jag sprang på Elin. Hade jag puschat mig själv som jag kanske borde hade jag inte sprungit på Elin. Se där. Någon satte något i huvudet på mig! Aja, jag fördrev tiden med henne istället vilket var trevlans. När vi satt på stationen kom Oliver så vi följde med honom lite tidigare och satte oss där och väntade. 
Medan vi väntade fick jag ett samtal. För några dagar sedan lade jag upp mitt CV på en sida för ett litet extrajobb under december med att sortera julkort. Nu ringde de och ville att jag skulle komma på intervju. Gracias. Inbokat på fredag. Nu ska jag bara få tag på två referenser! Jag har ju en, men behöver en till. Varför är jag så dålig på att ta referenser för? Jag har frågat Annelie om kan vara för filmklubben. Håller tummarna där. 

Själva manusverkstan gick bra. Fick riktigt bra feedback och kände att jag var en bra bit påväg. På vägen hem fick jag en uppenbarelse så nu vet jag hur jag ska läsa det jag undrade lite. Känns helt super. Funderar på att skriva lite redan nu när jag är så taggad. Hemtentan ska göras, men jag har redan fixat lite med den nu på kvällen och får helt enkelt köra på imorgon. Inplanerat för morgondagen är bara möte på Drivhuset, vilket är på morgonen, samt att åka till IKEA med Ia och Zumba. Tror jag kommer komma en bit med tentan då. Jag har staplat ut de flesta bitar och har koll. Känner mig lugn för en gångs skulle. Påminn mig gärna om det imorgon kväll ;)

Goodnight and Goodbye

Whats been done

Okej, nu har jag fått lite gjort iaf. Efter att ha hämtat lite papper hos mamma satte jag mig på Hälls. Äta lite och hemtenta har det blivit. Nu börjar dock paniken komma lite smygande. Hoppas vi slutar lite tidigare ikväll så jag kommer hem och kan fortsätta. Blir nog att sitta en stund med det..
 
Om ett par timmar börjar möte 2 av manusverkstan. Jag fixade min feedback igår, men idag när jag läste igenom kom jag på en massa annat. Haha, så typiskt mig. Inte hade jag någon penna med mig heller så jag för försöka hålla det i huvudet. Annars har jag planer på att köpa med en varm choklad till mötet. Jag fryser en massa idag efter gårdagens värmeavstängning. Usch, det var ju fruktansvärt! Aja, min förhoppning är att jag inte ska glömma min grundidé på manuset heller om jag har chokladen med mig. Åh, jag älskar namnet på mitt manus! ;)
 
Nej, dags att köra på.
Goodnight and Goodbye

Programledarna..


Yesbox, då var det klart. Gina och Danny är programledarna vi kommer få hållas med under våren i Melodifestivalen. Tidningarna har jag varit inne på det väldigt mycket redan, men jag brukar inte vilja tro på nåt förrens de presenteras. Nu är det alltså gjort. Vad tror ni, kan det bli bra?
Gina blir den femte personen någonsin att leda Melodifestivalen för andra året i rad. Precis som Loreen blev den femte att vinna ESC för Sverige. Haha. Så kan man se på saken. Danny då? Han sa efter att ha varit programledare för Sommarkrysset med EMD att han aldrig skulle göra om det. Att vara programledare. Nu står han här. Ett erbjudande han inte kunde tacka nej till berättade han för Melodifestivalens reporter. Ja, inte skulle jag tacka nej heller om jag fick frågan. Skulle någon göra det? ;)


Nu ska jag fortsätta med dagen. Bussen till mamma går om en halvtimme ungefär, men jag är klar så det kanske blir att åka lite tidigare. Ha en riktigt bra onsdag!

Goodnight and Goodbye

First countdown


Ja, jag sitter redan och är extremt taggad. Imorgon vid 11 startar det. Vad? Presskonferensen där programledaren/programledarna för Melodifestivalen 2013 avslöjas. Vem/vilka ska det bli? Danny har ju varit väldigt mycket i hetluften. Han vore nog inte helt fel om han nu inte vill tävla. Jag håller som vanligt på Måns. Eller om han vill tävla. Han får bestämma lite själv. Haha. Bara han finns där på något sätt ;)
Gina och Sarah igen är det många som vill också. Jag är absolut inte emot det. En av de bättre duona som varit, även om de egentligen var tre. Det var ju lite Gina och Sarah som stod i fokus. Men Helena får ju också komma tillbaka om hon vill det. 

Taggad alltså. Kan nästa utlova ett inlägg så fort presskonferensen och intervjuer är klara...

Goodnight and Goodbye

Winds of change

Jag har hittat en lägenhet. Igen. Den verkar super och ligger perfekt till om jag skulle få chansen att jobba på Stadsbyggnadskontoret igen. Mamma skulle ringa imorgon och kolla pris och sådär. Det stod bara månadshyran på hemsidan. Hmm. Varför ringer jag inte själv? För att jag inte har så extremt bra täckning på mobilen och vill inte riskera att tappa samtalet mitt i. Känns lite dumt. Plus att jag kommer glömma fråga tusen saker. Mamma har bättre koll ;) haha

Idag är det kallt i lägenheten och varmvattnet är borta. Lugn bara, vi har blivit meddelade om att det skulle hända. Funderar på hur det blir med zumban ikväll då bara, känns ju lite sådär att jag inte kan duscha eller ens fräsha till mig när jag kommer hem. Vi får se. Vill ju hemskt gärna gå. Dock fick vi inga platser på grejen på torsdag med filmklubben så jag kanske kan gå då istället för idag. Äsch, jag får prata med Mina sen. 
Annars idag ska jag fortsätta skriva lite på hemtentan. Ungeför en sida är skriven, vilket betyder minst två sidor till innan jag är klar. Känns ganska lugnt. Sen fick jag och Martina hem det vi skickat efter från ELF igår. Den magiska gåvan eller vad det hette var verkligen magiskt. Har aldrig sett så mycket smink! Var någon låda full med olika grejer. Jag vill gärna ha lådan, men inte sminket. Haha. Klassiskt Emma. Nej, det är bättre att Martina får den, tror hon får mer användning av den än jag. Jag vet ju för sjutton inte ens vad hälften är! ;) Iaf ska jag ner till universitetet och lämna över denna magiska gåva och hennes andra grejer om några timmar. Ska passa på att hämta en bok jag fjärrlånat också. Ska bli kul att se om den är något intressant för min forskning. 

Ja, det var min dag. Typ. Hoppas ni har en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Om Solsidans produktplaceringar..


Är det bara jag som stör mig på att tidningarna varje vecka kommenterar produktplaceringarna i Solsidan. Jag menar, om man ser på programmet så märker man det väl. Gör man inte det så tror jag helt enkelt man inte bryr sig. Det känns som ett klassisk exempel på att det finns för lite annat att skriva om. Något intressantare borde det väl finnas? Att McDonalds visades väldigt tydligt kunde väl ingen missa? Okej att folk skriver på bloggar, forum och twitter, men seriösa tidningar? Dock har de ju ofta olika tester som "hur mycket kan du om hollywoodfruarna?". Men ändå. Just det här tycker jag var lite onödigt. Men aja, smaken är väl som baken. Det finns säkert många där ute som tycker det är extremt intressant att läsa om. 
Jag undrar om jag ens bloggat om det om jag inte sett avsnittet av The Big Bang Theory där Leonards mamma påpekar att Leonord alltid kommenterar de uppenbarliga sakerna. Haha. I don't know.

Goodnight and Goodbye

Tick Tock

Jag var tvungen att kolla på senaste avsnittet av Once Upon a Time. Kunde inte vänta..Jag är ganska glad att jag gjorde det också. Det var ett av WOW-avsnitten. Ett sånt när deras tolkning eller twist av sagorna nästan ger gåshud. Som jag skrivit tidigare var det Kapten Kroks tur. Krokodilen var... ja, kanske inte en krokodil. OCH denna hade en väldigt bra anledning att hugga av handen. OCH man förstår varför Krok är så elak efter det. Typ. Fast slutet skrämde lite. Den andra som varit elak börjar bli snäll och nu vill kanske Krok döda honom. GAAH! Jag vet, det är helt obegripligt om man inte har sett avsnittet ;)

Förutom det fick Belle biblioteket av Rumple i vår värld. Åh, precis som i Skönheten och odjuret. Tycker just det är så himla fint. ÅH!
Jag fick en extrem kärlek till serien IGEN idag och beställde därför första säsongen som kommer ut sista oktober. Varför vela så när jag så gärna vill ha den? Det är ju knappast ett köp jag kommer ångra liksom. Så slängde jag in säsong 2 av Merlin också eftersom jag fick den till ett riktigt bra pris när jag köpte Once Upon a Time. Bra deal!

