Darin och Agnes i Eurovision


Nu är det klart att Darin och Agnes kommer framföra varsitt medley av sina egna låtar i den andra semifinalens mellanakt i Eurovision. Det skrev SVT i ett pressmeddelande som skickades ut imorse. När Sverige vann Eurovision för första gången var det ABBA som stod för den segern och efter det tog deras karriär fart. Än idag är de troligtvis Sveriges största musikexport. Trots det är en av Sveriges största exporter just musik. Vi har artister som tar sig utanför gränserna, men framför allt låtskrivare som jobbar med några av världens största. Tanken med mellanakten i den andra semifinalen är att visa upp några av Sveriges "nya" talanger som är påväg ut i världen. Både Agnes och Darin har ju lyckats skapa sig en karriär även utanför Sveriges gränser. 

- Vi är fantastiskt stolta över att kunna bjuda hela Europa på två av Sveriges starkaste popröster just nu, säger Christer Björkman. Han fortsätter:
- Darin framträder med ett spektakulärt nummer som kommer att få taket på arenan att lyfta, och Agnes med sin underbara röst lyser som den internationella stjärna hon är.

I Darins medley kommer man höra hans nya låtar Nobody Knows och So Yours. Båda artisterna kommer även ha med sig musiker, kör och dansare i numret. 

Hur tycker ni det låter? Fantastiskt tycker jag! Den här festen kommer bli magnifik. 
Annars är förberedelserna i Malmö i fullgång. Artisterna har börjat repa på scen och klippen ser riktigt bra ut. Några som jag kännt varit lite av ett frågetecken innan ser bättre ut på scen. Ska bli kul att se hur det blir i sändning sen.

Lite fler nyheter har ju kommit, men jag är extremt seg i år på att uppdatera om detta. Här kommer de lite snabbt.
Eric Saade kommer hållas i Greenroom under finalen och ta pulsen på de som sitter och väntar. Hans kommentar om att han verkligen behövde gå på toa under röstningen har nästan blivit lite klassisk. Så nu får han återvända.
Loreen öppnar hela Eurovision på tisdagen med samma nummer som hon gjorde i Melodifestivalen där hon sjöng tillsammans med bland annat döva barn som teckentolkade låten. Numret har hottats upp och enligt utsagor kommer det bli magiskt. Loreen återvänder sedan till finalen och sjunger nytt material. 
Björn & Benny har tillsammans med Avicii skrivit ett tema till Eurovision-finalen. Det kommer framföras i öppningsnumret. 
- Felix Herngren och Fredrik Lindström kommer presentera vad som är typiskt svenskt på ett ironiskt sätt.
Josefin Sundström, som bland annat ledde eftersnack i Melodifestivalen, kommer ta över efter Edward som den svenska kommentatorn. Precis som Petra kommer Josefin vara själv.
Sarah Dawn Finer återvänder som sin karaktär Lynda Woodruff och visar upp Sverige för Europa - ja, på sitt egna speciella sätt.
Yohio presenterar de svenska rösterna i finalen.

OJ, vilket långt inlägg det blev nu! Hoppas ni orkade med att läsa :)

Goodnight and Goodbye

Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0