Oj vad jag börjar blogga om serier. Oj vad jag börjar älska serier. Hmm. Mer kommer säkert framöver!
Goodnight and Goodbye

It was only just a dream

I natt drömde jag... en grej. Jag vet inte om det var bra eller dåligt. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det. En viss person var med. Jag trodde inte jag kunde drömma om den personen. Det kunde jag tydligen. Det är det som gör att jag inte vet om det är bra eller dåligt. Själva det som hände gillade jag. Typ. Vi kunde prata och skratta med varandra. Det är ju ett framsteg. Och det kändes så där bra i magen. Problemet nu är att jag inte kan få ut det ur skallen. Suck. Jag får försöka fylla hjärnan med en massa annat!

Idag är det hemtenta på schemat. Skriva, skriva, skriva. Jag ska även se om vi fått stödet så jag kan betala filmklubbens räkningar. Vore skönt att få det gjort så jag slipper gå och oroa mig över att jag kommer glömma det. Jag tror jag ska börja skriva veckolistor på vad som måste göras så jag kan bocka av efter hand. Ja, det ska jag göra. Tack för mig!

Trevlig måndag!
Goodnight and Goodbye

A dying apple

Återigen är det Once Upon a Time på TV. Lovelovelove. När jag bestämde mig för att se säsong 1 på nytt funkade det inte. Nu verkar det dock funka. Får se om jag gör det senare. Vore ju verkligen inte helt fel. Åh, jag älskar när Snövit står och väntar på att få sätta igång fritagningen av prinsen och hör en varg yla varpå hon säger "Thank you Red!". Så fint. 

Annars på seriefronten har jag nu kollat ikapp New Girl. När kommer nästa avsnitt? Tycker det borde komma snart! Tycker de borde lägga ut avsnitt så jag kan kolla när jag vill. Haha, eller nåt. Personligen gillar jag den idén. 
Även Supernatural har jag lyckats komma ikapp med ett avsnitt. Haha. Inte riktigt lika mycket. Början av säsong 7 är jag på och i USA är de på säsong 8. Har lite att ta igen alltså. De avsnitten kan dock vara så äckliga så de går inte lika lätt som New Girl eller Once Upon a Time. Nu senast var det en som åt en muffins som hade ett hjärta i sig. Jag tror det var en miniatyr av hennes hjärta. Alltså åt hon av sitt eget hjärta. GAAH! Varför kollar jag ens på den serien? Just det. Dean och Sam. Bröderna är ju trots allt oslagbara. 

Nu väntar jag på att nästa avsnitt i säsong 2 av Once Upon a Time ska komma. Borde finnas imorgon. Hook is coming. IIHHH!
MEN lite svenskt måste det bli också. Loreen är nämligen gäst hos Hellenius Hörna ikväll. Får absolut inte missas! 

Tack för mig och min uppdatering på serier. 
Goodnight and Goodbye

Start all over

Igår och i fredagskväll bestämde jag mig för att lägga allt pluggande och annat på hyllan och bara fokusera på annat som egentligen var helt meningslöst...eller hur man nu ser på det. Skönt! Tanken var att jag skulle ta helg idag också, men jag klarade inte längre. Haha. Lika bra att köra lite idag så jag slipper få den obligatoriska paniken som alltid kommer, ofta helt i onödan. Just därför har jag nu börjat på hemtentan som jag fick kompletera. Min plan är att skriva om den helt. Tror jag var allt för insnöad på fantasy förra gången och nu tänker jag ta om andra världskriget på film och Spielberg. Hur han anses lite av en historiker. Känns som jag har lite koll på det ändå och genom det kan redogöra mer från litteraturen genom egna tankar än jag kunde förut. Tror det kommer bli bra. Yesbox.

Annars idag ska jag upp till Coop och hjälpa Katrina handla. Hennes fot/ben är ju fortfarande inte bra och hon måste gå med kryckor. När hon inte går med kryckor är det snigelfart som gäller och lite stanna efter vägen för hon får ont. Usch. Tycker så synd om henne! Det betyder iaf att hon har svårt att bära så jag agerar personlig bärhjälp. Får se om hon behöver åka någon annanstans också. Eftersom hon inte kan äta allt måste hon till en massa olika butiker och handla då alla inte har allt. Vi får se. Jag hänger väl på bara så löser det sig väl. 

Nu när jag haft lite tid har jag passat på att kolla igenom lite till decemberlistan som kommer varje december här på bloggen. Börjar bli tradition nu. Lite tidigt kanske att börja nu, men det är faktiskt snart endast en månad kvar. Tiden flyger! 

Ha en bra och lugn söndag!
Goodnight and Goodbye

Deciding things

Jag är på ett väldigt biohumör. Det är jag ju i för sig jämt, men lite extra idag. Blev lite sugen att åka och kolla på garderober också. Inget av det hände eller kommer hända. Jag ringde hem till Ia, men hon ville lata sig resten av dagen. Suck. Äsch, en annan dag då. Jag får väl lata mig jag också. Blev lite sugen på att baka också. Frågan är bara om jag ska köra på kladdkaka eller något bröd. Onyttigt eller lite nyttigare är alltså frågan. Jag menar, det är ju ändå lördag!! 
Bio kan jag ju gå på ändå. Det finns väl andra att gå med! Men det kanske är bäst att hålla sig hemma ändå. Hålla i pengarna tills det kommer in nya. Förstår inte vart de försvunnit den här månaden! Helt sjukt.

Nu ska jag avgöra vad som ska bakas och om jag ska börja titta om på säsong 1 av Once Upon a Time. Den är ju lätt värd det, men samtidigt kanske man ska vänta så det känns som att se på nytt när boxen (som jag ännu inte bestämt om jag ska köpa) kommer. Faaast, det går ju att se fler gånger. Haha. Är en serie bra så är den! Funderar även på om jag kanske borde klicka hem säsong 1 av New Girl. Vänta. Nu tror jag jag ser vart pengarna försvinner. Haha. Oh Gosh! 

Hoppas ni har en bra lördag!
Goodnight and Goodbye

The love you breathe

Ja, jag sitter inne med halsduk. Det var väl på tisdag värmen skulle försvinna? Just nu börjar jag fundera. Känns som den är borta och elementet är inte särskilt varmt heller. Blir det inte bättre får jag väl sätta på mitt element jag tagit hemifrån eller ringa ÖBO. Burrrr.

Det känns som jag har klagat en hel del här på bloggen på senaste tiden. Ursäkta för det! Hoppas ni vet, annars gör ni det nu, att jag klagar och tycker lite mer synd om mig själv än det verkligen är ;)
Nu ska jag vara positiv iaf. Jag blev lite glad av handledningen med Åsa. Det första hon sa när hon läste det jag skickat in var att hon tyckte jag jobbat på väldigt bra och kommit ganska långt på väg. Att få höra det var mer än skönt. Jag som trodde jag missförstått och låg jätte mycket efter då jag inte fått böcker och kände att jag inte hade hittat så mycket litteratur. Enligt Åsa hade jag dock gjort bra urval och ringat in det som var viktigast för min studie och att de böcker jag skrivit upp verkade vara super för det jag ska göra. Humöret på topp efter det alltså. Jag passade på också att verkligen fråga om hur allt ska vara upplagt så vi gick igenom det. Kändes fantastiskt att få lite klarspråk i det. Nu behöver jag förhoppningsvis inte gå runt och tänka att jag missförstått och inte gjort som man ska. Kort och gott: GULD!

Att kolla igenom praktikrapporter gav dock inget. Nästan alla hade läst PR eller retorik och praktiserat på någon form av reklambyrå eller som informatörer. Det är ju inte alls det jag vill göra. Dock blev jag taggad på att börja skicka ut till olika tidningar. Det finns ju tidningar som riktar in sig på just film och nöje. Vore ju guld att få vara där. Eller på NA. Haha. Om ni har några förslag på tidningar eller ställen där de vill ha någon som helst recenserar eller skriver artiklar inom film eller nöja så säg gärna till. Alla tips tas hjärtligt emot. 

Nu ska jag kolla igenom synopsisen en extra gång innan jag skickar den till de andra. Sen ska jag nog kolla igen lite serier. Har jag sagt att jag nu tack vare Martina kan se igen? Hon hittade en annan sida som funkar på samma sätt så nu kan jag se. Seriöst. Vad skulle jag göra utan den människan? Haha ;)

Goodnight and Goodbye

You cast a spell on me

Ny dag. Ny fredag. Jag ska snart bege mig ut i världen. Eller iaf till universitetet. Någon frukost lyckades jag inte hitta så jag får springa in på pressbyrån sen och köpa nåt. Vad händer på universitetet då? Jo, jag och Katrina ska ÄNTLIGEN kolla igenom de där praktikrapporterna. Haha, vi har skjutit upp det nu jag vet inte hur många gånger. Nu tänkte vi gå dit och kolla innan handledningen. Min handledning börjar 13 och deras sedan vid 14. Blir ju super! Jag har dock mailat NA på nytt efter att jag fått ett namn som har hand om praktikanter så jag håller fortfarande tummarna för det. Som jag sagt innan så tänker jag ju inte göra praktik om det inte är något jag verkligen vill göra. Att praktisera på NAs nöjesredaktion är något jag verkligen vill göra. Såååå, håll gärna tummarna för mig när ni har en smula tid över :)

Annars idag måste jag åka och handla. Dock vågar jag inte ringa syster och frågar när hon slutar och ska åka till Maxi. Hon har fått för sig att jag ska med ut till landet idag och upp tidigt imorgon för att följa med på någon dressyrträning och filma henne. Ja, det fanns mer än ett fel i det resonemanget. Vet ni hur extremt morgontrött jag är? Och vet ni hur extremt tråkigt det är att titta på en dressyrträning? Suck. Men vi får se. Jag vill ju inte vara en elak lillasyster heller..

Något mer? Kanske uppdatering på synopsis? Jag tror jag behåller Maya som protagonist och ser vad de säger på onsdag. Säger alla att jag borde byta så får jag väl tänka om igen och faktiskt göra det. Nu vet ni.

Hoppas er fredag blir toppen!
Goodnight and Goodbye

Every rule you preach

Att krypa ner i sängen är extremt lockande! Mitt huvud bröt ihop när jag kom hem. Nu har jag suttit framför datorn jag vet inte hur länge och bara stirrat på skärmen, väntat på att jag ska komma på vad jag skulle göra. Vad jag vill göra. Skulle jag inte äta? Är extremt nära att slå på en film och bara skita i det andra. Bara låta mig själv sitta och stirra och försöka komma på vad jag skulle göra. Vad jag vill göra. 

Filmen var i övrigt väldigt bra och extremt mysig. Hotell Marigold. Det roligaste var att nästan hela salongen var pensionärer utom jag och Ia. De skrattade på ställen som egentligen bara var ett litet drag på munnen vilket ledde till att vi också skrattade. De förstod och uppfattade filmen på ett annat sätt än jag tror de i min ålder gör. Intressant. Personligen tycker jag pensionärers humor är lite gullig. De är lite gulliga!
Sen måste det ju sägas. Maggie Smith kan vara vår tids absolut bästa skådespelerska. Hon kan aldrig dö! Vad vore film utan henne? 


Trots noll inspiration ska jag försöka skriva mitt synopsis nu med Elsa som protagonist. Hon gör mitt liv lite svårare. Jag tror att jag inte gillar Elsa. Haha. Suck. Det är ju lagom bra. Jag vill inte berätta hennes historia. Jag vill berätta Mayas historia. Men Elin har rätt, hur många känner igen sig i en 12-åring? Time to work!

Goodnight and Goodbye

If you wanna buy me flowers

Nej, det blev inget Joseph Gordon-Levitt. Jag var för trött för att ens orka hålla ögonen öppna. Hatar att jag ska vara så väldigt trött på morgonen! Haha. Oh well, det finns ju andra intervjuer med honom på youtube, jag får kolla på de helt enkelt. 

Jag och syster har typ bestämt att vi ska se Hotell Marigold. Hon tror hon hinner bli klar på jobbet tills dess. Super. Behöver verkligen lite inspiration till mitt synopsis nu när jag ska skriva om det IGEN! Det här manuset är långt ifrån på väg just nu. Om inte annat kanske jag får inspiration till nästa krönika. Jag har en liten idé om vad det ska handla om och den här filmer verkar handla lite om det. Vi får se helt enkelt. 

Ikväll sen är det zumba. Jag skiter i att jag måste skriva synopsis. Får väl sätta mig en stund när jag kommer hem då. Idag SKA jag på zumba om det så är det sista jag gör. Punkt.

Hoppas ni har en bra torsdag nu alla!
Goodnight and Goodbye

Night and Morning

Sådär, då var WIP av forskningsöversikten inlämnad. Känner mig ändå ganska nöjd. Får se på fredag om Åsa också är det ;)

Imorgon är det Seniorbio på Roxy där de visar Hotell Marigold. Jag är extremt taggad på den filmen och planerar att gå. Får se om någon har lust att följa med eller om jag ska göra mitt första ensamma biobesök. Problemet är ju bara att stolarna i stora salen på Roxy är så extremt osköna. Haha. Men ibland får man kanske bita ihop ;) 
En annan fundering jag har är att sätta klockan på 4.50 till imorgon. Jag missade ju dagens Ellen när Joseph Gordon-Levitt var där och det går i repris 4.55. Är han värd det? Mmmmmmja jag tror nästan det. Jag kan ju alltid somna om när han har varit. Inte behöver jag se allt inte ;) höhö

Det här kändes ju värt.. Eller nåt.
Goodnight and Goodbye

Once before


Åh, jag är lite ledsen. De senaste dagarna har jag upptäckt att jag inte längre kan kolla på serier på den sidan jag kollat på tidigare. När jag går in på ett avsnitt blir det bara svart där det ska gå att se. Det betyder bland annat att jag inte kan se Once Upon a Time. Det som slutade så spännande sist! Och nästa vecka är jag ganska säker på att Hook kommer. Hur de tänkt med castingen på Hook förstår jag inte. av någon anledning har de tyckt det vore kul att göra honom till en, ursäkta det enkla uttrycket, hottie. Han spelas av Colin O'Donoghue. Jag ni ser ju själva nedan..


Och vad har hänt med August? Och har Regina blivit snäll eller är det bara ett spel? Och hur ska Emma klara sig i fantasivärlden? Och vad fn kommer Reginas mamma göra? Kommer Mary Margret känna igen henne? GAH! Jag måste ju få se. Jag bara måste! 

Ja, det blev ett inlägg om en av världens bästa serier. Ibland måste ju sånt komma också.
Goodnight and Goodbye

Now

Imorse vaknade jag vid åtta och kände att det var ganska bra, men att jag ville ligga och dra mig lite. Sen somnade jag. Nu lämnar vi det ämnet ;)

Jag har hunnit ganska bra med det jag ska göra tills imorgon med uppsatsen. Det enda jag ska göra nu är att beskriva lite vad boken jag har handlar om och tar upp. Jag kan ju inte göra så mycket mer eftersom jag inte fått fler böcker. Hoppas verkligen de kommer snart! Såg att biblioteket skulle köpa in de flesta. Där ser man. Sen hoppas jag de ger nåt. Har varit riktigt svårt att hitta böcker inom mitt område. Håll tummarna!

Annars idag känns det som filmdag. Regn och rusk ute. Det eviga problemet kvarstår dock med vilken film!? Dagens i-landsproblem.

Ha en bra onsdag!
Goodnight and Goodbye

Unleash the full potential


Nu har man äntligen börjat höra lite kring planerna om Eurovision 2013. Meningen som de går efter är "Unleash the full potential" och tanken är, som jag förstått det, att återgå till det hela Eurovision står för; att få länder att gå tillsammans och släppa lite på de tvister som annars finns. Som det verkar ska de hålla hårt på människors lika värde osv, mycket av det Loreen kämpade för under sin vistelse i Baku. Helt fantastiskt säger jag! Känner på mig att jag kommer vara en stolt svensk i maj. 
Tydligen finns det även planer på att endast ha en programledare. Vanligtvis är det ju tre, så den som får uppdraget (Måns?) kommer ha fullt upp och ett stort ansvar på sina axlar. 

På Melodifestivalens hemsida har de skrivit mer om det här och mer kommer. Första delen kan ni läsa här om ni är intresserade. 

Goodnight and Goodbye

Love memory part II

Det firades tidigare med en fika på Hälls. Man kan säga vad man vill, men jag och Martina är nog lite bäst ändå. Som sagt, hur många firar egentligen årsdag för en konsert? Vi gör, när det är en så fantastiskt bra konsert. 


Prat om minnen och annat skojs. "Vegetarisk sushi". Fortfarande roligt. Haha. Blev lite twittrande också, någon mer än planerad, och en önskan om en retweet. Har ännu inte kommit. MEN, ännu är det inte försent. Alla kanske inte har klivit upp och sett än ;) 

Nu är det att fortsätta lite med uppsatsarbetet och eventuellt plocka upp en tråd jag hittat kring mitt manus. Jag mailade även NA och praktik. Får se vad det ger. Håll tummarna!! Vore så fantastiskt kul!

Goodnight and Goodbye

Love memory


Tack vare Martina (TAAAAACK!!) fick jag till min stora glädje veta att Spanien spelade på en av mina kanaler. Genast kopplade jag om och möttes av den spanska nationalsången samtidigt som kameran filmade just min favoritpojk. Ramos. Kärlek i hjärtat. Satt i nån minut och bara försökte få bort det fåniga leendet från ansiktet. Haha. Så typiskt mig. Sen försökte jag få det till att jag offrade Hollywoodfruarna för att se Spanien, men Martina såg igenom mig och påpekade att det finns på play. Aja. Jag får vara extremt dramatisk för mig själv istället ;)

Nu ska jag titta match och tänka tillbaka på i somras. Minnen <3 Och samtidigt hoppas att det inte blir några skador på mina Realspelare och det gäller även Benzi som spelar i Frankrike. Vi har inte råd med fler skador. Ta hand om er pojkar!

Goodnight and Goodbye

I'm just in love

Åh kära nån. Jag har panikat lite här en stund över filmklubben. Idag hittade jag ett papper som vi tydligen var tvugna att fylla i och skicka in för att kunna få våra pengar från kommunen. Panik ringde Annelie och han på kommun. Tror det har löst sig nu iaf. Jag har fyllt i ett par papper och ska bara posta så ska pengarna förhoppningsvis finnas senast på måndag. PUH! Tur att jag tog tag i det nu och hittade det där pappret. Kunde ha slutat illa. Mycket illa. Typ som ingen-mer-filmklubb illa. GAAH!

Med andra ord har jag fortfarande inte kommit extremt långt med forskningsöversikten. Tycker det är extremt svårt och vet inte vad jag ska skriva så jag skjuter upp det hela tiden. Men nu måste jag sätta igång. Jag har ju bara idag och imorgon på mig innan första ska in till Åsa. Om jag bara har några rader kommer hon flippa. Gosh. 
Jag skickade också mitt synopsis till Elin som läste och gav feedback. Hon tyckte också att jag skulle byta protagonist eller göra de båda till protagonister. Jag vet inte vad jag ska göra. Känns som att så fort jag taggat till och kommit på exakt hur jag vill bygga upp det så måste jag ändra för att det i manussynpunkt ska funka. Återigen är jag mer taggad på att hoppa av än att stanna. Känns som att det tar upp för mycket tid och tankeverksamhet. Åhå, varför är livet svårt för? 

NEJ, idag ska jag vara glad och inte tänka negativt för mycket. Idag är det ju nämligen årsdag. Jag tror aldrig jag riktigt firat en årsdag förut. Brukar jämt glömma bort vilka datum det är. Som tur är har jag ju Martina som har stenkoll! En fika på stan blir det och prata minnen. Den här dagen för ett år sen var trots allt en dag som sitter med på min topp 10 lista över absolut bästa dagarna. Jag smygfirar med att lyssna igenom Fastlife som jag ännu inte inhandlat! Skäms på mig. Måste ändra på det snart. Väldigt snart. Jag gick in på cdon för att kolla vad den ligger på och möttes av en stor överaskning! Del 3 av deras serie finns att bevaka där. KOM IGEN! Här har jag letat i över två år och inte hittat. Så finns den på cdon helt plötsligt. Hmm. Hoppas bara den kommer in i lager igen så jag kan köpa den!

Aja, hoppas ni har en bra tisdag trots den inte absolut bästa vädret.
Goodnight and Goodbye

Day of today

Okej, NU funkar det att blogga iaf. Det var ju kul. Inte för att jag har extremt mycket att säga, men jag brukar ju i vanlig ordning blogga ändå ;)

Idag har jag fått klart första utkastet av mitt synopsis. Dock känner jag att man inte riktigt förstår allt jag vill. Har kommit på att det ska vara en dansfilm. Choklad och dans. Det låter väl inte helt fel? Dock kommer det ju säkert inte vara så bra idé som jag tycker när de andra i manusverkstan får läsa och begrunda. Haha. Men vi får se. Har gjort upp en presentation av karaktärerna också för min egen skulle. Det känns bra, jag tror jag har mer bakgrund och personligheter på dessa än i andra manuset. Muy Bien!

Annars idag har jag tvättat, tvättat, tvättat. Och kollat lite ekonomi både i filmklubben och personligt. Inga hejjarop inom någon av dem. Den första måste jag nog ringa några samtal för det saknades lite som borde kommit in. Den andra är kanske inte så mycket att göra åt. Bara att gilla läget ;)
Jag har också skrivit CV som jag ska skicka in till SF. Det är ganska kul att skriva CV och upptäcka att man faktiskt har gjort en del. Nu ska ett personligt brev skrivas bara så är det redo sen. Inte extremt bråttom med det, men det känns skönt att ha kommit framåt lite på den fronten ändå.

Nu är det uppsatsens tur. Ska försöka skriva ihop lite. Känns så svårt att veta vad som ska lämnas in på torsdag. Men men, vi får se. 
Imorgon får vi se om det hittas på nåt. Årsdag för konserten med Joe och Britney. Jag och Martina funderar på att fira på nåt sätt. Ja, vi är bäst! 

Goodnight and Goodbye

Just so me

Av någon anledning funkar inte saker på min dator idag. Typiskt. Exempelvis kan jag inte kolla på serier eller blogga på vanligt sätt. Det kanske är min dators sätt att säga åt mig att fokusera?

Jag har precis fixat i min ansökan till våren. Är inte så nöjd med den och om jag inte får praktik ska det nog sökas jobb istället. Känns så onödigt att plugga om det inte är något intressant som jag har användning för.
Annars idag är det tvättning som gäller. Har ÄNTLIGEN fått tvättid. Att den går över Lösnummermötet kommer jag skita i. Jag kommer aldrig få något tvättat om jag ändrar den igen. Dessutom hinner jag plugga och jobba manus lite extra om jag hoppar mötet. Hoppas Emma förstår, det brukar hon göra. Hmm, jag måste nog upp till Coop också. GAH! Får se.

För övrigt kan jag säga att några nya av låtarna från Glee har kommit upp på Spotify. Som ni vet är jag helt kär i deras version av Oops, I did it again. Går på repeat just nu. Med inhopp av deras maschup av Americano och Dance Again. Nu vet ni det.

Ha en bra måndag nu alla!
Goodnight and Goodbye

To be together..or not

Nu kommer ett sånt här inlägg som bara måste komma för jag måste nörda någonstans. New Girl. Ja, det kan inte hjälpas. Här på slutet var jag tvungen att sluta med allt annat och bara kolla på det. Men nu är jag kluven. Russell har klivit in och nu i senaste avsnittet jag såg även klivit ut ur Jess liv. Jag vet inte hur jag ska känna...


Russell var ju så fin. Och perfekt. Jag ville att de skulle vara ihop. Ska jag vara helt ärlig så blev jag nästan lite tårögd när Jess gjorde slut med honom. Vad gör det att han inte vill bråka hela tiden. KOM IGEN! Man kan väl ha passion på andra sätt. De var ju så bra...


..men sen finns ju Nick. Han är liksom som hennes meant-to-be. Jag är extremt svag för meant-to-be:s. De är som Rachel och Ross, om de inte blir ihop innan hela serien tar slut (vilket förhoppningsvis är aldrig) så kommer alla bli besvikna.

GAAH! Kan de sluta slänga in såna som Russell i det hela och bara fokusera på Nick!? Jag mår så dåligt och blir så ledsen annars. Och ja, jag låter en serie styra mitt liv och vad jag känner. Haha.

Goodnight and Goodbye

Who's that girl?


Jag vet att jag är extremt mycket efter och alla redan skrivit om den på sina bloggar, men jag ÄLSKAR New Girl. Idag är en sån dag också då jag allra helst bara vill sitta och gå igenom alla avsnitt. Det går ju inte. Men jag tar lite pauser då och då och kollar något avsnitt. Jag har ju inte kommit till säsong 2 än så jag har lite att ta igen. 

Om någon nu skulle missat denna serie - kolla in den! Helt klart värt det alla dagar i veckan. 

Goodnight and Goodbye

All this rainy days

Jag kan inte hålla mig bort längre. Haha. Jag är hemma i stan igen eftersom Johan ändå åker hem på förmiddagen imorgon. Han är ju inte här för att träffa mig egentligen, utan mormor och morfar. AnnaLena stannade hemma för det var ingen idé för henne att komma ikväll när de åker så tidigt imorgon, bara att kasta bort pengar typ. 
Helgen har annars varit bra. Eller ja, den delen av helgen som är över. Det är ju trots allt bara söndag imorgon. Känner att jag fått lite gjort också så jag är lite lugnande. Mycket kvar, men det känns otroligt bra att vara en bit påväg. Muy Bien!

Imorgon tänkte jag ta och bara röja här hemma. Få bort saker. Så mycket som möjligt ner i lådor och sen får jag köra blan B, om jag kommer på någon sån. Haha. Hatar att ha så mycket grejer överallt så jag inte får plats med allt. Skärpning på den fronten!

Nu ska jag kolla på Merlin. Upptäckte imorse att jag missat de två senaste och imorgon (eller var det ikväll????) kommer nästa avsnitt. Såg ett av dom och fick höra världens finaste namn. Aithusa. Den nyfödda draken fick det namnet och jag tror det betydde Solljus eller nåt sånt på drakarnas språk. Eller nåt. Haha. Jag tycker bara det var så himla fint. Jag ska LÄTT döpa nåt till det. Jag har ju sagt att jag inte vill ha barn, men skulle det bli så ändå och jag skulle få en dotter någon gång är det ett självklart val till mellannamn. Förnamn kanske inte är så snällt? Jag vet inte. Vi får se ;)
Nästa avsnitt nu då! Tydligen ska Arthur skapa ett krig han inte vill ha pga sin elaka morbror som jobbar för Morgana. När ska han inse att han är elak och bara förstör? Grrrr. 


Goodnight and Goodbye

When everything's wrong

Allt känns inte på topp just nu. Av den anledningen kanske det inte kommer vara extremt mycket inlägg här på bloggen över helgen. Som jag sagt innan kommer Johan och AnnaLena till helgen så jag måste åka hem till landet. Ska bli kul, men det gör mig samtidigt extremt stressad. Allt måste hinnas med och mitt tidsproblem börjar utöka sig till mer än bara att ständigt vara i tid. Idag fick jag också tillbaka hemtentan som jag måste göra om. Jag visste ju redan när jag lämnade in den att det skulle behövas göras om eftersom jag inte fattar det ämnet. Dock känns det alltid som en rejäl smäll när man får veta det på papper. Den ska inte in förrens om två veckor, men det är lika bra att börja fundera redan nu. Under de två veckorna är det massa annat som måste göras. Jag är lite rädd att jag ska glömma något..

Det första jag tänkt göra är att verkligen få klart synopsisen idag. Om jag måste droppa något så står manusverkstan först på listan, vilket gör att jag verkligen vill få det att funka. Vill inte hoppa av. Sista utvägen. Därför ska det bli klart idag så jag kan vara med en månad till iaf och slipper oroa mig över det. 
Något positivt iaf är att jag hittade lite böcker till uppsatsen på föreläsningen i biblioteket idag. Bland annat en som handlar om exakt det jag vill skriva om som dessutom fanns där. Lånad och med hem. Lite andra böcker fjärrlånade jag så hoppas på att jag får dom snart. Första inlämning med work-in-progress är redan nästa vecka, men då lär jag inte ha fått dom. Men Åsa förstår nog. Tror jag. 

Aja, vi hörs när vi hörs helt enkelt. Ha det bra så länge!
Goodnight and Goodbye

"We did it well"

Hjälp vad huvudet sjönk ihop när jag kom hem. Helt sjukt! Beror nog på kylan ute och värmen inne. 
Jag började dagen med möte med filmklubben. Det gick bra. Dock såg jag ett mail när jag kom hem som inte var lika bra. Det var om ett stöd vi hoppats få ut lite mer av än vi nu kommer att få. Bland annat fick vi inte mer för han ansåg att vi inte marknadsfört tillräckligt. Ursäkta, men räknas inte hur vi sprungit runt och satt upp postrar och delat ut små postrar till folk som marknadsföring? Dessutom har vi ju varit i Lösnummer. Tydligen hade vi iaf inte tillräckligt med reklam för dom.. Aja, vad ska man göra? Får se vad Annelie säger om det, hon brukar ha koll. Jag är inte riktigt den som mailar eller ringer tillbaka och ger något svar på tal. Det är ju tråkigt att vi inte ska kunna ge våra medlemmar något för att vi inte får de pengar vi har hoppats på. Suuuuck!
På mötet tog jag över som kassör på riktigt också. Fick lite räkningar och ska nu kunna betala och så. Hjälpt! Är lite rädd att jag ska missa nåt eller så. Men det ska väl gå bra? Jaa. Hoppas iaf ;)

Efter mötet träffade jag Martina och gick runt lite på stan. Jag ville kolla några saker och sett att hon också tänkte i de banorna så varför inte gå tillsammans liksom? Trevligt, trevligt. Dock hände något på Krämaren när vi var där där några sprang och någon skrek och alla ställde sig runt. Vi skyndade därifrån istället och mötte två polisbilar på vägen. Usch, hoppas det inte var något hemskt!
Med mig hem från shoppingen fick jag iaf en plånbok som jag kollat ut redan samt ett par strumpbyxor/tights som är lite tjockare. Precis vad jag behövde! Super.

Jag har också lyckats fixa biljetter till Twinight. Jag och Mina ska knyta ihop påsen även om ingen av oss är extrema fans just nu. Vi var ju en gång i tiden. I morse trodde jag de var slut för det gick inte att köpa några. Martina pratade dock om att det var något fel med bokningarna så jag gick in igen nu och då gick det. Dock var väldigt mycket taget redan. Men men, jag tycker vi fick några bra platser ändå i salong 2. Nu vet ni det.

Nu är det dags att plugga lite. Leta efter forskning innan föreläsningen imorgon på biblioteket måste jag göra så jag vet vad jag behöver hjälp med av bibliokarien (heter det så?). Hoho.

Goodnight and Goodbye


Before the night

Jag ahr verkligen problem med tid. Av någon anledning måste jag gå mycket tidigare än jag behöver till saker för att inte bli stressad och behöva oroa mig för att jag ska missa det. Idag gick jag lite tidigare till zumban så jag skulle ha tid på mig. Det visade sig att jag kom en hel timme tidigare än jag skulle vara där. Haha. Kanske får gå lite långsammare nästa gång.. fast då får jag nästan köra snigelfart. Vem kan man fråga om hjälp med att få bot på sånt? 

Idag skulle allt varmvatten vara avstängt och även fjättvärmen, men jag har inte märkt så mycket skillnad från annars. Blir lite orolig att jag tagit fel på dag och de stänger av det imorgon istället. Neeej, det kan det ju inte vara? Får se imorgon helt enkelt när jag ställer mig i duschen, det är ju något jag lär märka liksom. Haha. SURPRISE!

I helgen kommer Johan och AnnaLena hem så jag ska bege mig hem till landet. Hela familjen samlade. Alltid trevligt. 

Nej, nu ska jag nog snart hoppa i säng och sova lite. Av någon anledning fryser jag extremt mycket om fötterna när jag varit ute på kvällen, speciellt när jag varit på zumba. Sockor på? 

Goodnight and Goodbye

Gotta break it loose

Jag är väldigt nöjd med handledningen. Det blev filmmusik. Åsa tyckte inte jag skulle ändra bara för att hon pratade om att jag läst manus om jag inte absolut ville. Det hon tänkt på var om jag hade något projekt på gång och ville väva in uppsatsen i det. Det har jag ju inte. Istället tar jag det här tillfället och utforskar musiken. Som det ser ut ska jag utforska hur man kan använda sig av musik som marknadsföring av en film, exempelvis Breath of Life till Snow White and the Huntsman och Safe and Sound till The Hunger Games. Det har jag ju pratat om förut. Om jag tar de två låtarna och ställer mot varandra kan jag ju döpa hela uppsatsen till The Breath of Sound. Ehe, eller nåt. Kanske? Först får vi se vad jag får fram under forskningsöversikten..

Efter handledningen tänkte jag sätta mig med mitt synopsis, men fastnade med att välja kurser inför våren. Jag lade ändå praktiken överst så får vi se. Annars har jag tänkt mig att läsa filmmusik, kulturjournalistik och eventuellt att skriva för scenen. Får se. Om jag inte väljer att jobba. Haha. Alla dessa val! ;)

Specialinkäpta koppen är iaf framme och nästa urdrucken så jag ska sätta fart med synopsisen nu. Sen ska jag nog skicka iväg ett sms till Mina och kolla om zumban ikväll. Troligtvis blir det av, skulle bli förvånad annars. Var ju ett tag sen nu då det varit en massa annat tyvärr. Men nu kör vi!

Goodnight and Goodbye

Tired mind

Att gå upp på morgonen borde vara olagligt. Eller ja.. Haha. Ni förstår. Jag fick som sagt handledningen klockan 9 nu på morgonen så det var bara att sätta klockan vid halv 8. Inte så farligt, men är man van att ha sovmorgon nästan varje dag är det jobbigt. Dessutom hade jag den obligatoriska kan-inte-sova-för-klockan-är-på. Usch. Varför är det så. Allt man kan ligga och tänka på är att man ska sova så man orkar upp. Icke bra.

En annan grej jag tänkte på innan jag somnade var att jag kanske ska skita i praktiken? Istället se om jag kan få komma tillbaka till Stadsbyggnadskontoret på kanske halvtid och sen jobba manus resten. Om jag snor ett rum hemma hos Ia har jag ju råd att leva så. Vore ju toppen. Ännu mer toppen vore det om jag fick jobba på Filmstaden. Haha, men det vet ni ju redan ;) ÅH, vad jag planerar om allting. Jag borde lära mig att leva i nuet mer. Finns det en kurs i sånt?

Morgon på er och frys inte ihjäl idag! Hörs lite senare..
Goodnight and Goodbye

Like I remember

Det här är helt sjukt. Det är extremt kallt ute så jag sitter här och fryser efter att ha kommit hem för en liten stund sen. Tanken på att de stänger av varmvattnet och värmen hela dagen imorgon vill jag knappt ens tänka på. Usch. Hur ska man inte frysa ihjäl då liksom?

I övrigt är min hjärna fullproppad och avstängd. Mår inte på topp för tillfället. Det blir helt klart en tidig kväll. Försöka välja ett uppsats ämne ska jag göra bara och sen blir det nog banne mig sängen. Vill vara lite bättre med imorgon när jag har handledning klockan 9..

Nu till vad som är. Jag fick Åsa som handledare. Yeay! Nu är jag glad. Tror det kommer bli toppen. Vi fick berätta vad vi ville skriva om på föreläsningen idag och jag lade fram mitt förslag på filmmusik. Det lät som hon tyckte det var helt okej, hon hade inga synpunkter på att jag kanske skulle fundera på något annat för ämnet inte gick att skriva om. Däremot kom det en fråga som fick mig att tänka till. Hon frågade varför jag ville skriva om det när jag läst båda manuskurserna och är inne på det. EHHH!!?? Ja.. jag älskar filmmusik och har inte haft något kurs som jag kunnat läsa? Det som fick mig att börja fundera var att jag kanske borde skriva något som är mer dramaturgiskt. Min idé är att göra en jämförelse av första och fjärde Spiderman filmerna som båda baseras på samma berättelse, men är helt olika uppbyggda. Det vore intressant. Har varit på biblioteket och lånat lite böcker som jag ska skumma i lite innan jag somnar och se om jag kan välja. Filmmusik eller dramaturgi? Vad tycker ni? Haha.

Åh, just det. Jag skippade ledarkursen. Fanns inte en chans att mitt huvud skulle palla det. Tråkigt, men men.

Hoppas ni haft en bra dag!
Goodnight and Goodbye

Monday again

Jag fick extremt ont i tänderna och tandkött när jag borstade tänderna. Aj! Det börjar avta lite nu, hoppas det fortsätter åt det hållet. 
Idag är det verkligen heldag som gäller. Får se om jag orkar mig igenom allt, känner mig inte helt på topp. Kanske får försöka komma på något som kan pigga upp. Förslag?

Först ska jag på lunchmöte om någon timme med Drivhuset. Där ska det pratas om att starta eget och det kommer några människor som har gått den vägen. Kan bli intressant. Hoppas de tar upp frilansande också eftersom det är det som intresserar mig mest inom det här området.
Efter det är det introduktionsföreläsning inför delkurs 2 och 3 - uppsatsen. Då det är handledning redan imorgon ska vi bli tilldelade våra handledare idag. Jag blir ganska förvånad om jag inte får Åsa med tanke på att jag hade Cecilia i B-uppsatsen. De skulle försöka byta. Jag tar hemskt gärna Åsa som handledare, har hört att det ska vara bättre. Hon hjälper till att se så allt finns med och att det är en godkänd uppsats till man ska på seminariet. Cecilia har jag en erfarenhet av inte är lika noga på sånt. Håller alltså tummarna för Åsa.
Efter det ska vi eventuellt försöka sätta oss med praktikrapporter och se om vi blir något klokare på den fronten. Sedan är det ledarutbildning med Kulturens. Jag är lite fundersam till exakt varför jag ska gå då jag inte har några planer på att bli någon form av ledare. Lockades kanske av tanken att den gör sig bra på CV:t. Något vettigt borde jag väl lära mig?

Nu ska jag försöka göra mig klar. Ha en bra start på veckan!
Goodnight and Goodbye

Wishing back

Jag är väl helt nöjd. Ett lika resultat är ändå bättre än förlust och där i slutet blev jag lite orolig. Självklart behövde vi verkligen tre poäng, men vi kan komma igen. Det går. Med Real går det. Whites never give up. Har förstått att spelarna kanske inte är så väldigt glada över resultatet dock. Väntar på intervju på fotbollskanalen Europa. Får se vad det säger..

Kvällen var i övrigt väldigt trevlig. Kul att träffa både Agnes och Mina igen. Som alltid. Och det var allt några fler Madridistas där, även om Barca var flest. Nu vet ni. 

Goodnight and Goodbye

Hala Madrid


Nu kör vi! 

HALA MADRID!!

En el fuego

Jag har inte extremt mycket att säga, men som vanligt skriver jag ändå. Haha. Idag blev det en extremt lång sovmorgon. Hur skönt som helst! Jag har också hunnit klart på den del av mitt Harry Potter-projekt som involverar att kolla igenom alla filmerna. Muy Bien. Nu resten av dagen ska jag försöka städa och fixa lite sånt. Jag och Ia kom på nästan världens bästa idé igår inför våren, men vi får se hur det blir med det. Hur som så är ju hela hösten nästan kvar och det måste städas i det jag har nu. Jag skulle behöva en tvätttid också, men har inte fått någon idag och tror inte jag hinner med imorgon heller. Får se. Det är ju heldag imorgon med en massa olika saker. Bland annat starta-eget-lunch, introduktionsföreläsning och ledarutbildning. Mer om det imorgon eller senare. 

Jag kan ju meddela också om att nervositeten redan har börjat göra sig påmind. Kvällen kommer inte bli rolig på den fronten. Jag börjar fundera på om det verkligen var så smart att dra till O'Learys ändå, jag brukar ju vara lagom rolig när jag är som värst nervös. Usch och fy. Nej, men vi kör. Jag måste stötta pojkarna på bästa sätt och i detta fall får det bli på O'Learys. I övrigt kör jag all in idag. Realmugg imorse. Realglas kommer sedan till maten. Realtröja senare och eventuellt min Madridista- eller Madridhalsduk. Spansk musik hela dagen också. Let's Gooooooo. 

Ha en bra söndag nu alla och om ni får en stund över kan ni väl hålla en extra tumme för mina grabbar?
Goodnight and Goodbye

Heart's missing

Hel eftermiddag/kväll på stan för min del idag. Lunch med Evelina och sen en rundtur på stan med densamme börjades det met. Extremt trevligt att träffa människan igen! Hoppas det inte dröjer två år till nästa gång. 
På stan köpte jag med en kopp. Det står "Chocolate" på den. Om jag nu ska skriva det här manuset är det ju helt fantastiskt att jag har en egen speciell kopp till varm choklad. Åh, nu måste jag ju bara skriva! Haha. 

Efter det satte jag mig på caféet vid bion och funderade lite kring mitt manus. Jag tror jag kom på någorlunda bra. Kan avslöja att jag kommer behålla den protagonist jag har nu. Det tar emot för mycket att ändra historien så som jag måste göra för att ändra. Historien är viktigare än vem jag har som protagonist. Punkt.
När det kom till filmen sen på bion så skippade jag och Ia Looper. Vi kände inte att det var vår typ av film, speciellt inte när det är 15 år gräns. Istället såg vi Hope Springs. Den var... okej. Ingen ny favorit direkt, men som sagt helt okej. Får se om Looper blir av i veckan eller om jag skippar att recensera den. Jag har ju några till. Det enda är att det är tag kvar innan de andra har premiär tyvärr. Jag vill ju recensera nu! Aja, får se helt enkelt

Imorgon blir det O'learys. Agnes ville följa med och Mina likaså. Troligtvis skulle hon och Karro dit, men vi får se. Annars blir det vi tre. Trevlans! Och självklart åker tröjan på för Real. Kärlek <3

Nu hoppas jag det blir lite varmare här inne och att inte allt varmvatten är borta imorgon. Tydligen har det hänt något med Eons saker så nästan halva Örebro är utan värme och varmvatten. Suuuuck. Nu skulle man inte bo i ÖBOs lägenheter. Hmm

Tillbaka på ruta ett. Tillbaka till tankens färd. Get out of my head!

Goodnight and Goodbye

Running back to the past

Efter att ha blivit en aning besviken av kvällens X-Factor tänkte jag ta en tidig kväll och hoppa i säng. Då börjar kanal 11 "Fame". Tror ni jag kan gå och lägga mig då eller? Nope! Älskar den filmen. Kan förtydliga att jag pratar om den senaste filmen. Jag har ju en förkärlek till nya filmer. Tycker musiken är helt fantastisk också, men med tanke på genre så måste väl musiken vara det. I början när de blandar Maliks monolog med Marcos sång är bara.. gåshud!

Imorgon är det lördag. Jag ska in på lunch i stan med Evelina. Helt sjukt vad länge sen det var jag träffade tjejen. Tror det var efter gymnasiet när vi flickor träffades och pratade om hur vi skulle åka ner till henne och äta pannkakor. Haha. Det var ju ett tag sen. Ska bli kul att återse henne. På kvällen sen blir det eventuellt Looper. Tänkte försöka se och recensera den nu i helgen. Får se hur syster min har det. Någon annan som vill med förresten?
På söndag är det, som jag tjatat om tusen år, El Clasico. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska försöka få med någon till typ O'learys som börjar bli en klassiker eller om jag ska se den hemma. Vi får se. 

En liten instickare såhär på kvällen.
Goodnight and Goodbye

Something special


När jag ser Harry Potter filmerna en och en tycker jag de är riktigt bra. När jag ser alla så tätt inpå varandra som under en vecka kan jag inte hjälpa att inse vilket fantastiskt fenomen de är. Jag vill läsa böckerna igen. Om det är något som är bättre än filmerna så är det böckerna. De är så fantastiskt skrivna. Precis som de sista filmerna är så fantastiskt gjorda. Jag har bara de två sista kvar. Åh, i sjätte boken, kan inte Harry fatta i slutet? Han har ju alla ledträdar som behövs för att förstå Snape. Men icke. Det gör lite ont i hjärtat när han inte gör det. Aja. Och om det gör ont i hjärtat.. slutet på femte filmen. Jag kan knappt titta på femte filmen. Usch, det är så fruktansvärt hemskt. 

Om det blir att jag skriver om dessa filmer i min uppsats kan ni ju räkna med att det kommer fler inlägg. Det förtjänar de! 

Psst! Nu kom jag på igen varför jag var lite småförälskad i Ron när jag var mindre. Han är ju helt extremt söt rakt igenom ju! Haha. PUSS!

Goodnight and Goodbye

Trust

 

Jag måste börja lita på människan när han säger nåt och sluta oroa mig!!

Hala Madrid!

Take over

Åh, jag känner mig... elak? Jag får verkligen panik när jag inte har koll på saker och måste planera tusen år innan någonting händer. Nu under hösten är vi ju som alltid fem biorecensenter på Lösnummer och jag kände att det kanske vore bra att bestämma från början vilka som tar vilka filmer så vi slipper fundera under terminen. Det har varit lite konstigt lite tidigare där jag fått maila och fråga om någon tagit en film för jag helt enkelt inte riktigt haft koll. Därför tog jag tag i det och har försökt göra en lista och dela upp när flera har velat ha samma film (vilket bara har varit mellan två filmer). De andra har inte verkat bry sig utan bara följt med på mitt spår. Det är ju bra. Men för någon dag sedan svarade en med att säga "Absolut Emma, ....". Det lät ju inte alls negativt eller något sånt, men då kom jag på mig själv. Tänk om alla tycker jag tar över och bara delar in allt och ... GAAH! Jag vet inte. De kanske kommer hata mig nu och bilda en pakt mot mig. Klaga hos Emma och säga att jag inte borde få vara biorecensent. Vad vet jag? Jag måste försöka kontrollera mina konstigheter bättre. Jag vill ju absolut inte ta över, bara ha lite koll. 

Hemtentan är typ klar. Det här med källor är banne mig inte kul. Nu hade jag varit extremt duktig och verkligen skrivit ut vilka sidor jag tagit saker ifrån, men sen handlar det ju om att skriva rätt både i texthänvisningen och källhänvisningen längst bak. Sen kommer det här med filmer. Om jag skrivit ut filmens svenska namn i texten, ska det vara det som står längst bak eller ska orginaltiteln stå där? Hjälp! Jag tror dock jag fått till det någotlunda nu. Jag är ganska hundra på att en komplettering kommer ändå så det kanske inte är något jag behöver oroa mig för extremt mycket nu. Jag hoppas det bara blir komplettering, det brukar tydligen vara så. Hemtentor brukar jag fixa, men någon gång ska väl vara första gången med kompletering på en sån också. Nu ska jag bara våga lägga upp den på blackboard. Haha. GOSH! Alla dessa i-landsproblem. 

Resten av fredagen ska jag ha det bäst med lugn och ro tänkte jag. Film, vad annars? Och lite handling. Hoppas ni också har det bäst!

Goodnight and Goodbye

Down we go..

Men kära nån. Jag är några steg närmare ett avslut och i min hjärna börjar det bli bra. Problemet är att få ihop det under en bra struktur. Lyckligtvis är jag inte alls särskilt trött och kan vara vaken några timmar extra. Jag har tryckt på nästa Harry Potter film i ordningen och det kan jag gått leva på ett bra tag. Har upptäckt till min förtjusning att jag pluggar lättare när nån av de filmerna är på i bakgrunden. Förut var det musik, nu är det film som hjälper mig mest. GULD!

Ännu mer till min förtjusning fick jag se att OneRepublic skrivit på Twitter att de har gjort klart tourdatum för Europa under våren. Om de kommer hit... Alltså SERIÖST! Jag håller tummarna. Än har jag inte hittat att de kommit upp någonstans, men de borde väl komma snart hoppas jag. Nya albumet är ju inte långt borta. ÅH. Happy Girl! 

Back to business...
Goodnight and Goodbye

That's what they say about me..

Av någon underlig (?) anledning bloggar jag EXTREMT mycket när jag har pluggdagar. Mycket av det jag bloggar om är hur synd jag tycker om mig själv. Haha. Jag är medveten om det. Jag blir sån av pluggande. It brings out my dark sides! Och jag kommer säkerligen inte sluta med det, bara så ni vet.. ;)

Jag har kommit lite längre på tentan och kommit på den briljanta idén att använda två texter som nästa säger samma saker fast ändå lite olika och se hur deras teorier kan användas på den film jag vill skriva om.. Alltså jag tror det är en klassisk grej som låter så smart i mitt huvud och så kommer det ut och inte alls är lika smart. Speciellt när jag börjar skriva så och inser att jag inte redogör helt för varje teori. En av dom nämner jag bara lite snabbt. Äsch, jag hoppas det är okej. Mitt problem nu är bara att jag inte tar upp några filmer alls som vi haft på kursen utan har bara mitt eget exempel. Jag undrar hur mycker jag kan puscha på Åsas nyfunna snällhet innan hon går över igen. Jag måste försöka tänka på att hemtentorna inte kommer vara anonyma och att jag troligtvis kommer ha henne som handledare på uppsatsen. Think about it..

Nej, nu ska jag sluta babbla och kanske gå och baka lite scones. Det ser ut som jag kommer behöva vara upp större delen av natten med det här..

Goodnight and Goodbye

On a rollDet blev en seger igår. I artiklan nu efteråt använder många sig av ordet "krossade" när de pratar om vad Real gjorde mot Ajax. Trevligt. Ronaldo gjorde sitt andra hattrick på en vecka. Killen är i form. Benzema gjorde ett helt fantastiskt mål. Jag är extremt nöjd. Nu börjar de ta form igen. Håll i det i ligamatcherna nu, speciellt på söndag. Jag är alltid osäker inför El Clasico, men jag hoppas killarna kan visa att de banne mig ska upp i tabellen och om katalanerna. We're on a roll!!

Goodnight and Goodbye

Like a Superhero

Nu har min senaste krönika kommit upp på Lösnummers hemsida. Ni hittar den här. Det ser lite konstigt ut för en del har kommit med dubbelt och sen är inte min bild med. Oh well. Jag gillar ju inte att vara med på bilder ändå så jag klagar inte. Haha. Denna gång handlar krönikan om mina kursare som hjälpt mig igenom den här delkursens seminairer. "De är mina superhjältar". Filmen i fråga är självklart Spiderman. 

Annars idag är det hemtenta som gäller. Fick i princip klart halva igår. Idag tänkte jag försöka få in mer litteratur och få den att låta lite mer akademisk. Jag tycker disskusionen jag för är sjukt intressant, men jag är inte så säker på att Åsa håller med mig. 
En liten promenad får det nog bli också. Jag klarar inte av att bara sitta inne hela dagen. Måste få lite luft och röra på mig också. Punkt. 

Idag är det kanelbullensdag. Som vanligt på denna dag kommer jag inte äta någon kanelbulle. Jag måste börja med det! Det är ju idag man ska göra det. Även om man kanske inte är så förtjust i dom. Det är som med semlor! Aja, hoppas ni får någon mumsbit.

Ha nu en riktigt bra torsdag alla!
Goodnight and Goodbye

Song of the Day


Sometimes you wonder if this fight is worthwhile

The precious moments are all lost in the tide
They're swept away
And nothing is what it seems
The feeling of belonging to your dreams

Listen to your heart
When he's calling for you
Listen to your heart
There's nothing else you can do
I don't know where you're going
and I don't know why
But listen to your heart
Before you tell him goodbye

And there are voices that wants to be heard
So much to mention, but you can't find the words
The scent of magic
The beauty that's been
When love was wilder than the wind


Roxette - Listen to your heart

Through good and bad times


Då kommer vi till Real och allt som hänt. De spelar just nu och det verkar som (jag kan ju inte se, men har fått den informationen) Ramos är på plan. Det känns bra. Vad har hänt då? Jag har inte riktigt förstått, men så här har jag fattade det. Ramos fick sitta på bänken en match och efter det började spekulationerna. Ramos och Mou skulle vara oense och Ramos vara petad från laget. Ett byta av lag skulle vara uppe på bordet. I senaste matchen fick han sitta på bänken första halvan och byttes i andra halvan in istället för Özil. Ramos bar då Özils tröja under sin egen. Självklart fortsatte ryktena. Att Ramos står upp mot Mou och så vidare. Ramos hävdar dock att han inte alls har några planer på att byta lag och vet att han måste förtjäna sin plats i laget precis som alla andra när det finns så många bra. 

Alla Realfans, som jag har uppfattat det, är inte oroliga. Det är ganska känt att Ramos är trogen Realspelare och inte kommer lämna klubben på ett bra tag. Jag, hur som, är ändå lite orolig. Kan inte hjälpa det. Har ett rykte skapats av pressen kan jag inte hjälpa att ha det i bakhuvudet. Det hjälper inte att Ramos helt lugnt står och säger att allt är bra och att Mou är den bästa tränaren för honom. Om han lämnar... Om jag höll på att gå under när jag trodde Higuain skulle lämna, tänk då hur det skulle vara om Ramos gjorde det. Åh. Nej, jag får helt enkelt lita på honom!

Dock är det ju något i laget just nu som inte är på topp. De senaste, förutom sista, ligamatcherna har varit allt annat än bra. De ligger just nu på plats 6. Jag hoppas allt som behöver lösas gör det snart så killarna kan klättra och det fort. Sista ligamatchen slutade ju bra där de vann ganska stort. Fortsätt så!

Nu håller jag tummarna för kvällens Champions League. Hala Madrid!


"Absolutely not!"

GAAH! Här har jag gått i flera dagar och tänkt att hemtenan inte är några problem eftersom jag har haft klart för mig vad jag ska skriva. På två dagar hinner jag lätt klart med den. Pyttsan! Jag har skrivit en halv sida och har inget mer att komma med. Eller jo det har jag, det är bara hur jag ska skriva det som är problemet. Och framför allt hur jag ska få in mer littertur än det jag redovisar från början. Kan jag inte bara få skriva direkt ur huvudet? Haha. Det borde väl vara akademiskt och bra? Min hjärna är extremt akademisk.. på sitt eget sätt. ;)

Mitt i mitt skrivande började självklart leta information till min uppsats samt praktikplats. Jag tror jag vill bli Film Music Editor (vad heter det på svenska?). Alltså en sån som jobbar med musik i en film, väljer ut vilken musik som passar och så vidare. Skulle ju vara hur kul som helst! Ska skicka ut lite förfrågningar tänkte jag och sen kanske prata med Gunn och se om man kan få en praktikplats hos en sån. De flesta kanske frilansar? I don't know.

NEJE! Inte skriva här mer nu förrens sen och om Real. Hemtenta, BUMS!
Goodnight and Goodbye

Before you tell him goodbye

Idag är det hemtenta som gäller hela dagen. Hemtenta och Harry Potter. Egentligen borde jag kanske kolla på Pans Labyrint eftersom den kommer tas upp i hemtentan, men jag har ju fortfarande inte inhandlat den så det får vara. Jag har ju en konstig idé om att jag vill köpa den i Madrid. Så kan det gå. 


Jag fick ett mail från Ellos, antar att alla som är med där har fått ett, men jag tyckte det var så gulligt."Emma mys". Haha. De missade säkert något mellan där, men det låter så gulligt. Suck, jag är konstig. Haha

Ikväll spelar Real, och jag kan lova ett inlägg. Det händer ju lite grejer i klubben som oroar mig avsevärt! Mer om det senare. Nu ska jag bege mig till affären och köpa lite brunch tror jag. Vart har min aptit på frukost tagit vägen? Förut kunde jag inte leva utan frukost.. Hmm

BTW, hur kommer det sig att man helt plötsligt inte kan sluta lyssna på en låt? Att det liksom känns som att man måste lyssna på en låt för att lära sig själv något. (Kanske en idé till ett manus?). Just nu är den låten för mig Listen to your heart med Roxette. Vad fn ska jag lära mig av den nu då? Haha.

ÅH, vad jag babblar. Hemtenta och brunch var det ju.
Goodnight and Goodbye

I get lost in the nothingness inside me

Åh, vad frustrerande. Jag har precis kommit hem från manusverkstan, första mötet. Det gick bra, men jag är lite kluven. Jag fick väldigt bra råd, men det har också gjort mig fundersam. Ganska stort fundersamt. Vill jag verkligen bli manusförfattare? Vill jag verkligen skriva manus? Idéerna de hade var som sagt väldigt bra, men det känns som att jag inte berättar den historia jag tänkt mig och som jag blivit så taggad på om jag ändrar så. Samtidigt måste jag ändra för att få karaktärsutvecklingen och vändpunkterna som de ska utifrån den protagonist jag har. ÅH! Jag är ju inte alls lika pepp på att skriva då. Jag vet inte om jag vill skriva den historien. Det är det som får mig att tvivla. Om jag inte känner lika mycket för att skriva när jag ska skriva efter den rådande strukturen kanske det inte är manusförfattare jag vill bli? Jag vill ju berätta en viss berättelse. Jag vill visa vissa scener och i dom förmedla en viss känsla. Jag vill jobba med filmmusik. Sånt. Vad ska jag göra? Haha. Dagens i-landsproblem. Men jag kanske får ge det några gånger till och se var berättelsen leder om jag ändrar. Jag vet att man aldrig ska ge upp så lätt, för det kan visa sig bli väldigt bra i slutändan. Vem vet, jag kanske får feeling av den "nya" berättelsen och ångrar mig. Att jag faktiskt vill bli manusförfattare. Att jag bara är inne i en sån fas. Vi får se vad framtiden utvisar. Nästa möte är om en månad, får se hur det läser sig tills dess.

Nej, nu ska fokusera på hemtentan som ska in på fredag så får jag lösa mina problem med detta sen. Funderar på att åka hem till landet i helgen. En långpromenad och träff av familjen brukar kunna lösa saker. Problemet är bara att det är El Clasico på söndag så jag måste ju hem till det. Äsch, vi får se. Men det lutar mot så. Tack för mig.

Nu fortsätter jag med mitt Harry Potter-projekt, Jag är bara på andra filmen så det är bara att köra på! 

Goodnight and Goodbye

The arms of the ocean

Drömmar är så extremt konstiga. Tror knappt det är värt att ta upp den jag hade i natt. Kan säga bara att den involverade bröllop, lejon och tappning av tand. Så, that's it. 

Igår innan jag gick och la mig tittade jag på min nyinköpta Bridget Jones dagbok. Åh vad bra den är! Hade helt glömt av det. Och seriöst, hur perfekt är väl inte Mark Darcy? Det jobbiga är ju bara att de ska ta så många rundor runt varandra innan de blir ihop. Jag gillar rundor runt varandra, men till en viss gräns. När de båda vet att de ska bli ihop är det väl bara att bli det!? Haha. 

Idag ska jag skriva klart min feedback till kvällens träff med manusverkstan. Jag hann göra det mesta igår, men har lite kvar. Ska läsa igenom de synopsis som är i min grupp också en extra gång så jag har koll.

Sen måsta jag ta och knalla ner till universitetet och hämta lite böcker till Elin. Det var några på Campusbokhandlen som skulle hämtas och hon hann inte från jobbet tills de stänger. Varför stänger de så tidigt för? Hmm. Aja, jag har ju tid iaf så det fixar jag! 

Nej, dags att ta tag i allt nu då. Hoppas ni får en bra och lärorik tisdag :)
Goodnight and Goodbye

"So we can be together.."

Det känns lite tomt nu när filmfesten är över. Samtidigt skönt. Gårdagen blev iaf lyckad. Jag såg endast Rear Window, som var hur mysig som helst. Kiss Kiss Bang Bang skulle jag få av Annelie. Hon och Martin var bestämda på att jag var tvungen att se den. Haha. Får bli snart då. Jag har ju lite svårt att säga nej till Robert Downey Jr. 

Idag har vi seminarie. Egentligen ska vi ha studiegrupp nu vid 10, men det känns onödigt att gå dit en timme, gå hem igen och sedan gå ner igen. SÅ, jag stannar hemma och skriver klart min krönika istället. Seminariet är ju uppbyggt lite annorlunda idag och jag tror det är svårt att prata innan. Kör på det.
Sen kan jag ju inte hjälpa att kolla på Once Upon a Time, första avsnittet är ute nu. Jag började kolla igår, men det hackade och var bara en massa om hur det slutade i säsong 1. Nu fick jag tag i en med bra bild och som är avsnittet. GULD! Fällde nästan en liten tår när.. men jag kanske inte ska avslöja om någon inte sett säsong 1 och gärna vill göra det. Det rekommenderas verkligen för ÅH vad bra den är. Men det var ett litet möte som man väntat på ganska länge som hände när den där tåren nästan föll. 

Nej, nu får ni ta och ha er en bra dag!
Goodnight and GoodbyeRSS 2.0